- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Így teljesít az új iPhone-ok processzora Geekbenchen
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-06-18 12:16 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
A Webkincstárnál regisztráltam Ügyfélkapun keresztül. Már jött e-mail, hogy megnyitásra került. De nem kaptam olyat, amiben a belépéshez szükséges adatok vannak.
Mennyi idő alatt érkezik meg? -
confuser
senior tag
confuser:
Szia! Hogy érted, hogy az egyenleget? Mert az nem ezt az összeget mutatja... vagy maximum a túlfizetést meg a hitelkeretet összeadva, úgy stimmelne kb.
Konkrétan: felhívtam a bankot, azt mondták 122 k túlfizetésem van. Az egyenleg 420 k-t mutat. Szóval ezt úgy kell érteni, hogy 300k ha jól emlékszem az alap hitelkeret, azt hozzáadva mutatja és akkor vagyok nullán, ha az egyenlegem 300k (ami a hitelkeret elvileg)? Köszi!Angie™:
Ezt nem értem, ha jól látom most is van MBH 0%-os hitelakció a Mediamarktban, ha veszel vmit áruhitelre ott, ilyet adnak mellé szerintem most is.Összeadva értem, persze. Ha az egyenleged a hitelkereted felett van, akkor egyenleg-hitelkeret=túlfizetés. A 2k különbség meg a zárolt de nem könyvelt tételek miatt van, de a fenti egyszerűsítéssel te szigorúbban számolsz.
-
Orgi
addikt
confuser:
Szia! Hogy érted, hogy az egyenleget? Mert az nem ezt az összeget mutatja... vagy maximum a túlfizetést meg a hitelkeretet összeadva, úgy stimmelne kb.
Konkrétan: felhívtam a bankot, azt mondták 122 k túlfizetésem van. Az egyenleg 420 k-t mutat. Szóval ezt úgy kell érteni, hogy 300k ha jól emlékszem az alap hitelkeret, azt hozzáadva mutatja és akkor vagyok nullán, ha az egyenlegem 300k (ami a hitelkeret elvileg)? Köszi!Angie™:
Ezt nem értem, ha jól látom most is van MBH 0%-os hitelakció a Mediamarktban, ha veszel vmit áruhitelre ott, ilyet adnak mellé szerintem most is. -
Angie™
addikt
Sziasztok!
Mediamarktos vásárláshoz kaptam annó egy MBH Classic hitelkártyát, melyet használtam és rendesen minden hónapban ment róla egyrészt az áruhitel törlesztése, másrészt a költéseim törlesztése 22.-éig. Most törlesztettem a hitelem és a megkapott kimutatás szerint jelentős túlfizetésben vagyok (volt pár tízezer forint akciós pénz meg a havi visszautalások, 122k). Ezt most úgy tudom realizálni, hogy egyszerűen használom a kártyát és nem fizetem vissza 23.-i zárásig az összeget (mármint a túlfizetés erejéig)? Vagy utaljam ki Revolutomra kártyás feltöltéssel? Egyáltalán meg lehet vhol nézni az adott pillanat pontos állását, hogy mennyi túlfizetésben vagyok vagy mindig csak a havi kimutatásokból tudom meg, hogy 1-jén mi volt az állás? Köszi előre is!
A "legjobb" kártya, mások hónapokig küzdenek azért, hogy tudjanak egyet igényelni

-
confuser
senior tag
Sziasztok!
Mediamarktos vásárláshoz kaptam annó egy MBH Classic hitelkártyát, melyet használtam és rendesen minden hónapban ment róla egyrészt az áruhitel törlesztése, másrészt a költéseim törlesztése 22.-éig. Most törlesztettem a hitelem és a megkapott kimutatás szerint jelentős túlfizetésben vagyok (volt pár tízezer forint akciós pénz meg a havi visszautalások, 122k). Ezt most úgy tudom realizálni, hogy egyszerűen használom a kártyát és nem fizetem vissza 23.-i zárásig az összeget (mármint a túlfizetés erejéig)? Vagy utaljam ki Revolutomra kártyás feltöltéssel? Egyáltalán meg lehet vhol nézni az adott pillanat pontos állását, hogy mennyi túlfizetésben vagyok vagy mindig csak a havi kimutatásokból tudom meg, hogy 1-jén mi volt az állás? Köszi előre is!
Egyszerűen csak egyenleget kell nézni. Ha túlfizetésben vagy, vásárold le és kész. Ha következő fordulóig a hitelkeret felett maradsz, akkor ne fizess vissza semmit. Ha alá mész, akkor pedig csak a hitelkeret összegéig fizesd vissza, de ezt is fogják a számlakivonatra írni.
-
Orgi
addikt
Sziasztok!
-
axioma
veterán
Én azt számoltam, hogy megveszem, eladom (lejárat előtt persze), lesz rá 25/365*0,0461 kamat, ha 4 millióval tolom, akkor havi 12 ezer forint körül kapok. Plusz a Cofidis ad egy tízest.
De akkor ez így nem igaz.ez igy nem, es a kamat se garantalt
-
T0mBd1gg3R
veterán
ha akkor eppen lejarna, akkor megkapnad, ha viszont ido elott eladod, annak ertelemszeruen ara van
lent irtam peldat, 2 honappal kesobbi lejarat 1 honapig tartva kb. a felet adja meg - nyilvan nem tul acelos, ez inkabb arra van hogy kiszedd a hitelkartyapenzt vslodi penzze (aznap is eladhatod amikor vetted, akkor nagyobb a veszteseg, de ha tudsz jobb helyet neki 25 napra, visszahozhatja)
azert ne legyunk telhetetlenek, ingyen v olcson van toked.... (mi volt sok eve hogy az ossz hitelkeret harmadat kivettuk a rendszerbol egy beruhazasra, es szepen havi darabokban toltodott vissza)Én azt számoltam, hogy megveszem, eladom (lejárat előtt persze), lesz rá 25/365*0,0461 kamat, ha 4 millióval tolom, akkor havi 12 ezer forint körül kapok. Plusz a Cofidis ad egy tízest.
De akkor ez így nem igaz. -
axioma
veterán
Azt mondjátok, hogy ha veszek DKJ-t, és 25-27 nap múlva eladom akkor szinte semmi pénz nem lesz rajta? Meg sem fogja közelíteni a kb ha jól néztem most épp 4,61% kamat 25 napra jutó részét?
ha akkor eppen lejarna, akkor megkapnad, ha viszont ido elott eladod, annak ertelemszeruen ara van
lent irtam peldat, 2 honappal kesobbi lejarat 1 honapig tartva kb. a felet adja meg - nyilvan nem tul acelos, ez inkabb arra van hogy kiszedd a hitelkartyapenzt vslodi penzze (aznap is eladhatod amikor vetted, akkor nagyobb a veszteseg, de ha tudsz jobb helyet neki 25 napra, visszahozhatja)
azert ne legyunk telhetetlenek, ingyen v olcson van toked.... (mi volt sok eve hogy az ossz hitelkeret harmadat kivettuk a rendszerbol egy beruhazasra, es szepen havi darabokban toltodott vissza) -
T0mBd1gg3R
veterán
Azt mondjátok, hogy ha veszek DKJ-t, és 25-27 nap múlva eladom akkor szinte semmi pénz nem lesz rajta? Meg sem fogja közelíteni a kb ha jól néztem most épp 4,61% kamat 25 napra jutó részét?
-
ClioRS
őstag
Olyan 2-3 hét alatt vagy a pénzednél, utána már pluszban lehet eladni, de ahogy írták is, minimális ennyi idő alatt a hozam, úgyhogy inkább a visszatérítés miatt éri meg.
-
axioma
veterán
egyreszt fontos tudni, hogy a dkj valtozo kamatozasu, tehat _nincs_ garantalt visszavaltasi szint. A diszkontalasi kamatlab es a kamatmarzs (vetel-eladas kozott) fogalmat hadd ne potyogjem, gugli/llm elmondja. De azert rovidtavon _akkora_ kulonbseg nem tud lenni hogy a toked erdemben veszelybe keruljon (4 ho visszalevonel 100% kamatlab mellett is csak a nevertek 2/3-ara esne a visszavaltasi, de azt te ha csak 6%-nal vetted akkor is max 94%-on, szoval nem 94%-kal kapnal kevesebbet, hanem 29%-kal, es ez egy szemleltetesi pelda volt, a gyakorlatban a kamatvaltozas minimalisan befolyasol, ha esik az jot is tesz a dkj-nek).
A lenyeg: a magasabb kamatlabbal szamoljak ki, hogy az adott neverteknel mennyiert veszik meg toled (ugye nem kell mondanom, hogy eves kamat, tehat ennek hatralevo idohoz ara'nyos reszet nem fizetik ki), es az alacsonyabb kamatlabon visszaszamolva veszed.
Valaki multkor mondott egy olyan hunyorogva elmegy kozelitest, hogy ha x honap mulva jar le, akkor x het mulva tudnad nullan eladni.
De inkabb javaslom a kincstari arfolyamjegyzes tablazatban megnezni, hogy melyik sorozatnak mi most a marzsa (veteli es eladasi szorzo), es trukkozhetsz azzal hogy 4 het mulva _varhatoan_ akorul adod el, mint amennyiert most a kinezettnel 4 hettel fiatalabbat most el lehetne. -
axioma
veterán
Ha tudtam volna erről a promóról, akkor maximum négyszer használtam volna a kártyámat egy hónapban, mert a 15 ezer mégiscsak jobb, mint az 5 ezer.
a 3 honapban ossz min 1 max 4.... sztem lehet nincs 8s ilyen user
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Szerintem pont egyszerre írtunk, az előző kommentem 2. bekezdése tulajdonképpen neked is szólhatna

Szóval a lényeg, hogy ha mindig a forduló előtt fizeted vissza, és csak a forduló után veszel újra, akkor marad az ingyenesség, de erre oda kell figyelni hogy épp mikorra esik. Ha megvárod a türelmi időt (forduló +15 nap), akkor ugyan kamatmentes maradsz, de bukod az ingyenes havi- és kártyadíjat.
Nem is tudom hogy a bankoknál lehet-e kártyás vásárlással DKJ-t venni (szerintem nem), illetve ha lehetne is, akkor is kérdés hogy milyen áron váltják vissza, de rövidre zárva mindenképpen MÁK-nál érdemes venni ezt is, mint a normál állampapírokat is.
Tipp: nem tudom milyen a hitelkereted, de én megnézném a netbankban, hátha van hitelkeretemelés gombod

Jól értem, hogy az ingyenességhez az kell, hogy záráskor ne legyen tartozás?
Próbáltam nézni, hogy mennyi lehet a hozam. Visszaváltásig tartva úgy látom, ilyen 4,6% körül lenne. Mennyi lehet így, hogy forduló utántól forduló előttig tartja az ember?
-
Yellow73_a
aktív tag
Ha tudtam volna erről a promóról, akkor maximum négyszer használtam volna a kártyámat egy hónapban, mert a 15 ezer mégiscsak jobb, mint az 5 ezer.
-
confuser
senior tag
Szerintem pont egyszerre írtunk, az előző kommentem 2. bekezdése tulajdonképpen neked is szólhatna

Szóval a lényeg, hogy ha mindig a forduló előtt fizeted vissza, és csak a forduló után veszel újra, akkor marad az ingyenesség, de erre oda kell figyelni hogy épp mikorra esik. Ha megvárod a türelmi időt (forduló +15 nap), akkor ugyan kamatmentes maradsz, de bukod az ingyenes havi- és kártyadíjat.
Nem is tudom hogy a bankoknál lehet-e kártyás vásárlással DKJ-t venni (szerintem nem), illetve ha lehetne is, akkor is kérdés hogy milyen áron váltják vissza, de rövidre zárva mindenképpen MÁK-nál érdemes venni ezt is, mint a normál állampapírokat is.
Tipp: nem tudom milyen a hitelkereted, de én megnézném a netbankban, hátha van hitelkeretemelés gombod

-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Sziasztok!
Az én érdeklődésemet is felkeltette ez a DKJ-zás.
Van egy "alvó" Cetelem/Cofidis HK-m. Áruhitelhez adták valamikor, de nem használjuk, így nincs se havidíj, se kártyadíj. Ha dkj-zni akarok, akkor ez az ingyenesség megszűnik?Gondolom a MÁK-nál érdemes venni, nem a bankoknál.
-
confuser
senior tag
Ez akkor a kov. honapra nem hasznalja ki algo, ha 11 a hatarido amikor nezik az ingyen havidijat akkor plane (vagy nem az a ce'l?) meg tiszta khr is lesz...
@T0mBd1gg3R
11-e ha munkanap, akkor aznap is lehet, de mivel otp fizetesi rendszeren csucsul a mak, a biztonsag kedveert en a hatarido elotti 2. munkanapon munkaido utan javasolnam, es ha ott kicsuszol me'g nem kamat csak havidij lesz. A fordulot mindenkepp meg kell varni (egyebkent a regi honapra vasarolsz me'g!), ez a megadott naptari nap vegen(!) lesz, tehat az utana kovetkezo munkanapon, a nap vegeig (16/14h) valamikor levasarolva kapod a max. kamatot. Kivetel: ha van ugyan sorozat, de nincs belole megveheto, akkor lehet probalkozni jobb 2-3 napot, es csak utana beleugrani hosszabba.
A kedd este / szerda az a lejaratkori kiutalas, amikor nem kell eladnod. Ezt elore be is allithato, szerdan reggel indul kifele (eladasnal muszaj kezzel csinalnj a feltorest, kiutalast is). Nyilvan ha olyat sikerul venni, az elony, akkor lehet a +15 napot felhasznalni.
Aztan ezek az 1-2 napi kamatok nem biztos hogy megerik ezt a fajta precizitast, amit nyerni lehet vele...@confuser
Huhh, akkor hitelkartya-szamlat az uj modszerrel nem is lehet tkp. felvinni, onnan nemigdn lehet plane olcson kiutalni, ez se jutott eszembe...Ő most OTP Bonus Gold hitelkártyával szeretne DKJ-zni (ha jól értem, mert a Cofidis-t még csak elvileg hagyták jóvá, de még nem éri el), OTP-nél meg nincs ingyenes havidíj a korábbi visszafizetés miatt, így lényegében ráér 45 (mínusz a biztonsági tartalék) napig tartani a DKJ-t. Persze ha ez beáll, akkor átlagosan úgyis 30 napig tartja az ember a DKJ-t, de a lényeg hogy a 11-e és 26-a közötti időablakon belül legyen, mire visszaér a pénz a hitelkártyaszámlára, utána meg azonnal lehet venni az újabb adagot.
Cofidis esetén annyiban más a helyzet, hogy ott érdemes NEM kihasználni a 15 napos időablakot az ingyenes havidíj és kártyadíj eléréséhez, ezáltal a DKJ-t csak 30 napnál kevesebb ideig lehet tartani, a forduló (16-23 között valamikor) előtt vissza kell fizetni, és csak a fordulót követően szabad újra venni, de ha meg akarja az ember közelíteni a 30 napot, akkor ahhoz nagyfokú figyelem kell (nagyon nem mindegy, hogy adott hónapban épp mikorra esik a fordulónap a 16-23-as intervallumon belül).
@T0mBd1gg3R
Igen, a máshonnan érkezett utalás a hitelkártyán visszafizetésnek számít. Lehet ez Revolut, Wise, másik bank folyószámlája, MÁK, sztornózott vásárlás visszatérítése, lényegében bármi. -
Peter.70
addikt
-
T0mBd1gg3R
veterán
Próbáltam felvenni a hitelkártyaszámla számát, de egy nap csak egyet enged hozzáadni és a normál bankit is most adtam hozzá.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Ha 11-e a zárás, akkor 26-áig van az időablakod (15 nap), amíg költségmentesen visszafizetheted. Kicentizni nem javaslom, mert hétvége/ünnepnap/késő du már nincs kiutalás, szóval én azt mondanám hogy legkésőbb egy 4-5 nappal korábban (21-22.) eladod, kiutalod, (ha folyószámlára utaltad át, akkor hitelkártyaszámlára még átutalod,), és mehet újra az egész.
És igen, MÁK-on vedd fel bankszámlának a hitelkártyaszámládat még most, mert a változás után már nem fogod tudni (vagyis csak úgy hogy a hitelkártyaszámláról beutalsz MÁK-ra eseti utalással, de olyat nem szeretnék csinálni). Folyószámlát bármikor hozzáadhatsz, abban nem lesz változás, csak onnan van egy plusz átvezetés/átutalásod még.
MÁK-ról kiutaláskor pedig igen, mindig fel kell emelni a limitet 1M-ről, ha felette szeretnél kiutalni.
Köszi. Nem akarom kimaxolni a 45 napot, hanem mindig fordulónap után venni és azt fordulónap előtt (mondjuk 25-27 nap tartás után) eladni. És visszafizetni majd újra venni.
Amúgy a máshonnan érkezett utalás a hitelkártyán visszafizetésnek számít?
Mondjuk ezt akár ki is próbálhatnám mondjuk Wise-ról utalva. Ha csökken a tartozás nincs mit visszafizetni. Akár meg is várhatom a fordulónapot, utána van 15 nap visszafizetni, tehát ráér akkor is elkezdeni az eladást és visszautalást. -
axioma
veterán
Ha 11-e a zárás, akkor 26-áig van az időablakod (15 nap), amíg költségmentesen visszafizetheted. Kicentizni nem javaslom, mert hétvége/ünnepnap/késő du már nincs kiutalás, szóval én azt mondanám hogy legkésőbb egy 4-5 nappal korábban (21-22.) eladod, kiutalod, (ha folyószámlára utaltad át, akkor hitelkártyaszámlára még átutalod,), és mehet újra az egész.
És igen, MÁK-on vedd fel bankszámlának a hitelkártyaszámládat még most, mert a változás után már nem fogod tudni (vagyis csak úgy hogy a hitelkártyaszámláról beutalsz MÁK-ra eseti utalással, de olyat nem szeretnék csinálni). Folyószámlát bármikor hozzáadhatsz, abban nem lesz változás, csak onnan van egy plusz átvezetés/átutalásod még.
MÁK-ról kiutaláskor pedig igen, mindig fel kell emelni a limitet 1M-ről, ha felette szeretnél kiutalni.
Ez akkor a kov. honapra nem hasznalja ki algo, ha 11 a hatarido amikor nezik az ingyen havidijat akkor plane (vagy nem az a ce'l?) meg tiszta khr is lesz...
@T0mBd1gg3R
11-e ha munkanap, akkor aznap is lehet, de mivel otp fizetesi rendszeren csucsul a mak, a biztonsag kedveert en a hatarido elotti 2. munkanapon munkaido utan javasolnam, es ha ott kicsuszol me'g nem kamat csak havidij lesz. A fordulot mindenkepp meg kell varni (egyebkent a regi honapra vasarolsz me'g!), ez a megadott naptari nap vegen(!) lesz, tehat az utana kovetkezo munkanapon, a nap vegeig (16/14h) valamikor levasarolva kapod a max. kamatot. Kivetel: ha van ugyan sorozat, de nincs belole megveheto, akkor lehet probalkozni jobb 2-3 napot, es csak utana beleugrani hosszabba.
A kedd este / szerda az a lejaratkori kiutalas, amikor nem kell eladnod. Ezt elore be is allithato, szerdan reggel indul kifele (eladasnal muszaj kezzel csinalnj a feltorest, kiutalast is). Nyilvan ha olyat sikerul venni, az elony, akkor lehet a +15 napot felhasznalni.
Aztan ezek az 1-2 napi kamatok nem biztos hogy megerik ezt a fajta precizitast, amit nyerni lehet vele...@confuser
Huhh, akkor hitelkartya-szamlat az uj modszerrel nem is lehet tkp. felvinni, onnan nemigdn lehet plane olcson kiutalni, ez se jutott eszembe... -
confuser
senior tag
Köszi a választ!
És akkor ez alapján ha 11 a záró, 12 a nyitó napja az elszámolásnak akkor hanyadikán kellene eladnom? Hány nappal zárás előtt? Bármilyen napon eladhatom? Valami kedd-szerdákat olvastam korábban.Ha 11-e a zárás, akkor 26-áig van az időablakod (15 nap), amíg költségmentesen visszafizetheted. Kicentizni nem javaslom, mert hétvége/ünnepnap/késő du már nincs kiutalás, szóval én azt mondanám hogy legkésőbb egy 4-5 nappal korábban (21-22.) eladod, kiutalod, (ha folyószámlára utaltad át, akkor hitelkártyaszámlára még átutalod,), és mehet újra az egész.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Ja még valami, akkor most bankszámlaszámnak külön fel kéne venne a rendes számlám, és a hitelkártya számlámat és ha csinálok még hitelkártyákat azok számlaszámát is, esetleg revolut/wise számlaszámomat is be kell tenni?
Kiutaláskor mindig közvetlen előtte fel kell emelnem a limitet 1M-ről a szükségesre? -
T0mBd1gg3R
veterán
1. pentek 14 oratol hetfo reggel 8 ora van (kamatozasilag) a kincstarban, igy pentek 14 - hetfo 16 kozott mindegy mikor veszed
2. kozvetlenul dkj vasarlas, penz kartyarol feltoltes nincs
3. el kell adnod, es a spread fugg a lejaratig hatralevo idotol, ezert kell a legkozelebbit venni (utolso 14 napban venni, utolso 2 munkanapban eladni nem tudod, trukkos hosszu hetvegen ez lehet elozo szerda 16 utantol!)
4. kiutalas munkanap 8-tol es h-cs 16-ig, pentek 14-ig, dolgozos szombat talan egyaltalan nem jatszik... nem AFR-ben hanem kb. 2 orankent, es a bank se kotelezo "azonnal" konyvelje, de me'g aznap
(praktikusan utalhatsz kozvetlen a hk-szamlara is)Köszi a választ!
És akkor ez alapján ha 11 a záró, 12 a nyitó napja az elszámolásnak akkor hanyadikán kellene eladnom? Hány nappal zárás előtt? Bármilyen napon eladhatom? Valami kedd-szerdákat olvastam korábban. -
pictigjis
őstag
Mint a fehér holló, főleg hogy a legalább 1 is feltétel (igazából azt is ki kellett volna félkövérrel emeljem).
Szóval február-március-áprilisban összesen 1, 2, 3 vagy 4 tranzakció. A 0 tranzakciós ügyfelek (teljesen inaktív, kártya a fiókban pihen, stb) kizárva, az 5 és annál több tranzakcióval rendelkezők (aktívak) kizárva. Tulajdonképpen nem is értem kinek szól ez a promóció

ez konkrétan teljesen érthetetlen. mintha kötelező lett volna kiírni valami akciót, mert "rég volt", de pénzbe azért ne kerüljön
-
confuser
senior tag
Mint a fehér holló, főleg hogy a legalább 1 is feltétel (igazából azt is ki kellett volna félkövérrel emeljem).
Szóval február-március-áprilisban összesen 1, 2, 3 vagy 4 tranzakció. A 0 tranzakciós ügyfelek (teljesen inaktív, kártya a fiókban pihen, stb) kizárva, az 5 és annál több tranzakcióval rendelkezők (aktívak) kizárva. Tulajdonképpen nem is értem kinek szól ez a promóció

-
axioma
veterán
Már 3x voltam bent az MBH-ban, hogy ne kapjak postai kivonatot, de megint kaptam... Viszont most csatoltak egy promóciót, amit online nem is találok...
Az utolsó feltétellel (félkövérrel kiemeltem) valószínűleg a topik többségét kizárták a promóból, meg azt sem értem hogy miért az utolsó hónapban értesülők erről, de azért hátha valaki ki tudja használni.
Vásárolj a megjelölt kategóriákban havonta minimum 50.000 Ft értékben és vásárlásaid után 5%-os visszatérítést kaphatsz, havonta maximum 15.000 Ft értékben. (úgy tűnik a teljes MBH-s MCC lista játszik)
Szerezz minden promóciós hónapban 15.000 Ft-ot, így akár 45.000 Ft ütheti a markod!
Promóciós hónapok: 2026 július, augusztus, szeptemberFeltételek 2026.04.30-ai állapot alapján:
- hitelkártyád aktív, és nincs tiltva vagy felfüggesztve
- nem vagy Privát Banki vagy Prémium ügyfél
- 2011.01.01. után kibocsátott MBH Mastercard hitelkártyával rendelkezel
- hozzájárultál, hogy e-mailben, postai úton és SMS-ben is megkereshessünk ajánlatainkkal
- az MBH Banknál egy hitelkártyával rendelkezel, és nincs társhitelkártyád
- emellett a 2026.04.30-át megelőző 3 hónapban, vagyis 2026.02.01. és 2026.04.30. között legalább 1, de legfeljebb 4 alkalommal használtad a hitelkártyádat vásárlásra vagy készpénzfelvételre, illetve vettél igénybe részletformáló szolgáltatástA visszatérítés a promóciós hónapot követő hónap végéig kerül jóváírásra az ügyfél hitelszámláján. A visszatérítés "Mastercard MBH promo" közleménnyel lesz látható a hitelkártya kivonaton.
2026.02.01. és 2026.04.30. között legalább 1, de legfeljebb 4 alkalommal használtad
Na ez azert ritka lehet, havi fix 1? En mindig azt hasznalom, sot beszedes is onnan megy, szoval tuti azert nem kaptam (nem 8s neztem).
-
confuser
senior tag
Már 3x voltam bent az MBH-ban, hogy ne kapjak postai kivonatot, de megint kaptam... Viszont most csatoltak egy promóciót, amit online nem is találok...
Az utolsó feltétellel (félkövérrel kiemeltem) valószínűleg a topik többségét kizárták a promóból, meg azt sem értem hogy miért az utolsó hónapban értesülők erről, de azért hátha valaki ki tudja használni.
Vásárolj a megjelölt kategóriákban havonta minimum 50.000 Ft értékben és vásárlásaid után 5%-os visszatérítést kaphatsz, havonta maximum 15.000 Ft értékben. (úgy tűnik a teljes MBH-s MCC lista játszik)
Szerezz minden promóciós hónapban 15.000 Ft-ot, így akár 45.000 Ft ütheti a markod!
Promóciós hónapok: 2026 július, augusztus, szeptemberFeltételek 2026.04.30-ai állapot alapján:
- hitelkártyád aktív, és nincs tiltva vagy felfüggesztve
- nem vagy Privát Banki vagy Prémium ügyfél
- 2011.01.01. után kibocsátott MBH Mastercard hitelkártyával rendelkezel
- hozzájárultál, hogy e-mailben, postai úton és SMS-ben is megkereshessünk ajánlatainkkal
- az MBH Banknál egy hitelkártyával rendelkezel, és nincs társhitelkártyád
- emellett a 2026.04.30-át megelőző 3 hónapban, vagyis 2026.02.01. és 2026.04.30. között legalább 1, de legfeljebb 4 alkalommal használtad a hitelkártyádat vásárlásra vagy készpénzfelvételre, illetve vettél igénybe részletformáló szolgáltatástA visszatérítés a promóciós hónapot követő hónap végéig kerül jóváírásra az ügyfél hitelszámláján. A visszatérítés "Mastercard MBH promo" közleménnyel lesz látható a hitelkártya kivonaton.
-
axioma
veterán
Valaki leírná részletesen a DKJ-zás menetét?
Tegyük fel teljesen ki akarom használni a hitelkeretet (nem csak félig).
Fordulónap után hitelkártyával feltöltöm az ÁK számlámat? Vagy direktbe kártyával veszek DKJ-t? Milyet, a leghamarabbi lejáratút? Tehát jelenleg mondjuk D261028?Most pl OTP kártyám van, megkaptam a Bonus helyett a Bonus Gold-ot (hátralévő éves kártyadíjat jóváírták). Eddig 13-madika volt a fordulónap, most már ettől a hónaptól 11-edike lesz, tehát holnap, nem vasárnap? Ez alapján szombaton már vehetném is a DKJ-t.
És akkor hogy kell eljárnom, hogy október 10-11-ére már visszafizetésre is kerüljön az összeg a hitelkártyaszámlára, és 12-én újra tudjak venni?
Hanyadikán kell milyen módszerrel a DKJ eladást és kiutalást indítanom?
1. pentek 14 oratol hetfo reggel 8 ora van (kamatozasilag) a kincstarban, igy pentek 14 - hetfo 16 kozott mindegy mikor veszed
2. kozvetlenul dkj vasarlas, penz kartyarol feltoltes nincs
3. el kell adnod, es a spread fugg a lejaratig hatralevo idotol, ezert kell a legkozelebbit venni (utolso 14 napban venni, utolso 2 munkanapban eladni nem tudod, trukkos hosszu hetvegen ez lehet elozo szerda 16 utantol!)
4. kiutalas munkanap 8-tol es h-cs 16-ig, pentek 14-ig, dolgozos szombat talan egyaltalan nem jatszik... nem AFR-ben hanem kb. 2 orankent, es a bank se kotelezo "azonnal" konyvelje, de me'g aznap
(praktikusan utalhatsz kozvetlen a hk-szamlara is) -
axioma
veterán
oh, hat ez nem megkotes (nem mellesleg a csaloknak se igazan... a 48 ora miatt igy is 2x kellett belepjenek, az utalas max akkor ved jobban, ha arrol push/email megy kotelezoen, bar ha az is valtoztathato hogh hova, akkor az sem)
Ja , van aki nem ingyen utal, naluk lehet kellemetlenseg, ez nem mindig van a fejemben. -
T0mBd1gg3R
veterán
Valaki leírná részletesen a DKJ-zás menetét?
Tegyük fel teljesen ki akarom használni a hitelkeretet (nem csak félig).
Fordulónap után hitelkártyával feltöltöm az ÁK számlámat? Vagy direktbe kártyával veszek DKJ-t? Milyet, a leghamarabbi lejáratút? Tehát jelenleg mondjuk D261028?Most pl OTP kártyám van, megkaptam a Bonus helyett a Bonus Gold-ot (hátralévő éves kártyadíjat jóváírták). Eddig 13-madika volt a fordulónap, most már ettől a hónaptól 11-edike lesz, tehát holnap, nem vasárnap? Ez alapján szombaton már vehetném is a DKJ-t.
És akkor hogy kell eljárnom, hogy október 10-11-ére már visszafizetésre is kerüljön az összeg a hitelkártyaszámlára, és 12-én újra tudjak venni?
Hanyadikán kell milyen módszerrel a DKJ eladást és kiutalást indítanom?
-
66zio
aktív tag
-
axioma
veterán
-
Peter.70
addikt
Októbertől az államkincstárnál változások lesznek
-
hargitomi
tag
Ja ezt így most én is szerintem, novemberben jól be is zárom (6 hónap), aztán addig Gránitnál kérek egyet jövedelem odairányítás után.
Náluk meg maximum elindítom a GO! Hitelkártyát, hangsúlyozva, hogy 0 bankszámla, 0 extra csomagba rakás nélkül...
-
samyka11
csendes tag
MBH hitelkártya igénylés kaland tovább folytatódik

4 hónapja nyitottam számlát, GO! Hitelkártya igényléssel, de sose kaptam visszajelzést/hitelkeretet. Telefonon nem tudnak/látnak semmit. Így panaszt kellett mindig beadnom, arra muszáj válaszolniuk.
Ma megállapították, hogy: "A rendelkezésünkre álló adatok szerint a folyamat során ugyan rögzítésre került, hogy a
jövedelem munkáltatói igazolással kerül alátámasztásra, azonban ilyen dokumentum nem található az ügyiratban." Miközben a májusi számlanyitáskor beadtam az eredeti, papír alapú munkáltatói jövedelemigazolást, ami ezek szerint akkor nem került rögzítésre / elveszett...
Szintén így jártam, szintén május, akkor nyitottam a folyószámlát, leadtam a a munkáltatói igazolást a GO! hitelkártyához. Összvissz annyit látok, hogy jóljáró csomagba raktak. Aztán semmi több, de én el is engedtem.
-
confuser
senior tag
-
Angie™
addikt
-
confuser
senior tag
Tegnap jött az email hogy jóváhagyták a hitelkártya kérelmemet.
Próbáltam regisztrálni a netbankba, de nem fogadja el a telefonszámomat.
Felhívtam őket, azt mondták még az 2-3 nap.
Meg akartam nézni a szerződést, hogy mekkora keretet hagytak jóvá, az ügyintéző azt mondta, megkaptam az 1M-et. Kíváncsi leszek.
Arra én is, majd mindenképp írd meg

-
T0mBd1gg3R
veterán
A normál JTM szabályai érvényesek a hitelkártyákra is, annyi kiegészítéssel hogy itt felhasználástól függetlenül a hitelkeret 5%-át veszik törlesztőrészletnek, és összeadódik az egyéb hitelek törlesztőivel.
Nettó 800k jövedelem alatt a jövedelem 50%-a terhelhető hitellel, 800k felett pedig a 60%-a. Szóval legyen a példa fizetés nettó 1M (csak hogy könnyű legyen számolni), így összesen 600k-ig terhelhető. Ha van mondjuk 200k lakáshiteltörlesztő, akkor ezen felül még 8M hitelkártya hitelkeret fér bele (8M*5%=400k), ami lehet több hitelkeret összege is. Ez az elméleti maximum, de a bank mondhat kevesebbet. Pár éve a Raiffeisen biztos hogy szigorúbb volt ennél, a többiről nincs ezzel kapcsolatban tapasztalatom, nekem több “kis” hitelkeretem van, meg mellette lakáshitel, de most utánaszámoltam, nincs 40%-ra sem terhelve a fizetésem, szóval messze vagyok a határtól, így nem csoda ha odaadják a 6. hitelkártyát is.
Tegnap jött az email hogy jóváhagyták a hitelkártya kérelmemet.
Próbáltam regisztrálni a netbankba, de nem fogadja el a telefonszámomat.
Felhívtam őket, azt mondták még az 2-3 nap.
Meg akartam nézni a szerződést, hogy mekkora keretet hagytak jóvá, az ügyintéző azt mondta, megkaptam az 1M-et. Kíváncsi leszek.
-
confuser
senior tag
-
Yellow73_a
aktív tag
Én az MBH-nál csak Go! hitelkártyát igényeltem, rendes számlám nincs is ott.
-
axioma
veterán

4 hónapja nyitottam számlát, GO! Hitelkártya igényléssel, de sose kaptam visszajelzést/hitelkeretet. Telefonon nem tudnak/látnak semmit. Így panaszt kellett mindig beadnom, arra muszáj válaszolniuk.
Ma megállapították, hogy: "A rendelkezésünkre álló adatok szerint a folyamat során ugyan rögzítésre került, hogy a
jövedelem munkáltatói igazolással kerül alátámasztásra, azonban ilyen dokumentum nem található az ügyiratban." Miközben a májusi számlanyitáskor beadtam az eredeti, papír alapú munkáltatói jövedelemigazolást, ami ezek szerint akkor nem került rögzítésre / elveszett...
anno nekem joljaro csomagban addig nem inditottak a hitelkartyat, mig nem a munkaltatom kozvetlen utalt oda, hanem en masik bankbol. akkor viszont egybol (ott szoba se kerult a munkaltatoi mint opcio)
-
hargitomi
tag

-
kapasz
tag
Nekem az augusztusi kivonatomban sincs. Csak 8881 Ft vásárlási visszatérítés (a DKJ vásárlásom után).
Szóval nem kaptam meg. Pedig 07.12-én 53.652,- Ft "Vásárlás WIZZ AIRLINES ZRT Buda" látszik a júliusi kivonatomban.
Pedig jogosult vagyok rá, mert 06.30-án kaptam e.mailt "10% visszatérítés a nyári élményekre" tárggyal. Az e-mail tartalmazza a kártyám számát, és azt a feltételt, hogy "*Az ajánlat kizárólag a levélen feltüntetett számú hitelkártyával, a promóciós időszakban – 2026. július 1. és 2026. augusztus 31. között – vehető igénybe"
Reklamáljak?Reklamálj. Egyébként nem a megnevezést, hanem az MCC kódot nézik, amit a Cofidis kivonat nem mutat.
Ezt sosem értettem, hogy ha a kedvezményeket MCC alapján számolják, akkor ez a kód miért nem látható az ügyfél számára. (Mondjuk a K&H hitelkártyáknál látható.)
-
Yellow73_a
aktív tag
Nekem az augusztusi kivonatomban sincs. Csak 8881 Ft vásárlási visszatérítés (a DKJ vásárlásom után).
Szóval nem kaptam meg. Pedig 07.12-én 53.652,- Ft "Vásárlás WIZZ AIRLINES ZRT Buda" látszik a júliusi kivonatomban.
Pedig jogosult vagyok rá, mert 06.30-án kaptam e.mailt "10% visszatérítés a nyári élményekre" tárggyal. Az e-mail tartalmazza a kártyám számát, és azt a feltételt, hogy "*Az ajánlat kizárólag a levélen feltüntetett számú hitelkártyával, a promóciós időszakban – 2026. július 1. és 2026. augusztus 31. között – vehető igénybe"
Reklamáljak? -
confuser
senior tag
Köszi.
Amúgy reálisan különböző bankok hány hitelkártyát adnak egy embernek mekkora kerettel összesen?
Valamiért azt gondolom, még ha a fizetésem engedné is, nemigen fogok kapni 5-6 milliónál nagyobb teljes keretet az összes banknál együttesen.
Azért egy 10 millióval már DKJ-zással lehetne értelmes összegeket termelni, főleg ha ahhoz mérjük hogy ugyanennyi eredményhez ETF-be is legalább 6 milliót kéne saját pénzből befektetni, amit azért idő összeszedni.
Bizonyára van egy olyan vagyon, ami felett már nem érdemes ezzel szórakozni, meg nyilván ha valaki ingatlant akar venni, a JTM keret jelentős részére szüksége van ahhoz így már ez nem játszik.A normál JTM szabályai érvényesek a hitelkártyákra is, annyi kiegészítéssel hogy itt felhasználástól függetlenül a hitelkeret 5%-át veszik törlesztőrészletnek, és összeadódik az egyéb hitelek törlesztőivel.
Nettó 800k jövedelem alatt a jövedelem 50%-a terhelhető hitellel, 800k felett pedig a 60%-a. Szóval legyen a példa fizetés nettó 1M (csak hogy könnyű legyen számolni), így összesen 600k-ig terhelhető. Ha van mondjuk 200k lakáshiteltörlesztő, akkor ezen felül még 8M hitelkártya hitelkeret fér bele (8M*5%=400k), ami lehet több hitelkeret összege is. Ez az elméleti maximum, de a bank mondhat kevesebbet. Pár éve a Raiffeisen biztos hogy szigorúbb volt ennél, a többiről nincs ezzel kapcsolatban tapasztalatom, nekem több “kis” hitelkeretem van, meg mellette lakáshitel, de most utánaszámoltam, nincs 40%-ra sem terhelve a fizetésem, szóval messze vagyok a határtól, így nem csoda ha odaadják a 6. hitelkártyát is.
-
pictigjis
őstag
mbh go igenyles: aug. 27-en voltunk a fiokban beadni az igenylest. a munkaltatoi ekkor meg csak digitalis formaban volt elerheto. fizikailag ezen a heten kedden reggel adtuk le az igazolast. a bankbol hivas meg nem jott, de az appban mara lathatova valt az uj kartya (egy nemreg sima standardda atminositett enpostam hitelkartya volt evekkel ezelottrol)
tarskartyat elso korben nem lehetett meg igenyelni, ezt csak jovahagyas utan lehet intezni, szoval ezek szerint mar jovo heten mehetunk is ujra. szigetszentmiklosi fiok volt, itt nem
voltak olyan idiotak, mint dunaharasztiban, ahol elso korben azon is vitatkozni kellett, hogy hitelkartya-igenyleshez nem kell rendelkezni mbh-s lakossagi szamlaval... -
vnorbi
aktív tag
Köszi.
Amúgy reálisan különböző bankok hány hitelkártyát adnak egy embernek mekkora kerettel összesen?
Valamiért azt gondolom, még ha a fizetésem engedné is, nemigen fogok kapni 5-6 milliónál nagyobb teljes keretet az összes banknál együttesen.
Azért egy 10 millióval már DKJ-zással lehetne értelmes összegeket termelni, főleg ha ahhoz mérjük hogy ugyanennyi eredményhez ETF-be is legalább 6 milliót kéne saját pénzből befektetni, amit azért idő összeszedni.
Bizonyára van egy olyan vagyon, ami felett már nem érdemes ezzel szórakozni, meg nyilván ha valaki ingatlant akar venni, a JTM keret jelentős részére szüksége van ahhoz így már ez nem játszik.2016-től úgy 3-4 évig 0% volt minden DKJ sorozat hozama még akkor is, ha lejáratig tartottad. Egy rövid ideig mínuszos aukciók is voltak, azaz már vásárláskor garantálta az állam, hogy kevesebbet fogsz visszakapni, mint amennyiért vetted.
Nem mondom, hogy visszajönnek ezek az évek, de volt már ilyen.
-
T0mBd1gg3R
veterán
A jelenlegi tudás szerint mindenhol kártyás vásárlásnak számít, de visszatérítést csak a Cofidis és az Unicredit ad rá (viszont utóbbi csak havi 150k vásárlásig). A többi (mint pl az Erste Max és MBH Go) nem ad rá visszatérítést, így azokat sokkal jobban megéri a megfelelő kategóriájú vásárlásra használni.
Köszi.
Bizonyára van egy olyan vagyon, ami felett már nem érdemes ezzel szórakozni, meg nyilván ha valaki ingatlant akar venni, a JTM keret jelentős részére szüksége van ahhoz így már ez nem játszik. -
confuser
senior tag
Olyan kérdésem lenne még a DKJ-záshoz, hogy minden banknál kártyás vásárlásnak számít? Sehol nem kezdenek azonnal hitelkártyakamatokat számítani fel rá?
- Cofidis tudom, hogy működik.
És ami érdekelne még:
- Erste MAX
- MBH Go
- OTP (mert már megvan, de majd lehet dobom ha meglesz az Erste és az MBH)
Ha jól értem az első 3 kártya együttesen adja a maximális visszatérítést épelméjű mennyiségű havi költés mellett. Ezeket kimaxolni azért elég sokat kell költeni, az Ersténél pl a 3% nem mehet élelmiszerboltra.A jelenlegi tudás szerint mindenhol kártyás vásárlásnak számít, de visszatérítést csak a Cofidis és az Unicredit ad rá (viszont utóbbi csak havi 150k vásárlásig). A többi (mint pl az Erste Max és MBH Go) nem ad rá visszatérítést, így azokat sokkal jobban megéri a megfelelő kategóriájú vásárlásra használni.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Olyan kérdésem lenne még a DKJ-záshoz, hogy minden banknál kártyás vásárlásnak számít? Sehol nem kezdenek azonnal hitelkártyakamatokat számítani fel rá?
- Cofidis tudom, hogy működik.
És ami érdekelne még:
- Erste MAX
- MBH Go
- OTP (mert már megvan, de majd lehet dobom ha meglesz az Erste és az MBH)
Ha jól értem az első 3 kártya együttesen adja a maximális visszatérítést épelméjű mennyiségű havi költés mellett. Ezeket kimaxolni azért elég sokat kell költeni, az Ersténél pl a 3% nem mehet élelmiszerboltra. -
blt-blog
tag
Külföldön élsz? Itthon úgy tudom nincs Amex, kivonultak mikor eltörölték a magasabb tranzakciódíjas vásárlásokat amiből fedezték a magasabb visszatérítéseket.
hu-n valoban nincs mar amex, talan az otp-nel volt de megszunt. mashol viszont van es koszoni, eleg jo bonuszokat ad a feltetelek teljesitese eseten

-
ClioRS
őstag
Benne van a hirdetményben, bár elég érdekesen van megfogalmazva, de nem egy bug a rendszerben. Az a bug, hogy az ügyfélszolgálat nem tudja jól az infókat

Amúgy még ha vonnák is bőven megéri ezt a kártyát tartani és használni. -
pictigjis
őstag
-
ClioRS
őstag
Nekem is ugyanezt mondták, de nem így van. A kérdést sem értette mikor feltettem, állította, hogy náluk nincs olyan, hogy nincs számlavezetési díj.
-
mzsombor
tag
És a tranzakciótörténetben azóta sem látod?
Őszintén, nekem fogalmam sincs, hogy benne van-e az egyenlegemben, de látszani biztos nem látszik a tranzakciók között.Ott nem látszik. A kivonatban viszont benne van:
2026.08.10 Átvezetés 5 000 Ft -
Yellow73_a
aktív tag
Még augusztus 11-én írtam neked, hogy igen...

https://prohardver.hu/tema/a_hazai_hitelkartyak_hasznalata_es_visszateritesei/hsz_1223-1223.html
És a tranzakciótörténetben azóta sem látod?
Őszintén, nekem fogalmam sincs, hogy benne van-e az egyenlegemben, de látszani biztos nem látszik a tranzakciók között. -
Angie™
addikt
Szerinted, hányféle ügyfélszolgálatos van?

Ahányféle ember

Kifogtál egy olyat, akinek halványlila fogalma sincs róla, mi-hogyan működik.
btw, engem meg nem akartak felvenni, ilyeneket meg felvettek.. pff
-
Angie™
addikt
Cofidisnél van welcome bónusz?
Nincs
-
T0mBd1gg3R
veterán
Külföldön élsz? Itthon úgy tudom nincs Amex, kivonultak mikor eltörölték a magasabb tranzakciódíjas vásárlásokat amiből fedezték a magasabb visszatérítéseket.
-
mzsombor
tag
Sziasztok,
Megkapta valaki az 5k visszatérítést a júliusi nyaralás promócióban?
Az alábbi tájékoztatás értelmében az augusztusi számlazárásig ki kellett volna utalniuk, mert 50k fölött vásároltam repülőjegyet. Természetesen nem kaptam semmit."A visszatérítésre való jogosultságot a Bank utólagosan két alkalommal vizsgálja. Először a július 31-ig terjedő időszakra vonatkozóan augusztus 10-ig vizsgálja és legkésőbb az augusztus havi számlazárásáig a jogosult Ügyfél hitelkártya számláján jóváírja. Második alkalommal az augusztus 31-ig terjedő időszakra vonatkozóan szeptember 10-ig vizsgálja és legkésőbb a szeptember havi számlazárásáig a jogosult Ügyfél hitelkártya számláján jóváírja. A jóváírás az elektronikusan vagy postai úton kiküldött számlakivonaton kerül feltüntetésre."
Az augusztusi tankolásimra történő visszatérítésre még várni kell, kíváncsi vagyok, hogy azt megkapom-e.
Jó hír viszont, hogy megjelent a netbankban a hitelkeret emelés kérése gomb. Beállítottam a max 1M-t, rákattintottam és már azonnal meg is emelt 1M-ra a keretemet (1 éve 700k-val kezdtem, fél éve emelhettem 900k-ra, és most a maximális 1M-ra)
Még augusztus 11-én írtam neked, hogy igen...

https://prohardver.hu/tema/a_hazai_hitelkartyak_hasznalata_es_visszateritesei/hsz_1223-1223.html
-
blt-blog
tag
Cofidisnél van welcome bónusz?
Altalanossagban reagaltam arra, hogy valakinek a feleseget nehez ravenni, hogy a hitelkartya bizniszbe belevagjon. Az en peldam amex, ott van welcome bonusz.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Most beszéltem a cofidissel. Azt mondták, hogy hiába töltöm fel a hitelkeretemet teljesen az elszámolási időszakon belül, akkor is lesz számlavezetési díj. Ezt csak azért mondta, mert ezt kell mondania, vagy tényleg lesz? -
Yellow73_a
aktív tag
"Ettől függetlenül nálunk is lehetne egy 2. Cofidis kártya, azt még nekem sem sikerült elérnem"
Eltartott egy darabig, de sikerult elernem, hogy a felesegemmel 2 evente valtogatjuk, hogy kinek van fokartyaja es kinek tarskartyaja, hogy maximalizaljuk a welcome bonuszt. Nem volt egyszeru meccs, de sikerult a maximalizalas.Cofidisnél van welcome bónusz?
-
Yellow73_a
aktív tag
Sziasztok,
Megkapta valaki az 5k visszatérítést a júliusi nyaralás promócióban?
Az alábbi tájékoztatás értelmében az augusztusi számlazárásig ki kellett volna utalniuk, mert 50k fölött vásároltam repülőjegyet. Természetesen nem kaptam semmit."A visszatérítésre való jogosultságot a Bank utólagosan két alkalommal vizsgálja. Először a július 31-ig terjedő időszakra vonatkozóan augusztus 10-ig vizsgálja és legkésőbb az augusztus havi számlazárásáig a jogosult Ügyfél hitelkártya számláján jóváírja. Második alkalommal az augusztus 31-ig terjedő időszakra vonatkozóan szeptember 10-ig vizsgálja és legkésőbb a szeptember havi számlazárásáig a jogosult Ügyfél hitelkártya számláján jóváírja. A jóváírás az elektronikusan vagy postai úton kiküldött számlakivonaton kerül feltüntetésre."
Az augusztusi tankolásimra történő visszatérítésre még várni kell, kíváncsi vagyok, hogy azt megkapom-e.
Jó hír viszont, hogy megjelent a netbankban a hitelkeret emelés kérése gomb. Beállítottam a max 1M-t, rákattintottam és már azonnal meg is emelt 1M-ra a keretemet (1 éve 700k-val kezdtem, fél éve emelhettem 900k-ra, és most a maximális 1M-ra)
-
blt-blog
tag
Nyilván minden családban más, meg nem is szabályszerű, de közös kasszán mi simán használjuk ketten ugyanaz(oka)t a kártyá(ka)t digitalizálva. Ettől függetlenül nálunk is lehetne egy 2. Cofidis kártya, azt még nekem sem sikerült elérnem

@ClioRS: szuper, gratulálok

@Peter.70: az összefoglaló tábla utolsó előtti sorában van, havi zárás dátuma Cofidis esetén: változó, hitelkártya naptár alapján minden hónap 16-23-a között. ClioRS pedig linkelte a konkrét naptárat, ami az összefoglaló szöveges részében is linkelve van.
"Ettől függetlenül nálunk is lehetne egy 2. Cofidis kártya, azt még nekem sem sikerült elérnem"
Eltartott egy darabig, de sikerult elernem, hogy a felesegemmel 2 evente valtogatjuk, hogy kinek van fokartyaja es kinek tarskartyaja, hogy maximalizaljuk a welcome bonuszt. Nem volt egyszeru meccs, de sikerult a maximalizalas. -
confuser
senior tag
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Meg se szoktam várni a visszatérítést, simán csak visszatöltöm a hitelkeret maximumáig, vagyis a visszatérítéssel 100% fölé megyek, amikor megkapom pár nap múlva. De mivel DKJ-t egyébként is csak 10k-s címletekben lehet venni, szükség is van a hitelkeret feletti részre ahhoz, hogy a teljes visszatérítést megkapjam (mert a 10k-s címletet mondjuk 9500-ért veszed).
Lehetne ezen finomítani, az utolsó fillérig kihasználni hogy ne az én pénzem álljon benne, de nekem többet ér a kényelem meg a biztonság. Szoktam azon gondolkozni, hogy ha valami történne velem, ki tudná a határidőkre figyelve a feltételeket teljesíteni, és nyilván nincs ilyen a környezetemben. Ezzel a kényelmes megoldással viszont a Cofidisen pl. nem kell aggódni, mert havi 10 percet leszámítva mindig vissza van töltve a hitelkerete, úgy meg költségmentes.
Ti most melyik Cofidisről beszéltek?
-
Peter.70
addikt
Meg se szoktam várni a visszatérítést, simán csak visszatöltöm a hitelkeret maximumáig, vagyis a visszatérítéssel 100% fölé megyek, amikor megkapom pár nap múlva. De mivel DKJ-t egyébként is csak 10k-s címletekben lehet venni, szükség is van a hitelkeret feletti részre ahhoz, hogy a teljes visszatérítést megkapjam (mert a 10k-s címletet mondjuk 9500-ért veszed).
Lehetne ezen finomítani, az utolsó fillérig kihasználni hogy ne az én pénzem álljon benne, de nekem többet ér a kényelem meg a biztonság. Szoktam azon gondolkozni, hogy ha valami történne velem, ki tudná a határidőkre figyelve a feltételeket teljesíteni, és nyilván nincs ilyen a környezetemben. Ezzel a kényelmes megoldással viszont a Cofidisen pl. nem kell aggódni, mert havi 10 percet leszámítva mindig vissza van töltve a hitelkerete, úgy meg költségmentes.
Szimpatikus ez a módszer

-
confuser
senior tag
-
Angie™
addikt
Nem hó végén kapod a visszatérítést. Tranzakciónként kapod 1-2-3 napon belül. Az egyenlegedet látod a végtelenül egyszerű mobilapplikációban, vagy ha belépsz a netbankba.
-
Peter.70
addikt
És a cofidis HK hó eleji vissza töltésnél figyelembe veszed a hó végén kapott vissza térítést? Vagy a vissza térítést rögtön a vásárlás után már látod, és akkor a vissza töltés összegét ki lehet számolni?
-
confuser
senior tag
Sziasztok!
Igényeltem egy Cofidis-es hitelkártyát. A telefonos beszélgetés megtörtént és 700-as keretet ajánlottak. Most kell beküldenem a doksikat, de még felmerült bennem pár kérdés, amikre az ügyintéző vagy nem igazán tudott válaszolni (nem is értette a kérdést, de az már mellékes), vagy tőle nem is kérdeztem meg mert azzal csak lebuktatom magam (DKJ-ra akarom használni).
1. Nincs havidíj, ha előre (a Cofidis által használt naptár alapján) visszatöltöm a felhasznált összeget, igaz?
2. Nincs kártyadíj sem, ha itt is odafigyelek az előző pontra?
3. Kértek számlakivonatot is, amiben nincs nagyon rejtegetni valóm, csak sok a saját számláim közti utalgatás (más bankoknál is van bónusz miatt számla és az ingyenesség feltételeit teljesítem velük), és nincs nagyon költés, mert mindent már MBH GO-ról intézek. Ez zavarhatja vajon a Cofidis-t?
4. DKJ-nél érdemes olyat választani, ami még nincs a lejárat közelében? Mármint arról tudok, hogy két nappal a lejárat előtt nem lehet eladni, de hozam szempontjából melyik éri meg jobban a közeli vagy későbbi lejáratú?
5. Akik már csinálták, azonnal a teljes összeggel kereskedtetek? Nem lesz gyanús a rendszernek, hogy hirtelen 700-at elköltök a MÁK-nál?3. Nem zavarja őket, csak a fizetést keresnek rajta.
4. Ha tervezed idő előtt eladni, akkor minél közelebbi lejáratút vegyél. A megtakarítás topikban írtak egy jó ökölszabályt: 2 hónap múlva lejáró DKJ 2 hét alatt hozza magát nullára a spread miatt, 3 hónap múlva lejáró DKJ meg 3 hét múlva. Úgysem nagyon kapsz 1 hónapon belül lejárót, szóval nem valószínű hogy belefutsz a 2 napos nem visszaváltható időszakba. Ha meg nem tervezed eladni, akkor kb mindegy, olyan minimális a különbség köztük, de én akkor is a legkorábban lejárót javasolnám. -
IPHUN
csendes tag
Szia!
1. - ha záráskor nincs tartozásod, akkor valóban nincs havidíj (én azt csinálom, hogy elsején feltöltöm Revolutra, onnan fizetési kérelemmel vissza saját számlára, majd ha megjött a Cofidis számlára a visszatérítés, akkor a visszatérítés mértékével csökkentett összeget beutalom a Cofidisnek). Miután bőven van egyéb forgalmam is Revon, eddig nem volt belőle gond, hogy csak átfolyatom a pénzt.
2. - az első évben nincs kártyadíj (legalábbis amikor én szerződtem így volt), utána pedig ha tartod az 1. pontban levőt, akkor nem is lesz.
5. - december óta csinálom és eddig nem volt gond. Sőt, közben volt egy hitelkeret emelés ajánlat is.Köszi a válaszokat!

-
confuser
senior tag
Miért jó az elsejei vétel és az azonnali visszatöltés? Miért nem Cofidis forduló utáni DKJ vétel, és fordulónap előtti visszatöltés DKJ eladásból? Így teljes egészében csak a Cofidis pénzét használom, és csak két napig van náluk a pénzük.
Úgy a jobb ahogy írod, de elértem a kapacitásomat hogy mennyi dologra tudok figyelni, így leegyszerűsítettem, némi saját tőke bevonása árán. Hó elején egyben letudok szinte mindent, így komfortosabb nekem.
-
Yellow73_a
aktív tag
Miért jó az elsejei vétel és az azonnali visszatöltés? Miért nem Cofidis forduló utáni DKJ vétel, és fordulónap előtti visszatöltés DKJ eladásból? Így teljes egészében csak a Cofidis pénzét használom, és csak két napig van náluk a pénzük.
-
confuser
senior tag
-
Angie™
addikt
-
ClioRS
őstag
Bár nem engem kérdeztél, de én csak erre használom, az elején visszatöltöttem időre, aztán kb fél évig nem, így vonták a számlavezetési díjat, majdnem egy év alatt 700-ról 1 millióra emelték a keretemet.
-
pictigjis
őstag
csak akkor kapnál két százalékot, ha forinttól eltérő devizanemben vásárolsz külföldön. így hiába teszed a forintos vásárlásaidat curve és litván fizetési lokáció alá, nem nyersz vele plusz 1%-ot
A külföldön, forinttól eltérő, egyéb pénznemben végrehajtott vásárlás visszatérítés mértéke az Erste Signature Hitelkártyával végzett Vásárlási tranzakció összegének 2%-a. A vásárlás visszatérítést Erste Forintok formájában biztosítjuk.
-
fraba
aktív tag
mindezt úgy, hogy minden hónapban DKJ-t veszel/Revolutot töltesz fel a hitelkeretből és bezsebeled a 1% jóváírást, és időre visszatöltöd a keretedet (tehát nincs belőled bevételük)?
és mennyire emelték? 1M Ft? -
Angie™
addikt
Ők kerestek meg emailben, hogy amennyiben nyitott vagyok, akkor lenne lehetőségem megemelni a hitelkeretet, de be kell küldjek munkáltatói igazolást.
-
svédcsepp
tag
Erste signature hitekártyát használ valaki CURVE alatt? Vajon külföldi költésnek látja így , és 2%-ot ad vissza a sima hazai 1% helyett?
-
fraba
aktív tag
-
Angie™
addikt
Sziasztok!
Igényeltem egy Cofidis-es hitelkártyát. A telefonos beszélgetés megtörtént és 700-as keretet ajánlottak. Most kell beküldenem a doksikat, de még felmerült bennem pár kérdés, amikre az ügyintéző vagy nem igazán tudott válaszolni (nem is értette a kérdést, de az már mellékes), vagy tőle nem is kérdeztem meg mert azzal csak lebuktatom magam (DKJ-ra akarom használni).
1. Nincs havidíj, ha előre (a Cofidis által használt naptár alapján) visszatöltöm a felhasznált összeget, igaz?
3. Kértek számlakivonatot is, amiben nincs nagyon rejtegetni valóm, csak sok a saját számláim közti utalgatás (más bankoknál is van bónusz miatt számla és az ingyenesség feltételeit teljesítem velük), és nincs nagyon költés, mert mindent már MBH GO-ról intézek. Ez zavarhatja vajon a Cofidis-t?
4. DKJ-nél érdemes olyat választani, ami még nincs a lejárat közelében? Mármint arról tudok, hogy két nappal a lejárat előtt nem lehet eladni, de hozam szempontjából melyik éri meg jobban a közeli vagy későbbi lejáratú?
5. Akik már csinálták, azonnal a teljes összeggel kereskedtetek? Nem lesz gyanús a rendszernek, hogy hirtelen 700-at elköltök a MÁK-nál?Üdv a klubban
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
5. Akik már csinálták, azonnal a teljes összeggel kereskedtetek? Nem lesz gyanús a rendszernek, hogy hirtelen 700-at elköltök a MÁK-nál?Szia!
1. - ha záráskor nincs tartozásod, akkor valóban nincs havidíj (én azt csinálom, hogy elsején feltöltöm Revolutra, onnan fizetési kérelemmel vissza saját számlára, majd ha megjött a Cofidis számlára a visszatérítés, akkor a visszatérítés mértékével csökkentett összeget beutalom a Cofidisnek). Miután bőven van egyéb forgalmam is Revon, eddig nem volt belőle gond, hogy csak átfolyatom a pénzt.
2. - az első évben nincs kártyadíj (legalábbis amikor én szerződtem így volt), utána pedig ha tartod az 1. pontban levőt, akkor nem is lesz.
5. - december óta csinálom és eddig nem volt gond. Sőt, közben volt egy hitelkeret emelés ajánlat is. -
IPHUN
csendes tag
Sziasztok!
5. Akik már csinálták, azonnal a teljes összeggel kereskedtetek? Nem lesz gyanús a rendszernek, hogy hirtelen 700-at elköltök a MÁK-nál? -
Yellow73_a
aktív tag
Nyilván minden családban más, meg nem is szabályszerű, de közös kasszán mi simán használjuk ketten ugyanaz(oka)t a kártyá(ka)t digitalizálva. Ettől függetlenül nálunk is lehetne egy 2. Cofidis kártya, azt még nekem sem sikerült elérnem

@Peter.70: az összefoglaló tábla utolsó előtti sorában van, havi zárás dátuma Cofidis esetén: változó, hitelkártya naptár alapján minden hónap 16-23-a között. ClioRS pedig linkelte a konkrét naptárat, ami az összefoglaló szöveges részében is linkelve van.
Az nem segítene, ha ugyanaz(oka)t a kártyá(ka)t használnánk mindketten, mert mint írtam, az MBH-t vagy kimaxolom, vagy közel kimaxolom. Kéne a feleségemnek is egy, amit ő a majdnem napi szintű vásárlásaival szintén kimaxolna, vagy közel kimaxolna. Értelemszerűen a Cofidis meg pláne kimaxolható bárki által DKJ-vel
-
Peter.70
addikt

Köszönöm
1307 ClioRS: Neked is -
confuser
senior tag
Ja, hogy családi szinten. Úgy mi is ki tudnánk maxolni a Cofidis mellett legalább két kártyát, én egyedül az én költéseimmel az én kártyáimra írtam. Hónapok óta rágom a feleségem fülét, hogy csináltasson ő is egy MBH Go-t, meg egy Cofidist, de eddig még nem adta be a derekát.

-
Yellow73_a
aktív tag
Én sem fogom kihasználni, ezért írtam elméleti maximumot. Mi egy MBH-s keretet sajnos simán kimaxolunk, kettőt viszont biztos nem, főleg hogy ahogy írtam, étkezés+drogériát elviszi az Erste MAX, de azt sem maxolom ki (nemrég néztem pont az elmúlt 12 hónapot, olyan 20k a ki nem használt visszatérítése). A MBH Platina csak azért van, mert kiderült hogy megkapom ingyen, és csak nagyösszegű elektronikai cikkeket tervezek vele vásárolni (amikor épp kell), hogy az online vásárlási biztosítás +1 év garanciáját megkapjam (vagy adott esetben a legjobb ár garanciát), de alapjáraton nem tervezem használni. CIB és Unicredit meg csak DKJ miatt van, azokkal megintcsak nem hajtok végre rendes vásárlásokat (ha a CIB nem fog működni, azonnal zárom is).
A Cofidis-Erste MAX-MBH Go kombináció 256k-ja viszont egyáltalán nem irreális szerintem egy családnak, MBH Go-ra elég kb 400k vegyes költés rezsivel együtt, Erste MAX-ra meg egy jól irányzott 250k. A mai árakkal ez még csak nem is luxus életvitel.
Ja, hogy családi szinten. Úgy mi is ki tudnánk maxolni a Cofidis mellett legalább két kártyát, én egyedül az én költéseimmel az én kártyáimra írtam. Hónapok óta rágom a feleségem fülét, hogy csináltasson ő is egy MBH Go-t, meg egy Cofidist, de eddig még nem adta be a derekát.
-
ClioRS
őstag
Múlt héten kizárt a netbank, csak ma tudtam elintézni, hogy be tudjak újra lépni, és meglepetésre ott várt a keretemelés, 900-ról 1M-ra. Pedig az utolsó 2 hónapban nem fizettem számlavezetési díjat.
-
ClioRS
őstag
Elszámolási időszak utolsó napjáig (én például utolsó nap szoktam) kell visszatölteni a hitelkeretet, így nem lesz számlavezetési díj és kártyadíj sem.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Előre is elnézést kérek, ha már ki volt tárgyalva. A cofidis HK visszatéritést valaki el tudná mondani részletesen, hogy lehet teljesen ingyenessé tenni? Az összefoglalóban lévő táblázatban ha jól láttam nem a számlazárási dátumok vannak -
confuser
senior tag
Ez két külön ellenőrzés. Fizetés munkáltatóiról/számlakivonatról, fennálló hitelek KHR-ből. Nekem azért nem fogadták el a számlakivonatot a fizetés igazolásához, mert nem az a kulcsszó van a közleményben, amit ők keresnek… ennek ellenére egyértelmű, de a Cofidis nem tudja így elfogadni.
@Peter.70
A KHR lekérdezést ilyenkor megküldik postán az ügyfélnek is, és azon látod, hogy összefut. -
Peter.70
addikt
-
dptrsk
addikt
Folyamatban, csak van neki 2 nap átfutási ideje. Utána meg gondolom újra ül rajta a Cofidis 3 hétig… Persze hosszú távon mindegy, csak bosszantó.
Amúgy telefonban nekem azt mondták, hogy azért a bekérés, hogy ellenőrizzék hogy van-e változás, akár a fizetésemben, akár a felvett hiteleimben. Hát, nyilván van, az én KHR-em elég hosszú

@blt-blog: köszi a tapasztalat megosztást

Na de a munkáltatóin pont nem lesz rajta egyéb hitel...
A bankszámlakivonat logikusabb lenne, bár akkor is lehet több számlád.... -
Angie™
addikt
Folyamatban, csak van neki 2 nap átfutási ideje. Utána meg gondolom újra ül rajta a Cofidis 3 hétig… Persze hosszú távon mindegy, csak bosszantó.
Amúgy telefonban nekem azt mondták, hogy azért a bekérés, hogy ellenőrizzék hogy van-e változás, akár a fizetésemben, akár a felvett hiteleimben. Hát, nyilván van, az én KHR-em elég hosszú

Annyira jó érzés belépni a prémium Cofidis ügyfelek táborába
Remélem te is mihamarabb megtapasztalod 
-
confuser
senior tag

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Új Dobozos ASUS Vivobook S 14 laptop -30% AMD Ryzen AI 7 350 16/1TB 14" WUXGA FHD+ OLED
- LENOVO X1 Carbon Gen 8 / 14" FHD / i5-10210U / 8GB DDR4 / 1TB NVMe / W11 / Magyar bill / Számla, 1 é
- Dell Inspiron 14 Plus Copilot+ 7441 laptop 14" hüvelykes QHD+ érintőképernyővel Snapdragon X Plus
- ÚJ HP OmniBook X Flip x360 Dobozos Érintős Hajtogatós Laptop Tab -35% 16" Intel Ultra 5 226V 16/512
- Samsung Galaxy S10+ és Watch Active 2 (44mm) csomag / EKG, Vérnyomás mérésre
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Asus ROG G16 Erőgép 2K gaminghez, 240Hz-es kijelzővel és Rtx 4060
- 27% - GIGABYTE B650 GAMING X AX V2 Alaplap
- Ultrakönnyű Fujitsu Lifebook U7411 14" FHD - i5 1135G7, 8-16GB RAM, SSD, 6-7 órás akku, számla, 6 hó
- ÚJ 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 1000GB 1 év garancia (Microsoft + MalakCare)