- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
Aktív témák
-
Arcus77
csendes tag
válasz
raycoon #48257 üzenetére
Nálam úgy van megoldva TV aljzat, telefon aljzat és a hangfalak aljzata is, hogy csak a keret és a fedlap van felrakva, belülről üres és a csatlakozások helyén jönnek ki a vezetékek.
"A másik, hogy a 220-as konnektorok mellett vannak a hangfal csatlakozók is. Nem nagy részen futnak együtt, mert az áram felfele megy a hangfal kábelek lefele."
Nem számít az együtt futás, amennyiben külön csőben van vezetve a gyenge- és az erősáram
-
Arcus77
csendes tag
válasz
#09634560 #48223 üzenetére
Hétfőn mennem kell Bp-re, így megfogadom a tanácsotokat és megpróbálom mind a két gyártó cuccosát meghallgatni, lehetőleg ugyanabból, vagy hasonló a kategóriából választva. Eddig teljes mértékben meg voltam elégedve a Denonnal, viszont minden fórumon azt olvasom, hogy Denon zeneibb, Onkyo pedig inkább mozi. Nekem pedig ugye 80%-ban mozira kell.
-
Arcus77
csendes tag
válasz
axwel18 #48168 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy a H/K erősítőket eddig nem is néztem, és ennek az az oka - és most előre elnézést kérek a H/K tulajoktól
- de szerintem egyszerűen csúnyák.
Igaz, hogy nem ez a fő szempont erősítővásárlásnál, de mivel minden nap fogom nézni, nekem az is számít, hogy jól nézzen ki -
Arcus77
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült jó áron vevőt találnom az erősítőmre, így most újat keresek.
Az adataim között lévő hangfalak szintén lecserélésre kerülnek majd, így nem kritérium, hogy passzoljanak az új erőlködőhöz
36 nm-es nappaliba lenne, cca 80% házimozi, 10% koncertfilmek és 10% zene lenne az arány.
Az összeg, amit a projektre szánok 150-200 ezer, de a 200 már nagyon nyögvenyelős
Eddig, amikről olvasgattam:Denon AVR-1911
Denon AVR-2311
Onkyo TX-NR609
Onkyo TX-SR876Meghallgatni őket sajnos nincs lehetőségem, mert 100 km-es körzetben nincs normális szaküzlet.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Arcus77
csendes tag
válasz
bajnokpityu #47091 üzenetére
Érvényben éppen vannak szabványok, az viszont más kérdés, hogy a magyar mindig azt nézi, hogy a törvényt/szabályt/szabványt hogyan lehet kicselezni. Mondjuk villanyszerelő szakmában ennek elég komoly következményei lehetnek. Ha a fociban tudnánk úgy cselezni, mint a jogszabályokban, a magyar nép VB győztes lenne minden évben
De hát ezért tart itt az ország, és nem is fogunk sehova sem jutni szvsz ilyen hozzáállással -
Arcus77
csendes tag
válasz
krenkoka #47073 üzenetére
Ha hagysz egy kis távolságot a két csatorna között szerintem felesleges külön burkolni a vezetéket, mert ilyen kis feszültségszintnél elég a két csatorna fala is, hogy kiküszöbölje a párhuzamos vezetésből adódó esetleges indukciót.
Sanci38
Dorian
"MSZ 1600/1-77
3.3.4. A különböző fajta rendszerekhez tartozó vezetékek párhuzamos (közel párhuzamos) vezetésénél nincs szükség külön védőintézedésre, ha a különböző fajta vezetékek távolsága egymástól legalább 5 cm, vagy ha a párhuzamos szakaszon páronként legalább az egyik rendszer külön védőcsőben, ill.vezetékcsatornában van, és kötéseik céljára alkalmas szerelvényeik (pl. dobozaik) nincsenek egymás-hoz 5 cm-nél közelebb." -
Arcus77
csendes tag
válasz
Ed Parker #47067 üzenetére
Jól tette a cimbi
A szabvány a zavarvédelem miatt a gyengeáramú rendszernek külön csövezést ír elő, ami a követhetőség és az esetleges későbbi módosítások miatt is kívánatos. Nem mellékes ugyanakkor az érintésvédelmi szempont sem, ugyanis az erősáramú hálózaton bekövetkezett esetleges meghibásodás esetén üzemszerűen feszültség alatt nem álló alkatrészek/berendezések is feszültség alá kerülhetnek. Amennyiben nincs ÉV relé beépítve a hálózatba, amire a kismegszakító leold, - még C tipus esetén is - elég szép károk tudnak keletkezni gépben és emberben egyaránt.
krenkoka
5-10 cm szerintem elég a két kábelcsatorna között. Úgy emlékszem, a szabvány is csak 5 cm-t ír elő.
Egyébként Sanci38 fórumtársnak igaza van, nekem is a padlótól 20 cm-re van körbecsövezve a nappali, így elkerültem a felesleges keresztezéseket is lent és fent, mivel a dugaljak nálam 30-40 cm magasságban vannak.
-
Arcus77
csendes tag
Ha valaki esetleg erősítő vásárláson gondolkodik.
Elég jó vételnek tűnik, kár, hogy én a használtba nem merek beleugrani
[link]
Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Filmvilág
- Nagyon érzékeny lett a használt játékok eladására a Nintendo
- Okos Otthon / Smart Home
- Házimozi belépő szinten
- Robogó, kismotor
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest