- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
törölt tag
Többiek tuti Bocelli-t, Botti-t vagy hasonlókat fognak mondani, vagy néhány női énekest is... Ha magyar érzelmű a hallgatóság akkor viszont eléggé réteges a zenei ízlésük,és ők jobban tudják,mit szeretnek. Mondjuk Kárpáthia vagy Magozott cseresznye vagy esetleg Ghymes és Bojtorján is szóba jöhet.
Mégis mi az a Clear Suond System? Van HM készülékük/hangdobozuk is? Béci esetleg ismerheti,de mi halandók nem... -
-
törölt tag
Ilyenre gondolsz? Igen.
Gratula! -
hackeeeee
Jómunkásember
Rosszul nem lehet beledugni, amikor csatlakoztatod akkor pedig "kattan" egyet. Mondjuk gép felől nem kattan, de az erősítőnél szinte biztos.
Denon-ban úgy van, hogy be kell állítani, hogy melyik bemenetre "vonatkozzon" az optikai bement, tehát pl. AUX Optical1; DVD Optical2, vagy ugyan ez a Coax-ra.
Javaslom, hogy csapd fel a használatit.
-
D.Dani
tag
Hali,
nekem egy SR308-asom van. Te milyen antennával fogod be a rádiócsatornákat?
Én most próbálom összekötni a UPC-s fali 75ohmos koax rádiókonnektorral, de a tv-hez való koaxdugó nem jó az onkyo hátuljába. Ha csak pár adó jön be a jupicin, akkor valami komolyabb antennát szándékozok rákötni, de lehet egy hosszú drót is elég lenne ilyen célra?
-
jos3ph
tag
A nakamichi dugók amik szerintem neked vannak, két ponton rögzítenek, és azt hiszem 4mm-es kábel megy bele, de van 8mm-esbe is. Tévedek? Ha nem, akkor felesleges cinezni. Azokat kell cinezni amit eleve úgy kell összerakni. A nakamichi-t Vaterán is úgy hirdetik, hogy forrasztásmentes. De általában banándugókból, ilyen kettő ponton rögzítősek, rápréselősek, vannak. Nem high-tech szinten űzöm a témát, szóval biztosan létezik olyan amiről én nem tudok. Ha cinezett kábelvéget dugsz a banándugóba, az fellazulhat, ha sima kábelt akkor azt emberesen meglehet húzni, mert engedi, de a cin nem enged.
-
jos3ph
tag
-
jos3ph
tag
Biztosan szolnak mellette érvek. Forrasztott kábelt olyan banándugókon kívül amit eleve forrasztással kell, vagy lehet összerakni, még nem láttam, ami nem azt jelenti, hogy nincs. De például ha van egy kábeled, és feldugózod, akkor azzal már vesztettél. A cin ugyan ez, csak pepitába. Amikor kezdtem a hifivel való foglalatosságot, én is cineztem, de annak már sok éve, és azok nevesincs hangfalak voltak, és erősítők. Szerintem hülyeség a cinezés.
-
jos3ph
tag
Az én véleményem az, hogy ne cinezd a kábel végét. Csak jól sodord meg. Egyrészt túlságosan merev lesz tőle, amit a csíptető nem biztos, hogy képes kellően rögzíteni, a másik meg, a kábel gondolom réz, és cinréteggel a rézen, nem biztos, hogy megmarad az a vezetőképessége mint anélkül. Lehet, hogy semmi változást nem veszel majd észre, cin nélküli összekötésnél, de tudod sok kicsi sokra megy
-
TCr
veterán
Proson Event 5.0, igaz sub nélkül, de nagyon korrekt mély hangja van (ami természetesen nem helyettesítheti a sub-ot mozizásnál).
A 309 mivel tud többet a 308-hoz képest, ami Neked megéri a többletkiadást? -
törölt tag
Ráköthetsz két párat is és vagy egyiket,vagy másikat hallgathatod. Pl akkor jó ha zenére külön hangfalat használsz mint filmre,vagy pl a nappaliba ki akarod vezetni a másik 2 hangfalat. és ott hallgatnád.
Igen,egyenértékűek un diszkrét -tehát külön-külön,mint kb. a sztereó-csatornát képzelnéd- jelet adnak le. És igen.főleg 5 ch sztereó módban persze a valóságban más-más terhelésnek kell megfelelniük,ezért pl. a frontok nagyobbak és a centernek és a surroundoknak más a leképezési tartománya. -
Patice
nagyúr
-
KTTech
veterán
Hát, 24 órás üzemben mindenképpen kellemesen sok lesz a fogyasztás... napi 700W-al nyugodtan számolhatsz, azaz havi szinten kb. 1100 Ft-al növeli a villanyszámlád, úgy, hogy csak várakozott.
Én is azt tanácsolnám, mint a többiek: egy kis recsegő a figyelmeztetésekre, aztán ha kell, kapcsold be az erősítőt. Nem mindegy, hogy 0,5-1W vagy 25-30W a készenléti... én ilyen célokra a monitorba beépített zajkeltőt használnom, arra elég, hogy csipog a WLM. Ha meg kell, akkor fél pillanat alatt bekapcsolom a Marantzot. (igaz plusz feladat, hogy közben le kell halkítani a monitort, hogy ne párhuzamosan nyomják). Így is elég költséget jelent az összes cucc készenlétben... (a NAS is megeszi a 30W-ot (ha dolgozik, akkor 65W), a médialejátszó 10W-et, a számítógép kikapcsolva 8W-at, router 6W, TV, Marantz nem számít, azok együtt esznek 1W-ot, a mélynyomót még nem mértem le külön...) Most úgy, hogy csak a NAS megy, Software RAID5 Resyncel (most lett telepítve és kb. 5-6 nap neki, a kis fogyasztású proci miatt)+torrentezik egy 2.5"-os HDD-re + minden készenlétben, laptop akkuról megy, 90W-ot mutat a teljesítménymérő...
-
-
Tonyo
őstag
Nem akarok beleszólni, de az ilyen "kis" hangokra miért nem használsz egy 3 ezer Ft-os Geniust? Zenehallgatásra pedig egy használt sztereót. Később veszel egy Dac-ot, és minden forrást az eősítőre tudsz majd kötni. Így ha nem akarsz zenét hallgatni, vagy filmezni akkor kikapcsolhatod, a hangjelzéseket meg hallod a Geniusról.
-
KTTech
veterán
Nehéz ezt az ellentmondást feloldani
olyan nincs, hogy csendben szól.
A rádió soha nincs teljes csendben, háttérzaja mindig van (kivétel, ha aktiválódik benne zajzár, de akkor meg olyan, mintha oda se lenne kapcsolva, egyszerűen rövidrezárja a végfok bemenetét és csak a végfok saját alapzaját fogod hallani - vagy még azt se, ha jó minőségű)... Az más kérdés, hogy túl sok jelentősége nem lesz ennek az alapzajnak a nyugalmi mérés szempontjából, mert ez mindig meg van, függetlenül attól, hogy rádiót hallgatsz vagy sem. Sőt, még a normál üzemben is ott van, csak elnyomja a jóval nagyobb műsorjel...
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy az "ideális erősítő" nyugalmi állapotban felét kéne, hogy fogyassza a maximális kimenő teljesítményének (A osztály)... de sajnos HM erősítők közt nincs ilyen (illetve most per pillanat nem jut egy sem).
-
KTTech
veterán
Az NR1501-em olyan 25-30W körül eszik, ha nincs rajta bemenő jel, és nincs dimmelve az FL kijelző. Kb. ennyivel számolhatsz a többinél is... Mivel nyugalmi fogyasztásról van szó, nem igazán számít (ilyen kis terhelhetőségű erősítőknél), mennyi a teljes terhelhetősége az erősítőnek.
-
KTTech
veterán
Azt, hogy milyen felépítésű a végfok... Mert attól, hogy pl. AB osztályú tranzisztoros kapcsolás van két erősítőben 1100%, hogy nem ugyanolyan nyugalmi áramra vannak beállítva... még azonos gyártón belül sem, nemhogy különbözőnél (sőt, erősítőnként változik). Ha megy az egyikben van egy FET-es A osztályú, akkor végképp más lesz az eredmény.
-
Patice
nagyúr
Hangkártya vásárlás előtt nézd meg, hogy a mosatni hangkártyád mit tud. A modernebb hangkártyák kimenetei szabadon állíthatóak, hogy milyen csatornát akarsz megszólaltatni rajta. Például a front hangszóró jelét ki tudja küldeni több kimenetre is párhuzamosan. Ha van a hangkártyádon digit. kimenet, akkor ha tudja külön kezelni az analóg kimeneteket és a digitálist, akkor akár úgy is megoldható a dolog, hogy a Windows hangoknak, meg a TV hangjához beszerzel egy kisebb aktív, sztereó hangfalpárost pár ezerért és ezen hallgatod. A filmek és az 5.1-es jeleket meg kiküldöd a digit kimeneten az erősítőnek.
A zónázós erősítőknél is ez lett volna a megoldás, hogy az 5.1 mellé egy 2.0-ás szett is szükséges mellé.
Összekötések:
TV tuner kártya HDMI-je --> Erősítő HDMI bemenet
Hangkártya digit kimenet --> Erősítő digit bemenet.
Videókártya DVI kimenet + DVI-HDMI kábel --> TV HDMI bemenet, vagy ez is mehet az erősítőbe is (hang nem lesz benne, de ha jól emlékszem az erősítő a képet fel is tudja konvertálni 1080p-re, ha nem tudod ilyen felbontással etetni, vagy ha nem ilyen felbontású videót nézel éppen.)
-
Patice
nagyúr
Olyan "keverő" kártya, amire gondoltál szerintem nem létezik.
Ami szerintem az igényeidet legjobban kiszolgálná, az egy HTPC TV-tuner kártyával és HDMI-s videókártyával és digitális kimenetes hangkártyával vagy alaplappal.
Vagy a mostani felállásban használod a készülékeket, ezeket rákötöd az erősítőre és annyi a kompromisszum, hogy váltogatsz a bemenetek közt.
Vagy még egy harmadik lehetőség: olyan házimozi-erősítőt keresel, ami tud legalább két zónát kezelni. Bár ilyen tulajdonságokkal rendelkező erősítő feljebb lesz jóval árban.
-
nyunyu
félisten
Egy ilyen vagy ehhez hasonló készüléknek mennyi a fogyasztása, ha be van kapcsolva, de éppen nem szól rajta semmi?
Hasonlo koru Onkyo 474-nek (igaz az az eggyel nagyobb Yamaha szeria konkurense volt 10 eve) es a mostani 508-nak is 40W korul van az idle fogyasztasa, illetve ennyit esznek fejhallgatoval is.
474-en volt rendes kikapcs gomb, 508-on a HDMI passthrough miatt mar nincs, utobbi 35W standbyban.
-
mike1978
tag
SZVSZ ha hagyod a kijelzőt világítani (lehet, hogy dimmerelhető), kb 10-30W között biztos elmelegít bekapcsolva üzem nélkül....talán leginkább attól függ, hogy a végfokok milyen beállításban mennek(AB..de mennyire A és mennyire B)...de álatlában ezeknél a kis modelleknél nem a hatásfok a lényeges tervezési szempont
-
ricsik
őstag
Az X-FI Titanium hangkártyám tud ilyet, hogy felcseréli a csatornákat csak át kell verni. Van egy setup ami megszólaltatja az összes csatornát egyesével és rá kell bökni honnan hallod. Ha pl a frontokra azt állítod hátulról hallod, a sorrundokra meg hogy elölről, akkor máris felcserélte. Ezzel bármilyen csatornát bárhova állíthatsz. A polaritást is tudja cserélni.
-
python1
veterán
Igen,jó meglátás ,mondjuk ha több hangkártyát hajtasz egyszerre és ha nem tiltod le az egyiket bios-ból akkor a winfos alapban nem is enged 2 hangkarit megszólaltatni.
Ma azért nem tudsz ilyen készülékeket megvásárolni,mert ritka akinek ilyen megoldás kell,aki meg ilyen megoldást akar az vesz másik rendszert a pc-hez
Gabor970:most lehet,hogy leülsz. Valahol már olvastam ,hogy már dolgoznak az ügyön vagy még csak tervezés alatt áll nem tudom, de már szerintem nemsoká találkozunk vele. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Még nem találkoztam olyan erősítővel, talán nincs is.
A házimozi erősítők hangszóró kimeneteit nem véletlenül nevezik el frontnak, centernek és surroundnak. Az megoldható, hogy az összesre ugyanaz a jel menjen, azt nevezik 5/6/7 csatornás sztereónak, de olyanról, hogy csak a háttérsugárzók szóljanak, még nem hallottam. Házimozikban nem szokták igényelni az effajta hangzást.
Persze ettől még létezhet, keresgélj, hátha szerencséd lesz!
Aktív témák
Hirdetés
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gitáros topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen egeret válasszak?
- Google Pixel topik
- Vírusirtó topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest