- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szakbarbár
aktív tag
A leállás alatt semmit, június vége óta 1,5 kg ment le . Most a napi 1700-2000 kcal bevitelt tartom attól függően, hogy volt-e sport az adott napon és figyelek a fehérje bevitelre, hogy 90 g felett maradjon illetve a CH 200 g alatt próbálom tartani. Sajnos elég kevés időm van mozogni, a sport most a prioritási lista végén mozog.
I02S3F
Ha nem sportolsz, akkor szerintem a csapvíz tökéletesen elegendő az emberi szervezetnek, nincs szüksége semmiféle cukros-édesítőszeres folyadékra. Az egész csak megszokás kérdése. Nálunk a gyerekek sem igénylik, néha kérnek ha vendégségben vagyunk, de itthon csak vizet, teát vagy házi limonádét iszunk. Dobozos gyümölcslé is ritkán van, és azt is hígítva isszuk. -
Szakbarbár
aktív tag
Én egy trükkel vettem rá a feleségemet a mozgásra. November 1 és Dec. 31 között aki többet sportol, az nyer. Ha ő nyer elmegyünk nyaralni.
Eddig 6 órányi előnyt szedett össze, úgy néz ki nyerni fog. De itt most számokra az volt a lényeg, hogy kezdjen el mozogni -
Szakbarbár
aktív tag
Ez diéta nélkül ennyi. Tudom ez ebben a topikban sokaknak irigylésre méltó lehet. Világ életemben vékony voltam, de a 15 év irodai munka megtette a jótékony hatását és feljött rám 10 kg nagy része zsír. 2010-ben még 54 kg voltam 12% tzs. mellett, a csúcs a Covid alatti lezárások alatt volt, 67 kg.
Sportolni nem sportolok, csak munkába bringázok, de azt sem rendszeresen. Évente 2000-4000 km jön össze ami nagyjából 100-200 óra sport.
Párszor próbáltam a saját testsúlyos edzést de 1-2 hét után abbahagytam mert nem tudtam beilleszteni a napirendembe, így maradt a bringa.
Ami jó, hogy nem dohányzom, nem iszok alkoholt se cukros üdítőket, csak vizet vagy üres gyümölcsteát. Gyorsétteremben nem járunk, így ezekről nem nehéz lemondanom, de lenne mit javítani az étrenden. Sok a bevitt szénhidrát, kevés a fehérje.
Most télen szerintem adok újra egy esélyt a Callisthenics-nek, hátha most tovább bírom. -
Szakbarbár
aktív tag
Akkor a jelenlegi derékbőségemhez még 10 centit kell nőjek, hogy beférjek az egészséges kategóriába.
90 cm a derékbőségem, 170 cm magasság és 65 kg súly mellé és nagyjából 23-25% testzsír társul hozzá. Tipikus Skinny-fat alkat, minimális izom, ráadásul a zsír nagy része is a mell-has környékére gyűlt.
-
Szakbarbár
aktív tag
Gyerekszáj:
Borotválkozom a tükör előtt, odajön a 6 éves lányom:
- Apa, te miért nem kérsz a Jézuskától kockás hasat?
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
lanszelot #9033 üzenetére
Nem gondoltam, hogy ekkora darázsfészekbe nyúlok a kalóriaszámlálással. Nem volt célom egymásnak ugrasztani senkit.
A kalóriaszámlálás nekem is segített fogyni tavaly, szóval én ebből indultam ki. Mivel csak a saját tapasztaltomat tudom megosztani, ez másnak persze nem biztos, hogy bejön. Persze ezt is lehet ész nélkül csinálni ahogy az összes fogyókúrát. Igazából a bevitel számolását látom a legfontosabbnak a számlálásban. Sokan szerintem nincsenek tudatában mennyi energiát tartalmaznak az ételek és mennyire lenne szükségük. Igen, tisztában vagyok vele, hogy nem pontosak a táblázatok és az emberi test sem egyforma. Nekem pl. 1500-1600 kcal körül van a BMR, így az 1800-1900 környéki bevitellel tudom tartani a súlyomat ha nem sportolok semmit. Az első pár héten csak hiteles ételnaplót csináltam, hogy lássam mennyit eszem. Sokan szerintem itt rontják el, hogy nem írnak be mindent. A zacskó M&M is 0 kalória ha szemenként mérem mert 5 g alatt nem mér a mérleg.
“A mérleg mutatója nem cél.” Lehet az is, de ha elérik, nem szabad abbahagyni. Nekem a célom az volt, hogy beleférjek a Covid előtti nadrágjaimba, mert nagyon utálok ruhát vásárolni -
Szakbarbár
aktív tag
Vannak vicces dolgok a kalóriabázisban a mit sportoltál bevitelnél
Gondolom a nők nem csinálnak ebből heti több szériát.
Sajnos az április sem úgy alakult mozgás szempontjából ahogy szerettem volna a sok túlóra miatt. 300 kcal van beállítva napi célnak, egyszer sikerült elérnem.
-
Szakbarbár
aktív tag
Ma már jó volt a mérés:
A kalória talán 2/3-a hihető is. -
-
Szakbarbár
aktív tag
Ezt csak úgy poénnak feltöltöm:
Majdnem másfél óra alatt elégettem 3 kcal-t
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
interstate76 #8847 üzenetére
Mi idén betegségek miatt elhalasztottuk a családlátogatást, itthon meg nincs nagy sütés-főzés, így a kísértés is minimális, hogy túlegyem magam. Múlt héten hazahozott a gyerek valami emésztőrendszeri nyavalyát a gyerek az oviból. Hétfőtől szerdáig alig ettem valamit, talán szombaton volt az első nap amikor normális mennyiséget tudtam enni.
-
Szakbarbár
aktív tag
Én csak motiváció gyűjtés miatt járok ide, de az a napi 650-700 kcal deficit nekem két óra kardió edzést jelentene. Ha bringával járok munkába akkor nagyjából meglenne, de jellemzően reggel 7-kor elmegyek otthonról és este 7-8-ra érek haza. Szerintem nem sok ember van akinek napi szinten lenne ideje ennyit sportolni.
update: Strava-n az idei évre 132 órányi edzés (bringa) van rögzítve. 2349 km. 5000 km volt a célom. -
Szakbarbár
aktív tag
Az edzettség szerintem többet számít, mint a testzsírszázalékhoz. Én 63 kg, 30% testzsír környékén vagyok, és szabályosan max 1-et tudok húzódzkodni. De ebből a szempontból én nem vagyok irányadó, lassan két éve gyógytornázom "befagyott" váll sérüléssel: [link]
1 éve a 2 kg-os kézi súlyzót sem tudtam vállmagasság felé emelni.
Régebben, amikor aktívabb voltam, simán tudtam 5-6 húzódzkodást. Hiába na, a munka elveszi az élettől is az időt. -
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Gyakorlott kalóriaszámolóktól szeretném megkérdezni, hogy a sportolásnál milyen elégetett kalóriaszámolással kalkuláltok? Pl nekem 63 kg mellé 1 órás Elliptikus trénerre 100W terhelésnél 138-as átlagpulzussal a gép 350 kCal-t írt, a Strava 780 kCal-t számolt, a Kalóriabázis ban meg 540 és 650 kCal-t ír egy órára. Számoljak átlagot, vegyem alapul a kisebb értéket, vagy hagyjam a fenébe?
-
Szakbarbár
aktív tag
A fitness (Strava) alkalmazások kalóriaértékét mennyivel kell osztani, hogy megkapjuk a valós elégetett kalóriát? 50 km, 2,5 óra bicajra, síkon, 20 km/h átlaggal ír 1300 kcal-t 133-as átlagpulzus mellé. Kicsit soknak gondolom.
-
Szakbarbár
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elite: Dangerous
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Motoros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest