- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
interstate76 #8178 üzenetére
Nekem kicsit gazos, mert ugye itthon a csalad, fozni kell mindig az egesz csaladra, es nem igazan tudom azt enni amit amugy ennek egeszseges kajakat.
Egyszeruen tul sok macera es pazarlas lenne ha csak magamnak csinalnek kulon minden nap, ugyhogy eszem amit ok, de eigyekszem a kaloriakat lent tartani... -
Malibutomi
nagyúr
Nem olyan nagy gaz ha a tervezett kajakat nem tudod enni ha a kaloriakra odafigyelsz.
En sem tudom most tartani a hal/csirke zoldseg/rizs dietat igazan, mert itthon a csalad ugye csaladra fozes van, meg ugye a boltokat meg nemreg lerabolta a sok hulye (ez szerencsere mara mar rendezodott itt).De figyelek az adagokra, es edzek. Most egy honapja edzek megint rendesen (4-5 nap egy heten) es figyelek a kajara, es mar latszik hogy megy le amit telen felszedtem. Mondjuk nem volt sok csak a derekam korul rakodott le kicsi, szoval meg egy honap es megint formaban leszek szerintem.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TheBikerider #7931 üzenetére
Nem mertem oszinten, de mivel itt volt anyukam es fozott, meg nem nagyon edzettem tuti feljott par kilo
Ugyhogy most vissza a hal/csirkemell+zoldseg kombora
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TheBikerider #7929 üzenetére
Ven trotty
Amugy most kb 1-1.5 honap nekem is kimaradt edzesbol szinte teljesen meg ugye az unnepek szoval most megint van miert dolgozni
Nem lettem dagadt, de azert en erzem magamon
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TheBikerider #7927 üzenetére
Ez ilyen...amig magatol ra nem jon..en akkor kezdtem edzeni mikor megneztem par eves fotokat es undorito belem volt rajta, meg mikor toltuk a kocsit 50 metert es majdnem hanytam utana.
Nyaron viszont fasza volt, mikor a bovebb csaladdal voltunk strandon, es a huszoneves unokahugi azzal genyozott a pasijaval hogy "jol lattam behuztad a hasad mikor meglattad a Tomit?" LOL
En 42 vagyok csak miheztartas vegett -
Malibutomi
nagyúr
Hat jo kerdes mennyit szeretnel kolteni. Kis nezelodessel ki lehet fogni olcson hasznaltat, mert megveszik hasznaljak parszor aztan csak foglalja a helyet
Ez pl nem tunik rossznak: [link]
Vagy ez esetleg: [link]Meg egy: [link]
Ezeken mind allithato az erosseg, szoval lehet kezdeni alacsonyan az elpuhult tessttel aztan (mint minden edzesnel) progressziv tulterheles...vinni feljebb 1-2 hetente az idot/erosseget.
-
Malibutomi
nagyúr
Hat en angliaban vagyok, itt mas a valasztek, de semmikepp sem a legolcsobbat (mechanikus illetve gumiszalagos.
A jobbak azok magnesesek vagy leg/vizellenallassal dolgoznak. ami most nekem van az speciel egy ellensulyos, spiralrugos szerkezettel mukodik. Nem rossz, de kezd elhasznalodni, a rugo mar eltort benne parszor, olyankor szetszedem, behajtom a rugotr a helyere ujra es kesz...csak rovidula rugo, egyre erosebb a szerkezet
Igazabol a lenyeg hogy allithato legyen az erossege es osszecsukhato legyen szerintem. Onnantol a tobbi gyakorlatilag ugyanaz.
En mondjuk ugy szoktam hogy a veget felrakom a lepcsore igy jobban dolgoztatja a labaimat
-
Malibutomi
nagyúr
Nekem nagyon bejott, evezopaddal kezdtem anno.
Jo kaloriaegetesre mint minden mozgas. Ha olyat veszel ami allithato erossegu akkor tudod allitani a haladasodhoz.
Jo mert valoban atmozgat, vadli, comb, derek, hat, kar stb ha jol csinalod. Segit a tartason is mivel a hatizmokat is erositi.Erdemes kombinalni mas edzessel is (felules, esetleg lajtos sulyzozas)
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TheBikerider #7862 üzenetére
Nekem is igy volt. En jol ereztem magam a boromben, de a kepeken ruhelltem a pocakot latni, meg az hozta a valtozast hogy olyan tunya voltam hogy 50 metert toltuk a kocsit es majdnem hanytam.
Rohogtek a haverok akik kosaraznak.Most meg a minap a strandon neztek hogy a kinti edzojatekokon siman huzockodok 5-10-et erolkodes nelkul ok meg egyet ha nagy nehezen osszehoznak
Szoval nekem mar pocak nincs, izmot epitettem boven es szep lassan latszik hogy mindenhonnan megy le a felesleg (ugye -sajnos- ahol eloszor latszik az kar, vall, arc, aztan hat, es utana onnan lefele szoval az uszogumi az utolso, azert kell a kitartas).
Mostmar az egeszseges eves termeszetes ugyhogy az marad, a cel az alacsonyabb testzsir % es a sixpack...mert ahogy mondjak a sixpack nem a konditeremben hanem a konyhaban keszul. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
TheBikerider #7852 üzenetére
Ne csak salata viz hal legyen.
Most hogy lement nemi felesleg noveld a proteinbevitelt es az edzeseket igy elkezdesz izmot epiteni.
Csirke, hal, zoldseg, jo minosegu rizs, tojas, bacon.
Ha minden igaz az optimalis valahol 1.75g/testsuly kilo korul van protein bevitelbol. Szoval 80 kilohoz olyan napi 120-140g protein ha izmot szeretnel epiteni -
Malibutomi
nagyúr
válasz
interstate76 #7832 üzenetére
Egyetertek ezert javaslom en is az evezogepet pl.
Oda lehet tolni a TV ele, megmozgatja a fobb nagy izomcsoportokat, es ahogy fejlodik az ember lehet erosebbre allitani. Napi 2x10 perc plusz utana par felules mar latvagyos eredmenyt er el, es par het utan az allokepesseg is no.
Persze tovabbra is igaz hogy a fogyas az 90%-ban dieta, de kell melle a mozgas is...mert ha valaki kiszamolja kalkulatoron hogy ennyi eves ennyi kilo, kell napi 2500 kaloria, de egesz nap a gep elott ul akkor nem kell csak 1500 mert nem mozog semmi. Akkor hiaba megy le 2000 kaloriara tovabbra is kover marad.
Igenis elo lehet venni az egeszsegesebb kajakat, Bolonyai meg porkolt helyett csirkemell es parolt zoldseg, es egy hosszabb YT video helyett egy kis evezes. Aztan mikor par het utan latja az ember a valtozast, akkor az mar erot is ad. Jobban erzi magat az ember no az allokepesseg, erosebb lesz.
En is igy kezdtem, de ma mar itt az evezogep, ket 15 kilos egykezes sulyzo es egy 30 kilos ketkezes, es napi egy orat nyomom gyakorlatilag minden este. Persze nem kell ennyire nyomni, aki fogyni akar annak boven eleg a napi 15-20 perc kis mozgas.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TheProb #7826 üzenetére
Szerintem , a fogyas alapja az eves. Itt egy jo kaloria kalkulator: [link]
Nalam ami bevalt kajanak, persze ezek ilyen tok altalanos dolgok:
Csirkemell, lazac, rizs, parolt zoldsegek, ezek teszik ki a foetkezeseket. Kozte sok gyumolc. A csoki, cukor (szinte) teljesen szamuzve. Na es persze szinte minden nap edzem.
A HIIT onmagaban szerintem nem segit, csak elfaradsz tole. Altalanosan azt szoktak mondani, hogy a normal edzes vegen mikor mar kimeritetted a szervezeted akkor erdemes, mert akkor nyul hozza a szervezet a zsirokhoz. Illetve kulon is jo, de akkor is ugy ha egyeb napokon van rendes edzes, es kozte beiktatva HIIT.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
bandi0000 #7823 üzenetére
En azert kezdtem evezogeppel dolgozni, mert tudom magamrol hogy nem birok mindenfele gyakorlatokat csinalni osszevissza. Ezt meg akar odateszem a teve ele es nyomatom, de legtobbszor csak kikapcsolomolyankor az agyam, kb mint futas vagy kocogas kozben...csak ugye ezt lehet rossz idoben is csinalni. Hasznaltan ki lehet fogni oket nagyon olcson mert megveszik az emberek, nem hasznaljak, de helyet azert foglal azatn eladjak.
Plusz nagyon jol mozgat, lab, kar, mell, hat, has mindent.
Egyebkent ahogy en csinaltam az kb az hogy mindig mikor valamit csinalni akrtam elotte edzettem, akkor is ha faradt voltam.
Menni kellene zuhanyozni...de akkor utana mar nem edzhetek, mert akkor megint leizzadok, na jo akkor elotte beiktatom azt a 20 percet.
Ehez vagyok...de akkor ha eszem utana vagy 2 orat nem tudok edzeni, na akkor megcsinalom most, aztan eszem...stbEves: En eszek szinte mindent, csak az edessegeket hagytam el szinte teljesen, plusz odafigyelek hogy mit es mennyit eszek. Pl nyilvan nem pacal meg kolbasz, hanem ebedre csirkemell+ zoldseges rizs, vagy sult lazac+rizs, vacsorara egy szendvics es nem ketto, es kozte so gyumolcs.Nem szedek ketszer, es nem nasizok etkezesek kozott. Ha ehez vagy es nasiznal akkor egy alma, vagy inkabb egy pohar szorp vagy ilyesmi. A kaloriakat nagyjabol szamoltam aztan mar kb raalt az agyam mi mennyi, es nagysagrendileg probalom az 1500 kaloriat tartani naponta.
Hamar hozzaszokik am az ember, es aztan mar nem is kivansz annyit, meg nemis tudsz enni annyit.Ha sikerul napi 500 kaloriaval csokkentened a bevitt mennyisagat az kb heti 1/2-1 kilo fogyas + ha mozogsz melle.
Ha sikerul a rendszeresseget felvenni, egyre konyebb lesz, es kb 2 honap mulva mar latvanyos az eredmeny, akkor mar az is ad hajtoerot. Lathato a fogyas, jobban erzed magad, meg ha edzel erzed hogy hu mar sokkal konnyebben csinalok annyit amit eleinte alig birtam, vagy tobbet is tudok csinalni stb.
Edzesnel is ugye az elmelet a progressziv tulterheles...nem csak annyit csinalunk ami kenyelmesen megy...ha 10 fekvotamasztol meghalsz, akkor 1-2 het mulva probalsz 12-15-ot , ha mar az is megy akkor probalsz tobbet. Mar persze ha erositeni is akarsz.Ha visszanezed raktam be kepeket az eredmenyeimrol, nekem bejott. Eleinte kis evezogeppel kezdtem aztan hozzajott csak 5 kilos sulyokkal az edzes, aztan 12 kilos sulyokkal es mostmar nagyobb evezogepen max nehezsegen csinalom a dolgokat.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #7791 üzenetére
-
Malibutomi
nagyúr
Ami fura, en nem hagytam el csak a tenyleg nagyon hizlalo dolgokat (csoki, fagyi stb), meg a nasizast ugy altalaban. Reggel ritkan eszek, altalaban delben egy sovanyabb fo etkezes (hal, csirke+rizs illetve parolt zoldsegek) miutan letudtam az evezest+felules kombot, aztan kora este egy vacsi, ami szendvics vagy hadonlo. Ezen kivul leginkabb gyumolcs.
Eszek kenyeret rizst is, csak mindenbol kevesebbet.
Nem is mertem eddig a sulyom, meg voltam lepodve most elegge.Ami nekem nagyon bejott az a lazac+ parolt zoldseg. Nem kimondottan sovany, de erdekes modon 240g lazac kisutve+ parolt zoldseg eltelit fel napra. Plusz sok almat eszem
Egyebkent valoszinu ez keves, mert idonkent van egy egy napom mikor nem birom es osszeeszek mindent, de aztan visszaallok a normalra megint.
Asszony meg le "fitnessz manias"-ozott
Szenvedes...hat igen...mikor este fel 11-kor a parom az agyban nasizgat, en meg megyek le es kezdem a sulyzozast az neha nehez...de utana mikor vegeztem, es visszafele belenezek a tukorbe az mindig fasza
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #7795 üzenetére
A helyesirasert bocsi, telorol a hurka ujjaimmal nem konnyu
-
Malibutomi
nagyúr
Kicsit tobb mint ket honap, marcius kozepe korul kezdtem el, es mikir utoljara mertem 90 kilo korul voltam most kereken 80.
180 centi magas vagyok amugy.
Sajnos nem csinaltam az elejen kepeket meg jegyeztem fel dolgokat, mert csak amolyan kenduljunk formaba dolognak indult, de jottek az eredmenyek es ugy kezdtem komolyabban venni.
Mostmar nem is akarok keallni, cel a sixpack...ami kb van is, csak meg nemi parnat el kell tuntetnem rola. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #7790 üzenetére
-
Malibutomi
nagyúr
Hagy osszam meg veletek az en tortenetem.
Tavaly nyaron egy szuloknel toltott "hizlalo" het utan dontottem el hogy fogyni fogok, el is kezdtem evezogepen edzeni meg sulyzokkal, de melo es egyeb problemak miatt ez abbamaradt egy honap utan.Aztan most marcius vegen alltam neki ujra, ugy hogy kicsit figyeltem az etkezesre is. Eszek mindent, de nem szedek jetszer, csak egyszer es kisebb adagot, edesseget szinte teljesen elhagytam - kuvaltotta a gyumolcs, es a szar ready mealeket szamuztem helyette jott sult lazac es parolt zoldseg.
A kezdes volt kb 5-10 perc kozepes evezes aztan fel perc plankin + side planking mibdket okdalra es anbyi kebegoules amit meg tudtam csinalni (kb 15-20), aztan este nemi sulyzo eloszor csak 2x 5kg-val aztan ujra planking+ lebegoules.
Ez kb heti 5x.Mara az evezes 20 perc a legerosebb fokozaton+ a gep laba a lepcson van hogy a gravitacio ellen is dolgozzak, 2x 1 perc planking +2x1 perc side planking aztan 50-60 lebegoules.
Este 40 perc sulyzo 12 kg-s sulyzokkal ( bicepsz, fej mogotti tricepsz, fekvenyomas, es meg par egyeb, aztan ujra plankingok+ lebegoules 50-60.
Egy honap utan ugy megszoktam hogy ha nem csonalom nagyon hianyzik.
Lustaag kegyozesere pedig: ehes vagyok...akkor elobb evezek mert tele hassal nem fog menni....zuhanyozni kellene...akkor elibb edzek mert utana uhra kellene.Szoval ez tomoren.
Ket honap:
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elite: Dangerous
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Motoros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest