- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andris837
senior tag
Kis helyzetjelentés.
Kajában úgy döntöttem, hogy változtatok és nekiállok ismét itthon főzni, sütni és minden élelmiszert magamnak beszerezni és elkészíteni. Korábban ugye a teletáltól rendeltem a kaját, a Full Day Menu-t, amiben napi 5 étkezést kaptam. Ez végül nekem nagyon is bevált, de úgy éreztem, hogy kellően átállt az agyam arra, hogy tudjam azt, hogy miből mennyit lehet enni és ez az időszak egy jó szoktatás volt magamnak ahhoz, hogy tudatosabban étkezzek.
Továbbra is persze az életmódváltásom alapja az a kalóriaszámolás és a mozgás.
A mozgásban is változtatok most. Eddig itthon sétáltam, néha néha kocogtam valamint konditerembe járok heti 2-3 alkalommal szintén kardió mozgásokat végezni (elliptikus tréner, futópad...).
Most találkoztam egyik régi jó ismerősömmel aki boxol (hobbi szinten). Ő ajánlotta végül, hogy próbáljam ki azt a fajta edzést és mozgást amit ez a sport adhat. Így végül felkerestem az edzőjét, aki egy roppant szimpatikus srác. Részletesen elmondott mindent és örül neki, hogy megkerestem. Jövő héten tudok menni hozzá először, kíváncsi leszek, hogy hosszabb távon (ha bírom persze) milyen hatással lesz az új mozgásforma bevezetése az életmódváltásomra.
-
Andris837
senior tag
válasz
Szakbarbár #8956 üzenetére
Az igen, nem semmi teljesitmeny
valami tuti nem oké azzal a stravaval -
Andris837
senior tag
Ismét jelentkezem egy kis update-el a helyzetemmel kapcsolatban.
A jelenlegi reggeli mérlegelés 116,5 kg.
Egyre többen szólítanak meg, hogy milyen látványos az eredmény, és magamon is érzem és látom is, hogy a beletett munka megéri és megvan az eredménye.
A kaja szempontjából továbbra is a Teletál Full Day Menu-t fogyasztom, viszont a jövő héttől már nem rendelek magamnak ilyen ételt. Úgy érzem, hogy elég jól át tudott állni a fejem és a gyomrom is a kisebb mennyiségekre és megpróbálom saját magam elkészíteni az ételeket. Igyekszem majd kellően odafigyelni a kalóriára és a makrókra, persze amennyire lehet, a változatosságra is. Számomra a legfontosabb továbbra is a 160 gr. CH alatt maradás és az egészségesebb étkezés. Persze ezek mellett a sok mozgás, amit úgy gondolom elég jól sikerült beépíteni a napjaimba. Biztos furcsa lesz, hogy nekem kell elkészíteni - vagy az asszonynak- a kajákat és folyamatosan figyelnem kell a megfelelő arányokra, de ezt is meg fogom ugrani szerintem. Nagyon szeretek főzni, korábban is hétköznap nagyrészt én főztem, így nem áll távol tőlem egyáltalán a dolog. A család is szerintem majd egy idő után úgyis átáll majd az én étrendemre, hiszen meg fogják majd unni, hogy két féle kaját kell készíteni és ahhoz vásárolni, stb... De persze nem fogom erőltetni ezt. A kenyér kérdésben már sikerült eredményt elérni, hiszen azt már kiváltottuk egy jól bevált teljes kiőrlésű receptre (itthon készítjük a kenyeret).
Mindenkinek további sok sikert a céljai eléréséhez!
-
Andris837
senior tag
válasz
Des1gnR #8892 üzenetére
Sok sikert és kitartást kívánok! Yazio-t használtam én is, de nekem a kalóriabázis valahogy jobban fekszik. Ha gondolod próbáld ki te is. Már csak a napi kálóra bevitel kiszámítására is próbaképp regisztrálnék, hogy meglássam, hogy ő mit mond.
-
Andris837
senior tag
válasz
Des1gnR #8890 üzenetére
Igen, követem a súlyváltozást. Igazából a kalóriabázis úgy van belőve, hogy figyelje a súlycsökkenést és annak arányában állítja be a napi keretet. A mozgást is hozzáadom, ebben nagy segítségemre van a nemrégiben vásárolt okosóra (Huawei Watch GT4). Az óra és a Huawei Health applikáció szerint még így is sokszor kevesebb a kalóriabevitel, mint amennyit megtehetnék, hiszen ő folyamatosan "monitorozza" a mozgást és a napi tevékenységet. A kettőt együttesen használva próbálom a valóságot behatárolni és annak megfelelően étkezni.
Ami érdekes a számomra, hogy ahány féle mérés és számolás, annyiféle adat van egy adott mozgásforma által elégetett kalória mennyiségére. Az óra, a bázis és - ha gépen végzett mozgás, mondjuk ellipszis tréner - a gép is teljesen más értéket ad meg a mozgás végén... Ebből a háromból próbálom meg "az arany középút" elvet alkalmazva hozzáadni a mozgás által elégetett kalóriák számát.
Lehet kicsit bonyolultan fogalmaztam meg, de remélem érthető mit szerettem volna mondani a hozzászólásban.
A lényeg, hogy működik és megvan az eredmény!
Reggeli mérleg 118,3 kg.Ja, és nem reklám, de az okosóra baromi jó motivációs eszköz tud lenni. Mióta megvan, azóta sokkal de sokkal többet mozgok, odafigyelek, hogy óránként legalább egyszer felálljak a székből és picit megmozgassam a punnyadt testem.
-
Andris837
senior tag
válasz
Andris837 #8887 üzenetére
No hát megjött a laboreredmény és pozitív a helyzet!
Ki is értékeltük a dokival, a háromhavi cukor átlag (Hemoglobin A1C) 5,5.
Viszont 1-2 érték van ami *-ot kapott, a határérték felett van, mint pl. a bilirubin amitől megijedtem egy picit, de mondta a doki, hogy nem kell vele foglalkozni, mert csak picit vagyok felette a normálisnak.
Szóval eddig minden szuper, megyünk tovább a megkezdett úton!Lassan irány a terem! Este meg lesz egy kis csalás, ha minden jól megy.
-
Andris837
senior tag
Igen, ki tudom az ellipszis trénerrel is készíteni magam.
Tegnap volt egy 10k-s séta, most picit azért érzem a térdem, lehet hogy sok volt, de ez van.
Nagyon pozitív érzésekkel vagyok tele, főleg hogy most már látszik a belefektetett munka eredménye. Egyre többen dicsérnek meg, ami nagyon motivál és jól is esik.
Ma pihenő nap van, reggel voltam vérvételen és megbeszéltem magammal, hogy akármilyen nehéz is, de ma nem lesz edzés, gyaloglás. Holnap viszont irány a terem!
Már a számok, amiket látok és tudok nézni azok javulnak. A súly megy lefele, a BMI jobb lesz, valamint a reggeli éhhomi cukorérték is 4,5 - 6 között van így az is kezd beállni. A vérvétel remélem megmutatja, hogy nem hiába dolgozom ennyit és a háromhavi átlag cukor értékem is jelentős változásnak áll. Szurkoljatok! -
Andris837
senior tag
válasz
interstate76 #8884 üzenetére
Igen, a “csúcs” az 151 volt….
Köszönöm! -
Andris837
senior tag
Sziasztok,
Kis helyzetjelentéssel jelentkezem.
Reggel sikerült bemérni magam 120 alatt. Nagyon jól haladok véleményem szerint.
Továbbra is járok az edzőterembe, illetve gyorsgyaloglást iktattam be azokra napokra amikor nem tudok elmenni a terembe.
A teremben nagyrészt az Ellipszis tréner a barátom, de persze van amikor súlyokat is mozgatok.
Beszereztem egy okos órát, mellyel tudom monitorozni a pillanatnyi pulzus értékemet (többekközött). Ez nagyon hasznos véleményem szerint edzés közben mivel folyamatosan tudom nézni hogy zsírégető/aerob fázisba vagyok-e.
Mindenkinek további jó edzést, sok sikert a céljaitok eléréséhez. -
Andris837
senior tag
Igen, tisztában vagyok vele. Volt is sajnos problémám ezzel régebben, de sajnos nem bírom megállni, hogy ne kocogjak egy kicsit.
Nyilván nem kell itt őrült tempóra gondolni. 8 km/h. Ma egyszer feltettem 10 km/h-ra intervall végén, az utolsó pihenő előtt. Futópadon más amúgy mint terepen, jobb a tompítás szerintem.
De igen, igyekszem óvatos lenni. Köszi! -
Andris837
senior tag
A január nem a legjobb hónap volt diéta szempontjából, de haladok szépen. 122,2 volt a reggeli mérlegelés.
Tulajdonképpen a terv szerint halad minden, a heti fogyás tartva van, nem szeretném elsietni. Elkezdtem még jobban mozogni. Januárban volt egy hét, amikor "teleni" voltunk és akkor azon a héten átlag 16-17.000 lépés volt, valamint séták voltak itthon is.
Ma pedig felkerestem egy edzőtermet, rápattantam a futópadra és kocogtam, majd kicsit kipróbáltam 1-2 gépet és végül levezetésképpen visszapattantam a futópadra egy kis intervall jellegű edzésre. Egyelőre tapogatózás megy és ismerkedés a teremmel, a hangulattal és a gépekkel. Eddig minden és mindenki pozitív.
Fred: Lassan meg kell látogatnom a gyúrós topikot -
Andris837
senior tag
Sziasztok,
az ünnepek alatt picit belassultam ugyan, de fogytam.
A süti köröket sikerült kihagyni, hál' istennek nem is nagyon tukmálták mint ahogy azt általában szokták a rokonok.
Reggeli mérlegelés 123,9 kg. Hullámzó volt az utóbbi időszak, a mozgás sem ment úgy, ahogy szerettem volna egy kisebb betegség miatt. Ma voltam kocogni egyet, nem bírtam magammal és muszáj voltam nekiindulni.Sajnos az alkohol volt "picit sok", azon mindenképp változtatni fogok a jövőben, hogy nem fogok alkoholt inni, mert baromira befolyásolja a diétát.
Cukor értékeim viszont kiválóan alakulnak. Reggelente méregetem 5,4-6,2 között változik. Múltkor mértem egyet 2 órával étkezés után és 4,8 volt, meg is lepődtem.Remélem mindenki jó úton halad! Sok sikert srácok az idei évre.
Azt hittem itt év elején a sok újévi fogadalom miatt majd megsokasodunk itt a topikban, de úgy néz ki még várnak a többiek.BÚÉK!
-
Andris837
senior tag
Nincs kimondott cél testzsírszázalékban, súlyban igen. 85-90 kg körül szeretnék lenni majd kb... Messze van még, de kitartóan haladok és fegyelmezettnek kell lenni. Különösen igaz ez most a karácsonyi időszakban, illetve majd januárba is utazunk külföldre, ott is igyekszem majd odafigyelni az étkezésre.
-
Andris837
senior tag
Hál' Istennek azért az az érzés nem volt meg, hogy másnap egyáltalán ne akarjak mozogni.
Jelenleg erre van kapacitásom, hogy heti 2-3 alkalommal tudjak menni edzésre (munka, család, stb..). És nem, nem kifogás. Egyszerűen így adja ki. 12 órás műszakokban dolgozom reggel 6:30-18:30 és 18:30-6:30 között. Vannak olyan napok, amikor nem tudok menni a munkaidő miatt edzésre, mert azok 17:00 és 18:00-kor, illetve 08:30-kor kezdődnek.
Itthon nincs gépem, így maximum sétálok a környéken. Azt szoktam is, igaz most ritkábban.
Jó tempóban haladok, a reggeli mérlegelés 126.8 volt (141-ről indultam). Még talán túl gyors is... De az elején könnyen beszélek erről, majd egyszer megáll úgyis...
Meg hát jön a karácsony... bejglik berendelveSzigorúan cukormentes, alacsonyabb CH tartalmúak... De hát valami "karácsonyi finomság" kell a szervezetnek.
-
Andris837
senior tag
Haladok, haladok az úton!
Nagyon odafigyelek a kajára - bár ebben az adventi időszakban nem egyszerű -. Sok a csábítás, de kitartó vagyok! Tegnap voltam edzeni is. Egyik csoportban láttam, hogy van a közelben egy WALKenergie terem. Hát meg kell mondjam kívülről könnyebbnek tűnt.
Egész komoly intervall edzések vannak felépítve és tulajdonképpen csak gyalogolsz. Remélem hasznos lesz, az biztos, hogy nem tegnap voltam a csajoknál utoljára.
-
Andris837
senior tag
Gratulálok! Nekem ilyen 85-90 a cél, ami még nagyon messze van.. most picit megállt a fogyás, legalábbis az ütem, de csinálom tovább rendesen. A mozgás kicsit kevesebb lett, de igyekszem majd többet mozogni. A tervezett 1 kg/hétbe mondjuk benne vagyok, szóval nagy gond nincs. Az alkohollal kell “szakítani”, mert az az ami el tudja vinni az egészet…
-
Andris837
senior tag
Köszönöm szépen srácok, mindenkinek kitartást és sok sikert a cél eléréséhez!
-
Andris837
senior tag
Ma reggel végre sikerült 130 alá menni!
Nagyon boldog vagyok!
A napokban többekkel beszéltem, kollégákkal, barátokkal erről az egészről és mindenki megdicsért, sokan észre is vették a változást... Gratuláltak a kitartásomhoz.
Még sok van hátra, de igyekszem nem elsietni a dolgot, hanem fokozatosan szépen leadni a kilókat.
Sajnos mostanság a mozgás maradt el, de igyekszem visszatérni a mozgáshoz is. A diéta viszont kőkeményen tartva van. Nincs kikacsintás, nincs - és nem is lehet - csalás. -
Andris837
senior tag
Gratulálok Fred! Így tovább!
Nekem a Yazio számolja ki a makrókat, annyira mélyen még nem foglalkozom vele, hiszen még az út elején járok. A szénhidrát bevitel nálam a kulcskérdés, hiszen sajnos 2-es cukorbeteg vagyok. Most voltam tegnap diabetológián és ott megbeszéltem a doktornővel többek között azt is, hogy a jelenlegi CH bevitel megfelelő, ami azt jelenti, hogy 160g fölé nem igen megyek fel. Ma is terv szerint olyan 100g CH lesz..
A vérvétel eredményeim egyébként nem aggasztóak, mondta a doktornő, hogy életmódváltással akár a gyógyszert is elhagyhatom. Ez a cél! -
Andris837
senior tag
Szerintem a lényeg az, hogy saját magad legyél elégedett az elért eredményeiddel!
Viktort szerintem te is ismered innen a fórumról, pontosan nem is tudom mi volt a neve, de T-1000-ként ismerik sokan. Engem korábban is és szerintem picit most is az ő által elért dolgok motiváltak/nak... Egy igazi gép!
És ő is talán gyaloglással és kocogással indított, majd a kerékpár lett szerintem neki amiben igazán nagy dolgokat ért és ér el ma is..
Közben megtaláltam: [link]
-
Andris837
senior tag
Kifutottam itt a szerkesztési időből, de most visszaolvastam a régi kommentjeimet... úúú... jó volt nosztalgiázni!
Remélem tényleg hamarosan visszajön a régi forma és ismét egészségesebb leszek mint jelenleg. Nagyon motivál az, hogy visszagondolok arra, hogy akkor milyen jól éreztem magam a bőrömben. -
Andris837
senior tag
Akkor sajnos tönkrevágtam a térdemet...
Most emiatt igyekszem kellően óvatos lenni. Azért sétálni fogok ettől függetlenül.
Akkor amikor aktívabban ment a mozgás, akkor ilyen 16-17 km volt a leghosszabb táv és az 5k 30 percen belül, a 10k az órán belül megvolt.Jó lenne visszahozni azt a formát. Akkor ilyen 50-60 között volt a nyugalmi pulzusom..
Sajnos pontos eredményeim nincsenek, mert az akkor használt applikáció már megszűnt. -
Andris837
senior tag
Egész jó tempóban haladok, bár tudom, hogy az elején lesz ez csak így. Gondoltam írok pár összegző gondolatot az október hónapról.
140 kg-ról indultam október elején és most 133,1 volt a reggeli mérlegelés. A tempó gyorsnak tűnhet, de nekem így teljesen kényelmes. A kaján változtattam, a teletál Full Day menüjét eszem. Néha kiegészítem és alkalom adtán van, hogy lemegy 1-2 pohár sör, vagy 1-2 dl bor. Tulajdonképpen mostanában inkább csak bor. A sörben nagyon sok a kalória és a szénhidrát ami nem oké nekem. A kajáról még annyit, hogy az elején marha kevésnek tűnt az a mennyiség amit kaptam, de mára már megszoktam és nem mondom, hogy jól lakok azzal amit kapok, de elegendő.Az ételek finomak, változatosak, és szerintem a legfontosabb, hogy változatosak. Itthon nem várom el, hogy rám külön főzzenek és én sem tudnám ilyen változatosan megoldani a napi 5 étkezést, így elég jó opció ez a teletáltól. Vitaminbevitelre figyelek még oda, voltam laborban nemrégiben és ott látszódott, hogy kevés a D vitamin a szervezetemben, így azt fogyasztok napi 2000NE-t, valamint Magnézium B6-ot.
Edzeni voltam 1-2 alkalommal teremben, de rá kellett jönnöm, hogy egyedül marha unalmas és nem visz rá a lélek, hogy eljárjak... így tulajdonképpen a mozgást most itthon oldom meg a kerti munkákkal (fa hasogatás, mozgatás, stb..); valamint sétálok amikor tudok. Kocogással még nem merek próbálkozni 130 felett, de szerintem 110 körül majd el fogom kezdeni. Addig még hosszú az út, de kitartó leszek! -
Andris837
senior tag
Köszi a segítséget, igen ismerem a topikot, szoktam olvasni a dolgokat.
Egyelőre most a cél az, hogy a mindennapjaim részévé váljon a mozgás és a terembe járás és megismerjem a termet, a gépeket, a közeget. Utána ha lesz kérdés akkor biztosan felteszem majd ott is. -
Andris837
senior tag
Eddig remekül tartom a diétát, nincs kiugrálás. Néha 1-2 sör lemegy, de akkor is beleférek a kalóriakeretbe.
A napi keretem a Yazio szerint 2200 kcal (mozgás nélkül); ülő munkával. Amikor van mozgás, akkor a plusz keretet nem mindig viszem be, sőt, inkább nem... Tartom ezt a 2000 környéki kcal bevitelt.
A teletál étrendje eleinte elég kevésnek tűnt, de most már teljesen megbarátkoztam az adagokkal. A mai kajám az pl. kimondottan combosnak néz ki mennyiségben. Ízre is finomak, fűszeresek, ízletesek a kaják. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra.
Ma elkezdtem edzeni is, igaz inkább csak ismerkedek a teremmel és a gépekkel. Vettem bérletet, így az is motivál, hogy lejárjak. Konkrét edzésterv nincs, talán annyi, hogy kissebb súllyal csinálok több ismétlést és próbálom ellesni a helyes használatot.Most itt az elején brutálisan megindultam, meg is lepődtem
140-ről indultam október 10-én és most reggel 136,8 mutatott a mérleg. Nyilván a víz és stb jön le, de akkor is. Most szerintem majd beáll és a heti 0,5 - 1 kg a cél.
-
Andris837
senior tag
Láttam korábban már téma volt a topikban a teletál full day menü. Most a héten kezdtem el, pár nap után egész jó tapasztalataim vannak az ételekkel. Szerintem kellően változatos és finomak is. A napi desszert különösen nagy öröm számomra.
Viszont egyelőre még meg kell szoknom, hogy ilyen keveset eszek.
A klasszikus "jóllakottság érzés" az nyilván nincs, viszont a napi 5 étkezés az kimondottan jó nekem, főleg, hogy cukorproblémám van.
Szuper, hogy minden ételnél ott van a kalória, a makrók, stb... A Yazio-ba eddig minden kaja bent volt és nagyrészt pontos adatokkal.
Aki teljes menüben gondolkodik és szeretne változatosan étkezni, annak különösen ajánlom!
Talán az a "probléma", hogy nem mindig van meg a számomra ideális kalóriaérték, így ha kell ki kell egészíteni 1-2 dologgal. (Mondjuk eddig nem tettem meg, de ha később edzeni is fogok, vagy többet mozgok majd akkor muszáj lesz, mert azt tuti nem bírnám ennyi bevitt kalóriával...) -
Andris837
senior tag
Nekem ma megvolt a kardio... Most fejeztem be a melót itthon. Kisszoba festés előkészítés volt. Pakolás, portalanítás, falhibák javítása (glettelés), mélyalapozás..
Most már nem tudok tovább haladni, mert száradnia kell az anyagnak, de elég produktív volt a mai nap. Talán belefér nekem is egy lángos.
Egyébként tegnapról mára ugrott felfele a súlyom, de ez ilyen. Majd a heti átlagra leszek kiváncsi és az alapján számolok majd tovább. Yazio amúgy frissíti a kalóriacélt, ahogy csökken a testsúly, vagy nekem kell időnként újra kalkulálni? -
Andris837
senior tag
válasz
callmeakos #8721 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a bíztató szavakat! Motiválóan hat rám, így el is megyek lassan sétálni egyet ebben a "jó időben".
-
Andris837
senior tag
Sajnos igen, nagy ellenség, de valamit változtatni kell.
Több mozgást is szeretnék, egyelőre szerintem sétálni fogok, majd tempós gyaloglásra fogok váltani egy idő után. Anno amikor jobban odafigyeltem, akkor is azzal kezdtem, majd rövid idő után kocogtam/futottam is, viszont sokat fájt a térdem... - sajnos nagy súllyal kezdtem neki -. Most megpróbálok tudatosabb lenni és nem ész nélkül nekivágni az egésznek. -
Andris837
senior tag
Sziasztok,
Az utóbbi időben nagyon nem figyeltem oda magamra és az étkezésemre sem. Sajnos ez a kilók gyarapodásából meg is látszik. Jelenleg 141 kg mutatott a mérleg, ami elborzasztott (186 cm magas vagyok). Eldöntöttem, hogy változtatni fogok!
Le is töltöttem a Yazio-t, előfizettem egy évre, ezzel is motiválva magam, hogy ha már fizettem érte akkor használjam is. Korábban is használtam már, ismerős az app, illetve a kalóriabázissal fogytam sokat. Sört azt hanyagolni fogom a jövőben, úgy gondolom, hogy a nyári sörözések játszottak a leginkább közre abban, hogy jöttek rám a kilók.
Tulajdonképpen tapasztalatszerzés miatt jöttem a topikba és megosztani veletek az elkövetkezendő időszakot. Remélem sikeres lesz és szépen lassan megszabadulok a sok felesleges kilótól.
Sok sikert mindenkinek a céljai eléréséhez! -
Andris837
senior tag
Sziasztok!
Pár éve ugyan sikerült megszabadulnom közel 40 kg-tól, de sajnos vissza is jött. Ez nyilván többek között annak volt köszönhető, hogy lusta és trehány módon nem törődtem azzal, hogy mit eszek, nem voltam kellően motivált és sajnos nem is mozogtam annyit amennyit előtte (igaz, ez sérülés miatt volt). Most viszont újból belevágok a menetbe, és igyekszem életmódot is váltani. A napokban már odafigyelek az étkezésre, a péksüteményeket, kenyeret nem fogyasztok egyáltalán. Csokika, nassika is kizárva az életemből. Kalóriaszámolás, makrók betartása a fő szempont most. Mozgásnak a jelentős túlsúly miatt jelenleg csak a gyorsgyaloglás lett beiktatva.
Mivel a fehérje mennyiségét nem tudnám tartani csak halból és csirkéből, ezért vásároltam fehérje port is. Egyik barátomtól kaptam egy "super fat burner" nevű étrendkiegészítőt, amit szedek még a diéta és a mozgás mellé. Fontos a vitaminbevitel is, így most beszerzek még egy "multivitamint", amit szedni fogok. Remélem pozitív tapasztalataim lesznek.
A "B betűs" nagy étrendkiegészítős cégnek van most egy "akciója", ahol egy pár kérdéses kérdőív kitöltése után kapsz egy eredményt, amiben nekem pont ezeket a dolgokat ajánlották.Remélem sikerül elérnem a célomat és egészségesen élhetek majd a jövőben. Sajnos magas vérnyomásom van. Érdekes volt, ugyanakkor nyilván érthető is, hogy amikor leadtam a 40 kg-t és elég sokat mozogtam, akkor nem volt problémám vele, a gyógyszer szedését is abbahagyhattam, de ugye ahogy jöttek vissza a kilók, úgy jött vissza a magas vérnyomás probléma is.
-
Andris837
senior tag
Gratulálok! Nem semmi!
Sikerült felszednem pár kg-ot a karácsonyi szezonban, viszont elég sokat futottam (92 km) ebben a hónapban, így nem tekintem tragédiának. 100-105 között tartom a súlyom.
Jövőre lehet, hogy lemegyek 90-re de az még nem kimondott cél. A félmaraton igen, de az már más kérdés. -
Andris837
senior tag
Hiba-hiba! Folytatni kell, nem szabad leállni!
Most például decemberben "jótékonykodni fogok" a futással, ugyanis a virtualfutok.hu oldalon lesz karácsonyi futás ahol a nevezéssel támogathatsz egy általad kiválasztott alapítványt. Én az Éhező Gyermekekért Alapítványt támogatom egy negyedmaratonnal. -
Andris837
senior tag
Szia szgergely, örülök hogy újra látlak - olvaslak -.
Nekem a mozgás megvan, a diéta is so-so. Mondjuk azt, hogy a betervezett 100-105 kg közötti súlytartás van. Sokkal fittebb vagyok mint mikor elkezdtem, most már a jövőre betervezett félmaratonomra készülök. 9-10 km-eket futok, ehhez pedig nyilvánvaló, hogy szénhidrátra van szükségem.
Most jön majd a távnövelés 13-14-15 km-re, kíváncsi leszek. -
Andris837
senior tag
Nagyon leült a topik, mindenki feladta a harcot?
Egy kis helyzetjelentés: Jelenleg 102 kg-nál járok (-36 kg), már nagyon közel a végső cél. Mindenki dicsér, hogy nagyon jól csinálom. Tegnap nekiálltam edzeni teremben is. Nem volt valami jó, gyengültem is - épp ezért mentem, hogy megerősödjek -. Ma ismét megyek. Lesz futás (30 perc) majd hátazunk.
-
Andris837
senior tag
XXXL ruhákat hordtam, meg XXL-est. Most már az XL-es is jó rám. El kell adnom a tavasszal vett farmerokat mert nagyok rám és voltak rajtam kb 2 alkalommal.
Kicsit megrekedtem a sporttal, most hónap elején kezdtem el újra aktívan futni. Itt a felújítás és örülök, ha nap végére be tudok állni a zuhany alá.106,3 kg vagyok jelenleg.
Lassan jönnek a rosszabb idők, így arra gondoltam, hogy lejárok majd konditerembe edzeni, mellette pedig csinálom a futást amikor az idő is engedi. A felújítási munkákban is lehet dobni a kalóriát rendesen, főleg ha az ezer éves lemezradiátorokat kell cincálni ide-oda. -
Andris837
senior tag
válasz
takacsbotond #7330 üzenetére
A tojásos lecsó az best!
Én is nyomom most a szezonban rendesen, a feleségem meg rak is el üvegbe amit csak készre kell párolni.
-
Andris837
senior tag
Régen jelentkeztem már, egy kis helyzetjelentés:
107,5 kg vagyok. Most volt egy időszak, amikor stagnáltam, volt amikor kicsit feljebb ment a súlyom, de most ismét beindult a fogyás. Mozgásban most egy kicsit változott a helyzet. A futás egy kicsit "hanyagolva" van, bicikliből több van, mellette pedig itthon van fizikai munka a családi ház felújítása miatt. Szigetelés - sitt hordás - pakolászás és minden ami ezzel jár. Haladok a cél felé rendesen.
Kitartást és további jó fogyást mindenkinek!
-
Andris837
senior tag
Barátnő, feleség, vagy a nagyszerű mama!
Viccet félretéve én sem szeretek nagyon reggel főzőcskézni, ezért szoktam megcsinálni előtte való este a tojást. Most a műzli jött be reggelire, találtam egész jó minőségűt elérhető áron. Szigorúan csak reggelire 50 gr, 1,5-2 dl tejjel.
-
Andris837
senior tag
Legközelebb vacsorára a zsírszegény túrót javaslom. Én kőrözöttnek szoktam megcsinálni és magában szoktam megenni paprikával, paradicsommal. Arra figyeljetek oda, hogy lehetőleg az esti szénhidrátbevitelt
csökkentsétekkerüljétek. Reggelire ez "jó" választás lehet, bár én inkább a saját készítésű zabkását ajánlom. -
Andris837
senior tag
Ebben 100%-ban egyetértek veled. Mióta életmódot váltottam nem ettem péksüteményt. Teljes kiőrlésű termékből persze ettem, de nem kakaós csigát vagy diós kiflit. Megtehetném, hiszen a párom szokott hazahozni a családnak, de én nem eszek. Csokit sem, igaz ma zabszelet volt, de tettem is érte, hogy megehessem mert letekertem két óra alatt 40 km-t.
Most vacsorára jön a tojás, hogy valamennyire feltöltsem magam fehérjével. Fehérje port kellene beszereznem, de sokallom érte azt a sok ezer forintot.
Igaz csirkéből meg tojásból mire bevinném azt a mennyiséget amennyit most ezután az edzés után kellene az is hasonló árfekvés lenne...Szerk:
szgergely: Napi minimum szénhidrát nincs, napi minimum fehérje van. Sokkal fontosabb arra törekedni, hogy a fehérjéből minél többet vigyél be. Szénhidrátból ezek a kalkulátorok azt mondják meg neked, hogy mennyi a maximum amennyit bevihetsz. Lehet van minimum érték, főleg ha sportol az ember, de azt meg úgyis érzed, hogy mennyit kell bevinned ahhoz, hogy ne legyél rosszul nap közben és ne legyél bágyadt, fáradékony.
-
Andris837
senior tag
válasz
devil-k #7148 üzenetére
Gondolom ez a "maximum" amit bevihet. Nyilván nem fog minden nap ennyit bevinni.
Nekem a kalóriabázis 290-et "enged", de 180-190-nél nem nagyon volt még több. Persze ha futok akkor nő ez a szám, de akkor sem viszek be annyit amennyit ír.
Narxis: Arra figyelj, hogy ennél többet semmiképp ne vigyél be. Figyeld még a zsírt és a fehérjét is. Nekem a kalóriabázis oldala vált be, annak a segítségével tudtam fogyni.
-
Andris837
senior tag
Hazaérve a nyaralás második részéről elmondhatom, hogy nem volt komoly bűnözés.
Étteremben ettünk csirkét, zöldséget, és persze mivel Szegeden voltunk volt halászlé is. Köretként ettem krumplit, áfonya lekvár is volt, de ez belefért. Számoltam is, nagyrészt benne voltam a tartományban. A sportolás is ment, volt hogy napi két alkalommal mentem el futni.
Ma érkeztünk haza, már volt futás itthon is - egyéni rekord 5 km-en
- .
Holnaptól minden megy a régi rendszer szerint..
Az, hogy az átlagember "számol", szerintem nem hihetetlen. Én pl. már reflexből írom a kaját a kalóriabázisba. Már a család és az ismerősök is megszokták ezt. Ez hozzá tartozik - nekem - az életmódváltáshoz. Ahogy Gergely írja, ez bejött, működik és enélkül a számolgatás nélkül sokkal nehezebben menne a dolog.
-
Andris837
senior tag
Július összesítés:
Futás: 77,02 km
Biciklizés: 177 km
Gyaloglás (tempósan): 22,68 kmCalories: 22 524 kcal
Szerintem nem volt gyenge a hónap.
-
Andris837
senior tag
No újra itthon. Sajnos letelt a nyaralás első fele. Ettől tartottam jobban "bűnözés" terén és mielőtt elindultunk megmértem a súlyom. 110 kg voltam. Volt bűnözés - sültkrumpli, gyros tál, alkoholos italok, rántott sajt -. Ma a reggeli mérlegelésnél pedig 108,6 voltam. Nem hittem a szememnek. Igaz próbáltam odafigyelni, hogy ne lépjem túl a kcal értéket és még a szénhidrát se fusson el nagyon...
Szerdán indulunk Szegedre, kíváncsi leszek, hogy itt mi lesz.Hétfőn újra jelentkezem majd a súlyommal.
-
Andris837
senior tag
Előbb-utóbb hozzászokik majd a térded a terheléshez. Először nekem is minden bajom volt, de ma már minden gond nélkül futom az 5 km-t.
Persze hagyj pihenő napot magadnak. Az elején én is minden második nap gyalogoltam. Aztán a távot növeltem.
Tanács: Vegyél sport krémet a lábadra-térdedre. Nekem sokat segített. -
Andris837
senior tag
Ma este megyünk nyaralni, de igyekszem a nyaralás alatt is tartani a diétát. Nehezebb lesz mint itthon, mert a barátaim azért rá tudnak venni a hülyeségre. Egy-egy lángos biztosan le fog csusszanni. No de természetesen a futócipő nem marad itthon.
Gondolkodtunk azon, hogy viszünk bringát is, de sajnos nem fér be, így is két kocsival megyünk. Ma reggel kocogtam egy jót, most visszavettem a tempót, 7:00-ás átlaggal tettem meg az 5 km-t.
A hónapban eddig:Bicikli: 176.92 km 9,492 kcal
Futás: 72.96 km 9,996 kcal
Gyaloglás: 22.68 km 2,502 kcalHihetetlen, és még jönni fog hozzá. Három nap a Balatonnál, utána öt nap Szegeden, így vízpart mellett még úszás is jön majd hozzá.
Szerk: Szeged már nem ebben a hónapban lesz, de akkor is..
-
Andris837
senior tag
válasz
takacsbotond #6948 üzenetére
Bele, csak kalkuláld bele a napi keretbe azt is.
-
Andris837
senior tag
A téli edzés nekem is eszembe jutott mostanság. Be kell ruházzak pár polár pulóvert futáshoz + 1-2 nadrágot (aláöltözetet).
-
Andris837
senior tag
Igen, reggel a legjobb. Én is akkor szoktam futni általában. Betegnek is gondolnak miatta, mivel ha mondjuk jövök dolgozni, akkor már 4-kor úton vagyok, hogy beleférjen legalább 5 km + a zuhany. Gyors reggeli és irány dolgozni. A bicikli törni fogja a hátsód, akármilyen nyereg van rajta. Nekem is törte az elején, most már ma pl. 50 km-t tekertem. (Nem szoba biciklin.) Nem kényelmes, de ez van. 138 kg-ról indultam, ma 110 vagyok, 120 nap alatt. Még szertnék 10-15 kg-t leadni, már nincs sok.
Minden akarat kérdése. Ha kellően akarod, hogy lefogyj akkor nem szabad azzal törődni, hogy akár egy-másfél órával előbb kell kelni.. csinálni kell, menni előre és nem szabad feladni. Meg lesz az eredménye! -
Andris837
senior tag
A kiflivel én sem értek egyet! Én is teljes mértékben kizártam az étrendemből a fehér lisztes dolgokat. Sajnos azt nem engedhetem meg magamnak, hogy minden nap csirkemellet, lazacot és egyéb fehérjében gazdag ételeket fogyasszak, de igyekszem betartani a szabályokat. Az, hogy reggelire lemegy 1-2 virsli, vagy épp egy kis olcsó felvágott nekem belefér. Fogytam már majd 30 kg-t. Még van mit leadni, de mozgással és odafigyeléssel le fog menni az is. Most reggel is futással kezdtem a napot.
3:30-kor keltem, 4-kor már futottam. 6:15-re jönnek értem. Belefér minden, csak akarni kell!
Ma amit eszek:
Reggeli: májas - abonett
Tízórai: Csirkemell sonka - abonett - paradicsom
Ebéd: Édes-savanyú csirke - rizs
Uzsonna: virsli - abonett - mustár
Vacsora: Joghurt, meg ha lesz esetleg zsírszegény túró a boltban akkor az.
Mellé napi 3-4 liter víz, 1 magnézium-b6 pezsgőtabletta, 2 kávé kevés tejjel, édesítővel.
Szerk:
szgergely: Az is valami már persze, ha az ember lemond a kedvenceiről és a rossz szokásokról és minden elismerés, ha csak 1 kifli megy le a 4 helyett, de érdemes lenne keresni más alternatívát amivel ezt tudod pótolni. (abonett, teljes kiőrlésű kenyér) -
Andris837
senior tag
válasz
takacsbotond #6885 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igyekszem mindig végigvinni, amit elkezdtem. Pár éve a dohányzást is egyik napról a másikra tettem le. Akkor jött fel a felesleges kilók nagy része. Most döntöttem el, hogy ezen változtatok és leadom a felesleges kilókat. Szerencsére itthon is támogatnak, nem csak a család, de a faluban is egyre többen biztatnak.
A feleségem itthon mindent eszik. Ő is nyomja a zsíros kenyeret hagymával, a csokikát... De engem nem zavar. A múltkor pl. én vettem neki csokit.
A futás elején 1,7 km-t tudtam kb. egyben lefutni, most meg már meg se kottyan az 5-6 km. Kitartás, ennyi a titok.Azt azért hozzátenném, hogy én annyi szeretnék lenni, mint te vagy jelenleg. Én 138-ról indultam. Ehhez vagyok 186 cm magas. A cél a 95-100 kg. Az viszont tuti, hogy utána sem fogok leállni a sporttal. Télen ha jó az idő akkor futok kint, ha hidegebb szelesebb idő van akkor pedig megyek terembe futni - edzeni.
-
Andris837
senior tag
válasz
batai15 #6883 üzenetére
Be kell vonni valakit még a családból, hogy egyen veled rozskenyeret és akkor nem kell kidobni.
A reggeli futás áttéve mára, most értem haza. 6 km 36 perc. Új "PB" 5 km-en: 29:56. Végre 30-on belül!
A poén az, hogy ment volna még, de 6-nál megálltam. Jövő héten szerintem belekóstolok a 7-be.
-
Andris837
senior tag
Én is imádtam a kenyeret, régen még a leveshez is ettem. Mára teljesen elhagytam és extrudált kenyeret eszek a reggelihez, illetve amihez úgy gondolom, hogy passzol. A teljes kiőrlésű termékekkel pedig úgy vagyok, hogy ritkán eszek, akkor mondjuk, ha megkívánok valami "péksüteményt" (szénhidrát-csökkentett). Most lett kész az édes-savanyú csirke holnap ebédre. Kell is majd a fehérje forrás, mert reggel futással kezdem a napot, majd utána jön a bringa (40-50 km).
A reggeli pedig tojáskrém lesz.
-
Andris837
senior tag
A heti egy húsleves mondhatni kötelező, diéta ide vagy oda.
A kifli, csokika, cukrok, meg a többi ilyet kell elhagyni. Én számolok, volt olyan, hogy ettem pizzat, de csak egy szeletet amikor belefért a napi keretbe. Itt figyelem a zsír - szénhidrát - fehérje mennyiségét is. Ezzel a módszerrel fogytam le 138 kg-ról 111-re. Még 11 kg van hátra az idei célig. Persze mellé mozgok is.. bicikli, kocogás amikor csak tudok. Ma pl reggel még az eső előtt kocogtam 6 km-t.
-
Andris837
senior tag
Én is a kaloriabazis.hu-t használom.
-
Andris837
senior tag
Nekem jobban bejött a virsli mint a felvágott. Persze nem a noname szójabombák... Uzsonnára bedobok 2-3 db-ot (persze nem minden nap, csak akkor ha megunom a tojást).
Reggelire még ami jó dolog a zabkása. Eleinte nagyon idegenkedtem tőle, de érdemes kipróbálni. Lehet mikrózni, de én inkább a főzés mellett tettem le a voksom. Az almás-fahéjas a kedvencem. Reggel egy jó adag kása délig simán kitart.Ja és fontos, hogy ha nem jön be a sárga csomagolású (nagyobb zabszemek), akkor ne add fel, próbáld ki a kék (apró szemű, finomabb őrölésű) zabot. Nekem ez jött be jobban.
"Fehér kenyér és a cukor elhagyása már önmagában is nagyon sokat tesz a fogyásért."
Ez a lényeg! Nekem is ez segített nagyrészt. És egyáltalán nem hiányzik a fehér kenyér, pedig aztán én mindenhez kenyeret ettem.
Szerk: A zabkásás történet Met-nek szól.
Dorien: A víz valóban fontos. Most ebben a nagy melegekben meg tudtam inni vagy 4-5 l vizet/nap.
-
Andris837
senior tag
Véleményem szerint a késő esti étkezés a legrosszabb dolog.
Ahogy szgergely fórumtárs is írja próbálj meg nap közben többször keveset enni. Sokan ugye mondják, hogy 18:00 után már nem nagyon lehet enni, de ez butaság. A lényeg, hogy este már ne vigyél be szénhidrátot, valamint lefekvés előtt 2-3 órával már ne fogyassz semmit. Apró trükk még, hogy kajálás előtt igyál meg 1-2 pohár vizet. Vacsorára én pl. zsírszegény túrót szoktam enni, főleg "edzésnapon", amikor délutáni futás van.
A mozgás is nagyon fontos. A séta legyen tempós 6-7 km/h és ebből aztán lehet nyomni ameddig csak bírja az ember. Én 7-8 km-t toltam az életmódváltás elején, ma már ott járok, hogy 5km futás 30-32 perc. Nem nagy szám, de ahhoz képest, hogy pár hónapja 1,5 km-t tudtam egybe lefutni már valami.Hogy rizst lehet e? Persze. Én is azt tolom, bár mostanság ettem krumplit is, de a rizs sokkal jobb köret a fogyó alatt. Csirkemell nagyon jó, vagy esetleg sovány húsok. A tojás is jó, virsli még amit eszek gyakran. A 3in1 kávé jó cucc, de inkább a rendes eszpresszó édesítővel. (bocs szgergely)
Nekem a legjobban az vált be, hogy teljes mértékben búcsút mondtam a kenyérnek és a cukrokból is a lehető legkevesebbet viszek be. -
Andris837
senior tag
Nos, újra itt.
A két nap nagy biciklizés után (40km/nap) jött két nap 5km-es futás. Nem gondoltam volna, hogy menni fog, főleg hogy nappalos műszak (13 óra) után nyomtam. Az elsőn 31:30 volt az időm, a második nap 31:57. Nagyon szuper érzés, hogy megállás nélkül le tudok nyomni 5 km-t. Jövő hónapban emelek a távon, vagy az időn faragok majd, még nem tudom.
A kaja ma rakott zöldbab lesz sovány húsból (megpróbáltam a legdiétásabban elkészíteni), a súlyom jelenleg 112,9.. Ez is nagyon szuper érzés. Utoljára kb 10 éve voltam ennyi.
-
Andris837
senior tag
Adtam a testnek vol. 2: [link]
Nagyon jól esett. Kicsit fájt reggel a lábam és arra gondoltam, hogy a futás helyett inkább tekerek egy jót. Ez lett belőle.
-
Andris837
senior tag
Tegnap este adtam a testemnek.
Év végén mindenképp a hosszabb túraútvonalon fogok indulni. Nagyon élveztem, keményen megmozgatott az út. A végén engedélyeztem magamnak egy kis bűnözést is. Volt egy csoki + 2 gombóc fagyi.
-
Andris837
senior tag
Nekem is volt már ilyen, hogy egy elég komoly testépítő srác odajött és segített. Nagyon örültem neki, teljesen normális volt.
Ma délben keltem - éjszakás voltam -. Tegnap elmentem kocogni ebben a nagy melegben, meg is látszott az időn.. A visszajelzések nagyon pozitívak! Fuuu, tegnap nagyon boldog voltam, amikor az egyik régi cimbora megdicsért, hogy jól nézek ki. A szomszéd meg már "leszúrt", hogy már ne fogyjak mert elfogyok a végén!
Mára van tervben egy 14km-es éjszakai teljesítménytúra a haverokkal, bár itt nem a tempó lesz a fő, hanem a jó hangulat. Bár ugye mozgásnak mozgás lesz az is. -
-
Andris837
senior tag
Nagyon jó dolog ez, hogy segíteni akartál rajta, de ha a saját döntés, az elhatározás nincs meg, vagy nem stabil akkor hamar kibillenhet az ember. Én ~10 év után dobtam el a cigit egyik napról a másikra. Jött a döntés, hogy többet nekem nem kell, és le is tudtam tenni.
A fogyással többször is próbálkoztam több kevesebb - de inkább kevesebb - sikerrel, de valahogy most jött el az a komoly elhatározás, hogy igen is meg fogom csinálni! Számolgatom a kaját, odafigyelek, hogy mit eszek és mikor. A mozgás pedig már a mindennapjaim részévé vált. A múltkor pl. rosszul éreztem magam, hogy nem mentem le futni.
Sokan mondják, hogy őrült a tempó amit diktálok, de higgyétek el "eszek rendesen", nem vagyok éhes, nem vagyok kimerült és idegbeteg. Egyszerűen most még, amíg sok a felesleg ömlenek le a kilók... -
Andris837
senior tag
válasz
takacsbotond #6782 üzenetére
Szia. 186 cm magas vagyok, 138 kilóról indultam 3 hónapja. A legutóbbi mérlegelésnél 116,3 voltam. 100-ig szeretnék lemenni mindenképp, utána majd meglátom mi lesz, hogy érzem magam.
Diéta, kocogás, bicikli a módszer.
-
Andris837
senior tag
Passzolom a kérdést, nekem ízlik.
100 gramm tápértéke:
kcal: 213
fehérje: 12
szénhidrát: 18
zsír: 10Elvileg ezek az adatai.
Van itthon sima halfilé is, de azt annyira nem komálom (vagyis az elkészítést). Csirkemell van még itthon, azt viszek majd vacsorára grillezve.Uzsonnára meg dobok szerintem egy kis tojásrántottát.
-
Andris837
senior tag
Ma reggeli tekerés: [link]
Nagyon jól esett!Remek idő volt, aránylag kevesen voltak az utakon. A reggeli sajt volt, abonettel. Most jön a jól megérdemelt kávé. Ebédre halrudak lesznek rizzsel. A vacsora még kérdéses, sajnos megyek éjszakára dolgozni.
-
Andris837
senior tag
Még jó, hogy tegnap voltam futni, reggelre leszakadt az ég itt nálunk. Bár most nem esik, de mennem kell dolgozni.
Tegnap előszedtem a bringát is, mentünk egy kisebb kört a feleségemmel, de "bevásárló tempóban".Az tökéletes volt bemelegítésnek, utána mentem is kocogni egy jót. [link]
-
-
Andris837
senior tag
Nekem meg ez a meleg tesz be most, de nagyon. Tegnap este éjszakás voltam, reggel 4 fele "reggeliztem" túrót, abonettel. Hazaértem, aludtam - már amennyit tudtam -, délben felkeltem összedobtam magamnak egy jó lecsót, azt ettem de ilyen 2 fele, addig nem is voltam éhes. Vacsorára szerintem virsli lesz, meg lehet kiugrom a fagyizóba 1-2 gombóc cukormentes fagyit bepuszilok.
9-10 fele, amikor már jobb idő lesz elmegyek kocogni egy jót.
-
Andris837
senior tag
Tegnap nagyon rosszul étkeztem. Sok zsírt vittem be sajnos - bár több ismerősöm is azt mondta, hogy inkább több zsírt vigyek be, mint szénhidrátot -. Reggel meg is dolgoztattam magam egy 4 km-es körrel. Gyaloglást állítok be a tréning programba, de ez inkább már kocogás.
Arra gondoltam, hogy havonta növelem majd a távot 1 km-el, ezt úgy gondolom, hogy bírni fogom. A reggeli kocogástól egyébként sokkal jobb a napom, sokkal jobban érzem magam, fel vagyok pörögve. -
Andris837
senior tag
Ma reggel a szokásos 3 km-t megtoldottam és 4-et kocogtam. Nagyon jól esett. Ez az éhgyomorra mozgás tényleg nagyon jó, sokkal jobb a napom, sokkal jobban esik a reggeli, hogy tudom megdolgoztam érte.
A reggeli egyébként 4 tojásból készült rántotta volt, 2 szelet zabos abonettel, plusz egy szép nagy paradicsom.
Ebédre zöldbabfőzelék lesz, fasírttal.
-
Andris837
senior tag
A kalóriabázis nagyon szuper, én is ott vezetem az étkezéseimet. Sokat segített már eddig és még fog is.
A mai két edzésem:
2 km reggeli átmozgató "kocogás": [link]
Délutáni 9 km gyors séta - kocogás: [link]Reggelente 3-at szoktam kocogni, de ma csak 2 lett, onnan pedig hazasétáltam. Délután gondoltam, hogy így a hét elején megyek egy nagy kört, 9 km-nél megálltam inni és úgy döntöttem, hogy nem készítem ki magam teljesen és megálltam.
No meg még van dolog itthon, ahhoz is kell az energia.
-
Andris837
senior tag
Ma reggeli tempós "gyaloglás" (bár inkább nevezném lassú kocogásnak): [link]
Arra gondoltam, hogy minden nap igyekszem lenyomni ezt a távot, illetve amikor a munka és a család úgy engedi akkor ennél többet is. Hetente mondjuk 1 alkalommal megcsinálnám a 15 km-es körömet..
A kaja ma fehérjedús lesz: tojás, zsírszegény túró, ebédre szerintem csirke, de majd meglátom mennyire leszek éhes. No de lépek, irány a munka. Mindenkinek szép napot, kitartást! -
Andris837
senior tag
-
Andris837
senior tag
NE add fel! Meg tudod csinálni! Kitartás, akarat, semmi más nem kell!
Ma ismét nekiindulok gyalogolni, a kajám meg már rotyog. Lecsót készítek, virslivel.
Az lesz a vacsora is. A tegnapi nap meg hihetetlen jól sikerült, alig vittem be 1200 kalóriát és mégsem voltam éhes.
NO MEG NYERT A VÁLOGATOTT IS!
-
Andris837
senior tag
Igazatok volt, újra beindult a fogyás és örömmel tudatom veletek, hogy már 120 alatt mutat a mérleg.
Egyre jobban érzem magam, egyre többen jegyzik meg, hogy jól nézek ki és ez nagyon motivál.
A mai edzések:
3 km futás: [link]
7,3 km gyors gyaloglás: [link]A gyaloglás több lett volna, szakadna rá az ég az endo-ra, de kilépett 7.3-nál. Kb 8km volt a gyors tempó és onnan még hazasétáltam ami +1,5 km normál tempójú gyaloglás.
Tudom, nem kéne még futni, de ma reggel úgy keltem fel, hogy futok egy jót és így jött a 3km randomfutás.
-
Andris837
senior tag
-
Andris837
senior tag
Sziasztok! Elkezdtem fogyózni, gondoltam megosztom veletek az eddigi tapasztalatokat.
137 kg-ról indultam, a magasságom 186 cm. Kb. két hónapja csinálom. A módszerem az annyi, hogy többet mozgok (gyaloglás, futás futópadon, konditeremben edzés), valamint "számolom a kaját". Jelenleg igyekszem 1800-1900 kcal alatt maradni naponta.
Jelenleg 122,7 kg vagyok, de már pár napja 122,3 - 123 kg között ingadozik a súlyom. Sejtettem, hogy valamikor "megállok" majd, de nem értem. Keveset eszek, mozgok, mégsem megy lefele a súly, mint eddig. Szénhidrát "kilőve", átagosan 100-120 g-ot viszek be, de ezek sem a "cukrok", hanem a lassan felszívódó szénhidrátok. Zsírt sem viszek be a megengedettnél többet. Igyekszem sok fehérjét fogyasztani. A kávét édesítővel, teát szintén édesítővel iszom.Egyébként már most nagyon jól érzem magam, mások is észrevették, hogy leadtam pár kilót és jobban nézek ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest