- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
woodworm #9291 üzenetére
Fog látni hamarosan, üzemorvos a neve és ha a hajszálam nem úgy áll elvesztem a munkám. Egyik oka a nem zabálásnak h már megfenyegetett a pulzusom miatt.
az leesett azóta.
Komolyra fordítva a szót azt észrevettem, h nincs mese ha enni kell nem fér bele sok kiesés, mint a zabálós korszakban, de az is tény, hogy a napi 1700 kcal nem sok (nekem). 6 hete mindössze 2* ettem 1886 kcal felett. Néha 1700 alatt, de néha 1222 volt, 1523. És erősen jó irányba hazudva ennyi, valójában ennyi sem a bevitt. Szeretem az eredményeket, másképp ha nem látok le fogok állni. -
interstate76
addikt
válasz
woodworm #8487 üzenetére
A tepsiben sült krumpli glikémiás indexe sokkal kisebb az olajban sült krumpliénál (60 vs 75).
Amúgy csak egy hirtelen példa volt, a valóságban én kb. 15 dkg köretet fogyasztok 20 dkg hús mellé. Lehet, hogy ez is több az ideálisnál, de így esik jól.
Tudom, hogy nem egy szuperkaja a rántott hús + sült krumpli, de én egyáltalán nem éhezek meg hamar, ha ilyet fogyasztok. Lehet, hogy ez teljesen egyedi, de ez a tapasztalatom.
-
interstate76
addikt
válasz
woodworm #8484 üzenetére
A főtt, ill. a tepsiben, zsíradék nélkül sült krumplinak olyan kicsi a szénhidrát- és kalóriatartalma, hogy elbírja a magas glikémiás indexet. 30 dkg tartalmaz kb. 250 Kcal-t és 50 g CH-t, és ez a mennyiség egy nagy étvágyú embernek is bőven elég köretként. Ha eszel mellé 30 dkg rántott csirkemellet, akkor nagyon durván jól laksz, és még mindig csak 900 kalóriánál és kb. 100g CH-nál tartasz. Hogy mire szeretnék kilyukadni? Csak arra, hogy egy kicsit odafigyelve az ételek elkészítési módjára egyáltalán nem olyan nehéz fogyni, továbbá arra, hogy a krumpli messze nem olyan ördögtől való dolog, mint ahogy sokan tartják.
Ja, és fentiekből 20-20 dkg is bőven elég ebédre, szóval 600 kalóriával is lazán jól lehet lakni, mindenféle feszülés/koplalás nélkül, krumplit és olajban sült rántott húst fogyasztva.
-
-
boost
veterán
válasz
woodworm #7338 üzenetére
Ha esetleg bírsz, akkor a sétát javaslom. Egyrészt elég könnyű tartani a zsírégétő pulzust, és nem felmenni magasabbra, másrészt aránylag kíméli az izületeket. Mondjuk ekkora súlynál azért egy futócipő ajánlott a sétához is. Heti háromszor egy óra, reggel, éhgyomorral és biztos, hogy folyik majd le a zsír.
-
woodworm
veterán
válasz
woodworm #7309 üzenetére
Gyorsan összedobtunk egy barna rizses, zöldséges köretet. Most már le lehet szakadni végleg a tasakosról, szép benne nagyon a barna.
Elmennek a francba az 1500-1600-as ajánlott napi kerettel, 2200 körül fogyasztok, és még mindig heti 1 kg feletti fogyást produkálok (120+ kg). Az étrend és az időpontok átvariálásával rengeteget értem el, gyakorlatilag kalóriában nem is sokkal fogyasztok kevesebbet, mint előtte. A mennyiséget meg így 2,5-3 óránként majdnem sokallom sokszor.
-
törölt tag
válasz
woodworm #7291 üzenetére
Itt általános tanácsot kaphatnak az emberek egy fórumon ezzel számolni kell nem pedig egzakt szaktanácsot.Amit írtál az kisebb túlsúlynál is megeshet és nagyobb tömegnél sem garantált.
Sokkal elterjedtebb nagyobb hiba szerintem,hogy elviszik szélsőséges irányba a fogyni vágyót így járt pl: Narxis kapott rendesen mindenfélét csőstül (de meglepően jól bírta idegekkel
) az lett a vége,hogy a hirtelen jött kalória vesztés miatt jöttek a rosszullétei.
-
-
bullseye
addikt
válasz
woodworm #7212 üzenetére
WTF is nyomós szendvics?
Mondjuk én nem tudok és kifejezetten nem is szeretek főzni, de egy tonhalkrém talán befigyelhetne néha, azt nagyon szeretem, és nincs jó a környéken.
+ ha már szendvics, utóbbi 1-2 évben én a Kohl's Kitchen diabetikus kenyérkét ettem. (Lipóti a sarkon bezárt, szóval kereshetek máshol) Nem olcsó, nem tartós, sőt hamar meg is punnyad, ezért pirítani szoktam, viszont elég kenyérszerű ízben és állagban, de mégiscsak jobb (100g: 263kcal, 39 ch), és a laza tésztája miatt elég nagy és könnyű, így fejben nekem laktatóbb volt, mint a toastok, amiket eddig láttam. Akinek nagyon hiányzik a kenyér, annak szerintem érdemes megnéznie.
-
Woodslave
félisten
-
devil-k
nagyúr
válasz
woodworm #7095 üzenetére
Jaaaa, már értelek mire gondolsz. Igazság szerint egy kezdőnek sem szabad egy topikra, egy oldalra, egy-két emberre hagyatkoznia. Minél több információt kell beszereznie több helyről. Arról nem is beszélve, hogy elsőnek érdemes megismerni a testünket, hogy milyen. Addig nem is lehet igazából semmilyen irányt belőni, mivel ami nálam jó, nálad lehet, hogy már nem... stb. Minden ember más. Illetve még ami szerintem fontos, hogy a fogyókúra ne a szenvedésről és sóvárgásról szóljon, mert ennek könnyen az lehet a vége, hogy feladja a delikvens a "küzdelmet"...
-
Alpachino
veterán
válasz
woodworm #7080 üzenetére
ok. akkor tegyük tisztába
anno 3 évvel ezelőtt 43 évesen 174cm mellé 97kg párosult több mint 1m-es derékbőséggel
nehezemre esett a mozgás, egy kis fizikai aktivitástól is már csillagokat láttam....ekkor elegem lett és eldöntöttem, hogy lefogyok nem várom meg még 1 mázsa főlé kuszik a mérleg. Cél : 30 éves koromig tartott szint, ami 77kg volt.
Nagyon precízen tartott diétával és ekkor még súlyzós edzés nélkül 4 hónap alatt elértem a kívánt testsúlyt nyavalygás nélkül
Ekkor jött a neheze, izomtömegben vissza szedni, néhány kg-ot, hogy valami emberi formám is legyen
sikerült is, több mint 3 év kemény munkával vissza tömegelni 88kg-ig, ( mindezt 46 évesen) de ez már nem ez a topik témája valóban
-
Narxis
nagyúr
válasz
woodworm #7055 üzenetére
Ez igaz viszont egész más kategória az amikor már súlymegtartás a cél. Akkor már bizonyos időközönként elcsábulhatsz hát ha még a rendszeres sportolásra/mozgásra is sikerül rászoknod akkor főleg.
Meg hát aki hajlamos az elhízásra annak azért élete végéig figyelni kell a mértékre. Lényeg, hogy ne térjünk vissza az elhízáshoz vezető útra. Szerintem a fogyás megtanít arra, hogy érezd a mértéket ha más nem akkor úgy, hogy továbbra is hetente rá kell állni a mérlegre és nem akkor amikor már úgy érezzük, hogy valami nem stimmel.
Nem akarok MINDENT megvonni magamtól örökre mert ahogy itt írta valaki az nem élet. Viszont nem is akarok visszatérni a zabáláshoz mert már most érzem az előnyeit annak, hogy nem gyors kajákat eszek. Pl. könnyűnek érzem a hasam és nincs hangulatingadozásom a sok cukros kajától mivel nem eszem egy kicsit se.
-
Narxis
nagyúr
válasz
woodworm #6990 üzenetére
A teletál által működtett norbiupdate-nak írtam(mert először azt néztem ki de árban nem éri meg szvsz) és ott azt írták, hogy nincs erről információjuk de a glikémiás index alapján gondosan összekészített ételeik vannak. Tehát ahol nincs kiírva a kalória ott nem tudják, különben gondolom kiírnák. De így beütögetve pár ételt, nem lehet több az összes napi 1600 kalóriánál. A vitálkonyhánál is ennyi az egész napos menü csak ott 3 adag van 4 helyett és íztelennek találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest