- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Magisk
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Aktív témák
-
spiky03
veterán
hupssz, akkor bocsi a tévedésemért
persze, ezt tudom én is, h nem az a jó ha üvölt a rendszer mint az állat, hanem szépen és tisztán szól
én is arra céloztam, h ezekkel az új hangfalakkal halkabb állásban is jobban szól.
halkabban is jobbak a filmek, és részletesebb lett a hangzás pl a háttereknél, mint amilyen eddig volt azokkal a kicsi "bögrékkel"akkor inkább hamát, v inakustikot javasolsz te?
minden tapasztalatot, észrevételt szívesen fogadok
szeretném azért kihozni a maximumot a kis rendszeremből -
spiky03
veterán
köszi a választ
mondjuk vmi ilyesmire számította, h ilyen választ kapok
de azért csak lesz legalább egy ici-pici különbség, a mostani kapott valóban cukorspárga méretű kábelezés között
ha meg nem, akkor is legalább jobban néz ki a vastagabb kábel, mint a cérnametélt méretűpersze azért jobban szólnak azok a hangdobozok, mint amiket eredetileg adtak az erősítőhöz
és persze majd idővel ha a buxám is úgy engedi akkor cserélek egy jobb minőségű szettre.
mondjuk az majd sztem jamo v wharfedale lesz, mert azok lesznek számomra megfizethetőek
nah meg a mostani szobába az is teljesen jó ami van (az egész lakás 35nm)
az asszony így is kiabál néha, h túl hangos a cucc
)))
-
Gál István
senior tag
Az majd az ATC hifi találkozón eldől. Ami elsőre feltűnt hogy nehezebb hajtani mint az RS5-öt. Gyanítom ez arra utal hogy kíván egy jobb (drágább) erősítőt. A hallgatói pozíció is nagyon fontos ezeknél, mert az RS5 nem volt ilyen "háklis" erre. Drasztikusan javul az előadás ha a csipogókkal fülmagasságban van az ember, ehhez még nekem is alkalmazkodnom kell mert eddig nem igazán volt megoldott. A hangját majd leírom részletesebben ha volt alkalmam legalább 10 órát hallgatni. Tegnap csak állítgattam ide-oda.
Köszönöm a jókívánságokat hackeeeee, bajnokpityu, Sanci38!
-
eviktor
tag
Szerettem volna hinni a füleimnek, de mint írtam, fel se merült, hogy bekapcsolják a polk-ot.
És ha már a füleknél tartunk, tudnátok ajánlani egy olyan házimozis boltot, ahol bögreszettek is ugyanolyan akusztikai körülmények között hallgatók meg, mint a komoly rendszerek? Na nem a 40e forintosat, de egy 120-150e ft-os egybeszettet szívesen meghallgatnék. Földbe gyepáljátok szerencsétlen LG-ket, meg Samsungokat, holott a Tesco/Saturn polcain bekapcsolva értelemszerűen nem lehet róluk normális véleményt alkotni.
Szintén érdekelne, hogy az Infinty dobozok miért nem merülnek fel soha, mint alternatíva? A Harman cégcsoportba tartoznak, így érzésre tehát lehetne valami kis közük egy HK erősítőhöz. Rosszul gondolom?
Köszi, üdv, Viktor
-
Caldera1
tag
-
Patice
nagyúr
Gondolom remegett a májad is a szép tiszta mélyektől.
A Házimozi és HiFi Showra meg olyan emberek is eljárnak, mint jómagam, aki nem minden nap találkozhat az ott kiállított rendszerekkel. Nem volt azért olyan rossz az a tavalyi sem szerintem. (Bár egy csecsemőnek minden új...
)
-
Caldera1
tag
Elhiszem.
És nem állt szándékomban kínozni az erősítőt.Viszont figyelembe kell vennem bizonyos lakberendezési dolgokat, mivel a nappali nem moziszoba (eredetileg), és bár a feleségem is szeret mozizni, azért kompromisszumot kell kötni, ha már egyszer oda került az egész házimozi cucc, hangfalastól erősítőstől... de ebbe a hifi állvány nem fért bele
(Mondjuk nem is bánom, pedig nem valami gagyi...)
Amúgy érdekes, hogy a kb. 8 év alatt egy haverom se szólt, amikor házimozi bemutatót tartottam, hogy nem kéne-e kicsit több levegő az erősítőnek...
Milyen állványt ajánlanál? Most hirtelen szétnéztem a neten, nagy a választék, de egyikre se tudnám azt mondani, hogy na ez jöhet. -
Caldera1
tag
Az előző Onkyo erősítőmön voltak így egymás felett és hifiállványban és mégsem melegedett, tuti biztos. Igaz azon nem voltak HDMI meg egyéb csodacsatlakozók...
Szóval nemrég viszont a nappaliba költözött minden cuccom, a zárt hifi-állvány kivételével. És annyi történt, hogy a nappali 30-as falában van egy kb. 44 x 32 cm-es nyitott rész, eredetileg ebben volt a hifi erősítőm és a cd-lejátszóm. Ennek helyére pakoltam most az erősítőt, fölé a dvd lejátszót, afölé meg a BD-t.
Most viszont akkor vehetek valami nyitott és szép TV-állványt, ahová a házimozi cucc kerülhet. -
KatonaT
aktív tag
Csak vicceltem az "elég szépen beszoltál" mondattal azért tettem oda a
Az a bizonyos szint az nállam nagyon sok mindenen elbukik, alapból a driverek, kábelezések, szoba akusztika, sőtt igazából semmim nincs meg hozzá csak maga a film
De minden így kezdődikcsak nincs kilátásban a folytatása
-
KatonaT
aktív tag
Na elég szépen beszóltál
Az Ati 4000-es és az Nvidia 400-as egy kicsit régebbi platform mint a Sandy Alaplapok és CPU-k!(Ezek év elején jelentek meg) Nem mondom biztosra hogy kijönnek azok a hangok de azért megpróbálom!
Abból kifolyólag kerestem csak ilyen filmeket mert a napokban beszéltük hogy alig találok DTS-es filmeket is nemhogy DTS-HD-t!
Ezért szereztem csak ilyen filmet hogy kipróbáljam! Semmi "komoly" szándékom nem volt velük! -
hackeeeee
Jómunkásember
Öhm, ez azért nem feltétlen igaz, mert mondjuk ha Brazos-od van, abból biza kijön a HD hang, és tudtommal a Sandy-k integrált GPU-ja is tudja mindkettőt.
(#39000) KatonaT: Úgy dísznek, hogyha több hdmi-s eszközöd van mint ahány hd csatid, tehát pl. BR lejátszó, PS3, xbox...stb, akkor be tudod kötni őket könnyedén.
-
-
Winne
nagyúr
Aláírom, zenénél amikor beteszem a lejátszóba a Jacko Greatest Hits lemezt a fél méteres fullos gyári digit coax kábellel összekötve, akkor majdnem behugyozok, de ez a 10 méteres kényszermóka is tökéletesen elég házimozira, zenére meg ezen keresztül nem használom.
@(#38976) hackeeeee: én csak sima sztereót akarok, félreértés ne essék, csak megpróbáltam már mindegyin. Este ha hazaérek, akkor megpróbálom úgy, hogy az analógon le is tiltom, úgy még nem próbáltam.
-
KatonaT
aktív tag
A HDMI kábelen ez a felirat található: AWM Style 20276 80C(elsius) 30V Vw-1 HDMI
Az optikai pedig annyira noname hogy felirat sincs rajtaSony márkaboltban vásároltam....
A HDMI is ugyan ezen a szinten van
Jamo 426.... Pioneer VSX-520
Zenénél próbáltam (Trance)
Nincs nekem ezzel bajom tudom hogy car kábelek csak kíváncsi voltam a különbségre!
Jah az optikai az egy sima Realtek ALC892 integrált audió, a HDMI is csak egy integrált....( Asrock H67M)Bocsi mégis van némi különbség leginkább a mély dinamikájában
azt hiszem
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jogos persze, csaktán elvileg jobban vezet a fény, mint a réz, vagy nem?
Valahogy Nekem jobbnak tűnt a cucc optikával, bár ugye az Én motyóm annyira nem mérvadó...
(#38954) Winne: Ez érdekes, ha az az alapértelmezett, akkor ugyanúgy kéne ott szólnia, mint ha analógon szólna. Akkor ez már valami hangkártyával kapcsolatos dolog lesz, sztem.
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
Lesz az is, meg a német ismerősöknek viszek jó kis apum vadásztársai által főzött páleszt, mert kint elég gyenge eresztéseket lehet kapni
Viszont sok érdekes hely van, amit nem szeretnék kihagyni ha már ott vagyok
Meg pont vasárnap lesz a szülinapom is, és így akkor majd tuti lesz egy kisebb ünneplés a kinti ismerősökkel
-
Johnny Cage
addikt
"A DVD-játszó hangját vidd SPDIF-en az erősítőbe, a képet és a hangot (DVD-játszóból) HDMI-n a tévébe!"
nem tudom, hogy ez DVD-vel hogy működik, de nekem médialejátszóval egy mukkot nem ad ki a TV, ha nem állítom sztereó downmix-re. ezzel meg az a probléma, hogy az erősítő is downmixelt jelet kap..
-
erdoke
titán
A nem HD-s csatornák képminősége szerintem nem lehet sokkal jobb. Igazából a minőséggel most sincs különösebb gond (RGB-s a Scarton keresztüli kép), tévézésre megteszi. Eltekintve persze attól, hogy a kontrasztot és a színeket jól feltekeri a UPC, és a szemcsésebb analóghoz képest rajzfilmes beütésű képet adó erős tömörítést alkalmaznak a digitálison. Kinek mi jön be persze, de ha ezt szeretném, eleve LCD TV-t vettem volna.
Re (#38890)
Én a Mentalistát, a Bones-t és a Gyilkos elméket szoktam több-kevesebb rendszerességgel nyomon követni, de a netről leszedett HD-s verziók képe és hangja is jobb, mint amit a TV-ben adnak...
A boxot nem tudom kiiktatni, a UPC-s kártya nem megy direktben a TV-be dugva. Valójában ennyire nem is érdekel az egész SD tévézés téma.(#38886) KatonaT
"Nemrég vettem csak egy pio 520, jamo 426 rendszert ami itt nem számít "házimozinak" de nekem 90 K-ér ezt pont jó otthonra"Már miért ne lenne házimozi? Mindenkinek van kerete, amit rá költhet, és 90 ezerért nem nagyon tudnék nagyságrendileg jobb megoldást javasolni.
-
WonderCSabo
félisten
Nyilván van, lemaradt, hogy olyan DAC, ami 5.1-es.
Én is kapkodok összevissza.
Valóban úgy pontos, ahogy leírtad, én viszont elfelejtettem hozzátenni, hogy 5.1 PCM hangot szerettél volna.
Ja, azt szerettem volna, de mind kiderült, csak 2.0 lehetséges.
(#38875) erdoke : Igen, ezt akartam írni, csak lemaradt a több csatorna a DAC elől.
-
WonderCSabo
félisten
Viszont Te szerettél volna a DVD-játszóból, SPDIF-en PCM hangot kicsiholni, ami azért nem lehetséges, mert az nem képes a DTS adatfolyamot arra átalakítani, csak analóg sztereót tud kiadni.
2.0 PCM-et ki tud küldeni SPDIF-en.
Azokat a DVD és BD-lejátszókat nevezzük dekóderesnek, amelyek rendelkeznek 5.1/7.1 analóg kimenettel.
Ez az elnevezés nagyon helytelen. Minden lejátszónak van dekódere, az általad említettek viszont DAC-al is rendelkeznek.
-
erdoke
titán
Nem gond, a STB rendelkezik digitális hang kimenettel. Másrészt azok a csatornák, amiket a család rendszeresen néz, egyébként is max. sorround hangot adnak. Arra kell az ARC, hogy ha az analóg adást nézzük (tehát a STB le van lőve), akkor is legyen hang a HM erősítőn, és az "egy kábel mindenek felett" elvnek megfelelően ne legyen szükség a TV optikai kimenetére.
-
törölt tag
Erre én is kiváncsi lennék, de két tippem van:
1:nagyon régi erősitő és nem tud DTS-t,
2: HD-t szeretne küldeni olyan erősitőre amelyen nincs HDMI,és azt szeretné hogy a lejátszó dekódolja és küldje ki PCM-ben,és ennek lejátszását oldaná meg ily módon, mivel nincs elegendő analóg csatlakozása (ez az erős tipp!!). -
-
robi0604
őstag
Tesztelted az új JBL studio szériát.
Én a napokban hallgattam, igaz csak a 180-at, hát nem tudom.
Nem mondom, hogy rossz, de kicsit szétesnek a hangok, hogy nem egy vonalban vannak a hangszórók, bár lehet, hogy csak szokatlan.Tudtam, hogy meg sem fogja közelíteni a régi studiokat, de egy kis remény volt bennem, talán ez miatt volt csalódás egy kicsit.
-
jos3ph
tag
Csak nem értem miért kell madárnak nézni a vásárlót, tehát miért egy olyan értéket kell írni amit sose tud a tulajdonos kihozni belőle. Miért nem azt írják, ami valójában döntés értékű lehet egy hangfal választásakor. Ez a bögreszettek 1000W-jára igaz a legjobban. Komolytalanná teszik, amellett, hogy egy bögreszett önmagában komolytalan, legalább is számomra. Értem, hogy a hangfalaknál a W az csak tájékoztató adat, ahogy már írtad is, de ha annak a kis Jamonak 250W-ot adtak volna meg, akkor azt gondolnám, hogy hu-há, tudhat valamit, de 800W komolytalanná teszi. Ennek ellenére kíváncsi lennék én is mit tud.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Jah, akkor bocsi, hogy felhoztalak, vagyis idéztelek.
Hasonlóképp vagyok vele, nagyon kíváncsi lennék rá, hogy vajon mégis mit szólhat, egy 20*20-as kocka.. Biztos lehet jó is, de azért a 800W az erős túlzás, szerintem.
Hasonlóképp gondolom, hogy árban lehet náluk jobbat venni..
-
balajti
tag
1 óra használat alatt beállt stabil meleg hőre, de még ez is elég forrónak minősült, így kivettem és elhelyeztem az asztal tetején. szerintem se tesz jót neki ha sokáig ott lenne így marad felül ahol szellőzhet kedvére. a centerrel meg akkor kezdek valamit. a baj hogy kb csak 2 cm-el hosszabb mint a polc ahova raknám így nem fér be. esetleg ha ráteszem az erősítőre. vagy az sem túl szerencsés?
-
Poplacsek
senior tag
Így van, a belső ventikben ne bízz. Vagy hagyj fölötte 10cm-t legalább, vagy járasd fölötte a levegőt egy külső ventivel! A hátulján lévő kapcsolt aljzatba dugj be egy tápegységet, (pl. vmi régi adsl modem tápját ami 8-9V-os szokott lenni) és erről hajts meg egy 12V-os 12cm-es csendes PC ventilátort amit belógatsz a H/K mögé mondjuk gatyagumin :-). 1-2 eFt-os beruházás, de megéri. Én így használtam a 355-öst és épphogy langyos volt csak. Enélkül meg forró, éreztem a szagát...
-
Leo66
csendes tag
Én nézegettem a NAD T757 paramétereit és nem nagyon változott a 747-hez képest, kiváve, hogy 3D-s és moduláris. Valahol már olvastam egy tesztet is róla, hogy hangos a ventilátor zaj. A 7005-öt tetszene, csak nem volt lehetőségem meghallgatni. Bővebben tudnál írni róla, ha már hallottad? Jöhet priviben is! Műszakilag mennyire megbízható a MArantz?
-
Integra
titán
nem tudom, szerintem nem az igazi, ok, nem is vagyok vérprofi, személyes preferenciám, hogy szeretem ha a mély nem nyomja el a közepet és a magasat, hanem aláfest. valószinű ez az zenétől is nagyban függ amit az ember hallgat, az én esetemben pedig a közép a fő húzó, az erőteljes pumpáló közép-mélyet nagyon el tudja nyoni a mély és búg, ezt nem szeretem. egészitse ki és szólaljon meg amikor kell. a magas meg kb egyen értékű a középpel, igy az is erősebb.
-
Gál István
senior tag
Ennek az a lényege hogy nincs "rosszabb" állás. Az eddig használt banánjaimhoz képest tökéletesen illeszkednek, cseréltem irányt a biztonság kedvéért és úgy hallgattam de nem lehet őket úgy behelyezni hogy lötyög, vagy állítgatható legyen. A gyári szerelés a technológiából adódóan nem alakíthat a hangon így ez a komponens ami abszolút a helyén van.
Hangsúlyozom QED Genesis Silver Spiral van előtte és ő az Airloc.
Szerk: gyári körítés - Az Airloc rendszer egy díjnyertes hangszorókábel csatlakozási megoldás, speciális felszerélssel.
A banándugó maximum 4 mm2 es kábel fogadására alkalmas. Az aranyozott érvég felhelyezése után egy rászorítós (Krimpelés) megoldással rögzül a kábelhez. Ez a lehető legjobb megoldás a csatlakozók rögzítésére. -
jos3ph
tag
Lehet, de nekem a stílussal volt bajom. Ha hülyeséget mondok, Te is, mások is kijavítanak, emberi módon, és onnantól már én is jól tudom, tévedni emberi dolog, Te is tévedhetsz. De ha valaki így reagál, akkor én sem hagyom annyiban. Ha nem mondok hülyeséget, nem javítanak ki, és akkor tévesen fogom továbbra is tudni a dolgokat. Na mindegy, de szerintem Te is egyetértesz azzal, hogy akármilyen távhitről is van szó, attól még nem kell a másiknak esni, hogy fogja be...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak attól függetlenül, nem mindegy, hogy hogy reagál rá az ember..Szerintem. Lehet normálisan is reagálni, nem úgy, hogy kapásból az jöjjön le, hogy x mindent tud. Álá pl. Te sem így reagálsz, pedig elég sok mindenhez értesz, tudsz a témával kapcsolatban, ami már kiderült itt. Szerintem.
Furcsát, mi számít furcsának? Ha azt nézzük, bejött.. épp írta a tulajdonos, hogy működik Neki az előtte nem működő venti, pl.
-
Dorian
félisten
Én ilyen dokkolót vettem, br. 5000 Ft volt:
Sharkoon QuickPort XT fekete hdd dokkoló (2,5"-3,5" Sata HDD; USB-eSATA csatlakozó)
Egy hibája van: usb-s áramelvételre - tehát amikor kikapcsolom a lejátszót - nem kapcsol ki automatikusan.Ill. nem tudom, hogy hiba/hiány-e vagy maguk a dokkolók ilyenek, mert az egybeépített WD Mybook kikapcsol ilyenkor magától.
Samsung (2TB, 32MB, 5400rpm, SATAII) vinyót vettem hozzá, ez hangosabb valamivel, mint a WD Mybook (pedig az elvileg 7200rpm-es) de így is csak néma csendben, 1m-ről hallatszik, szóval tul. mindegy.
-
Azért ne lombozd le szegényt nagyon.
A lényeg, hogy ő most abban a hitben él, hogy megvette a világon kapható legjobb szettet, és ezt élvezi. Ha neki tényleg ez a fontos, hogy 1000w legyen akkor had örüljön...
BBéci 37813#: Ilyent vegyél. Nagyon megbízható, és gyors. Ár/érték bajnok.
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A Teslákba költözik a Grok AI
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest