- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
76,4 -> 74,8 kg. Lement 1,6 kg. De az 1850 kcal számomra hosszabb távon tarthatatlan. 2-3-4 napig esetleg bírom, aztán kell egy +500-600.
Próbálok májusban 1900-1950 kcal-t tartani, mellette meg viszonylag sokat mozogni lassan.
Narxis: Ezek a fogyókúrás tabletták szerintem szinte semmit se érnek; egy időben apám költött rájuk sokat, mert munka nélkül akart velük lefogyni. Egyik nem használ, vesz egy másikat -mondjuk séta vagy kocogás helyett. Szerintem életmódváltás kell, vagy elfogadni a zsírmalacságot. Most még ha használ is egy keveset valamelyik ilyen tabletta, nem helyettesíti a többit, ami még egy egészséges, fitt test előfeltétele. Nem lehet megkerülni a munkát, és vele némi szenvedést.
-
Márciusom fogyásilag biztosan tragikus volt, a hónap végén már egyáltalán nem törődtem a kalóriadeficit tartásával, szóval biztosan híztam. A mai mérlegelést meg elfelejtettem, szóval holnap reggel derül ki, mennyi az annyi, de sírni fogok.
Edzés terén se jeleskedtem sajna, a fél hónap kuka ilyen szempontból is.
Talán majd ez az április. A mai napom még jó a diétát tekintve.
Összességében azért nincs nagy baj, mert már nem számítok elhízottnak; csak valahogy nagyon nehéznek tűnik erről a 19-20%-os testzsírról megindulni még lefelé egy szebb forma érdekében. Sokkal nehezebb most a zsírvesztés, mint mikor kövér voltam.
-
176cm 98-ról indultam Január 7-én (addig nem volt a mérleg otthon. 3.-án kezdtem. 95kg voltam pár napja. Ugyan abban a szettben, erre is figyelek.
Korábban a 3 sajtburi, 3 nagy krumpli úgy lement éjjel 2-kor, h kiadósan reggeliztem rá reggel. De matek alapján néha egy reggelim 1000-1100kcal volt magában.
Most is eszek gyros tálat, gesztenye pürét habban, dianás cukrot meg ilyeneket, de nem ezen élek. Pizza stb.
Meg talán fontos, h airfryerben sütünk mindent kb. Olaj használat nulla lett.Köszi a véleményt, meglátjuk!
-
Sztem ennek a kulcsa az elfoglaltság, h ne a nasi felé nyúljak, hanem bármi mást csináljak.
Az alvásom jobb lett ha alszok, de mivel éjszakázok gyakran, ott azt veszem észre, h több energiám marad. Röviden: Rövidebbeket, de mélyebben alszom. Minden téren vannak változások
A BMR szint igen nem tudom én sem mi a valós, de valami lehet a kalkulátorokban, mert heti több mint 1kg jelen helyzetben eltűnik.
Legutóbb 2 hét alatt 3 kiló esett le. -
Lortech
addikt
A derékbőség / magasság arány csak sokadik áttétel az ok okozati láncolatban, proxy a zsigeri zsírra, ami az egyik legfontosabb probléma, mégis kevés szó esik róla. Ez áll összefüggésben anyagcsere betegséggel, NAFLD-vel, szisztematikus, krónikus gyulladásos állapotokkal (pl. IL-6, TNF(-alfa) és egyéb citokinek - ezeknek közvetlenül okozója is), és ezek miatti kardiovaszkuláris megbetegedésekkel.
A bőr alatti zsírréteg mennyisége testszerte önmagában anyagcsere és egészség szempontjából nem sok vizet zavar egy adott, egyénenként változó pontig, viszont a kevésbé látható zsigeri zsír megléte mindig probléma, ezért lehetséges, hogy valaki sovány, mégis anyagcsere beteg és fordítva, vannak 10+ kg felesleggel bíró anyagcsere szempontjából egészséges egyének.#9234 carl18: ez az táplálkozási piramis, ami miatt a fél világ anyagcsere beteg. A legnagyobb, alsó szeletből 0%-ra van szüksége az embernek - persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet valaki egészsége ezek mellett, de ehhez egy egyébként nagyon aktív, stresszmentes életmód kell társuljon, hogy ne okozzon problémát.
-
carl18
addikt
Én ahogy néztem a lábamon és hasamon van még zsír jobban. De én most nem csak zsírt égetek hanem a rossz test tartás ellen is küzdök. Esetleg ha izmot szedek fel se baj, legalább annak van haszna.
Mikor 96 kg voltam úgy hogy semmi edzést nem végeztem nagyon borzalmas volt. Pár km séta után is éreztem ez nem ugyan az mint előtte. Kerékpározás közbe is éreztem hajtom de nem haladok.
Most ki alakítok egy életmódot amit tartósan is fent lehet tartani. Csokit meg édességet kerülöm vagy csak alkalmanként eszek.
Egyik legjobb tanács aki fogyni akar egyen zöldséget.
Én fagyasztott zöldséget használok, de veszek hozzá nyers sárga répát és lila hagymát. 0.4kg szoktam készíteni párolva, hozzá kis fűszerső és nagyon finom és laktató. De legjobb kalória szegény.
Vitamin gazdag és laktató még a köz érzet is változik ha ilyesmiket eszek. -
carl18
addikt
Én sose mertem mi hány centi rajtam.
Okos mérlegre meg arra hivatkoztam amit a tükörbe látok.
90kg mellet sokkal vastagabb volt a arcom is stb. Ez a 6kg sokat javított rajtam mások is jelezték már.
Szerintem heti 3x edzek meg próbálok sovány fehérjét enni. A 20 százalék test zsírt jó lenne elérni.
15-20 százalék közé lenne végső célom lemenni. -
carl18
addikt
Én péntek reggel mértem magam.
83,8kg a nagy változás augusztus elsején kezdtem, akkor voltam 90kg. Most már csak az a ki hívás a izom meg maradjon és a zsír égjen el.Nem mondom rengeteg mozgás volt egyik nap volt 25000 lépés de úgy én 184cm vagyok meg alapból gyorsan sétálok hogy haladjak is.
-
carl18
addikt
De attól egy kis mozgás, életmód váltás sose árt!
Azért sorozatok, filmek és a közösségi média is elvisz simán annyi időt és azoknak nincs is értelme max szórakozás.
Azért az edzés és fogyás még is csak vezet valahova. Legalább ott még is van eredmény, és add egy fajta kontrolt az élet fölött. -
carl18
addikt
A Topikra vissza térve, én nekem is feltünt 30-40 körül be indul jobban a öregedés főleg akkor ha az ember nem figyel oda magára. 1 csoki, kis bon-bon szaloncukor és társai, mozgás szegény életmód és bye bye régi forma.
Én arra is rájöttem manapság nem elég jól genetikával születni, azt a szintet fent is kell tudni tartani. 30-40 -től be indul férfiaknál is a kopaszodás/hízás, főleg ha nincs küzdelem a hízás ellen. Sok nő esetébe a szűlés után jön fel egy felesleg amit aztán ők se tudnak ledolgozni, vagy is hatalmas életmódbeli változások kellenének.
Azt olvastam 7700KCAL elégetése 1 kg zsír, és ha valaki felszed 20-30 kg fölösleget nagyon-nagyon kéne hajtania folyamatosan.
Úgy látom már a saját magamon is megtapasztalva hogy a zsírégetés egy hosszú távú dolog amit folyamatosan kell szinten tartani. És itt nem elég 5 kg-ot leadni, mert ha valaki tovább folytatja a mozgászegény életmódot és a sok túl cukrozott dolgok evését vissza fogja szedni a leadott súlyt.Ezért jójóztam talán én is az elmúlt 2 évbe, indultam 96 kg-ról 8 hónap kemény diéta és sok mozgással 2023 nyarán 83 kg elértem, szeptembertől abba hagytam a diétát és simán visszajött az a 7kg pár hónap alatt. Aztán márciussal újra elkezdtem a fogyást mikor láttam megint 90kg vagyok, és most elértem a 84 kg-t amit tudok hosszú távon tartani.
Most van pár női ismerős akik felszedték ezt a súly többletet, nekik 20-30kg többlet van a testen. 20kg zsír esetén 154.000 KCAL kéne elégetni ami hihetetlen teljesítmény, vagy ennyi kalórai defficitet kéne kreálni. Ez pedig 2 hónap alatt nem megy, sok diéta ott bukik el mikor valaki belevág rögtön várja az eredmény, új évi fogadalom most lefogyok.
2-3 hétig csinálja és lemegy 0,5-1kg aztán mivel nincs komolyabb eredmény minden marad a régibe.
Van egy család tag aki 10 éve kérdezte hogy tudna lefogyni, most eltelt 10 év és hiába tesz bármit még is csak 1-2 kg-t bír leadni.
De én főként nem csak fogyni akartam hanem egy egészséges életmódot kialkaítani.
Mert semmi értelme Táblás csokikat és chipseket enni úgy hogy az egészséget ezek csak rombolják.
-
carl18
addikt
Igen Summer Glaut 2008 felé ismertem meg akkor voltam kb 15 éves és bele szerettem, azért raggadt meg még enyi év után is. A TSCC volt az első sorozat amibe láttam Summer játszani. Emlékeim szerint a RTL Klubon ment, régi szép idők analog volt nekünk akkoriban.
Mary Elizabeth Winstead a Végső állomás 3-ba láttam elsőnek (2006) körül akkor voltam 13 szinten szerelem.
Wendy szerepe nagyon jól állt neki.
Azért Hollywood több részen is torzít úgy olvastam a sztárokat akik a vásznon láttunk sok-sok hónap felkészülés és profi stáb van mögöttünk mindig legjobb formájukat adják.
Például haj és arc makeup nekik több óra és utána ebbe a formába jön a forgatás.Azért lehet nála joga szönyeg mert pont a TSCC forgatására edzet.
Még a 2008-as Summer esetén is lehet rosszul sikerült képet készíteni.
A sorozatba meg mint egy igazi és tőkéletes model, ennyit számít a külsö kimaxolása és a profi kamera felvételek. Pont ezen gondolkodtam a hétköznapokba miért nincs senki a filmbéli Summer Glau szintjén, mert még ő maga se olyan az utcán mint a filmekbe.
Csak így az a Kognitiv torzítás eltűnik ezek a sztárok aztán tőkéletesek. Ők is csak emberek, persze Summer és Mary esetébe is ki mondható alapból is jól nézznek ki adnak magukra.
Itt van Summer Glau 2008 Januárjába!Nem túl jól sikerült utcai fotó.
(Szeme alatt karikás ez jelenti lehet szenved ő is valami alvás zavarba) -
carl18
addikt
Hát napi 10.000 lépésre mindig törekszem meglegyen.
Persze heti 2-3 alkalommal azért megemelem az itthon lévő súlyokat.
Oktober elején kifogtam a Covidot és volt egy 3 hetes edzés kimaradás.Azt vettem észre ha kevesebb cukrot viszek be az is segít, még ami be vált a párolt zöldség 0,3-04kg. Fagyasztott zöldséget felolvasztok sárga répát nyersen megpucolva bele darabolom.
Párolás után még adok hozzá lila hagymát és egy kis fűszersót és kész is a tökéletes food.Mondjuk most a 184cm 84kg még teljesen jó, de volt 3-4 éve talán mikor nem edzettem semmit sokáig aztán felmentem 96 kg-ra akkor nagyon lomha voltam és nem volt igazi a élet.
Szerintem a test karbantartása több részről fontos. Például már a önbizalom szempontjából is még is megszólnak ha az ember megszabadul a fölös zsírtól. Mikor 96kg voltam hát nem sok lélek kedvem volt emberek közé menni.
Néha-néha azért csinálok képet/videót emlékből tudjam honnan indultam és hova tartok.
Meg önmagába a súly szerintem nem számít, a testzsír fontosabb.
Mert ha lenne rajtam sok ízom kevés zsír mellet az igazán esztétikus hatást tudna kifejteni.
Szóval úgy gondolom a Body fatet kéne még 5%-al csökkenteni.Akkor önmagába nem csak a hízás volt a gondom hanem hogy azért a test tartás se volt valami jó.
Meg a közösségi média detox és hogy túl agyalás helyet az ember cselekedjen.
Igen ott amerikába aki a színészkedésből megél fontos adjon magára. Summer Glau (2008) még az utcán is jól nézz ki, táncol mozog és jól táplálkozik.
Vagy Mary Elizabeth Winstead is biztos add magára hogy mai napig nem hízott el. 2007-es kép!
Bár azt vettem észre 30 felett mindenki elkezd egy kicsit hanyatlani ott már jobban oda kell figyelni az ember ne romoljon jelentősen.
-
carl18
addikt
Jim Carry a régi filmek alapján 20 százalék alatt lett test zsírba.
Szerintem már rá már karok lábak alapján is lehet látni kinek mennyi a body fat.Én úgy látszik a 84kg súlyt lazán tudom tartani.
Mitrazapine nagyon nehezen de úgy látszik sikerült elhagyni. 4 hétig nagyon rosszul voltam de most végre meg leszek nélküle. -
Én szeretem nagyon, komplett testsúlyos programot meg tudsz csinálni, csak lábra vettem kettleball-t.
Dorian: nincs falhoz rögzítve, az alsó lába terpesze elég nagy, a súlypont mindig benn marad. Stabil (ha jól szereled össze), volt amikor majdnem egy mázsával teszteltem és semmi ingást nem tapasztaltam.
-
Dorian
félisten
Ilyenkor mindig az anyai dédpapámra gondolok, akit gyerekként meg ismertem.
1900-ban született, vitték az I. vh-ba, harcolt a másodikban, aztán az 50-es években jöttek hozzá a vörösök padlást söpörni, megis élt 89-ig, és az utolsó egy évet kivéve full egészségben, tevékenyen, szőlőt művelt, hordót gyartott, stb.
Szóval az én testem meg életem kihívasai a fasorban sincsenek ahhoz kepest. -
Szakbarbár
aktív tag
Ez diéta nélkül ennyi. Tudom ez ebben a topikban sokaknak irigylésre méltó lehet. Világ életemben vékony voltam, de a 15 év irodai munka megtette a jótékony hatását és feljött rám 10 kg nagy része zsír. 2010-ben még 54 kg voltam 12% tzs. mellett, a csúcs a Covid alatti lezárások alatt volt, 67 kg.
Sportolni nem sportolok, csak munkába bringázok, de azt sem rendszeresen. Évente 2000-4000 km jön össze ami nagyjából 100-200 óra sport.
Párszor próbáltam a saját testsúlyos edzést de 1-2 hét után abbahagytam mert nem tudtam beilleszteni a napirendembe, így maradt a bringa.
Ami jó, hogy nem dohányzom, nem iszok alkoholt se cukros üdítőket, csak vizet vagy üres gyümölcsteát. Gyorsétteremben nem járunk, így ezekről nem nehéz lemondanom, de lenne mit javítani az étrenden. Sok a bevitt szénhidrát, kevés a fehérje.
Most télen szerintem adok újra egy esélyt a Callisthenics-nek, hátha most tovább bírom. -
Dorian
félisten
Már sokkal 80% alatt is magasabb a kockázat.
Több statisztika szerint is a magas derék / magasság érték magas rizikó IR és más metabolikus betegségek okán.
Mérd le a derék körfogatod egy szabócentivel, normál kilégzés (nem mindent izomból kipréselve) után. Majd ezt oszd el a magasságoddal. Ha ez magasabb, mint 0.5, statisztikailag elkezd nőni a kockázata, hogy idővel IR-os leszel.
Nalam ez 0,44 -
Szakbarbár
aktív tag
Akkor a jelenlegi derékbőségemhez még 10 centit kell nőjek, hogy beférjek az egészséges kategóriába.
90 cm a derékbőségem, 170 cm magasság és 65 kg súly mellé és nagyjából 23-25% testzsír társul hozzá. Tipikus Skinny-fat alkat, minimális izom, ráadásul a zsír nagy része is a mell-has környékére gyűlt.
-
-
Kevesebb mozgás kipipálva, de a kaja kábé ugyanannyi, és máris híztam kicsit.
Asszem, vissza kéne térnem az átmenei böjtre, azzal sokkal egyszerűbb szabályozni a kcal-bevitelt. Talán úgy némi szenvedés és gyakorlás után elérhető lehetne akár egy 2000 kcal alatti bevitel is számomra. Nem egyből, de pár hét szoktatás után.
-
carl18
addikt
A mentális egészéségem nem a legjobb egy Omega 3 mindenképen muszáj.
Napi 900MG Epa naponta fontos, azóta a térdem se fáj annyira.
+ A Brain support tulajdonság se hátrány mert van anyi köd.Még szedek mellé Mega Daily one Plus kiegészítőt, kis vitamin hiány potlás se nem árt.
A Mitrazapine hízlaló gyógyszert pokoli nehezen de úgy látsztik sikerült elhagyni.
A Kérdés a rosszul lét vajon hány hétig fog kisérteni. -
carl18
addikt
Úgy olvastam fehérje gazdag étrend kell kalórai szegényen. Nyilván a 3X heti test edzés se árt hogy a izom nem bomoljon le. Én is azt vettem észre a súly csökken de a testzsír nem olyan mértékbe.
Persze nálam nem csak fogyás a cél, hanem a meglévő rossz test tartás javítása is.
80 kg a cél, de 15% testzsír lenne a ideális és ha többi maradna izomba.
-
inf3rno
nagyúr
Nem igazán tervezek. CH terén most sok bevitel van, mert gyümölcsöt és tésztát eszek szinte állandóan. A pulzus 150-170 környéke, a táv 3-4km, a tempó 4:30-6:00 min/km között átlag talán 5:15-5:30. A gyógyszer miatt nekem erősen be van szűkülve, hogy mennyit tudok futni és milyen pulzuson, nagyjából ez most a max. Ami jobban zavar most, hogy kezd bedőlni az intermittent fasting, sokszor este 10 és reggel 10 körül is eszek és állandóan éhes vagyok. Nem értem, hogy miért. Két hete még tök jól tartható volt. Talán most, hogy áttértem a gyümölcsre állandóan cukrot akarok, passz.
-
inf3rno
nagyúr
Alig futottam az elmúlt időszakban. Tegnap voltam kocogni egy rövid távot. Azt hiszem újra nekiállok, mert úgy látom kezdenek felkúszni a kilók. Egyébként úgy vagyok, ahogy eddig, kicsit roggyant a térdem, ami szokott akadályozni, de most nyáron alig fájt, most csak lusta voltam.
-
Lehet, azért is bírod ilyen jól ezt az alacsony kcal-bevitelt, mert még mindig van azért rajtad bőven leadni való zsír.
Ez 100%
Jelenleg -25 kg-nál járok. 4 hét alatt újabb 4kg pedig mióta nyár van, azóta minden nap fagyizunk
Az elmúlt hónapban nem számoltam a kalóriát, nyaralás alatt annyira összevissza, sokmindent ettünk a hotelben, hogy nem volt energiám beírkálni mindent és azóta elengedtem.
-
Ez a zsírmentes testsúly x 2,25 gramm fehérje viszont szerintem biztonságos tartósan is, én éveket töltöttem már ilyen bevitelen teljes egészségben, és ha ez nem is számít sokat a mintavétel kis száma okán, rengeteg cikk szerint van teljesen rendben. Fölötte viszont még sosem voltam tartósan.
Vajon egy rövidebb időre akár mi lenne még bevállalható? Nekem már csak 5 kiló zsír leadása van hátra. Lenne kedvem felmenni zsmts x 2.5-re vagy 2,6-ra is akár, de nagyon nem szeretném túl nehéz helyzetbe hozni a veséim. Testépítők zsmts x 3-on is diétáznak gyakorta, de az is igaz, hogy sokuknak van is sok baja, és sajnos nehéz szétválasztani a bajok okait, illetve rámutatni egy konkrét fő felelősre. Sokszor mondják például alapból, hogy biztosan a szteroid miatt... -aztán meg kiderül, hogy pont mégsem.
-
Megcsináltam a lehetetlent, 1 kilót fogytam csak mozgásból átlag napi 900 kcal elégetésével.
Július elsejére éppen ezért az lesz a cél, hogy 73,x kiló legyek, és x nem lehet nagyobb 5-nél. Mert oké, hogy nem sietek, de azért na.
Magokról megpróbálok lemondani úgy általában, kivéve a chia magot, ami szükséges az egészséges táplálkozásomhoz, ezzel együtt pedig csökkenteni a zsírbevitelem.Sok sikert és kitartást minden fogyózónak!
-
inf3rno
nagyúr
Lehet, hogy működne. Az szokott a gond lenni, hogy már beedzettem az 4:15-5:45min/km tartományt, és az ennél lassabb futást nem tudom hatékonyan csinálni, robotmozgás nélkül. Valahogy nem is esik jól, azért elsődlegesen az volt a cél, hogy 5:30min/km körül tudjak normálisan futni. Az most megy, viszont csak 3km-re, 5km még egyelőre sok a térdemnek, attól már másnap elkezd fájni. Az 5km feletti távokat meg a gyógyszerem fogja vissza, valahogy nulla közelre csökkent az állóképességem. Olyan cucc, ami kiüríti a dopamint bizonyos agyterületekről, úgyhogy érthető, hogy egy idő után miért esik le a motivációm. Ez van sajna. Így is lehet fogyni. Illetve csináltam pár napig 2x3km-t reggel és este, és az működött.
Azt mondják, hogy genetika, hogy honnan fogyunk. Azért annyi beleszólásunk van, hogy amire edzünk, hajlamos oda vándorolni a zsír, hogy azonnal rendelkezésre álljon az izmoknak.
-
-
inf3rno
nagyúr
A szuperkompenzáció nem elavult, legalábbis most is oktatják. Én is az alapján edzettem régen és elég rendesen nőtt tőle az izomtömegem és a teljesítményem. Mondjuk most nem kínoznám meg magam annyira, mint akkor. Heti 3x voltak 1-1.5 órás magas intenzitású edzések, meg kb. folyamatos volt az izomláz, mindig valami be volt durranva. Azt hiszem nem mindig gond az állandó izomláz, legalábbis nálam az első három hónapban folyamatos vádli izomláz volt, aztán utána valahogy megszokta és teljesen elmúlt. Szóval előfordul azért az is, hogy hozzáerősödik az izom a terheléshez. Ugyanakkor extrém túledzésnél izomvesztés van, és nehéz eltalálni, hogy hol válik el a kettő.
-
lanszelot
addikt
Ez is nagyon mutatja, hogy fogalmad sincs arról amit írsz, mert nem minden szteroid dopping, és nem minden dopping szteroid.
Másik pedig a 100% regenerálódasban nincs benne a szuperkompenzáció. Mint írtam akkor egy helyben topogsz ha csak 100%. Dubecz József edzéselmélet könyvében megleled a választ.
Ez is mutatja, hogy fogalmad sincs a szervezet működéséről.Megint kevered a diétát és a fogyókúrát. Persze, hogy lehet némely diéta mellett izmot felszedni
Fogyokúra mellett nem lehet.
Ugyanúgy, ahogy csak hasból fogyni sem lehet.
Ugyanazon okból. -
Nem ez a topik már, csak az izomlázra visszatérve: kiütheti az embert a volumen (ismétlések és sorozatok száma), de az intenzitás is (az egyismétléses maximum x százalékának használata). Nekem mindegyikhez volt már szerencsém, és a nem múló izomláz inkább tartozott az elsőhöz: túl sok sorozat, túl sok ismétlés. A kevesebb gyakran a több, a junk volument pedig ki kell dobni, meg kell szabadulni tőle. De hogy mi számít annak, azt egyénileg kell kikísérletezni.
Megfelelő intenzitásra meg nálam az vált be, hogy megkerestem azt a maximális intenzitást, ami még nem üt ki az általam használt volumenen.
ON: Megyek kocogni, most úgy néz ki, a 850 kcal-os napi átlagos deficit mozgásból össze fog jönni májusban.
-
lanszelot
addikt
Izmot építeni, és fogyni lehetetlen.
Tehát ez a project már el is vérzett.
Vagy vagy. Választanod kell.Hiába tanulsz millió dolgot, ha nem érted.
Már pedig amit írsz az mutatja, hogy nem érted.
A szervezet egy egész, nem darabolhatod.
Van egy működési alap, az mindenek felett.
És ott a többi bizonyos sorrendben.
Ezekről mind írtam.Az energia szükségletet is leírtam hol kezdjétek el. Ott a link.
Holmi himi-humi akárki írta dolgok nem használhatók
Én is tudok honlapot készíteni, és oda azt írok amit akarok.
Hamis dolgokkal alátámasztom és kész. Marketing, bármit el lehet adni kellő képpen tálalva.Szakirodalom. Még mindig. A többi semmit se ér.
Neten nincs szakirodalom, senki se lektorálja.
Mert bármikor átírhatod, így nem is lehet hiteles.Kezd az atp-vel és az agy energia szükségletetével, honnan és hogyan nyeri az energiát (pláne mikor éhezel). Ha nem tudod miért az aggyal kell kezdeni, akkor vissza az anatómia alapokhoz.
Szervezet, szerv rendszerek, szervek működése. Ezzel kezd.Ha ez túl sok, akkor marad a szakember. Nem s falunapon lőtt 3 pálcás bizikkel, mint Réka (Sóbert).
-
inf3rno
nagyúr
Én igyekszem visszafogni magam, és nem megenni egy fél disznót az első órában. Utána már jóval könnyebb. Az utolsó óra szokott olyan lenni, hogy akkor még egy csokit gyorsan mielőtt 8 lesz.
Sokszor volt már, hogy kifutottam az időből és kénytelen voltam másnapra hagyni vagy más ette meg. Valahol még szórakoztató is.
-
inf3rno
nagyúr
Lehet, hogy egészségtelen, de finom. És a fogyás és egészséges életmód együtt már túl nagy megterhelést jelentett volna akkor. Sokan szerintem ebbe buknak bele, hogy gyökeresen próbálnak meg változtatni az étrendjükön, aztán elég hamar feladják, mert megkívánják a régi kajákat. Nálam pont az ellenkezője volt, egy darabig dőzsöltem már amennyire alacsony kalórián lehet, aztán meguntam az édességet, és visszatértem a normális kajákhoz. Akkor talán heti 2x10k-t futottam, úgyhogy ennyi edzés mellett bőven tartható volt.
Azért is értek egyet az előző hozzászólóval, mert nem érdemes halmozni a célokat. Ha a fogyás a cél, akkor a kalória számlálás, időszakos böjt, stb. komolyabb étrend változtatás nélkül is működnek. Ha a jó kinézet a cél, akkor meg lehet mellé edzeni is, de nem kimondottan fontos, vagy elég csak akkor, amikor már nem 120kg az ember és megy rá a szíve. De láttunk olyat is az évek során, hogy valaki sok óra gyaloglással fogyott, szóval akár még úgy is meg lehet közelíteni a dolgot. A lényeg, hogy az extrém magas testsúly egészségtelen, szóval ha valaki abból le tud adni bármilyen módon, akkor az már egészségesebb, és itt lényegtelen, hogy sporttal vagy kalória számlálással fogyott. Szerintem.
-
inf3rno
nagyúr
Egyelőre a másik gyulladásos problémával foglalkozok, hátha találok megoldást rá. Ha utána sem múlik a térd panaszom, akkor megfontolom a műtétet. Egyelőre keret sincs rá, hogy valami szaktekintélyhez elmenjek műttetni, az alá meg nem adom.
Vízzel hogy állsz? Próbálj meg folyadékot bevinni, ha már nagyon éhes vagy, az csillapítja valamennyire.
Lipidből az omega-3-as, omega-9-es olajok kombinációját tudom ajánlani. Az omega-3 pl. lenolaj, halolaj mehet salátára. Az omega-9 pl. olivaolaj mehet főzésre. Sütésre közepes láncú zsírsavas olajok a jók pl. kókuszolaj, bár annyival nem adnak többet, mint a sima zsír. Jobb amúgy hanyagolni a sütést, vagy max 180°C körülig felmenni.
A 900 kcal az olyan 1.5 óra futás vagy 3+ óra gyaloglás, azt azért már nehéz hozni minden nap. Ott már inkább keresztedzések lennének jók. Egyik nap súlyzó, másnap futás, harmadnap bringa, aztán evezés, stb.
-
inf3rno
nagyúr
Köszi! Egyelőre lövésem sincs hogyan. A gyaloglásból 1km sem megy, a futásnál 5km a max, az valahogy javít a térdemen. De ez csak a térdem, végső esetben megműttetem. A fő gond, hogy minden más is fáj meg ropog attól függően, hogy milyen napom van. Na erre a részére még egy orvos sem mondott semmi értelmeset, pedig most már fél tucatnál voltam.
Jó az a 15%.
-
boost
veterán
Nem olvastad ki a lényeget. Neki ebből anyagi haszna van. Nyílván az a jó amit ő kínál... hogy mit hát az annál bonyolultabb, de egy konzultáción majd megtudod.
Nincs azzal baj, ha valaki pénzt kér valamiért, csak nem szeretem, ha ilyen lekezelően szövegel valaki, aztán harmadik kommentre kiderül, hogy miért is.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Nem tudok itt leírni több éves tananyagot.
Ez olyan mintha azt kérnéd az autószerelőtől, hogy van egy csavarhúzód, és telefonon át mondja el, hogy azzal hogy tudod a dugattyú felújítani az autódban.Az éhezés egy módja a fogyókúrának. Tehát, ha semmit se eszel is fogyni fogsz. Ezt tetted a kalória számolással, éheztetted magad. Fentebb írtam, hogy van ilyen fogyókúra, csak nem a legjobb egészség szempontjából.
Pláne nem, ha valaki nagyon el van hízva, és hirtelen lecsökkent 3000 kalóriára. Pláne, ha előtte nem megy orvoshoz, hogy mi a terve, és vizsgálja meg.Fogalma sincs a világon senkinek, hogy egy tartós stressz helyzet mennyi kalóriát igényel. Mivel más ember ugyanarra a stressz faktorra más stressz szintet ér el. Másként reagál.
Nem lehet átlagolni, mert nem lehet mérni.És ez csak a mentális része. Ott van még rengeteg más is ami napi szinten változó. Annyira sok a változó, hogy kiszámolhatatlan.
Ezért a kalória számolás egyenlő az éheztetessel. Ennyi, semmi tudomány nincs mögötte (már). Ezért nem használják.
A lusták ajánlják. Egyél x kalóriát és fogyni fogsz. Kész, következő.Van pl negatív kalóriás étel (a kalória számolgatás szerint) , ez is mutatja milyen varázsgömbös jósasszony ajánlata.
Tehát betolsz 2 csokitortát, majd a nap többi részében a negatívval vissza viszed 3000-re és kész. Phfffufff, megcsináltad.Remélem valamennyire érthető, mi a gond a kalória számolással.
Tehát, igen a folyamatos éhezéssel lehet fogyni. És rendszeres felügyelet mellett bajod se lesz. De saját szakállra nem ajánlanám.
-
inf3rno
nagyúr
Jól mondták, nekem sikerült régebben, de nagyon nehezen. Most tippre 25% körül lehetek, de olyan gyógyszerrel, ami növeli az étvágyat meg félig lerokkanva, úgyhogy alig tudok hozzá sportolni. Olyan 18-20%-on szoktam lenni amúgy normál esetben. Azt sajnálom, hogy nem rajtam múlik, mármint simán sportolnék napi 1-2 órát is, hogy ne legyen gond még a zabálásból sem, de nem jók az ízületeim hozzá.
-
inf3rno
nagyúr
Számolni sem muszáj, elég kihagyni egy étkezést, és egyből meglátszik. Én pl. simán le tudok mondani a reggeliről, és amikor úgy étkezem, akkor általában fogyni kezdek, ha még van miből. Most pl. van. Még azért is jó ötlet, mert intermittent fasting-ra is tűrhető 10 órás ablakot csinál, bár ahhoz a kávét is ki kéne hagyni és csak vizet inni. :S
-
lanszelot
addikt
Ha nem értesz hozzá, kérlek ne írj hülyeséget.
Mennyi energiára van szükséged? Itt bukik meg először.
Egy adott embernek egy teljes napja anélkül, hogy bármit másként csinálna, akár 3szoros kalória igénye is lehet.Vagy ha én 1 pohár cukros vízzel viszem be minden nap 23:30 -kor lefekvés előtt, és semmi mást nem eszek. A kalória stimmelni fog.
És folytathatnám. Ez nagyon összetett, nem lehet pár mondatban elmagyarázni. Írtam, hogy sokrétű ismeret kell hozzá.
Legyen annyi elég, a kalória számlálás majd 40 éve idejét múlt.
Olyan, mint a tépd darabokra az újságot, szórd szét a szobában, és egyesével, nyújtott lábbal hajolgatva szedd össze.
Igaz, ez a 60-as évek tornája volt. De ugyanannyira hasznos. -
inf3rno
nagyúr
Én anno heti 5-7x 1 óra edzéssel értem el. Jó lett volna róla fotót csinálni így utólag. Nem feltétlen kell fogyózni hozzá, bár én alapból keveset eszek, csak a gyógyszer dobja most meg a súlyom.
Az ALA önmagában kevés, nem elég gyors az enzimrendszer, ami átalakítja. Egyébként jó, én a lenmagot szoktam régebben emiatt enni. Jó lenne találni valami olcsó omega-3 forrást, de csak kapszulás van, ami simán lehet avas, vagy nagyon drága a palackos.
-
Dorian
félisten
Vettem 1 hete lazacolajat. Fajlagosan ugyanannyi mennyiség van benne, mint az O3 kapszulákban, szóval sztem abban is simán csak ez van. 2g egy napi adag, ez egy kiskanál, és 2,5 deci volt haromezer-valahany Ft. Meglepően kevés lazacszaga van, vmi új szűrési eljárást írtak róla, simán iható akár magában is, de én salátára szoktam, már amelyik nap nem eszem halat.
-
inf3rno
nagyúr
Ami nekem érdekes az a közepes hosszúságú zsírsavas triglicerid (MCT) alapú diéta. Úgy néz ki, hogy azzal jóval egyszerűbb ketogén diétát csinálni, mint normál hosszú láncú zsírsavakkal. Itt MCT diéta néven írják: [link] Ezen is módosítanék, mert a fehérje nagyon kevés benne, de kiindulási alapnak jónak tűnik. Ilyen MCT például a kókuszzsír, de gondolom külön kell venni hozzá finomítottat. Szerintem még egy hét olvasgatás biztos lesz, mire kidolgozok erre valami diétát legalább alapanyagok szintjén.
-
Dorian
félisten
Esetemben a 20%-ot úgy tudtam hozni, hogy szó szerint semmit nem kellett tennem és bármit (t)ehettem. 15 év alatti nulla mozgás és akár későesti tészta-édesség durván-bezabálással is itt voltam. Most kis életmódváltással: heti 2 ütirugis edzés és kajálás zöldségtúlsúllyal, napi 14 óra kajaszünettel van ez, ami. Sokkal többet én nem akarok erre fordítani, mert feleslegesnek érzem, az egészséges életmód a szempont. Tervben van azért, ha belefér az életembe, hogy hétvégén egy otthoni kettlebelles edzést toljak, de mindig van bőven más dolgom. Múlt hétvégén pl. fát hasogattam
Mondjuk a tegnapi edzést elég keményen toltam, utána nem sok híja volt, h elhányjam magam -
Andris837
senior tag
Nincs kimondott cél testzsírszázalékban, súlyban igen. 85-90 kg körül szeretnék lenni majd kb... Messze van még, de kitartóan haladok és fegyelmezettnek kell lenni. Különösen igaz ez most a karácsonyi időszakban, illetve majd januárba is utazunk külföldre, ott is igyekszem majd odafigyelni az étkezésre.
-
Andris837
senior tag
Hál' Istennek azért az az érzés nem volt meg, hogy másnap egyáltalán ne akarjak mozogni.
Jelenleg erre van kapacitásom, hogy heti 2-3 alkalommal tudjak menni edzésre (munka, család, stb..). És nem, nem kifogás. Egyszerűen így adja ki. 12 órás műszakokban dolgozom reggel 6:30-18:30 és 18:30-6:30 között. Vannak olyan napok, amikor nem tudok menni a munkaidő miatt edzésre, mert azok 17:00 és 18:00-kor, illetve 08:30-kor kezdődnek.
Itthon nincs gépem, így maximum sétálok a környéken. Azt szoktam is, igaz most ritkábban.
Jó tempóban haladok, a reggeli mérlegelés 126.8 volt (141-ről indultam). Még talán túl gyors is... De az elején könnyen beszélek erről, majd egyszer megáll úgyis...
Meg hát jön a karácsony... bejglik berendelveSzigorúan cukormentes, alacsonyabb CH tartalmúak... De hát valami "karácsonyi finomság" kell a szervezetnek.
-
Szakbarbár
aktív tag
Én csak motiváció gyűjtés miatt járok ide, de az a napi 650-700 kcal deficit nekem két óra kardió edzést jelentene. Ha bringával járok munkába akkor nagyjából meglenne, de jellemzően reggel 7-kor elmegyek otthonról és este 7-8-ra érek haza. Szerintem nem sok ember van akinek napi szinten lenne ideje ennyit sportolni.
update: Strava-n az idei évre 132 órányi edzés (bringa) van rögzítve. 2349 km. 5000 km volt a célom. -
Zsírból mindig túlmegyek, és nem először hibáztam már ezen a téren, szóval vagy több kcal, vagy a bevitt energia 30-32%-a jöjjön belőle a 29% helyett.
Na, de nem is ezért jöttem, eszembe jutott valami más. Én ugye sikeresen diétázok, mégse tudok felmutatni egyetlen hónapot se, ahol sikerült volna akár csak átlagosan napi 650 kcal fölött égetni mozgásból. Arra lennék tehát kíváncsi, hogy van itt olyan fogyózó, akinek ez sikerült, és tudja is képpel igazolni, hogy ő mondjuk átlagosan 700 kcal-t égetett egy hónapban mozgásból?
Elméletileg abszolút megvalósítható a dolog, szóval remélem, lesz legalább egy ember, aki tud hozni egy mozgásból 700 kcal difis átlagot felmutató hónapot; nálam ilyen nincs, bár az is igaz, volt pár hónap, mikor nem mérte alkalmazás a napi aktivitásom.
-
Andris837
senior tag
Gratulálok! Nekem ilyen 85-90 a cél, ami még nagyon messze van.. most picit megállt a fogyás, legalábbis az ütem, de csinálom tovább rendesen. A mozgás kicsit kevesebb lett, de igyekszem majd többet mozogni. A tervezett 1 kg/hétbe mondjuk benne vagyok, szóval nagy gond nincs. Az alkohollal kell “szakítani”, mert az az ami el tudja vinni az egészet…
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 5
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest