- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
adr0001 #8941 üzenetére
Először is köszi a tippeket!
Cukrot közvetlenül nem fogyasztok (persze a vásárolt termékekben nyilván van), viszont lenmagot néhány napja rendszeresen (remélem, 1-2 hetet követően lesz pozitív hatása), szóval az Omega-3 zsírsavak bevitele - elvileg - megoldva. A glükozamin-szulfáttal az a bajom, hogy van 3000-féle termék, és fogalmam sincs, melyikből mennyi hasznosul, így eddig nem vettem semmilyet.
Közben olvasgattam a ketogén diétáról és egyre inkább hajlok rá. Helyrejöhet tőle a vállam + ledobhatom a maradék súlyfelesleget - ez számomra verhetetlen kombónak tűnik. Holnap lesz időm foglalkozni a témával, meg átgondolni, hogy milyen módon tudom megoldani ezt a fajta étkezést.
-
interstate76
addikt
válasz
adr0001 #8938 üzenetére
Értem.
Egyébként nem szeretnék sokat fogyni. A vállaim fájnak (az egyik csak akkor, ha megerőltetem, a másik már alapjáraton is), és szeretném gyógyszer nélkül megszűntetni az ízületi gyulladást - még utánajárok a témának, de jelenleg egy néhány hetes ketogén diéta tűnik a legjobb opciónak (pár kg ledobása további bónusz lenne, mert azért van még némi lefaragnivaló is
).
Ha már diéta, mint téma: a legkiegyensúlyozottabb/legszimpatikusabb módszer - számomra - a mediterrán diéta. Talán a ketogén után sem feltétlenül hülyeség ezzel visszatérni a normál kerékvágásba.
-
interstate76
addikt
válasz
adr0001 #8934 üzenetére
Ha napok alatt el tudod engedni, akkor nincs komolyabb gond. Viszont eszembe jutott egy kérdés (ha már írtál róla, akkor sorry): amikor befejeztél egy ketogén diétát, akkor hogy állsz vissza a CH-fogyasztásra? Csak szép lassan, vagy azonnal úgy kezdesz el táplálkozni, mint előtte? Nem okoz jojó-effektust?
-
interstate76
addikt
válasz
adr0001 #8932 üzenetére
Nem vagyunk egyformák (ez nem kritika vagy beszólás, csak ténymegállapítás).
Nálam a sport legnagyobb hozadéka (a kalóriaégetés mellett) az, hogy fegyelmezettebbé tesz étkezés terén. Azaz ha lenyomok egy jó kis edzést, akkor nem fogom kidobni az ablakon az eredményt egy zacskó chipsszel vagy 1-2 szelet csokival, illetve nem edzek tovább azért, hogy "bűnözhessek".
-
-
woodworm
veterán
-
Dorian
félisten
válasz
adr0001 #8919 üzenetére
Amit csinálsz, annak nem sok értelme van. Alapvetően azért akar vki lefogyni, hogy egészségesebb legyen, ezt a szempontot kell előtérbe helyezni.
Baromi hülyeség pusztán azért lefogyni, hogy kevesebbet mutasson a mérleg, de közben eszed az egészségtelen kajákat, tömöd a cukrot, és nem sportolsz. Valójában aki túlsúlyos, de sportol, annak jobban az életkilátásai még annál is, mint akin nincs felesleg, de nem sportol. Így lefogyva még jobban sem nézel ki. / Ugyanez fordítva is, hogy az izmosodás jó egészség szempontjából, de amit a kodis elborultak csinálnak, h mindet a nagyobb izmokért -és itt nem a koxra gondolok- hanem az egyfajta terhelésre és a szűk spektromú étrendre, az megint nem egészséges/ -
m3tr0
őstag
válasz
adr0001 #8919 üzenetére
A 114 kgról amikor lemész 76 kg- ra akkor milyen a testalkatod? Izmos, 20% alatti testzsírral?
Mert hacsak nem vagy testépítő,akkor kétlem,hogy ez egy jó megoldás, nem mellékesen biztosan nem egészséges fogyás,amit 3 évente megcsinálsz. Pont azért nem működik hosszú távon, mert hülyeség 1200 meg 1400 kalóriát bevinni,lófaszra sem elég.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
adr0001 #8908 üzenetére
Szerintem ez az 1200kcal erős túlzás, a kalkulátorok 1650kcal körül írják 70kg-os férfira súly tartásra. Akinek meg nagyobb a testtömege annak még magasabb, mert a zsírsejtek is fogyasztják az energiát. Ezt a saját tapasztalatom is megerősíti 1400-1500kcal-al is fogytam, volt olyan nap, hogy egy doboz fagyi volt az aznapi kaja, de mivel az is csak 1400kcal volt plusz a hőt is meg kellett termelni a felolvasztásához, ezért csak fogytam tőle. Én úgy látom, hogy nincs egy igaz út, sokféleképpen lehet fogyni. A legkönnyebben nekem úgy ment, hogy nem foglalkoztam vele, hogy mikor és mit eszek, csak azzal, hogy mennyit. De fogytam már rendszeres sporttal is, azt nehezebb volt tartani. Aztán persze csináltam ezer féle diétát. Egyedül még erre a ketogénre nem vettem rá magam. Aki csinálta ismerőseim között, azoknál megszűnt a gyulladás, sokkal szebb a bőrük, sokat fogytak, de van olyan, aki abbahagyta, aztán ugyanúgy visszahízott vagy még rosszabbul néz ki, mint előtte. Szóval nekem úgy tűnik, hogy ez elköteleződés egy életre, én viszont csak néhány hónapra szoktam egy-egy diétát kipróbálni.
-
Hannibhál
őstag
válasz
adr0001 #8906 üzenetére
Mozgással vagyok inkább, egyszer csináltam ~105 kilósként 1500 kcal-ás hónapot, nem bírtam végigcsinálni, mert kb 4 nap után semmi erőm nem volt.
Alapvetően nekem a zsír, ahogy eddigi éve kalatt észrevettem kb 1-1ben lerakódik, ch-t is tartanom kell, marad a fehérje, amit szeretek is, szóval alapvetően jónak tartom az étrendem a magam szempontjából, inkább csak az volt a baj, hogy hirtelen toltam fel a mértékét.
A derékfájásom meg hétfő óta sokat javult, napi 1,5 óra séta be lett vezetve s már a tegnapi focit is majdnem végigbírtam fájás nélkül, ami új rekord
De köszönöm szépen a tippeket, jó olvasni, hogy más hogyan látja, vagy mit tart jónak
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest