- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 7 - nota bene
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
guftabi96
addikt
válasz
salesman #8258 üzenetére
Lehet nem leszek itt népszerű, de:
60 kilót dobtam le 9 hónap alatt úgy, hogy egyszer nem figyeltem rá, hogy mivel sütök, főzök. Ami épp kéznél volt. (hagyományos zsír (sertés) és különböző (de általában napraforgó) olaj)
Én amondó vagyok, hogy a fogyás nem ezen fog múlni.
Inkább a minél egészségesebb étrendre való törekvés miatt releváns ez. -
guftabi96
addikt
válasz
TheProb #8231 üzenetére
Fogyásra nekem egyértelműen lépcsőzőgép vált be a legjobban.
De oda kell figyelni rá, mert nagyon durván fel tudja nyomni a pulzust. Nekem az 52 lépcsőfok/perc volt a határ. Annál gyorsabban huzamosabb ideig nem mentem, mert simán felnyomta a pulzusomat 170 fölé. Ezzel az 52-vel 1 órákat csináltam, ilyenkor a pulzusom 150 körül volt.
A legkevésbé hatékony nekem a bicikli volt, de eleinte én is azt csináltam, mert féltettem a lábam. -
guftabi96
addikt
válasz
Sirandrish #8227 üzenetére
-
guftabi96
addikt
válasz
Sirandrish #8220 üzenetére
Mert minden nap látod magad és úgy nehéz észrevenni a saját testeden a változást.
Én sem látom magamon, hogy honnan jött le az a szűk 60kg
Nyilván, ha megnézek egy régi képet magamról, akkor látom, hogy mennyivel kerekebb volt a fejem, meg mennyivel nagyobb a testem, de ha egy alsónadrágban a tükör elég állok, akkor nem látok -60 kilót. -
guftabi96
addikt
válasz
Viszlát #8210 üzenetére
Attól függ, hogyit csinálok utána a délelőtt folyamán.
Ha dolgozom, akkor sokat eszek belőle: kb negyed kiló zabot szoktam összefőzni egy lereszelt almával, 3 banánnal és mazsolával és ez ilyenkor 3 reggelit ad ki.
3 szép nagy adagot. De utána egész nap talpon vagyok, járkálok. -
guftabi96
addikt
válasz
Sirandrish #8195 üzenetére
Mint egy már félig kinyomott tömlős sajt
Valamivel kezelni kellene. Testápolóval kenegetés nem ér semmit. Volt, aki kollagént javasolt. Terhes nők mit szoktak szülés után szedni/kenni stb? -
guftabi96
addikt
Köszönöm mindenkinek!
(#8191) Cerebellum
Teljesen megváltoztatott étrend és rengeteg kardió.
A fogyókúra előtt sem ettem sokat, szóval a mennyiséggel nem volt probléma. Édesapai ágon kb mindenki túlsúlyos és nagyon hízékony (és minden ehhez kapcsolódó betegséggel szenvednek) én meg ezt sikeresen megörököltem
Viszont magukkal az ételekkel már volt. Volt, hogy reggel megettem egy szendvicset, magammal is azt vittem, mert főtt ételt nem tudtam. Késő délután pedig amikor hazaértem, akkor ha éppen tészta volt az ebéd, akkor azt ettem. Nyilván nem minden nap volt ilyen. Inkább arra célzok, hogy a mennyiség hiába nem volt nagy, a rossz étrend az igen komoly hízásra való hajlamossággal ide vezetett.Étrendemet teljesen megváltoztattam:
Reggelire legtöbbször zabkását eszek, de van, amikor felvágottat + abonettet, esetleg jobb minőségű baromfivirslit.
Ebédre: valamilyen szárnyas (általában csirke), ritkábban hal. Köretnek: párolt zöldségek, bulgur, kuszkusz, köles, rizs.
vacsorára meg általában az, ami reggel is volt.
Napközben meg elrágcsálok 1-2 gyümölcsöt.Mozgásnak kezdetben szobabicikli és tempósabb séta volt. Utána olyan -20kg körül már volt elipszis, majd utána átálltam a lépcsőzőgép (Ilyen van a teremben) + futópad kombóra. Utóbbin eleinte tempós gyaloglás volt emelkedőn, most átálltam a kocogásra.
-
guftabi96
addikt
válasz
Drakmusz #8126 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Az elején volt nagyon gyors a fogyás, most már egyre jobban lassul. Ekkora súlyból "könnyű" volt sokat fogyni.
Még 20kg-tól szeretnék megszabadulni, tehát a cél ~95kg. Szerintem úgy nyár végén/ősszel jutok el idáig.(#8128) storm3
Sok-sok kardió. Eleinte csak bicikli és kevés elliptika. Idővel egyre több elliptika.
Később elkezdtem futópadon hegymenetben viszonylag tempósabban gyalogolni és az utóbbi hetekben lépcsőzőgépezek is. Na ez utóbbi brutálisItt is lassabb tempóban (52 lépcsőfok/perc), de lehetőleg minél többet.
Étkezés:
Reggeli/vacsora: puffasztott rizs/abonett (ebből a zöldséges még magában is finom) + halpástétom, esetleg chilis májas (ezt nagyon szeretem, nem fogok lemondani róla), jobb minőségű baromfi virsli (ami persze még így is lehet, hogy vágóhídi nyesedék... ez van). Hétvégén ezek helyett reggelire van, hogy banánt eszek.
Ebéd: bulgur/rizs/párolt zöldség + csirkemell, hal (ha bulgur vagy rizs van, akkor van, hgoy csinálok mellé salátát)
De nagyon ritkán előfordul, hogy ha nincs időm/elfelejtettem csirkét csinálni, akkor amilyen hús éppen van készen (ha sertés, akkor sertés, nem foglalkozok vele).Ezeken kívül szoktam gyümölcsöket, de abban nincs semmi rendszer, hogy mikor. Amikor éppen megéhezek rá.
Folyadék: víz. Napi 4-5LAz esetleges hétvégi esti kis összeröffenések alkalmával is próbálom visszaszorítani a sört és a gyógynövényes rövideket.
(#8129) KISDUCK
Erre a hsz-em elején ott a válasz. -
guftabi96
addikt
December 1. -> Február 29. -30kg. Egész kerekre sikerült
(145 -> kicsivel 115 alatt)
Szóval a neheze még most jön. Remélem sikerülni fog 100 alá menni.
Amit mindenki kérdez: "És jobban érzed magad?" Túl nagy változást nem érzek, régebben sem volt gond akár 8 órát eltölteni ülés, pihenés nélkül.
A vérnyomásom csökkent (~135 volt, most 120 alatt van).
A bőröm az egyre jobban lóg, de ez legyen a legkisebb gond. (A képen lehet is látni a karomon)
Izomból is sikerült sokat fogynom (fekvenyomásnál pl múltkor 3x20 25kg bemelegítés után jött volna 5x10 48kg, a 3. körnél 7 körül már nem tudtam kinyomni a súlyt).
Az biztos, hogy rengeteg idő, odafigyelés és pénz szükséges ehhez, de azt gondolom megéri.
A jobb oldali kép még nyáron készült, de kb ez volt a decemberi állapot is. -
guftabi96
addikt
válasz
interstate76 #8016 üzenetére
Nem feltétlen.
Csak ezek a különféle fűszerekkel bepácolt majd kisütött csirkemell már kezd unalmas lenni.
Az olaj+fűszer kombón kívül más pác érdekel, ami diétás. -
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Étkezéshez kérnék tanácsokat, recepteket. (főleg csirkemell elkészítéséhez).
Kezd igen unalmas a különféle fűszerkeverékekkel pácolt sült csirkemell
Lehetőleg minél inkább diétás elkészítési módok érdekelnek, mert igen nagy túlsúlytól próbálok megszabadulni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest