- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
Alpachino #7562 üzenetére
Már megbocsáss, de te szóltál le nagy hangon valakit, aki a csirkemellsonkát, mint relatíve normális kaját merte említeni, én csak annyit tettem hozzá, hogy ennyi erővel mindenbe bele lehet kötni. A piacon történő vásárlást amúgy én is támogatom.
(#7563) koxx Mire gondolsz? A cukros vízre az aszalt gyümölcsökben? Megszokott élelmiszeripari eljárás. Nem közismert dolog, de nem is egy gyártó alkalmazza.
Nem szeretném szétoffolni a topikot, csak nem bírom, amikor valaki nagy hangon megmondóemberkedik, mert valaminek látja egy kis szeletkéjét (pl. most az élelmiszeriparon belül tudja, hogy egy bizonyos helyen hogy készül a csirkemellsonka).
Részemről over, mki egyen, ami jól esik neki!
-
interstate76
addikt
válasz
Alpachino #7560 üzenetére
Szinte lehetetlen. Szerintem nincs az élelmiszeriparnak olyan ága, ahol ne követnének el komoly galádságokat a szervezetünk ellen.
Pl. azt hiszed, ehetsz egy kis aszalt gyümölcsöt, közben a legszebbnek tűnő portéka azért szép, mert cukros vizet fecskendeztek belé, ami belül kikristályosodva széppé teszi. Nincs ráírva a termékre. 10-20 évvel azután, hogy elkezdték csinálni, kizárják a kereskedelmi forgalomból. És ez csak 1 kis példa. Szóval szerintem sem kell leugatni azt, aki bolti csirkemellsonkát fogyaszt, ugyanis ha megfeszülsz, akkor sem tudsz kizárni minden rosszat. Maximum akkor, ha önellátásra váltasz - erről írtam.
-
rwin5
őstag
válasz
Alpachino #7525 üzenetére
Azért egy jobb csirkemellsonkának 80-90% körül van a hústartalma vagy a fölött. Most beütöttem gugliba még a tesco minőségnek is 68%
- anno reformtáplálkozás órán kellett készítsünk étrendet és ott mondta az oktató (aki mellesleg orvos, dietetikus) hogy semmi baj nincs egy jobb minőségű sonkával, ahogyan van mindenből 500ft/kg-s és 3-4-6e ft-os is, az már más tészta, hogy aránytalanul drága, mivel a hasított disznó most is nagyjából elmegy 550-600/kilóba + minden feldolgozott hústermék tele van nyomva minden egyéb fölös dologgal, de ez szinte mindennel így van az élelmiszerpiacon.
-
boost
veterán
válasz
Alpachino #7522 üzenetére
Simán. Valami gondod van vele? Vagy csak simán kötekedni jöttél testépítőként a kövérek topikjába? Szerintrem menj vissza akakor a gyúrósok ide topikba, és ott verdd a fejed a falba.
Én lefogytam vele, szerintem másnak is sikerül. Te testépítőként nyílván megeszel csomó port meg egyéb magvakat, de annak aki le akar fogyni, zsírrétegről megszabadulni, az nem alternatíva, az nem fog átállni magvakra a szalonnáról, viszont egy vékony csirkemellsonka hozza azt az ízvilágot kb amit megszokott, és mégse túl zsíros. Ideális kaja fogyni.
-
Narxis
nagyúr
válasz
Alpachino #7089 üzenetére
Mi endomorfok máshogy vagyunk felépítve. Mi könnyebben építünk izmot és könnyebben raktározunk zsírt is. Ezért van az, hogy sima kardio edzéssel aminek inkább hosszabbnak kell lennie mint intenzívnek(persze lehet az is) hatékonyan égetjük a zsírt, sőt edzés után is égeti a szervezet. Link
Nagyon nagy tömegnél(mint nálam, ugye én 150kg-ról indultam) elengedhetetlen az izomvesztés. Izmot majd ráérünk építeni ha elértük a célsúlyt, ráadásul biztonságosabb is mert az izületek nem lesznek kitéve akkora terhelésnek mint 100 akárhány kg-nál, több féle sport közül válogathatunk. Jelenleg nekem csak a séta és az úszás ajánlott.
Szóval biztos jót akarsz de szerintem nem lehet mindenkire egyen diétát és edzést kitalálni csak azért mert Neked úgy sikerült leadni a felesleget és akkor betegségeket figyelembe se vettünk, pl. nagy súlyú embereknél könnyen lehet visszeres láb amivel nagyon nem ajánlott a komoly súlyzózás.
-
boost
veterán
válasz
Alpachino #7083 üzenetére
"Ezért kell kondizni fogyózás közben
megváltozik ez által a testkompozíció, mivel az izomnak nagyobb a térfogata, mint a zsírnak."
Azért ez elég necces egy "gyúróstól".
Az izomnak a fajsúlya nagyobb a zsírhoz képest, nem a térfogata, azaz ha lefogysz 2 kiló zsírt, az jobban látszik, mint két kiló izom.
-
woodworm
veterán
válasz
Alpachino #7079 üzenetére
Akkor tegyük tisztába!
Megint gyúrósként adsz olyan tanácsot, amit túlsúlyosként igen nehéz megfogadni. Tömegelés után tartasz pár hetes, hónapos diétát, könnyű azt tanácsolni egy túlsúlyosnak, hogy akár 1-2 évig nélkülözzön egy teljesen hétköznapi ételt. Nem fogja tudni megcsinálni, és amikor elcsábul többel köti be, mintha néha tudatosan belevette volna az étrendjébe.
A lakodalom témáról, mint leírtam, a teljes fogyasztásom bmr alatti volt, húsleves főtt hússal, natúr szelet, kis főtt rizs, bor, tényleg pár db aprósütemény. A jelenlegi életmódom mellett is kb. egy év mire ott tartok, ahol szeretnék. Akkor addig teljes absztinencia? Sajnos a tanácsod az emberek nagy részének megfogadhatatlan és kivitelezhetetlen. -
Narxis
nagyúr
válasz
Alpachino #6927 üzenetére
Azt olvastam, hogy reggel a legjobb csak rá kéne vennem magam, hogy reggel csináljam.
Viszont azt is olvastam, hogy ha a zsírégető pulzus tartományban tartod a pulzusod akkor 45 perc után indulnak be azok a folyamatok amikor a szervezet nagyobb részben éget zsírt mint használ glükózt. Vagy valami ilyesmi volt a lényege. Amúgy van szobakerékpárom is de széttöri a hátsóm 15-20 perc után pedig elég széles ülés. Gondolom a súly miatt mivel függőlegesen ül rajta az ember, nem lehet úgy beállítani mint a rendes biciklit ahol kicsit előre vagy dőlve.
-
boost
veterán
válasz
Alpachino #6910 üzenetére
Erre jó a myfitnesspal, ami nem csak az ételek kcal tartalmát követi, de azon belül a fehérje, zsír és szénhidrát összetevőket ( meg másik 12 dolgot), és ezt a hármat diagramon is mutatja, sőt a 30/20/50-es arányt ajánlja.
Mellesleg nem vagyunk idióták és nem gyúrósellenes a hangulat, csak úgy érzem topikot tévesztettetek, és nem az a célotok, hogy az olvasók találjanak egy fenntartható diétát, amivel a 40-45%-os testzsírszázalékot lecsökkenthessék 25%-ra, amivel egy póló már normálisan hordható az utcán, hosszú idő alatt, fenntartható, családkompatibilis és később is alkalmazható életvitellel, hanem a 10%-os testzsírszázalék leccsökkentése 8%-ra. Erre ajánlottam nektek a gyúróstopikot.
-
Woodslave
félisten
válasz
Alpachino #6906 üzenetére
ha már számolgatsz akkor 1 kiló zsír (amiben van mondjuk víz is szóval nem tuti a szám) de 9000 kcal.. Valahol láttam egy pontosabb kalkulációt, de most nem keresem. napi 300 kcal deficit egy héten 2700... Azt most hagyjuk hogy ezt mennyire tudja bárki belőni, de még 500-al is 3500. Az jó ha fél kiló zsír. És én maradok a zsírvesztésnél, nyilván egy alacsonyabb kalórián megy víz meg glikogén is amit nem biztos hogy maradéktalanul pótolsz.
Persze ahogy valaki a topicból nehezményezte, 30% ról 20%-os testzsírra lemenni nem igényel azért olyan drasztikus beavatkozást.
-
takacsbotond
őstag
válasz
Alpachino #6872 üzenetére
A Gl-ven igazad van, ezt nem is vitattam. Viszont 100gramm fehérkenyérben kevesebb kalória van, mint 100gramm rozskenyérben.
Én személy szerint utálom a rozskenyeret, előbb döglök éhen, mint, hogy azt a forgácsízű sz@rt megegyem...
A félbarna kenyérről meg köztudott, hogy fehér kenyér telenyomva festékkel... -
Woodslave
félisten
válasz
Alpachino #6868 üzenetére
én nem vagyok ilyen "vaskalapos" amikor diétáról van szó, igazad van meg van a helye annak is, ha valakinek komolyabb céljai vannak a fizikumával akkor nem lehet annyit xarozni.
Ha csak arról van szó, hogy le akar fogyni az ember akkor azért kicsit nagyobb mozgástere van. Mondjuk a magam részéről azt nem tudom megérteni, hogy rendszeresen miért eszik valaki kiflit, kenyeret, felvágottat meg virslit, ezek egy egészségesnek gondolt étkezésnek sem kéne hogy részei legyenek (bár az hogy mi egészséges az kérdés). Nem azt mondom hogy soha de rendszeresen...
Alap hogy kalóriát nem iszunk. Kv 200 kcal? Sima kóla szintén kuka. Nulla kalóriás néha de csak hogy bírja az ember az éhezést
Vannak hack-ek, meg trükkök azért.
hogy egy aránylag normális fizikumot megőrizzen az ember anélkül hogy csirkerizsen éljen
-
Dorien
veterán
válasz
Alpachino #6864 üzenetére
Jóvan, de te ilyen kemény gyerek vagy, mások meg nem ilyen kemények...
Én is megenném a nagyi húslevesét, ha még élne, diéta ide vagy oda, de a kiflire már nyugodt szívvel mondanék nemet. Szerintem inkább az egyszerű szénhidrátok (cukor és liszt) megvonása a fontosabb, a zsír mértékkel diéta esetén is OK.
-
Dorien
veterán
válasz
Alpachino #6862 üzenetére
Szerintem azért nagyjából mindenki tudja, hogy az optimális diétás kaja a fehér hús + zöldség lenne. Meg mondjuk tojásfehérje sárgája nélkül + 0.9% zsírtartalmú Aldis cottage cheese, meg ilyenek. Viszont a fogyásnak van pszichológiai oldala is és könnyen meg lehet hülyülni, ha valaki túl keményen veszi a diétát. Néha az ösztön-ént is meg kell élni és azt enni, ami jól esik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest