Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Gondolkozom, hogy kikérem egy dietetikus segítségét az étkezésemmel kapcsolatban. Valaki esetleg képben van nagyjából a mostani árakkal?
Egy "anamnézis felvétele és elemzése, étrendi napló kiértékelése,
esetleges laborleletek kiértékelése, az online tanácsadás és az étrend
elkészítése (étkezési tervvel és receptfüzettel)" csomag-ért mennyire reális/irreális az 50e-es árajánlat? -
TheProb
veterán
válasz
Sirandrish #8273 üzenetére
Én sütőben is már jó ideje olaj nélkül sütök. Szilikon sütőlap jó cucc.
Épp a minap csináltam zablisztes+zabpelyhes rántotthúst. -
TheProb
veterán
válasz
Sirandrish #8264 üzenetére
-
TheProb
veterán
Fehérjepor edzés után nem vált ki ellentétes hatást a fogyási intenciókkal? Vagy tényleg csak az izomtömeg növelésében/megtartásában segít?
-
TheProb
veterán
válasz
interstate76 #8245 üzenetére
Érdekes, számomra az eritrit utóíze borzasztó. Meg az is, hogy akárhol olvastam róla, azt írják, hogy nincs is utóíze...
A kv-t kvázi ihatatlanná varázsolja. Viszont azt vettem észre, hogy pl chia pudingba vagy gofriba teljesen jó, ott nem érezni egyáltalán az ízét.
-
TheProb
veterán
válasz
Viszlát #8234 üzenetére
Szerintem még a bevitt adatok statisztikáinak mutatását kéne reszelni. Pl. számomra fontos, hogy lássam, hogy a mérések között mennyit változott súlyom. Na ő nem jelzi az eltérést, csak magát az értéket. Mondjuk ilyen téren a google fit a legbotrányosabb. Sajnos az
amazfitZepp app sem jó ilyen téren. Szóval jelenleg 4 health appot használok, még szerencse, hogy google fit-en kereztül tudnak sync-elni egymással... Az említett problémára amúgy nekem ez jött be.Illetve pl szerintem az "igyál vízet" feature is csak tessék lássék. Mert ahogy néztem, reggel, ebéd, este notification-ök vannak, aztán csókolom...
-
TheProb
veterán
Ez a fajta van neked is?
Én is tapasztaltam már, hogy kilós diffi van a mérések közt.
(#8228) guftabi96: Látom van pár géppel tapasztalatod. Ellipszis és lépcsőző géppel mik a tapasztalataid mondjuk egy szobabicóhoz viszonyítva? Melyikkel tudtad a legtöbb kalóriát elégetni egységnyi idő alatt? A monotonitásuk/unalmasságuk feltételezem ugyan akkora, egységesen ingerszegény mind. Lépcsőző és az ellipszis számomra picit női gépeknek tűnnek, de ha hatékonya(bba)k, mint a szobabicó, akkor megfontolandó.
-
TheProb
veterán
válasz
Sirandrish #8220 üzenetére
Centivel nem mérek, valahogy úgy voltam vele, hogy nehéz konzisztensen pontosan mérni vele.Viszont 2-3 hetente nézek az említett Lidl-s mérleggel testzsírt is. Szintén kérdéses a megbízhatósága, de az is szépen csökken.
Erősen tervezek amúgy beruházni egy Xiaomi smart scale-be. -
TheProb
veterán
válasz
Sirandrish #8218 üzenetére
Hát nem tudom, 2 hónap után sem éreztem azt, hogy könnyebben/több fekvő menne, mint az elején.
Kezdem amúgy azt hinni, hogy a Lidl-s mérlegem egy hulladék, mert látszólag össze-vissza mér. Mindegy, ha lehet neki hinni, akkor az elmúlt héthez képes most több, mint 2 kiló ment le... Így ha valóban validak az adatok, akkor már -7,5-ben vagyok. Bár fura, hogy annyira nem veszem észre magamon. Persze tudom, hogy napi szinten figyelve nem látszik a különbség, de akkor is. Bár az tény, hogy 2 övmérettel legalább kisebb kell, rám jönnek azok az ingeim is, amiket az elején kb begombolni sem tudtam, stb.
De pl a belemet még mindig tudom "hajtogatni", toka is megvan még, stb.
-
TheProb
veterán
válasz
TheProb #8188 üzenetére
Update:
Rászántam magam a szobabicóra, mert ezek a saját testsúlyos edzések pontosan nullát értek. Mióta áttértem, azóta meg is indultak a kilók. Jelenleg -5,3 kilónál járok az utolsó mérés alapján. Igaz 3 hete stagnálok. Amihez lehet, hogy köze van a következő kérdésemnek:
Béta-Blokkoló szedése mellett sportolt már valaki? Kb 2 hete szedem és értelem szerűen jelentősen csökkent az átlag pulzusom sport közben (is). Kb 20-40-el. Míg eddig 130 körül volt az átlag pulzusom egy 45-60 perces session alkalmával, az most mondjuk 105. Ez ugye bőven messze van a zsírégető tartomány(om)tól. Valamint abban sem vagyok biztos, hogy szabadna-e sportolnom. Mert a neten azt írják, hogy nem. Viszont az orvos azt mondta, hogy minden gond nélkül. Persze alap esetben orvos>net reláció van. De érzem is magamon, hogy valamivel szarabbul megy, "tohonyább", puhányabb lettem.
Szóval van esetleg valakinek tapasztalata? Netán véleménye/tanácsa?
-
TheProb
veterán
válasz
mefistofeles #8185 üzenetére
Hogy egy napi etap most konkrétan milyen arányban áll szénhidrátból, zsírból, etc. azt már tényleg nincs energiám strigulázni. Yazio-ba fel szoktam vinni nagyjából a dolgokat, ott még nem láttam említésre méltó túllépéseket. (Ha erre gondolsz.)
Igen, irodai munkát végzek (IT).#8186) batagy: Ritkán, akkor is már csak pozdorját. (extrudált kenyér)
Ha főzök, akkor csak "laza" cuccokat. csirke/hal többnyire, zöldség vagy zöldséges köretekkel. esetleg pl csilisbab, stb. Lisztes cuccokat próbálom mellőzni. Ha rendelek, akkor vitálkonyhától szoktam kcal csökkentett abrakot.(#8187) WayneGace : Próbálom elosztani, de általában 3-4 étkezés szokott összejönni. Reggeli, ebéd, du. max gyümölcs vagy smoothie/turmix. (többnyire edzés után, miután megéhezem). vacsorára pár falat. Az elmúlt hetekben, amíg még HO-ban voltam, nagyjából a következő volt átlagosan nevezhető:
-Reggeli: zabkása vagy granola+joghurt (~4-500 kcal)
-Ebéd: vitálkonyha (~5-600 kcal)
-Du/Edzés után egy emberes adag smoothie vagy turmix + 1 alma
-Vacsora: 3-4 deszka pozdorja cottage cheese-el, sonkával, paradicsommal. (itt csak a farostlemez-ről tudok nyilatkozni, az 20kcal/deszka)+napi 2 bögre KV, barnacukorral/édesítővel/eritrittel és tejjel.
Folyadékbevitelen lehetne emelni, szerintem az átlagban 1-1,5 liter lehet/nap.
Azt nem tudom, hogy mennyire gyors az anyagcserém, gyanítom, hogy nem nagyon. Bár emésztőszervrendszeri gondjaim vannak. (Crohn és talán enyhe reflux) -
TheProb
veterán
válasz
KISDUCK #8183 üzenetére
Tegnap elővettem a szobabicót, mert látszólag az említett gyakorlatok annyira nem használtak. Aztán kíváncsiságból megnéztem, hogy mekkora táv lenne melóba tekerve menni. Kb 14-15 km-re jött ki, ami annyira nem vészes. Csak még továbbra is nehezen tudnám rávenni magam, hogy akkor még minden egyes melót egy gyors zuhanyzással indítsak. Illetve ugyan ez hazafelé. De kétségtelen, hogy kevésbé volna ingerszegény, mint a 4 fal közt tekerni. Főleg, hogy a Duna/Rakparton mennék végig.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Az elmúlt időszakban csak rakódtak fel a kilók és 80 kilós lélektani határ túllépésével úgy döntöttem, hogy vissza illene menni legalább 70re. 80,3-ról kezdtem el a mérést, pont 4 héttel ezelőtt.
Azóta egyfelől visszafogtam a kcal bevitelt, így napi 1500-1600 körül próbálok maradni. Illetve telefonos app segítségével csinálok napi szinten saját testsúlyos, eszköz nélküli gyakorlatokat. Ez nagy vonalakban különböző felüléseket, push-up-okat, stb.-et jelent megadott időre vagy gyakorlat számra. Az egyes set-ek közt ált. 20mp szünetet hagyva, összesen 12-30 perc közötti hosszúsággal.
Továbbá nagyjából a 3. hét óta elkezdtem szedni az alábbiakat:
- Biotech USA L - Carnitine 100.000
- Biotech USA Thermo Drine LiquidÉs most jön az elszomorító/kiakasztó/lehangoló rész:
A fent vázoltak ellenére a 4 hét alatt összesen 9 dekát sikerült leadni. 79,4-et mértem ma reggel, ami iszonyatosan kitartás romboló. Ez nettó 0 progress szerintem...
Az említett 1600 környéki bevitellel önmagában elvileg 10 hét alatt le kéne mennie annak a 10 kilónak. Ezzel szemben nekem 4 hét alatt még 1től sem sikerült megszabadulni edzéssel.Van valami ötletetek esetleg?
Erősen elkezdtem gondolkozni, hogy felkeresek egy dietetikust és/vagy személyi edzőt. Bár nem tudom, hogy melyikhez kéne inkább menni, illetve hogy nem pénzkidobás-e.Gondolkoztam, hogy esetleg ezek az otthoni super-mega-giga fat burner workout-ok mégsem érnek lósz@rt sem és hátha azért. De ugye elvileg önmagában csak a kajával kéne fogynom.
Illetve nemtom milyen alternatíva jöhetne még szóba. Futást, biciklizést már próbáltam, de mindig hamar abba maradt, mert számomra nem okozott egyik sem örömöt, untam. Konditerembe sincs kedvem különösebben lejárogatni. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Nemrég, sokadik alkalommal nekiugrottan, a "le kéne fogyni" programnak. Most épp a szobabringára esett a választás, mert futással való próbálkozás mindig kifulladt, mert számomra mindig unalmas és monoton volt...
2 hete kb HIIT-et tolok, heti 4-5 alkalommal, mert ez kb csak fél óra.:
Tegnap újra ráálltam a mérlegre és 1-1,5 kilóval többet mutatott a mérleg, mint 2 hete, a HIIT-es edzésterv elkezdése előtt... Mondhatni kikerekedtek a szemeim... Kajából nem füvön és répán élek, de nem is meki napi 3x... Illetve szedek zöldkévé tablettát ésedzések előtt L-Carnitine-t is.
-
TheProb
veterán
Ebből csináltam ma 2 szériát, a 2. végét már meg se bírtam csinálni mert szarul lettem. Később úgy begörcsölt a vádlim egy lábfej feszítés után, hogy azt hittem beszarok. Ekkor fájdalmam még sose volt.
Amúgy ez sok gyakorlatot nem tartalmaz vagy 0kcal-t ír rá, meg ez ugye HIIT-nek számít, ha jól tudom, így nem ilyen egyszerű kiszámolni a dolgokat.
-
TheProb
veterán
válasz
bullseye #7741 üzenetére
Én is mindig ugyan akkor szoktam mérni magam (reggel, reggeli "rutin" után
).
A fura, hogy mikor még tudtam tartani a súlyom, ahhoz mérten szerintem kevesebbet, de semmikép sem többet ettem, ezért nem értem a pluszt.Na de mindegy, meglátjuk mi lesz még, még csak most kezdem a dolgot.
-
TheProb
veterán
Kicsit húzom most a számat.
Nem ettem a héten sem sokat, sem olyat, ami kifejezetten hizlalna. Nem számoltam, de sztem nem kéne, hogy túllépje az ~1500kcal-t. Ennek ellenére majdhogynem egyik napról a másikra +1kg-t mutat a mérleg, úgy, hogy még edzettem is. Nem csak a súly ment feljebb, de a body fat is (vettem okosmérleget).
+ Elkezdtem szedni a Biotech Super fat burner-t is.
wtf? -
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
-
TheProb
veterán
Ezt a kalóriaszámlálást amúgy sose értettem.
Ez nem túlzás már, hogy kiszámolod mennyit eszel? Valamint a leginkább ami miatt nem tudom hova tenni a dolgot, honnan tudod, hogy mi mennyi kcal? Nyilván nem a bolti dolgokra gondolok, mert ott rá van írva. De ha pl főzöl magadnak, akkor honnan fogod tudni, hogy mennyi is az annyi? -
TheProb
veterán
Hali!
Biciklis fogyáshoz van valami edzésterv szerűsége valakinek? Hogyan érdemes kezdeni? Mennyit tekerni, mennyire gyorsan, HIIT-et milyen kondinál érdemes elkezdeni, stb.
-
TheProb
veterán
Hát ütőm, labdám van. 1x kipróbáltuk de azt had nem említsem...
Amúgy tenisszel az a másik gond, hogy tipikus sznob sport, böszme drága...
Egyetem mellett van egy pálya ahol diák kedvezménnyel is 15k/4x60perc... wtf?Bár ahol meg főnököm játszik ott meg állítólag 1500 a pálya/óra.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Futáson kívül kinek milyen mozgásforma vált be? Még októbet-november között lementem 80-ról 73-74-re futással, de azóta se szerettem meg... Most gondolkoztam biciklizésen, bár önmagában, hogy nekiállok és tekerek az se túl izgalmas. Vélemény, tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest