- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fodorpisti87 #8255 üzenetére
Szia
Először küzdelem, de majd akkor lesz igazán sikeres a dolog, ha életformává válik a rendszeres sport és egészséges táplálkozás.Jó úton haladtok!
-
-
válasz
salesman #8248 üzenetére
Szabad testsúlyos edzés és futás, kb.3-4 éve. Kimondottan a fogyás miatt kezdtem. 100kg.voltam, de ezáltal 80-ra lefogytam és persze a megfelelő étel bevitelére is odafigyeltem.
44 éves vagyok.
Általános iskolás koromban végig kiu-ztam(karate), utána középsuliban csak foci, utána kick és thai box egy pár évig....aztán kb.20 évig semmi. Csak a családalapítás, munka, meg az az ezzel járó nyalánkságokhízás
Azért hetente egyszer fociztam, de az kb.semmi
-
válasz
salesman #8246 üzenetére
Én nem használok édesítésre csak barna cukrot, vagy mézet, édesítőszertől rosszul vagyok.
Bármit fogyaszthatunk csak mértékkel. Én így teszek és jól érzem magam.
Volt amikor kemény diétán voltam, hát nem egy leányálom az biztos. Nem éreztem jól magam, bár hatásos volt. Eldöntöttem, nem akarom úgy leélni az életem hátralévő idejét, hogy a táplálkozáson görcsölnek.
Ezért Mostmár úgy vagyok vele, hogy nem vonok meg magamtól semmit amit szeretek csak éppen kis mennyiségben fogyasztom.
A sportolást állandónak mondhatom, az étkezésem változatos és nem számolgatom a kalóriát. Nem akarok ilyenekkel foglalkozni. -
-
2 hónap után újra kezdtem a mai napon. Hajnalban mentem futni, Isteni volt.
Érdekes, tartottam a súlyt, nem híztam többet 3kg-nál...
pedig nem nagyon figyeltem oda mit eszek. Most már ismét lesz időm magamra -
-
Sajnos veszélyes mindenkire, különösen idősekre, de majd túl leszünk ezen. Még ilyen nem volt az biztos, de még előtte sem szerintem. Talán Csernobil idején hasonló volt a hangulat, bár karantén és korlátozások akkor nem voltak, de az érzés valami ilyesmi volt.
Mindenestre a futás és az edzés megy. 2 kilót már leadtam, pedig nem erőltettem a dolgot csak kicsit figyeltem oda. Remélem kettő hét pihi lesz és akkor tudok edzeni rendesen, meg itthon dolgozni
-
Sztem érthető a para. Az van, para van. Nem kicsit, nagyon. Jobb az elővigyázatosság, mint az utólagos jajveszékelés. De ez már máshová tartozik, nem ide.
-
-
-
válasz
interstate76 #8146 üzenetére
"...Akinek volt olyan szerencséje, hogy igazi házi tejből készített rendes, zsíros túrót evett, az tudja, hogy a normális túró sem állagban, sem ízben nincs köszönőviszonyban a boltokban kapható, fűrészporszerű dologgal: nagyobb, lágyabb darabokba tapad össze, állagát tekintve már-már a nagyon lágy sajtokhoz közelít (az Élelmiszerkönyv is sajtként határozza meg: a túró egy tehéntejből tejsavbaktérium-kultúra, esetleg alvasztóenzim hozzáadásával készített savas vagy vegyes alvasztású, rögös állományú, kelvirágszerű friss sajt.). Az íze pedig sokkal jobb, mint bárminek, amit boltban valaha vásároltunk, hiszen az univerzum egyik alaptörvénye, hogy ha egy termékben sok a zsír, annak mindig jobb íze lesz, mint zsírszegény párjának.
A zsíros házi túrót nem kell felütni tejföllel ahhoz, hogy körözöttet készítsünk belőle, vagy palacsintába töltsük, vagy simán csak megegyük, hiszen alapból krémes és lágy...." -
-
válasz
interstate76 #8141 üzenetére
Mert zsíros, tejtermék. Ha van sovány túró, akkor talán, de az milyen?
Lehet enni bármit...,
De!....ha fogyni akar az ember, akkor a zsíros, cukros ételeket kerülni kell különben csak csalódás és feladás lesz a vége -
-
-
-
válasz
interstate76 #8101 üzenetére
Akkor majd én is kivülre rakom majd a karkötőt. Használtam már apple watch-ot is, az nagyon tetszik. Lehet beruházok rá ismét.
-
válasz
interstate76 #8096 üzenetére
A mi fit gagyi?
Egyébként az. Évek óta használom, mi band 2 óta, de egyre rosszabb. A futásaimat állandóan elcseszte. Gondolt egyet, 800 méter után nem mért. Emellett még sok más marhaságot csinált. Ami zavar a karkötőben, hogy a pulcsim hozzáér ahhoz a karikához alul középen, lekapcsolja a mérést, nullázza az edzést. Ilyet... -
-
-
-
Továbbra sem értem, hol mondtam, hogy hülyeség.
Amit mutatsz, ott sem mondom. Nem értelek.
Nem személyeskedtem, maximum annyit, amennyit Te velem.
Frusztrációt csak egy-két egyéntől tapasztalok a cikk megosztása óta.
Innentől befejeztem és off-ba is rakom., mert már unalmas. Remélem törlik az egész témával kapcsolatos hsz-eket, ennyit nem ért.
De legalább “kiugrott egy-két nyuszi a bokorból.”
"McBride kiszáll"
-
Részemről nincs gond
Nem a 24.hu újságíróinak véleménye, hanem csak lehoztak egy tanulmányt. Ez portáltól független. Lehet más is lehozta, nem tudom, ezt nyitottam meg elsőnek a témába, nem nézem melyik pártoldalhoz tartozik.
Erről ennyit.A másik:
Lehet félreértettem valamit, de ezt mondtad, bemásolom:
”...Ugyanezt fele ilyen hatékonyan se lehet megcsinálni úgy , hogy az ember "érzésre" eszik...”Erre mondtam: Nálam sikerült.!
meg ezt is mondtad:
”...Szerintem mielőtt valaki egy 24.hu cikk alapján azt mondja hülyeség kalóriát számolni, próbálja ki és ne úgy ítelje meg a hatékonyságát, hogy azt még sohasem próbálta....”Erre ezt reagáltam: Nem mondtam, hogy hülyeség.
Egyébként nem tudom honnan veszed ezt a marhaságot, hogy én ilyet mondtam, sehol korábban nem írtam. Ezt már Te magyarázod bele és formálod át a mondandómat.
Bocs, de ez így van, olvass vissza nyugodtan.
Ráadásul honnan tudod, hogy nem próbáltam? Akkor elmondom neked, hogy kipróbáltam és annak tudatában tartom a véleményem.
Totál elkanyarodtunk a témától egy rohadt cikk miatt, valaki mély sértésnek veszi. Nem értem miért. Mit kell ezen ennyire kiakadni?Ennyire megvisel egyeseket a fogyókúra? Mondjuk ez tény! Komolyan mondom, annyi frusztrált ember van....hihetetlen.
Szerintem hagyjuk már ezt, mert nincs kedvem vele foglalkozni tovább. Inkább beszéljünk receptekről, osszunk meg tapasztalatokat, segítsünk egymásnak.
-
válasz
mefistofeles #8079 üzenetére
Ez jó!
-
Tudom, hogy nekem szól, de az, hogy milyen portál hozta le a cikket, szerintem mindegy.
Ez megint olyan, hogy jobb oldali lapról van szó, vagy baloldaliról.
Engem speciel nem érdekel...Ki miben hisz, szerintem az is mindegy. Nem mondtam, hogy hülyeség, ezt csak már Te sarkítod. A cikket érdekességként adtam, hogy az éremnek két oldala van. Aztán ki mit hisz, vagy mit nem, az a saját döntése. Én nem számolom a kalóriát és a véleményem egyezik a cikkben szereplő tanulmánnyal. Másnak meg más a véleménye...
Felhoztad a saját példádat.
Azt állítod, fele annyi sikert nem ér el az, aki nem számolja a kalóriát. Tényként közlöd.
Azt is mondtad, hogy aki nem számolja a kalóriát, az ne beszéljen zöldségeket és ne mondja, hogy az nem jó, mert nem tudja mit beszél.
Felhozhatom a saját példám én is?
Akkor íme!Kalória számolása nélkül fogytam, csupán tudom, hogy mit ne és mit igen. Akkor ez hogy van most?
-
válasz
KISDUCK #8072 üzenetére
Köszi.
Akkor beruházok rá esetleg. Van hozzá telefonos app is, ahogy látom.
Á...25 éves vagy? Magasságod? Csak azért kérdem, mert ennyi idős koromban nekem is kb 76-77 kg volt a súlyom.Egyébként azt tudtátok hogy a rostos gyümölcs levekben tök sűrítményt raknak? Pl.a s.barack rostosban is tök sűrítmény van...nekem új. Én azt hittem az a gyümölcs van benne, amit árulnak.
Sokkal olcsóbb a tök, mint bármi más az biztos. -
-
-
-
válasz
interstate76 #8061 üzenetére
Nem tudom, hogy fogyózik-e, vagy amit leírt, hogy szinte alig eszik gyerekkora óta, de ez mind egyben közrejátszik az ideggyengeségben.
Tápanyag hiány, az mindenre kihat a szervezetben.
Fogyókúránál például súlyos elvonási tüneteket okoz a cukor megvonás. -
Amúgy hogy álltok testsúly terén? Én még mindig 85kg vagyok. Ráérek nyárig leadni, nem görcsölök rá. Egyelőre lazítok, nincs szigor a kajában.
-
válasz
#73820095 #8045 üzenetére
Egyébként az, hogy nem eszel reggel ébredés után, nem túl egészséges. Akkor indul a rendszer, tápanyagra lenne szüksége. De Te tudod, a tested a tiéd!
És hogy mit reggelire? Egy kis szelet szalonna egy szelet kenyérrel. Energia dús, a beleket megkeni, bezsírozza. Tökéletes.
Nyugdíjas belgyógyász orvos mondta nekem. -
válasz
mefistofeles #8048 üzenetére
Szerintem nem arról van szó, hogy ez a jó megoldás, vagy a másik. Nem fekete és fehér ez a kérdés sem. Hanem inkább az, hogy segít megtalálni a középutat. Ebből is egy kicsit, meg abból is egy kicsit tanul az ember. Ehhez persze befogadóbbnak kell lenni és nem elzárkózni a másik véleményétől. A tájékozottság nem hátrány, hanem előny.
-
válasz
interstate76 #8046 üzenetére
Köszi. Én is remélem
-
válasz
interstate76 #8043 üzenetére
Az biztos, hogy akinek szív problémai vannak, azoknak nem biztos, hogy jót tesz.. Ugye pulzus növelő hatása van, szóval inkább hanyagolom, pedig szeretem és a reggeli rituálém része.
Márciusban megyek kardiológushoz (magán), teljes kivizsgálásra. -
válasz
interstate76 #8041 üzenetére
Akitől veszem a mézet méhész mondta, hogy a felesége avval issza. Javasolta próbáljam ki...nem rossz.
Magát a kv-t akarom elhagyni, nem tesz jót a szívnek.
-
válasz
interstate76 #8039 üzenetére
Kv-t mézzel iszom. Bár most már a kv-t is kezdem elhagyni.
Teát meg csak citromlével, semmi mást nem rakok bele. -
válasz
interstate76 #8037 üzenetére
Most erre mit mondjak? Egyetértek.
A lényeg, hogy a cukrot hagyjuk el teljesen. Az a legrosszabb. -
válasz
KISDUCK #8034 üzenetére
Szerinted
...ez is egy vélemény, elfogadom.
Szerintem meg a számolgatás a fa..ság. Tévútra visz és hiú ábrándokba kerget, hamis adatokat is közöl ráadásul, amit meg is állapítottak. Ami a csomagoláson van, nagyon sok esetben nem felel meg a valóságnak.
Én soha nem számoltam és nem is fogom. A cikk csak megerősített benne, amit mindig is tudtam. Ráadásul tanult emberek, egyetemi tanárok, tanulmány írók tényközlése. A hit viszont más kérdés, azzal nem érdemes vitatkozni, nem is akarok.
A cikket csak úgy megosztottam, hogy akit érdekel ez a kérdés, az tisztán lásson.A fémipari hasonlatod szerintem nem ugyanaz a téma. Köze nincs a kettőnek egymáshoz.
-
-
-
-
-
-
-
[link]
A kalória számolásáról egy érdekes cikk. -
válasz
#73820095 #8012 üzenetére
Wow
nem semmi
Akkor én jövök.
Nos...idén 10.éve kapok havi egy angol gyártású injekciót, mely csak annyit csinál, hogy életben tart. Ha nem kapnám, sajnos lehet nem lenne szerencsém tovább. Mert 33 éves koromig rohadtul mákom volt, az orvosok szerint, de mindenki szerint.Nem kezdek bele, mert hosszú...de amikor megkérnek mondjam el, 10-ből 10 megretten a történetem hallatán.
Szóval igen, mindenkinek lehet baja, amiről nem tudunk, olyan egyszerű oknál fogva, hogy nem ismerjük az illetőt. Látjuk, halljuk, de nem ismerjük.
Azért is írtam, hogy ne adja fel., mert nekem is akad gond, meg másnak is biztos.....én sem adtam fel és adom fel soha. Ja és nem nyavalygok, teszem a dolgom
-
-
-
-
válasz
samujózsi #7997 üzenetére
Olvasom az írásaidat.
Sajnálatos ez a betegség, a családomban jelen van, tudom a helyzetet.Első mondatom: SOHA NE ADD FEL!!!!
Szóval....
Ne éhezz! Nem szabad! Ha éhezel, tönkre teszed magad fizikailag, lelkileg. Az igaz, hogy fogyni fogsz, de izomból is. Abból meg nem kell. A zsír égetéshez magas pulzusszám kell, van egy bizonyos tartománya, ott kell tartani. Ezt el tudod érni H.I.T. edzéssel is otthon, nem kell futnod. A lényeg, hogy kb.30 perc magas intenzitású edzést végezz. Ha gondolod adok linket.
A betegséged miatt tudod mit ehetsz és mit nem...gondolom. Javaslom, hogy sok zöldséget fogyassz, az is telít, nem leszel éhes...hal...abonett...teljes kiőrlésű dolgok....stb. Mindent megtalálsz a neten.Ami a fontos szerintem:
Mozogj, de ne hajszold magad, ne éhezz és soha ne add fel! -
-
-
-
-
-
válasz
salesman #7974 üzenetére
Hal sütve, natúr, só, bors. Itt hogy milyet, az már ki mit szeret alapon.
Leves
Hering filè natúr olajban.(sparban veszem mindig)
Éppen mi van alapon...
Mikor Norvégiában dolgoztam, “rengeteg” halat ettem. Minden este az volt a vacsorám. Amúgy is szeretem, de ott volt lehetőségem, mert minden üzletben volt választék. Eszembe sem jutott mást enni. -
-
válasz
#76500480 #7966 üzenetére
Szerintem nem kell ilyen mű szarokat enni és nincs gond.
Barna cukrot használok kv-ba, mézet a tea-ba és ennyi. 1nap 1 kv, az is reggel, napközben kétszer tea mézzel, 7-8 dl. Nekem nincs problémám, mert tudom a mértéket tartani.
Mindig a mértéktelenséggel van baj. A túlzott fűszerek, cukrok, liszt fogyasztásával, a kevés zöldség bevitellel. -
-
-
-
Persze, kell a szénhidrát...,
...de....durva fogyásról beszélt.Ahhoz el kell hagyni mindent és azt kell enni, amit írtam. (Én is ezt csináltam)
Rohadt kemény, de nem adtam fel.
És semmi mást nem ettem, ráadásul több, mint egy hónapon keresztül. Mellette futottam napi 3-6 km távot munka előtt, reggel 6-kor, 8-ra munkahely. Minden nap! Eső, hó, sár... nem számított.
Mindenki ámul és bámul azóta is, hogy honnan indultam és hogyan értem el. Azt mondták nem vagyok normális, mindenki, amikor meg elértem a célom követtek, mindenki, de feladták, mert nem tudták azt végig csinálni, amit én. Pedig ha nekem sikerül, akkor bárkinek.
Egyedül a feleségem hitt bennem és sosem kérdezett hülyeséget csak bíztatott.Mára már gyengítettem:
A futás már csak jó időben és heti 3-4 alkalom. Heti 5 nap edzés, heti 3 nap HIT edzés. Saláta, hal megmaradt. De már eszem mást is.Vagy mit nevezünk durva fogyásnak? Mert nálam ez az.
-
-
-
-
-
Most ettem egy csík szalonnát, paprikával, friss kenyérrel.
Muszáj volt. Néha megkívánom. -
válasz
Malibutomi #7932 üzenetére
Egy 5-tös akkor neked is szerintem.
Én is z.saláta, hal, csirke, jogi, banán, alma, zabpehely, beef protein, ezeket eszem most.
-
válasz
Malibutomi #7930 üzenetére
Kiszólt a lyuk a gödörbőlNekem 5 kg ugrott fel most, abból 1 leégett hétfő óta. Persze tudtam, hogy ez lesz és ahogy mondod, van miért ismét küzdeni
Neked mennyi ugrott fel az ünnepek alatt? -
válasz
Malibutomi #7928 üzenetére
Grat
Én meg 43.
Nyertem -
válasz
interstate76 #7925 üzenetére
Nem próbálkozok. Elengedtem.
Nem érdekel.
Hogy miért? Mert látom, hogy nem akarja. Tudja, hogy szar, de nehogy már megmondja neki bárki is, mit csináljon. Sérülne az ego -ja.
Az irígységet viszont látom rajta, velem szemben. -
Srácok.
5 kilót szedtem fel, embertelen zabálással, december végén.Edzeni sem edzettem.
85 kg lettem 80-ról.
Na ilyet sem csináltam még. Azért szörnyű látni, hogy milyen negatív változásokat eredményez az egészségtelen evés és mozgáshiány.
Persze én tudom a módszert, tudatosan csináltam, tudtam, hogy elégetem, de azok, akik csak úgy vannak és tojnak magukra, azért az durva.Nézem bátyámat, 120kg, majd szét pukkan, feszül, látom rajta, hogy teher neki, mégsem csinál semmit. Nem érdekli... Én nem tudnék így élni
Pedig...próbáltam segíteni neki, elhihetitek.Ellenben vannak, akik már tőlem kérnek tanácsot, hogy hogy csinálom,ismerősök, kollégák, családtagok...
Ez mondjuk jó érzésés visszajelzés, hogy jó az irány.
-
1 kg már lement hétfő óta.
Már csak 4 kg van hátra.
Kemény edzés és dieta. -
-
-
-
-
-
Boldog ünnepet mindenkinek!
Óvatosan az evéssel. -
válasz
Aciduzzu #7894 üzenetére
Zabkása, hal, zöldség és más semmi? Abonettet, vagy valami könnyűt a halhoz ettél?
Én, mikor odafigyelek az étrendemre, akkor reggelire zabpehely+víz+banán+méz, ezt össze. Ebédre zöldségsaláta és hal és abonett, itthon edzés után beef protein+ kreatin, este alma, narancs. -
-
-
-
-
válasz
KISDUCK #7880 üzenetére
Most egy kicsit elengedtem magam, bővül a család, sok a feladat, egyszerűen nincs időm edzeni, magamra 1 órát fordítani. Az étkezésre valamennyire odafigyelek, de most háttérbe szorult szinte minden, nagy koncetnráció kell részemről, hogy valamennyire mégis észnél legyek
Ez a számolgatás meg plusz feladat részemről, de megoldható minden, csak akarni kell.
-
-
válasz
Malibutomi #7874 üzenetére
Mondjuk ez is igaz...tényleg batár nagy egy e-tréner...legalábbis amit én néztem.
-
-
-
-
válasz
Malibutomi #7863 üzenetére
...és Fred23:
21 éves koromig rendszeresen sportoltam, 78-80kg.körül, úszógumik nélkül éltem fiatal éveimet egészen 27 éves koromig, amikor ugyanis megnősültem, megszületett első gyermekem és elkezdtem nem odafigyelni magamra, hanem csak a munka és a család. Ez az egész napomat lefedte, edzésről nem is álmodtam. Ezzel járt szépen az elhízás is, 100kg-ig, amit úgy szépen tartottam is 2017 augusztusáig, 40 éves koromig.
Kéthetente fociztam, de az semmi, nem rendszeres sport, szóval egy dekát nem fogytam. Persze ezen évek alatt azért nem volt kényelmes a túlsúly, de elfogadtam, ennyi. Aztán pontosan kettő évvel ezelőtt, 2017 augusztusában elhatároztam, hogy ennek véget vetek, és vissza szerzem a régi, 20 évvel ezelőtti önmagamat.
Hogy miért? Mert elegem lett a napi kétszeri WC-ből, puffadásból, nehéz légzésből és még sorolhatnám...
Asztmás vagyok, túl vagyok egy infarktuson, vese kövön, boka műtéten...nem akarok idő előtt elpatkolni....a gyermekeimet(3) fel kell nevelnem, de a régi életmódommal ez nem jönne össze. Így hát leadtam 20kilót, szépen lassan 2 év alatt, állandó edzéssel, normális kajálással és ezt most tartom. Azóta szerencsére semmi eü.problémám nincs. Semmi cigi, semmi pia...csak ritkán, évente 2-3 alkalommal...márHogy mi a célom? Miért csinálom? Minél több időt tölteni a családommal, a gyermekeimmel. Hogy ezt elérjem, mindent megteszek, amit csak tudok.
-
Az egész élet egy küzdelem.
Egyébként meg, ha valaki jól érzi magát a bőrében (boldog) és esetleg kövér is, akkor felesleges diétázni, sportolni. Sokan vannak ám így, hogy legyintenek egyet és azt momdják: "...Áá, tököm futkározzon meg diétázzon. Minek kínozzam magam?..."
Ismerek ilyet elég sokat...és csak csodálkoznak rajtam, hogy mennyit leadtam, meg mennyit teszek azért, hogy kicsit egészségesebben éljek. Tudom, hogy irígykednek, mert azért elszólják magukat csak éppen nincsen kitartásuk, akaratgyengék ahhoz, hogy változtassanak magukon és egy váll vonogatással elintézik.
Én meg csak csinálom azt, amit kitűztem célul -
Napi 5 étkezés, kicsi adagokban. Vegyes táplálkozás, de sok nyers zöldséggel. Nekem bevált. Nem számolgatom a kalóriákat, ez már nekem "beteges", a drága időmet nem fecsérlem ilyenekre.
Nagyjából tudom, hogy mi mennyi. Kevés cukor és liszt bevitel, még erre azért odafigyelek.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest