Aktív témák
-
Winne
nagyúr
válasz
bajnokpityu #40544 üzenetére
Ez egy nagyon hasznos infó.
Te mit használtál hozzá?
@(#40545) robi0604: önmagában a DAC-on kívül kellene vennem valamit pluszban?
-
Winne
nagyúr
válasz
robi0604 #40539 üzenetére
Gondolkodtam anno az optikai kábelben is, de egy alap megfizethető optikai kábel nem jobb minőségre 10 méteren, ezt volt módom próbálni, meg ez frankón be is van húzva már, így ez nem is zajos, film közben pauzálva feltekerve a hangerőt is majdnem fullig semmi zaj.
Nekem a DAC elsősorban egy K272-es füles kihajtásához kell, arra nagyon ajánlják, csak ha DAC-ot veszek, akkor hangkártyát nem, ezért fontos, hogy legyen rajta digit coax és hogy át is engedje nekem a dts-t ill. az ac3-at.
-
Winne
nagyúr
válasz
Dorian #40536 üzenetére
Fiio E10 usb az a típus, amit ajánlottak és meg is tetszett, az elődjéről Van már egy elég komoly teszt itt.
Az erősítőnél arra gondolok, hogy összevetve saját példámból kiindulva a dvd lejátszó/fél méteres digit coax és a számítógép/10 méteres digit coax variációt elég nagy jel(erősség)különbséget tapasztalok. Lehetséges, hogy egy ilyen DAC jobb és erősebb jelet küld ki digit coaxon az erősítőnek?
-
Winne
nagyúr
válasz
Dorian #40521 üzenetére
Szerintem értelmezhető.
A comment első felének lényege, hogy mivel AVR132-esem van, amin nincs HDMI, ezért az nekem nem opció. A második fele pedig egy arra irányuló kérdés, hogy a DAC-okról mi a véleményetek és ezeknek a házimozierősítőkkel való kapcsolatáról.
@(#40522) hackeeeee: az alaplapon van, de azt akarom lecserélni pont, mert rettenet zajos.
Ez a cucc jó lehet, meg kell néznem milyen pontosan a csati a nyákon, képről nem nagyon látszik, de még guglizok.
-
Winne
nagyúr
válasz
johnny82 #40506 üzenetére
HDMI nem megoldás, én még régebben vettem az erősítőt. HK AVR132. Ezekről (ha nem konkrétan arról a márkáról, vagy típusról is van szó, amit írtam) a DAC-okról hifis vélemény?
@(#40511) hackeeeee: a Xonarra írja, hogy az spdif-et tudja, csak a nyákon lévő tűs csatire, amit nem tudok, hogy hogyan fog átalakulni coaxszá.
-
Winne
nagyúr
Urak segítsetek nekem egy számomra még viszonylag ismeretlen témában, ismeretlen terepen...
A helyzetem a következő:
Van egy alap problémám, miszerint az alaplapi hangchip förtelmes minőségű, zajos, sz*r. Innen indult el az 5let, miszerint veszek egy új, minőségi hangkártyát.
A számítógépemhez minden film/sorozat, ami minőségi/moziba készült, az hd-ban kerül hozzám, és ezeket digit coaxon kapja a házimozierősítő és annak van egy 5.1-es "épített" házimozi. A tv ripeket, autó-motor sportos videókat és a zenét a z2300-on hallgatok általában, ez van a gépre dugva, mint alapértelmezett hangforrás. Ezek mellett van a K272, amit a z2300 vezérlőjébe dugva használok, amikor játszom illetve amikor az asszony alszik. Mindhárom rendszert az új eszközzel szeretném majd használni.
Ekkor jött egy DAC ötlete (fiiO E10 néven futó DAC. , vagy az Elite Pro, vagy a Xonar DG-s hangkártya (bár itt nem tisztázott még a coax kérdés teljesen). Itt tartok jelenleg.
A legfontosabb kérdés, ha ezt a DAC-ot választanám, akkor az a digit coaxon át fogja engedni nekem a hangsávaimat? (DTS és AC3) Ergo elindítom a filmet, akkor kiküld-e olyan jelet, amit az erősítő majd tud "fordítani"?
Remélem nem lett túl értelmetlen.
-
Winne
nagyúr
Urak!
Adott az AVR132-es HK erősítőm. Amikor bedugom a fejhallgatót, akkor két beállítási lehetőséget látok:
1. Dolby h:dh
2. Dolby h:dpEzek között mi a különbség?
-
Winne
nagyúr
Aláírom, zenénél amikor beteszem a lejátszóba a Jacko Greatest Hits lemezt a fél méteres fullos gyári digit coax kábellel összekötve, akkor majdnem behugyozok, de ez a 10 méteres kényszermóka is tökéletesen elég házimozira, zenére meg ezen keresztül nem használom.
@(#38976) hackeeeee: én csak sima sztereót akarok, félreértés ne essék, csak megpróbáltam már mindegyin. Este ha hazaérek, akkor megpróbálom úgy, hogy az analógon le is tiltom, úgy még nem próbáltam.
-
Winne
nagyúr
válasz
hackeeeee #38971 üzenetére
Igen, film/zene megy, játékon belül meg nem lehet kimenetet választani, elvileg az alapértelmezettet használja. Stereótól a 7.1-ig minden beállításban ugyanúgy nem szól, több játékon is próbálva.
@(#38959) BBéci: nekem 10 méteres coax van, ez éri körbe a szobát, de teljesen jó, nem is zajos üresjáratban sem még nagyobb hangerőnél sem. "Épített" coax kábel minőségi csatival átlagminőségű kábellel.
-
Winne
nagyúr
Most jelenleg coaxon van, jól értem, hogy ez a jobb? Erősítőről hajtva egy cd-t meghallgatva sokkal jobban jól a fejhallgató, mint ugyanaz a lemez a számítógépen, ergo valamivel csak jobb.
Nem akarok 5.1-et, csak összekötném így, ha lenne értelme.
-
Winne
nagyúr
Üdv Urak!
Következő a helyzetem és ebből adódan a kérdésem:
PC-t használok, ami egy AVR132-es Harman Kardon erőlködőre van kötve digit coaxon keresztül. A filmeket azon keresztül nézem, nincs is vele gond, viszont hiába állítom akár alapértelmezettre a digit coaxot, játék közben akkor sem tudom megszólaltatni a hangokat.
Onnan indult az 5let, hogy van egy elég jó stúdió fejhallgatóm, amit úgy gondolom, hogy az erősítő sokkal jobban kihajtana, mint az alaplapi analóg hangkimenet, ezáltal jobb hangminőségem illetve akár több "megjelenített" hangom is lehetne. Van ebben valami?
Megoldás lehetne még az optikai kábel is, azt még megkockáztatnám árban, ha lenne értelme, 10 méteres távolságról beszélünk, digitális jelnél elvileg tudomásom szerint nem lehet zaj, maximum a koaxiális jellegből adódóan mehet rá valami plusz olyan hang, amit nem szeretne az ember ott tudni...
-
Winne
nagyúr
válasz
robi0604 #32698 üzenetére
Igyekszem, de értelemszerűen nem szándékozom sokat költeni rá, mert egy HD555-öt úgy néz ki tudok okosítani olcsón, ami szintén tetszik, bár teljesen más a hangi világa. Az 500-as mélyebben szól, nagyobb basszusai is vannak, de az 555 több hangot jelenít meg első hallásra, nagyobb hangtartományban dolgozik szerintem.
Mik a vélemények róla? Használ itt valaki 555-öst?
-
Winne
nagyúr
Üdv Urak!
Egy Sennheiser HD500-as füleshez lehet-e venni valahol párnát, vagy valami anyagot rá olcsón? Kezd már nagyon széfoszlani.
-
Winne
nagyúr
Furcsa kérdés következik.
Van egy AVR132-es HK erősítőm, amihez most beszereztem egy DVD-22-es lejátszót is. A kérdésem az, hogy mennyire egészséges ez a képen látható módon elhelyezve, tehát a lejátszót az erősítőre téve? Nem ront a szellőzésen?
-
Winne
nagyúr
válasz
bajnokpityu #25986 üzenetére
Régi alatt nem azt értem, hogy régi konstrukció, hanem a rendeléshez képest x ideje ott van, amit ezért ki kell árulniuk.
-
Winne
nagyúr
válasz
zozo1987 #25980 üzenetére
A kiárusításnak két oka lehet. Az egyik, hogy régóta van már náluk és ki kell árulni, a másik, hogy jó árrésen volt náluk korábban és belefért ennyiért is.
Én a hangfalaim nagy részét és az erősítőt is úgy vettem, hogy ott ki volt állítva és az ég világon semmi baja, pedig nem szokásom és nem is szeretek kiállított dolgokat vásárolni.
-
Winne
nagyúr
válasz
Szab02 #25633 üzenetére
Analóg az alap igen, azon megy is minden, digitre is áttettem, programban is átállítottam, de semmi.
@(#25632) Ragadozó: persze ment minden gond nélkül, már nagyon régóta így használom, csak döglött a régi lap és csere lett egy másik típusra. Harman Kardon AVR132-es az erősítő.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Ma cseréltem gépet, új lap lett, amin szintén szeretném használni a digitális hangot. A lapon lévő digitcoax nem akar megszólalni sehogy, már kikészülök lassan. Nem megy winben sem és film alatt sem spdifen. Gigabyte P67-UD3 a lap, valakinek vmi tipp?
Szerk.: kábelt cseréltem már, az nem segített...
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest