- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
salesman
őstag
válasz
TheBikerider #8249 üzenetére
Detto, csak én 61 leszek októberben.
-
salesman
őstag
válasz
TheBikerider #8247 üzenetére
Mit sportolsz és hány éves vagy? Ha szabad ilyet kérdeznem..., nem kell válaszolni, ha nem akarsz.
-
salesman
őstag
válasz
TheBikerider #8242 üzenetére
Köszi, nem okoskodás, csak kérdés:
A mézben nem több a kalória? -
Fred23
nagyúr
válasz
TheBikerider #8158 üzenetére
Én szerintem legjobb esetben is csak minimálisan fogok fogyni, amíg tart ez a vacak vírus. Nem vagyok besz@rva tőle, így nem is tartalékoltam, most meg már késő: bizonyos egészséges kajákat már nem lehet beszerezni, ehetem, amit még be lehet gyűjteni. Ma se tudtam csirkemellet venni. A hangulat tényleg gázos, érezni a levegőben a parát.
Nekem eszembe jutott, hogy a feleségem is valamivel gyengébb immunrendszerű, mint én, szóval igyekszem majd Miatta én is kicsivel jobban figyelni arra, hogy lehetőség szerint ne kapjam el, illetve ha bármi jelét tapasztalnám betegségnek, önkéntes karantén másik lakásba, egyedül. Mondjuk esélyes, hogy nem nálam jönne ki először. Ha a nőcimen jön ki, maradok vele, nem félek elkapni.prozodus:
Én szeretem apám, de a bölcsessége szimpla hedonizmus és lesz@rni tudás. Az örömelv hajtja. Félve nem boldog, tehát nem fél. Van mondjuk ennél rosszabb életfilozófia is, egyértelmű. Engem a pánikoló emberek sokkal inkább megviselnek, apám ilyen szempontból főnyeremény. -
Fred23
nagyúr
válasz
TheBikerider #8156 üzenetére
Én egyedül apámat féltem, de ő meg kábé menthetetlen típus. Önpusztító az életmódja, csoda valahol, hogy még két szélütés után, öregen, magas vérnyomással, nem mozogva, borzalmasan táplálkozva és elhízva is, de él. Nem fél most se, nem érdekli a vírus, és kész meghalni bármikor. Egyedül attól fél, hogy nem ehet tésztaféléket, meg hogy ha esetleg elkapja, szenvedés is lesz.
-
interstate76
addikt
válasz
TheBikerider #8147 üzenetére
Öööö, nem hiszem, hogy bárki házi túróról beszélt volna. Fred23 étrendje kapcsán került szóba, arra írtad, hogy a túró=zsír, ami konkrétan nem igaz.
-
Fred23
nagyúr
válasz
TheBikerider #8149 üzenetére
Jaja, fácán és őz van is a városunk határában, meg nő majd a sok főzeléknek való csalán.
A sült giliszta meg a végső időkre. -
Fred23
nagyúr
válasz
TheBikerider #8145 üzenetére
Meg az előrelátás. Gondoltam, ráérek még, aztán vásároltam volna be ma diétához szükséges élelmiszereket; nem sikerült. Fehérvári INTERSPAR-ban nincs egy gramm csirkecsöcs, de már más hús sem. Konzervekkel is bajban voltak, mondjuk úgy, gomba még volt pár darab.
Oké, holnap megpróbálok még egészséges kajákat találni, csak sikerül valahol...
-
interstate76
addikt
válasz
TheBikerider #8144 üzenetére
Én viszont úgy tudom, hogy a túró emésztése során annyi energiát használ a szervezet, hogy nem kell aggódni a zsírtartalma miatt. De majd még utánaolvasok.
-
Fred23
nagyúr
válasz
TheBikerider #8140 üzenetére
& interstate76:
Szeretek kísérletezni, szóval akkor kipróbálom inkább azt, hogy a magvakat most nem csökkentem, viszont a túrót elhagyom. Tudtommal is teljesen jó a túró, viszont az is igaz, hogy nálam az az egyik legfőbb táplálék, átlagosan bevágom a napi 250g-ot belőle, időnként pedig az 500g is lecsúszik, van, hogy banános vagy mézes túrót tízóraizok, miközben ugyanez a vacsorám is. Közben pedig ugye el vagyok hízva alaposan. (Mikor még nem diétáztam, a túrót akkor is minimum annyira fogyasztottam, mint most.)Ha azt látom, hogy április 15-ére nem fogytam rendesen, akkor meg a túró jön vissza, és a magok lesznek alaposan csökkentve.
Azért gondolom, hogy ezt próbálom inkább, mert a magvak teli vannak egy halom nagyon fontos, diétában nagyon jól jövő anyaggal, mint ásványi anyagok (többféle magból bevihető az összes!), vitaminok, jó zsírok, stb. A túró nem ennyire gazdag, nem ennyire összetett élelmiszer.
mefistofeles:
Igen, egyértelmű, hogy idővel lassulnia kell a fogyásnak, és az is előfordulhat, hogy nem egyenletes a tempó, viszont jelenleg annyira el vagyok hízva, hogy szerintem még gyorsan kéne fogynom legalább 3 hónapon keresztül. -
interstate76
addikt
válasz
TheBikerider #8140 üzenetére
"Túró=zsír, hanyagold."
Ebben biztos vagy? Tudtommal teljesen jó a túró, mint táplálék, akár este is. Nyilván célszerű soványat vásárolni, de amúgy teljesen rendben van.
-
Fred23
nagyúr
válasz
TheBikerider #8134 üzenetére
& prozodus:
Csirkemell, halak, zöldségek, magvak, túró, vagyis semmi szemét. Zöldfőzelékek mondjuk vannak, de csak nagyon minimális rántással. Ösztönösen kajálok, már nem számolom a kalóriákat, de az elmúlt két hónapban tényleg semmi vacak nem volt, illetve de: egyetlen egyszer egy csoki. Gyakran fogyasztok vacsorára 250g túrót egy kiskanál mézzel.
Súlyzózok, kocogok, túrázok, hamarosan menni fog a kerékpározás is.
Szinte leállt a fogyásom, de a kondim jobb. Túl sok a változó, de azt nem zárnám ki, hogy a magvakkal rontom el, hajlamos vagyok egy 200g-os zacskót is bevágni úgy minden második nap. (Dió, mandula, mogyoró, pár aszalt gyümölcs, stb. vegyesen, SPAR-ból.)
Mai ebédem:Igen, az szinte biztos, hogy az erősödéssel jött fel valamennyi izom is. Ha +1 kiló, az azt is jelentené, hogy zsírból meg -1 kiló. Jó lenne, de nincs itthon testzsírszázalékot is mérő mérleg.
-
Fred23
nagyúr
válasz
TheBikerider #8108 üzenetére
Köszi, nem is szeretném feladni!
Drakmusz:
"Az egész dolognak szerintem 3 pillére van, ez a módszer nekem nagyon bevállt.
Mozgás, étrend és következetesség."Ezt simán bele lehetne írni a topik összefoglalójába, ha lenne neki ilyen.
Ellenben a nagyon hízékony típusoknak én tuti nem ajánlanék kenyeret. Egyeseknek kis mértékben oké lehet -régen én is sütöttem sajátot, magvasat-, de ha valaki zsírból akar éppen erőteljesen fogyni, szerintem ne legyen se kenyér, se rizs, se tészta, se krumpli. Sok zsírmentes hús kell -pl. hal, csirkecsöcs-, meg kis kalóriatartalmú zöldségek párolva vagy főzve. Többször rontottam már el úgy a fogyásom, hogy lemondtam a rizsről, kenyérről, tésztafélékről, de a krumpliról csak nem. Aztán az lett belőle hamar, hogy meg is sütöttem olajban, hiszen nem lehet gond, ennyi még csak nem üt vissza, ha minden más klappol -hát nem, hízékony genetikával még ezt sem lehet.
Ha már lefogytam arra a súlyra, amit szeretnék (75 lenne az ideálom, 80 a még elfogadható maximum), akkor kezdhetek el a stagnálás állapotához kis kenyeret, kis rizst, kis burgonyát, kis tésztát is fogyasztani; amíg cél a testsúly (leginkább ugye a testzsír) csökkentése, én tuti nem ehetek kenyeret. A kenyérevős lazulást kizárólag akkor engedhetem majd meg a boldog stagnálás állapotában, ha mellette rendszeresen sportolok is. Ilyen ez a hízékonyság sajnos. Nekem most nincs kenyér minimum november végéig.Ismerek persze olyanokat is, akiknek sosem lesznek ilyen elhízós problémái; de vélhetően a hízékonyabb fajta követi ezt a topikot. Persze elég tág határok között lehetünk hízékonyak is; én sajnos nagyon az vagyok, illetve szeretek enni.
A második képed nagyon ott van a szeren, kábé az a forma a célom.
-
KISDUCK
addikt
válasz
TheBikerider #8094 üzenetére
Ja láttalak a band topikba nekem is az van. Vannak hibái de ennek ellenére szerintem korrekt a kütyü csak az offical soft hozzá a mi fit egy rakás salakanyag. Mondjuk a leghasznosabb funkció számomra az idő, a rezgés hívásnál és ébresztésnél, a többi nekem mindegy. mondjuk a pulzus mérés is hasznos nagyon, de hát amilyen értékeket mér hát nem kell attól félnem hogy a szívem feladja mostanában a szolgálatot.
tippek hogy kevesebbet mérjen:
1. kalibráld el a mérleget
2. keress olyan pontot a földön ahol kisebb a gravitávió mint Mo.-on.
3. van egy nagyon tuti tippem hogyan lehet 2 nap alatt 10kg-ot fogyni, még a Munkaügyek című sorozatban láttam, de nem javaslom az egészségügyi hátrányai miatt:láb amputáció
-
KISDUCK
addikt
válasz
TheBikerider #8092 üzenetére
Hát annyiért biztos.
Én sziamiut vettem az kicsit occób vót. Fogalmam sincs hogy mi a tuti, én azért ezt vettem mert nem volt vészes az ára meg digitális mérleget akartam itthonra. Ami van itthon régi analóg az olyan hogy ha jobbról nézem 76kg vagyok, ha balról akkor 74, na jó nem, de nem lehet pontos értéket leolvasni róla 0,1kg pontossággal. Meg amúgyis rendeltem telefont és akkor egybe megoldottam a mérleget meg a karkötőt is egy rendeléssel.
-
Genji
őstag
válasz
TheBikerider #8089 üzenetére
Akkor kevéssé vagy konzekvens onmagaddal szemben: [kép]
Én úgy látom egyedül te vagy frusztrált, javaslom olvasd vissza hideg fejjel amiket írtam, zeró személyeskedés volt iranyodban, fordítva már nem biztos, hogy így van.
Kiszálltam további sok sikert mindenkinek!
-
Genji
őstag
válasz
TheBikerider #8081 üzenetére
Félreértetted amit írtam. Egy szóval se mondtam, hogy máshogy nem lehet fogyni én azt állítom, olyan eredményesen nem lehet fogyni.
Ezt számokkal alátámasztva saját tapasztalat alapján, úgy, hogy rengeteg módszert próbáltam ezen kívül is.
Te állítod valamiről, hogy hülyeség, úgy hogy nem próbáltad. Próbáld ki, aztán formálj véleményt. A sarkításhoz meg: sehol nem írtam, hogy bárki zöldségeket beszélne.
A 24.hu-n akkora bődületes baromságok szoktak megjelenni, hogy hadd ne tekintsem információ értékűnek, ahogy a Blikket meg a Kiskegyedet se tartom annak.
A témától teljesen elvonatkoztatva projektmenedzsment/eredményorientált gondolkodás, de akár nevezhetjük józan paraszti észnek is: ha valamit mérhetővé teszel, cél tűzöl ki valamint módszereket határozol meg a cél eléréséhez és az egészet nyomon követed, ott az eredményesség egy következő szintre lép.
-
KISDUCK
addikt
válasz
TheBikerider #8073 üzenetére
Nem 25 vagyok csak az adatok alapján 25-nek határozta meg a test életkorom ami pár évvel alacsonyabb mint a valós. Most csináltam a szokásos reggeli mérésem ébredés és wc után evész-ivász előtt alsógatyában:
72,4kg, teskor 24 ,testzsír 18,5% BMI 22,3
Úgy hogy annak ellenére hogy sokszor kiléptem a keretből még így is sikerült fogyni, most már csak a zsírral kell majd kezdenem valamit ez a súly már elég lesz.Erről a töksűrítményről nem hallottam, eddig csak arról tudtam hogy mindent almalével pótolnak ki.
-
samujózsi
senior tag
válasz
Azért ez nem teljesen igaz. Van amibe tényleg tökből készült sűrítmény is kerül, de az elég gáz lenne, ha a 100%-os feliratú levekben is töklé lötyögne, némi gyümölcsaromával.
-
mefistofeles
veterán
válasz
Konkrétan a töksűritményről nem tudtam de teljesen általános a dolog. Sajnos mindenki szemetet árul és a valódi összetevők helyett olcsó alapanyagok adják a termékek zömét aztán egy kicsi "igazi" is meg szinezékek, aromák, álomány javítók, tömeg növelők stb. Sajnos még jónevű márkák cucci is ilyenek.
-
KISDUCK
addikt
válasz
TheBikerider #8069 üzenetére
Nem tudom hol lehet külön méretni. Én vettem egy "okos" mérleget és azzal mérem. Van rajt 4 fém felület és mezítláb kell ráállni gondolom küld belém egy kis delejt és abból számol, szerintem korrekt az érték amit mér.
szerk.:
Csináltam egy gyors mérést hogy látható legyen mit tud a cucc:A teteje nem került bele, de most 73,9-t mértem megrakott emésztő rendszerrel reggel talán lesz 73 vagy 73,5 max ebből.
-
samujózsi
senior tag
válasz
TheBikerider #8063 üzenetére
Nem a cukor, hanem a szénhidrát megvonása, illetve a hiánya miatt ingadozó/alacsony vércukorszint okoz ilyet többnyire.
De ettől függetlenül: inkább csendben ignoráld, az ilyen neki szól, de másnak írod típusú piszkálódás helyett!
Felesleges "beleállni" ilyenekbe. Szerintem. -
KISDUCK
addikt
válasz
TheBikerider #8067 üzenetére
Te mekkora testzsírral vagy most 85kg-on (ha jól emlékszem korábban ennyit írtál)?
-
KISDUCK
addikt
válasz
TheBikerider #8052 üzenetére
1.-én mértem utoljára akkor 73,2 voltam 19% zsír körül, azóta kicsit csaltam ahogy írtad hogy neked se kell kapkodnod már valami olyasmit éreztem én is az elmúlt időszakban. Holnap ébredés után van tervben a következő mérés és nem lepődnék meg ha többet mérnék mint legutóbb, de még ha 75kg-t mutatna a mérleg akkor se érezném magam rosszul. Most a következő fokozatba kell majd kapcsolnom egy jobban megtervezett étrenddel és minimális tornát beiktatnom.
Egyéb: pár órára mellőztem a topikot és mire visszaérek tiszta Vietnám itt minden.
-
Di Natale
senior tag
válasz
TheBikerider #8051 üzenetére
Ilyet se hallottam még.
Szerintem reggelire a legjobb megoldás a lédús gyümölcs. Pont annyit amennyivel jól laksz. 1-2 liter narancslé, 3-4 alma vagy szőlő. Amelyik jobban ízlik.
-
interstate76
addikt
válasz
TheBikerider #8044 üzenetére
Ja, értem, az más - remélem, minden rendben lesz!
-
interstate76
addikt
válasz
TheBikerider #8042 üzenetére
Én úgy tudom, hogy mértékkel fogyasztva (naponta 2 presszókávét szoktam legurítani) többet használ, mint árt - tévhit?
-
interstate76
addikt
válasz
TheBikerider #8040 üzenetére
Hardcore spíler vagy!
Én ezt a 2 dolgot nem szeretem cukor nélkül. Esetleg a teát úgy, hogy egy teáskanál eritrit és ugyanennyi méz. A kávét még nem próbáltam mézzel, de holnap sort kerítek rá!
-
interstate76
addikt
válasz
TheBikerider #8038 üzenetére
Így van, főleg az, ami gyorsan felszívódik, mert amit nem tudunk felhasználni belőle, az megy szépen a zsírpárnácskákba! Magyarán egy cukros üccsi ezerszer rosszabb, mint pl. a krumpli, amit oly sokan szidnak.
Eritrit nekem elég szépen bejött (felesben használom cukorral a kávémba és teába, így észre sem veszem a különbséget).
-
interstate76
addikt
válasz
TheBikerider #8035 üzenetére
"Ráadásul tanult emberek, egyetemi tanárok, tanulmány írók tényközlése."
Nem a cikk ellen írom, mert alapvetően egyetértek vele (én sem számolgatok). De amit fent idéztem tőled, az sajnos semmire nem biztosíték. A legjobb példa erre az általad linkelt cikkben szereplő tanulmány, amit a cukorlobby szponzorált. Senkinek nem lehet feltétel nélkül elhinni semmit. Az információ gyorsabban áramlik, mint eddig bármikor, de ugyanúgy tudják manipulálni, ahogy mindig is. Az elhízás elleni küzdelem pedig sokmilliárdos üzlet, szóval itt aztán tényleg nehéz kiszűrni a hiteles infókat a sok, profitvezérelt maszlag közül.
-
mefistofeles
veterán
válasz
TheBikerider #8035 üzenetére
Na szevasztok újra! (rég jártam erre, akkor is keveset)
Szerintem a számolgatás felesleges, bár el tudom képzelni, hogy valakinek szükséges. Egy idő után már úgy is tudod, hogy adott élelmiszer kb.mennyi kalóriát, fehérjét stb tartalmaz, onnan tényleg nem kell. Profi sportolóknak persze kötelező de egy átlagembernek csak nyűg.
Nekem szerencsére mindig jó volt az agy-test kapcsolatom és ösztönösen tudom mire van szükségem.A fogyáshoz kezdetben, ha van miből leadnod és a hagyományos magyar konyhán élsz semmiféle tudomány nem kell. Radikálisan le kell állni a fehér finomított lisztes kenyérről, péksüteményről, cukros szar üdítőkről és a zsíros kajákról, felvágottakról. Ez önmagában jó pár kilót kell jelentsen. (nekem pár hónap alatt -8) Ha sportolni is kezdesz úgy még jobb. Én három hónap diéta után elkezdtem gyúrni de egyszerűen nem fért bele az időmbe, így most otthon végzek főleg saját súlyos edzést. Ez is teljesen egyedi crossfit, pár ketleb gyakorlat (kézisúlyzóval) mindig változatosan sok gyakorlat keverésével. Nagyon rövid, ultra intenzív edzéseket végzek, minden nap. Igazából már csk 2-3 kilótól akarok megszabadulni de nem sietek, már az izomzatra is figyelek.
A fogyókúrások legnagyobb ősellensége egyébként az úszógumi. Azt a leg nehezebb leadni, a szervezet "körömszakadtáig" ragaszkodik ott a tartalékokhoz. -
KISDUCK
addikt
válasz
TheBikerider #8031 üzenetére
Na elolvastam egyetértek a cikk tartalmával, de a végkövetkeztetéssel nem. Persze lehetne javítani és finomítani a rendszeren, de az hazugság hogy értelmetlen kalóriát számolni. Kezdésnek szerintem jó ötlet számolgatni a fogyáshoz és tapasztaltam is hogy működik és most szeretnék majd finomítani az eddigi rendszeren.
A cikk véleménye pedig f@$$ág. Ez olyan minta ha a kezdetleges fémipart fikáznák hogy nincs értelme vesszővel meg hüvelykujjal méricskélni mert nem lesz pontos, de ha nem kezdjük el valahol akkor nem lesz életszinvonal javító protézis és hold utazás. -
KISDUCK
addikt
válasz
TheBikerider #8031 üzenetére
Az a mondás f@$$ág.
Még nem, de majd időt kerítek rá.
-
KISDUCK
addikt
válasz
TheBikerider #8028 üzenetére
Kalória kereten belül maradva persze, a többször kevesebb elvét használva.
Mondás, mármint a "Nem részvétel a győzelem, hanem a fontos." ? -
KISDUCK
addikt
válasz
TheBikerider #8024 üzenetére
Nem kell vele sokat bohóckodni úgyis a wc-ben végzi.
Mondjuk most szeretném majd javítani az étkezésem, eddig napi 2 fő étkezésem volt és szeretném bővíteni minimum 3-ra és közben megtartani a kis étkezéseket. Kipróbálom szerintem a csirke/hal és zöldség köret kombinációkat. Megnézem majd melyik hal filé ár/érték bajnok. -
samujózsi
senior tag
válasz
TheBikerider #8018 üzenetére
Akkor én jól csinálom
Sohasem foglalkoztam sem kalóriával, sem szénhidráttal, csak ettem amit akartam vagy amit épp találtam. -
törölt tag
válasz
TheBikerider #8006 üzenetére
Igazad van, de vannak azok, akiknek folyton rágni kell vmit, mert különben... És ez az, ahol nagyon igaza van Int.-nek, mert ez a fejtől, lélektől függ, utána jön, h kuszkusz v bulgur. (Apropó, az aldiban ma még akció a kuszkusz, bulgur, én már beszereztem
)
És ha annyira muszáj rágni, rágjon, csak nem mindegy, mit. Sztem ő is ebbe a kategóriába tartozik. Ez egyrészt lelki dolog, másrészt nem mennyiségi, hanem minőségi éhezés, és ezen is segítenek sokat a nyersek. -
samujózsi
senior tag
válasz
TheBikerider #7998 üzenetére
Bocs, éhezést ne úgy értsd, hogy hanyagolom az evést! Éhes vagyok. Szinte állandóan.
Zsírégetéssel esetemben ott a gond, hogy valódi zsírégető pulzus, az pont abban a szűk tartományban van, amit nem érek el gyalogolva, viszont bőven túllépek rajta, ha kocogok (és akkor hol van ez a futástól?)
Majd tavasztól, bringán... talán...Egyébként másik jel, hogy nem víz az a mínusz egy kiló, hogy napközben már 7 alatt van az éhgyomorra mért cukor, a korábbi 9 körüli helyett. (ez itt már totál off, de elég fura: átlépek egy bizonyos tömeget pár dekával és borul a cukor)
-
törölt tag
válasz
TheBikerider #7984 üzenetére
A feher persze...
-
törölt tag
válasz
TheBikerider #7984 üzenetére
Kenyér helyett még mindig jobb ha jól számoltam. ( 1 szelet 130-140g 200-300kcal)= 20 dkg főtt "köret". Reggelibe nálam nem fér bele a hús, marad a tejtermék azzal kéne kihúzni 6-8 órát
-
salesman
őstag
válasz
TheBikerider #7975 üzenetére
Ruszli?
-
salesman
őstag
válasz
TheBikerider #7952 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Azt írod "hal". Milyen, milyen módon elkészítve? -
törölt tag
válasz
TheBikerider #7968 üzenetére
Igazad van, eritriten(természetben előfordul) kívűl a többiről le kell szoknom
" melaszos cukrot" hanyagolom, jó a fehér is. Minimális energiatartalom eltérés meg némi ásvanyianyag pluszban nem oszt nem szoroz, talán finomabb íze van(kuszkusz-búzadara dilemma) Méz jó ötlet, langyos folyadékba főzés nélkül, mert hőre érzékeny.
-
törölt tag
válasz
TheBikerider #7963 üzenetére
Xilit tényleg puffaszt, fosat, egy árban van az eritrittel mellette még van benne bőven energia. Utóbbi javarészt a vékonybélben bomlik le ezért én se tapasztaltam emésztési problémát. De a gluténérzékenyek is lehetnek tünetmentesek, közben meg a bélbolyhok pusztulnak.
-
Aciduzzu
aktív tag
válasz
TheBikerider #7944 üzenetére
Ezt már leírtam pár hozzászólással korábban.
-
Fred23
nagyúr
válasz
TheBikerider #7952 üzenetére
& Genji:
Bulgurt szeretem én is, szóval akkor az marad a veszélyesebbekből. Kis mennyiségben talán nem lesz baj. Halat és zöldségeket pedig vettem, holnaptól indul a buli.
Nagyon durván kell majd csinálnom, mert súlyrekordot döntöttem sajnos. Edzés is lesz természetesen. -
Genji
őstag
válasz
TheBikerider #7948 üzenetére
Szénhidrátra szüksége van a szervezetnek, annak teljes megvonása szerintem nem egészséges és szükségtelen (lásd keto diéta). Annál fontosabb a jó szénhidrát megválasztása és a mérték. Szerintem.
-
Aciduzzu
aktív tag
válasz
TheBikerider #7924 üzenetére
Én meg 85-rol 78-rá mentem le, és tartom is. Pedig ettem finomakat, nem zabaltam, de tok jól tartom a súlyt.
legalabb 10 éve nem voltam ennyi -
Malibutomi
nagyúr
válasz
TheBikerider #7931 üzenetére
Nem mertem oszinten, de mivel itt volt anyukam es fozott, meg nem nagyon edzettem tuti feljott par kilo
Ugyhogy most vissza a hal/csirkemell+zoldseg kombora
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TheBikerider #7929 üzenetére
Ven trotty
Amugy most kb 1-1.5 honap nekem is kimaradt edzesbol szinte teljesen meg ugye az unnepek szoval most megint van miert dolgozni
Nem lettem dagadt, de azert en erzem magamon
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TheBikerider #7927 üzenetére
Ez ilyen...amig magatol ra nem jon..en akkor kezdtem edzeni mikor megneztem par eves fotokat es undorito belem volt rajta, meg mikor toltuk a kocsit 50 metert es majdnem hanytam utana.
Nyaron viszont fasza volt, mikor a bovebb csaladdal voltunk strandon, es a huszoneves unokahugi azzal genyozott a pasijaval hogy "jol lattam behuztad a hasad mikor meglattad a Tomit?" LOL
En 42 vagyok csak miheztartas vegett -
Aciduzzu
aktív tag
válasz
TheBikerider #7906 üzenetére
Barany volt tegnap, de igy is jo
-
Aciduzzu
aktív tag
válasz
TheBikerider #7903 üzenetére
Benyomtam, de most annyira nem volt finom.
-
Aciduzzu
aktív tag
válasz
TheBikerider #7901 üzenetére
Egy kis zabkasat valaki reggelire?
-
Aciduzzu
aktív tag
válasz
TheBikerider #7898 üzenetére
Inkább csak okosan.
-
KISDUCK
addikt
válasz
TheBikerider #7898 üzenetére
Köszi, viszont neked is és mindenkinek!
Volt még a The Chronicles of Riddick-ben egy jelenet, amikor Vaakoval beszélgetett Purifier és azt mondta, hogy minél messzebb kerül a birodalomtól, annál inkább betöltik az elmét a hamis eszmék (vagy valami hasonlót mondott). Ahogy távolodok a normális hétköznapoktól úgy kísértenek engem is a "hamis eszmék", tegnap este csak a mogyorós pufi chips járt a fejemben... -
Aciduzzu
aktív tag
válasz
TheBikerider #7896 üzenetére
Gyakorlatilag ezek variálva. Este lazac vagy tonhal vagy tőkehal bulgurral vagy natúr salikkal. Ebédre valamilyen hal, párolt zoldsegek, ilyesmi.
reggel a Kasa gyümölccsel.
Háromhetente kb egyszer egy kevés teszta.
Tőkére szerettem az egészet. Sose voltam nagy húsevő, mindig egészségesen érkeztem többnyire, az ipari szemetet kerültem mindig is.
-
KISDUCK
addikt
válasz
TheBikerider #7891 üzenetére
Köszi. Hát ez a karácsonyi időszak necces lesz, de majd visszafogom magam amennyire lehet.
Aciduzzu:
Hát közbe én is alakítgattam az étkezésen, a cukros üdítőket lecseréltem ízesítősre és kajáknál kerestem a kevésbé zsíros ételeket, de ettem-ittam mindenfélét. Volt hamburgeres hét is, melóba 0,5 liter kakaó lement és ébredésnél is ittam 0,4 deci kakaót délutános heteken. Igazából csak a cukros üdítőket lőttem ki és úgy variáltam a kajákat, hogy jobban beleférjek a kalória keretbe ami 1960 volt naponta. Szóval nem kell tényleg azt csinálni amit néhány önjelölt youtubeos étkezési tanácsadó csinál, hogy egyél csak ezt meg csak azt. A keretbe kell beleférni. Mondjuk én egyáltalán nem sportoltam, munkát leszámítva nem igazán mozogtam a boltba járáson kívül. -
KISDUCK
addikt
válasz
TheBikerider #7884 üzenetére
Akkor ezennel kiegészíteném a kérdésemet:
Szóval az eredeti kérdés ugye hogy az olajos halnál hogy számítsam a kalóriát? Ugye 195 gramm tömeg mellé jár 140 gramm hal és 191 kalória van megadva 100 grammra. A sós lében áztatott verzió 150 grammos (lével együtt 195 gramm az is) viszont 99 kalória van megadva 100 grammonként. Ami engem megzavar jelen helyzetben az az hogy hogyan van most ez értve. Hogy a kalória és tápérték átlagolva van-e a hal+vízre/olajra.
Szóval az olajos verziónál
teljes tömeg 195g
hal 140g
zsír 10g/100g
szénhidrát 0g/100g
fehérje 25g/100gsós
teljes tömeg 195g
hal 150g
zsír 0,7g/100g
szénhidrát 0g/100g
fehérje 23,2g/100gSzóval ugye a kérdés az hogy 140(150) vagy 195 grammal kéne-e számolni a tápértéket. Most hogy megint átnéztem mindent plusz rákerestem a tonhal filére hogy 23,3g fehérje van benne 100 grammonként... szóval akkor a 140 vagy 150 grammal kéne számolnom a létől függően, mert ugye a 100g-os tápérték az átlag, de ha bele lenne számolva ebbe külön a lé, akkor az rontaná a fehérje 100 grammonkénti átlagát és az olajos verzióban 9,3g zsír az eltérés a sós leves változathoz képest. Szóval ja, a hal tömegével kell csak akkor számolnom. Problem solved.
Köszi a tippet!
Ma is úgy ettem hogy a konzervből szedtem ki villával a halat és nem borítottam rá a rizsre és amennyire lehetett lecsepegtettem a falatkákról az olajat.
-
KISDUCK
addikt
válasz
TheBikerider #7859 üzenetére
"Nem számolgatom a kalóriákat, ez már nekem "beteges", a drága időmet nem fecsérlem ilyenekre."
Pedig nem sok idő. Én múlt héten kezdtem figyelni a bevitelre, mert kicsit megszaladt a "belem" az évek során. Kalória bázisra van már app is és weben is elérhető. Rengeteg kaja fenn van és lehet felvenni újat a rendszerbe, ha valamivel nincs kedvem bajlódni, pl megadni az aktuális kecsapom paraméterét, akkor választok egy hozzá nagyon közel állót. Egy nap pár percet veszel az időmből beírni hogy mit ettem és tényleg hamar meg lehet szokni a kalória mennyiség figyelését. Szerintem tegyél vele egy próbát, tényleg hasznos app/oldal.
-
törölt tag
válasz
TheBikerider #7871 üzenetére
Igen, csak mértékkel. Nem ítélem el azokat, akik megvonják maguktól a finom falatokat, de kell az a pillanatnyi boldogság
Elliptikus trénert élőben próbáljátok ki. Sok kacat van ami nyikorog,eltörik stb. Pulzusszámláló, ellenállás beáll., fix karok(csak láb dolgozik) legyen rajta. Kevesebb helyet foglal, mint egy evezőgép, futópad Futás napi egyszer elég de az ellipszis olyan, hogy menne többször is.
-
törölt tag
válasz
TheBikerider #7869 üzenetére
Elliptikus tréner tényleg jó, kiméletesebb a futásnál. Egy 13kmh átlagnál jól leizzadsz(futásnál is) de 10perc alatt visszáll a pulzus, futásnál meg tovább érzed a kifáradás jeleit. Péksüteményt elkerülöd az -1kg azonnal
Egy omlós süti(50/50 liszt, zsír) vagy kevert süti(kevesebb benne a zsiradék) szezonális, lehetőleg bogyós gyümölccsel, magokkal kombinálva nyugodtan mehet ha édesszájú vagy. Cukrot érdemes helyettesíteni, kevés méz, ha anyagilag bírod, akkor eritritol(0 szénhidrát, természetes, enyhén antibakteriális, nincs mellékíze, 2ezer/kg).
-
Fred23
nagyúr
válasz
TheBikerider #7862 üzenetére
Szerintem nagyon kevés ember boldog kövéren, azok többsége is csak azért, mert már feladták. Én sosem tudtam elfogadni az elhízottságomat, se boldog lenni vele, és szerintem így marad ez a jövőben is. Most is sokkal több vagyok az ideálisnál, és bizony nagyon rosszul esik. Egyetemen kérdezte tőlem anno egy csoptársnőm, hogy milyen érzés kövérnek lenni, bánt -e engem a kinézetem, súlyom. Legnagyobb meglepetésére azt válaszoltam, hogy igen, kib@szott szar érzés, és próbálok majd rajta változtatni. Azt hitte -rögtön be is vallotta-, majd elmismásolom, letagadom; de hogy nem így tettem, úgymond oké kategóriába kerültem nála. Most, így lassan már 40 felé, boldog, stabil párkapcsolatban élve is fáj, ha több kiló vagyok, mint ami szerintem ideális. Nem mások véleménye miatt nem szeretek kövér lenni, hanem a sajátom miatt. Nem érzem magam önazonosnak, illetve annak, akinek magam szerint lennem kéne, ha éppen a zsírdisznóság felé tartok.
Le is szoktam fogyni mindig, csak éppen ahogy felhagyok az odafigyeléssel, máris jönnek fel a kilók. Vagyis én minden évben úgy 9 hónapot diétázok. De legalább kövéren is képes vagyok sportolni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TheBikerider #7862 üzenetére
Nekem is igy volt. En jol ereztem magam a boromben, de a kepeken ruhelltem a pocakot latni, meg az hozta a valtozast hogy olyan tunya voltam hogy 50 metert toltuk a kocsit es majdnem hanytam.
Rohogtek a haverok akik kosaraznak.Most meg a minap a strandon neztek hogy a kinti edzojatekokon siman huzockodok 5-10-et erolkodes nelkul ok meg egyet ha nagy nehezen osszehoznak
Szoval nekem mar pocak nincs, izmot epitettem boven es szep lassan latszik hogy mindenhonnan megy le a felesleg (ugye -sajnos- ahol eloszor latszik az kar, vall, arc, aztan hat, es utana onnan lefele szoval az uszogumi az utolso, azert kell a kitartas).
Mostmar az egeszseges eves termeszetes ugyhogy az marad, a cel az alacsonyabb testzsir % es a sixpack...mert ahogy mondjak a sixpack nem a konditeremben hanem a konyhaban keszul. -
flash-
veterán
válasz
TheBikerider #7859 üzenetére
Igy van, en detto!
Es en sem szamolgatom, elején jo megtanulni kb mi mennyi, aztan mar jon automatikusan
A kevés ch nekem is begyorsitja a dietat:)
De a legfontosabb a kitartás! Hiaba fogyok gyorsan ha abbahagyom, es vica versa, nem baj ha alig fogyok de ha sokaig tudom tartani az mar gyozelem -
Malibutomi
nagyúr
válasz
TheBikerider #7852 üzenetére
Ne csak salata viz hal legyen.
Most hogy lement nemi felesleg noveld a proteinbevitelt es az edzeseket igy elkezdesz izmot epiteni.
Csirke, hal, zoldseg, jo minosegu rizs, tojas, bacon.
Ha minden igaz az optimalis valahol 1.75g/testsuly kilo korul van protein bevitelbol. Szoval 80 kilohoz olyan napi 120-140g protein ha izmot szeretnel epiteni -
Dorien
veterán
válasz
TheBikerider #7850 üzenetére
Tipp:
Másik irány - izomtömeget kellene növelni. Jobban néznél ki, hiába növekszik a súlyod. Jövő tavasszal lehet kezdeni a diétát. -
mefistofeles
veterán
válasz
TheBikerider #7848 üzenetére
Milyen magassághoz vagy 81 kg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest