- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
robi0604
őstag
válasz
Caldera1 #44130 üzenetére
Azt jelenti, hogy hány Hz-en vágja, vagyis konyhanyelven, hány Hz-től szóljanak a hangszórók. Simán lehet, hogy a rosszabb akusztikával és az esetlegesen másabb mennyezeti körülménnyel mélyebbre tudnak menni. Ettől függetlenül a 80-nál nincs értelme lejjebb engedni őket, így járasd azon, majd a bejáratási periódus után kísérletezgethetsz azzal, hogy milyen állásban tetszik jobban.
-
Dorian
félisten
válasz
Caldera1 #44083 üzenetére
Szerintem ha egy doboz visszhangzik, akkor leginkább az átellenes oldalon kell keresni a problémát, kevésbé alatta.
Nem tudom milyen hangfalszetted van, tapasztalatok alapján a bemért értékeket kicsit felfelé érdemes módosítani alacsony mért dB-értékek esetén, (Alacsony frekvenciák mérhetők, de az a hangnyomás nagyon kevés)
Én lejjebb nem tenném, mint a mért érték.
Tehát esetedben a front-centert 60-ra állítanám, a többit hagynám úgy. -
robi0604
őstag
válasz
Caldera1 #44083 üzenetére
Próbálj ki nyugodtan pár dolgot az akusztika javítására, ártani nem fog.
Ugyan azok a sorrundok és a back sorrundok is (bocs most hirtelen nem emlékszem, lehet írtad) egyébként ez is betudható az akusztikának, de nyugodtan állítsd át 80-ra.
cekkk
Félreértés ne essék, Én nem mondtam, hogy nincs igazad semmiben, csak a stílusra értettem. Sokszor Én is felháborodom dolgokon, de akkor a kérdezőnek is olyan a stílusa. Ezt le tudtad volna rendezni egy mondattal.
mjoy
Nem lesz gond vele, viszont subot csak aktívat tudsz rákötni.
Sanci megelőzött... -
BBéci
legenda
-
-
BBéci
legenda
válasz
Caldera1 #39885 üzenetére
Én sem moziszobának szántam, építtettem a nappalit, csupán azt a felhasnálási kört is számításba vettem. A magas talajvíz miatt nincs pincém.
Miért ütne át a tévé? Nem szoktad kikapcsolni?
Mindegyik rolós/motoros vászon hullámosodik valamennyire, mértéke típus és árfüggő. Az oldalfeszítősök kevésbé, de azt meg kell fizetni.
Falra vetíteni a szememben iszonyatos barbárság, mivel még a vásznak között is óriási a különbség, ami a képminőségüket illeti. Vacak vászonnal egy SIM2 C3X Lumis sz@rabb képet ad, mint egy középkategóriás Crystal 35 kiváló vásznon. -
törölt tag
válasz
Caldera1 #39832 üzenetére
Az volt a 2. tippem ez hozzászólásban. Bizony előfordulhat.
-
BBéci
legenda
válasz
Caldera1 #39346 üzenetére
"De mivel 2 db-ban gondolkodom, a 250-es már-már túl erősnek tűnik a 100 légköbméterre"
Nappalim cirka 60 köbméteres, cseppet sem sok, vagy erős a Velodyne SPL 1200Ultra 1200/2400 wattja. Volt nálam pár hónapig DD15 is, ami olyan ügyesen behangolta magát, hogy alig akartam elhinni, amikor hozzáfogtam a teszteléshez.
-
törölt tag
válasz
Caldera1 #39278 üzenetére
Ja igen,így kérdezed? igen,minél kisebb az első szám,annál mélyebb frekvenciát tud leadni. Az emberi hallásküszöb kb 20 -16-20 ezer Hz. Igen,le tudja adni és még mélyebbet is. Igy ami 25 Hz-et ad la,az 5 Hz-el mélyebbre megy le,mint ami 30 Hz-ig megy.
Általánosságban elmondhatjuk hogy minél nagyobb a membrán,annál kisebb frekvenciákat,ezáltal mélyebb hangokat lehet belőle kicsikarni, Minél nagyobb a kisebbik Wattszám annál nagyobb teljesítménnyel üzemel és jobban beteriti a helyiséget, és minél nagyobb a nagyobbik Wattszám,annál jobban és erősebben képes leadni egy hirtelen nagy durranást/robbanást.
Bocsi,megpróbáltam érthetően leírni. -
törölt tag
válasz
Caldera1 #39263 üzenetére
Megpróbálok:
Az első szám a kisebb Hz,a legalacsonyabb ami kiadható frekvencia,ez jobban mérvadó a másik meg a legmagasabb,ennél jobban nem terhelhető a mélyláda,és ennek csak elméleti szerepe van. még a kis szateliteknél se kell 120-130 fölé vinni a felső határt. Wattoknál az első a szinuszos,,ez számít,másik az a csúcs.amit max kiadhat pillanatnyilag (ez nem PMPO,ez a teljesítményleadás megtörténhet!).
A súlynak is nagy szerepe van, a megépítettség milyenségét jelzi.
Itt most árakat nem nézve az a vélemény tükröződik bennem hogy a proson megy a legmélyebbre a legnagyobb teljesítménnyel bír,de viszont az a legkönnyebb is.(De attól még nem komolytalan) így ez tünik a legkedvezőbb befektetésnek. A streamaudióban össze lehet vetni a hangját a Polkokkal. Sajna nem halottam még Proson mélynyomót,így nem tudok viszonyítani. -
KatonaT
aktív tag
válasz
Caldera1 #39231 üzenetére
Félreértettem a 110-est! visszaolvasva már nemtudom miér hittem azt hogy azod van
Szólj ha halottál valami jót
Nekem is ez a bajom hogy itt tatabányán van 1 MM aztán annyi ott meg aztán küldheted a cuccot XXX nm-en egy subnál sok különbséget nem hallasz! meghát a választék is vagy! sok sikert a vásárláshoz
Csak az asszony ne lássa meg a számlákat
-
KatonaT
aktív tag
válasz
Caldera1 #39075 üzenetére
Nekem egy ilyen lenne a szívem csücske
hackeeeee: Megy a TrueHD hang! Viszont az integrált GPU így már nem tud a dologgal megbirkózni 20-25 FPS-el megy a film, a komolyabb jelenetek már csak 15 körül
Itt már van ideje az embernek olvasgatni a feliratot bőven
Nem értettem hogy minek média lejátszó az embereknekHát most rájöttem hogy a 40 rugós proci nem felel meg a feladatra
-
törölt tag
válasz
Caldera1 #39021 üzenetére
Igen normális jelenség,nemcsak az Onkyónál,és azért is melegedik a videoszekció mert pl. HDMI van bedugva, és az OSD miatt is.Az miatt,hogy ráteszed a töbit,lecsökken az élettartama.Ez már nem Hifi, 50-100 wattal... És nem belépő mint az előző Onkyód lehetett,nálam a Tx-Ds494 sem melegedett.
-
jos3ph
tag
válasz
Caldera1 #39051 üzenetére
Én is saját igényeimnek megfelelőt terveztem, és készítettem el. 160cm hosszú, 40cm magas, 55cm mély. Belseje tároló alkalmatosság, lenyíló ajtóval, tetején pedig jobb oldalt az erősítő, középen a center, bal szélen pedig a HTPC. Ennél jobb szellőzést nem hiszem, hogy lehetne a hifinek biztosítani. 1000 meg 1000 különféle szekrény, állvány, tartó, van a neten, de egyet sem találtam igényeimhez megfelelőnek, ezért készítettem egy egyedi tervezésűt, teszem hozzá a bolti ár töredékéért...
-
BBéci
legenda
válasz
Caldera1 #39049 üzenetére
Talán hihetetlennek fogod találni, de a jó állványok rezgéscsillapító tulajdonsággal is rendelkeznek. Rendkívül fontos, hogy a rajta lévő készülékek ne zavarhassák egymást és a környezet se hasson rájuk.
Ehhez képest a "torony", valóságos rémálom egy vájtfülű számára. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Caldera1 #39038 üzenetére
Nem tudom, hogy mitől függ, hogy rakjanak-e bele.. Személy szerint asszem Denon-ban láttam, na meg a Technics-ekben. Többiek biztos láttak már több cuccban is.
Nekem, ha "komolyabban" hajtom, akkor is kézmeleg max a Denon, bár fölötte 20-25 centi, mozog felette a levegő.
-
robi-k
őstag
válasz
Caldera1 #37966 üzenetére
Én a felsoroltak közül az Onkyo-609 venném (az 509-es Onkyo IC-s végfokot kapott, tehát számomra felejtős lenne, a H/K-165 és a Pio is pedig jóval gyengébbek a 608 képest).
De ha nem ragaszkodsz a LAN-hoz, akkor inkább Denon AVR-1911 vagy Onkyo-608 javasolnék, azok sokkal "pénztárca-barátabbak".
-
robi-k
őstag
válasz
Caldera1 #37962 üzenetére
Nem kell ki-be dugdosni a HDMI kábelt TV vagy projektor között még az 1 HDMI kimenetes AVR erősítőknél-sem (ami veszélyes is, főleg ha bekapcsolt állapotban dugdosod a HDMI kábelt), elég ha veszel pl. egy ilyen elosztót: Inakustik HDMI Splitter 3D 1xIN 2xOUT [link]
Léteznek olcsóbb kínai no-name termékek is, de azok a "nem javasolt" kategóriát képeznek nálam
-
törölt tag
válasz
Caldera1 #37959 üzenetére
Igen,kettőnek kell lenni. A Pioneer VSX2021-nek és az LX sorozatnak is 2 kimenete van például.
Valóban semmi jelentősége,csak "neve van a gyereknek".Tehát akár az összes HDMI-re köthetsz blu-ray-t.Csak a csatornaváltás miattt fontos.. Egyébként elnevezheted a bemeneteket.
Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65Q65C) 165CM 4K Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest