- Azonnali mobilos kérdések órája
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9264 üzenetére
Pár edzés nekem is kimaradt decemberben, de van ilyen.
Mit fogsz majd sportolni? Csak futás lesz? Kondipark vagy edzőterem szerintem elengedhetetlen, ha valaki klassz formát is akar.
Én most befogyok 68 kilóra, aztán próbálok még izmosodni kicsit minimális zsírosodás mellett.
-
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9204 üzenetére
Tedd át mondjuk a kajálós időszakod, és talán még egyéb előnyei is lesznek az áthelyezésnek; de persze csak egy ötlet. Nekem is volt már olyan, mikor úgy csináltam, hogy a reggeli maradt ki, meg olyan is, hogy a vacsora. Inzulinérzékenység szempontjából például jobb, ha reggel és délben eszel, mintha délben és este, legalábbis régebben olvastam ilyet.
Az átmeneti böjtöm én most 9/15-ösre tervezem úgy, hogy reggel 5(!)-től ehetek 14h-ig minden nap, amiből a gyakorlatban valszeg 8/16 vagy 7/17 lesz, viszont ha megébredek korán, akkor megengedném magamnak a kávét, és mellé valami apróságot, akár csak egy whey protein turmixot vagy zabos-gyümis-tejes fehérjét, nem akarok várni még 1-2 órát.
-
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9183 üzenetére
Rozsban több a fitoösztrogén, ha jól emlékszem, de ennek mondjuk nem csak hátrányai lehetnek.
Én most nem tudok súlyzós / kondiparkos edzéseket csinálni, mert csúnyán megsértettem a kezem, futásból meg azért nem csinálok sokat, mert azt tesztelném, tudok -e fogyni kevés mozgással is, szóval tunyulok. Kíváncsi leszek, mi lesz így a súlyommal; a tervezett kajálást tartom.
-
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9175 üzenetére
Mekkora távokat tervezel milyen tempón / pulzussal, illetve mennyi ch-t fogsz hozzá fogyasztani napi szinten (már ha számolod)?
Újabban arra vagyok rákattanva, hogy meghatározzam, x pulzuson végzett y mozgásmennyiség mellé mennyi ch-t kell fogyasztanom minimum.Augusztusra leviszem kicsit a napi átlagos mozgásmennyiséget, és HIIT jellegű futásokat tervezek be inkább, mert a júliusi "lassúzás" szerintem már elkezdte koptatni a sebességem minden távon.
Makrókban erre fogok törekedni:
135-140g fehérje
65-70g zsír
210-215g ch -
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9143 üzenetére
Kipróbálok egy ilyet júniusra:
Kalóriabevitel: 1883 kcal környékén lenni.
Makrókhoz a terv:
146g (31%E) protein
52g (25%E) zsír
207g (44%E) chNagyjából igyekszem tartani. Sosem voltam ilyen kevés kalórián, de ennyire kevés zsír mellett jut bőven a többire, és így nem éhezek. Annyi, hogy lemondok a csemegéimről erre a hónapra.
Amire viszont csak ma gondoltam a kalóriabevitel kapcsán, hogy így bizony már figyelnem kell a mozgással elégetett kalóriák számára is, mert a zsírszövet is csak korlátos mennyiségű zsírsavat tud szolgáltatni adott idő alatt. Talán írtam már itt erről, talán nem, de számításaim szerint nem mehetnék napi 750 kcal fölé a mozgással égetett kalóriákkal, ha nem célom az izomvesztés. Olvastam már a témáról több helyen, és nem kizárt, hogy 800 kcal fölé is lehetne menni napi szinten, de az is biztos, hogy valahol ott van számomra a legfelső határ, ami még biztonságos lehet ilyen szempontból.
Ahogy fogy a rajtunk lévő zsírmennyiség, úgy mozoghatunk egyre kevesebbet izomvesztés nélkül.
-
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9140 üzenetére
Köszi! Nem nagy eredmény mondjuk.
A mai napom viszont kifejezetten jól sikerült. A zsírbevitelem a szokásos alatt volt, így kicsivel több proteint és ch-t fogyasztottam, mégis kevesebb volt az energiabevitelem a szokásosnál.
Olvastam mostanában több cikket is arról, hogy az extrém dózisú fehérjebevitel se káros, ha az ember veséi rendben vannak, mégis van bennem egyfajta húzódzkodás attól, hogy ilyesmire váltsak, pedig sok előnye lenne. Gyúrós topikba Dorian is linkelt egy ilyen cikket. Talán a legtöbb, amit be mernék vállani, az a zsírmentes testsúlyom x 2,25 grammban, de sokan ennél is többet fogyasztanak tartósan.
A ch-nál meg gondoltam arra, hogy lehetne akár napi szinten más és más a bevitel, aktivitástól függően. 120-130 g lenne az alap, amihez mozgás függvényében adnék hozzá minden nap úgy, hogy ideális legyen. Például ha lesz 1 óra lassú futás, akkor az még +60-65 g ch. Ha gyalogolnék még 30 percet, akkor az +20-25 g ch.
Zsírbevitelt meg csökkenteni, hogy több ch-t és fehérjét ehessek, de persze figyelve a zsírsavak helyes arányaira, és arra is, hogy ne legyen nagyon kevés a bevitelem, mert az már ártana. A 0,5 g kilónkénti ajánlott minimum fölött lennék mindenképpen bőven, de sokat nyernék így is, ha 70-75 g helyett lemennék 45-50 grammra.
-
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9137 üzenetére
Ismerős. Én is gyorsabb tempóra álltam be, azt szoktam meg. Aztán rájöttem, hogy ideje váltani, mert ha elég szép félmaratont egyelőre nem tudnék futni, akkor azt a célt inkább el is engedem egy időre, és helyette a zsírvesztésre fókuszálok sokkal jobban. Lehet az is, hogy ilyen nagyon lassú tempón a tested -külön megemlítve a térded is- kicsit máshogyan viselkedne, szerintem érdemes lenne kipróbálnod, mi történne, ha letolnál 5 km-t a fatmax zónádban. Ha lassú, hát az. A mai rengeteg kcal-égetésem is ezzel hoztam össze. Apuka előzött a 6-7 éves lányával.
Szerintem is genetika, és ha esetleg van némi beleszólásunk, az nem jelentős. Nálam a has marad utoljára, ezért is értékelem olyan nagyra a kockás hasat.
-
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9135 üzenetére
Köszi. Talán a fatmax zóna működhetne Nálad is.
Én sokáig hanyagoltam, mert úgy voltam vele, bármilyen lassan futok, fölötte leszek. Aztán rájöttem, hogy nem kell azzal foglalkozni, hogy mikor elkezdem a futást, egyből meglódul a pulzus, és 130-140 közé felugrik; fél perc után már megnyugszik a test, és most simán tudok kocogni ilyen 120-130 közötti pulzuson nagyon lassan.
Nálam a has most stagnál, a combomról viszont egyértelműen megy le a zsír. Nem kivánságműsor sajna, mikor, honnan, mennyi... -
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9133 üzenetére
A napi 2x16 km mindenképpen sokkal több, mint 1000 kcal, tippre 1200-nál is, bár ugye ez súlytól is függ. De nem zaklatom a kérdéssel, elég annyi is, hogy 1000 fölött van biztosan.
Én most a hónap végére már kissé nyúzott lettem, de megcsináltam a 900-as átlagot:
Ami azt illeti, ez valahol hiba volt, mert nyúzottá válni nagyon nem jó diéta alatt, viszont meglehetősen vágytam erre az eredményre. Jövő hónapban megfontoltabb leszek, és sokkal többet fogok a fatmax zónában futni, az nem viseli meg annyira az embert.A hónap másik hibája pedig az időnként megtolt zsírbevitel volt, egyszerűen le kéne már mondanom a MagMix-ekről.
Tippre nem fogytam sokat, de majd holnap kiderül. Tükörben azért látszik némi változás. Valahol 20,5 és 20,75 százalék testzsír között lehetek. (Már 21 alatt, de még 20 fölött.)
-
lanszelot
addikt
válasz
inf3rno #9126 üzenetére
A szuperkompenzáció nem egy edzés módszer.
Félre érted.
Rossz edzésnél is lehet szuperkompenzáció. Pl ha túl sokat pihensz 2 edzés között, akkor is van.
Az a szervezeted reakciója a jó edzésre.
A szervezeted a terhelés után vissza állítja, majd túl megy azon.
Majd jön a lefelé ívelés, és ezt a pontot kell elkapni mihamarabb, hogy a leg optimálisabb fejlődést érd el.
Kész ennyi.
Nincs különleges edzés, nincs különleges étkezés azért hogy legyen szuperkompenzáció.
Mindegy melyik edzés módszerrel, milyen terheléssel teszed.
Ha kocogsz, ha erőemelsz...stb mindegy mit sportolsz, de még amikor fizikai munkát végzel akkor is.Izomláz mindig rossz. Még a kezdőknek sincs izomláza egy jó edzővel. Az izomláz összetett, de mindig a szervezet jelzése, hogy vmit nem jól csinálsz.
Én nem emlékszem mikor volt izomlázam, 20 éve biztos nem volt.
Pedig 1.5-2 órás edzéseim vannak 3-30 mp pihenős súlyzós edzéssel. Kardió edzéssel (nem csak aerob) , és nyújtás/mobilitás.
Tehát van terhelés. Ha új sportot próbálok akkor sincs. Pl úszás, poweriser. Mivel alapból jól van terhelve. -
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9129 üzenetére
Nem rá tippeltem volna, de majd átnézem a képes és linkes hozzászólásait. Arra emlékszem, rövidtávfutó volt, akiből kábé középtávfutó lett. Eszméletlen, amire képes, de kalóriaégetésben inkább valaki olyat gondolnék nyertesnek, aki hosszútávos. Láttam például, hogy van pár ember, aki ultrás versenyekre is jár.
Gyúrósoknál a napi 1081-es átlagnál nem találtam jobbat, de azt feltételeztem, a futós topikban lesz ember 1200-as fölött is. -
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9126 üzenetére
Egyértelmű, hogy az nem elavult elmélet, minden gyúrós ismeri és használja. Én csak azt mondom, hogy a teljes regenerációba beleértem a szuperkompenzáció okozta extrát is.
Ez meg az eddigi statom:
Nem tudod esetleg, futós topikban mennyi a maximum? Gyúrósban van, aki ezres átlag fölé tudott menni. -
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9120 üzenetére
2 napot olvastam én is alacsonyabb intenzitásra valamikor, de rémlik még valahonnét a 96 óra is a magas intenzitásra, erre még rá fogok keresni.
Az viszont egy elég általános, mondhatni majd' mindenkire érvényes igazság, hogy a 90% feletti intenzitást meg már nem lehet alkalmazni minden edzésen büntetlenül. Az már az inakat is érintheti akár, amik lassabban regenerálódnak, illetve az idegrendszer is sokkal nagyobb terhelést kap úgy 90% felett. Az én testem a 89%-os intenzitást viszont szépen viseli, ezért ez lett a kedvencem.
Nekem is volt már 5 napig tartó izomlázam, nem nagyon tudtam vele fejlődni. Perpill már most jól érzem magam 2 nap teljes pihenő után, csak tudom, hogy ez nem jelenti azt, hogy készen is vagyok egy újabb edzésre. Azt majd csak a gyakorlat dönti el. Ha nem lesz bukás az utolsó sorozatok utolsó ismétlésénél, akkor sikerült, és jöhetnek a 4x3-ak a 3 nap pihenő után. Ha meg lesz valahol, átgondolom, hogyan tovább.
-
lanszelot
addikt
válasz
inf3rno #9112 üzenetére
Rettenet hülyeségeket ír.
Alap anatómia tudása hiányzik.
Pl ugyanaz az izom egyénenként eltérhet a másik emberétől.
Ami azt eredményezi, hogy míg Sanyinak a 8x4-es nagy terhelés hoz izom növekedést, addig Petinek a 4x30-as. Ugyanannál az izomnál. És ez alap anatómia.De az edzéselmélet is hiányzik a tudásból:
"100% regenerálódás" - akkor egy helyben topognál
Szuperkompenzáció- érdemes rákeresniAhogy már írtam, itt a legtöbb hozzászólónak már az alapok hiányoznak.
OPiiPO: mindent leírok, csak nincsenek meg az alapok, így nem érted.
-
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9112 üzenetére
Az 1RM-em (egyismétléses maximum) 89%-án vagyok intenzitásban már minden gyakorlatban, viszont -ebből is következően- a sorozatok és ismétlések száma meg alacsony. 3 db 3 ismétléses sorozattal operáltam sokáig, sorozatok közötti 5 perces pihenőkkel, és edzések közötti 3 nap pihenéssel. Most kísérletezem a 4 sorozat 3 ismétléssel -hátha adna még egy kis extrát a magasabb volumen-, de még nem tudom, képes leszek -e 3 nap pihenés után 100%-ra regenerálódni. Ha esetleg nem, akkor valszeg megyek vissza a 3x3-ra, mert az edzés nyújtotta inger, ami a proteinszintézist stimulálja, 3 napig hat csak eléggé. (De ennek még utána fogok olvasni alaposabban, nem kizárt, hogy 4 napon át is fokozott marad az edzés kiváltotta "izomépítő üzemmód" ennyire intenzív edzés után. Sajna a legtöbb tanulmány a témában nem foglalkozik az ennyire intenzív edzéssel, a 6-12-es ismétlésszámokhoz tartozó intenzitásszinteknek van a legnagyobb irodalma. Az 1RM 89%-a meg kábé a 4RM-e az embernek.)
Egy edzésen kábé 150 kcal-t égetek csak el, és ezzel az edzésmódszerrel a ch-veszteségem is minimális. Ja, és összesen három gyakorlatot csinálok: húzódzkodás, tolódzkodás, felhúzás. A testem izomzatának a 90+ százaléka kap ezekkel az összetett gyakorlatokkal terhelést, és ugye az erőedzésen túl még futok is. -
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9094 üzenetére
Ha sikerül kalóriadeficitet összehoznod, fogyni fogsz, és az is igaz, hogy IF mellett egyszerűbb a kalóriadeficit összehozása, ugyanakkor csendesen megjegyezném, hogy nekem sikerült már híznom is IF alatt.
Ha nem számolom a kalóriákat, a fogyáshoz vagy stagnáláshoz le kell mennem odáig, hogy csak napi 3 órában ehetek, mert egy 4 órás kajálási szakasz alatt már bőven lehet annyit enni, amivel elhízok. De persze nem mindenki ilyen kajamágnes.
-
-
boost
veterán
válasz
inf3rno #9091 üzenetére
Igen, ez kicsit olyan, mint a sport mellett fogyózni, hogy kezelni kell tudni a komolyabb kalória igényeket, és nem túlenni magad ilyenkor. De mástól is hallottam, hogy bejött neki, mikor megszokta már a szervezet, hogy keveset eszik, és nem volt tőle túl "mindenbaja"
És ilyenkor mit eszel, és mennyit? -
boost
veterán
válasz
inf3rno #9078 üzenetére
Nekem bejön a gyaloglás. Ma reggel is 7-re már 5km-t legyalogoltam. Tegnap este 7.5km-t. Egy jó futócipőben, kellemes időjárási körülmények között, podcasteket hallgatva.. Biztos, hogy relaxáló is, oldja a stresszt, főleg munka után. 🚶
Ma még tervezek este egy ötöst. Az egyetlen gondom vele, hogy nagyon sok időbe kerül. Dehát prioritások. A fogyókúra is egy foglalkozás / hobbi. Nem megy magától. Kajáról kell gondoskodni, séta is időbe kerül, kimaradnak a pizzázások is, fagyi is csak hétvégén, az is max egy gombóc.. Ez mind prioritás. Negyedik legfontosabb dologként ez nem fog működni. -
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9078 üzenetére
Az se jó, ha az ember nagyon egészségtelenül fogy le, pláne idősebb korban, de amúgy szerintem is igaz, hogy általában túl nagy teher a legtöbb diétázónak még a szimpla lefogyás is, és valóban jó egyfajta fokozatosságot bevinni az önsanyargatásba, nem lehet egyből rázúdítani mindent -egészség, fittség, szépség- a legtöbb kezdő diétázóra.
Nálam viszont az a helyzet, hogy az elmúlt 33 évben úgy 10x híztam meg, majd fogytam le, és így lett bőven tapasztalatom és tudásom egy többszörös célokat kitűző diétához, szóval nekem meg már eszembe se jutna az, hogy "csak" lefogyjak.
De simán jó lehet valóban úgy is, hogy először lefogyás, aztán később edzések, nagyobb életmódváltás. Bizonyos önsanyargatásoktól és hülyeségektől viszont mindenképpen tartózkodni kell, mert maradandó károkat is lehet okozni magunknak egy nagyon rossz diétával.
-
Dorian
félisten
válasz
inf3rno #9078 üzenetére
Igen, a nagy túlsúly önmagában egészségtelen. Ugyanakkor érdekes, hogyha a túlsúlyos sportolók (nyilván itt már nem extrém túlsúlyra kell gondolni) és a nemtúlsúlyos nemsportolók életkilátásait hasonlítják össze, akkor azok előbbieknek jobbak. (természetesen a legjobbak a sportoló nemtúlsúlyosaké)
-
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9073 üzenetére
Nem mindenki bírja ki sokáig nagyon alacsony kalóriabevitelen, de az nem is egészséges általában. Aki pedig szemetet eszik, vékony lehet, de hosszabb távon biztosan nem fog jól kinézni. Izom kell a szép testhez.
Mozgás nélkül én se tudok fogyni, mióta szempont az is, hogy izmot meg lehetőleg ne veszítsek, mert engem mardosna az éhség 1800 kcal-on is az edzéseim mellett. 2000 kcal alatt számomra nincsen élet, pedig alacsony vagyok.
Időszakos böjt van nálam is, de az inzulinérzékenység cirkadián ritmusának kihasználása miatt én a vacsoráról mondok le inkább: 07:30 és 15:30 között tartom a kajálós szakaszom.
XXXXXXXXXXX
Egy "naplóbejegyzés" pedig: még több zsír kell nekem. Mert még mindig túlmegyek kicsivel a korábban megállapítottnál, nem tudom tartani. Júniusban majd ezzel eleve számolnom kell.
-
boost
veterán
válasz
inf3rno #9062 üzenetére
Én egyébként azon a véleményen vagyok, hogy kevés sporttal is jól lehet fogyni. Sőt, "kezdőknek", induló fogyókúrűsoknak talán még az az ajánlott is.
Ha nem mozogsz egyszerre túl sokat, akkor nincs hirtelen nagy energiaigény, mint pl egy futás vagy bármi más edzés után, közben, ezért aztán szépen el tudsz lenni egy folyamatos, egész napos szerény energiahiányos állapotban komolyabb megtartóztatás vagy odafigyelés, méregetés nélkül. Ha van időd, nyílván egy óra séta (5-6km), vagy másfél reggel aranyat ér. De ott is az a lényeg, hogy pulzus maradjon alacsony, 110 körül, ami tényleg főként zsírégető kategória. Az se mellékes, hogy mennyire egészséges. De nem feltétlen szükséges.
A heti 3 edzés meg a társai jó annak, akik már lefogytak, és nem érzik azt, hogy megérkeztek, hanem lendületben vannak, és tovább akarnak menni, de aki idetéved, az legtöbbször csak lefogyni szeretne. És ha ő belevág egy ilyen heti hármas edzéstervbe, és az a célja, hogy lefogyjon, az komoly megtartóztatás és odafigyelés méregetés nélkül kb hízni fog, mert olyan energiaszükséglet kilengései lesznek, amihez sokkal több fegyelem kell, kellene. Később, 4-8 hét múlva erősödik az akarat, a kitartás, akkor lehet fokozni a sportot, pl futással (6-10km) vagy kerékpározással (30km), de aztán ne lepődjünk meg, hogy izmosodni fogunk, de a zsír nemigen csökken , mivel a szervezet se enged nagyon bontani a hirtelen energiafelvétel miatt, meg a mi önmegtartóztatásunk is megkérdőjelezhet még mindig. (pl: "ehetek dupla csirkét, mert most voltam futni, stb..")
Ezért ne keverjük a szezont a fazonnal, és ezért jó, ha megvan a 10.000 lépés minden nap. Persze az említett pulzus miatt jobb, ha az kb egyben van meg.
-
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9046 üzenetére
Ha van rá kereted, jó ötlet lenne. A kondiparkozás meg ingyen -vagy közel ingyen- kínál valami hasonlót. Ha esetleg azt választanád, Decathlonban tudsz hozzá venni gumiszalagokat, súlytartó láncot, súlytárcsákat, kesztyűt...
76.1 kg vagyok, indul a mandula 2000 kcal-on. Makrók arányai a bevitt energiára számítva:
-28% fehérje, ami 140 g
-29% zsír, ami 64 g
-43% ch, ami 215 g -
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9042 üzenetére
Megértem, hogy csakis szaktekintély.
Nem leszek nagyon éhes 1950-2000 kcal-on. Az már nekem tényleg oké. De ha megpróbáltam volna a tervezett 1878-on vagy akár felkerekített 1900-on, az biztosan megviselt volna. Ilyen apróságokon sok múlik.
Sokszor szoktam vizet inni diéta alatt, pláne este, mikor tudom, hogy még úgy éjfélig nem lesz szunya, de enni meg már nem szabad.Minden szükséges olaj van itthon. Lenolajat viszont nem fogyasztok, egyszer olvastam róla valami rosszat, azóta a chia mag helyettesíti. Azt viszont nagy mennyiségben fogyasztom. Halat is elkezdtem enni minden másnap. És semmit se sütünk 160°C fölött.
Igen, az a közel 900 kcal majd az új rekordom lesz, de az már kiderült, hogy a 800-at egész jól viselem. Na jó, annyira azért nem jól, de elviselem. Pont ezért is izgat, mi lenne velem 900-as átlagos napi deficiten. Van olyan ember egyébként nem csak a futós, hanem a gyúrós topikban is (!), aki ennél többre képes. Kép, mert érdekes.
-
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9039 üzenetére
Lehet, tényleg érdemes lenne már alaposan tájékozódnod a műtéti megoldásokról. Akár megnézni külföldi lehetőségeket is. Az se kizárt mondjuk, lesz valami csodamódszer rá olcsón 10 év múlva -csak ki akarja ugye kivárni ezt rossz állapotban?
Egy nap tesztelés is elég volt 2 hasznos megfigyeléshez: megint a régi problémám, amit megint elfelejtettem: egyszerűen nem tudok ilyen kevés zsírt bevinni. Nálam fontos, hogy jó arányban legyen meg az összes szükséges zsírsav, így viszont oda lyukadok ki, hogy a zsírbevitelem mindenképpen eléri a 60 grammot. Másik pedig, hogy nekem nem elég 1878 kcal. Kibírható még, mert a falat éppen nem kapartam, de annyira nem esik jól, ami már zavar. Szóval májustól reálisabb lesz nekem a szokásos 1950-2000 kcal.
Zsírból perpill napi 700 kcal-nyit tudok fogyni, legalábbis mintha ezt számoltam volna ki úgy 1 hete. Ha 1650 körül van a BMR-em, és ennek úgy 10%-a még elmegy emésztésre, akkor 1815 kcal-nál járunk. Ha semmit nem csinálok evésen kívül, ennyi energiát elhasználok. Ha elfogyasztok 2000 kcal-t, az egy 185-ös többlet, de akkor még nem mozogtam; annyit kell mozognom, hogy a 185-ös többletből 700-as deficit legyen. Ez megoldható, ha nem is egyszerű.
-
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9032 üzenetére
Most, hogy mondod, és felidézem a múltam, nekem is volt valaha 15%-os testzsírszázalékom, csak nagyon nem ma.
Remélem, valahogy a gyógyulás útjára fogsz még lépni, és sportolhatsz megint rendesen!lanszelot: Ez édeskevés volt. Szinte semmi konkrét, a stressz meg egyrészt nem fogja a napi kcal-égetést triplázni, másfelől pedig bármilyen valóban jelentős egyéni változóval ezen a téren lehet számolni, és máris működik a kcal-számolás. Mert egyébként valóban van sok fontos egyéni változó, amivel tényleg érdemes számolni. Ez viszont megoldható. Se nem életszerű, se nem hasznos azt feltételezni, hogy nem vagyunk rá képesek, és ezért dobjuk el azt a módszert, ami egyértelműen működik, csak általában tényleg nem maximális pontossággal.
Normális dolog, ha egy kalóriadeficiten lévő diétázó némileg éhes. A mardosó éhséget viszont el kell kerülni, és el is kerülöm. Minden tápanyagot megkap a testem a diétám alatt, és egyre fittebb leszek kalóriadeficit mellett is. Abszolút értéken is erősödtem például a korábbi diétám alatt, vagyis nem csak a relatív erőm nőtt. Mondjuk mintha nem is olvasnád, amiket legutóbb írtam, szóval mindegy is... Azt azért megjegyezném, hogy aki folyamatosan éhezteti magát valahogy úgy, ahogy értheted, az hülye; akár felügyelettel csinálja, akár anélkül.
Negatív kalóriás ételekkel még sosem foglalkoztam, nem szimpatikus téma számomra, mert a munka elkerülését látom benne leginkább, nem az akaraterő és magabiztosság megnyilvánulását. Elvileg elképzelhetőnek tartom a létezésüket, mert ha valamit sok energia ráfordításával tud csak megemészteni a test, kijöhet tán a kalóriamérleg negatívra is egyes ritka esetekben.
boost: Ezt látom kábé én is. Fogyiguru jópénzért, a megfelelő célküzönségnek. Tényleg van mindenre vevő.
-
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #9030 üzenetére
Nem muszáj számolni, de sok esetben lehet értelme a számolásnak is. Például különösen ajánlott figyelni a makrók arányaira, ha fontos az izomzat megtartása.
Én májustól kezdem újra a diétám, csak már egy kockás hasért, nem egy normális formáért, mint korábban, és látni akarom az energiabevitelem, és a belőtt makróim megfelelő vagy épp hiányos/túltolt bevitelét az egész diéta alatt.
Előtte most csinálok 2 nap próbát, amin tesztelem a megtervezett beállításokat, mert BMR +200 kcal a terv (ami célsúly fontban x 12 kábé), és még nem tudom biztosan, hogy bírom -e ennyin; ha nagyon fáj, felmegyek 1950 vagy 2000 kcal-ra, azt biztosan beveszi a gyomrom, legfeljebb kicsivel többet mozgok majd.76 kg vagyok 20% testzsírral, 71 kiló szeretnék lenni 15% testzsírral. Kalóriadeficit + edzések mellett tippre nem is lesz gond, de mondjuk sokan mondták már, hogy könnyebb 40%-os testzsírról lemenni 20%-osra, mint 20-asról 15-ösre, szóval majd meglátjuk.
-
lanszelot
addikt
válasz
inf3rno #9017 üzenetére
Kérlek ne ragadj ki részeket abból amit írtam.
Sehol sem írtam, hogy te.
A "szakértő cikk" amire utaltál, az keveri a diétát a fogyókúrával.
Példát is irtam miért.Illetve neked még a "tízen órán át nem eszem, mert az egészséges" kérdésére írtam fentebb. De nem azt hogy egészségtelen, vagy hogy rossz. Hanem hogy mi után nézz utána, és hol hogy megtudd mi torténik a szervezetedben, ha ennyi ideig nem étkezel.
És itt azt írtad, hogy nem linkeltem könyvet. -
lanszelot
addikt
válasz
inf3rno #9014 üzenetére
Linkeltem könyvet, kérlek olvass vissza.
Ez a fogyókúra topik, a fogyókúrához is ismerni kell a szervezet működését. Enélkül nem lehet azt mondani, hogy ez jó, az nem jó, mert szerintem így van. Hogy tudná eldönteni valaki az alapok ismerete nélkül, hogy lehetséges e, hogy valós amit olvasott?Ti írtátok, arra válaszoltam. Ne keverjétek a diétát és a fogyókúrát
Folamatosan keveritek, és fogalmatok sincs róla. Erre irtam, hogy az írásokból látom, hogy nincs meg annak aki azt írta az alap tudás. És az írásával félre vezeti a többieket.
Pl: Zsírszegény étrend: diéta, de nem fogyókúra.Amit írtál az nagyon nem úgy van.
Ha valaki állít valamit, az nem biztos, hogy úgy van. Pont ezért lektorálják többen. Minél többen annal hitelesebb..
Nem az új "dolgokat" mutatják be, hanem ötleteket.
Valaki gondol valamit. És legtöbb esetben nem úgy van.
Ezt is írtam már: covid alatt rengeteg nagy elme állította ugyanarról az ellenkezőjét.
Akinek nem volt meg az alap tudás de elkapták a vírust azok nem tapasztalatot szereztek, hanem fertőzöttek voltak.Az hogy valaki olimpiát nyert nem lett edző. Csak azt tudja ő mit csinált. És nagyon kevés emberre húzható rá ugyanaz a módszer.
Tehát nem fog olimpiai bajnokot nevelni.OPiiPO: miféle senki? Ezt hol írtam? Kérlek ne forgatsd ki amit írtam
Dorian: ....
Kérek mindenkit, hogy olvasson vissza mire írtam amit irtam. Beszélgetés közepébe csöppenve persze, hogy félre értitek, vagy nem értitek.
-
Dorian
félisten
válasz
inf3rno #9008 üzenetére
A mitől egészségesebbre ha rákeresel a neten, akkor nálam hivatottabbak, azaz szakemberek: gasztroenterológusok, belgyógyászok sokkal precízebben el fogják magyarázni.
8/16 órát javasolnak ideálisan átlagos embernek (aki sportol, ott lehet kicsit tágabb , ezért tartom a 10-14-et), de persze az sem mindegy, hogy utolsó étkezésnél pacalt ettél, vagy vmi könnyen emészthető dolgot.Itt egy beszélgetés Duda Ernővel, a Magyar Biotechnológiai Szövetség elnökével: [link]
Itt egy beszélgetés Dr Schwab Richárddal: [link]
Itt egy kísérlet Dr Satchin Panda PhD-vezetésével:
“100 napra két egércsoportot helyeztünk a különböző étkezési eljárásra. Mindkét csoport magas zsírtartalmú, magas kalóriatartalmú étrendet fogyasztott. Az első csoportotban lévő állatok ettek, amikor csak akartak, legyen az nappal vagy éjszaka. A többi egér csak este nyolc órán keresztül férhetett hozzá az ételhez, mivel az egerek éjszakai állatok. Az eredmények meglepőek voltak.Annak ellenére, hogy mindennap ugyanolyan mennyiségű kalóriát fogyasztottak a csoport tagjai, azon egerek, amelyek egy korlátozott nyolc órában ehettek csak, közel 40 százalékak kevesebb testzsír halmoztak fel, mint a másik csoportban. Továbbá nem mutatták gyulladásos vagy májbetegség jeleit, és egészséges koleszterinszintjük és vércukorszintjük volt.Azon csoportba tartozó egerek, melyek korlátlanul fértek hozzá az ételhez elhíztak, és magas koleszterint, magas vércukorszintet, zsírmájat és anyagcsere-problémákkal rendelkeztek.”
A kutatás eredménye annyira megdöbbentő volt, hogy kétszer megismételték más laborban és stábbal. -
válasz
inf3rno #8988 üzenetére
Nem igazán
Egyelőre vettem a lidl-ben széndhidrát csökkentett kenyeret. 100g-ban 5,6g szénhidrát van, ezt vacsorázom. A reggelim az általában fehérjepor növényi tejjel, ebédnél pedig egyelőre ügyelek arra, hogy köretet ne nagyon fogyasszak. Ez most egy ilyen kezdeti szakasz, még nem tudom, hogy mennyire sikerül.
Ma pl megittam egy smoothiet és amikor beírtam láttam meg, hogy 30g ch volt benne
Ohh fuck mondom, nem gondoltam volna. Szóval egyelőre ez még ilyen.
fjudors: Ez a rakott cucc nagyon jól néz ki
-
fjudors
aktív tag
válasz
inf3rno #8988 üzenetére
párolt karfiol/brokkoli (1-1kg)
pirított darált marha (1kg)
pirított bacon (0,4kg)
cheddar (min 0,4kg)rétegezni, én meg is töröm picit a zöldséget, ellapítom
persze, nem egy adag, oda kell figyelni
rántotta,gyros (zöldsége, hús )
pl
100gr paradicsom
10gr újhagyma
100gr uborka
100gr jégsaláta
250gr hús(cs.csöcs)pizza túró/sajt alappal
-
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #8975 üzenetére
Jó nehéz olyan ketogén diétát csinálni, ami élhető, az biztos. Legtöbben meg szerintem az omega-3 zsírsavak hiányával vagy nagyon rossz arányával rontják el teljesen.
Én perpill csak tartok egy normális étkezést napi 2100 körüli kcal-on (BMR-em emlékeim szerint 1650 körül van), ezzel éppen stagnál a súlyom némi sport mellett. De hamarosan újra megindulok lefelé, szeretnék nyárra teljesen kockás hasat, ha egyáltalán számomra az még elérhető.
-
adr0001
aktív tag
válasz
inf3rno #8963 üzenetére
Vesének segít a citromlé és felhigított almabor-ecet.
Esetleg ha találsz almasavat (malic acid) tablettában.
Köveknek nem kedvezően igazítja magasabbra a vizelet a pH-ját.Douglas Labs Malic Acid + Mg, ebay-en.
Epekőre is! 4 évvel ezelőtti keto futamot picit fel kellett függesztenem miatta, elég durva volt, műttetni akart az orvosom. Ilyen last resort jelleggel kipróbáltam, megszűnt.Prevencióra csak simán alma fogyasztása is belefér szerintem a keto-ba.
"An apple a day keeps the doctor away" -
Fred23
nagyúr
válasz
inf3rno #8973 üzenetére
Tökmagolaj vagy napraforgóolaj, írtam is.
Én ezt az ételt így szeretem, és biztosan nem módosítok már rajta.Ketogén étrendhez viszont szerintem nagyon jók a magvak bogyós gyümölcsökkel kombinálva. Dió, mandula, kesudió, tökmag, fenyőmag összeöntve, rájuk pedig egy kis áfonya és ribizli, esetleg megszórni még egy kis kókuszreszelékkel.
A kókuszliszt viszont számunkra nagy csalódás, kábé semmire se volt elég jó nálunk, de majd rákeresek, mások mikre szokták használni, és ha vannak tippjeitek, azokra is vevő lehetek.
-
Fred23
nagyúr
-
interstate76
addikt
válasz
inf3rno #8968 üzenetére
Pontosan ugyanezen okból (gyulladáscsökkentés) kifolyólag gondolkoztam el a ketogén diétán. Jelenleg úgy néz ki, hogy 2 héten belül lesz 1-2 olyan napom, amikor tudok magamnak kajákat csinálni és ki tudom próbálni a különféle, alacsony(abb) CH-tartalmú lisztekből készült ételeket - majd írok, hogy mire jutottam.
#8967 Fred23 Ez így első olvasásra kifejezetten jónak tűnik. És igen, a túró egy jó alap, sok mindenhez. Csak abból is nehéz összehozni annyi kalóriát, hogy ne legyen túl nagy a kalóriadeficit (én pl. max heti fél kg-t adnék le, többet nem, és ehhez kb. napi 2000-es kalóriabevitel szükségeltetik még akkor is, ha nem sportolok). Szeretem a főtt tojást és a sült bacont is, sajt jöhet minden mennyiségben, szóval a reggeliket és a vacsorákat meg tudnám oldani
, de főétkezésre pl. kicsit karcsúnak tűnik, amit írtál. Mármint a szokásos ebédjeimhez képest. Most látom, hogy 1 dl olajjal indítottál - így mondjuk már megvan a szükséges kalóriabevitel! -
interstate76
addikt
válasz
inf3rno #8963 üzenetére
Én ki akartam próbálni, de egyelőre nem jöttem rá, mi az az étrend, ami mellett tartani tudnám, anélkül meg nem vágok bele. A neten sokan megpróbálják elhitetni veled, hogy tudsz liszt/rizs/krumpli felhasználása nélkül is ehető köreteket készíteni, pl. sajtból és karfiolból, de sztem nem mondanak igazat.
Először a karfiol&sajt alapú pizzatésztát teszteltem, és direkt erőteljes ízvilágú feltétet használtam, hogy elnyomja a "tészta" ízét, de alig bírtam megenni. Pedig elszánt voltam, és úgy álltam neki, hogy igenis finomat fogok sütni. Nem sikerült. Utána kipróbáltam a "karfiol-rizst" (komolyan mondom, egész jó vagyok a konyhában, de nincs az a fűszerezés, ami heti többször elfogyasztható köretté teszi az aprított/párolt/pirított karfiolt), majd az ún. "felhő-kenyeret" (ez meg nem kenyér, hanem felvert tojásfehérjével készített tojáslepény, aminek - "meglepő" módon - tojás íze van, bármit állítsanak is róla idióta youtuberek, szóval köze nincs a kenyérhez), de nem találtam meg az ehető köretet, illetve kenyérhelyettesítőt. A legjobb próbálkozásom tojás, reszelt sajt és reszelt cukkini keverékéből készült tócsiszerűség volt, de az első adag kisütését követően inkább tettem a masszába egy kis lisztet, és utána egészen ehető dolgot kaptam. Ha ez utóbbit mondjuk lenmagliszttel készítem el, akkor tudok 1, azaz egy finom ételt, ami beilleszthető a ketogén diétába.
Egyetlen járható utat látok, mégpedig azt, amit már érintettem is, azaz hogy kókusz- vagy lenmagliszt felhasználásával készítek a szokásosnál jóval alacsonyabb CH-tartalmú pizzatésztát/kenyeret/tócsit/egyebet, amivel talán meg tudom közelíteni a hagyományos ízvilágot, de még nem jutottam el az összetevők megrendeléséig, illetve receptek próbálgatásáig.
Tényleg nem zavar, ha a pizzám tésztája nem pont olyan, mint amilyet sütni szoktam. De amikor a kamerába mosolygó, csak és kizárólag a követők számát maximalizálni akaró arcok belekamuzzák a nagyvilágba, hogy tudnak liszt nélkül kenyeret sütni és az még hamburger zsemle helyett is tuti, akkor legszívesebben letolnék a torkukon 20 kg felhőkenyeret, hogy fulladjanak bele.
-
carl18
addikt
válasz
inf3rno #8944 üzenetére
30 mg Mitrazapine mellet mentem 95 kg fölé, sajnos írtam most egy negyed mitrazapine-t szedek az a 7,5mg ez ha nem veszem be az alvásom nagyon felszínes és 3-4 óra alvás mellet úgy érzem elpusztulok. Alapjáratok is van alvás zavarom 8-9 óra alvás mellet is folyton ég a szemem a fáradtságtól.Most is néha ki kell magam ütni hogy aludjak
Mitrazapine 7,5mg Xanax SR 0,5MG +Sima Xanax lefekvés elött 0,5-2G.
Orvos azt mondta ö emelné a adagot 45 mg-ra, mondtam neki hogyne hogy 120 kg legyek.Tervbe van az alvás labor, nem-e van valami más dolog az alvás zavar mögött.
Ha az alvásom rendbe jönne akkor le tudnám rakni a Mitrazapine-t.Mikor 80 kg voltam akkor elég könnyen ment a 3 éve, de a hízás rontja.
Shuffle project -
adr0001
aktív tag
válasz
inf3rno #8915 üzenetére
Az 1200 környéke azért jó, mert akkor még kb nem kapcsol éhező módba a test, ezt azt hiszem a kalóriabázison le is írják, vagy talán a saját súlyhoz tartozó pontos minimumot is - ha valaki kalkulátorozna -. Valamint azért is jó mert lehet enni trash kaját, és akkor is működik.
Én már úgy vagyok vele hogy ha 3 twix-et nem ehetek meg, akkor inkább egyet sem
-
interstate76
addikt
válasz
inf3rno #8881 üzenetére
Én soha nem edzettem annyit. Mármint ilyen másfél órás etapokat, közepes/magas intenzitás mellett. Viszont az a tapasztalatom, hogy - a bemelegítést és a nyújtást leszámítva - napi 10 perccel is lehet látható eredményt elérni. 6x1,5 perces intervallumokat szoktam csinálni, az pedig edzésformától függ, hogy a másfél perceken belül hogyan oszlik meg a magas intenzitású és a pihenőszakaszok aránya. Emellett az esti tusolás előtt lenyomok annyi fekvőtámaszt, amennyi épp kifér a csövön, és ennyi. Ezzel heti 1kg fogyás is kivitelezhető (saját tapasztalat), persze nyilván oda kell figyelni mellette az étkezésre is.
Nekem az edzés a kalóriaégetéshez képest legalább ugyanannyit, vagy még többet segít abban, hogy ilyenkor a kalóriabevitelem is fegyelmezettebb.
-
Dorian
félisten
válasz
inf3rno #8878 üzenetére
A 40 perc végig intervall, amiben vannak HIIT szakaszok, pl. tabata, stb. Igen, krv fárasztó. Tegnap ketten voltunk az edzővel, egy hozzám hasonló korú nő, aki jobban bírta mint én. Kiderült , h edző és egész életében sportolt
Kettlebellnel nehéz izomcsoportokról beszélni, mert lehetőség szerint mindig a teljes test dolgozik, de a tegnapiban volt láb, has és kar, amik közül a comb volt brutálisan kiemelt. Alig tudtam hazamenni, várható ma estére, holnapra üt be a brutal izomláz. Este még otthon kicsit nyújtottam meg hemgereztem a combom. -
interstate76
addikt
válasz
inf3rno #8876 üzenetére
10-15 perc HIIT edzés többet hoz a konyhára, mint 40-60 perc alacsony intenzitású kardió. És nemcsak annak jó, akinek nincs ideje.
Jól kell megválasztani az edzésformát, és semmivel nem lesz veszélyesebb, mint pl. lassan kocogni. Nyilván nem célszerű betonon sprintelgetni, pláne akkor, ha az ember 150 kg, de nyugodtan lehet pl. szobabicón tekerni.
Nem atomfizika a fogyás, "csak" kitartás kell hozzá.
#8877 Dorian
A 40 perc HIIT-et én sem értem. Bemelegítéssel és nyújtással együtt érteném, de így nem. -
mrszitya
senior tag
válasz
inf3rno #7697 üzenetére
“Én mondjuk annak idején sporttal fogytam le, nem kajálással, de persze kinek a pap, kinek a papné.“
Köszönöm a kioktató hangnemet, de...
én is sporttal és táplálkozási szokásaim megváltoztatásával adtam le a kilóimat, ahogy azt kell. De attól még nem muszáj mindig és mindentől radikális módon elszakadni - mint tengernyi nagyokos testépítő, aztán csak zabpelyhet és csirkemell+rizst zabálni. Egy darab süteményt, de még gyümölcsöt se enni soha...
-
mrszitya
senior tag
válasz
inf3rno #7695 üzenetére
Nem kell túlzásba vinni a cukrozott/szénsavas üdítők fogyasztását sem, ebben nincs vita. A fogak mellett a gyomornak sem tetszik a kóla, vagy bármely savas ital. Hosszú távon, kellő mennyiségben fogyasztva ezeket pedig kisebb-nagyobb sörhas lesz még a jutalom.
Jó minőségű gyümölcslevekkel nincs gond, de persze egy fogyókúrának nyilván nem kedvez adott esetben. No meg, ha teszem azt a gyerek egész nap ilyet fogyaszt - ellenben a napja kimerül a billentyűzet vagy érintőképernyő püfölésében, nem lesz tőle egészségesebb.
Ha pisztolyt tartanának a fejemhez és választanom kéne, hogy egy liter édesítővel teli üdítőt vagy egy kellően jó gyümölcslevet igyak meg mindennap, nekem egyértelmű lenne a választás. Már csak azért is, mert én például utálom az édesítőszerek ízét - a kávé kívételével - az italokban.
Én a fogyókúrám alatt is ittam alkalmanként egy-egy sima dobozos kólát vagy valamilyen gyümölcslevet. Mellette viszont csak csapvizet toltam be, meg kávét (édesítővel).
Új hozzászólás Aktív témák
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Tőzsde és gazdaság
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!