- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 7 - nota bene
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Én két hete kezdtem, de nem méricskélem. Barátnőm nem akar itthonra mérleget, én meg annyira nem erőltetem. Ránézésre azt mondja fogytam. Szerintem ez az időablakos dolog tartható élethosszig vagy legalábbis nagyon sokáig. Az edzés már nehezebb kérdés, a tegnapot pl. kihagytam, de ma menni fogok. Sajnos az ízületeim nagyon gyengék és nem bírják, pedig tényleg a minimumot kapják most már. Plusz porc szakadásos a jobb térdem, úgyhogy annál meg kb. kiszámíthatatlan, hogy mikor mennyire terhelhető.
-
inf3rno
nagyúr
Ma például egy kávét ittam eddig és egy sonkás szendvicset ettem (olivás kenyér, 2 szelet milánói sonka, 2 apró paradicsom, majonéz, 1 főtt tojás). Tegnap csirkés szendvics volt, ahhoz sütöttem ki csirkemell csíkokat, plusz majonéz és paradicsom. Volt már húsleves is vagy sült hús krumplival és savanyúsággal vagy garnéla leves vagy bolognai spagetti, ilyesmik. Néha étterembe megyek vagy rendelek. A kaják általában nem túl zsírosak, inkább a keményítő és a fehérje dominál (kivéve a csokit). Ritka a hús mentes nap. Az eddigiek alapján 3 étkezés fér bele ebbe a 8 órás időablakba.
-
inf3rno
nagyúr
Most nem számolom, csak ez az intermittent fasting és a futás van. Kíváncsi vagyok mennyire működik. Amit eddig észrevettem, hogy jobb az emésztésem tőle és kevesebb időm van enni, emiatt csökken a kalória bevitel. Minimálisan habzsolok csak dél körül, sőt van, hogy addigra elmúlik az éhség, és inkább még később eszem. Egy fokkal nehezebben tartható, mint a kalória számlálás szerintem. Ahogy nézem csodát ettől sem kell várni, de azért bizonyos körülmények között működik: [link]
-
inf3rno
nagyúr
Nekem a delet kivárni nem mindig egyszerű. Pl. tegnap könnyedén ment, ma viszont rohadt éhes vagyok, és még 3 óra visszavan.
A gyaloglás hangoskönyvvel tök jó lehet. Sajnos nekem olyan 500 méter után általában megfájdul a térdem. A futást viszont bírja. Fene se érti ezt a porc szakadást.
-
lanszelot
addikt
Rosszul írtad:
Nem eszel annyi energiát, mint amennyit felhasználsz.
Norbinál ég a zsír. Valójában nem égeted.Milyen anyagi haszonról beszélsz?
Senkitől semmit nem kértem. Egy kérdésem se volt itt.
Ha a konzultációra gondolsz, az ingyenes.
Rengeteg embernek ingyen szoktam segíteni. Szabad időmből áldozok órákat és semmit se szoktam kérni, vagy elfogadni.
Volt akivel évekig.
Ennyire anyagi haszonért teszem.
Ítélkezel, ejnye. -
lanszelot
addikt
Nincs varázs pálca.
Nem létezik fogyasztó szer/pirula/varázs ital.Egyetlen egy dolog van, ha hiányzik, akkor felesleges az egész: cél.
Legyen napi, heti, 2 heti, havi cél.
A mérleg mutatója nem cél.Ezért buknak el a legtöbben. Vagy nincs cél, vagy azt hiszik a mérleg mutatója lehet cél, vagy hogy a Himalája felé rakják a célt.
Célt, motivációt nem lehet adni. Az hogy valaki leordítja a hajad, az csak nagyon keveseket motivál. Ha pedig vki hazudik azzal motiválhat rövid ideig, de hamar kiderül a dolog.
Nincs szuper fogyás. Rengeteg féle módszer van. Ezt a személyhez kell igazítani. Rengeteg dolgot kell figyelembe venni.
A klienseimnel van hogy 1 órát konzultálok mielőtt mind a ketten rábólintunk. -
boost
veterán
-
interstate76
addikt
Nekem akkor működik a fogyás, ha sportolok is (legalább egy keveset) + kalóriát is számolok. Sztem mindkettő fegyelmezettebbé teszi az embert étkezés terén, és hát végső soron úgyis ott dőlnek el a dolgok. Próbáltam sport nélkül, csak a kalóriákat számolva, de pont annyival léptem túl a napi limitet, hogy nem fogytam semmit.
Hajrá!
-
interstate76
addikt
Te korábban sikerrel fogytál egy csomót, ugye? Akkor a fogyási módszer megvan, "csak" a szinten tartással van probléma.
Az én (teljesen egyedi, szubjektív) tapasztalatom az, hogy a kalóriaszámlálás a súlyom szinten tartásához elég, ha mozgok (is), akkor tudok fogyni. Változó, hogy épp milyen mozgásformát tolok, egy biztos: ha épp nem sportolok rendszeresen, akkor nagyon kell figyelnem a kalóriabevitelre, különben pár hónap alatt el tudnék szúrni több évnyi odafigyelést.
Tudom, hogy egy kis edzés nem éget el kismillió kalóriát, de azt vettem észre, hogy ha rendszeresen sportolok, akkor még kalóriaszámolgatás nélkül is sokkal jobban odafigyelek az étkezésre, mert nem akarom elszúrni a befektetett munkát.
Nálam (évekkel ezelőtt) 112 kg volt a maximum (181 cm mellé). Április elején kezdtem újra sportolni, mert már régóta 92 kg voltam és lejjebb szeretnék menni, ami egyrészt kalóriaszámlálással nem sikerült (mindig kicsit túlléptem a beállított értéket), másrészt pedig kicsit formába is akartam rázni magam. A gyerekek a mai napig játszanak kinectes játékokkal, és van pár fitneszprogim is. Kipróbáltam egy párat és végül 2 maradt fenn a rostán: a The Biggest Loser és az EA Sport Active 2. Az előbbivel belekezdtem egy 3 hónapos programba, heti 4 alkalommal, moderate szinten, hogy ne ész nélkül ugorjak neki, a másikat pedig heti 2-3 alkalommal tolom, ha épp van kedvem mozogni a szünnapokon is. Napi 150-200 kalóriánál nem égetek el többet, de egyrészt ez is segít a fogyásban, másrészt van némi alakformáló hatása, harmadrészt pedig - engem legalábbis - fegyelmezettebbé tesz a kalóriabevitel tekintetében is. Összhatás: 1 hónap alatt lement 2 kg, de legalább 3-4 mínusznak látszik és sokkal jobb formában vagyok, ill. annyival jobban mennek a gyakorlatok, hogy gondolkozom a moderate-ről a hard nehézségi fokozatra váltáson.
Rövidebben: tudod te, hogy kell lefogyni, semmi másra nincs szükség, mint hogy megmaradjon az odafigyelés, amikor újra sikerrel jársz!
-
Fred23
nagyúr
Rossz a mérleged? Mit mutatott?
Kocogást tudom ajánlani, ha fizikailag képes vagy rá tönkremenés nélkül. Engem az ugrasztott ki a holtpontról most. Arra jöttem rá, hogy az ételmegvonást -és kcal csökkentést- nagyon nem kedveli a testem, jobban járok a sokkal több mozgással.
-
Lackooo84
nagyúr
3km... ezen jót derültem, kb. annyi alatt melegszek be.
Egyébként én próbálkoztam ezzel a számolgatással, de nem volt hozzá türelmem már. Szóval annyit csináltam, hogy teljesen elhagytam a kenyeret meg a tejet, amiket szinte minden étkezéshez fogyasztottam. Ugyanúgy étkezem, annyi, hogy amit lehet azt kókuszolajjal készítünk, de én is van, hogy rendelek pizzát, stb. Inni szigorúan csak vizet, ásványvizet (min. 1,5L naponta), illetve coke zerot szoktam ha üccsit akarok inni. Heti 3x futok egy jót (pulzuskontrollal, most 16-21km a távom, de párszor futottam már 30-at is, attól függ mennyi időm van), és úgy fogyok/erősödöm, mint a kisangyal, diéta nélkül is szépen formásodok. 108kg voltam most vagyok 85-86, derekam 116cm volt, most 98.
Vannak még itt nálünk ilyen szabadtéri kondigépek, azokon szoktam még húzódzkodni, tolódzkodni, ott is érezhető a fejlődés, anno 3x nem tudtam kitolni magam.
-
TheProb
veterán
Ebből csináltam ma 2 szériát, a 2. végét már meg se bírtam csinálni mert szarul lettem. Később úgy begörcsölt a vádlim egy lábfej feszítés után, hogy azt hittem beszarok. Ekkor fájdalmam még sose volt.
Amúgy ez sok gyakorlatot nem tartalmaz vagy 0kcal-t ír rá, meg ez ugye HIIT-nek számít, ha jól tudom, így nem ilyen egyszerű kiszámolni a dolgokat.
-
interstate76
addikt
-
interstate76
addikt
Én még a kardiózásba is belekötnék egy kicsit: ha valaki fogyni szeretne, jobban jár, ha intervallum-edzést csinál. Egyrészt rövidebb edzésidő elég a fogyáshoz, másrészt pedig később sem kell növelni az edzésidőt. Ja, és bár a kolléga futást javasolt, nekem meggyőződésem, hogy nem futni kell, mert azzal még egy nem túlsúlyos ember is odaver az izületeinek, hanem bicajozni/elliptikus trainerezni/bármi olyat tenni, ami végezhető intervallum-edzésként és közben nem okoz több kárt, mint hasznot.
-
Scrake^;DD
aktív tag
Senkinek nem ajánlom, hogy úgy próbáljon fogyni, hogy nem eszik mert az súlyos következményekhez vezethet szóval ötleteket ne adjál. Te maradsz a diétás étrendeddel mert lusta vagy mozogni. És a fogyókúra elengedhetetlen része a mozgás ha nem úgy akarsz majd kinézni mint egy aszalt szilva.
GAbre: Nem muszáj minden nap edzőterembe járnod ha azt akarod hogy alakod is legyen ne csak sovány legyél, és akár otthon is tudsz gyakorlatokat végezni. Fekvőtámasz, felülés, guggolás és mondjuk egy kis futás. Próbáld meg úgy beosztani a heted mint egy piramis mindig többet és többet csinálj. A tested hozzászokik a terheléshez és nem lesz már egy idő után könnyű a fogyás. Pl. Először fuss mondjuk egy fél órát nem kell megszakadni de ne úgy csináld, hogy kisprinteled az életed utána sétálsz mert az úgy nem fog eredményes lenni. Ha kocogás megy akkor kocogj de intenzíven és ne sétálj bele. Az a lényeg, hogy folyamatos terhelés alatt legyél. Utána mehet háromnegyed, egy óra és a tempót is növeld. Nem muszáj edzőterembe járnod. Viszont ha izomtömeget is építenél akkor heti 3 szor menjél el és minden egyes alkalommal minden izomcsoportodat mozgasd át, hogy hozzászokjon a tested a terheléshez mondjuk 1 másfél hónapig. Azután jöhet, hogy beosztod a napokat. Remélem segíthettem.
-
minden rosszindulat nélkül kérdezem, de ilyen kalória és fehérje bevitel mellett testedzés nélkül milyen testalkatod lesz amikor ledobod a kívánt súlyt? Nem tapasztalod hogy egyszerűen összeesel és csak kisebb de zsíros maradsz? Bár ha nem végzel/végeztél rendszeresen súlyzós edzést akkor talán az izomvesztés sem fenyeget annyira.
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Ezt a kalóriaszámlálást amúgy sose értettem.
Ez nem túlzás már, hogy kiszámolod mennyit eszel? Valamint a leginkább ami miatt nem tudom hova tenni a dolgot, honnan tudod, hogy mi mennyi kcal? Nyilván nem a bolti dolgokra gondolok, mert ott rá van írva. De ha pl főzöl magadnak, akkor honnan fogod tudni, hogy mennyi is az annyi? -
Dorien
veterán
Valóban, az 5-10 kg is túlsúly, meg az 50 kg is, csak az utóbbinál már kóros elhízásról beszélünk.
Nekem egy kb. 14 éves Lafuma futócipőm van, valami eszméletlen, hogy mennyire bírja...
Szinte mindegy, hogy milyen terepen futok vele (beton, földút, salak, kavics), mindenhol stabil és nagyon jól csillapít. Ilyesmi, csak szürkében:
-
rwin5
őstag
Ha elhízott az egyén túlzottan akkor tényleg árt, amúgy nekem mindig a futás vitte legjobban le a kilókat. Május végén akartam jobban elkezdeni, de futócsuka hiányában nem nagyon erőltetem.
Amúgy nekem megállt nagyjából a nyári fazon készítése, úgyhogy egy sima átlagos formával fogok a Balcsira támadni.
szerk: félmaratont egyszer lefutnék, asszonyék most a nyáron futják valahol, én ~ 2km után eldőlnék
-
Dorien
veterán
A futás sem árt a térdnek, csak kell egy jó futócipő. Lehet nagy tempóval is futni kevesebbet, a tüdő és az izomzat úgyis hozzászokik egy idő után a terheléshez. Ez a "gyors futással izmot bontunk" az egyik legnagyobb téveszme. A zsírbontás itt ugyanúgy végbemegy, csak nem a futás alatt, hanem utána.
-
Melorin
addikt
És ha futok vagy sétálok, amikor úgy 600-800Kcal-t égetek, azt hozzá kell adni a napi kalóriabevitelhez? Tehát aznap be lehet nyomni 2000Kcal-t vagy ugyanúgy 1400-at célozzak be?
Futás előtt egyek szénhidrátot, hogy jobban bírjam, vagy inkább utána toljak magamba egy kis szénhidrátot és jó sok fehérjét? Bár ez esetben lehet, hogy kidőlök az úton -
Melorin
addikt
82 Kg vagyok 173cm-hez. 6 éve nősültem meg, akkor 64Kg voltam, igaz, annyira nem szeretnék visszafogyni de a 70-72-t megcéloznám.
Én is valahogy így gondoltam, mármint, hogy amennyire lehetséges egézséges kajákat enni és mértékkel.
Nekem főleg az a bajom, hogy sokszor nem tudom, hogy melyik napszakban milyen típusú ételeket javasolt. Annyit már tudok, hogy este felesleges szénhidrátot bevinni, azt inkább reggelre kell átcsoportosítani amikor indul a nap. -
Bird
addikt
Idézet a kalóriabázisról:
"Azok, akik naponta leírják, hogy mit ettek, átlagosan kétszer annyit fogynak. Úgy látszik, pusztán azáltal, hogy leírjuk mit ettünk, arra sarkall bennünket, hogy még kevesebbet együnk."
Jack F. Hollis PhDKb. ennyi trükk. Mindamellett rendszerességre ösztönöz és motivál a kalóriaszámlálás. Látod az eredményét és szerintem nehezebb visszacsábulni a korábbi útra. A komplex csomag neve: életmódváltás. Beleég a mindennapokba és a fogyást követően is könnyebb kordában tartani a kalóriákat. Osztom én is, hogy valamivel többet kell beírni a bevitt mennyiségekből (nálam kb. +10%).
Mindent összevetve az egyik legjobb módszer amivel eddig találkoztam... A mindent ehetsz, csak MÉRTÉKKEL elv hatékony módszer. -
mondjuk nagy jelentősége nincs, nekem csak egy bajom van ezzel, hogy hiába írod soha nem lesz pontos. Kivéve a nescafe meg a csirkesonka. Sült krumpli meg rántott karfiol? Leméred a panírt, meg az olajat amit magába szívott?
Nem kötözködés csak érdekel ez mennyire számít neked.
-
interstate76
addikt
Gratulálok én is!
Az a baj az egészséges étkezéssel, hogy ha nincs egy saját farmod, ahol legalább 100 éve nem használt vegyszert és műtrágyát senki, és ahová még benzingőz sem jut el, akkor nem tudsz olyan étrendet összeállítani, amibe nem lehet belekötni. Szóval én is abban hiszek, hogy meg kell venni a lehető legjobb minőségű kaját (pl. csirkemellsonka), amit csak lehet, és bízni kell benne, hogy a benne lévő haszontalan/káros dolgokkal elbánik a szervezetünk. Nem oda szeretnék kilyukadni, hogy ennél jobb módszer nem is létezik, hanem hogy egyrészt mindenbe bele lehet kötni, másrészt pedig - és ez lenne a lényeg - ha valaki a kalóriabevitel mellett arra is odafigyel, hogy megfelelően működjön az anyagcseréje, akkor sokkal egészségesebb lesz.
Az élelmiszeriparban történő galádságokról egyébként nem estig, hanem akár év végéig lehetne beszélni, de teljesen kikerülni - szerintem - lehetetlen.
-
storm3
senior tag
Szep munka, gratulalok. Az utobbi par evben en is elengedtem magam, meg is lett az eredmenye: 183cm es 117 kg. Szerencsere 'jo' alkatom van, viszont a belrendszer kifejlodott, ezt szeretnem eltuntetni. Ha felveszek valakit friendlistre ebben a myfitnesspal-ban, lathatom azt is hogy mit kajalt? Nalam valahogy nem jon ossze ez az egeszsegesdi igy fejbol.
-
Alpachino
veterán
Te miről beszélsz?...olvastad te egyáltalán a nagyra értékelt csirke mell sonka összetevőit? Jó ha 40% csirkrhúst tartalmaz a többi élelmiszeripari hulladék, amit annyira "szakértőként" ajánlgatsz. Azt hogy te lefogytál tőle, kit érdekel? Ismerősöm almadiétától fogyot le a másik meg a narancsdiétától.....rájuk kell nézni és ez minden megmagyaráz
Ráadásul ennyi erövel, be lehetne zárni a topicot, mert ha negatív kalóriás az ember étrendje ,akkor úgy is fogy...mindegy mit eszik. Ennyi. De gondolom normális esetben azért nem ez a kérdés.Mert lehet ,hogy fogyás után a látványtól és az egészségi állapota miatt, örökre el megy a kedve a diétától.
Ja és nem eszem egy" csomó"port 40g tejsavó proteint de csak is közvetlen edzés után
A normális ,tiszta kaja híve vagyok napi 6 étkezéssel.
-
takacsbotond
őstag
Az a baj, hogy mikor reggel felkelek nem igazán van étvágyam rendes kajához, (10 percem van az étel elkészítésére, és elfogyasztására) aztán ha nem reggeliztem normálisan egész nap csak tömöm magamba a hulladék kajákat...
A müzli + tejsavó por jóötlet, ki fogom próbálni!
A munkámban viszont szerencsére elég sokat mozgok, konkrétan napi 4 óra séta a szabad levegőn. -
"keveset enni" definiáld mi a kevés
Ami nekem kevés az neked már lehet, hogy sok. Ennél lényegesen bonyolultabb egy diéta. Inkább úgy fogalmaznám meg, hogy mindenki lője be a testalkatának, testtömegének megfelelő napi kalóriaigényt a hozzátartozó ch/zsír/fehérje aránnyal és ezeket minőségi táplálékból vigye be. Plusz ha hatékony is akar lenni akkor rakjon hozzá heti 3-4 alkalommal vmilyen mozgást.
-
A proteinturmix nem a milliomosok kiváltsága
, 1 adag visszaosztva nem kerül többe mint a gagyi cukros kakaós péksüti bármelyik hulladék pékségben. Kis zabpehellyel kiegészítve egy komplett étkezést is kiválthat.
Egész pontosan 225 ft-ra jön ki nekem egy adag és ez már egy prémium protein ára. -
Loboda
senior tag
"Nem mindenkinek fér bele reggelente a fehérjeturmix, a proteinszelet, vagy mert sok pénzbe kerül a milliárdos biznisz, vagy mert szeretné ezt valahogy családkompatibilisen, és kollégakompatibilisen működtetni."
Ugyan már, ez az étkezés semmivel se kerül többe, mint azoknak az emberek kajára költött pénze, akik naponta 3500-4000 kcalt-l megesznek ( megettek) mialatt meghíztak!
Úgy hogy az eddig kajára költött összeget, nyugodtan lehet kevesebb mennyiségű, de minőségi élelmiszerre költeni.És az sem árt ha ezek a kaják nem tolják az egekig az inzulin szintet, majd zuhan le és emiatt fel akard falni a hűtő teljes tartalmát! -
Loboda
senior tag
Először is kell egy nagyon erős elhatározás hogy változtatni akarok, sokszor mondjuk hogy a sikeres fogyás fejben dől el, ha ez nincs meg felesleges is belekezdeni!
Nekem ez kicsivel több mint két éve jött meg, amikor ráálltam a mérlegre és 150 kilót mutatott!
Az eleje rohadt nehéz volt, de átéltem a kezdeti nehézségeket, most már örülök neki hogy nem adtam fel.
Az étkezéseimet drasztikusan leegyszerűsítettem, a kollégáim folyton kérdezik hogy nem unom e még a csirke rizs zöldség hármast!
Hetente négyszer megyek edzőterembe, valamint nyáron sokat biciklizek.
Minden kaját mérek 1700 kcal a napi bevitelem, ami 180 gramm fehérjéből, 40 gramm zsírból, és 150 gramm szénhidrátból áll, nagyjából minden nap, kivéve ha csalok egy kicsit, mert néha kell!
Egy tipikus napi evésem így néz ki,
5.30 - Egy fehérje turmix ( 3 deci viz, 30 gramm Scitec Nutrition 100% Whey Protein)
8.00 -100 gramm Basmait rizs ,120 gramm csirkemell, mindkettő főtten mérve, zöldségek (általában savanyúságok)
10.00 - Egy gyümölcs (alma)
12.00 - 100 gramm Basmait rizs ,120 gramm csirkemell, mindkettő főtten mérve, zöldségek (általában savanyúságok)
17.00 - Túl vagyok a napi edzésen, fehérje turmix ( 3 deci viz, 30 gramm Scitec Nutrition 100% Whey Protein)
17.30 - Egy szelet Biotech USA GO Protein Bar 80 grammos (ez a mindennapi édességem )
20.00 - 250 gramm sovány tehéntúró
Ezek mellett napi egy csomag multi pro plus vitamint szedek!
Jelenleg 87 kiló vagyok, egyre jobban érzem magam, minimális izmot vesztettem, azt is a diéta kezdetekor, sőt szerintem erősödtem is!
Még messze a kitűzött cél, de már látom az alagút végét!Ja a "magasságom" 168 cm.
-
"kevesebb mint 2500 legyen. Ha 500al kevesebb akkor az heti fel kilo, ha 1000el kevesebb az heti 1kg minusz"
Ez teljesen egyénfüggő, hogy kinek mennyi a napi kalóriaszükséglete. Ha eddig napi 4000-et evett akkor már 3500-tól is fogyni fog ha viszont csak 2000-et evett akkor a 2500-tól hízik. Másrészt a napi alapjárati kalóriaégetésnél kevesebbet nem szabadna enni, ami szintén más mindenkinél.
-
rwin5
őstag
Az izmot ne nevezzük súlyfeleslegnek az olyan morbid, egyébként nehéz behatárolni, de egy fél kiló izom felépítése szerintem jár már szó szerint súlyfelesleggel is ami viszont már jóval több. Valahogy úgy szokták saccolni, hogy egy edzettebb embernek 1 év alatt 1 év tiszta izomtömeg felépítése jónak számít, tehát azt nézve az 50 dkg reál lehet, de nem vagyok nagy szaki butaságot nem akarok beszélni, paraszti ésszel valahogy így vezetném le.
státusz nálam: egy 3 hét alatt leadtam látványos 3-4 kilót persze negatív értelemben, 11 órákat melózom + szombat így kb semmire sem jutott most idő. Szombaton voltam edzeni múlt héten, bedurranva egész jó volt a forma a trikóban, de mivel az kb 1 órás állapot így a továbbiakról ne beszéljünk
-
rwin5
őstag
Nálam 2 hétig pihenő volt, mert annyi volt a meló-túlóra, hogy esélytelen volt lejutni. Ma viszont elmentem bringával, igaz azért mert lemerült az autóban az akksi
Viszont továbbra sem csalódtam a teremben: van a kondihoz vezető bringa-járdarész, ami a városhoz tartozik de sosem takarítják el róla a havat de kb egy 10 méteres szakasz. A konditól lehet úgy 20 méterre max. Mióta ide járok sosem volt eltakarítva viszont a biciklisek nyomvonala mindig belefagy és lehetetlen közlekedni rajta. Kondiban meg van 5 hivatalos edző, azok a never giv ápp meg all day gyúrás szöveg, de arra egyik sem képes, hogy kb 1-2 perc alatt ellapátolják azt a szart mikor még friss
nem az ő dolguk jóvanazúgy
-
Pontosan hány szalmonellás eset volt nyers tojástól az elmúl 10 évben? (Hint: 0)
Ahhoz, hogy szalmonella fertőzést kapj, először is olyan mennyiségben kell bevinni a szervezetedbe, hogy egy tojásra nem fér annyi. Nem véletlen olyankor szokott előfordulni, mikor valamilyen közétkeztetésben vagy pl. cukrászdában nagyon durván elcsesznek valamit, ami nem annyi, hogy nem mosnak meg egy tojást...
Másrészt elég gatya állapotban kell lennie az immunrendszerednek, hogy legyőzzön a szalmonella, akkor meg anélkül is elkapsz valamit. -
rwin5
őstag
Nekem motiváció van most a padlón, pedig az erőszint magamhoz képest csúcson van. Kicsit sportosabb mozgásként kesztyűzök, meg zsákolok, de javarészt marad a nagy súlyos kondis edzés. Pont ma jutott eszembe, hogy szálkásítani kellene de jó ez most így is. Tegnap voltunk asszonnyal az árkádban egy méretet nőttem, vállban nem férek bele egy pólóba sem. 5 percig néztem ruhákat aztán nekem ennyi elég is volt a vásárlásból
Szeretem a telet, de ezt az ideit úgy élem meg, hogy a garázsig sincs kedvem kisétálni, régen meg eltekertem kondiba bokáig érő hóban is, most meg ki sem szállok az autóból.
-
Andris837
senior tag
Hiba-hiba! Folytatni kell, nem szabad leállni!
Most például decemberben "jótékonykodni fogok" a futással, ugyanis a virtualfutok.hu oldalon lesz karácsonyi futás ahol a nevezéssel támogathatsz egy általad kiválasztott alapítványt. Én az Éhező Gyermekekért Alapítványt támogatom egy negyedmaratonnal. -
Andris837
senior tag
Szia szgergely, örülök hogy újra látlak - olvaslak -.
Nekem a mozgás megvan, a diéta is so-so. Mondjuk azt, hogy a betervezett 100-105 kg közötti súlytartás van. Sokkal fittebb vagyok mint mikor elkezdtem, most már a jövőre betervezett félmaratonomra készülök. 9-10 km-eket futok, ehhez pedig nyilvánvaló, hogy szénhidrátra van szükségem.
Most jön majd a távnövelés 13-14-15 km-re, kíváncsi leszek. -
rwin5
őstag
Sajnos már beléptem abba a korba, hogy könnyen zsírosodom, viszont nem hiszem, hogy egy hétvégi csaló kaja 3 deci kólával megtolva olyan közösségromboló. Az meg, hogy cukormentes kólát igyak, 3 decinél nem oszt, nem szoroz sokat (ennyi kaja mellett) hacsak nem követ valaki szigorú diétát. Ahogy a sört sem melegítem fel húgymelegre csak azért mert, megfájdulhat tőle a torkom. Én azt vallom, hogy diéta mellett is "élvezni" kell az életet, de ezentúl akkor csak azt fogom idetolni, ha véletlen pufirizst rágcsálok
-
Köszi Sotho és szgergely!
Igazából nem kell nagy kitartás, mert nem fogyókúráztam, hanem életmódot váltottam, a fogyás csak "mellékhatás".
Mivel az életmód megváltozott és ez marad is, ezért a test folytatja a fogyást, amíg be nem áll az optimális állapotba, nem kell külön figyelni rá. -
rwin5
őstag
Az a bajom pont, hogyha alszok du egy kicsit este nem tudok már, régen is ilyen voltam, hogy suli után kidőltem, most ugyanez van, bár most új melót keresek hátha összejön valami könnyebb. Tesóm pl, orvos most a sürgősségin 12 órázik + még 1-1 órát utazik melóba, és haza fogalmam sincs, hogy bírja valahogy nem ütöttünk egymásra
-
ja mondjuk annyi különbség van a 2 meg mondjuk a 6 étkezés közt, hogy van 4 étkezésed ahol megvan az esélye a túlevésnek...
Persze ha kottára kiszámolt előre elkészített étrenden vagy és nem zavar hogy madáradagot eszel, akkor bizonyos embereknél lehet előnyös, de ha kottára kiszámolt kaján vagy és van önuralmad akkor tök mindegy, legalább eszel két normális kaját.
De egyébként az a lényeg hogy megtaláld ami működik, csak érdekelt mert a szokásos bodys meg nőimagazinos mantrán kívül már egyértelműen tudományosan igazolt hogy az étkezések száma és az anyagcsere sebessége, így a fogyás üteme között nincs összefüggés.
-
törölt tag
-
rwin5
őstag
Tükörbe jobban megnézve a 20-hoz közelítek inkább, mint 25-höz de ez átmeneti mert most ment a diéta az esküvő miatt. Nincs az 12 szerintem itt jobban látszik, hogy azért annyira ő sem szálka, ezt a szintet még lehetne hozni szerintem.
Én voltam már sokkal "izmosabb" és erősebb 70 körüli testsúllyal, mint 78-cal. Most az asszony is megjegyezte, hogy jól befogytam, úgyhogy kezdek is kicsit vissza tömegelni, valami értelmesebb étrenddel aztán majd látom hogyan alakulok
-
Az első két képen lévő állapot csak napokig/pár hétig tartható fenn.
"Arról nem vagyok meggyőzve, hogy az erősítés a legjobb módszer a fogyásra" pedig de. Nagyobb izomtömeggel könnyebb a diéta is. Az izom adja a test formáját. Persze most nem kell a hardkór testépítő szörnyekre gondolni, vmilyen normál súlyzós edzés heti 3-4 alkalommal vagy saját testsúlyos/trx/kettlebell kinek mi tetszik.
-
Andris837
senior tag
XXXL ruhákat hordtam, meg XXL-est. Most már az XL-es is jó rám. El kell adnom a tavasszal vett farmerokat mert nagyok rám és voltak rajtam kb 2 alkalommal.
Kicsit megrekedtem a sporttal, most hónap elején kezdtem el újra aktívan futni. Itt a felújítás és örülök, ha nap végére be tudok állni a zuhany alá.106,3 kg vagyok jelenleg.
Lassan jönnek a rosszabb idők, így arra gondoltam, hogy lejárok majd konditerembe edzeni, mellette pedig csinálom a futást amikor az idő is engedi. A felújítási munkákban is lehet dobni a kalóriát rendesen, főleg ha az ezer éves lemezradiátorokat kell cincálni ide-oda. -
woodworm
veterán
Sajnos nincs reggelem és ritka az ébredés utáni éhgyomor is, nem sokkal alszom többet, mint a két étkezés közötti időszak. Teljesen fordított életmódom van, ezért volt kihívás már az étrend beállítása is.
Éjszaka dolgozom este 21-22-től reggel 08-09-ig, egy héten egyszer még erre plusz rámegy 1-2 óra. Sajnos nem tudok egyhuzamban 6-8 órát pihenni, mert amint kialszom a nagyja fáradtságot felébredek (3-3,5 óra), de ez így kevés, ezért műszak előtt még alszok kb. 2 órát.
Nappal a megszokott séta útvonalaim zsúfoltak, arra alkalmas terepre kerülni pedig idő, amiből amúgy sem sok van.
Nem panaszkodom a fogyás miatt, kb. tartom a heti 1 kg-ot diétával is. Ha folyamatosan tudom majd használni a trénert, akkor a fogyás mellett is maradhat a most belőtt mennyiség. -
woodworm
veterán
Gratulálok!
Valahol itt tartok én is. Igaz én csak nyár elején kezdtem és sokkal nagyobb súlyról (140 >> 122). Az elején rengeteg vizet vesztettem és az igazi fogyás később indult be. Közben bejelentkeztem a háziorvoshoz is a regisztrálás és a nyomkövetés végett.
Kerékpározni kezdtem, de egy betegség hátráltatott benne. Lassan bejön az esős időszak, egy ellipszis trénert nézegetek, közben súlyzók beszerzése és egy fekpad a tervben. -
batai15
félisten
-
batai15
félisten
Milyen beállítással ? Nekem heti 0.5kg dieta melett, könnyű aktivitással (járok edzeni, de azon kívül kemény fizikai meló nincs) 2100kcal kell ... És fogyok így is.. 84.4 voltam tegnap . Szal ez kevés .
1250 melett hízni fogol mert raktaroz a szervezeted .
Ha zsírt akarsz veszteni , akkor max 3-500kcal deficit lehet, amit mozgással kell el érni.
Valamit nagyon nem jól csinálsz szerintem.. -
Andris837
senior tag
Legközelebb vacsorára a zsírszegény túrót javaslom. Én kőrözöttnek szoktam megcsinálni és magában szoktam megenni paprikával, paradicsommal. Arra figyeljetek oda, hogy lehetőleg az esti szénhidrátbevitelt
csökkentsétekkerüljétek. Reggelire ez "jó" választás lehet, bár én inkább a saját készítésű zabkását ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest