- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
Köszönöm az ajánlást! A Powerbuilder-t nem ismertem.
Szimpatikus nagyon, de elég húzós az ára. Ezt sajnos nem engedhetem meg magamnak. Még ha lehetne OTP SZÉP kártyával fizetni, talán rá is szánnám, de nem fogadják el sajnos.Van azért több edzőterem is a közelben, és a 9. kerben is.
Szóval az a fontos, hogy az edző erőemelő képzettségű legyen?
Vagy a testépítő edző is lehet jó, amennyiben nem kókler? -
batagy
őstag
Én is most akarok kezdeni.
Csepelen a Fitness21 edzőterembe szándékozok járni. Mert az van itt közel. Ismeri valaki?
Van-e ajánlott vagy kerülendő edző itt?Erősödés, tónusosítás a cél.
Vannak itthon ugyan ezközeim:
Súlyzó pár 1+1 kg, 1.5+1.5 kg, 3+3 kg.
Marokerősítő
Húzódzkodó
Edzőszalagok
ExpanderDe, nem igazán tudom, hogy mik a szabályos mozgásformák, és hogy milyen sorrendben, időben, hetitervvel kellene végezni. Ezért célszerű edző segítségét igénybe venni?
-
Fred23
nagyúr
Pulzussal nagyon jól be lehet állítani úgy, hogy csak a zsír menjen le, meg némi (sok) ch az izmokból. Más tészta, hogy néha az ember teljesíteni akar valamilyen gyorsasági célt, és ezért sz@rik az izmommegtartásra.
Igyekszem azért erre figyelni, de volt már, hogy zavart a saját zsírégetős tempóm vacaksága, és gyorsítottam a gyorsítás hátrányai ellenére.
Hamarosan megyek is kocogni.Sirandrish: Te most hogy' állsz?
Még csak túrázás?
-
Fred23
nagyúr
Kifejezetten jó neki az a lassú kocogás, amit csinálok. Zsibbad utána, de az a meleg, gyógyulós zsibbadás, ami kellemes. Volt már ilyenem korábban is, és tudom, hogy a javulás jele.
Saskakas18:
Étkezésem szuper, ha nem is tökéletes, de bőven megfelelő. Értek hozzá, szinte egész életemben jojózott a súlyom. Most a magvakra feküdtem rá az eddigi diétáimhoz képest erősebben. Nincs olyan nap, hogy nem csúszik le 100g pisztácia, 50g tökmag, időnként ugyanennyi egyéb is megy, pl. mogyoró, kesudió. A csirkecsöcs és a zöldségek meg persze alap. Kenyérből maximum napi 2 vékony szelet. Kóla helyett ásványvíz, és amibe -ebbe az egybe- esetleg bele lehet kötni: sör. De az esetek 3/4-ében alkoholmentes. -
Fred23
nagyúr
Nem volt jó a technika, tudtam is, csak lesz@rtam. Most már mindegy. Majd ha meggyógyult a gerincem teljesen, és folytathatom, változtatni fogok. Az is lehet, lemondok erről a gyaksziról örökre, bár azt tippelném, hogy nem így lesz.
Addig is csinálhatok ezernyi mindent, most csak annyi, hogy a gerincemre oda kell figyelni, számításba kell venni az állapotát.
A kocogást szeretném először futássá fejleszteni, és sac/kábé maximum 8-10 km-re gyúrva, azaz 10-nél biztosan nem akarok majd nagyobb távot, és lehet, elég lesz a 8 is. Aztán ott a húzódzkodás is, ami régen nagyon jól ment, most is ráhajtok majd, a cél az egykezes lesz. Meg még ezernyi terv -úszás, kerékpározás, sziklamászás/falmászás, stb.41 éves vagyok, szeretnék egy szép, jól működő testet, kábé ennyi.
-
Fred23
nagyúr
Régebben csináltam én is az esti evéses leangains-t (16:8, eat-stop-eat), és eddig az volt a legsikeresebb fogyásom, viszont a vége felé már gyakran éreztem magam rosszul, és volt, hogy a szexet se kívántam annyira, mint szoktam. Lehet mondjuk, hogy ott már nagyon ráfeszültem arra az eredményre, amit célként adtam magamnak, és túl kevés ch-t vittem be. Ez most jutott csak eszembe, mikor a "könnyebb elviselni"-d olvastam. Ugyanis valóban rossz most időnként, egy-egy nap, viszont egyáltalán nem mindig. Mintha meg lehetne oldani jól és rosszul is a böjt időszakát, bárhová is tesszük a napon belül.
Most nekem az lett, hogy az elvős időszakot 6:30 és 14:30 közé tettem, és tippre akkor érzem magam jól, ha a második -14:30 előtti- étkezésem viszonylag sok ch-t tartalmaz, és talán még az se mindegy, hogy milyen ch-t, mert ha fruktóz, akkor lehet még szenvedés. (Talán mert megdobja az inzulint, és leáll a zsírégetés, mire meg megint elkezdődik, már fáj.)
Próbálok napközben figyelni a testem reakcióira, és tanulni belőlük. -
interstate76
addikt
Hát, én meg azt mondom, hogy kizárt dolog, hogy ha ugyanaz az egyén hosszú távon egyeske étrendjét fogyasztja, akkor pontosan ugyanúgy alakul a súlya, mintha ketteskéét fogyasztaná (és ezzel akkor kizártuk az egyének különbözőségéből fakadó eltéréseket).
Te nem azt állítod, hogy ideális egyszer sokat enni, azt is pl. fehérjebevitel nélkül, azt viszont igen, hogy a testsúly alakulását kizárólag a kalóriabevitel mértéke határozza meg. Szerintem pedig egyeske étrendje közel szuper, és ha ugyanő ehelyett napi szinten csak és kizárólag 800g fehérkenyeret fogyaszt el, aminek a többségét este tolja be az arcába, akkor nemcsak testkompozíció terén alakul másképp.
-
interstate76
addikt
Amit állítasz, az alapján a következő 2 étrend közül az első, szigorúan súlyvesztés szempontjából nézve egy hajszálnyival rosszabb:
1.1.: Reggeli: 50g karát csemege szalámi + 200g körözött + 100g lenmaglisztből készült zsemle = 800 kcal
1.2.: Tízórai: 1 banán = 150Kcal
1.3.: Ebéd: 200g sült csirkemell felkockázva + 75g pirított kenyérkocka (szintén lenmaglisztből) + 150g vegyes zöldség + 150 ml natúr joghurt alapú öntet = 600 kcal
1.4.: Uzsonna: 1 banán = 150 Kcal
1.5.: Vacsora: 6 szelet abonett + 18g light majonéz + 150g olivaolajban (1 evőkanál) sült szeletelt pulykamell + 2 paradicsom = 400 Kcal2100 Kcal
2.1.: Reggeli: kávé
2.2.: Ebéd: 3 db fehérlisztből készült virslis táska = 740 Kcal
2.3.: Vacsora: 200g privát hús füstölt angolszalonna + 150g fehér kenyér + egy szörp ásványvízzel = 1330 Kcal2070 Kcal
Szerk.: egyeske és ketteske napi kb. 2100 Kcal elfogyasztával tartja a súlyát.
Egyeske egész nap jóllakott és energikus, és ha egész nap lót-fut, akkor jórészt a nap közben értelmesen elosztott, többségében lassú felszívódású szénhidrátot elégetve jut energiához, amiből így nem lesz zsírtartalék. Ha kritizálni kell, akkor egy hajszálnyival több fehérjét fogyaszthatna a zsírbevitel kárára, de így is rendben van.
Ketteske ezzel szemben egész nap éhezik, csak délben érzi jobban magát, de azt is maximum 1-1,5 óra erejéig, fogalmam sincs, honnan nyer energiát a nap közbeni lótáshoz-futáshoz, de hogy nem a zsír olvad le róla egetverő ütemben, az atomfix, este pedig full éhesen, gyors felszívódású szénhidráttal és zsírral tömi magát, aminek egy jó részéből éjszaka zsírtartalék lesz.
Te azt állítod, hogy ketteske reggeltől a vacsora megkezdéséig pontosan annyi súlyt veszít, mint amennyit a nem túl egészséges vacsorája "felszalaszt" az úszógumijára. Meg azt is, hogy ha egyeske nem 5-ször enne, hanem vacsorára tolná be az egész napi, teljes fogyasztását, akkor is ugyanúgy alakulna a súlya.
Én meg azt állítom, hogy ez számomra elfogadhatatlanul illogikus (nemcsak alkatilag látom különbözőnek egyeskét és ketteskét, hanem súly tekintetében is), ugyanis nem gépek vagyunk, akik kalóriát fogyasztanak és ürítenek, aminek az egyenlege - összetételtől, a makrók arányától, a felszívódás sebességétől és a fogyasztás időzítésétől függetlenül - ugyanannyi, de még ha igaz LENNE, az általad is jól ismert, egyéb negatív hatásai miatt akkor sem lenne szerencsés egy fogyókúrás topikban hangoztatni.
Ui.: ha valamelyik számadat nem stimmel, akkor sorry, meccset nézek közben.
-
interstate76
addikt
"A súlyod alakulása szempontjából mindegy, hogy mit eszel, azt az befolyásolja, hogy mennyit (kalória)."
Nem szeretném újraéleszteni a vitánkat, de szerintem ez téves és félrevezető. Egyszerűen nem igaz, hogy mindegy, miből viszed be az adott kalóriamennyiséget! Ez nem egyszerű matek, hogy a kiindulási állapothoz hozzáadod az inputot és levonod az outputot, aztán megkapod a pontos végeredményt! Továbbmegyek: teljesen egyértelmű, hogy még a fogyasztás időbeli eloszlása sem mindegy.
A többivel egyetértek.
-
interstate76
addikt
Netes cikkekből pro és kontra rengeteg van, ne kezdjünk linkháborút. Mindenki nyugodtan tesztelheti mindkettőnk álláspontját. Én számtalanszor megtettem és a fentebb írtakra jutottam, de te egyél nyugodtan sok fehér lisztet, ha úgy látod, hogy nincs értelme helyettesítő terméket keresni. Peace.
-
interstate76
addikt
1. Pontosan arról beszélek, hogy nagyon nem mindegy, hogy hova kerül, és ezt fogyókúránál nem figyelembe venni szerintem öngól. Nem is kicsi. 2 kg zsír vs 2 kg izom, nagyon nem mindegy. És az sem, hogy mennyi időd van izomépítésre, mielőtt zsírtartalékká válna, amit megettél. Igen, ehhez mozogni is kell kicsit, de ez nem változtat azon, amit írtam.
Amúgy te most tényleg arról próbálsz meggyőzni, hogy nem oszt, nem szoroz, hogy fehér vagy lenmaglisztből készült ételeket fogyaszt valaki? Hát könyörgöm, már csak azért is sokkal jobb az utóbbi, mert később leszel újra éhes!
Amit mellé fogyasztasz, az lassítHATja a felszívódást, de az életben nem fogja kiegyenlíteni azt.
2. Várj, ne keverjük: a kettes pontban egy szóval nem említettem az egyest. Hoztam egy szélsőséges példát arra, hogy a fogyás nem matek, mert nagyon nem mindegy, hogy miből viszed be az aznapi kalóriamennyiséget.
Elhiszem, hogy ilyen a szervezeted, az enyémből kiindulva hihetetlen, de nyilván nem kérdőjelezem meg, amit írsz. Szerintem éppen azt támasztja alá az írásod, amiről írtam: ez nem szimpla matek, hogy ha 2500 helyett 2200 kalóriát fogyasztok naponta, akkor ledobok heti 0,5kg-ot, ha 2800-at, akkor pedig hízni fogok ugyanennyit. Ez egy nagyon jól használható mankó, nem több. De persze nem is kevesebb.
Szerintem kimerítettük a témát, szóval részemről over.
-
interstate76
addikt
1. A szénhidrát felszívódási sebessége valóban nem befolyásolja a súlygyarapodást - már amennyiben felszívódik. Nagyon, de nagyon nem mindegy, hogy az elfogyasztott, fehér lisztből készült termék felszívódott és megy szépen beépülni a zsírpárnáidba, mire este kosarazol egyet, vagy még felszívódás előtt elégeted a belőle származó energiát, ugyanis lenmaglisztból készítettél magadnak pékárut, ami még nem kezdett zsírtartalékká alakulni, amikor sportolni kezdesz. Nem is értem, hogy lehet amellett érvelni, hogy felesleges figyelni az elfogyasztott termékek glikémiás indexét.
2. Nem mondtam, hogy a CICO-elv téves, de azt határozottan állítom, hogy ez nem egyszerű matek, aminek feltétlenül hinni kell a mindenhatóságában. Amit önmagaddal kapcsolatban írtál, az ugyanerről szól: egy 700-as sávban mozogva sem hízás, sem fogyás nem tapasztalható nálad? Ez egyrészt hihetetlen (mármint önmagamból kiindulva: nálam 4-500 kalória/per nap olyan fél kg-ot jelent heti szinten, amikor fogyasztás terén épp nem térek el a "szokásos" dolgoktól), másrészt pedig pont azt támasztja alá, amit írtam, jelesül: "azt szerettem volna érzékeltetni, hogy mankónak megfelelő a kalóriaszámlálás, de nagyon nem mindenható".
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen széket vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Star Trek
- Könyvajánló
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest