- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
törölt tag
Azt nézd meg,hogy ha a gépen bekapcsolsz valamit ami shangot szolgáltatna,a bedugott kábel másik végének piros fénynek kell előjönni. Ha van kilépő piros fény z optikai kábel vége elé tartottt tárgyon/tenyereden, akkor erősitőt,kell ,ha nincs akkor a gépet kell beállitanod.
-
-
Dorian
félisten
-
törölt tag
-
Dorian
félisten
Még egyszer ismétlem: spdif kimenet lehet koax és optikai is, akkor is, ha mini jack az interface, ezt kívülről nem lehet megállapítani.
Azért írom, mert sokáig én is tévedésben voltam: Azt hittem, hogy ez csak koax lehet, Kácsában megmutattam a laptopot, vettem is hozzá kábelt. Aztán nem volt hang. Egy csomó ideig azt hittem, hogy a laptop kimenete hibás, és optikai interface az csak az a négyzet alakú lehet. Aztán utánaolvastam és rájöttem, hogy nem.
-
törölt tag
A front hangszórók egymástól kb.45-60° ra kel lenniük ugy hogy Te a szögcsúcsban ülsz.Tehát ha a két kezed kinyujtod a frontok felé.ekkora szöget kell bezárniuk.Tehát nagyjából fél-2.5 méter,ami persze attól függ,hol ülsz.Nem helyezheted közvetlen fal közelébne sem,attól legaláb 30 cm.távolságban legyenÉs fülmagasságban kell lenniük.A center nem lehet közelebb mint a frontok.De egysorban igen,főleg akkor ha többen nézitek,és a kép alá vagy fölé,vászon esetén mögé is mehet.Mélysugárzzót padlóra kell tenni,egy lehetséges helye a center és az egyik front közélehetőleg közel a falhoz.De ez helyiségfügggő,van ahol pl előre helyezve vagy a legsarokba célszerű,ezt ki kell kisérletezni:Én személy szerint mindkettöre láttam példát. Ugyanis környezetfüggő. Lényeg:halljad hogy vannak mélyhangok,de az irányukra ne jöjj rá.
Ezek az 1.sz hozzászólásban is taglalva vannak!!!
Látom,a többiek gyorsabbak voltak.Ez nem ment fel az 1.sz hozzászólás olvasása alól! -
Vidala
senior tag
Az első hozzászólásban, és a THX oldalán találsz segítséget.
Alapvetően egy kb. kör sugara mentén kellene mepróbálnod elhelyezned a dobozokat a hallgatópozícióhoz képest. A frontsugárzókat fülmagasságban (állódoboz a padlón), és center is, ha lehet így, de minél kisebb függőleges eltéréssel, a sorroundokat pedig fülmagasság + min. 60cm felfelé. A többi az ábrákról kiderül.
Látom másban is tobzódott közben a segítőszándék
BBéci-nek amúgy teljesen igaza van (csak most megszállt a jótét lélek) eslő HSZ !!!!!
-
nismoka
addikt
A televiziótól kétoldalt kb 1.5m-1.5m-re kell lenni a frontoknak, a mögötte lévő faltól kb 50cm-re az oldal falaktól minimum 1-1.5m-re. A center a tv alatt vagy felett középen, se túl alacsonyan se túl magasan, kb fülmagasságban.
A subwoofer a center és az egyik oldali front között legyen. A surround a hátad mögött kétoldalt legalább 2-3méterre egymástól, és lehetőleg fülmagasságban. Kb ennyi.
[link] -
törölt tag
HDMI:3 darab 2 a PS3ból és a DVD-ből az erősitőbe,1 a Monitor out és a G20 2. bemenetébe(akkor a tévét is tudod az erőlködőn hallgatni!!). HDMI 1.3ast vegyél minimum,ami átviszi az 1080p-t.
1 minőségibb RCA vagy sub az InfinitySW és az erősitő közé és
Hangszóróvezeték 2 szálas.vastagabb. Hosszát azt ugy számold ki hogy egyforma méret legyen a front és surround kettőse,(pl.Frontoknak 3-3 és Surroundnak7-7 méter) plusz a centernek amennyi kell. Vehetsz hozzájuk 10 darab banándugót. Az RCA és a kábelek hosszát természetesen csak te tudhatod. -
Thuglife
senior tag
3 db HDMI kábel (PS3 -> Erősítő -> Tv illetve DVD -> erősítő)
1 db sub kábel (vagy mono vagy Y, általában az Y-t ajánlják, kivéve azoknál a suboknál amiknél erre nincs lehetőség)
Sok-sok méter hangfal kábel (frontokra ugyanolyan hosszúságú, 2,5mm2-es vagy annál vastagabb minden hangszóróra)
Remélem nem hagytam ki semmit
-
Vidala
senior tag
-
Rejtőfan
csendes tag
Szia!
Én még nagyon amatőr vagyok a témában, de azt javasolnám, hogy nézz körül a használtpiacon a hangfalkérdésben és az erősítőkérdésben is. Nagyon jó áron lehet minőségibb darabokhoz jutni mindkét fronton. Járd körül alaposan, nézd meg az embert, akitől veszed, szerintem lehet látni azt, hogy ki az, aki vigyáz a "holmijára", és nem veszel zsákbamacskát. Nézz szét az "AV-fórumon", mostanában nem kapkodnak a minőségi cuccokért, elképesztő vételeket lehet kifogni. Ha nem bízol magadban, kérj meg valakit, hogy segítsen, esetleg menjen Veled.
Én most vettem egy H/K AVR 645 tipusú erősítőt 120k-ért, (a cuccról enni lehetne) az összes tartozékával együtt, és igaz, hogy csak kb. 30k-m maradt, de tudom, hogy ez már megvan, és én is hosszú távra tervezek. Nem vagyok szuper vájtfülű, otthon jelenleg egy Jamo E660 hangfalpárom van hozzá, ami nem üti meg az erőlködő szinvonalát, de a régi Sony hangdobozaimmal már nem alázom meg Őt.(annak idején ez is majdnem 200k volt, egyben rendszer kis dobozokkal, mélyládával)
A Sonyt átvittem a kislányom szobájába, eladni szinte lehetetlen, vagy csak orbitálisan vacak áron, akkor meg inkább maradjon otthon.
Visszatérve a témára, ha Te is hosszútávra tervezel, akkor az is játszhat, hogy veszel egy nagyon jó erősítőt, és veszel hozzá két nagyon minőségi hangfalpárt, és a többire raksz félre kicsit még és türelmes maradsz. Hidd el, olyan komolyat szól mozin a két hangfalam, hogy leesett az állam, pedig nem egy világverő páros. Én biztosan kompromisszumot kötök, mert a minőség megéri a várakozást. Nem vagyok "kőgazdag", nekem is időbe telik, mire majd összeáll a rendszer, de én ezt járható útnak tekintem.
Természetesen ez csak egy vélemény, Neked kell eldöntened, mit szeretnél, nem kell rám hallgatnod!
Csak egy példa:http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=4514
vagy egy másik: http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=5237
Ezek nagyon jó áron vannak, és az sem kizárt, hogy alkudhatsz belőlük!A nálam hozzáértőbbeknek(szinte csak olyanok vannak)
címezném a következő kérdésemet: milyen hangfalat javasolnátok a későbbiekben ehhez az erősítőhöz, ami méltó lenne hozzá?
Köszönettel!
Ui: Nagy köszönet BBécinek a tanácsaiért, bár nem az általa javasoltat választottam különböző okok miatt, de sokat segített nekem a véleménye, és a fórumban olvasott hozzászólásai, természetesen a többiekével együtt. -
BBéci
legenda
7.1-nek csak akkor van értelme, ha legalább másfél méterre mögötted tudod elhelyezni a surround back dobozokat. Szerintem akkor sem túl sok benne a poén, kevés az ahhoz illő film. Jó minőségű dipólokkal hasonló hatást érhetsz el.
Visszatérve az eredeti felállásra, inkább gyűjts még némi pénzt egy minőségibb hangdobozszettre! -
-
vtechun
veterán
hmm most nézem én is ezt a szettet: Magnat_Supreme_800_audio_hangfalszett_SUB301
nem is rossz ez az ár érte, lehet elég lenne ennyi is a 308-as Onkyohoz , ötlet?
Vagy jobb lenne ennél a Mission MV8? Kijönne az előnye a 308-as Onkyoval?
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest