- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz
interstate76 #8325 üzenetére
"According to some reports and textbooks, the number of adipocytes can increase in childhood and adolescence, though the amount is usually constant in adults. Individuals who become obese as adults, rather than as adolescents, have no more adipocytes than they had before.
People who have been fat since childhood generally have an inflated number of fat cells. People who become fat as adults may have no more fat cells than their lean peers, but their fat cells are larger. In general, people with an excess of fat cells find it harder to lose weight and keep it off than the obese who simply have enlarged fat cells." [link]
Gyerekkorban, serdülőkorban tud a számuk növekedni. Felnőttkorban már állandó a zsírsejtek száma, csak a méretük változik. Tehát ha valaki már gyerekkorban, serdülőkorban elhízik, akkor annak a több zsírsejt miatt küzdelmesebb lesz a diéta, súlymegtartás felnőttként is.
-
Dorien
veterán
Telex - Elhízni olcsó, a túlsúly veszélyes és drága – főleg a Covid idején [link]
-
Dorien
veterán
válasz
Sirandrish #8272 üzenetére
"A Coconut Cooking Spray főzőspray egy kalóriamentes 100%-os kókuszolaj. ... Alig tartalmaz kalóriát, zsírt és koleszterint." [link]
LOL
Ez a cég kb. az "azt sem hiszem el, amit kérdez" kategóriába esik nálam. Ha spray akkor már inkább olívaolaj spray-t vennék, de azt sem tőlük...
-
Dorien
veterán
válasz
TheBikerider #7850 üzenetére
Tipp:
Másik irány - izomtömeget kellene növelni. Jobban néznél ki, hiába növekszik a súlyod. Jövő tavasszal lehet kezdeni a diétát. -
Dorien
veterán
válasz
raziel01 #7830 üzenetére
Hagyd a 3,14csába, pénzkidobás. Mozogni kell sokat + intenzív súlyzós / erőnléti edzés is. Meg persze szénhidrátszegény diéta. Üdítőből mehet az energiamentes. Zero cola, zero tea, stb. Meg sok rágó, ha nassolni akarsz, akkor nyers alma, répa, ilyesmi.
Ha valakinek meg nincs motivációja, gyengének érzi magát, akkor érdemes megnézni ezt a filmet az emberi teljesítőképességről:
-
Dorien
veterán
válasz
Kolondrum #7792 üzenetére
Zöldséget kéne enni kenyér helyett. Dög meleg van, lehet salátát csinálni vagy kevés olajon megpárolni vagy grillezni, ha úgy jobban csúszik. Paprika, paradicsom, uborka, retek, hagyma, bab, zöldbab, kukorica, borsó, sárgarépa, fehérrépa, brokkoli, karfiol, kelbimbó, káposzta, spárga, tök, csillagtök, cukkini, gomba - kb. bármi jobb a kenyérnél.
-
Dorien
veterán
válasz
Kolondrum #7778 üzenetére
Jaja, szerintem is CH csökkentés a lényeg. Én fogadalmat tettem, hogy nyáron 1db pizzát sem eszek meg. A Lidl-s pékárukat már jó ideje nagy ívben kikerülöm, kenyeret meg sosem veszek. A krumplit, rizst is próbálom salátával, nyers vagy grill zöldségekkel kiváltani amikor csak lehet. Most ~100kg vagyok (188cm), igyekszem őszre a 90kg-t elérni minimális izomvesztés mellett.
Kólából / jeges teából van zéró, az teljesen jó, ha már unom a vizet.
-
Dorien
veterán
válasz
STC Speed #7775 üzenetére
Én a 8-10-12 ismétléses szériák híve vagyok. (Inkább több, mint kevesebb.) Úgy válaszd meg a súlyt, hogy az utolsókat már ne tudd megcsinálni vele. (izombukás, failure) Persze ezt ne guggolásnál vagy fekvenyomásnál csináld, ha nincs segítőd.
Az első pár alkalommal pedig csak ésszel, mert k**** nagy izomláz lesz utána.
-
Dorien
veterán
Ha összeszűkül a gyomrod, akkor utána kisebb adag is elég lesz a jóllakáshoz. Ilyenkor lényeges, hogy ne tágítsd vissza, tehát a nagy bezabálásoktól "csalónapokon" is tartózkodjál. Inkább oszd el kétfelé a kaját és igyál sok vizet, energiamentes italokat. Meg a rágó is hatásos figyelemelterelés. Hajrá!
-
Dorien
veterán
Valóban, az 5-10 kg is túlsúly, meg az 50 kg is, csak az utóbbinál már kóros elhízásról beszélünk.
Nekem egy kb. 14 éves Lafuma futócipőm van, valami eszméletlen, hogy mennyire bírja...
Szinte mindegy, hogy milyen terepen futok vele (beton, földút, salak, kavics), mindenhol stabil és nagyon jól csillapít. Ilyesmi, csak szürkében:
-
Dorien
veterán
A futás sem árt a térdnek, csak kell egy jó futócipő. Lehet nagy tempóval is futni kevesebbet, a tüdő és az izomzat úgyis hozzászokik egy idő után a terheléshez. Ez a "gyors futással izmot bontunk" az egyik legnagyobb téveszme. A zsírbontás itt ugyanúgy végbemegy, csak nem a futás alatt, hanem utána.
-
-
Dorien
veterán
-
Dorien
veterán
Tipp: Ajvár (Lidl)
100g ~80 kcal
Paprika, padlizsán, fokhagyma - talán a legegészségesebb a kenyérre kenhető cuccok közül.A light majonéz szerintem érezhetően gyengusabb ízű / érzetű, mint a rendes. Persze, ha valaki nagyon hozzászokott, és rendszeresen, nagy mennyiségben eszi, akkor tényleg inkább térjen át a light-ra. A ketchupban ugye sok cukor van (én mondjuk csípőset szoktam venni belőle), meg diétás kence még a mustár is.
-
Dorien
veterán
Azt szerintem egy odavágó topikban nyugodtan leírhatod, ha XY terméket vagy szolgáltatást megvásároltál és az bevált vagy sem. Ez nem reklám, akkor sem, ha szinte negatívumot nem is említesz. Én is zengtem már ódákat pl. a kínai Takstar fejhallgatókról, mert ahhoz képest, hogy milyen fillérekért dobálják őket, nagyszerű anyag- és hangminőséget nyújtanak, ellenben a Marley cég fejeseit meg többször szemétrevaló, tompa hangú, túlárazott kacatoknak tituláltam, mert egyszerűen azok.
Ennyi erővel egy csomó topic nem is üzemelhetne, ha minden tapasztalatot és véleményt negatív vagy pozitív reklámnak tekintenénk, ami sérti a fórum szabályzatát.
ON - Ma 87kg alatt mérlegeltem, pedig sem a kondit, sem a diétát nem csinálom szigorúan. Szénhidrátszegény táplálkozás, hús, tojás, zöldség, gyümölcs, fizikai munka, néha fekvőtámaszok. (3x30) Fagyi, csoki, péksütemény csak ritkán, kenyér soha.
-
Dorien
veterán
Őszintén, mit vártál?
Bejössz ide, hogy tudsz egy tuti, bevált módszert, de ezt csak privátban vagy hajlandó elárulni. Ha olyan tuti, bevált és neked nem származik belőle anyagi hasznod, akkor mégis miért olyan titkos?
Illetve utána már szolgáltatásról írsz - szóval akkor mégis valami reklám megy priviben az érdeklődőknek? -
Dorien
veterán
A tojás szerintem is jó cucc. Olcsó, egészséges, könnyű elkészíteni. [link]
-
Dorien
veterán
válasz
takacsbotond #7293 üzenetére
Vega gyros - ez kb. az alkoholmentes sörrel meg a guminővel van egy szinten.
-
Dorien
veterán
-
Dorien
veterán
Genetika. Valakin szépen eloszlik a zsír, meg van akinek csak csöcsre és úszógumira megy szinte az egész. (pl. nekem) Általában a kényes helyekről megy le utoljára és nem ritka, hogy mire valaki eléri a hőn áhított kockás hasat, addigra be van esve az arca, mint egy éhező etiópnak.
Na mentem futni...
-
Dorien
veterán
Ma reggel 88 kg-mal mérlegeltem.
Kolbászos, gombás sült zöldségek ftw! -
Dorien
veterán
válasz
Alpachino #6864 üzenetére
Jóvan, de te ilyen kemény gyerek vagy, mások meg nem ilyen kemények...
Én is megenném a nagyi húslevesét, ha még élne, diéta ide vagy oda, de a kiflire már nyugodt szívvel mondanék nemet. Szerintem inkább az egyszerű szénhidrátok (cukor és liszt) megvonása a fontosabb, a zsír mértékkel diéta esetén is OK.
-
Dorien
veterán
válasz
Alpachino #6862 üzenetére
Szerintem azért nagyjából mindenki tudja, hogy az optimális diétás kaja a fehér hús + zöldség lenne. Meg mondjuk tojásfehérje sárgája nélkül + 0.9% zsírtartalmú Aldis cottage cheese, meg ilyenek. Viszont a fogyásnak van pszichológiai oldala is és könnyen meg lehet hülyülni, ha valaki túl keményen veszi a diétát. Néha az ösztön-ént is meg kell élni és azt enni, ami jól esik.
-
Dorien
veterán
válasz
Andris837 #6842 üzenetére
3.7km az jó táv, én is pont annyit szoktam futni, csak minél nagyobb tempóban.
takacsbotond: Az én véleményem az, hogy kezdésnek jók ezek a kalkulátorok, de ha már van tápanyagismereted, akkor felesleges számolgatni. Legyen meg az irány, rendszeresen mérd a súlyodat, az erőnlétedet, nézegesd magad a tükörben és kész.
-
Dorien
veterán
Ma bementem 90kg alá.
Úgy néz ki gond nélkül meglesz a tervezett 85kg még a nyáron. Télen még alulról karcolgattam a 100-at.
-
Dorien
veterán
"Nekem mondjuk az az "előnyöm", hogy az átlagosnál kevesebb izmom van.
"
Az miért előny?
Nem a testtömeg számít, hanem az izom / zsír arány. Meg ha van már rajtad valamennyi izom, annak a fenntartásához a szervezet alapból eléget napi x kalóriát. Így könnyebb diétázni is. -
Dorien
veterán
+1
A lényeg, hogy jól érzed-e magad a bőrödben, tetszik-e az amit a tükörben látsz, nem az, hogy milyen számokat mutatnak a különböző műszerek. Ezek max. támpontnak jók.Én is diétázom már 2-3 hete, leadtam kb. 5kg-ot, az övemet egyre inkább beljebb kell venni, egyre kevesebb háj van a derekamon, de az erőm egyelőre nem csökken - úgy tűnik jó úton vagyok. Diéta, heti 1-2 kondi és ugyanennyi futás. Mondjuk a munkám is erőkifejtést kíván - masszőrködöm - ez is nagyban hozzájárul szerintem. Na meg a nyár - nekem ilyenkor sokkal kevesebb akaraterő is elég a szénhidrátmegvonáshoz. Köretnek csak zöldség, ha esetleg kínaiban kajálok, akkor néha rizs, vagy néha török vendéglőben az a vékony tortillatészta, amibe a dürümöt tekerik. Péksüteményeket, kenyeret, tésztát, tejtermékeket egyáltalán nem veszek, ki is kerülöm őket a boltban. Amit otthon szoktam 5 perc alatt csinálni: 2 virslit félbevágok, pár csepp olajon átsütöm, 3 tojás rá rántottának, mehet rá só, bors, chiliszósz és köretnek meg kb. egy negyed kígyóuborka. Sárgarépát szoktam még nyersen rágcsálni, teljesen jó. A rágó, kávé, tea (édesítőszerrel), víz is elviszi az étvágyat. Hétvégén lehet kicsit bűnözni: fagyi, csoki, de csak ésszel.
-
Dorien
veterán
válasz
JackFeryll #6683 üzenetére
Leginkább a bőrredő mérése kaliperrel vagy tolómérővel: [link]
-
Dorien
veterán
válasz
Kékes525 #6646 üzenetére
Ja, így max. a talp összetételét saccolhatja meg, az meg talán annyira nem releváns információ.
Néha ritkán bevizesedik a lábfejem / bokám, de a testem többi részén meg semmi változás. Emlékszem nekem anno nagyon durva zsír %-okat mért, pedig akkor kifejezetten vékony voltam. (188 cm - 79 kg)
-
Dorien
veterán
A BMI max. azoknak lenne jó, akiknek totálisan nincs realitásérzéke és önkritikája. Tehát anorexiás gebéknek és hájas disznóknak. De azokat ez úgysem fogja érdekelni...
Ahol már van egy kis izomtömeg + esetleg egy kis zsír, ott egyből túlsúlyt fog jelezni, még ha az adott ember sokkal jobban is néz ki egy BMI szerint normális embernél.
Christian Bale, 183 cm:
79 kg lenne BMI szerint az ideális, 69-89kg még elfogadható, a 90 kg már a túlsúly kategória.
-
Dorien
veterán
Nekiálltam én is a diétának, futásnak az edzés mellett. 102-ről lementem 100-ra, cél a ~90kg júniusra minimális izomvesztéssel.
-
Dorien
veterán
válasz
qpakcovboy #6590 üzenetére
Tipp: Csinálj súlyzós edzést és mellette magas fehérje / low-carb diétát. Szerintem ez a lehető leghatékonyabb páros, de idegileg nagyon megterhelő. Tavasszal könnyebb elkezdeni...
-
Dorien
veterán
válasz
teppik_amon #6587 üzenetére
Szerintem lényegtelen ezt figyelni, mert a zsír így is-úgy is elég csak max. nem edzés közben, hanem edzés után. Komplex folyamat.
-
Dorien
veterán
Spártai tipp:
Csak zöldséget és fehér húst egyél (csirkemell, pulykamell, hal), meg sok vizet (esetleg édesítőszeres teát) igyál. Ha rágáskényszered van, akkor mindig legyen melletted egy nagy csomag cukormentes rágó. Emellett a legjobb, ha sok motivációs anyagot nézel, azokból lehet a legtöbb energiát és akaraterőt meríteni. Meg persze mozgás ezerrel, a súlyzós edzés is nagyon hatásos az aerob gyakorlatok (futás, biciklizés) mellett. Csalónapot be lehet nagy ritkán iktatni, de csak ésszel... 1kg zsír = 9000 kcal, szóval ez nem megy egyik napról a másikra. Havonta 4-5 kg mínusz már nagyon jó eredmény. Szóval lehet, hogy az egész éved erről fog szólni, ha komolyan gondolod.Sok sikert!
-
Dorien
veterán
válasz
teppik_amon #6552 üzenetére
Jó a paleo irányzat: hús, tojás, zöldség és kevés szénhidrát, de érdemes ésszel kezelni, mert ebből is vallás lett már...
-
Dorien
veterán
válasz
teppik_amon #6546 üzenetére
A legjobb diétás rágcsálnivaló a cukormentes rágó.
-
Dorien
veterán
Egy kis motiváció:
-
Dorien
veterán
A csirkemell megsütéséhez és a zöldség megpárolásához nem igazán kell főzni tudás. Kevés olaj alá, a zöldséghez víz is, aztán lassú tűzön a csirkedarabokat kevergetve, a zöldséget meg fedő alatt párolni. Fűszereket meg tetszés szerint. A szalámi tele van zsírral. De ez persze csak tipp, mindenki azt eszik amit akar.
-
Dorien
veterán
A szalámit is hanyagolni kéne.
Qrva sok vizet igyál evés után, az csillapítja az éhséget. Meg lehet csinálni a kaját előre pár napra, aztán hűtőtáskában cipelni. Macerás persze. Meg a kamionozás sokszor kiszámíthatatlan, szóval abból kell építkezned, ami van. A kalóriadeficit a lényeg. Meg érdemes kussban lenni arról, hogy te diétázol. A privát célokat általában könnyebben teljesíti az ember.
-
Dorien
veterán
Ahogy a többiek is írják elég rendesen csökkenteni kellene a szénhidrátokat, én kizárólag fehér húst és zöldséget ennék a helyedben kenyér, krumpli, rizs, tészta nélkül. Csoki, chips és más nassolnivaló zéró. Az elején durva, de gyorsan megszokja a szervezet ezt a spártai diétát és utána már annyira nem megerőltető. Meg persze lehet csalni is néha, ha már nem bírod tovább, de ésszel. Kamionban nem igazán lehet edzeni, a fekvőtámaszhoz, felüléshez kell a legkevesebb hely. Egykezes súlyzó is jó. Nameg guggolás, kitörés is keményen igénybe veszi a combizmokat, de ezeket is max. parkolóban lehetne csinálni. Tusolás helyett a nedves babatörlőkendők adhatnak részmegoldást.
-
Dorien
veterán
Én tegnap mértem magam konditeremben, 97kg. Ez 6kg egy hónap alatt, ami nem rossz, főleg úgy, hogy azóta kb. 2x voltam kondizni, futni meg azóta sem...
Ja és az erőnlétem is maradt a régi szinten, ez az ami fontos. Arra rájöttem, hogy az időjárás nagyon tudja befolyásolni az étvágyamat, hidegben egyfolytában zabálnék, melegben meg szinte bármeddig elvagyok kaja nélkül.
-
Dorien
veterán
Ilyet NE egyetek, ha fogyni akartok:
-
Dorien
veterán
Szerintem annyira nem para a napi 60-70g fehérje, az 30-35dkg csirkemellet jelent. Ha nem hanyagolod el a súlyzós edzést, akkor nem fogsz összeesni, mert a szervezet az izmokba nyomatja a tápanyagokat. Diétánál ez az egyik leggyakoribb hiba, hogy fogy a delikvens, de sokat veszít izomból is és a diéta utáni forma kb. sz@rabb lesz, mint előtte.
-
Dorien
veterán
A szilárd kajával jobban jársz, meg még jól is laksz tőle.
Edzés után be lehet tolni egy adag tejsavó proteint ha nagyon felvet a pénz, de amúgy szerintem felesleges. A táplálékkiegészítőkben nagy biznisz van, ezért nagyon erős a marketingjük, az összetételük / hatásuk meg kétséges. -
Dorien
veterán
válasz
werszomjas #6409 üzenetére
Sovány húst hogyan készíted?
Ha pl csirkemellet apróra vágok, kicsit megfűszerezem és hagymán, kis oliva olajon megsütöm, az jó?Persze, ez így príma. A fűszerekkel lehet variálni. Meg lehet enni halat is.
Zöldséget milyen formában fogyasztod hozzá, nyersen, vagy megfőzve? És konkrétan miket?
Paradicsom, paprika, kígyó uborka, retek, jégsaláta, karalábé, karfiol, brokkoli, kelbimbó.
Ezek mind mehetnek? Ezeket még szeretem isEzek mind jók. Én így szoktam:
Karalábé, karfiol, brokkoli, kelbimbó - Kevés olajon + vízen fedő alatt párolva.
Paradicsom, paprika, kígyó uborka, retek, jégsaláta - Nyersen vagy salátának elkészítve.A túrót azt magában eszed?
Meg lehet csinálni pl. körözöttnek borssal, pirospaprikával, hagymával
Bele lehet tölteni paprikába, stb. -
Dorien
veterán
válasz
werszomjas #6404 üzenetére
Reggeli - 100g natúr müzli + 2dl sovány tej
Tízórai - 150g sovány hús + 150g zöldség
Ebéd - 150g sovány hús + 150g zöldség
Uzsonna - 150g sovány hús + 150g zöldség
Vacsora - 100g sovány túróSúlyzózni / fekvőtámaszt nyomni azért kellene mellé, mert az izomzat gyorsan leépül.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Path of Exile (ARPG)
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Jogász topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest