Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szevam
senior tag
válasz
Fred23
üzenetére
" Nem vagy esetleg cukorbeteg?
Nem zárom ki, de az hogy ilyen szinten lemegy a vércukrom, az cukorbetegség előjele?
Utána olvasok akkor.
L-karnitin esetében ezt használtam még covid alatt. Bringánál jobban ment a felfelé tekerés.Én már csak a robusta kv-kat érzem meg
Az arabica kv-k eléggé desszertnek minősülnek nálam. 
"A sok gyaloglással az az egyetlen baj, hogy rengeteg idő. " Igeen.
#10108K1LLMy53Lf: Korábban napi 5 km séta megvolt szinte minden nap. Most időhiány miatt lehet inkább lefutom. Majd meglátom.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Fred23
üzenetére
miért lenne hosszú idő? már fél óra zone2es gyaloglás is 200kcal, ezen felül pedig aktív regeneráció, szóval súlyzós edzésnél extrán segít. persze itt is a túl sok már ellentétes hatást vált ki... (én amúgy heti 2-3 alkalommal akarok 1,5 órát tolni, ill 1-2x 30-60percet, ahogy épp belefér...)
amúgy, h egyszerűbb lenne-e kevesebbet enni... persze alap matek szempontjából 1:1 a dolog... de ez nem ilyen egyszerű...
a zone2 mozgás sokkal nagyobb aránnyal megy zsírból (ésa hosszabb távon, ha ez folyamatosan ismétlődik, a szervezet megtanulja, hogy sokkal jobban a zsírraktárból nyerje az energiáját)... a mozgás javítja az inzulinérzékenységet, stabilizálja a vércukrot, emeli a neat-et, javítja a mitokondriumok működését, javítja a kardiovaszlukáris egészséget, csökkenti az éhséget (igen, ha csak semmitteszel és kevesebb kalóriát viszel be, azzal könnyebben válsz éhessé) -
phDani
csendes tag
válasz
Fred23
üzenetére
Kaját én sem szeretem kidobni

Metformint meg mindig tudom ajánlani, főleg, hogy te IR-es vagy. Napi 500mg-ot szedek simából, nincs alapbetegségem. Inzulinkiválasztásba nem kavar bele, segít a cukrot májból a vázizmokba szállítani. Sportteljesítmény és +3-4kg fölös kiló miatt szedem. Emellett csupa jót írnak róla hajnövekedés, sejtöregedés gátlás, rákmegelőzés…. Legveszélyesebb mellékhatása a laktátacidózis amit 18 óra böjt és hosszabb futást követően sem tapasztaltam. Étvágytalanság, hányinger nagyon enyhe. Hasmenés esetén nyújtott felszívódású a megoldás. -
Szevam
senior tag
válasz
Fred23
üzenetére
Az éhség csak egy picit zavar, inkább az, hogy gyengeség fog el és olyankor bekajálok valami csokit, amitől jobban leszek. Illetve vannak a maradékok amiket nem akarok meghagyni/kukába dobi. Olyankor megnő egy picit fogyasztás.
Edzésnél használtok valami "zsírégető krémet"? Van ilyen egyáltalán, és ha igen akkor használ?

A nyugalmi pulzus mit takar pontosan? Minél nagyobb annál jobb az anyagcsere? Nekem 70 körül mozog.
-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Fred23
üzenetére
nekem 55 a nyugalmim (heti) átlagban, ~114kgmal kezdtem és 2300-2400, heti 1,5óra súlyzós edzéssel havi 2kg-ot fogytam átlag (a zsírvesztés ennél magasabb volt, de jött fel izom)... most ~105kgnál 2800körül van a szintentartóm a 3 súlyzós edzéssel, de kijött a jó idő, így heti 4-5órát (alkalmanként 1,5óra, ~8,5km) tolok zone 2 sétát (múlt vasárnap kezdtem), meglátjuk mire elég ez. mondjuk én ugye bejöttem ezzel a -10kg-mal bőven 20% alá, szóval az is lehet, hogy a testem itt már azt mondja, h ennél nem akar lejjebb menni nagyobb áldozat nélkül

-
K1LLMy53Lf
őstag
válasz
Fred23
üzenetére
1kg zsír és 1kg izom energiafelhasználása között ~6kcal/nap van... Szóval még 100kg környékén is szimplán nem és súly alapján ~1-200kcal pontossággal be lehet lőni a bmr-t legjobb tudomásom szerint.
Nálad a bmr valahol 1800-2000 között lehet, ha nem vagy aktív, akkor a tdee (szintentartód) 2300-2500 között van.Ha elvileg 2050el stagnálsz, akkor ismét felmerül a kérdés, hogy valóban jól/pontosan számolsz mindent?
-
K1LLMy53Lf
őstag
-
Dorien
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
Én ma ebben a gyönyörű napsütéses tavaszi időben elmentem egy jó nagyot sétálni itt a győri egyetemnél a Püspökerdőben, töltésen, folyóparton (Mosoni-Duna). Nem számoltam a lépéseket, a karórákat / okostelefonokat meg nem szeretem, de folyamatos tempóban volt majd 1 óra. A végén még a 8-as alakú futópályán is futottam egy hosszt, a végén hajrázva, mert úgy éreztem rengeteg energiám van...
Kell vennem egy decathlonos futócipőt, mert hosszú távon a talpam nem fogja ezt bírni. -
-
Dorien
veterán
válasz
Fred23
üzenetére
Mi az hogy csőd?
Szerintem a lényeg, hogy az izom / zsír arány egyre pozitívabb legyen. A testsúly csak egy szám.
Nekem sem megy lefelé a súlyom (~104kg), de egyre nehezebb súlyokat tudok megmozgatni, egyre jobban bírom az edzéseket, egyre jobban alakul a testem pozitív irányba. Tegnap volt jó ideje az első alkalom, hogy lényegében 23 óra pihenés után (persze meló, az volt) volt kedvem és energiám újra edzeni. A karomat kb. a legvégsőkig erőltettem: az edzés után konkrétan fájt a jobb bicepszem és olyan szinten be volt durranva, hogy egy vérrel teli feszülő tömlő jutott eszembe róla... Szerencsére éjjel teljesen elmúlt a fájdalom.
-
Dorian
félisten
Ezt aláírom, pontolyan mint a matek vagy a nyelvek. De ugyanúgy meg lehet tanulni ezeket azoknak is akiknek kevesebb affinitásuk van hozzájuk, ugyanúgy energiát, időt kell belefeccolniuk, mint a tehetségeseknek, csak többet.
A kalóriadeficit az egyetlen lényeg, az összes fogyókúrás módszer, varázslás, csoda-dolog csakis arra való, hogy ez a deficit könnyebben legyen megtartható
-
inf3rno
nagyúr
Hát ja, nekem is nagy volt az étvágy. Most szerintem szűkült a gyomrom is valamennyit, nem tudok olyan sokat megenni. Én a lenolajra esküszök most, de lehet csak placebo. A gyulladt zsírt akadályozza, az meg szerintem ilyen pozitív visszacsatolás elhízásnál. De ez csak ilyen saját elmélet. :-) Egy csomó gyulladáscsökkentő dolgot tolok most. Van Lyme miatt egy enyhe krónikus gyulladásom, amit szeretnék a minimumra csökkenteni, amíg végre eljutok szakorvoshoz vele.
-
Én is elkezdtem újra a böjtöt kb 10 napja mert érzésre 100+ fölött lehetek. Már egész jól bírom, délelőtt edzés, napközben séta. Eleinte csak arra figyeltem, hogy legyen meg a 22-23 óra, most meg már teljesen természetes, hogy edzek, sétálok üres gyomorral. Nekem kb 4-5 nap kellett az átálláshoz, de én régebben is csináltam ezt, hamar átállok. Meg már alig birok sokat enni, feleannyitól tele leszek.
Ma csak 15 perc ugrálókötelezés volt, meg 16kg-s kettlebellel pár gyakorlat. Kb 25 perc összesen. De volt már 35 perces ugrálás is, súlyzók nélkül.
-
Elnyomtam, fel se tűnt: 45 leszek csak.
Kajálással hamarosan végzek, kicsit sok lett a mai, de még elmegy: 103g protein, 207g ch, 72g zsír. Holnap jobbat csinálok, több lesz a protein, és kevesebb a ch és a zsír.
Feleségem szokott nézni nagyokat, hogy én egy étkezésben mennyit le tudok tolni. Mikor elkezdtem ezt a napi 1x-i kajálást, az első néhány napban az egyszeri étkezéseim 3000 kcal felettiek voltak; aztán szerencsére megtanultam beérni kevesebbel. De hogy milyen sz@r ügy már, hogy egyetlen étkezés mellett is oda kell figyelnem a kalóriákra...
-
inf3rno
nagyúr
Én jól bezabáltam az elmúlt 2 napban cukros nápolyit meg hasonlót. Meg is lett az eredménye. Előtte 78.3 volt, most 79.1kg. Nem tudom mennyi az éhgyomri cukrom, mostanában nem mérettem. Lehet, hogy nekem is van prediabétesz, családban van cukros. Most visszatértem a cukormentes diétához, aztán meglátjuk hova vezet. Beteg is voltam, amikor sokat fogytam, valószínűleg az is közrejátszott. Nálam az elsődleges cél, hogy 80kg alatt maradjak. A másodlagos, hogy elérjem a 70kg-ot újra.
-
inf3rno
nagyúr
Nekem sikerült megállítani a hízást. Most vagyok 80kg körül, valamikor 81, valamikor 79.5. Elindulok visszafele, aztán talán év végére már stabilan 80 alatt leszek. A cél a 67kg. Ez most úgy jött össze, hogy a cukrot teljesen száműztem minimális gyümölcstől eltekintve és tengernyi gyulladáscsökkentő kiegészítőt szedek. Írtad régebben, hogy rászoktál a kókuszra, az annyira nem jó, helyette a lenolaj, halolaj, olivaolaj, amit érdemes bevinni lipidet. A Müllerben kapni valami finomított lenolajat, aminek nincs annyira pocsék íze, én most azt iszom (melegíteni nem szabad) és olivával főzök, bár az kevésbé számít.
-
80,5 kg ma reggel, ez így nagyon lassú fogyás megint.
Be kéne vezetnem újból az átmeneti böjtöt, azzal kicsit gyorsabb; sajna nem vagyok az a villámként fogyni tudó típus.
Edzéseket is megint el kéne kezdeni rendesen, szünet van már hónapok óta ezen a téren is. Belustultam.

Asszem, legközelebb decemberben írok majd ide, addig próbálom kicsit összeszedni magam, meg újból rákapcsolni a fogyás és edzés témára. De most így tippre már örülhetek, ha elérem addigra (megint) a 75 kilót. Az a súly azért nálam már bőven a normális kategóriában van, csak ahhoz nem elég, hogy elègedett lehessek magammal.

Sok sikert és kitartást a topiklakóknak!
-
ComptonLA
tag
Nekem szerencsére könnyen ment az átállás. Ha megállod pár napig, hogy nem eszel cukrot, akkor a szervezet nem cukorból, hanem zsírból állít elő energiát, ami sokkal egészségesebb és nem fogsz sóvárogni cukor után, amire semmi szüksége a szervezetnek.
Most már teljesen immunis vagyok az édességekre. Édestőnek (csak) kávéba is kókuszvirág cukrot teszek. Másra nem használok édesítőt sem. De a kávét is simán megiszom cukor nélkül. A gyümölcsből meg beviszek annyi édes ízt, ami elég. Plusz ha eszembe van, minden nap eszek egy kiskanál mézet.#9557 Bosco1978: Egy hónap alatt ez a -8 kg tök jó! Többet nem is kell ennyi idő alatt leadni. Még a havi 4-5 is bőven jó. Fölösleges sokkolni a szervezetet havi 15-20 kg mínusszal.

Én most 75 és fél vagyok, ami már teljesen jó. A hasamon még van egy kis lötyi (alatta izommal), de elég sokat mozgok, edzek. Az is sztem le fog menni, de nem szabad mindent 1 hónapba belesűríteni. A maradék zsírnak még adok 1-2 hónapot és eltűnik. Derékban mindenesetre kb. mínusz 12-13 centinél tartok. (102/03->89)
Hajrá mindenkinek!
Kitartás!
És csak okosan, megfontoltan, tudatosan!
-
Bosco1978
tag
-
Lehet ők már nem is próbálnak változni, elfogadták, millió más oka lehet még. Mindig más a trend, most a szikár, izmosabb az elfogadottabb, régen meg pont fordítva, meg kinek mi áll jobban. De, hogy ki, hogy érzi magát jól a bőrében éppen, ez is teljesen változó idővel, ki tudja mi lesz amitől megváltozik a gondolkodása. Én most elvagyok 95kg körül, pár hete voltam rengeteg munka alkalmassági vizsgálaton, és a beküldő orvos megkérdezte voltam-e élsportoló amikor ledobtam a pólót.
Ez úgy jól esett, viszont veszélyes, mert közben meg pontosan tudom magamról, hogy ez minden, csak nem jó. Én rengeteget kettlebelleztem, ugrálóköteleztem, meg sok sok testsúlyos edzés. Sokat kell edzeni és mehet a pizza.
Ti használtok kiegészítőket? Nekem van pár amiket évek óta használok, néha minden nap, néha hónapokig sem.
-
-
76,4 -> 74,8 kg. Lement 1,6 kg. De az 1850 kcal számomra hosszabb távon tarthatatlan. 2-3-4 napig esetleg bírom, aztán kell egy +500-600.
Próbálok májusban 1900-1950 kcal-t tartani, mellette meg viszonylag sokat mozogni lassan.
Narxis: Ezek a fogyókúrás tabletták szerintem szinte semmit se érnek; egy időben apám költött rájuk sokat, mert munka nélkül akart velük lefogyni. Egyik nem használ, vesz egy másikat -mondjuk séta vagy kocogás helyett. Szerintem életmódváltás kell, vagy elfogadni a zsírmalacságot. Most még ha használ is egy keveset valamelyik ilyen tabletta, nem helyettesíti a többit, ami még egy egészséges, fitt test előfeltétele. Nem lehet megkerülni a munkát, és vele némi szenvedést.
-
Márciusom fogyásilag biztosan tragikus volt, a hónap végén már egyáltalán nem törődtem a kalóriadeficit tartásával, szóval biztosan híztam. A mai mérlegelést meg elfelejtettem, szóval holnap reggel derül ki, mennyi az annyi, de sírni fogok.
Edzés terén se jeleskedtem sajna, a fél hónap kuka ilyen szempontból is.
Talán majd ez az április. A mai napom még jó a diétát tekintve.
Összességében azért nincs nagy baj, mert már nem számítok elhízottnak; csak valahogy nagyon nehéznek tűnik erről a 19-20%-os testzsírról megindulni még lefelé egy szebb forma érdekében. Sokkal nehezebb most a zsírvesztés, mint mikor kövér voltam.
-
176cm 98-ról indultam Január 7-én (addig nem volt a mérleg otthon. 3.-án kezdtem. 95kg voltam pár napja. Ugyan abban a szettben, erre is figyelek.
Korábban a 3 sajtburi, 3 nagy krumpli úgy lement éjjel 2-kor, h kiadósan reggeliztem rá reggel. De matek alapján néha egy reggelim 1000-1100kcal volt magában.
Most is eszek gyros tálat, gesztenye pürét habban, dianás cukrot meg ilyeneket, de nem ezen élek. Pizza stb.
Meg talán fontos, h airfryerben sütünk mindent kb. Olaj használat nulla lett.Köszi a véleményt, meglátjuk!
-
Sztem ennek a kulcsa az elfoglaltság, h ne a nasi felé nyúljak, hanem bármi mást csináljak.
Az alvásom jobb lett ha alszok, de mivel éjszakázok gyakran, ott azt veszem észre, h több energiám marad. Röviden: Rövidebbeket, de mélyebben alszom. Minden téren vannak változások
A BMR szint igen nem tudom én sem mi a valós, de valami lehet a kalkulátorokban, mert heti több mint 1kg jelen helyzetben eltűnik.
Legutóbb 2 hét alatt 3 kiló esett le. -
Lortech
addikt
A derékbőség / magasság arány csak sokadik áttétel az ok okozati láncolatban, proxy a zsigeri zsírra, ami az egyik legfontosabb probléma, mégis kevés szó esik róla. Ez áll összefüggésben anyagcsere betegséggel, NAFLD-vel, szisztematikus, krónikus gyulladásos állapotokkal (pl. IL-6, TNF(-alfa) és egyéb citokinek - ezeknek közvetlenül okozója is), és ezek miatti kardiovaszkuláris megbetegedésekkel.
A bőr alatti zsírréteg mennyisége testszerte önmagában anyagcsere és egészség szempontjából nem sok vizet zavar egy adott, egyénenként változó pontig, viszont a kevésbé látható zsigeri zsír megléte mindig probléma, ezért lehetséges, hogy valaki sovány, mégis anyagcsere beteg és fordítva, vannak 10+ kg felesleggel bíró anyagcsere szempontjából egészséges egyének.#9234 carl18: ez az táplálkozási piramis, ami miatt a fél világ anyagcsere beteg. A legnagyobb, alsó szeletből 0%-ra van szüksége az embernek - persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet valaki egészsége ezek mellett, de ehhez egy egyébként nagyon aktív, stresszmentes életmód kell társuljon, hogy ne okozzon problémát.
-
carl18
addikt
Én ahogy néztem a lábamon és hasamon van még zsír jobban. De én most nem csak zsírt égetek hanem a rossz test tartás ellen is küzdök. Esetleg ha izmot szedek fel se baj, legalább annak van haszna.
Mikor 96 kg voltam úgy hogy semmi edzést nem végeztem nagyon borzalmas volt. Pár km séta után is éreztem ez nem ugyan az mint előtte. Kerékpározás közbe is éreztem hajtom de nem haladok.
Most ki alakítok egy életmódot amit tartósan is fent lehet tartani. Csokit meg édességet kerülöm vagy csak alkalmanként eszek.
Egyik legjobb tanács aki fogyni akar egyen zöldséget.
Én fagyasztott zöldséget használok, de veszek hozzá nyers sárga répát és lila hagymát. 0.4kg szoktam készíteni párolva, hozzá kis fűszerső és nagyon finom és laktató. De legjobb kalória szegény.
Vitamin gazdag és laktató még a köz érzet is változik ha ilyesmiket eszek.
-
carl18
addikt
Én sose mertem mi hány centi rajtam.
Okos mérlegre meg arra hivatkoztam amit a tükörbe látok.
90kg mellet sokkal vastagabb volt a arcom is stb. Ez a 6kg sokat javított rajtam mások is jelezték már.
Szerintem heti 3x edzek meg próbálok sovány fehérjét enni. A 20 százalék test zsírt jó lenne elérni.
15-20 százalék közé lenne végső célom lemenni. -
carl18
addikt
Én péntek reggel mértem magam.
83,8kg a nagy változás augusztus elsején kezdtem, akkor voltam 90kg. Most már csak az a ki hívás a izom meg maradjon és a zsír égjen el.Nem mondom rengeteg mozgás volt egyik nap volt 25000 lépés de úgy én 184cm vagyok meg alapból gyorsan sétálok hogy haladjak is.
-
carl18
addikt
De attól egy kis mozgás, életmód váltás sose árt!
Azért sorozatok, filmek és a közösségi média is elvisz simán annyi időt és azoknak nincs is értelme max szórakozás.
Azért az edzés és fogyás még is csak vezet valahova. Legalább ott még is van eredmény, és add egy fajta kontrolt az élet fölött.
-
carl18
addikt
A Topikra vissza térve, én nekem is feltünt 30-40 körül be indul jobban a öregedés főleg akkor ha az ember nem figyel oda magára. 1 csoki, kis bon-bon szaloncukor és társai, mozgás szegény életmód és bye bye régi forma.
Én arra is rájöttem manapság nem elég jól genetikával születni, azt a szintet fent is kell tudni tartani. 30-40 -től be indul férfiaknál is a kopaszodás/hízás, főleg ha nincs küzdelem a hízás ellen. Sok nő esetébe a szűlés után jön fel egy felesleg amit aztán ők se tudnak ledolgozni, vagy is hatalmas életmódbeli változások kellenének.
Azt olvastam 7700KCAL elégetése 1 kg zsír, és ha valaki felszed 20-30 kg fölösleget nagyon-nagyon kéne hajtania folyamatosan.
Úgy látom már a saját magamon is megtapasztalva hogy a zsírégetés egy hosszú távú dolog amit folyamatosan kell szinten tartani. És itt nem elég 5 kg-ot leadni, mert ha valaki tovább folytatja a mozgászegény életmódot és a sok túl cukrozott dolgok evését vissza fogja szedni a leadott súlyt.Ezért jójóztam talán én is az elmúlt 2 évbe, indultam 96 kg-ról 8 hónap kemény diéta és sok mozgással 2023 nyarán 83 kg elértem, szeptembertől abba hagytam a diétát és simán visszajött az a 7kg pár hónap alatt. Aztán márciussal újra elkezdtem a fogyást mikor láttam megint 90kg vagyok, és most elértem a 84 kg-t amit tudok hosszú távon tartani.
Most van pár női ismerős akik felszedték ezt a súly többletet, nekik 20-30kg többlet van a testen. 20kg zsír esetén 154.000 KCAL kéne elégetni ami hihetetlen teljesítmény, vagy ennyi kalórai defficitet kéne kreálni. Ez pedig 2 hónap alatt nem megy, sok diéta ott bukik el mikor valaki belevág rögtön várja az eredmény, új évi fogadalom most lefogyok.
2-3 hétig csinálja és lemegy 0,5-1kg aztán mivel nincs komolyabb eredmény minden marad a régibe.
Van egy család tag aki 10 éve kérdezte hogy tudna lefogyni, most eltelt 10 év és hiába tesz bármit még is csak 1-2 kg-t bír leadni.
De én főként nem csak fogyni akartam hanem egy egészséges életmódot kialkaítani.
Mert semmi értelme Táblás csokikat és chipseket enni úgy hogy az egészséget ezek csak rombolják.
-
carl18
addikt
Igen Summer Glaut 2008 felé ismertem meg akkor voltam kb 15 éves és bele szerettem, azért raggadt meg még enyi év után is. A TSCC volt az első sorozat amibe láttam Summer játszani. Emlékeim szerint a RTL Klubon ment, régi szép idők analog volt nekünk akkoriban.
Mary Elizabeth Winstead a Végső állomás 3-ba láttam elsőnek (2006) körül akkor voltam 13 szinten szerelem.
Wendy szerepe nagyon jól állt neki.Azért Hollywood több részen is torzít úgy olvastam a sztárokat akik a vásznon láttunk sok-sok hónap felkészülés és profi stáb van mögöttünk mindig legjobb formájukat adják.
Például haj és arc makeup nekik több óra és utána ebbe a formába jön a forgatás.Azért lehet nála joga szönyeg mert pont a TSCC forgatására edzet.
Még a 2008-as Summer esetén is lehet rosszul sikerült képet készíteni.
A sorozatba meg mint egy igazi és tőkéletes model, ennyit számít a külsö kimaxolása és a profi kamera felvételek. Pont ezen gondolkodtam a hétköznapokba miért nincs senki a filmbéli Summer Glau szintjén, mert még ő maga se olyan az utcán mint a filmekbe.
Csak így az a Kognitiv torzítás eltűnik ezek a sztárok aztán tőkéletesek. Ők is csak emberek, persze Summer és Mary esetébe is ki mondható alapból is jól nézznek ki adnak magukra.
Itt van Summer Glau 2008 Januárjába!
Nem túl jól sikerült utcai fotó.
(Szeme alatt karikás ez jelenti lehet szenved ő is valami alvás zavarba)

-
carl18
addikt
Hát napi 10.000 lépésre mindig törekszem meglegyen.
Persze heti 2-3 alkalommal azért megemelem az itthon lévő súlyokat.
Oktober elején kifogtam a Covidot és volt egy 3 hetes edzés kimaradás.Azt vettem észre ha kevesebb cukrot viszek be az is segít, még ami be vált a párolt zöldség 0,3-04kg. Fagyasztott zöldséget felolvasztok sárga répát nyersen megpucolva bele darabolom.
Párolás után még adok hozzá lila hagymát és egy kis fűszersót és kész is a tökéletes food.
Mondjuk most a 184cm 84kg még teljesen jó, de volt 3-4 éve talán mikor nem edzettem semmit sokáig aztán felmentem 96 kg-ra akkor nagyon lomha voltam és nem volt igazi a élet.
Szerintem a test karbantartása több részről fontos. Például már a önbizalom szempontjából is még is megszólnak ha az ember megszabadul a fölös zsírtól. Mikor 96kg voltam hát nem sok lélek kedvem volt emberek közé menni.
Néha-néha azért csinálok képet/videót emlékből tudjam honnan indultam és hova tartok.
Meg önmagába a súly szerintem nem számít, a testzsír fontosabb.
Mert ha lenne rajtam sok ízom kevés zsír mellet az igazán esztétikus hatást tudna kifejteni.
Szóval úgy gondolom a Body fatet kéne még 5%-al csökkenteni.Akkor önmagába nem csak a hízás volt a gondom hanem hogy azért a test tartás se volt valami jó.

Meg a közösségi média detox és hogy túl agyalás helyet az ember cselekedjen.
Igen ott amerikába aki a színészkedésből megél fontos adjon magára. Summer Glau (2008) még az utcán is jól nézz ki, táncol mozog és jól táplálkozik.
Vagy Mary Elizabeth Winstead is biztos add magára hogy mai napig nem hízott el. 2007-es kép! 
Bár azt vettem észre 30 felett mindenki elkezd egy kicsit hanyatlani ott már jobban oda kell figyelni az ember ne romoljon jelentősen.
-
carl18
addikt
Jim Carry a régi filmek alapján 20 százalék alatt lett test zsírba.
Szerintem már rá már karok lábak alapján is lehet látni kinek mennyi a body fat.Én úgy látszik a 84kg súlyt lazán tudom tartani.
Mitrazapine nagyon nehezen de úgy látszik sikerült elhagyni. 4 hétig nagyon rosszul voltam de most végre meg leszek nélküle. -
Én szeretem nagyon, komplett testsúlyos programot meg tudsz csinálni, csak lábra vettem kettleball-t.
Dorian: nincs falhoz rögzítve, az alsó lába terpesze elég nagy, a súlypont mindig benn marad. Stabil (ha jól szereled össze), volt amikor majdnem egy mázsával teszteltem és semmi ingást nem tapasztaltam.
-
Dorian
félisten
Ilyenkor mindig az anyai dédpapámra gondolok, akit gyerekként meg ismertem.
1900-ban született, vitték az I. vh-ba, harcolt a másodikban, aztán az 50-es években jöttek hozzá a vörösök padlást söpörni, megis élt 89-ig, és az utolsó egy évet kivéve full egészségben, tevékenyen, szőlőt művelt, hordót gyartott, stb.
Szóval az én testem meg életem kihívasai a fasorban sincsenek ahhoz kepest. -
Szakbarbár
aktív tag
Ez diéta nélkül ennyi. Tudom ez ebben a topikban sokaknak irigylésre méltó lehet. Világ életemben vékony voltam, de a 15 év irodai munka megtette a jótékony hatását és feljött rám 10 kg nagy része zsír. 2010-ben még 54 kg voltam 12% tzs. mellett, a csúcs a Covid alatti lezárások alatt volt, 67 kg.
Sportolni nem sportolok, csak munkába bringázok, de azt sem rendszeresen. Évente 2000-4000 km jön össze ami nagyjából 100-200 óra sport.
Párszor próbáltam a saját testsúlyos edzést de 1-2 hét után abbahagytam mert nem tudtam beilleszteni a napirendembe, így maradt a bringa.
Ami jó, hogy nem dohányzom, nem iszok alkoholt se cukros üdítőket, csak vizet vagy üres gyümölcsteát. Gyorsétteremben nem járunk, így ezekről nem nehéz lemondanom, de lenne mit javítani az étrenden. Sok a bevitt szénhidrát, kevés a fehérje.
Most télen szerintem adok újra egy esélyt a Callisthenics-nek, hátha most tovább bírom. -
Dorian
félisten
Már sokkal 80% alatt is magasabb a kockázat.
Több statisztika szerint is a magas derék / magasság érték magas rizikó IR és más metabolikus betegségek okán.
Mérd le a derék körfogatod egy szabócentivel, normál kilégzés (nem mindent izomból kipréselve) után. Majd ezt oszd el a magasságoddal. Ha ez magasabb, mint 0.5, statisztikailag elkezd nőni a kockázata, hogy idővel IR-os leszel.
Nalam ez 0,44 -
Szakbarbár
aktív tag
Akkor a jelenlegi derékbőségemhez még 10 centit kell nőjek, hogy beférjek az egészséges kategóriába.
90 cm a derékbőségem, 170 cm magasság és 65 kg súly mellé és nagyjából 23-25% testzsír társul hozzá. Tipikus Skinny-fat alkat, minimális izom, ráadásul a zsír nagy része is a mell-has környékére gyűlt. -
-
Kevesebb mozgás kipipálva, de a kaja kábé ugyanannyi, és máris híztam kicsit.
Asszem, vissza kéne térnem az átmenei böjtre, azzal sokkal egyszerűbb szabályozni a kcal-bevitelt. Talán úgy némi szenvedés és gyakorlás után elérhető lehetne akár egy 2000 kcal alatti bevitel is számomra. Nem egyből, de pár hét szoktatás után.
-
carl18
addikt
A mentális egészéségem nem a legjobb egy Omega 3 mindenképen muszáj.
Napi 900MG Epa naponta fontos, azóta a térdem se fáj annyira.
+ A Brain support tulajdonság se hátrány mert van anyi köd.Még szedek mellé Mega Daily one Plus kiegészítőt, kis vitamin hiány potlás se nem árt.
A Mitrazapine hízlaló gyógyszert pokoli nehezen de úgy látsztik sikerült elhagyni.
A Kérdés a rosszul lét vajon hány hétig fog kisérteni.
-
carl18
addikt
Úgy olvastam fehérje gazdag étrend kell kalórai szegényen. Nyilván a 3X heti test edzés se árt hogy a izom nem bomoljon le. Én is azt vettem észre a súly csökken de a testzsír nem olyan mértékbe.
Persze nálam nem csak fogyás a cél, hanem a meglévő rossz test tartás javítása is.
80 kg a cél, de 15% testzsír lenne a ideális és ha többi maradna izomba.
-
inf3rno
nagyúr
Nem igazán tervezek. CH terén most sok bevitel van, mert gyümölcsöt és tésztát eszek szinte állandóan. A pulzus 150-170 környéke, a táv 3-4km, a tempó 4:30-6:00 min/km között átlag talán 5:15-5:30. A gyógyszer miatt nekem erősen be van szűkülve, hogy mennyit tudok futni és milyen pulzuson, nagyjából ez most a max. Ami jobban zavar most, hogy kezd bedőlni az intermittent fasting, sokszor este 10 és reggel 10 körül is eszek és állandóan éhes vagyok. Nem értem, hogy miért. Két hete még tök jól tartható volt. Talán most, hogy áttértem a gyümölcsre állandóan cukrot akarok, passz.
-
inf3rno
nagyúr
Alig futottam az elmúlt időszakban. Tegnap voltam kocogni egy rövid távot. Azt hiszem újra nekiállok, mert úgy látom kezdenek felkúszni a kilók. Egyébként úgy vagyok, ahogy eddig, kicsit roggyant a térdem, ami szokott akadályozni, de most nyáron alig fájt, most csak lusta voltam.
-
Lehet, azért is bírod ilyen jól ezt az alacsony kcal-bevitelt, mert még mindig van azért rajtad bőven leadni való zsír.
Ez 100%
Jelenleg -25 kg-nál járok. 4 hét alatt újabb 4kg pedig mióta nyár van, azóta minden nap fagyizunk 
Az elmúlt hónapban nem számoltam a kalóriát, nyaralás alatt annyira összevissza, sokmindent ettünk a hotelben, hogy nem volt energiám beírkálni mindent és azóta elengedtem.
-
Ez a zsírmentes testsúly x 2,25 gramm fehérje viszont szerintem biztonságos tartósan is, én éveket töltöttem már ilyen bevitelen teljes egészségben, és ha ez nem is számít sokat a mintavétel kis száma okán, rengeteg cikk szerint van teljesen rendben. Fölötte viszont még sosem voltam tartósan.
Vajon egy rövidebb időre akár mi lenne még bevállalható? Nekem már csak 5 kiló zsír leadása van hátra. Lenne kedvem felmenni zsmts x 2.5-re vagy 2,6-ra is akár, de nagyon nem szeretném túl nehéz helyzetbe hozni a veséim. Testépítők zsmts x 3-on is diétáznak gyakorta, de az is igaz, hogy sokuknak van is sok baja, és sajnos nehéz szétválasztani a bajok okait, illetve rámutatni egy konkrét fő felelősre. Sokszor mondják például alapból, hogy biztosan a szteroid miatt... -aztán meg kiderül, hogy pont mégsem.
-
Megcsináltam a lehetetlent, 1 kilót fogytam csak mozgásból átlag napi 900 kcal elégetésével.
Július elsejére éppen ezért az lesz a cél, hogy 73,x kiló legyek, és x nem lehet nagyobb 5-nél. Mert oké, hogy nem sietek, de azért na.
Magokról megpróbálok lemondani úgy általában, kivéve a chia magot, ami szükséges az egészséges táplálkozásomhoz, ezzel együtt pedig csökkenteni a zsírbevitelem.Sok sikert és kitartást minden fogyózónak!
-
inf3rno
nagyúr
Lehet, hogy működne. Az szokott a gond lenni, hogy már beedzettem az 4:15-5:45min/km tartományt, és az ennél lassabb futást nem tudom hatékonyan csinálni, robotmozgás nélkül. Valahogy nem is esik jól, azért elsődlegesen az volt a cél, hogy 5:30min/km körül tudjak normálisan futni. Az most megy, viszont csak 3km-re, 5km még egyelőre sok a térdemnek, attól már másnap elkezd fájni. Az 5km feletti távokat meg a gyógyszerem fogja vissza, valahogy nulla közelre csökkent az állóképességem. Olyan cucc, ami kiüríti a dopamint bizonyos agyterületekről, úgyhogy érthető, hogy egy idő után miért esik le a motivációm. Ez van sajna. Így is lehet fogyni. Illetve csináltam pár napig 2x3km-t reggel és este, és az működött.
Azt mondják, hogy genetika, hogy honnan fogyunk. Azért annyi beleszólásunk van, hogy amire edzünk, hajlamos oda vándorolni a zsír, hogy azonnal rendelkezésre álljon az izmoknak.
-
-
inf3rno
nagyúr
A szuperkompenzáció nem elavult, legalábbis most is oktatják. Én is az alapján edzettem régen és elég rendesen nőtt tőle az izomtömegem és a teljesítményem. Mondjuk most nem kínoznám meg magam annyira, mint akkor. Heti 3x voltak 1-1.5 órás magas intenzitású edzések, meg kb. folyamatos volt az izomláz, mindig valami be volt durranva. Azt hiszem nem mindig gond az állandó izomláz, legalábbis nálam az első három hónapban folyamatos vádli izomláz volt, aztán utána valahogy megszokta és teljesen elmúlt. Szóval előfordul azért az is, hogy hozzáerősödik az izom a terheléshez. Ugyanakkor extrém túledzésnél izomvesztés van, és nehéz eltalálni, hogy hol válik el a kettő.
-
lanszelot
addikt
Ez is nagyon mutatja, hogy fogalmad sincs arról amit írsz, mert nem minden szteroid dopping, és nem minden dopping szteroid.
Másik pedig a 100% regenerálódasban nincs benne a szuperkompenzáció. Mint írtam akkor egy helyben topogsz ha csak 100%. Dubecz József edzéselmélet könyvében megleled a választ.
Ez is mutatja, hogy fogalmad sincs a szervezet működéséről.Megint kevered a diétát és a fogyókúrát. Persze, hogy lehet némely diéta mellett izmot felszedni
Fogyokúra mellett nem lehet.
Ugyanúgy, ahogy csak hasból fogyni sem lehet.
Ugyanazon okból. -
Nem ez a topik már, csak az izomlázra visszatérve: kiütheti az embert a volumen (ismétlések és sorozatok száma), de az intenzitás is (az egyismétléses maximum x százalékának használata). Nekem mindegyikhez volt már szerencsém, és a nem múló izomláz inkább tartozott az elsőhöz: túl sok sorozat, túl sok ismétlés. A kevesebb gyakran a több, a junk volument pedig ki kell dobni, meg kell szabadulni tőle. De hogy mi számít annak, azt egyénileg kell kikísérletezni.
Megfelelő intenzitásra meg nálam az vált be, hogy megkerestem azt a maximális intenzitást, ami még nem üt ki az általam használt volumenen.
ON: Megyek kocogni, most úgy néz ki, a 850 kcal-os napi átlagos deficit mozgásból össze fog jönni májusban.
-
lanszelot
addikt
Izmot építeni, és fogyni lehetetlen.
Tehát ez a project már el is vérzett.
Vagy vagy. Választanod kell.Hiába tanulsz millió dolgot, ha nem érted.
Már pedig amit írsz az mutatja, hogy nem érted.
A szervezet egy egész, nem darabolhatod.
Van egy működési alap, az mindenek felett.
És ott a többi bizonyos sorrendben.
Ezekről mind írtam.Az energia szükségletet is leírtam hol kezdjétek el. Ott a link.
Holmi himi-humi akárki írta dolgok nem használhatók
Én is tudok honlapot készíteni, és oda azt írok amit akarok.
Hamis dolgokkal alátámasztom és kész. Marketing, bármit el lehet adni kellő képpen tálalva.Szakirodalom. Még mindig. A többi semmit se ér.
Neten nincs szakirodalom, senki se lektorálja.
Mert bármikor átírhatod, így nem is lehet hiteles.Kezd az atp-vel és az agy energia szükségletetével, honnan és hogyan nyeri az energiát (pláne mikor éhezel). Ha nem tudod miért az aggyal kell kezdeni, akkor vissza az anatómia alapokhoz.
Szervezet, szerv rendszerek, szervek működése. Ezzel kezd.Ha ez túl sok, akkor marad a szakember. Nem s falunapon lőtt 3 pálcás bizikkel, mint Réka (Sóbert).

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Modding és elektronikai kérdések
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Crimson Desert
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Akár Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM5 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- HP Zbook 17 G2 Workstation,17.3"FHD,i7-4810MQ,16GB,256GB SSD,K3100M 4GB VGA,DVD,WIN10
- Apple MacBook AIR 13 / M2 / 16GB / 256 GB! BeszámítOK
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Utána olvasok akkor.
Az arabica kv-k eléggé desszertnek minősülnek nálam.

~50kg amúgy a feleséged?
90kg mellet sokkal vastagabb volt a arcom is stb. Ez a 6kg sokat javított rajtam mások is jelezték már.

Hajrá! Lehet következő hónapban még hirtelen 3 kg is eltűnik.