- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Aktív témák
-
Ti4x
aktív tag
válasz
zozy84 #22453 üzenetére
Tökéletes válasz. Erre voltam kíváncsi. Így már elgondolkodtam... Számomra az élmény a lényeg. Inkább költök rá, de akkor el legyek varázsolva. Havi 50et félre tudok tenni és ezek alapján az érvek alapján már elgondolkodom azon, hogy mennyit költsek.
A 70ezres JBL után melyik a köv, amit érdemes megvenni?
Azért 200at nem költök, 100-120, esetleg 150ig még elmegyek, ha úgy van és jobb esetben egy életre veszem. Magasfesz védelem van, most már csak az kell, hogy el ne romoljon. -
fatallerror
addikt
válasz
zozy84 #22453 üzenetére
azért enni esznek csak tolják a vásárlást mert még gyűjtenek :]
én is így jártam, meghallgattam a tsi300at és nem tetszett, nő az összeg már majdnem milliós, nem határidős a dolog, amikor összegyűlik a pénz akkor vásárolok
mondjuk én csikó vagyok és a szüleimnél élek és nincs anyagi terhem, a pénzem csak a szórakozásomra megy :] -
BBéci
legenda
-
fatallerror
addikt
válasz
zozy84 #21698 üzenetére
akkor siess mert tudtommal hiába fut még a kef honlapját classic q néven de mégis elfog tűnni teljesen, kifutó darab...(persze ha újonnan akarod)
egyébként nem hallottam de nekem is szimpi az iq70 de mire én vásárolok kefból csak a q300 jöhet szóba vagy polk rti a3 (amiről többen állították h 15-20m2en majdnem hozza azt mint az a7 25-30m2-en nem tudom h igaz e)
polc frontoktól csak a mélyek miatt félek de mégis majdnem biztos h polcsugárzóm lesz, de most nem számít majd ha aktuális -
MaTTeS
senior tag
-
xtremetuning
addikt
válasz
zozy84 #20488 üzenetére
"Először tudtam volna rámutatni hogy hol van a gitáros meg az énekes.
De még is valahogy "üresen" szólt. "Tehát a színpad a helyén volt. Legalább már sejted, mi az.
Az 'üresen szólt' nem lehet, hogy azt jelenti : volt tere, levegője ?
Azt azért nem árt tudnod, nem az a jó (szvsz), ha valami úgy hangos, hogy megsüketülsz a hangnyomástól, hanem elkülönülnek a hangok, de mégis van levegője és te szinte beleülhetsz a közepébe, ...... miközben mégis megmarad a hangnyomás.
-
-
AMDFan
addikt
válasz
zozy84 #20492 üzenetére
Szerintem annyi van, hogy a Monitor Audionak sokkal megfogottabbak voltak a mélyei, vagy rendesen csillapított szoba volt ahol hallgattad. Ez házimozira nem feltétlenül előny, például az effekteknél, viszont zenére ez a követendő irány. Sokaknak nem tetszik a naturális, színezetlen hangzás, mert bizony olykor lehet, hogy a fülnek kellemetlen hangokat (pl egy keményebb gitárszóló, vagy egy robbanás) is éppolyan színezetlenül adják elő mint pl. egy lágy énekhangot. Ha neked főleg mozira kell, és jobban tetszett a KEF hangja, akkor viszont azt kell venned, mert te fogsz vele együtt élni. Esetleg a DALI komolyabb hangfalait is érdemes lenne megfülelned.
szerk: mellesleg kb. mekkora szobában hallgattad őket? Mert otthon 100%, hogy másképp fog szólni.
-
AMDFan
addikt
válasz
zozy84 #20488 üzenetére
"A mély volt a legfurább nekem. Kintről csukott ajtón keresztül is hallották és jöttek volna be hogy mi szól , a mélytől remegett néha a pulcsim DE még sem éreztem hogy szólna a mély."
Ez így elég furán hangzik. Lehet, hogy neked a búgós mély kellene?
szerk: MA-ból én eddig csak egy elég komoly polcsugárzót hallottam, de az gyönyörűen szólt. Szerintem az RX6 és a KEF IQ70 nem egy ligában fociznak. Persze mondom ezt látatlanban. -
ToxicOs
csendes tag
-
BBéci
legenda
válasz
zozy84 #19913 üzenetére
Egy ilyen nagyszabású műveletre csak előzetes egyeztetés után kerülhet sor.
(#19902) hdcsaba87
A Polk Audio hazai forgalmazója az Octogon Audio, mindenki tőlük rendeli, veszi.(#19920) A_ScHuLcZ
50-ért a legolcsóbb, belépő osztályú erősítőket lehet megkapni, amihez még hangdobozokat és kábeleket is kell venni.
A Panasonic beépített médialejátszója gyakorlatilag semmire nem jó. -
Warter
addikt
válasz
zozy84 #19913 üzenetére
Szettet nem fognak összerakni, csak frontokat fogsz tudni hallgatni. És nem is biztos, hogy lesz adott frontból, szóval érdemes előtte egyeztetni velük telefonon, hogy mit szeretnél. IQ70-ük volt amikor én voltam, de RTiA7-et csak legközelebbre tudtak hozni. Wödörfedél és Mission meg egyáltalán nincs. Erősítőből se biztos, hogy lesz az amit szeretnél, de max rádugják valami hasonlóra.
-
Vidala
senior tag
válasz
zozy84 #19641 üzenetére
Nekem bevált, jó kis gép. Szvsz a 608-nál vagy a 1911-nél határozottan jobb (természetesen ízlés dolga is, mert máshogy is szólaltatja meg a dobozokat), sőt annak ellenére is, hogy mondjuk "csak" 1.3-as a HDMI-je. Viszont ahogy ezt már itt kitárgyaltuk, ha netán a 3D képbe jönne, akkor a lejátszót lehet dugni a TV-be a képhez stb.
Viszont egyéb csatlakozók terén határozottan erősebb, csak hogy pl. a 8 csatornás analóg bemenetet és a pre-out-ot említsem. Mindezt érdemes mérlegelni, kinek mire lehet szüksége (ha egyáltalán látja előre). Utána meg nagy a "luk" mondjuk a 708, vagy a 2011-ig, valahol a kettő között helyezkedik el. szvsz
Kérdezz nyugodtan, ha valamire konkrétabban még kíváncsi vagy, de ha rákeresel a fórumban, egyszer-kétszer már írtam róla picit részletesebben. -
Vidala
senior tag
válasz
zozy84 #19616 üzenetére
Én is valahogy így kezdtem, mikor eldöntöttem, hogy építek valami jobb lácot otthonra.
Elgondoltam, hogy 200-300K-ból már biztos kafa rendszerem lesz (erősítő-hangfalak).
Aztán elkezdtem olvasgatni, nézelődni, és rájöttem mennyire nehéz.
Aztán a vége úgy 500K lett (a kábelekkel, legalábbis egy részükkel, mert van ami már megvolt, van ami meg később jött, azt nem számolom). Ja és sub-om még mindig nincs.Viszont ez jónéhány hallgatózás után alakult ki, nem csak olvasgatással! Ja igen, ez zajlott úgy egy éven át. Meg kell húznod egy határt, mert mindig van feljebb. Ráadásul számos dolgot nem tudsz meg előre, még egy stúdióban sem. Csak hogy az egyik legnehezebbel kezdjem: az otthoni akusztika. Aztán ahogy hallgatod a láncot otthon, állítgatod, akkor kezded csak igazán hallani - ráhangolódni - milyen is. Aztán.....
Remélem tudtam segíteni.
xtremetuning aláírása tényleg találó
-
ricsik
őstag
válasz
zozy84 #19611 üzenetére
Na ez ugyanolyan mint a kábel ökölszabály. Futunk még 1 kört?
Szerintem ha tellik rá vedd a nagyobbat. Ugyanis az a szabály nem szent csak iránymutató. Lehet, hogy a 608 és kategóriája nem hozza ki csak a falak 90%-át. Lehet hogy neked a nagyobb kategória 10%-a hozná meg a megváltást. Lehet hogy marad még tartalék az erősítőben, de akkor biztos lehetsz, hogy ennél többet valszeg az 1008-as és felette sem hozni ki, vagy ha igen az már anyagilag tényleg irreális lenne.
BBécinek ebben nagyon igaza van. MEG KELL HALLGATNI mindkét erősítővel. Ha úgy érzed javult a hangzás és megéri azt az árkülönbözetet, akkor hajrá!
Szerintem saját teszt nélkül nem ér semmit a spekuláció, vajon kell e a nagyobb kaszt. -
-
xtremetuning
addikt
válasz
zozy84 #19114 üzenetére
Amennyiben a végleges 'itthoni' szobád alaprajzát tetted fel, természetesen van ötletem.
Az. hogy mennyire fog tetszeni, más kérdés...Egyébként Anglia árak szempontjából sokkal jobb, mint itthon. A helyedben rámennék és nagyon sokat keresgélnék, lényegesen olcsóbbak, mint itt. Én anno nagyon sokat filóztam, hogy kikocsikázok, de végül itthon is belebotlottam használtan az első konfigomba.
-
Z0mbi
senior tag
válasz
zozy84 #19114 üzenetére
En is most vagyok (mar egy honapja lassan) erosito vadaszaton. Olvasok minden nap roluk, elmegyek meghallgatom, megsimogatom stb.
Az onkyo nak valami okbol kifolyolag nincs jo hire... (608) ha a 24p problemat nem orvosoljak fw update-el akkor felejtos.
Denon se jeleskedik (2310-11 et neztem). Es ami hihetetlen es a kepeken nem latszott az a regi suzuki swift muszerfal anyagabol frocsontott elolap. Brutal olcso kinezetet/erzetet kolcsonoz a cuccnak.Viszont (sajnos) kezdek egyre tobb embertol kapni olyan tippeket hogy menjek nezzem meg hallgassam meg a H/K-at. Haaat, kicsit dragak. AVR 260 vagy 360 ban gondolkodom.
Es a H/K nem integralt hanem discrete elemekbol van ha jol tudom...
Szoval nem tom mi legyen. Eleg beteg hogy egy erositot hazaviszel es FW update el kell kezdeni mert kulonben igy/ugy nem szol. meh,, -
xtremetuning
addikt
válasz
zozy84 #19084 üzenetére
Ne már, hogy Londonban az audiofilek hazájában nem találsz boltot......
Inkább kérdezz eggyel többet, mint hogy hülyeséget csinálj...
Én hobbiból végigolvastam ezt a fórumot (is), laknak itt okos, tapasztalt emberek.
Tuti lesz megoldás.
Egyébként nézve a leendő szobádat, egyszerű dolgod ott sem lesz...(persze szvsz)
-
xtremetuning
addikt
válasz
zozy84 #19082 üzenetére
Nem csak házimozi rendszered nincsen, hanem könnyű dolgod sem...
Amit kinéztél frontnak 5.0 számomra nem tűnik rossznak...bár erről inkább olyan véleményét hallgasd meg, aki már hallotta őket .
A háttereket pedig neked kell eldönteni. Milyen a szoba elrendezése ahol a végleges helyük lesz ?
Egyébként ízlés kérdése, valaki jobban szereti a dipólokat (bxfx), valaki a monitorokat (bx2).
Nekem monitorok vannak itthon, hibátlanul megoldják a feladatukat. És talán könyebb elhelyezni őket.A Jbl 2.1-et ha normálisan (neutrálisan) hallgatod otthon, alapot képezhet az is sztereó esetében. Ne legyen hangszín kiemelésed neadjisten loudness, stb...
-
xtremetuning
addikt
válasz
zozy84 #19079 üzenetére
Legfőképp ne 'valami' filmen és zenén hallgasd, hanem olyan 'lehetőleg' eredeti zenei cd-n és blu-rayen, amit kívűlről fújsz, esetleg nagy kedvenced.
Ne egy rendszert nézz meg, hanem többet, hogy legyen viszonyítási alapod.
Ne hagyd magad és a füled befolyásolni az eladó által, a saját szubjektív impresszióidra figyelj, később is te fogod majd a kiválasztott rendszert hallgatni és nem ő.Nekem anno bárki-bármit mondhatott, csak bólogattam, de magamban el tudtam dönteni tetszik amit hallok, avagy sem.
Figyelj arra, hogy el tudsz e merülni a zenében illetve a filmben, nincs e számodra zavaró felhang, valami, amitől nincs kedved ott ülni és legszivesebben felállnál onnan. Bármi ami unkomfortos a füleidnek, nagy eséllyel otthon sem fog tetszeni.
-
szmegma
aktív tag
válasz
zozy84 #19056 üzenetére
Akkor irok mar egy kicsit a Monitor Audiokrol.
Nekem is MA 5.0-as dobozaim vannak es felelmetesen jok. En sem ismertem, sot vasarlas elott nem is hallottam errol a markarol de miutan forumokon kerdezoskodtem es felvonultattam 8-9 markat, amikbol valasztani akartam, hogy mit veszek egybol a MA-ra es egy masikat emeltek ki. Majd vegul hosszu huza-vona utan a MA lett a nyertes.
Par napja allt ossze nekem is az 5.1 es lenyugozo az a tiszta es reszletezo hangzasvilag amit kepvisel.Csak ajanlani tudom!
-
BBéci
legenda
válasz
zozy84 #18487 üzenetére
Véleményem szerint CD lejátszására CD-játszót kell használni! Sem PS3, sem laptop (külső DAC-kal talán) nem tudja kihozni belőlük a maximumot.
A Streamaudiót szívből ajánlom, amit ott ajánlanak, azt bátran elfogadhatod. Azt nem lehet a szemükre vetni, hogy az általuk kizárólagosan forgalmazott termékeket kissé előtérbe helyezik, más ugyanezt teszi. A lényeg, értik a dolgukat. -
BBéci
legenda
válasz
zozy84 #18484 üzenetére
Igényes zenékhez csak a drágább házimozi rendszerek alkalmasak, lásd feljebb Nebuló hozzászólását, Ő sincs megelégedve az Onkyo hangjával.
Mit értek drágább alatt? Erősítőből 200000 forintos, hangdobozszett legalább a duplája és még akkor is marad bőven kompromisszum.
CD-ket mivel játszod le??? -
Vidala
senior tag
válasz
zozy84 #14768 üzenetére
Úgy látom még eddig "kimaradtál"
Erősítőből a Denon-t ajánlanám inkább, mert emlékeim szerint szélesebb a szolgáltatásainak a köre, a 155-ből meg hiányzik egy-két olyan dolog, ami jól jöhet. Hangra nem tudom melyik lehet a jobb, mert a 1611-est nem hallottam, de úgy gondolom megfelelőnek kell lennie a kérdéses hangfalszettekhez.
A JBL vs Jamo kérdésben meg igen nehéz annál jobb tanácsot adni, mint hogy lehetőség szerint meg kéne hallgatnod őket. Kompromisszumokat minden esetben kell kötni, ami itt még jobban érvényesül, mivel mindkettő még belépő kategória, teljesen más hangképpel.
A JBL mintha olcsóbb lenne, mert ha jól látom sub-bal együtt kb. annyi, mint a Jamo sub nélkül.
Érdemes azt a részét is meggondolnod, hogy a Balboa front reflex nyílású, míg a Jamo oldalsó mélysugárzókkal bír, ez pedig igen sokat számíthat az elhelyezésénél.
Amúgy meg azt kéne venned, amelyik jobban tetszik. -
McSico
senior tag
válasz
zozy84 #14768 üzenetére
Üdv!
Nekem egy Harman/Kardon AVR132 és JBL Balboa 5.1-es párosításom van.
Nagyon meg vagyok elégedve. Utólagos hangszínszabályzáshoz nem kellett hozzányúlnom, mivel az erősítő és a hangfalak elég egyenletesen adják vissza a frekvencia tartományukat.
De ha lehetőséged van rá, akkor próbáld ki a különböző párosításokat, és hallgass a füledre.
Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest