- A Nothingnál is Európa húzta a rövidebbet
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Az EU finomít, nem mindenben lesz kötelező a cserélhető akku
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
10687 - 10601
10687 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
őstag
csak azért, hogy vígasztaljak egy picit: a batáta sütve kb 0%kal jobb, mint a sima sültkrumpli...
frissen főzve, pürésítve extrém minimális mértékben kisebb a GI-je (minimálisan magasabb a rosttartalma, de ezt a GI-eltolást kb 3-40g savanyúság hozzáadásával is eléred), kicsit másabb nyomelemeket tartalmaz (de van, amiből a krumpli tartalmaz többet), Rs-ként meg amúgy a krumpli jobb... -
tisn
veterán
ma paradicsomos csirkes gnocci volt a fittness menu. jol is nezett ki, de hogy mennyire fittness?!
batatas csirkemell lett vegul, persze a batata az tul draga, olcsositva van kb. fele sima sultkrumpli

-
tisn
veterán
-
K1LLMy53Lf
őstag
A megszokás nagy úr... Ugyanez van a nasival egyébként, hogyha valaki sokat nasizik és nekiáll egy deficites diétának úgy, hogy a nassolást hagyja el, akkor első pár hétben éhséget fog érezni olyan időpontokban, amikor nasizott (ha 24/7ben nasizik valaki, akkor ez ugye elég necces). Nem feltétlenül azért, mert valóban éhes, hanem mert jelez a szervezete, hogy "hé, ilyenkor szoktam kaját kapni, aggyá kaját!"...
Persze nem azt mondom, hogy ez ugyanez miatt történt, valószínűleg alapvetően alacsony már az energiabeviteled, tehát ténylegesen szüksége a szervezetednek energiára, viszont a megszokás erre még valószínűleg ráerősített.Ugyanakkor azt ne felejtsd el, hogy én csak annyit írtam, hogyha mindenképpen el akarsz hagyni valami kaját, akkor hormonálisan/élettanilag inkább a vacsora legyen, mintsem a reggeli.
Ettől függetlenül én még mindig azt mondom, hogy ne hagyj el étkezést, inkább növeld az energiaigényed. (Értsd: mozogj picit többet)Nekem pl most 3000kcal körül alakul a napi energiabevitelem és habár csökkentettem az aktivitásom, az elmúlt pár nap alapján kevés lesz (tehát többet kell picivel ennem valahogy, ami necces, mert már a jelenlegi is tele van nasival...)
-
Szevam
senior tag
hajrá, kíváncsi vagyok hova jutsz. mondjuk kisebb a tempód, mint nekem volt, de szvsz akkor is relatív nagy a tervezett időtartamhoz. de persze ezt neked kell tudnod/érezned (meg persze majd az idő megválaszolja
)azt azért te is tudod, hogy minél régebb óta van meg a hasi zsír, annál egészségtelenebb zsír%ra kell lemenned, h attól megszabadulj majd, szóval lehet érdemes átgondolni/-értékelni a célokat idővel

@Szevam: "eldobjam a reggeliket"
erre csak egy régi film címével reagálnék: "ne légy barom"
a reggeli a legfontosabb étkezés... és tudom... sokan élnek lazán reggeli nélkül, de (feltételezem) alapvetően hozzá van szokva a szervezeted, hogy reggelizel és nem úgy éltél egész életedben, hogy nem volt reggeli... csak sokkal erősebben copatnád magad ((hormonálisan) azzal, ha azt skippelnéd... ha valami étkezést ki akarsz dobni, akkor az a vacsora legyenSzóval tegnap este eldöntöttem, hogy kihagyom a vacsit. Mire hazaértem remegett a kezem (ennyire még nem remegett eddig), szóval betoltam egy szelet padlizsánkrémes kenyeret

Reggelire zöldségleves volt. -
tisn
veterán
Nem vagyok igazán édesszájú. Nekem a Lidl-s manduladarabos, csokibevonatos, 120ml pálcikás vaníliajégkrémnél (Gelatelli) többre nincs nagyon igényem. Magnum, Carte d'Or, stb. nem igazán hat meg...
A diétás jégkrém meg egy teszt volt, mondjuk "megfelelt" osztályzattal, de többet nem veszek belőle. Pont a sóskaramellás nem volt, na azt azért lehet, hogy még kipróbálom.
Annál pont el szokták tolni túl sós+édes kategóriába az ízt, abból még jó is lehet a zero...
ezt en is szeretem. mondjuk ha ilyeneket eszem, akkor meg a 2500-at se konnyu tartani

-
K1LLMy53Lf
őstag
Nem vagyok igazán édesszájú. Nekem a Lidl-s manduladarabos, csokibevonatos, 120ml pálcikás vaníliajégkrémnél (Gelatelli) többre nincs nagyon igényem. Magnum, Carte d'Or, stb. nem igazán hat meg...
A diétás jégkrém meg egy teszt volt, mondjuk "megfelelt" osztályzattal, de többet nem veszek belőle. Pont a sóskaramellás nem volt, na azt azért lehet, hogy még kipróbálom.
Annál pont el szokták tolni túl sós+édes kategóriába az ízt, abból még jó is lehet a zero...
én most toltam le egy rios sós-karamellás pálcikásat
ez baromi finom...
meg a rios 1literes karamellás-tejszínes is iszonyatosan finom volt még tavaly, idén valahogy íztelen sajnos
amúgy ha mentes cucc: single zero mangos... na az extrémfinom cucc lett... rákóczi sem rossz, de nekem íztelen (gymbeam eperszósz sokat javít rajta)de mondom: inkább olyat kell enni, ami baromi jó, aztán max mellé mozogni egy picit, ha másképp nem fér bele (és ragaszkodsz a limithez, vagy épp tdee fölé csúsznál miatta)
-
Dorien
veterán
A "nem volt rossz" és a "mennyeien finom" között van egy leheletnyi különbség

És most is azt mondom, hogyha ilyen bűnözésről/nassolásról van szó, akkor inkább egy biztosan extrémfinom cucc, magasabb kcallal, mellé extra 2-3kmnyi séta (ha szükséges), mintsem egy nem rossz kompromisszum.Hozzáteszem ez a fagyis story hogyan vág össze azzal, amire írtad, mert én most is azt mondtam, hogy ne szivasd magad túl alacsony kalóriával, inkább növeld az aktivitást.
-
K1LLMy53Lf
őstag
Jaja, értem én, de te anno a zero fagyira írtad, hogy ne szívassam magam vele.

Pedig az nem volt rossz és így többet ehettem másból...Most voltam a nagyatádi strandon, 2600 lépés oda + 2600 vissza a lakásig. Meg úsztam kb. 5x2 hosszt. Lett volna több is, de begörcsölt a jobb nagylábujjam és inkább átmentem kiáztatni a 36 fokos termálvízbe.

Ebédre egy kis sült pulykacombot + pulykaszárnyat ettem friss petrezselymes vajas burgonyával, meg strandon ettem egy adag sültkrumplit ketchuppal, amit leöblítettem egy korsó meggysörrel. Ma már szerintem csak zero kalóriás dolgokat iszok, meg talán egy kis fagyi még... Nem kívánok semmi mást.
A "nem volt rossz" és a "mennyeien finom" között van egy leheletnyi különbség

És most is azt mondom, hogyha ilyen bűnözésről/nassolásról van szó, akkor inkább egy biztosan extrémfinom cucc, magasabb kcallal, mellé extra 2-3kmnyi séta (ha szükséges), mintsem egy nem rossz kompromisszum.Hozzáteszem ez a fagyis story hogyan vág össze azzal, amire írtad, mert én most is azt mondtam, hogy ne szivasd magad túl alacsony kalóriával, inkább növeld az aktivitást.
-
Dorien
veterán
az sztem egy szimpla elírás... fittless akart az lenni...
@Dorien: "ennél akkor sem gyorsabb a fogyás, ha tonhalon + zöldségen tengődök egész nap"
már többször leírtam emlékeim szerint: ha BMR alá vágsz, azzal szimplán csak extrán szivatod magad, más pluszt nem nagyon fog adni... 2000kcal az nálad eléggé már a limit környéke... ha többet akarsz leadni egyszerűen növeld az aktivitásod
(és ez utóbbi tanács egyébként neked is szól @Szevam
)Jaja, értem én, de te anno a zero fagyira írtad, hogy ne szívassam magam vele.

Pedig az nem volt rossz és így többet ehettem másból...Most voltam a nagyatádi strandon, 2600 lépés oda + 2600 vissza a lakásig. Meg úsztam kb. 5x2 hosszt. Lett volna több is, de begörcsölt a jobb nagylábujjam és inkább átmentem kiáztatni a 36 fokos termálvízbe.

Ebédre egy kis sült pulykacombot + pulykaszárnyat ettem friss petrezselymes vajas burgonyával, meg strandon ettem egy adag sültkrumplit ketchuppal, amit leöblítettem egy korsó meggysörrel. Ma már szerintem csak zero kalóriás dolgokat iszok, meg talán egy kis fagyi még... Nem kívánok semmi mást.
-
tisn
veterán
-
Szevam
senior tag
Én fitnessz menü alatt kakukkfüves zöldséglevest + csirkemellet ettem mangós chutnyval és rizzsel.
-
tisn
veterán
amúgy én is szoktam röhögni az ételszállítóknál a fitness stb fancy/trendi diétákban adott kaják nagy részén...
nettó faxság a túlnyomó részük, szimplán csak a trend meglovagolása és ebből fakadó lehúzás/túlárazás megy...én most amúgy 2 napig ebédre és vacsorára pizzát fogok tolni... ismét...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
az a baj, ettem volna mar valamit
szerdan se volt jo kaja, tonhalkonzervet ettem ropikenyerrel itthon
csutortokon sem, akkor sutottem lidl alaska pollockot + szilvabefott
ma mar ettem volna valami normalisabb kajat (bar vegul nem esett jol)ebben a melegben nincs kedvem fozni, a munkatol sem tudok, mint regen, delutan meg ahogy vegeztem, bico-uszas-bico, este 8-ra ertem haza faradtan

-
K1LLMy53Lf
őstag
amúgy én is szoktam röhögni az ételszállítóknál a fitness stb fancy/trendi diétákban adott kaják nagy részén...
nettó faxság a túlnyomó részük, szimplán csak a trend meglovagolása és ebből fakadó lehúzás/túlárazás megy...én most amúgy 2 napig ebédre és vacsorára pizzát fogok tolni... ismét...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tisn
veterán
mert te már bőven túltolod... de mivel te úgy érzed, hogy nem, hát hajrá... növeld, hátha jobban fogysz majd

egy het mulva jon ket het szabi, fullba akarom tolni a kretent

-
K1LLMy53Lf
őstag
mert te már bőven túltolod... de mivel te úgy érzed, hogy nem, hát hajrá... növeld, hátha jobban fogysz majd

-
tisn
veterán
@Dorien: "ennél akkor sem gyorsabb a fogyás, ha tonhalon + zöldségen tengődök egész nap"
már többször leírtam emlékeim szerint: ha BMR alá vágsz, azzal szimplán csak extrán szivatod magad, más pluszt nem nagyon fog adni... 2000kcal az nálad eléggé már a limit környéke... ha többet akarsz leadni egyszerűen növeld az aktivitásod
)fittless akart az lenni...
nem ez az elso eset, hogy furan neztem a fitless kajara
vegul ezt ettem semmi mas jo nem volt
esetleg rakott szekelykaposzta, 3 napos
(asszem kedden ettem azt, de akkor sem volt tul jo)
egyszerűen növeld az aktivitásod
erdekes, nekem nem adsz ilyen tanacsot
-
K1LLMy53Lf
őstag
) -
tisn
veterán
hmm, az nem sok
en most tartok 2100-nel a fish and chipsben 1500kcal volt
-
Dorien
veterán
Nem tudom pontosan megmondani, de kb. olyan 2000 kcal környékén vihetek be naponta. Úgy vettem észre, nálam ez a havi -3kg a reális, ennél akkor sem gyorsabb a fogyás, ha tonhalon + zöldségen tengődök egész nap... Akkor meg minek kínozzam magam?
-
tisn
veterán
a kajaldabol a kozelben hoztam fittness menut
foetel: fish and chips, sultburival
-
K1LLMy53Lf
őstag
Nekem még sokáig tart: szerintem egész ősszel, a telet meg próbálom stagnálva kihúzni, mert a hideg miatt az nekem nagy megpróbáltatás... 90kg alá kell befogynom úgy tűnik, talán olyan 85kg környékére - ha már ott tartok, akkor meglátom. Szép lassan javul a testkompozícióm, a tükörben egyre jobban tetszik, amit látok, de még bőven van zsír...
hajrá, kíváncsi vagyok hova jutsz. mondjuk kisebb a tempód, mint nekem volt, de szvsz akkor is relatív nagy a tervezett időtartamhoz. de persze ezt neked kell tudnod/érezned (meg persze majd az idő megválaszolja
)azt azért te is tudod, hogy minél régebb óta van meg a hasi zsír, annál egészségtelenebb zsír%ra kell lemenned, h attól megszabadulj majd, szóval lehet érdemes átgondolni/-értékelni a célokat idővel

@Szevam: "eldobjam a reggeliket"
erre csak egy régi film címével reagálnék: "ne légy barom"
a reggeli a legfontosabb étkezés... és tudom... sokan élnek lazán reggeli nélkül, de (feltételezem) alapvetően hozzá van szokva a szervezeted, hogy reggelizel és nem úgy éltél egész életedben, hogy nem volt reggeli... csak sokkal erősebben copatnád magad ((hormonálisan) azzal, ha azt skippelnéd... ha valami étkezést ki akarsz dobni, akkor az a vacsora legyen -
Szevam
senior tag
97,2kg
Az a szép, hogy nyaralok és még így sem megerőltető a dolog.
Mondjuk mászkáltunk jókat: Badacsonyban a Kisfaludy-házhoz meg vissza, Fonyódon a kikötőbe meg vissza, tegnap Fonyódligetre meg vissza, no meg a déli parton a fürdéshez alkalmas vízmélység is kb. 1km-re van a parttól, ahol meg bokáig ér a víz... Ja meg 1x tollasoztunk is, ahol elég jókat rohangásztam - sajna ahhoz kb. teljes szélcsend kellene, ha egy kicsit fújdogál, már szívás.Kb. Ettem mindenfélét, de azért figyeltem rá, hogy a CH-val és a zsírral csínján bánjak és minden nap legyen elég fehérje (~100g). Badacsonyban ettünk hekket, de én csak 2db savanyú káposztával töltött almapaprikát ettem hozzá. Napi 2db jégkrém is belefért a kcal keretbe ezzel a sok gyaloglással meg úszkálással.
Az szép! Szépen haladsz lefelé.
Gyűjtenem kell még akaraterőt, hogy eldobjam a reggeliket
. Még mindig szoktam enni valamit.
-
tisn
veterán
Nekem még sokáig tart: szerintem egész ősszel, a telet meg próbálom stagnálva kihúzni, mert a hideg miatt az nekem nagy megpróbáltatás... 90kg alá kell befogynom úgy tűnik, talán olyan 85kg környékére - ha már ott tartok, akkor meglátom. Szép lassan javul a testkompozícióm, a tükörben egyre jobban tetszik, amit látok, de még bőven van zsír...
nekem is 85 lenne a tavlati cel
hany kcalos dieatn vagy? -
Dorien
veterán
én is stagnáltam a nyaralás alatt a pizzákkal, hambikkal, mert ugye figyeltem rá, hogy meglegyen az aktivitás... amúgy végül 5 napra nyúlt a nyaralási diéta, illetve utána is volt 2 pizza meg 2 hambi a kieg cut időszakban, mégis maradt a súly...
nekem ~98,5-99kg lett a vége (száraz tömeg, a gyúrós topikban linkelt inbody 100,1, de az 1l+ ital +reggeli utáni)
-
K1LLMy53Lf
őstag
97,2kg
Mondjuk mászkáltunk jókat: Badacsonyban a Kisfaludy-házhoz meg vissza, Fonyódon a kikötőbe meg vissza, tegnap Fonyódligetre meg vissza, no meg a déli parton a fürdéshez alkalmas vízmélység is kb. 1km-re van a parttól, ahol meg bokáig ér a víz... Ja meg 1x tollasoztunk is, ahol elég jókat rohangásztam - sajna ahhoz kb. teljes szélcsend kellene, ha egy kicsit fújdogál, már szívás.Kb. Ettem mindenfélét, de azért figyeltem rá, hogy a CH-val és a zsírral csínján bánjak és minden nap legyen elég fehérje (~100g). Badacsonyban ettünk hekket, de én csak 2db savanyú káposztával töltött almapaprikát ettem hozzá. Napi 2db jégkrém is belefért a kcal keretbe ezzel a sok gyaloglással meg úszkálással.
én is stagnáltam a nyaralás alatt a pizzákkal, hambikkal, mert ugye figyeltem rá, hogy meglegyen az aktivitás... amúgy végül 5 napra nyúlt a nyaralási diéta, illetve utána is volt 2 pizza meg 2 hambi a kieg cut időszakban, mégis maradt a súly...
nekem ~98,5-99kg lett a vége (száraz tömeg, a gyúrós topikban linkelt inbody 100,1, de az 1l+ ital +reggeli utáni)
-
tisn
veterán
97,2kg
peldakep

en egy honapja stagnalok kb
-
Dorien
veterán
97,2kg
-
K1LLMy53Lf
őstag
grat. ha anyagilag belefér szvsz egy cgm szintén egy nagy, minőségi ugrás lenne és nagyon sokat segítene az életminőségeden, mivel azzal látnád, h miképp alakul a vércukrod... ez ugyebár jó arra, h tudd, h melyik ételt tudod "biztonságosan" fogyasztani (ami nem emeli meg mondjuk +10mmol/l-rel a vércukorszinted, hanem max 2-3mal, mennyi zsír+fehérjét tudsz biztonsággal bevinni stb), illetve, mivel változik az aktivitásod, ehhez párosulva a sejtjeid inzulinérzékenysége is folyamatosan javulni fog, így nagyon gyorsan pl sok lehet a belőtt inzulin... én pl sétához mindig viszek magammal zselécukrokat és a cgm-et figyelve látom, h szükségem van-e extra ch-ra...
-
woodworm
veterán
Köszi. Napi adagolású és igazából csak kiegészítő szer. Nem nagyon van értelme követni, még ha az app ismeri is a liraglutidot. Ennek gyors a feleződése, órákban mérhető.
-
fluxion
őstag
Okés
Kitartást hozzá.
Bár nem olyan sokat ad hozzá, de én használok egy appot amivel követem az adagokat és ad egy hozzávetőlegesen (vissza nem mért) értéket, hogy mennyi lehet a szervezetedben.
-
woodworm
veterán
Szia,
Én Wegovy-t adok maganak...korábban 135 kg voltam, lefogytam 105-re glp-1 nélkül, majd most azzal haladok tovább endokrinológus javaslatára. Ha kérdésed van, tedd fel bátran, csak ne privátba ha lehet. Jelenleg a 0,5 mg-os adagot nyomom és az 6. hetem. Átlagosan minden héten -1kg, de persze figyelek arra, hogy mit eszek és minden nap vagy sétálok vagy biciklizek.
Igazából nincs kérdésem, mára napi felhasználó lettem. Igaz a legkisebb hatékonyságú hatóanyagot kapom, azt se a maximális dózisban jelenleg.
Az első 1-2 napot leszámítva mellékhatását sem érzem. -
woodworm
veterán
bocs, ezek szerint félreértettem, amit írtál. úgy értelmeztem, hogy azt írod, hogy "azért nem tudok kaja után sétálni, mert elnyom az álmosság, hiába tartom a diétát". ezért írtam, hogy akkor sétálj kaja előtt (az boostolja az inzulinérzékenységet és idővel meg fog szűnni ez a tünet), de így még jobb/tökéletesebb

Sokkal, de sokkal jobb lett a helyzet. Reggel 5.9 volt a vércukor, nem is találtam már a mérőben ilyen eredményt. Köszi a tippet, gyakorlatilag ugyanazzal a befektetéssel, (diéta, mozgás) fényévekre van a két egymást követő nap.
-
m3tr0
őstag
De amúgy ott a válasz..nem kell rántott sajtot enni és akkor nem lesz kilőve a limited délre.

Jah,hogy lemondással jár...hát igen.
Ez van,majd akkor eszel rántott sajtot ha kevesebb lesz a testzsírod és nagyobb az izomtömeged arányaiban,akkor több kalóriát is vihetsz be úgy,hogy nem hízol.Én április vége óta nem ettem kolbászt,meg csülköt, meg sertéssonkát pedig imádom és van otthon. Egyszerűen a diétába nem fér bele,illetve nem jók a makrói és ha azt enném akkor nem haladnék a célom felé,ami a fogyás és izom tömeg megtartás,növelés.
-
K1LLMy53Lf
őstag
a jól megtervezett diéta nem szenvedős...

és mégcsak nem is az a baj, h néha nem tartod be... láthatod fentebb... nekem is beesett egy nyaralás, amikor 3,5-3,7k/napot vittem be... aztán kb semmit nem híztam tőle... de amúgy azért is írtam le itt a csoportba, h tudatosuljon emberekbe, h attól nem fog összeomlani a világ, nem baxódik el egy x hete/hónapja vitt deficites diéta, mert pár nap volt tartva a meghatározott deficit... arra érdemes figyelni, h TDEE-n belül legyen az ember, tehát lehetőleg ilyenkor se vigyen be több energiát, mint amennyit az adott nap felhasznál... nekem átlag napi 25k lépésem volt ezeken a napokon amúgy...de visszatérve: nem... nem az a gond és nem ott baxod el, h néha elcsábulsz... ott baxod el, amit írtam (és te is írtál más többször, ergo tudod jól): szenvedősbe letolsz x hónapot és utána elengeded az egészet és várod a csodát/rácsodálkozol, h visszajön a leszenvedett súly...
és írtam erre megoldást, de szimplán félresöpörted... de persze megértem, h random netes bro-ra nem hallgats., hát hajrá

-
tisn
veterán
attól, hogy szarkazmus mögé bújsz, még nem lesz igazad

az idegrendszeri túlterelés csak az egy dolog, ettól még lejjebb tudnál menni súlyban (szimplán nagyobb öncopatás, mintha nem terhelnéd szét ennyire)...
korábban már megírtam (szerintem nem is egyszer), sőt... te magad is leírtad/tudod...
egyszerűen: jojózol...kicsit kifejtve (de mégis leegyszerűsítve): copatod magad xarul "megtervezett" diétával, amíg bírod, aztán szimplán elengeded... és várod a csodát, h majd egyszer megmarad a súly, ahova leszenvedted magad (ez amúgy az őrültség definiíciója is
)tok jol megtervezett dietam van. csak nem szeretem betartani

enni szeretek finom es jo kajakat.
pl. hetvegen asszony rantott sajtot csinalt, ma lemertem, 2 szelet, 20dkg, 1000kcal
mar megint elertem delben a limitet
-
K1LLMy53Lf
őstag
attól, hogy szarkazmus mögé bújsz, még nem lesz igazad

az idegrendszeri túlterelés csak az egy dolog, ettól még lejjebb tudnál menni súlyban (szimplán nagyobb öncopatás, mintha nem terhelnéd szét ennyire)...
korábban már megírtam (szerintem nem is egyszer), sőt... te magad is leírtad/tudod...
egyszerűen: jojózol...kicsit kifejtve (de mégis leegyszerűsítve): copatod magad xarul "megtervezett" diétával, amíg bírod, aztán szimplán elengeded... és várod a csodát, h majd egyszer megmarad a súly, ahova leszenvedted magad (ez amúgy az őrültség definiíciója is
) -
tisn
veterán
a szimpla különbség, hogy nálad lehet tudni mi a probléma, amivel elszúrod, nála viszont csak tippjeim vannak, h mi okozhatta a stagnálást.

tuti tulterheli az idegrendszeret, pl. setanal nem pihen minden lepes utan 30 masodpercet
-
K1LLMy53Lf
őstag
-
tisn
veterán
yazio alapvetően jó, de olyasmire gondoltam - amit sok embertől hallottam - hogy úgy csinálják, hogy nem mérnek alapanyagokat, nem számolnak saját készítésű kajákat stb, hanem szimplán a kész kaja súlyát mérik, a yazioban rákeresnek mások által felvitt hasonló kajákra, és azt logolják... ami energiatartalomban így extrém nagy eltérések is lehetnek... vagy épp ai fotózással számoltatnak, ami egy f***h
ezek pl nagyon mellé tudnak vinni (meg amikor nem vezeted egyáltalán, hanem szimplán csökkented a korábbi bevitt mennyiségeket érzésre stb)de amúgy nem kötekedni akarok, ne értsd félre, csak véleményem szerint a glp-1 azoknak jó (végső) menekülőút, akik amúgy saját akaraterőből nem tudnak lefogyni és (szó szerint) az életük múlik rajta. nálad ezek a leírtak alapján nem állnak fenn.
szvsz egy szimpla set point reset +pár hónap diet break után lazán tudtad volna folytatni a glp-1 nélkül is... de persze ez már ilyen my 2 cents

én ha tehetném sem nyúlnék hozzá, elvagyok a saját tempómban (így is bőven egészséges szintre jutottam saját erőből)
amúgy grat az eddigiekhez

en megertem, en se birok 95 ala menni mar evek ota, ha van segitseg miert ne hasznalja?
-
fluxion
őstag
yazio alapvetően jó, de olyasmire gondoltam - amit sok embertől hallottam - hogy úgy csinálják, hogy nem mérnek alapanyagokat, nem számolnak saját készítésű kajákat stb, hanem szimplán a kész kaja súlyát mérik, a yazioban rákeresnek mások által felvitt hasonló kajákra, és azt logolják... ami energiatartalomban így extrém nagy eltérések is lehetnek... vagy épp ai fotózással számoltatnak, ami egy f***h
ezek pl nagyon mellé tudnak vinni (meg amikor nem vezeted egyáltalán, hanem szimplán csökkented a korábbi bevitt mennyiségeket érzésre stb)de amúgy nem kötekedni akarok, ne értsd félre, csak véleményem szerint a glp-1 azoknak jó (végső) menekülőút, akik amúgy saját akaraterőből nem tudnak lefogyni és (szó szerint) az életük múlik rajta. nálad ezek a leírtak alapján nem állnak fenn.
szvsz egy szimpla set point reset +pár hónap diet break után lazán tudtad volna folytatni a glp-1 nélkül is... de persze ez már ilyen my 2 cents

én ha tehetném sem nyúlnék hozzá, elvagyok a saját tempómban (így is bőven egészséges szintre jutottam saját erőből)

90%-ban saját magunknak főzünk, szóval nem AI fotózós használat volt.

Értelek egyébként és nem is vettem kötekedésnek. A dokim fogalmazta meg úgy, hogy tekintsek erre egy mankóként és csináljam tovább a étrendem és sportolásom. Hozzátette, hogy pattogatott kukoricát rágcsálva a tv előtt is lefogynék vele, de ennek nem ez a lényege.
-
K1LLMy53Lf
őstag

-
fluxion
őstag
mennyire pontosan/szigorúan fogyóztál? nem lehet, hogy túlságosan hosszú volt a deficit időszaka és csak érzésre/kb-re fogyóztál, és erre rájött az adaptív termogenezis is és ezért tudtál csak eddig menni? és egy normális diet break +szigorúbb/kontrolláltabb diétával glp-1 nélkül is lazán menne a dolog?
Yazio-ba követtem minden étkezésem. Biztos lett volna más út is, nem filóztam rajta sokat. A doki feldobta, belementem, most ezt az utat járom.
-
Szevam
senior tag
Az álmosságra felütöttem a fejem. Én amitől beálmosodok az a hisztamin. Ha nem veszem be a gyógyszert időben, akkor nagyon rosszul érzem magam. Bizonyos ételek különböző dolgokat művel velem, de kb mindegyik, amelyik sok hisztamint tartalmaz kicsit beálmosít.
Hisztamin érzékenységgel kapcsoltaban van valakinek tapasztalata? -
K1LLMy53Lf
őstag
A -30 kg rengeteget jelentett, sokat javult tőle az életminőségem és az egészségem is, de attól még nem feltétlenül áll helyre minden automatikusan.
Továbbra is aktív életet élek, figyelek az étkezésre, mégis eljutottam egy pontra, ahol egyszerűen megállt a fogyás. Mivel nem értettem, miért történik ez, alaposan kivizsgáltattam magam, de nem találtak semmilyen hormonális vagy egyéb problémát a háttérben.
A GLP-1 nálam nem azért jött szóba, mert ne próbáltam volna meg mindent, vagy mert ne tettem volna bele munkát. Egyszerűen elértem egy olyan pontot egy hosszú fogyási folyamat után, ahol szükségem volt egy plusz támogatásra.
mennyire pontosan/szigorúan fogyóztál? nem lehet, hogy túlságosan hosszú volt a deficit időszaka és csak érzésre/kb-re fogyóztál, és erre rájött az adaptív termogenezis is és ezért tudtál csak eddig menni? és egy normális diet break +szigorúbb/kontrolláltabb diétával glp-1 nélkül is lazán menne a dolog?
-
fluxion
őstag
ha 30kg-ot sikerült ledobnod és aktiív életmódot élsz, pontosan miért kell a glp-1? az a -30kg nem tette helyre a hormonális rendszered, még mindig rendszertelen volt az étkezésed, voltak falási rohamaid stb?
A -30 kg rengeteget jelentett, sokat javult tőle az életminőségem és az egészségem is, de attól még nem feltétlenül áll helyre minden automatikusan.
Továbbra is aktív életet élek, figyelek az étkezésre, mégis eljutottam egy pontra, ahol egyszerűen megállt a fogyás. Mivel nem értettem, miért történik ez, alaposan kivizsgáltattam magam, de nem találtak semmilyen hormonális vagy egyéb problémát a háttérben.
A GLP-1 nálam nem azért jött szóba, mert ne próbáltam volna meg mindent, vagy mert ne tettem volna bele munkát. Egyszerűen elértem egy olyan pontot egy hosszú fogyási folyamat után, ahol szükségem volt egy plusz támogatásra.
-
K1LLMy53Lf
őstag
Szia,
Én Wegovy-t adok maganak...korábban 135 kg voltam, lefogytam 105-re glp-1 nélkül, majd most azzal haladok tovább endokrinológus javaslatára. Ha kérdésed van, tedd fel bátran, csak ne privátba ha lehet. Jelenleg a 0,5 mg-os adagot nyomom és az 6. hetem. Átlagosan minden héten -1kg, de persze figyelek arra, hogy mit eszek és minden nap vagy sétálok vagy biciklizek.
ha 30kg-ot sikerült ledobnod és aktiív életmódot élsz, pontosan miért kell a glp-1? az a -30kg nem tette helyre a hormonális rendszered, még mindig rendszertelen volt az étkezésed, voltak falási rohamaid stb?
-
fluxion
őstag
Igen, az osztályon is elég lassan ment le. A terv a sok séta, ahogy bírom tempóval. Van a családban konditerem, az edzés részével nem is lenne gond. Sajnos nem a szomszédban van, az odajutással együtt az időkeret napirendbe iktatásával inkább.
#10627 Dorien
Majd a téli estéken beiktatom, addig is élőben próbálok tapasztalatot szerezni.#10630 tisn
A zsibbadást, mint kiderült, a cukor okozza. Túl sok jót nem mondtak, szinten tartható, de javulni nem fog. Próbáltam egyébként nyerget, üléspozíciót, pedált, cipőt csereberélgetni.
Őszig próbálok fogyni egy kicsit, jobb erőnléti állapotba kerülni, majd valahogy elkezdeni a konditerembe járást.
Nem tudom mikor vált azzá, de a most látottak szerint, mintha a glp-1-es gyógyszerek a mindennapos kezelés részévé váltak volna. Én is kombinált inzulint kaptam. Adom magamnak azzal együtt.Szerk.:
176cm vagyokSzia,
-
K1LLMy53Lf
őstag
bocs, ezek szerint félreértettem, amit írtál. úgy értelmeztem, hogy azt írod, hogy "azért nem tudok kaja után sétálni, mert elnyom az álmosság, hiába tartom a diétát". ezért írtam, hogy akkor sétálj kaja előtt (az boostolja az inzulinérzékenységet és idővel meg fog szűnni ez a tünet), de így még jobb/tökéletesebb

-
woodworm
veterán
akkor sétálj kaja előtt
Pont így lesz jó kaja után. Most pl. elmaradt az álmosság.
-
K1LLMy53Lf
őstag
-
woodworm
veterán
Hát, ha diagnosztizálták, hogy cukorbeteg okozta neuropátia, akkor az tényleg szívás, mert az végleges...
Sajnos az már nem a 12. óra, sokkal inkább 5 perccel éjfél előtti állapot... Ha most nem állsz bele, akkor tényleg ennyi volt, innentől az állapotod baromi rohamosan fog romlani.A súlyzós edzés csak egy extra opció, amit csak azért mondtam, mert saját tapasztalat szerint elég nagy a glükóz felhasználása és nagy mértékben növeli az inzulin érzékenységet az edzés utáni 3-6 órában.
Alapvetően a séta, ami számodra kincs... Azért írtam, hogy a pulzus mindegy, mert jelen esetben irreleváns, h mekkora mértékben használsz zsírt, a lényeg neked, hogy csökkentse a leptinrezisztenciát (ha van, de feltételezem, hogy igen), illetve minél jobban növelje az inzulin érzékenységed. Ha teheted, minden főétkezés után legalább 3, de inkább 5-6km-t sétálj le...
Diétával kapcsolatban a napi ch mennyiség és annak eloszlásan kívül nem tudom milyen tanácsokkal láttak el, de ha nincs más útmutatás, akkor én azt mondanám, hogy számold a kalóriát, a napi bmr-ed legyen a mennyiség (max felette 1-200kcallal), a zsír pedig 60g körül az első 2-3 hétben, utána, ha van folyamatosan séta, akkor lehet 70-80g... Relatív egyenlőre elosztva a főetkezesek között.
Ha köztes étkezések estén gondolkodsz fehérje shakeben, akkor növényi alapút (szója vagy valami keverék, ami komplett fehérje, rizs, búza stb trash kategória önmagában, mivel nem teljeserteku fehérjék... Kevertből nekem a kedvencem az ostrovit vegan blend epres), azért, mert annak a felszívódása lassabb, így kevésbé triggereli az inzulin. (Később persze, ha javul az inzulin érzékenységed, akkor lehet, sőt, ajánlott is váltani wpcre)
Köszi szépen!
Muszáj lesz, ha másnem az üres flakonokat visszavinni az automatába. Hiába a diéta, a kajakóma így is kiüt majd minden étkezés után. Közben ma már megcseréltem, és a vacsi utánra tettem a hosszú sétámat.
-
Dorien
veterán
Aldi tonhalkonzerv saját lében (150g töltőtömeg) most akciósan 415Ft (07.08. 21h-ig)
Vettem belőle egy 20db-ot.
Lé leönt, kis olívaolaj rá és kész.
Most edzés után ezt eszegetem egy negyed kígyóuborkával + vegyes savanyúsággal... -
Dorien
veterán
-
K1LLMy53Lf
őstag
Igen, az osztályon is elég lassan ment le. A terv a sok séta, ahogy bírom tempóval. Van a családban konditerem, az edzés részével nem is lenne gond. Sajnos nem a szomszédban van, az odajutással együtt az időkeret napirendbe iktatásával inkább.
#10627 Dorien
Majd a téli estéken beiktatom, addig is élőben próbálok tapasztalatot szerezni.#10630 tisn
A zsibbadást, mint kiderült, a cukor okozza. Túl sok jót nem mondtak, szinten tartható, de javulni nem fog. Próbáltam egyébként nyerget, üléspozíciót, pedált, cipőt csereberélgetni.
Őszig próbálok fogyni egy kicsit, jobb erőnléti állapotba kerülni, majd valahogy elkezdeni a konditerembe járást.
Nem tudom mikor vált azzá, de a most látottak szerint, mintha a glp-1-es gyógyszerek a mindennapos kezelés részévé váltak volna. Én is kombinált inzulint kaptam. Adom magamnak azzal együtt.Szerk.:
176cm vagyokHát, ha diagnosztizálták, hogy cukorbeteg okozta neuropátia, akkor az tényleg szívás, mert az végleges...
Sajnos az már nem a 12. óra, sokkal inkább 5 perccel éjfél előtti állapot... Ha most nem állsz bele, akkor tényleg ennyi volt, innentől az állapotod baromi rohamosan fog romlani.A súlyzós edzés csak egy extra opció, amit csak azért mondtam, mert saját tapasztalat szerint elég nagy a glükóz felhasználása és nagy mértékben növeli az inzulin érzékenységet az edzés utáni 3-6 órában.
Alapvetően a séta, ami számodra kincs... Azért írtam, hogy a pulzus mindegy, mert jelen esetben irreleváns, h mekkora mértékben használsz zsírt, a lényeg neked, hogy csökkentse a leptinrezisztenciát (ha van, de feltételezem, hogy igen), illetve minél jobban növelje az inzulin érzékenységed. Ha teheted, minden főétkezés után legalább 3, de inkább 5-6km-t sétálj le...
Diétával kapcsolatban a napi ch mennyiség és annak eloszlásan kívül nem tudom milyen tanácsokkal láttak el, de ha nincs más útmutatás, akkor én azt mondanám, hogy számold a kalóriát, a napi bmr-ed legyen a mennyiség (max felette 1-200kcallal), a zsír pedig 60g körül az első 2-3 hétben, utána, ha van folyamatosan séta, akkor lehet 70-80g... Relatív egyenlőre elosztva a főetkezesek között.
Ha köztes étkezések estén gondolkodsz fehérje shakeben, akkor növényi alapút (szója vagy valami keverék, ami komplett fehérje, rizs, búza stb trash kategória önmagában, mivel nem teljeserteku fehérjék... Kevertből nekem a kedvencem az ostrovit vegan blend epres), azért, mert annak a felszívódása lassabb, így kevésbé triggereli az inzulin. (Később persze, ha javul az inzulin érzékenységed, akkor lehet, sőt, ajánlott is váltani wpcre)
-
woodworm
veterán
Gondolom baromi rossz az inzulin érzékenységed, a sok zsír meg extrán odavágott és nem tudott már ennek megfelelő mennyiségű inzulint termelni a hasnyálmirigyed...
Séta... Hosszan, sokat, amennyit csak bírsz, nem számít a pulzus... Emellett ha valamit akarsz még, akkor hiit jellegű súlyzós edzés, közepes súlyokkal... Ebben tisn kolléga a mester, ő tuti tud tippet adni.Igen, az osztályon is elég lassan ment le. A terv a sok séta, ahogy bírom tempóval. Van a családban konditerem, az edzés részével nem is lenne gond. Sajnos nem a szomszédban van, az odajutással együtt az időkeret napirendbe iktatásával inkább.
#10627 Dorien
176cm vagyok -
tisn
veterán
Gondolom baromi rossz az inzulin érzékenységed, a sok zsír meg extrán odavágott és nem tudott már ennek megfelelő mennyiségű inzulint termelni a hasnyálmirigyed...
Séta... Hosszan, sokat, amennyit csak bírsz, nem számít a pulzus... Emellett ha valamit akarsz még, akkor hiit jellegű súlyzós edzés, közepes súlyokkal... Ebben tisn kolléga a mester, ő tuti tud tippet adni.woodworm:
bico - labzsibbadas -> nyilvan a cukor miatt romlik a keringes. de nem lehet, hogy csak szuk a cipo? nekem is zsibbad a labfej, leszalok, megmozgatom kicsit jo lesz. illetve tekeres kozben is mozgatom a labujjakat, labfejet.en a sulyzos edzest ugy csinalom, hogy vannak a fo gyakorlatok (fekvenyomas, bicepsz scott padon, lehuzas stb...)
es a szokasos 2-3 perc pihenoidoben mas izomcsoportra vegzek gyakorlatokat, has, lab, trx, viszonylag konnyueket.ilyen 3-4 allomasos koredzes, es van egy edzeseh 3-4-5-6 kor, mikor mennyi fer bele eroben, idoben.
en elgondolkodnek a glp1-en, ha ennyire nem birod tartani a sulyt, dietat. nekem is ingadozik tel-nyar kozott, de csak ilyen 5-8kg-ot.
hany cm vagy?
-
K1LLMy53Lf
őstag
Az utóbbi években rengeteget jojózott a testsúlyom, kb. 105-145 között mozgott 2 éves hullámokban. Az utóbbi másfél évben diétával sem tudtam fogyni. Évek óta a diabétesz belépő szintjén mozogtam, szedtem a gyógyszert, de nem követtem szorosan a vércukor értékeimet.
Pár hónapja követem újra a topikot, a glp-1 témára figyeltem fel. Három hete megmértem a cukromat, 24 volt. Úgy, hogy előtte lévő nap kirándultunk, a kaja sült hal salátával, gyros tál volt, minimális hasábburgonyával.
SBO-ambulancia-endokrinológia. Jelenleg szúrnom kell magam, tartom a 175-ös diétát. Régebben rengeteget tekertem, de egyre kevésbé megy a lábzsibbadás miatt. Séta és/vagy elliptikus tréner lesz helyette.Gondolom baromi rossz az inzulin érzékenységed, a sok zsír meg extrán odavágott és nem tudott már ennek megfelelő mennyiségű inzulint termelni a hasnyálmirigyed...
Séta... Hosszan, sokat, amennyit csak bírsz, nem számít a pulzus... Emellett ha valamit akarsz még, akkor hiit jellegű súlyzós edzés, közepes súlyokkal... Ebben tisn kolléga a mester, ő tuti tud tippet adni. -
tisn
veterán
Írtam egy röhögő fejet, de aztán kitöröltem... Tavaly két kollégámat is utolérte a cukorbetegség + szívinfarktus kombó. Már jobban vannak, de megviselte őket rendesen. Nem kívánok senkinek ilyesmit.
Gratula a gyereknek!

Én a maradék tonhalpástétomot lapátoltam be, rohadt jólesett.
Van egy 1 kiló pulykamellfilém a hűtőben, edzés után vacsira azt is meg kéne csinálni...koszi

ma reggel en is gondokoztam ezen, elmentem futni, de elfelejtettem bevenni a beta blokkolo + verhigitot. ennek a szarnak van olyan mellekhatasa, hogy ha hirtelen abbahagyod, fokozza a verrogkepzodest. de aztan nem lett semmi. nemreg voltam haziorvosnal, azt mondta, most nem hall aritmiat, mondom van ra esely, hogy abbahagyhassam ezeket, hat, mondja a kardiologus dont, de nincs ra sok esely, mert barmikor visszajohet.gondoltam fasza

-
Dorien
veterán
Az utóbbi években rengeteget jojózott a testsúlyom, kb. 105-145 között mozgott 2 éves hullámokban. Az utóbbi másfél évben diétával sem tudtam fogyni. Évek óta a diabétesz belépő szintjén mozogtam, szedtem a gyógyszert, de nem követtem szorosan a vércukor értékeimet.
Pár hónapja követem újra a topikot, a glp-1 témára figyeltem fel. Három hete megmértem a cukromat, 24 volt. Úgy, hogy előtte lévő nap kirándultunk, a kaja sült hal salátával, gyros tál volt, minimális hasábburgonyával.
SBO-ambulancia-endokrinológia. Jelenleg szúrnom kell magam, tartom a 175-ös diétát. Régebben rengeteget tekertem, de egyre kevésbé megy a lábzsibbadás miatt. Séta és/vagy elliptikus tréner lesz helyette.GLP-1 témában linkeltem egy jó könyvet, olvasd el.
[link] -
K1LLMy53Lf
őstag
Mire vagy kíváncsi pontosan? Mit kell tenni, hogy ne legyen szívás egy pizza elfogyasztása 1es cukrosként?
Ha igen: baromira növelni kell az inzulin érzékenységet és a pfu tűrő képességet... Ehhez annyi kell, hogy aktív életmódot kell folytatni... Napi min 6, de inkább 10-15 km séta...Ha valaki meg lusta, ráadásul dagadt is, akkor meg nem árt ismernie a icr-ét az adott napszakban, amikor a pizzát akarja enni, illetve a pfu határt, h megfelelő extrabólust tudjon adni időben.
-
woodworm
veterán
SBO-ambulancia-endokrinológia. Jelenleg szúrnom kell magam, tartom a 175-ös diétát. Régebben rengeteget tekertem, de egyre kevésbé megy a lábzsibbadás miatt. Séta és/vagy elliptikus tréner lesz helyette. -
Dorien
veterán
Írtam egy röhögő fejet, de aztán kitöröltem... Tavaly két kollégámat is utolérte a cukorbetegség + szívinfarktus kombó. Már jobban vannak, de megviselte őket rendesen. Nem kívánok senkinek ilyesmit.
Gratula a gyereknek!

Én a maradék tonhalpástétomot lapátoltam be, rohadt jólesett.
Van egy 1 kiló pulykamellfilém a hűtőben, edzés után vacsira azt is meg kéne csinálni... -
tisn
veterán
-
Dorien
veterán
Ahogy mondtam: szvsz felesleges önszivatás, de ahogy érzed
Thanks for the input.

1-es cukorral amúgy ez a pizzázás hogy megy? Erre tényleg kíváncsi vagyok... -
K1LLMy53Lf
őstag
-
Dorien
veterán
ha nem vagy cukros, totál felesleges ilyesmikre limitálni magad...
persze, ha kalóriát akarod leszorítani, akkor nem a legtejesebb/krémesebb cuccot kell választani, hanem olyankor a vizes cuccok jobbak (vegán pálcikás cuccok, sorbetek stb), de tejesben is vannak hasonló kcal-tartalmú opciók... (főleg a tölcséres, illetve a csokibevonatos cuccok, amik magas energiatartalmúak)
én, 1es cukorral sem foglalkozom azzal feltétlenül, hogy cukormentes legyen az adott jégkrém...
(hiába gyors a ch, a zsír és főleg a hideg mivolta elég erősen laposítja a felszívódási görbét... én pl a penny-s rios swirl karamell-tejszínest szeretem, de most pl vettem a sajátmárkás vienetta koppintásból és abból ettem 4 szeletet a szokásos mandulavaja kenyerem helyett vacsora mellé
)Próbaképp vettem egy csokist meg egy vaníliást. (Sóskaramellás sajna nem volt.)
Nem rossz, a vaníliás kicsit grízes állagú, a csokis sima. Nyilván nem egy Carte D'Or minőség, de diétában elmegy... -
K1LLMy53Lf
őstag
ha nem vagy cukros, totál felesleges ilyesmikre limitálni magad...
persze, ha kalóriát akarod leszorítani, akkor nem a legtejesebb/krémesebb cuccot kell választani, hanem olyankor a vizes cuccok jobbak (vegán pálcikás cuccok, sorbetek stb), de tejesben is vannak hasonló kcal-tartalmú opciók... (főleg a tölcséres, illetve a csokibevonatos cuccok, amik magas energiatartalmúak)
én, 1es cukorral sem foglalkozom azzal feltétlenül, hogy cukormentes legyen az adott jégkrém...
(hiába gyors a ch, a zsír és főleg a hideg mivolta elég erősen laposítja a felszívódási görbét... én pl a penny-s rios swirl karamell-tejszínest szeretem, de most pl vettem a sajátmárkás vienetta koppintásból és abból ettem 4 szeletet a szokásos mandulavaja kenyerem helyett vacsora mellé
) -
Dorien
veterán
Utóbbi 3 nap mérlege: 5 pizza, 3 hambi, 1 gyros tál, 2 zacskó chips, 3-400g jégkrém.
Kíváncsi leszek a holnap reggeli mérésre...
Az szép...

Én ehhez képest eminens módon tartom a diétát.
A nagy kánikulában azért napi 1-2 pálcikás vagy tölcséres jégkrém lecsúszott... Meg meccseknél néha 1-1 doboz sör.Ezt próbáltátok már? Valami 122 kcal / 100g. A hétvégén akciós a Lidl-ben:
-
Szevam
senior tag
+1,5kg. Szóval 99%, hogy 0 hízás, szimplán a víz... Sőt, az sem kizárt, hogy még fogytam is...
(de ez majd 4-5 nap múlva kiderül)Simán lehet. Tökre felháborodtam, hogy elkezdtem a deficitemet megnövelni + edzeni, errefel nőtt a tömegem...
Most leadtam 3 kilót és mivel nem edzek + visszajöttek a sütikék, így maradt is. -
K1LLMy53Lf
őstag
Utóbbi 3 nap mérlege: 5 pizza, 3 hambi, 1 gyros tál, 2 zacskó chips, 3-400g jégkrém.
+1,5kg. Szóval 99%, hogy 0 hízás, szimplán a víz... Sőt, az sem kizárt, hogy még fogytam is...
(de ez majd 4-5 nap múlva kiderül) -
tisn
veterán
elolvasva +5kg nekem

-
Szevam
senior tag
Mit keresel ebben a topicban? Ez nem a hízós, hanem a fogyós...

*Hideg sütikék on... visszamentem 0,5 kg-ot konstans....
-
K1LLMy53Lf
őstag
-
Dorien
veterán
-
tisn
veterán
a súlyzós edzésed, de itt nem ez a lényeg... elmagyarázhatnám, de nekem úgysem hiszel, így feleslegesen nem körmölök

tudom, pihizzek ket gyaxi kozott

-
tisn
veterán
a súlyzós edzésed, de itt nem ez a lényeg... elmagyarázhatnám, de nekem úgysem hiszel, így feleslegesen nem körmölök

jo, de az kb. napi 35-40 perc. milyen idegrendszer farad ki ennyitol? (elejen bemelegites, vegen nyujtas, kozben is van sok olyan gyakorlat aminek alacsony az idegrendszeri terhelese, pl a pinyagepen felsullyal dolgozom, ha nem labnap van, vagypl. hasizomgyakorlatok) br 45-50p. heti 220-250percet toltok a kondiban, ennyit ti is vagytok ott (3x90p)
-
K1LLMy53Lf
őstag
-
tisn
veterán
neked egy idegrendszeri reset kellene, utána pedig olyan, magas kalóriafelhasználású aktivitásokat választani, amiknek az idegrendszeri terhelése minimális.
de hiába írom le, mert szerinted úgyis teljesen rendben vagy idegrendszeri szempontból és csak a meló terhel téged, szóval nem is tudom minek reagálok erre
melyik mozgasom magas idegrendszeri terhelesu szerinted?
-
K1LLMy53Lf
őstag
neked egy idegrendszeri reset kellene, utána pedig olyan, magas kalóriafelhasználású aktivitásokat választani, amiknek az idegrendszeri terhelése minimális.
de hiába írom le, mert szerinted úgyis teljesen rendben vagy idegrendszeri szempontból és csak a meló terhel téged, szóval nem is tudom minek reagálok erre
-
tisn
veterán
de ez egyébként a legalapabb, "ősi" terv... pont azért működik, mert ennyi a lényege az egésznek: megfelelő mértékű deficit (nem túl nagy, nem túl kicsi) kajából az alap TDEE-hez képest, ezt a kalóriát megfelelő makróarányban bevinni (ch/fehérje/zsír), és jól elosztva az étkezésekre (minden kajában legyen elegendő mindenből, hogy a következő kajáig kitartson időben, ne jelezzen erősen a szervezet, h kifogyott valamiből).
a deficitet tovább növelni kis idegrendszeri terhelést jelentő mozgással, illetve egy optimális mennyiségű súlyzós edzéssel stimulálni az izomzatot a jobb izommegtartásért.Csak mindenki valami fenszi, gyors megoldást akar
(mert türelmetlen, mert nincs akaratereje, mert lusta stb-stb)@mefistofeles: "Kicsit sokat aggódsz nem?
"pesszimista természet vagyok

nekem olyan dieta kellene, amiben sok ch-t-zsirt-kcalt lehet enni

-
K1LLMy53Lf
őstag
Egyáltalán nem durva.
Természetesen lehet előre gyártani 2-3 napra.
Nyugodtan lehet este hideget enni, mehet a jó tk. paraszt kenyér és csirkemellsonka, főtt tojással és zöldséggel.
A reggeli szintén fontos, ébredés után lehetőleg 1 órával el kell fogyasztani,nekem ez volt a legfurább de csak 2 hétig.
De ha nem akarsz főzni akkor is le lehet hozni a teljes napi étkezést,nyilván sokkal költséghatékonyabb és egészségesebb ha eszel főtt ételt is.
Mindemellett megy az edzés és heti 3x30 perc kardió.
Nekem eddig ez terv működik a legjobban,pedig egy párat próbáltam már.de ez egyébként a legalapabb, "ősi" terv... pont azért működik, mert ennyi a lényege az egésznek: megfelelő mértékű deficit (nem túl nagy, nem túl kicsi) kajából az alap TDEE-hez képest, ezt a kalóriát megfelelő makróarányban bevinni (ch/fehérje/zsír), és jól elosztva az étkezésekre (minden kajában legyen elegendő mindenből, hogy a következő kajáig kitartson időben, ne jelezzen erősen a szervezet, h kifogyott valamiből).
a deficitet tovább növelni kis idegrendszeri terhelést jelentő mozgással, illetve egy optimális mennyiségű súlyzós edzéssel stimulálni az izomzatot a jobb izommegtartásért.Csak mindenki valami fenszi, gyors megoldást akar
(mert türelmetlen, mert nincs akaratereje, mert lusta stb-stb)@mefistofeles: "Kicsit sokat aggódsz nem?
"pesszimista természet vagyok

-
m3tr0
őstag
Egyáltalán nem durva.
Természetesen lehet előre gyártani 2-3 napra.
Nyugodtan lehet este hideget enni, mehet a jó tk. paraszt kenyér és csirkemellsonka, főtt tojással és zöldséggel.
A reggeli szintén fontos, ébredés után lehetőleg 1 órával el kell fogyasztani,nekem ez volt a legfurább de csak 2 hétig.
De ha nem akarsz főzni akkor is le lehet hozni a teljes napi étkezést,nyilván sokkal költséghatékonyabb és egészségesebb ha eszel főtt ételt is.
Mindemellett megy az edzés és heti 3x30 perc kardió.
Nekem eddig ez terv működik a legjobban,pedig egy párat próbáltam már. -
storm3
senior tag
Edző által előírt étrendet folytatok, napi 2150 kcal-át írt elő, 3 teljes étkezés és egy negyedik nagyon pici edzés előtti.
A diéta főleg csirke és hal, rizs,hajdina,quinoa és bulgur,zöldség.
Amennyiben nem csirke vagy hal,akkor még zab,görögjoghurt, tonhal, csirkemell sonka és emellé tojás,kenyér különböző kombinációkban.
Igazából a diéta annyira nem is megy nehezen...inkább türelmesnek lenni igazán nehéz.
Nálam ugye az a cél,hogy zsírt veszítsek,miközben izmot nemhogy nem veszítek inkább építsek,ami szerintem a legnehezebb.
De a testalkatom miatt nekem ez a feladat.
(183 cm,80 kg,kevés izom...skinnyfat alkat,hosszú végtagok a legrosszabb leosztás, köszi anyu
)Hogy működik ez az edzős kaja, mennyire időtemető elkészíteni magadnak? Lehet előre is "bespájzolni"? Nyilván minden edző mást ajánl, csak érdeklődöm, mert szeretnék én is kettesbe kapcsolni személyi edző segítségével + kaja tanácsadással.
-
tisn
veterán
"vannak ehhez valóban megfelelő szerek, de soha nem bízhatatnám ilyenek használatára a saját gyerekemet"
Ne bolondozz, ezt csak poénból mondtam neki és ezt ö is tudja. Sosem bíztatnám valami szarok szedésére.
"vagyis kórosan sovány. nem mondták, hogy ezt azért nem ártana kivizsgáltatni?"
Suliban többször elküldték orvoshoz kóros alultápláltsággal (akkor még nem volt ilyen izmos) de sosem találtak nála semmit. Egészséges gyerek, egyébként eszik is rendesen és csak a legjobb minőségű kajákat kapja tőlünk.
Mondom ez alkati dolog, nem kóros. Mikor az általánost kezdtem úgy emlékszem 20 kiló voltam! Mint egy indiai éhező fakír. Máig makk egészséges vagyok, szóval nem aggódom a soványsága miatt.
A másik fiam is dettó.
180 cm (augusztusban lesz 16) és 63 kiló. Ugyanúgy edz és izmos csak ő egy picit fedetteb, 1-2%-al több rajta a zsír. Na ő viszont annyit eszik kb. mint az egész család együtt véve. ha normál alkatú lenne, tuti dagadt lenne.fiam is ilyen volt, valas utan exnejem megis sikeresen felhizlalta, aztan a kamaszkor leszedte rola. persze most sem 0% zsiron van, 80-85kg, 185cm, 18 eves elsosorban focizik, de gyur is. nincs kockahas, de felnottek se igazan birjak elnyomni a palyan, jo forma.
-
mefistofeles
veterán
attól, hogy te poénnak szánod, még koránt sem biztos, h ez tudatalatt nem befolyásolja/pusholja ilyen irányba, de persze nem az én dolgom

említett havert is nagyon sokan vizsgálták és nála sem találtak semmit, csak feltételeztek. De általánosságban mondom, h túl alacsony testzsír hosszútávon ugyanúgy egészségtelen, mint a magas. (és ugyanúgy nem veszi észre az ember a negatív szövődményeit nagyon sokáig, ahogy az elhízásnál sem... sokat bír az emberi szervezet alapvetően
)Kicsit sokat aggódsz nem?
"említett havert is nagyon sokan vizsgálták és nála sem találtak semmit, csak feltételeztek."
És mit csináltak vele? Addig vizsgálgatták amíg bele őrült? Vagy lett valami egészségügyi gondja?Hidd el, hogy én is és a nejem is mindent megteszünk a gyermekeink egészségéért. A fiam jóképű, sportos, izmos, tökéletesen egészséges, srác.
Ha meglátnád a felsőtestét leesne az állad."attól, hogy te poénnak szánod, még koránt sem biztos, h ez tudatalatt nem befolyásolja/pusholja ilyen irányba, de persze nem az én dolgom "
Hidd el (és ezt nem az apai büszkeség hanem az eredményei mondatják velem) kurva értelmes fiam van. Pontosan tudja, hogy mit miért csinál. Eszébe sem jut semmi ilyesmi és külön tudja választani az apai poénkodást a komoly dolgoktól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
10687 - 10601
10687 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- AliExpress tapasztalatok
- League of Legends
- Revolut
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- MasterDeeJay: A száz dolláros RTX 3060-as kártya tesztje (Jieshuo RTX 3060M 6GB)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MÁV topic
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Garmion Venu 3 Black/Slate, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Új - DJI Mini 5 Pro Fly More Combo (RC2) - Bontatlan
- Garmin Fenix 8 Solar Sapphire 51mm Carbon Gray DLC Titanium Black/Pebble Gray, Bontatlan, Új
- Garmin Instinct 3 Amoled 45mm Black/Slate, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- ÚJ Marin Kentfield 2 ST 28 trekking/cross kerékpár 70 km
- Apple MacBook Pro 14 M4 Pro (2024) 24GB / 1TB SSD / 20 magos GPU Szép állapot, 93%-os akkumuláto
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- 27% - Kingston FURY Renegade 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz KF436C18RBK2/64
- Apple iPhone 17 256GB & 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- AKCIÓ! 64GB Corsair Dominator RGB 5600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)