- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
Mivel ennyire "be vagy szorítva", ezért nyugodtan told közelebb a falhoz a frontokat, azzal többet nyerhetsz, mint veszíthetsz szvsz. Mindenesetre próbával el tudod dönteni. Gondolom a széked képen lévő helye a lehallgatási pozíciód.
Ha még egy picit viszont az asztalod el tudnád húzni a faltól (mögé rakhatsz könyvespocot, ilyesmit), akkor talán még jobb lehet, minden plusz centi igen sokat segíthet a tér kialakításban.Szerk: amúgy tényleg sokkal jobb már így is, ahogy Sanci mondta.
-
Vidala
senior tag
Akkor nem lőttem nagyon mellé a szemmértékemmel
A terepasztalt meg továbbra is csak ajánlani tudom.
A többiek ötletére a belőgatós/konzolos megoldásról: nem látom át teljesen jól a szoba adottságait, de nem kis fejtörés a szoba közepén lévő ablak. Arra nem lehet konzolt tenni, vagy elé lógatni a sorroundokat. (a maketten ezt viszont ki lehet sakkozni)
-
v.attis
őstag
Hát én elgondolkodnék a helyedben még egy pár napot és tologatnám a papírfecniket a terepasztalon.
Többiek:
Olyat senki nem tud a kedves kollégának javasolni, hogy esetleg a surroundokat hogyan lehetne normálisan fentről lelógatni? Azzal további helyet spórolna, ráadásul nem borítaná fel mint az állványos megoldást. Persze ez is csak akkor lenne nyerő, ha fejmagasság fölé lehetne engedni őket. -
Vidala
senior tag
Mivel legkisebb ráfordítás esetén csak a frontok cseréjét kéne megoldanod, még úgy sem lehetetlen, hogy a WD 9-es sorozatod van. Mivel ebben kellene elsődlegesen maradnod az egységes hangkép megtartása céljából. Újonnan már kevesebb helyen látom, de szerintem használtan sem kellhet túl nagy szerencse, akár egy értékegyeztetéssel történő csere lebonyolításához (ugye még pluszban is kijöhetsz belőle).
Az állvány ügy nem egyszerű, mert 60-80cm magasak vannak elsődlegesen, plusz a hangfal magassága. egy 100-120 cm-es állvány beszerzése már jóval neccesebb, mert azokat nem ekkora dobozokra gyártják elsődlegesen, hanem a kis bögrékhez. Viszont mivel a hátad mögé tudod őket rakni, egy alacsonyabb állvány sem olyan rossz talán, mint a mostani helyzet.
-
Vidala
senior tag
Így szemre az a szoba nincs 5x5-ös. Inkább úgy 3(3,5)x4 méteres lehet. Folytatásként elővennék egy mérőszalagot is.
Töröm a fejem már vagy 15 perce, hogyan lehetne kicsit javítani, de nem egyszerű a megoldás, különösen az állódobozok miatt. Két állványos doboz szerencsésebb lenne frontnak.
Persze előtte tologatni kéne inkább egy kört a bútorokat (a mérés és makettezés után). A méretarányos, papírból kivágott bútorokat én is csak igen erősen ajánlani tudom.Több jó ötlet is elhangzott, először én is talán a frontok közelebb húzásával próbálkoznék, ahogy BBéci mondta.
Viszont a legjobb megközelítés talán valami olyasmi lenne, amit Bozont rakott össze (kisebb dobozokkal) -
BBéci
legenda
Próbáld meg az asztal mellé tenni a frontokat, de tőled egyforma távolságba! A levegős, teres hangzás rovására lehetnek közelebb a falhoz, mint 70 centi. Az viszont továbbra is kérdéses, miként kerülhetnek közelebb a surroundok? Nem kóser, ha sokkal messzebb vannak, mint a frontok.
-
v.attis
őstag
A szekrénysort átteszed a másik falra. A kisasztalt az ajtó mellől kidobod a francba onnan.
Ahol most a szekrénysor van, az a falad üres lesz. Az egyik sarokból kiindúlva összerakod az egész mozi rendszert és a két háttérsugárzót állványra teszed. Ha minden igaz marad egy kis helyed az ágynak és lesz egy kis mozi kuckód.Csinálj méretarányos makettet és azt tologasd, mielőtt szétbombázod a szobát. Csak papír és olló kell hozzá. Ja meg mérőszalag, ceruza, számológép.
-
BBéci
legenda
Az üres, kopár szoba sem alkalmas házimozinak.
Bármilyen rendszert állítasz össze, a jobboldali hangdoboz nem maradhat az ágy mögötti sarokban. Megkerülhetetlen szabály, hogy az állódobozok mindenféle faltól legalább 70 centire legyenek! Sarokban SOHA!!!
A monitorodhoz a sokat szapult, ám a maga kategóriájában kiváló Logitech Z-5500 való, azokat bátra elhelyezheted 1 méterre magadtól, talán a center sem lenne túl közel. -
MaTTeS
senior tag
Nem félsz, hogy éjjel kirúgod vagy kivered a jobb front hangfalad membránját?
Én konkrétan azért nem merem levenni az előlapját/borítását a hangfalaimnak, mert éjjel, ha kimegyek a slozira, akkor a dülöngélés közben nehogy beletenyereljek a membránba vagy belenyúljak a csipogójába(ajtó mellett van).
-
BBéci
legenda
Értsd meg, a frontsugárzók nem lehetnek ennyire messze egymástól, szinte közöttük ülsz. Nem lesz egységes térhangzás.
A 24 colos képátló tényleg csak monitornak való, ha 1 méternél messzebbről nézed, sem a full HD előnyeit, sem moziélményt nem élvezheted.
Nem a szekrénysorral van baj, több sebből vérzik ez a projekt. -
-
v.attis
őstag
azt írtad, hogy 5x5-ös a szoba. és nem tudod úgy arrépbb tenni az asztalt, hogy a jobb végéhez férjen az egyik front? Há mekkora ágyad és asztalod van neked?
Ebben a helyzetben nem sok megoldást látok. Esetleg kidobálsz onnan egy szekrény elemet, vagy átteszed máshova. Vagy tényleg egy állványra teszed a két hátteret és kerülgeted mikor a szekrénynél jársz. -
törölt tag
Oké,megnéztem. Teszem fel a PC helyén van a monitor. és a center,mert ugye a front az első ,surround a hátsó.
Frontok ki a sarokból! Az asztaltól kb 1-másfél méterre legyenek kb.
Az egyik surroundot az ablak éz a szekrénysor közé,másikat vele szembe a szembeni falra tenném. -
v.attis
őstag
Hát nem vagyok túl nagy hifista, Én is tanulgatom a 'szakmát' és majd jövőre vágok bele, de annyit elmondhatok tapasztalatból, hogy a legrosszabb hely neki a szekrény teteje. Inkább vegyél állványt hozzájuk, vagy polcra tedd őket. Személy szerint nekem fém felfogatással szerelt üvegpolcok lesznek, de még így is tüskéken lesznek a hangfalak és úgy mennek az üveglapra. A többiek el tudják mondani a helyes magasságot, hogy hova kellene tenni őket.
Látom a szekrénysorból, hogy nincs jobb dolgod neked sem, mint nekem. Mondjuk nálunk annyival könnyebb talán, hogy a szekrénysorban van a tévé pont középen. Fölé megy majd a center és ahogy nálad, esetemben is két szélen vállfás szekrények vannak, így eléjük megy majd a két álló front. Egyik ajtót majd nem tudom használni a szekrényből, de ez van...
Hátúl a kis surroundok mennek majd a polcra. Ahogy itt kivettem egy-két hozzászólásból a háttereknek kicsivel magasabban kell lenniük, mint a frontokak. Nálam ha kb 1 méteres frontok lesznek akkor kb 140-150 centire teszem majd a háttereket. (ha rosszúl értelmeztem ezeket a magasságokat, akkor elnézést miindenkitől, de már nem is egyszer olvastam ezt a magasság különbséget). -
törölt tag
-
BBéci
legenda
Átlagos 270 centis belmagasságot feltételezve a hangdobozok rettentő magasan vannak, ráadásul a másfél méter eltérés a távolságukban irtó gáz.
Első lépésként húzd előrébb a szekrény széléig, aztán gondolkozz valami normális elhelyezésen!(#16604) Dictator^
Még szép, hogy kikapcsolt állapotban nincs zaja. -
Diplomata
aktív tag
Ez több helyen fent van,asszem itt is.Amit még mernék ajánlani ilyen árkategóriában az a kenwood 4060,4070-es széria,van fent belőlük a neten pár,az alap kategóriában jól teljesít a kenwood,autóhifi-ben meg minden kategóriában,de az más tészta.Nekem is volt 4070-es vagy 5 éve,meg voltam vele elégedve ezért az árért.
-
Vidala
senior tag
Én támogatom az utolsó gondolatodat, hogy előbb egy pár jó fronttal kezd, és inkább később egészítsd ki. Egy igényes sztereó is sokkal többet tud már nyújtani egy khm "vacak" szett-nél. Itt viszont már elő fog jönni, hogy a te füleid mit fognak inkább szeretni. Ajánlanám, hogy mindenképpen keresd fel az általad is fellelt illetve javasolt dobozokat a kedvenc CD-id társaságában (amiket már 1000-szer hallgattál
), és úgy dönts. Hallani fogod a különbséget.
-
Vidala
senior tag
A PC-s kreatív 5.1-et magasan veri, az nem is kérdés. Nekem is egy ilyen műanyag szett van a PC-mhez, többek között ezért is nézegettem ezt a cuccot. Viszont a "dolgozószobám" csak kb. 10m2, ahova kellene. Az nagyon más, mint 25m2. Ha ennyire közel tudod csak elhelyezni, akkor mondjuk előtte ülve még oké lehet, mondjuk játszani, esetleg filmet nézni, bár a szoba mérete már akkor is előhozna egy-két hiányosságot. Viszont mi lenne, ha egy kicsit zúzni akarnál a kedvenc rock&metal zenédre?
Ahhoz kellenek normálisabb álló hangfalak sztereóban!
Szóval inkább amiket nézegettél, pl. a Wharfedale a zenéidhez egész jól passzolhat, bár a konkrét típust nem hallottam (legalábbis nem vagyok biztos benne, mert a számokat hajlamos vagyok elfelejteni). Vagy még Béci ajánlását is fontolóra venném, ha még beleférhet a keretbe.
-
Thuglife
senior tag
Mission Mv8-as szettem van nekem is és csak ajánlani tudom, filmre és zenére is megfelelő ebben a kategóriában! Ha rendesen bejáratod, akkor tényleg szép mélyhangokat lehet belőle kicsikarni sub nélkül is... Bár azért filmeknél kevés lehet egyeseknek! Én még mindig töröm a fejem a sub-on... De jelenleg a KEF C4 áll nyerésre!
-
Vidala
senior tag
Ezek kb. a belépő szintet képviselik, csodát nem kell várni tőlük, de azért már rendelkeznek egy elfogadható hangspekrtummal (a technikai adatok ezeknél inkább tájékoztató jellegűek szvsz). A konkrét típusokat nem hallottam, de a barátaimnak vannak mindkettőnek a "testvéreiből" (hasonló árú, tudású, korábbi típusok). Természetesen hallható különbség, de az már inkább egyéni ízlés kérdése.
Mondanám, hogy Yamaha erősítőhöz inkább a Yamahát (elvégre a gyárban inkább ezeket lövik össze), de azért ez így mégsem igaz. Lehet, hogy épp a Magnat szólna jobban.
Szerintem ezeket viszonylag könnyedén meghallgathatod valahol, ami sejtésem szerint inkább valamelyik nagyáruházat jelentheti (hi-fi barlangokban kisebb valószínűséggel tartanak ezekből).Amennyiben a kereted nem enged többet, esetleg használtból találhatsz érdemileg jobbakat, de ami fontosabb:
- Mindenképpen "szettet" rakj össze, amit vehetsz egyben is, meg darabokban is, de lehetőleg ugyanabból a szériából származzon mindegyik (a sub-ot leszámítva, de ha jól látom az itt nem játszik).
- Mekkora szobába lesznek?
- Hogyan tudod őket optimálisan elhelyezni?
- Mire használnád őket jellemzően (pl. zene vs mozi)?
Ezek még befolyásolhatják a dolgokat. -
Móci
addikt
-
robi0604
őstag
Fentebb linkeltem, hogy hol találtam még számodra 363-at.
Újabb a másodikként belinkelt Yamaha, de kérdés, hogy kihasználnád e?
A Sony talán egy kicsit jobb zenére is, de ez nem minden esetben igaz.
Lehet nem ártana körbenézni az "alighasználtak" között egy Denon vagy Onkyo-ért.
-
Thom!
veterán
tökéletes az elgondolás
én most néztem meg PC összeköt HDMI erősítő, majd erősítőből HDMI-vel a TV..
eredmény:erősítő nem veszi le a hangot a HDMIről csak továbbítja, így megspórolhattam volna az optikai kábelt, aminek egyszer csak nem lesz jelentősége....
alternatíva olcsóként is 70K Onkyo/Denon ami nem olcsó
nézz szét aprón
Aktív témák
Hirdetés
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest