- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Fotók, videók mobillal
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- MIUI / HyperOS topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- 8300 mAh, maradhat?
-
Mobilarena
A hazai hitelkártyák használata és visszatérítései. Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blt-blog
kezdő
Mondjuk ez a valasz azert nem korrekt, mert te a bankoddal vagy szerzodesben es ok terheltek be valamit, tehat veluk kell veszekedni. Hiaba mesz oda egy random eladohoz a boltban, annak se tudasa, se jogkore, se ismerete nincs arrol, hogy barmit tegyen. A legegyszerubb talan valoban az lenne, hogy visszamenni, refund a rossz terminalon, terheles a jo terminalon es kalap kabat, de egy sima eladoval ezt sosem fogod megertetni.
-
Hovi
aktív tag
válasz
blt-blog #350 üzenetére
Jogos a felvetésed, természetesen ezt én is megkérdeztem az ÜFSZ-től. Az volt a válasz, hogy hozzájuk a szerencsejáték kód jött be a terminálról. Focizzam le a nemzetivel. Na persze, 67Ft-ot. Amúgy ha meglenne a blokk a vásárlásról...bár azon aszem nincs rajta mit is vettem. Mindegy. Ritkán járok nemzetibe. (közel a határ). Részemről problem solved, hogy nem megyek nemzetibe.
-
Hovi
aktív tag
Üdv,
Egy érdekes dolog: Erste Max hitelkártya:
Ma reggel ezt látom a George appban:
Nem tudtam hová tenni, no gondolom ilyet még úgysem teszteltem (február óta van Erste bankom) hívjuk fel az ÜFSZ-t.
Nagyon kedves ügyintéző, szépen elmondta nekem: szerencsejáték volt (lottózó) az KP felvétnek minősül. Mondom neki, nem szoktam lottózni, az ehhez köthető költés (~2500 ft) egy nemzeti dohánybolt volt, ahol cigit vettem. Azt mondja erre: két termináljuk kell legyen olyan helyen, ahol lottót is árulnak a nemzetiben. Egyik a lottóra (szerencsejáték) a másik pedig minden másra. Valszeg felcserélték a terminált.
Jó tudni, hogy ilyen is van. -
axioma
veterán
válasz
Yellow73_a #345 üzenetére
Elobb csak vidd fel az ujban, majd amikor mar teljesult, akkor torold csak a regiben (bar amugy a torles max. neked cleanup miatt, a szolgaltato 1 db utolso szamlaszamot tart nyilvan, a regirol onnantol nem fog terhelni, en volt amit szamlafelmondaskor 5+ eve nem terheltek allapotban szuntettem csak meg).
Persze ha meg a regi szamla megszunik, akkor meg torold, aztan max. amelyik szolgaltato nem veszi at idoben, annak mashogy kell kifizetni (ha lehet online kartyaval, akkor me'g plusz koltseged se lesz rajta).
Az atfutasi ido eleg hosszu, jellemzoen a szolgaltato a szamlazaras elott is napokkal fixalja a szamlaszamokat, zaras, szamlakiallitas, kikuldes, fizetesi hatarido -> kb. mire ez lefut, mar a kovetkezo fixalasa kezdodik. Van ahol az 1 teljes honap se feltetlen eleg. -
Yellow73_a
tag
válasz
confuser #337 üzenetére
Tegnap megjött a levél a netbankos azonosítómmal. Az első belépéshez szükséges SMS-t már régen megkaptam.
Így be tudtam lépni a netbankba és a mobilbankba is.A csoportos beszedési megbízások átvitele hogyan történik? Gondolom csak szimplán megadom az MBH netbankban a csoportos beszedési megbízást, illetve ezzel párhuzamosan letiltom az Ersténél. Azonnal átvezetődik ez a szolgáltatóknál? Vagy hosszabb átfutású?
Az egyes szolgáltatóknál megvárom, míg beterheli a júliusiakat, ezt követően indítom majd az átvezetést. A legtöbb szolgáltató minden hónap 10 és15-e között emeli le az összeget, de a Digi pl. a hónap végén -
blg
senior tag
-
blg
senior tag
válasz
Yellow73_a #336 üzenetére
A bankok általában nem írják rá a levélre ki a feladó, amikor bankkártyát küldenek a levélben. Ez szerintem egy biztonsági intézkedés.
Én ezt láttam az Ersténél, OTP-nél, K&H-nál és Raiffeisennél is.
-
blg
senior tag
Erste MAX hitelkártya
Nekem nem megy a Hitelkártya hűségprogramok menüpontban a pontbeváltás, pedig ma van az utolsó lehetőség, ha ebben a hónapban szeretném megkapni a visszatérítést.
Látszólag minden működik, megnyomom a Pontbeváltás gombot, beadom az összeget, megnyomom a Beváltás gombot, kiválasztom, hogy a George appban szeretném jóváhagyni, jóváhagyom, kiírja, hogy sikeresen jóváhagytam, éééés: nem váltódott be a beírt összeg, nem jelenik meg a beváltás tétel a listában és nem változik a pontegyenleg. Többször próbálkoztam appban is és weben is.Nektek megy?
Írtam panaszt az appban, de még nem válaszoltak rá. -
confuser
senior tag
válasz
Yellow73_a #336 üzenetére
Ahogy írtam, én csak ott tudtam. Ha nincs más a leveledben, akkor szerintem neked sem lesz más lehetőséged.
-
confuser
senior tag
válasz
Yellow73_a #334 üzenetére
Biztos van náluk is ilyen opció, hogy fiókba kéred, de alapból mindenhol lakcímre küldés van. A csoportosokat én inkább magamnak vittem át netbankon.
-
Yellow73_a
tag
válasz
confuser #327 üzenetére
Végül felhívtam a bankot, de előtte ma reggel kaptam egy e-mailt, amiben már az első haviszámlakivonat volt. Kicsit etikátlannak tartom, hogy 06.30-i keltezésű levélben értesítettek, hogy jóváhagyták az igényelt hitelkeretet, és erre emailben már ki is küldték az első számlakivonatot, benne a 600 Ft számlavezetési díjról június hónapra.
Ráadásul még a hitelkártyámat sem kaptam meg, így hitelkártya adataim sincsenek még.
A bankos csaj rá is kérdezett, hogy nem kaptam meg a hitelkártyát? Hát nem.Minden esetben postán jön a kártya? Nem lehet, hogy az ügyintéző a bankfiókba kérte?
Maga a hitelkártya szerződés sincs még a kezemben, illetve amúgy is be kell mennem a bankba a netbankot meg a telebankot intézni, meg átiratni a csoportos beszedési megbízásokat. -
confuser
senior tag
Köszi a visszajelzést!
A K&H-s értelmezés kissé érdekes, mindenesetre köszi a megosztást! (Szerintem a bankos topikban is lenne relevanciája megosztani).
Más: duplad #256-ra reagálva, teszteltem ebben a hónapban a Cofidis-szel a Revolut feltöltést, nekem még most is ad rá visszatérítést, és nem vont le (még) semmilyen költséget. Szerintem mint a legtöbb ilyen speciális dologban, ebben is téved az AI...
-
thechef
újonc
Sziasztok!
Egyrészt köszönöm az összefoglalót, rengeteget segített értelmezni a konstrukciókat.
Másrészt alább (már nem keresem vissza, ha nem haragszotok), ebben a topicban szóba került a KH hitelkártya ingyenessége prémium számlacsomag mellett, egyúttal a prémium csomag díjának nullázása.
Friss KH-s ügyfélként pont a napokban voltam bent a KH-nál és rákérdeztem a prémium hirdetmény 1.1.1. és 3.1.1. szerinti dichotómiára, amely pontok a havi 800.000 Ft vs. 500.000 Ft jóváírásos feltételt részletezik. Az ügyintéző elmondta, hogy a KH-ban egységesen az az értelmezés, hogy a nullázáshoz a számlanyitást követően egyszeri 800.000 Ft-os jóváírás, ezután pedig minden hónapban 500.000 Ft jóváírás szükséges. Az első és egyszeri 800.000 Ft-os jóváírást lehet több részletben is teljesíteni, de az első hónapban a jóváírások összege el kell, hogy érje a 800.000 Ft-ot.
Remélem érthető és tudtam segíteni.
-
confuser
senior tag
Köszi mindegyik visszajelzést. Az Erste MAX-om nekem pont nemrég jött meg (illetve fizikálisan még meg sem jött), ki is próbáltam Androidos telefonon, de órán még nem, úgyhogy tényleg köszi. A következő frissítésben már így fog szerepelni.
Egyébként szerintem esélyes, hogy itt egyedül a Cofidis a kivétel, mindenki másnál minden digitalizálás megy (legalábbis alap android + ios, és ezek órás megfelelőivel, GarminPay, XiaomiPay és hasonlókban lehet különbség, de az már egy kisebb réteget érint).
@mzsombor:
Neked is köszi! Bár én nem merném ennyire kicentizni, igaz pont az MBH-nál nem számolnak fel akciósan hitelkerettúllépési díjat. Ennél a sornál meg szerintem az OTP a kivétel, ahol több nap a visszatöltés...Más: szerintem mégiscsak meglépem az UniCredit Kék kártya igénylést, 20k eMag utalványért, meg igazából ezzel is ki lehet egészíteni a Cofidis-es DKJ állományt, még ha csak havi 150k-val is, de ha visszatöltöm, 1 évig ingyenes a kártya még Prestige csomag nélkül is. Az egyetlen ami visszatart, hogy ez már a 4. kártyám lesz
De végülis ha a Cofidis-t meg az UniCreditet DKJ vásárlás után egyből visszatöltöm, akkor olyan azokra nem kell túl sok figyelmet fordítani, de lehet ezzel inkább csak magamat győzködöm
-
mzsombor
tag
A táblázathoz: Az MBH GO!-nál a visszatöltés azonnal megtörténik, csak az app mutatja néha késve. De költhető egyből a betöltött össze.
-
confuser
senior tag
válasz
Yellow73_a #326 üzenetére
Én úgy emlékszem hogy engem ez a levél vagy elkerült, vagy már később kaptam meg mint a kártyámat... de az biztos, hogy egy telefonnal nem vesztesz sokat
-
Yellow73_a
tag
Most kaptam levelet, hogy jóváhagyták az igényelt hitelkeretet.
Hívjam fel a bankot, hogy hogyan tovább? -
confuser
senior tag
válasz
Yellow73_a #322 üzenetére
Nekem tavaly év végén majdnem 3 hét volt mire megjött a kártyám, de netbankos hozzáférésem csak személyes bankfióki látogatással lett...
-
Yellow73_a
tag
Az MBH-nál mennyi idő alatt fut át egy új Go! hitelkártya? Múlt héten igényeltem bankfiókban.
-
Én nem tudtam már múlt hónapban befejezni az igénylést, mert a korábbi hirdetmény szerint kifutottam volna az időből. Viszont szerencsére úgy látom ez a promóció is meghosszabításra került szeptember végéig, úgyhogy most van bőven idő bezsebelni az emag utalványt
-
Cs.Tibor
junior tag
Akinek UniCredit hitelkártyája van attól kérdezném, hogy a hitelkártya is kezelhető a (meglevő) mobil appal a bankkártyával együtt?
Gyakorlati tapasztalatoknak is örülnék.. -
Cs.Tibor
junior tag
Akit érinthet, azok számára leírom, (én most jöttem rá), hogy akinek Partner Prestige számlacsomagja van UniCreditnél azok az UC Kék hitelkártyát kártyadíj és zárlati díj mentesen (gyakorlatilag ingyen) igényelhetik!?
-
pietrrr
aktív tag
Hali!
Gránit HK-hoz csakis Gold mastercard érhető el, vagy felárért lehet platinumot is választani? -
confuser
senior tag
Köszi előre is, ha van bármi újabb/frissebb inputod (vagy bárki másnak). Meg mindenféle visszajelzést/ötletet is, ami az átláthatóságot segíti. A táblázat nekem most sokkal átláthatóbbnak tűnik, de nem biztos hogy másoknak is, lehet hogy csak a saját logikám miatt tűnik így jónak. Szóval bármi jobbító ötletetek van, szívesen veszem, és megfontolom (a tábla felhős megosztását sem vetettem el, csak van még amit le akarok előtte tesztelni).
-
válasz
confuser #309 üzenetére
Lenyűgöző, hogy mennyi munkát, energiát beleraktál.
Van egy-két dolog pl. amit visszatérítéseknél máshogyan tapasztalok, biztosan fejlődtek, változtak a bankoknál is a dolgok, igyekszem őket összeszedni. Pl. az OTP is gyorsabb lett és a cetelem/cofidis is, hogy még pontosabb összképet tudjál adni <3
-
confuser
senior tag
Ma ismét frissült az összefoglaló.
- Összehasonlító táblázat átrendezve, kategóriánként színskálával színezve a jobb átláthatóságért
- Maximum visszatérítéshez szükséges havi vásárlási összeg összehasonlító táblázatba felvéve
- Új MBH Go! vs Classic diagram, megjelenítve a maximum visszatérítéshez szükséges havi vásárlási összeget
- Gránit Gold kártya felvéve összehasonlító táblázatba, és az egyéni értékelésbe
- Gránit kivételként felvéve a „Melyik bank hitelkártyáját válasszam” fejezet „nem kell folyószámlát vezető banknál igényelni a hitelkártyát” részéhez
- MCC kódokról bekerült információ a „Milyen a jó hitelkártya? Miért éri ez meg nekem?” fejezetbe
- Korrekció: Erste MAX esetén élelmiszerboltban és hipermarketben történő vásárlásra is jár a visszatérítés, de csak 1%, mivel nem tartozik bele a választható üzletkategóriákba
- Erste MAX esetén benzinkút üzletkategóriában havi max 30 000 Ft után jár visszatérítés
- Fizetési kérelem opcióként felvéve a „Melyik bank hitelkártyáját válasszam” fejezet „hitelkártya visszafizetése” részéhez -
blt-blog
kezdő
-
SzGee
aktív tag
-
pityu8
tag
A hirdetményben ez van: "Az igénylést követően azonnal elérhetővé válik a Gránit eBank applikációban az igényelt Instant
Hitelkártya, továbbá megrendelésre kerül a fizikai Hitelkártya."
Nem az igénylés után a bírálat után.
Sok évtizede elvoltam HK nélkül, nem fogok a kardomba dőlni. Egy kis izgalomra vágyom, pl. ha elfelejtem időre visszafizetni -
blt-blog
kezdő
En hozok el mindent a granittol. Az utolso szog a koporsoban az volt, amikor az appban par kattintassal megigenyelt funkciokat (devizaszamlak, hozzajuk bankkartyak) csak ket ora szenvedes utan lehetett lemondani. En siman buntetnek azert, ha nem tudsz egy szolgaltatast ugyanugy lemondani, mint ahogy megrendelni tudtad.
Eloszor is lemondas nem volt az appban, kellett egy videobank. A videobankban kozoltek, hogy csak igy lehet lemondani, ne is keressem a lehetoseget mashol. Oke. Akkor lemondom. Kell szemelyi meg lakcimkartya. De mar azonositottam magam az appban, epp ugy, mint amikor megrendeltem. Az mindegy, akkor is kell. Jo, szemelyi most nincs nalam itt az utlevel. Az nem jo, utlevel nem lehet. Az mindegy, hogy allamilag elismert szemelyazonositasra alkalmas okirat, akkor sem. Jo, visszahivtam oket maskor, volt mar szemelyi. Be kell mutatni a kameraba, bemutatom. Homalyos. Megvilagitom, mashogy tartom, letorlom a kamerat - nem jo, nem fogadja el. Hivjam telefonrol. Anyad. Hivom megint telefonrol, nem szamitogeprol, ujra varunk, ujra kezdodik minden, de legalabb eles. Kikuld nyilatkozatokat amiknel kodokat kell bemasolni egyik ablakbol (sms) a masikba (video hivas), mikozben mar megvolt az azonositas. Nyilatkozat elfogadasa, felolvasasa, pdf elkuldese, atolvasasa, jovahanyasa, mindezt pruntyogni a telefonrol, piszok kenyelmetlen volt. Majd miutan minden kodot visszamasoltam, minden igazolvanyt lefenykepezett, mindent hitelesitettem elorol hatulrol jobbrol es balrol, ujra a telefonba kell mutatni a kartyat, de most csillogjon rajta a feny. Eddig az volt a baj, hogy csillogott, de most az a baj ha nem. Mozgassam, forgasam. Masik oldalt. Lakcimkartyat is. Ket oldalan is. Legalabb egy orat szenvedtunk csak ezzel, hogy mikor volt jo, meg mikor nem. Az elo faba is belekotottek, olyan korulmenyesse tettek a lemondast amilyen kekeckedosen csak lehetett. Vegul sikerult megszabadulni a termekektol, mielott fizetosse valtak volna.
Szoval en kapasbol az arcaba vagnek egy franko birsagot azoknak, akik hagynak bemondasra barmit megrendelni, de a lemondassal kekeckednek. Vagy legyen az igenyles is nehez, es akkor dolgozzanak valami jobb modszeren, vagy pedig tessek a lemondasnak is ugyanolyan gordulekenynek lennie. Mert ez igy gaz.
Kulonosen gazza pedig az teszi, hogy ha a lemondasnal nem biznak meg semmiben, akkor nem ertem, az igenylesnel miert volt olyan konnyu? Valoszinuleg azert, mert ha valaki kamu iratokkal vagy egyenesen iratok nelkul megrendel barmit, az nekik mindegy, a penzt majd behajtjak, de ha lemondani kell valamit akkor penzt vesztenek. Ez eleg gusztustalan es az ugyfelre nezve szerintem hatranyos.
-
pityu8
tag
Szombaton rászántam magam Gránit hitelkártya nyitásra. Az appban minden kifogástalanul ment (igazolványok fotózása, szelfi, stb.). A felajánlott hitelkeret elfogadása után (ami messze nem a 3 havi átlag jövedelem 3x) befejeződött a folyamat. Azóta semmi, nincs azonnali virtuális kártya, nincsenek dokumentumok, és az igénylés lehetősége is eltűnt. Az egyik csapat kitűnő munkát végzett, a másik nézhetne másik munkahelyet...
Hívtam a telebankot, de mikor mondta a gép, hogy csak sürgősségi ügyelet van letettem. Pár perc múlva visszahívtak, hogy látták kerestem őket, miben tudnak segíteni (5*). Sajnos nem tudott segíteni (de ezt már tudtam), várjak hétfő délig, ha addig sem lesz semmi, hívjam megint őket. Eléggé vegyesek az érzéseim. Próbált még valaki hétvégén nyitni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Filmvilág
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fotók, videók mobillal
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest