- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adr0001
aktív tag
válasz
inf3rno #8963 üzenetére
Vesének segít a citromlé és felhigított almabor-ecet.
Esetleg ha találsz almasavat (malic acid) tablettában.
Köveknek nem kedvezően igazítja magasabbra a vizelet a pH-ját.Douglas Labs Malic Acid + Mg, ebay-en.
Epekőre is! 4 évvel ezelőtti keto futamot picit fel kellett függesztenem miatta, elég durva volt, műttetni akart az orvosom. Ilyen last resort jelleggel kipróbáltam, megszűnt.Prevencióra csak simán alma fogyasztása is belefér szerintem a keto-ba.
"An apple a day keeps the doctor away" -
adr0001
aktív tag
válasz
interstate76 #8939 üzenetére
Cukrot kukázd egy időre teljesen, ha tudod.
Az izmokban lévő gyulladások (is) megszűnnek.
Legjobb tudomásom szerint azok a kristályszerű lerakódások amik jobbára az ízületekben szeretnek kikötni és amik túlmennyiség esetén a köszvényért is felelősek, a máj cukor-lebontási folyamatának melléktermékei.Ízületekre egy régi angol módszer: Tőkehal-máj olaj kapszula, és Glükózamin-szulfát kombó mindenkinél hatásos. És cukor mentes gyümölcs-zselé fogyasztása, olyan ami sertés zselatinnal készült.
-
adr0001
aktív tag
A saját népi megfigyelésem:
Pl ma 85 kg vagyok, jövő héten közben ez felmehet 86-ra is, majd a hét végre biztosan beesik majd 84-re. Repeat. Következő hét:
84->85->83.Elvileg ez úgy működik hogy már beindult zsírégetéskor mikor a tárolt zsír szükséges üzemanyagként kiürül, a tároló sejtek megmaradnak még egy picit (fingom sincs mennyi időt pontosan, de maradnak egy-két hetet biztosan). Felvesznek vizet, várva és számitva arra hátha a máj küld később vissza eltárolható zsírt (cukor nincs, úgyogy nem fog
). Ezt pár napig tartják a zsírsejtek, aztán legtöbbször egy éjszaka alatt eldobják, és ez lehet 1 -1.5kg is egy éjszaka alatt.
A zsírsejtek a végén teljesen leépülnek, és a cukor teljes hiányának egyik mellékhatása a bőr feszességének megmaradása.
A gyors jojó effektus szerintem pont akkor lép fel, ha nincs 100% zsír-üzemen, zsírégetésen a test. Vagy csak túl rövid ideig és a zsír tárolására alkalmas sejtek nagy számban megmaradnak. Egy hónapot pl. én annak mondanék.
Ketogénnel 3-4 hónap alatt lefogyott 15 kg után egy szégyentelenebb étrenddel is kell kb 2 év hogy visszamásszon ugyanaz a súly.
-
adr0001
aktív tag
válasz
interstate76 #8935 üzenetére
Csak fokozatosan, és a nagy mennyiségű zsírt el kell dobni azonnal!
A kalóriaszegény módszeres fogyásom után egy olasz étteremben kezdtem a váltást, az bár közel volt hozzá, mégsem volt ketogén, és a menüm elfogyasztása után majdnem mentőt kellett hivni hozzám
A kajakóma, az inzulin kick, brutális volt.A ketogénről lejőve nincs jojó hatás, mert nem lassul le az anyagcsere mint egy kalóriaszegény diétával.
A kívánt fogyás után érdemes odafigyelni tápanyagegyensúlyra és nem jön vissza semmi.
Fegyelem nélkül nem lesz tartós eredmény.Mivel a cukrot ki kell váltani valamivel, érdemes meghagyni azt a változtatást. Attól fogva elég csak a késztermékek cimkéit nézni, és az azokba beletömött cukrot nyomon követni.
-
adr0001
aktív tag
válasz
interstate76 #8933 üzenetére
Azt hiszem deklaráltam egy időszakosan szabadjára engedett és őszinte függőségi viszonyt az édességekkel. Amely viszonyt jó függő módjára ápolni is kell
És amely függőség a szénhidrát mentes diéta esetén - fenntartó kezelés hiányában - napok alatt megszűnik. Fegyelem nélkül az sem müködik.Nem rossz amúgy az édesítetlen szójatejes latté stevia-val és xylitollal, de a dopaminnal köszönő viszonyban sincs. Ráadásul drágább is.
-
-
adr0001
aktív tag
Nem kell fennakadni ezen. Az 1200-as megoldást egyszer csináltam végig. Többet soha.
A kilók visszajövetele egy fogyás után annak köszönhető minden esetben hogy célsúly elérése után megtörténik a visszatérés a nem tudatos táplálkozáshoz.Az aki arre nem figyel oda az ne csodálkozzon ha visszatérnek a kilók. A leírásom nem is egy erre való naív rácsodálkozás akart lenni.
Annyit közöltem, hogy ha cukrokkal (imádom btw) és szénhidrátokkal (szintúgy) nyaktól lefelé nem érintkezik a testünk, akkor fogyni fogunk, nem kicsit, hanem nagyon, és gyorsan. Aki nem akar súlyfelesleggel küzdeni v. stabil testsúlyt szeretne annak aláhúztam a két fő ellenséget, amikre elsődlegesen figyelni kell a termékcimkéken.
Lényegi mondanivalóm másképp:
Adott
egy 2500kcal-os étrend amiben van mondjuk 200g cukor
Vs
egy 2500kcal-os étrend amiben van 0g cukor
Az első esetben jövőre viszlát ugyanitt.Mindenkinek egyéni döntése hogy visszatér-e az élelmiszeripar remekeihez az út végén vagy sem.
-
adr0001
aktív tag
Jelenleg: az időablak elején (dél) főtt tojást, vagy csirkehúst, sóval, ezt káliumos magnéziumos löttyel öblítem. Az időablak végén (du. 5-7 között) egy supermeal. 20-30 deka vágott zöldséggel, mondjuk, pl. nitrátmentes back bacon, további tojások, szardínia/makréla/tőkehal/lazac/pisztráng, steak, zsíros sajtok/ sült kolbászok, negyedfontos húspogácsák, felzsírosított csirkemell, vagy zöldséggel teleküldött rántotta különféle változatai.
Zsíros, de szénhidrát-szegény magvak.
Amire figyelek az az hogy minél több és minél egészségezsebb zsír legyen. És protein is, izmot nem akarok veszíteni.
Viszonylag aktív életet élek, sport simán menne. Még legalább két hetet várok vele. Lejjebb hogy miért.Alapvetően hedonista vagyok, először 114kg-ról fogytam le 76-ra, 25 éve. Aztóta nagyjából 3 éves periódusokban ezt az alászállast 76-ra megcsinálom (8-12 hét) szóval ez már a sokadik, úgy hiszem a nyolcadik (utána beleszarok étrend megint, mindegy mi csak ártson
). Az első után nem engedtem el már csak max 89-93-ig a súlyomat. 5 hete 93-ról indultam, most 85 vagyok. 83-nál kezdek el majd futni, remélem az időm engedi majd, pici löketet ad a heti fogyásnak (annyira sokat azért nem hogy ellenállhatatlan legyen a késztetés).
Btw. 10%+ túlsúly felett a futást nem ajánom senkinek.
2015-ben rottyra tettem a térdem, mert korán kezdtem el a folyóparti galoppozást. Megjavítható, de csak púp a hátra.Aki nem kedveli a hosszútávú projekteket csinálja bátran. A kezdeti időszak hossza változó de utána full of energy. Átlagban véve heti 1, 1.5 kg garantált ugyanúgy mint egy 1200-1500 kcal-os, számlálgatós vegyes étrenden. Csak a kalóriahiány miatti figyelemelterelő, depresszív, és persze mindíg jelenlévő gyengeség és éhség nélkül. Jártam azon az úton is...
Lehet ezt éledmódként is csinálni, és egyre inkább fűlik is hozzá a fogam. Mondhatom hogy rendszeresen tartózkodtam out-of-the-box. Van összehasonlítási alapom, és ahogy öregszem, azt vettem észre hogy egyre inkább érzem a negatív hatásait a boltok polcairól leemelhető "élelmiszerek"-nek. Negatív fizikai-kognitív hatást egyaránt.
Ami mindíg ellszállt amint a cukor és a szénhidrát elvonásra került.Ez egy eléggé erős ökölszabály ilyenkor, ami miatt a feldolgozott élemiszerek legjava ki is esik a kosárból.
És marad ennivalónak kb az aminek az orrom előtt folyt ki az utolsó csepp vére, vagy éppen most lett kiszedve a földből, és azzal kell kezdeni valamit
-
adr0001
aktív tag
válasz
inf3rno #8915 üzenetére
Az 1200 környéke azért jó, mert akkor még kb nem kapcsol éhező módba a test, ezt azt hiszem a kalóriabázison le is írják, vagy talán a saját súlyhoz tartozó pontos minimumot is - ha valaki kalkulátorozna -. Valamint azért is jó mert lehet enni trash kaját, és akkor is működik.
Én már úgy vagyok vele hogy ha 3 twix-et nem ehetek meg, akkor inkább egyet sem
-
adr0001
aktív tag
Nem iszom, nem dohányzom, így amikor elengedem magam akkor én a Sacher-torta jegeskávé kombó vonalon mozgok önpusztításilag.
A fokozatosság nem hátrány. Ha nem okoz gondot persze akkor simán ajánlom a 17-7-et átmenet nélkül. (A sport az más tészta, kétségtelen)
Vércukor értékek kisimulnak, horizonton esetleg már felénk masírozó inzulin-rezisztancia visszafordul, jobb alvás, pengébb agy, stb., csupa-csupa jó dolog.
Én a dagadt vagyok de fogyni akarok irányból nézve tettem a javaslatot -
adr0001
aktív tag
Addig van állandó éhség amíg a test "számít" a szénhidrátra a gyors üzemanyagra, hogy az meg fog érkezni kellő mennyiségben mint eddig mindig.
A szénhidrátokat ha nyers zöldségből visszük be, nehéz az 50g limit fölé tolni. De pl. banánnal, burgonyával már annál inkább.
Nem mondom hogy sétagalopp a ch minimalizálása és a cukor teljes elhagyása, de 1-3 hét után (BMI-től függően), ha kellő mennyiségű zsírt viszünk be helyette a helyzet gyökeresen megváltozik. A tárolt zsír felszabadulása és felhasználása még akkor is megtörténik ha csak annyira vagyunk aktívak mint Stephen Hawking volt egy átlagos napján. Az örökös éhségnek pedig heló.
Érdemes 17/7-ben táplálkozni, azaz 17 órán át koplalni, és egy 7 órás időablakban megenni a napi betevőt.
Ismetlem, kaja utáni sóvárgás nem lesz, a 17 órás időszak alat sem, de csak ha megfelelő mennyiségű zsírt fogyasztunk. Durva mennyiség elfogyasztásával is bajos 2000 kcal fölé menni, így a kalóriaszámlálást felválthatja az összetevők ellenőrzése.
A kezdeti időszak persze embert próbáló, fosással is tarkított (ez attól is függ mennyire van rottyon a bélflóra, bár aki fogyást érez égetően szükségesnek annak valószínűleg már nagyon). Ez 1-3 hét mint írtam, és ennek a végen van 1-3 nap totális gyengeség, abból is a legborzasztóbb fajta. Ez az a pont ahol a test teljesen kifogy a tárolt glükózból. Utána hawaii.
-
adr0001
aktív tag
válasz
Des1gnR #8907 üzenetére
Igen, de sajnos valamit valamiért.
A szénhidrátok ingyen energiájanak kukázása, és a sejtszintű 0-24 zsírégetés beindítása a legjárhatóbb út.
De vannak opciók legalább1200 kcal-n lehet továbbra is napról-napra ugyanazt a moslékot elfogyasztani ami a túlsúlyt okozta, csak értelemszerűen kevesebbet abból.
Szóval inkább a kettes változatot ajánlanám.
-
adr0001
aktív tag
válasz
Hannibhál #8895 üzenetére
Hi!
Ha a napi kcal-t nem tudod 1200 környékére levinni és ott tartani, akkor az egyedüli megoldás a gyors és biztos fogyáshoz a napi ch 50g alatt tartása. Ezzel egy időben a zsírt meg feltolhatod hányás határig.
Ch 50g amiből 0g cukor!
A zsír kétféleképpen égethető el:
1., Tartósan a napi kcal szükséglet felezésevel (gyász)
2., A metabolizmus átállítása (test)zsír elsődleges használatáraEz utóbbi automatikusan megtörténik, ehhez csak a cukrokat kell elhagyni, és a fenti per nap ch limitet nem tanácsos átlépni. Azt is lehetőleg nyers zöldséggel kell bevinni.
Az izom, és izületi panaszok 2-4 hét alatt kisétálnak az életedből.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elite: Dangerous
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Motoros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Xbox Ultimate előfizetések
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest