- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Aktív témák
-
partymaci
aktív tag
-
Dictator^
veterán
válasz
hakos1987 #11811 üzenetére
Angol menüvel:
Main:Output
AS IS (no change)
Rate: AS IS (no change)
Format: PCM FloatUse SPDIF
Mixer:
Output format
AS IS (no change)
PCM FloatSPDIF:
AS IS (no change)
PCM FLoat
Use SPDIFSpdif passthrough: AC3 pipa, DTS pipa.
SPDIF/DTS mode: Auto (vagy padded DTS)
Spdif/dts conversion: Do not convertés lent az SPDIF optionsnél vedd ki a pipát a restrcit SPDIF sample ratet.
Elvileg winampba ha ezeket megcsinálod átvált dts-re az erősítő.
Most csináltam meg.
-
Vidala
senior tag
válasz
hakos1987 #11588 üzenetére
Sajnos nincsenek tökéletesre megcsinálva ezek a távirányítók, ami részben érthető, mert mit erőlködjenek másik 1000 cég 10000 termékének összehangolásával. "Vedd meg a sajátjukat." Az már szomorúbb, mikor valaki azt panaszolja, hogy ez sem mindig van így.
Viszont ezzel jöhetnek a nevető harmadikok: teljesen nem merültem még el a Harmony ügyben, de eddig jókat olvastam róluk. Kicsit ugyan drágák, de azért gyúrok rá. -
Vidala
senior tag
válasz
hakos1987 #11573 üzenetére
Nekem egy 255-ös van (bár ezt már biztos írtam, sebaj). Nem emlékszem, hogy zölden világított volna valaha is. Mindig piros, csak más "villogással" jelzi, illetve ha jól emlékszem helyes kódbevitel esetén kialszik. Aztán tesztelni kell. Én a samu TV-mhez lőttel hozzá, de sajnos csak korlátozottan működik (alapfunkciók igen, de pl. a teletext már nem). Mondjuk egy ideje a Samu távot egyébként sem használom már, mert a UPC STB-je kiváltotta (persze az sem teljes értékkel).
Ezen okok miatt töröm is már a fejem egy ideje, hogy beszerzek valami komolyabb univerzális távot (pl. egy Logitech Harmony-t), mert kezdenek már teljesen ellepni. -
Rejtőfan
csendes tag
válasz
hakos1987 #11221 üzenetére
Csak írd be a gugliba, hogy AV-fórum és az adás-vételig görgesd le, rögtön megtalálod!
Egyébként a vaterán is van egy H/K AVI 250-es viszonylag régebbi darab, de a súlya önnmagáért beszél, 15kg-os a cucc! Ha pesti vagy meghallgathatnád Nála, de így látatlanba mondom, hogy valószínűleg nem csalódnál, sőt ahhoz talán még az SCS-178 kevés is lenne minőségben.
Ugyan nincsen rajta HDMI, de hangban nem fog hiányozni szerintem. Ez már nem az AVR-130-as kategória, az ára "villámon" 59e, de lehet, hogy 55-ért hozzá tudsz jutni, ha megfelel, amit hallassz.
Nekem egy H/K AVR645-ösöm van, én is használtan vettem és azóta minden mozizás egy "orgazmus". Olyan dinamika van benne, ....nem tudok betelni vele.
Üdv! -
Vidala
senior tag
válasz
hakos1987 #11163 üzenetére
Felpörögtek az események!
Szvsz elég jól alakul az ár/érték arány. Én is úgy sejtem, hogy nem fog csalódás érni.
Az elhelyezésben a thx ajánlást érdemes követni (erősítő kézikönyvében is van rajz), de egy kis tapasztalati próbálgatás sem árt. Pl. ha könyvespolcra teszed más hangja lesz, mintha asztalra, más ha állványra vagy konzolra. Nem mindegy az alátámasztás, a körülötte lévő tér/anyagok stb sem.
lajbim: Neked is köszi a feedback-et. Tesztet olvastam ill. boltban hallottam már a cuccot, de otthoni tartós használatról kevés jött eddig vissza.
-
Rejtőfan
csendes tag
válasz
hakos1987 #11135 üzenetére
Miért nem nézel Harmant a JBL-ekhez, általában jók együtt! Használtban lehet találni 40e körül, de természetesen többért is!
Most látom, hogy megelőztek, egy használó is megerősít a véleményemben, sőt talán valahol még olcsóbban is láttam a szettet, azt hiszem 65e körül, na látom, már ezt is írtad előttem, miért nem olvasok mielőtt beszélek!
-
lean
aktív tag
válasz
hakos1987 #11131 üzenetére
ha rákattintol pl. az avplanet oldalára, ahol részlétesen irnak a specifikációkról, ott látod a 4ohmot. DE : mindig érdemes a gyártó honlapját megnézni, illetve az user manualt, az utolsó oldalon a specification oldallal.
szvsz te esetben túl nagy probléma nem lehet ebből, az erősítő tolerálni fogja ezt a "kis" szettet. -
lean
aktív tag
válasz
hakos1987 #11127 üzenetére
jaj, már muszáj beleszólnom, olyan valóban nem létezik h 8Ohmos erősítő. És az egy dolog, hogy 8ohm-ra adják meg a specifikációkat, de pl. az az ajánlás a lényeg ami az erősítő hátlapján olvasható,(illetve user manuálban) pl. h 6-16Ohm-ig lehet rákötni hangszórókat.nem semmiért firkálják rá ezeket az erőlködőkre.ehhez az ajánláshoz kell a hangszórókat választani.jelen esetben.
szerk:
igen, működhet, egyéni felelősségre bevállalhatod.nagyon szélsőséges esetben végfok elfüstölhet pl. -
ToxLee
őstag
válasz
hakos1987 #11121 üzenetére
Nem tudok ajánlani majd a többiek ajánlanak, csak próbáltalak lebeszélni arról a wharfedale szettről, de lehet neked megfelel, menj el és hallgasd meg.
(#11126)hakos1987: BBeci már írta, hogy nincs 8 ohmos erősítő, nyugodtan vedd meg hozzá. Amúgy keresd meg az erősítőd használatiját, ha nem vagy valamiben biztos.
-
Vidala
senior tag
válasz
hakos1987 #11104 üzenetére
Belépő kategóriának szvsz elég jó lehet egy JBL SCS178-as szett (5.1), már többször ajánlottuk ilyen "kis szobába" (sajnos kevés feedback jött vissza). Még újonnan is kijöhet 75-ből, de szoktam látni használtan is. Ezen túl is van élet persze, csak nehéz így "ajánlgatni". Keresgélj bátran és ha valami megtetszik csak dobd fel, aztán várd a pofonokat (mint a SAL-ra)
Amúgy SAL: eddig kb. bárki hallotta már élőben (és valamennyire is érdekli a minőség) jót nem mondott róla.
-
Vidala
senior tag
válasz
hakos1987 #11094 üzenetére
Akad még, bár a vaterával sincs gond (én talán azt kevésbé kedvelem, hogy pont új hangfalakat rendszeresen hirdet ott egy cég, amik kicsit "zavaróak" lehetnek, de a fix ár - meg a rutin - segít elkülöníteni őket a tényleges használtcucc hirdetésektől)
Az erősítővel párosítás logikus ötlet, de csak keveset számít (ha egyáltalán) a végeredmény szempontjából.
-
Vidala
senior tag
válasz
hakos1987 #11092 üzenetére
Az ilyesmikre senki nem fog itt rábeszélni. Amúgy ne ragaszkodj márkákhoz (némi Kenwood preferenciát vélek felfedezni), de leginkább olyanokhoz ne nagyon, akik nem igazán "nevek" a hi-fi / házimozi világában. Tessék elzarándokolni minimum egy áruház HM osztályára, vagy méginkább egy szaküzletbe, elsősorban inspirációért (hogy legyen összehasonlítási alapod az ehhez hasonló szettekhez viszonyítva).
75-ért már lehet jókat találni (néhány éves cuccok is sokszor már kb. fél áron is vihetők), viszont türelmesen kell keresgélni pl. itt vagy itt.
Szerk: 5.0-át ritkábban lehet találni, inkább dobozpárak eladók (sztereo), de akár abból is ki lehet indulni (csak a türelmes keresgélés miatt írom)
Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest