- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Azonnali mobilos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
interstate76 #8970 üzenetére
Köszi!
-
Fred23
nagyúr
válasz
interstate76 #8966 üzenetére
Bedobom akkor ide a leggyakoribb ebédem abból az időből, mikor ketóztam, elég érdekes lesz, és bár mosléknak tűnik, nekem nagyon bejön az íze:
1 dl tökmagolajat vagy napraforgóolajat teszek egy nagyobb bögrébe, ebbe jön aztán 3-4 gerezd fokhagyma lereszelve, rá egy kávéskanálnyi oregánó, ugyanennyi őrölt füstölt paprika, aztán 20g chia mag, végül pedig úgy 1 evőkanálnyi Delikát ételízesítő. Ezeket összekeverem a bögrében alaposan, aztán dobok az egészbe úgy 40-60g mustárt (mikor hogy, ízlés szerint), és megint összekeverem az egészet. Az így előállított alapot tányérba szedem, és rakok mellé egy 250g-os túrót. Kedvemtől függően maradnak így külön, egymás mellett a tányéron, vagy lesznek ezek is összekeverve, de innen már csak az evés a lényeg.
Biztosan nagyon durva ez így sokaknak, de sok kísérletezés eredménye ez a recept, és szerintem nem csak ehető, de kifejezetten finom is.
-
Dorian
félisten
válasz
interstate76 #8964 üzenetére
Nem ilyen csodákat kell kergetni, hanem egyszerűen kevesebbet enni. És arányaiban nem körettel kell jóllakni hanem hússal. És köretként is a tészta meg kenyér nagy részét ki lehet váltani salátával, sült vagy nyers zöldségekkel.
-
Dorian
félisten
válasz
interstate76 #8942 üzenetére
Halat egyél v halolajat szedj. Magokból az O3 hasznosulási arány elég rossz.
Veszel zacskós kiszerelésű glükozamint, kondroitint, msm-et, kollagént, és tizedgrammos mérleggel kiméred. így nagyságrenddel olcsóbb, mint kapszulákkal.
-
adr0001
aktív tag
válasz
interstate76 #8939 üzenetére
Cukrot kukázd egy időre teljesen, ha tudod.
Az izmokban lévő gyulladások (is) megszűnnek.
Legjobb tudomásom szerint azok a kristályszerű lerakódások amik jobbára az ízületekben szeretnek kikötni és amik túlmennyiség esetén a köszvényért is felelősek, a máj cukor-lebontási folyamatának melléktermékei.Ízületekre egy régi angol módszer: Tőkehal-máj olaj kapszula, és Glükózamin-szulfát kombó mindenkinél hatásos. És cukor mentes gyümölcs-zselé fogyasztása, olyan ami sertés zselatinnal készült.
-
adr0001
aktív tag
válasz
interstate76 #8935 üzenetére
Csak fokozatosan, és a nagy mennyiségű zsírt el kell dobni azonnal!
A kalóriaszegény módszeres fogyásom után egy olasz étteremben kezdtem a váltást, az bár közel volt hozzá, mégsem volt ketogén, és a menüm elfogyasztása után majdnem mentőt kellett hivni hozzám
A kajakóma, az inzulin kick, brutális volt.A ketogénről lejőve nincs jojó hatás, mert nem lassul le az anyagcsere mint egy kalóriaszegény diétával.
A kívánt fogyás után érdemes odafigyelni tápanyagegyensúlyra és nem jön vissza semmi.
Fegyelem nélkül nem lesz tartós eredmény.Mivel a cukrot ki kell váltani valamivel, érdemes meghagyni azt a változtatást. Attól fogva elég csak a késztermékek cimkéit nézni, és az azokba beletömött cukrot nyomon követni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
interstate76 #8935 üzenetére
Én olvastam olyat, hogy a túl gyors visszaállás károsítja a májat. Nem tudom mennyi benne az igazság, de talán jobb óvatosan.
-
adr0001
aktív tag
válasz
interstate76 #8933 üzenetére
Azt hiszem deklaráltam egy időszakosan szabadjára engedett és őszinte függőségi viszonyt az édességekkel. Amely viszonyt jó függő módjára ápolni is kell
És amely függőség a szénhidrát mentes diéta esetén - fenntartó kezelés hiányában - napok alatt megszűnik. Fegyelem nélkül az sem müködik.Nem rossz amúgy az édesítetlen szójatejes latté stevia-val és xylitollal, de a dopaminnal köszönő viszonyban sincs. Ráadásul drágább is.
-
Andris837
senior tag
válasz
interstate76 #8884 üzenetére
Igen, a “csúcs” az 151 volt….
Köszönöm! -
inf3rno
nagyúr
válasz
interstate76 #8879 üzenetére
Én közepes intenzitásút szoktam, pont a laktát küszöb alá lövöm be. Úgy napi 30 perc futás heti 7x elég szokott lenni az izmosodáshoz, fogyáshoz. Csináltam olyasmi atlétikai edzést 2 évig 1-1.5 óra heti 3x, mint Dorian, így utólag a francnak sem hiányzik az állandó izomláz, bár tömegeléshez remek volt, akkor voltam a legizmosabb. Zsírt nem fogyasztott annyira nagyon, ami nem is meglepő, mert 2a, 2b izomrostok dolgoznak anaerob edzésnél, amik jobb szeretik a cukrot. Igazán HIIT-et nem csináltam még, mármint amit én annak tartok, mert az izomszakadás és 100% intenzitás közeli, azt meg nem bírja hosszú távon a szervezet, legalábbis az enyém. Most viszont el vagyok fostosodva, gyógyszer mellékhatás, de most inkább az étkezés felől fogom meg a dolgot, mint a sport felől.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
interstate76 #8847 üzenetére
Mi idén betegségek miatt elhalasztottuk a családlátogatást, itthon meg nincs nagy sütés-főzés, így a kísértés is minimális, hogy túlegyem magam. Múlt héten hazahozott a gyerek valami emésztőrendszeri nyavalyát a gyerek az oviból. Hétfőtől szerdáig alig ettem valamit, talán szombaton volt az első nap amikor normális mennyiséget tudtam enni.
-
Fred23
nagyúr
válasz
interstate76 #8847 üzenetére
Én se hittem volna, hogy sikerül, mondjuk várjuk ki még a végét... -futásnál például korábban már volt példa arra, hogy nyomtam a heti 35 km-t 3 hétig, aztán a negyedik héten meg inkább kipihentem magam.
Nektek boldog karit, én viszont offolom az összes keresztény ünnepet; annyiban mégis érint, hogy feleségem rengeteg kaját hoz haza, mert bár Ő se hívő, valamennyire megtartja ezt az ünnepet illemből, kedvességből, mások miatt. Nem velem, hanem a családja más tagjaival. Aztán jönnek haza a szénhidrátok, durva mennyiségben.
Van itthon egy nyuszink, az meg most a tökmagért van megveszve, éppen a seggem böködi az orrával, hogy adjak még neki. Előbb meg így ágaskodott.
-
Fred23
nagyúr
válasz
interstate76 #8821 üzenetére
Köszi Neked is.
Most kezdem megszokni az érzést, hogy innét már nem kövérként gondolok magamra.Edzéseim most így vannak:
Hétfő: push day (nyomások, mint pl. tolódzkodás)
Kedd: pull day (húzások, mint pl. húzódzkodás)
Szerda: kocogás, kiegészítő gyakszik (pl. felülés)
Csütörtök: push
Péntek: pull
Szombat: kocogás, kiegészítő gyakszik
Vasárnap: pihiIdőnként pedig beiktatok még egy kocogást, ha valamelyik nap kéne még égetni egy kis kalóriát. Asszem, ma is ilyen nap lesz.
-
Fred23
nagyúr
válasz
interstate76 #8692 üzenetére
Otthon. Feleségem azért nevetett egy jót.
-
Fred23
nagyúr
válasz
interstate76 #8690 üzenetére
Köszi! 112-ről 88-ra is már egészen jó, és tényleg ráér eldönteni később, mi legyen a végcél.
Szerintem zömmel igaz az a sok helyen olvasható megállapítás, hogy vegyél el százat a magasságod centijeiből, és legyél legalább annyi kiló kockás hassal. Ez kábé 15% testzsír.
Ma lábedzést csináltam, guggolás közben elszakadt a rövidgatyám segg közepén, nagyon meglepődtem.
-
Fred23
nagyúr
válasz
interstate76 #8688 üzenetére
Én már biztosan nem fogok semmiért hirtelen sokat fogyni, túl nagy stressz az a testnek, és még a fogyásban is hamar visszaüthet, ha ideig-óráig lehetséges is tartani, szóval havi 2,5 kilónál nem akarok több zsírt leadni.
Ha tartósan nagyon kevés a ch, lelassul az anyagcsere, ha BMR alatti a kcal-bevitel, szintén. Ha túl kevés a zsír, akkor meg csökkenhet a tesztó. Szóval mindig érdemes megtartani a helyes arányokat. BMR +150-200 kcal viszont már teljesen jó megfelelően beállított makrókkal, és az ember nem gyilkolta le a szervezetét. Ilyen apróságokon sok múlhat.
Saját plafonom idején alsógatyában álltam rá a mérlegre, mikor a tükörben láttam, hogy itt már nagyon nagy baj van, és kerek 110 kiló lett, feleségem le is fotózta. Azonnal neki is álltam megtervezni a diétám.
Ma reggel 83.9 kg voltam, és az is biztos, hogy a mai napom nagyon jól sikerült diéta szempontjából, holnapra 83.7-83.8 várható.
-
Fred23
nagyúr
válasz
interstate76 #8668 üzenetére
Lazán, komolyabb megerőltetés és kényelmetlenségek nélkül nekem 0,3 kg/hét megy csak. Most ennek a dupláját tolom, leginkább kíváncsiságból feküdtem rá a témára, meg akartam tudni, megy -e gyorsabban is, és ha igen, mi az ára.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
interstate76 #8533 üzenetére
-
Fred23
nagyúr
válasz
interstate76 #8510 üzenetére
Szerintem lehet bennük hinni, viszont az is igaz, hogy az intervallum tréningnél anno olvastam egy utóégető hatásáról, vagyis annál -utána kéne néznem- van valami olyasmi, hogy edzés után még sokáig megmarad egy magas szintű zsírégetés.
Lehet, hogy összességében tényleg jobb fogyasztáshoz, mint a lassú kocogás zsírégető tartományban, viszont én tippre még nem tartok ott fizikailag, hogy ezt bevállalhatnám. Talán majd 90 kiló alatt.Sirandrish: Lassú kocogás nem lesz mostanában?
-
Fred23
nagyúr
válasz
interstate76 #8492 üzenetére
Sajna 40-en túl hajlamos földbe állni az anyagcsere, ha kevés kalóriát viszel be, ráadásul ez mozgásszegény irányba is tol, mert kinek van kedve éhezve még sportolni is?!
A kocogás mennyiségét kell növelnem, és jól leszek, mert ehetek majdnem normálisan. Itt a kérdés az, mit szól hozzá a testem hosszabb távon, tud -e majd alkalmazkodni a heti előirányzott km-hez.
Egyelőre bírom a 7 km-es kocogást, de el kéne érni -persze lassan- a 10 km-t, és kéne belőle legalább 3-at futni egy héten. (30 lekocogott km nagyjából 3000 kcal mínusz a 93 kilómon, 1 kg zsír pedig 9000 kcal.) -
woodworm
veterán
válasz
interstate76 #8485 üzenetére
"Ja, és fentiekből 20-20 dkg is bőven elég ebédre, szóval 600 kalóriával is lazán jól lehet lakni, mindenféle feszülés/koplalás nélkül, krumplit és olajban sült rántott húst fogyasztva."
Szerintem meg burgonyából sok még a 200 gr is egy étkezésre, pláne rántott hússal. Egy ilyen ebéd lehet, hogy telít és a kalória tartalma is elég lenne akár vacsiig is, de a vércukor az egekben tőle pillanatok alatt. Amint visszazuhan küldi az éhségérzetet az agynak, hiába van félig megemésztve még csak az elfogyasztott adag.
Egy 20 dekás hús mellé kb. fele annyi köret dukál, a többinek illene zöldségnek lennie. Ez nagyjából 500 kcal. -
I02S3F
addikt
válasz
interstate76 #8485 üzenetére
Jól mondod! Amit hozzátennék, hogy a párolt hús megintcsak kevesebb kalóriát nyom. De ez csak azt erősiti, amit írtál!
Én egyébként egy étkezésre 250-350 kalóriát fogyasztok. 250 reggel, 350 délben az ebéd.
Például káposztás tésztából egész laktató 25-30 deka jött ki és ebben a kajában sok az olaj. Szóval az elkészítés módja mellett, ha valaxi extrém hízékony, akkor megéri figyelni, hogy adott alapanyag milyen makrotápanyag összetétellel rendelkezik. Ezért gondolom a zöldségeket egy csodának. Persze nem magában, egyedül fogyasztva!
-
I02S3F
addikt
válasz
interstate76 #8480 üzenetére
Igazad van! Lehet be is nevezek rá!
-
KMT
addikt
válasz
interstate76 #8402 üzenetére
Nyugi, nem fogok utánaszámolni. Igen, azt mondom, hogy ugyanaz lenne az egyén tömegváltozása, akár egyiket, akár másikat eszi. (Azt persze nem mondom, hogy ha két egyénről van szó, akkor is, de ez már más kérdés.)
És ahogy írtam, a testkompozícióban már vannak különbségek az étrendek (és életvitel) között.
Az, hogy elfogadjuk, hogy a testtömeg változásának mértékét a kalóriaegyensúly önmagában befolyásolja, az nem logikátlan, sőt. És nem jelenti azt, hogy az egyéb szempontok, célok alapján mindegy az összetétel. (Az időzítés már sokkal kevésbé számít (lásd időszakos böjtölés), de nyilván a napi egy étkezés nem lesz optimális.)
És nem tartom károsnak ezt írni egy olyan embernek, aki felteszi ide az egyes étkezéseit, hogy azok jók-e, ha fogyni akar. Ez nonszensz. Szerintem sokkal károsabbak és sajnos sokkal elterjedtebbek a kelleténél a "jó étel - rossz étel" felfogás, a "genetika" hibáztatása ("ha ránézek a kajára, is hízom") és a kizáró diéták, meg egyéb csodadiéták (mindegyik azon az elven hat, hogy kalóriadeficites).
Továbbá több hozzászólásomból is látszik, hogy nem azt mondom, hogy mindent is egyen, csak azt, hogy a fókusz legyen a helyén. -
KMT
addikt
válasz
interstate76 #8400 üzenetére
Továbbra is csak annyit tudok rá mondani, hogy gyakorlatilag már pedig így van. Nem egyszerű matek, de végeredményben mégis működik. És kizárólag a testtömegről beszélek. Nem az "összetételről" (izom/zsír), a közérzetről vagy az egészségről.
Múltkor is linkeltem neked, bár le"csakegycikk"-ezted, pedig utalt tanulmányokra is... De még egy utolsó link. Erre szánd rá az időt. [link]
-
KMT
addikt
válasz
interstate76 #8366 üzenetére
Nem ilyen egyszerűen működik a szervezet, mint ahogy leírod.
Nem ragozom én se tovább. Ha megy az angol, egy olvasnivaló: [link] -
KMT
addikt
válasz
interstate76 #8364 üzenetére
1. Hát pedig ez van, nem függ össze a glikémiás index a súlygyarapodással. Azt persze lehet, hogy befolyásolja, hogy "izomba megy", vagy zsírba, de ez is túl van gondolva, másrészt a testtömegre nincs hatással. (Egészségről nem beszélve.)
A glikémiás index gondolat azért is bukik el a valóságban, mert nem külön ch-t eszik az ember. A többi tápanyag, zsírok, fehérjék, rostok pedig lassítják a felszívódást. Ezért is jó ha minden étkezésben van mindegyik.2. Nem mindenható, de nem az 1. pont szerint, hanem mert nagy a hiba a bevitel, de főleg az energiafelhasználás terén.
De, ilyen a szervezetem. Nyilván a 700 túlzó, mert lehet, hogy a két szélső értéknél vagy nagyon lassan híznék, vagy nagyon lassan fogynék, de valóban tág keretek között nem reagál a súlyom belátható időn belül. Úgy képzeld el, hogy nemrég a heti 4-5 ebéd utáni desszert off, a zsírosabb kaják visszafogva, kevesebb alkohol és kevesebb szénhidrátos köret, és ezelőtt szinten volt a súlyom, így pedig két hónap alatt kb 2 kg mínusz, több edzéssel. Ennek egy jelentős része a csökkent glikogénraktárak, nem is zsír. Ez van. Ez diétánál hátrány, egyébként meg egész sokat ehetek hízás nélkül. -
KMT
addikt
válasz
interstate76 #8362 üzenetére
1. Jól teszi a yazio. Nem igazán van különbség a súlyváltozásban attól függően, hogy milyen gyorsan szívódik fel a szénhidrát. A CICO elv szinte mindig igaz.
2. Ez nagyon sok tényezős. Az alkohol fura dolgokra képes. Van amikor egy ilyen dőzsölős este után hirtelen csökken a fogyókúrázók tömege úgy, hogy előtte stagnált.
Emellett az, hogy kinek mennyire adaptív az "emésztése", az nagyon egyedi. Van, akinél kis változásra is változik a súly, másnál nem. Nekem kell legalább 3300 kalória hogy értelmezhető ütemben hízzak, aztán kb. 2300 és 3000 között végig mintha csak szinten tartani tudnék, 2200 alá kell mennem, hogy fogyjak. Gyorsan kompenzál a szervezetem (NEAT, vagy egyéb folyamatok). A példád egy egyedi eset, de nem bizonyíték, hogy a CICO elv téves. -
fecaga21
senior tag
válasz
interstate76 #8360 üzenetére
Oké, várom.
-
fecaga21
senior tag
válasz
interstate76 #8356 üzenetére
184 cm magas vagyok.
-
Dorien
veterán
válasz
interstate76 #8325 üzenetére
"According to some reports and textbooks, the number of adipocytes can increase in childhood and adolescence, though the amount is usually constant in adults. Individuals who become obese as adults, rather than as adolescents, have no more adipocytes than they had before.
People who have been fat since childhood generally have an inflated number of fat cells. People who become fat as adults may have no more fat cells than their lean peers, but their fat cells are larger. In general, people with an excess of fat cells find it harder to lose weight and keep it off than the obese who simply have enlarged fat cells." [link]
Gyerekkorban, serdülőkorban tud a számuk növekedni. Felnőttkorban már állandó a zsírsejtek száma, csak a méretük változik. Tehát ha valaki már gyerekkorban, serdülőkorban elhízik, akkor annak a több zsírsejt miatt küzdelmesebb lesz a diéta, súlymegtartás felnőttként is.
-
KMT
addikt
válasz
interstate76 #8325 üzenetére
[link]
(nem konkrét válasz a kérdésedre) -
psion2101
tag
válasz
interstate76 #8307 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
-
salesman
őstag
válasz
interstate76 #8298 üzenetére
THX!
-
Sirandrish
legenda
válasz
interstate76 #8270 üzenetére
Igen, kilehet, de akkor javallott egy lehelletnyi főzőspray-t használni. Anélkül is megsül, csak akkor picit szárazabb lesz rajta a panír.
Egyébként millió videó van Youtube-n, még muffint, meg bundás kenyeret is csinálnak vele, bár ezeket mi még nem próbáltuk
-
TheProb
veterán
válasz
interstate76 #8245 üzenetére
Érdekes, számomra az eritrit utóíze borzasztó. Meg az is, hogy akárhol olvastam róla, azt írják, hogy nincs is utóíze...
A kv-t kvázi ihatatlanná varázsolja. Viszont azt vettem észre, hogy pl chia pudingba vagy gofriba teljesen jó, ott nem érezni egyáltalán az ízét.
-
Sirandrish
legenda
válasz
interstate76 #8204 üzenetére
Én is így voltam mikor rátaláltam a Yaziora. A célnak éppen megfelel a kalóriabázis is, de azért nah..
Ne rekedjünk már meg 20 évvel ezelőtt, főleg ha még pénzt is kérünk pár extra funkcióért..
Nincs mit...használd egészséggel -
Sirandrish
legenda
válasz
interstate76 #8202 üzenetére
Igen 3K, de csak a próbahét alatt. Ha kicsúszol belőle, akkor már drágább lesz.
A Yaziot pár napja használom, így erre a kérdésre konkrétan nem tudok választ adni.
Kezdősúly, célsúly tuti hogy van...a mérésidet visszamenőleg is meg tudod adni, és abból átlagot is von szerintem, mert az eddigi eredményeid alapján kiszámolja hogy mikorra éred el a célsúlyodat...persze ha minden úgy halad tovább ahogy eddigKözben megtaláltuk.
Profil alatt van olyan hogy céljaid, azon belül a heti fogyást is beállíthatod, viszont valamiért csak 1 kilót enged max.. -
Sirandrish
legenda
válasz
interstate76 #8199 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a Yazio nevü alkalmazást, ha már alkalmazás!
Eddig én is a kalóriabázist használtam, de ez számomra sokkal kézenfekvőbb/átláthatóbb.
Meg valahogy a stílusa is jobban bejön.
A kalóriabázis is tökéletes a célra, nem beszélek ellene, de az kb úgy néz ki mint a 20 évvel ezelőtti weboldalak, a Yazio meg mint a maiak
Sporttevékenység is több féle van benne szerintem, ráadásul ABC sorrendben meg is tudod őket nézni....persze keresővel is működik ahogy kell.
A kalóriabázisban ami nem tetszett hogy pofátlanul drága a premium verzió..
Én úgy vagyok vele, ha már megkönnyíti az életem, akkor szívesen fizetek, már csak a támogatásért is, de azért nem akármennyit.
A Yazio prémiuma 3K egy évre, ami azért nem drága -
KISDUCK
addikt
válasz
interstate76 #8199 üzenetére
Az a baj ugye hogy a legtöbb app, pofátlanul tele van rakva reklámmal vagy le van korlátozva az ingyenes rész, de a kalóriabázis még nagyon korrekt tényleg. Az lenne a legjobb, ha már a "jövőben" és az EU-ban élünk, a kormányok (EP) vennék a fáradtságot és egy minden tagállam nyelvélre lefordított részletes táplálkozással kapcsolatos applikációt/weboldalt fejlesztenének + még youtube-ra reklámmentes csatornákat is hogy minél több ember tudja hogyan tartsa kordában a testsúlyát. A mai világban ez már szerintem elvárható lenne, amúgy se kis probléma az elhízás és egyéb táplálkozással kapcsolatos betegségek és zavarok.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #8198 üzenetére
Nah, pár napja használom a KalóriaBázist, és akkor az objektivitás jegyében álljon itt néhány érv mellette is:
- segít tudatosabbá válni (én írkálás nélkül is tudok szénhidrátszegény életmódot folytatni, de azért néhány élelmiszer esetén meglepetten láttam a fehérje-szénhidrát-zsír arányt), és ez önmagában elég ahhoz, hogy kevesebbet egyen az ember
- a tervező is szuper (megadhatod, hogy heti x kg-os fogyással számolva mennyi a célsúlyod, általában mennyit mozogsz, és ehhez kalkulál napi kalóriabeviteli tervet)
- jó, hogy nemcsak a kalóriákra figyel, hanem a fent említett fehérje-szénhidrát-zsír arányra is, és ezt nemcsak étkezésenként, hanem a napi összesítőben is megteszi
- komoly adatbázis (pl. elkezded beírni, hogy "Karát Csemege Szalámi" és jön a találat, pontos adatokkal, szóval könnyen és gyorsan használható)
- recept rögzítésének lehetősége (én pl. szoktam - többek között - házilag hamburger húspogit készíteni, és ma 5 perc alatt rögzítettem a receptet, innentől kezdve pedig 15 másodperc alatt fel tudom vinni, ha ilyet fogyasztok)
- ha a szokásostól eltérő sporttevékenységet folytatsz, azt is pillanatok alatt be tudod rögzíteniTovábbra is hiánycikk egy olyan app, ami az egyes élelmiszerek élettani hatásait, glikémiás indexét is figyelembe veszi, de alapnak/mankónak bőven használható ez is.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
interstate76 #8178 üzenetére
Nekem kicsit gazos, mert ugye itthon a csalad, fozni kell mindig az egesz csaladra, es nem igazan tudom azt enni amit amugy ennek egeszseges kajakat.
Egyszeruen tul sok macera es pazarlas lenne ha csak magamnak csinalnek kulon minden nap, ugyhogy eszem amit ok, de eigyekszem a kaloriakat lent tartani... -
KISDUCK
addikt
válasz
interstate76 #8178 üzenetére
Szarul.
Márc 15. 73kg voltam és múlt hét végén már 78,9kb. Márc 20-tól most hétfőig otthon voltam. Mozogni próbáltam hogy ne tunyuljak el, de kajára nem figyeltem és volt nasi is. Igazából nem vagyok se meglepett, se csalódott. Egyszer már sikerült fogynom, szóval nem aggódok.
-
válasz
interstate76 #8146 üzenetére
"...Akinek volt olyan szerencséje, hogy igazi házi tejből készített rendes, zsíros túrót evett, az tudja, hogy a normális túró sem állagban, sem ízben nincs köszönőviszonyban a boltokban kapható, fűrészporszerű dologgal: nagyobb, lágyabb darabokba tapad össze, állagát tekintve már-már a nagyon lágy sajtokhoz közelít (az Élelmiszerkönyv is sajtként határozza meg: a túró egy tehéntejből tejsavbaktérium-kultúra, esetleg alvasztóenzim hozzáadásával készített savas vagy vegyes alvasztású, rögös állományú, kelvirágszerű friss sajt.). Az íze pedig sokkal jobb, mint bárminek, amit boltban valaha vásároltunk, hiszen az univerzum egyik alaptörvénye, hogy ha egy termékben sok a zsír, annak mindig jobb íze lesz, mint zsírszegény párjának.
A zsíros házi túrót nem kell felütni tejföllel ahhoz, hogy körözöttet készítsünk belőle, vagy palacsintába töltsük, vagy simán csak megegyük, hiszen alapból krémes és lágy...." -
válasz
interstate76 #8141 üzenetére
Mert zsíros, tejtermék. Ha van sovány túró, akkor talán, de az milyen?
Lehet enni bármit...,
De!....ha fogyni akar az ember, akkor a zsíros, cukros ételeket kerülni kell különben csak csalódás és feladás lesz a vége -
válasz
interstate76 #8101 üzenetére
Akkor majd én is kivülre rakom majd a karkötőt. Használtam már apple watch-ot is, az nagyon tetszik. Lehet beruházok rá ismét.
-
KISDUCK
addikt
válasz
interstate76 #8103 üzenetére
Mennyi volt?
-
KISDUCK
addikt
válasz
interstate76 #8101 üzenetére
Te megvetted vagy a free verziót használod?
-
válasz
interstate76 #8096 üzenetére
A mi fit gagyi?
Egyébként az. Évek óta használom, mi band 2 óta, de egyre rosszabb. A futásaimat állandóan elcseszte. Gondolt egyet, 800 méter után nem mért. Emellett még sok más marhaságot csinált. Ami zavar a karkötőben, hogy a pulcsim hozzáér ahhoz a karikához alul középen, lekapcsolja a mérést, nullázza az edzést. Ilyet... -
KISDUCK
addikt
válasz
interstate76 #8096 üzenetére
Ezeket a third party appokat nem értem igazán hogy működnek. A mi fit kell melléjük vagy kell valami extra beállítás ha fennt van a mi fit? A mi fitet nem törölhetem le, mert a mérleghez is azzal kapcsolódok.
-
válasz
interstate76 #8061 üzenetére
Nem tudom, hogy fogyózik-e, vagy amit leírt, hogy szinte alig eszik gyerekkora óta, de ez mind egyben közrejátszik az ideggyengeségben.
Tápanyag hiány, az mindenre kihat a szervezetben.
Fogyókúránál például súlyos elvonási tüneteket okoz a cukor megvonás. -
válasz
interstate76 #8046 üzenetére
Köszi. Én is remélem
-
válasz
interstate76 #8043 üzenetére
Az biztos, hogy akinek szív problémai vannak, azoknak nem biztos, hogy jót tesz.. Ugye pulzus növelő hatása van, szóval inkább hanyagolom, pedig szeretem és a reggeli rituálém része.
Márciusban megyek kardiológushoz (magán), teljes kivizsgálásra. -
válasz
interstate76 #8041 üzenetére
Akitől veszem a mézet méhész mondta, hogy a felesége avval issza. Javasolta próbáljam ki...nem rossz.
Magát a kv-t akarom elhagyni, nem tesz jót a szívnek.
-
válasz
interstate76 #8039 üzenetére
Kv-t mézzel iszom. Bár most már a kv-t is kezdem elhagyni.
Teát meg csak citromlével, semmi mást nem rakok bele. -
válasz
interstate76 #8037 üzenetére
Most erre mit mondjak? Egyetértek.
A lényeg, hogy a cukrot hagyjuk el teljesen. Az a legrosszabb. -
guftabi96
addikt
válasz
interstate76 #8016 üzenetére
Nem feltétlen.
Csak ezek a különféle fűszerekkel bepácolt majd kisütött csirkemell már kezd unalmas lenni.
Az olaj+fűszer kombón kívül más pác érdekel, ami diétás. -
samujózsi
senior tag
válasz
interstate76 #8005 üzenetére
Feladom, de nem ilyen egyszerű a dolog, csak nem akarom itt elsírni az összes bánatomat. Bőven van rá okom, nem véletlenül írtam, hogy csak panasz, nem kérdés/kérés.
-
válasz
interstate76 #7925 üzenetére
Nem próbálkozok. Elengedtem.
Nem érdekel.
Hogy miért? Mert látom, hogy nem akarja. Tudja, hogy szar, de nehogy már megmondja neki bárki is, mit csináljon. Sérülne az ego -ja.
Az irígységet viszont látom rajta, velem szemben. -
Genji
őstag
válasz
interstate76 #7917 üzenetére
Én azt mondtam, nem érdemes semmilyen olcsó gépet venni otthonra. Én 300e-st sem vennék, az meg teljesen egyértelmű, hogy nem ezen múlik a fogyás.
A jó gép ott kezdődik, hogy PRECOR (~1 milla). Ilyen elliptikus trénert, futópadot és biciklit használok a teremben és öröm velük a munka.
2020-01-09 19:51:30 (#7914) GEPESZ66
2kg, úristen de irigyellek! Nem kell megfeszülnöd, innen már az könnyű menet lesz. -
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #7916 üzenetére
300 ezrest meg pláne. Miben tud többet? Gép nélkül is tudsz hatékony intervallum-tréninget csinálni és fogyni, akkor milyen gondolat mentén éri meg 300 ezret tolni egy elliptikus trénerbe?
Tényleg itt tartunk? Tényleg hisz abban valaki, hogy ha sokat költ valamire, akkor az jobban fog menni?
Napi fél óra HIIT és a zabálás mellőzése. Ennyi. Nem kell csodagép százezrekért, ill. feldughatod a csodagépet az előbbiek nélkül. Pont.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #7840 üzenetére
Én továbbra is az interval tréninget nyomom és keveset kajálok. Reggel eszek egy gyümölcsös joghurtot, amibe öntök egy csomó müzlit, délben sült/rántott/bundás hús rizzsel/zöldségkörettel/köret nélkül, este pedig újra joghurt+müzli. Ha futok és/vagy edzek (ez heti 5-6 alkalmat jelent), akkor utána 10 dkg fehérjedús felvágott, kenyér nélkül, paprikával vagy paradicsommal. Június eleje óta 11 kg-ot fogytam, különösebb erőlködés nélkül (a futás jól esik, a fekvőtámaszok és a hasizom-gyakorlatok kevésbé, de kell dolgozni kicsit felsőtestre is).
Az egész történetben egy határozott döntés a legfontosabb, nem a módszer.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #7836 üzenetére
Az intervallumedzesben 60mp az intenziv, es 30mp a pihenos mozgas.
Ha vki elsore nem birja a 60mp-t, akkor kevesebb, es annak a fele lesz a pihenos, es akkor onnan epiti fel fokozatosan 60mp-re.Szakmai artalom.
-
raziel01
veterán
válasz
interstate76 #7832 üzenetére
Szobabiciklin már gondolkoztam. Van olyan ami ajánlott? Nem is tudom milyen árkategóriában kéne nézelődni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
interstate76 #7832 üzenetére
Egyetertek ezert javaslom en is az evezogepet pl.
Oda lehet tolni a TV ele, megmozgatja a fobb nagy izomcsoportokat, es ahogy fejlodik az ember lehet erosebbre allitani. Napi 2x10 perc plusz utana par felules mar latvagyos eredmenyt er el, es par het utan az allokepesseg is no.
Persze tovabbra is igaz hogy a fogyas az 90%-ban dieta, de kell melle a mozgas is...mert ha valaki kiszamolja kalkulatoron hogy ennyi eves ennyi kilo, kell napi 2500 kaloria, de egesz nap a gep elott ul akkor nem kell csak 1500 mert nem mozog semmi. Akkor hiaba megy le 2000 kaloriara tovabbra is kover marad.
Igenis elo lehet venni az egeszsegesebb kajakat, Bolonyai meg porkolt helyett csirkemell es parolt zoldseg, es egy hosszabb YT video helyett egy kis evezes. Aztan mikor par het utan latja az ember a valtozast, akkor az mar erot is ad. Jobban erzi magat az ember no az allokepesseg, erosebb lesz.
En is igy kezdtem, de ma mar itt az evezogep, ket 15 kilos egykezes sulyzo es egy 30 kilos ketkezes, es napi egy orat nyomom gyakorlatilag minden este. Persze nem kell ennyire nyomni, aki fogyni akar annak boven eleg a napi 15-20 perc kis mozgas.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
interstate76 #7822 üzenetére
Igen ezt mondták már nekem is, nem mondom, hogy nem szeretek sportolni, de kell hozzá egyfajta körülmény, bringázni is szeretek, de itthon a faluba unalmas pláne mivel a buszhoz is azzal járok, mindenesetre nekem is asszem ez marad jobb híján
Foci lenne az én sportom, südő koromban 3-4 órát is nyomtuk, persze csak ésszel, de már az a baráti kör is szétment + nem politizálásból, de habár itt nem stadiont építettek csak felújították a pályát mára már zárják is, és nem is igazán lehet bejutni, szóval hiába nyomják a sok gerilla szöveget, hogy sport sport a tv ben, mégse könnyítik meg :D
-
boost
veterán
válasz
interstate76 #7734 üzenetére
Reggeli kardió, ami lehet bicaj, gyors séta,( futás tényleg nem ajánlott 90kg felett. ) egy egyszerűen kivitelezhető dolog. Nyilván a HIIT még jobb, de ott már el kell járni edzésre, edzőterembe, stb. A nagy átlagnak erre nincs módja, ideje, vagy ez már átlépi a kényelmi küszöbét. Azt mondja, hogy akkor inkább megeszem a szendvicsem, és szarok a világra.
Èn azt a módszert képviselem ami átlagjánosnak is megoldható. Próbálom "hirdetni", hogy ez bárkinek lehetséges. Nem a fehérjeporok meg edzőtermek módszerét. Nyílván azok JOBB módszerek, pontosabbak, hatékonyabbak, izom is több marad, én ezt sose cáfoltam.
-
Scrake^;DD
aktív tag
válasz
interstate76 #7734 üzenetére
Egy átlagos zsúfolt budapesti emberből indultam ki akinek mondjuk nincsen kerékpárja
-
123xyz
aktív tag
válasz
interstate76 #7685 üzenetére
Ez nekem is sokat jelentett anno, amikor a kenyérből készült szendvicsekről átálltam abonettre, azóta alig eszem kenyeret. Kb. 1 éve így szinten is tartom magam a súlyomat illetően, heti 1-2 edzéssel, de fogyás így nem igazán van, több edzés meg egyelőre nem nagyon fér bele a munka mellett. Olvastam arról is, hogy sokszor, amikor éhesnek érzi magát az ember, valójában a folyadék hiányzik, erre is próbálok figyelni, hogy rendben legyen. Ezen kívül JóReggelt kekszet szoktam enni mondjuk reggelire vagy ilyen köztes időpontokban, amivel jól lehet számolni, hiszen egy adag kb 225 kcal-t tartalmaz. (Általában ez 2-2.5 órára elég, utána éhezem meg újra.)
Oda szeretnék én is eljutni amúgy, hogy ráálljak a kevesebb bevitelre, ezért kérdeztem, erre van-e valakinek ötlete.
@Woodslave
Nyilván igazad van, de alapvetően (szerintem) azzal nincs gond, hogy mit eszek, inkább a mennyiségben látom a problémát. Persze, át lehetne állni ilyen nagyon diétás étrendre, és az biztos segítene, de az egyelőre eléggé radikális lépésnek tűnik - ha van egyszerűbb lehetőség, akkor inkább azt próbálnám meg első körben
-
Alpachino
veterán
válasz
interstate76 #7564 üzenetére
Már megbocsáss én nem szóltam le senkit, max. elmondom, leírom a véleményem
Ami a csirkemell sonkát illeti, azért olvashatnál figyelmesebben is.....én élelmiszer ipari hulladéknak neveztem az összetevői miatt, vagy is, másnak szeretnék eladni, mint ami, ráadásul simán nem ér annyit. Amelyiknek meg viszonylag normálisabb az alapanyaga, azt meg horrorisztikus áron adják... ennyi nem több.
De ez csak egy vélemény.
Ezeket a kajákat te is kiszűrheted, anélkül, hogy átmennél biokutatóba, úgy, hogy elolvasod az összetevőit, pl. -
válasz
interstate76 #7561 üzenetére
Te magadtól találod ki ezeket?
-
Alpachino
veterán
válasz
interstate76 #7561 üzenetére
Piacról kell venni pl. hazai termelőtől, gyümölcsöt, zöldséget, ennyi
A többi divatos sz@rság mostanában ami a biotáplálkozás körül forog.
Te pedig a végletekről beszéltél, nem az egészséges táplálkozásról...ennyi erővel 2017-ben felakaszthatnánk magunkat is, mert nincs manapság olyan "tiszta" élelmiszer, mint pl. 100 évvel ezelőtt
Akár nagyapámat hallanám
-
Alpachino
veterán
válasz
interstate76 #7556 üzenetére
Amiről te beszélsz az a biotáplálkozás
semmi köze a diétás, étkezéshez/fogyókúrához.
Egészségesen simán lehet táplálkozni boltból, piacról vásárolt élelmiszerekkel, manapság is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Ingatlanos topic!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Építő/felújító topik
- Mikrotik routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Gyúrósok ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest