- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
I02S3F
addikt
Én arra jöttem rá, hogy a kóla (hiába zero), óriási étvágyat csinál
!
-
I02S3F
addikt
A mai napot elbuktam (egy majdnem teljes pizzával). Kinyafogtam magam. Igyekszem folytatni a diétát !
-
I02S3F
addikt
válasz
Kolondrum #9369 üzenetére
Dehogy tudtam fogyni
! Lehet el lett számolva ( a kalória mennyiség ), de az étel mennyiséget egyébként is fokozatosan tudom csökkenteni csak. Ráadsául 190 centi körül vagyok, nekem több kalóriára van szükségem.
fjudors - Ettől, hogy ezt leírod még nem viselem jól a kevés szénhidrátot. Feszült voltam tőle, ideges, enervált, energiátlan és rossz volt a közérzetem.
De egy szónak is száz a vége! A lényeg a kalóriadeficit.
-
I02S3F
addikt
Kicsit leírnám a helyzetem.
1 hónapja újra mérem a kalóriát. Kezdetben 2400, majd 2200, most pedig 2000 lesz a cél. Lassan, de biztosan fogom vissza az ételmennnyiséget. ma pont bezabáltam és 2300-at fogyasztottam, de hosszabb távon bírom.
De az elmúlt egy hónapban egy kilót nem fogytam. Ne kövezzetek meg, de nem mozgok. Napi fél óra séta és kész. Most úgy nem kívánom a testmozgást. Főleg nem legyengülten, meg erőtlenül, kedvetlenül, amit okoz a diéta.
Azt is megtanultam, hogy szénhidrát nélkül nem megy.
-
I02S3F
addikt
válasz
callmeakos #8812 üzenetére
Tök jó!:)
-
I02S3F
addikt
Hát gyerekek! A diétát nem tartom, de számottevően többet mozgok!
Ha megvetette a lábát szokásként a mozgás, jöhet a diéta!
-
I02S3F
addikt
válasz
callmeakos #8721 üzenetére
törőlhető
-
I02S3F
addikt
Na! Újra diétára adom a fejem. 105kg, 190cm, endomorf alkat. 95kg a cél elsőre. Beteg a térdem, így neki jót tenne. Másrészt nem jó tükörbe nézni! Napi kalória limit 2300.
A menta tea, a gyömbér tea, a zöld tea csillapítja az éhséget (forrás: chatgpt!).
Nem tudtam korábban mit kezdeni a rámtörő éhséggel, másrészt a makrotápanyagok aránya a szénhidrát felé billent el. Ezt szép lassan le akarom építeni! A terv a telítetlen zsírok fogyasztása és fehérje turmix bevetése. ! Glutén érzékeny vagyok és még emésztési panaszokat okoz a tejfehérje és a tojás. Így gyakorlatilag azt ehetem, ami vegán+húst.
@callmeakos - Gratulálok a-50kilóhoz
, nem semmi önuralomra volt szükséged! De igen! Szükséges felelősséget vállalni a helyzetért! Én nem nassolhatok büntetlenül, nem jutalmazhatom magam édeséggel!
-
I02S3F
addikt
Nem könnyű önuralmat tartani! Gondolok itt a futásodra, de szerintem valamilyen egészségügyi problémája mindenkinek van. Természetes, hogy szükséges lemondani bizonyos dolgokról.
Ez kicsit magamnak is írom, mert szükséges tornázom a hátamra, a nyakamra és a kezemre is. De attól még, hogy ezekre rá szükséges segíteni, a világ nem dől össze!
-
I02S3F
addikt
2100 kalóriánál ugyan beindult a fogyásom, de nem bírtam önuralommal és bezabáltam. Többször. Gond lehet a makrotápanyagok arányával, azzal hogy gyorsan eszem. Sőt! Mobilozok is evés közben! Ezeket mind ki fogom javítani, de egyelőre szükséges szünetet tartanom a diétával. Ami nem azt jelenti, hogy össze-vissza zabálok, csak egy picit lazábban veszem ezt a kalória korlátot, mert most koffeinről akarok lejönni! Nap 5 kávé az adagom.
-
I02S3F
addikt
Köszönöm szépen!
-
I02S3F
addikt
Szuper! A rántott cuccokat kerülöm, nem laktatnak, sokat sem tudok belőle enni egy étkezésre.
Elvileg a mindent szabad, de a napi kalória limitig diéát tartom, csak, hogy ne legyek éhes, ezért automatikusan laktató, alacsony kalória tartalom/100g alapanyagok jöhetnek szóba.
-
I02S3F
addikt
válasz
#73820095 #8603 üzenetére
Gyomor telítettség hiány.
Vitamin van elég. Vízből még sok is. A kalória elég, ha többet eszek, akkor nem fogok fogyni.
Esetleg az okozhat gondot, hogy a makro tápanyagok arányára nem figyelek túlzottan? Jellemzően kevesebb telítetlen zsírt fogyasztok a szénhidrát javára.
A rost megoldja egyébként csak napi 5g útifűmaghéjnál több kéne! (Az 5g a napi max ajánlott)
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! 103kg vagyok, 190centi. Az ideális tömegem 80-85kg volna. Szeretnék először 90kg-ra fogyni!
2300 kalóriát viszek be, ennek fele ch.
Folyton éhes vagyok. Fogyasztok útifűmaghéjat, az 5g/nap ajánlott adag mellett éhes vagyok. Kb 1 hónapja diétázok. Napi 30-60 percet mozgok. Séta és/vagy saját testsúlyos edzés.
Egyedül a zöldség/hüvelyes/teljes kiörlésű gabonák fogyasztása a megoldás?
Valamiféle másik rostot nem vihetek be? Például almarost, vagy bambuszrost.
-
I02S3F
addikt
válasz
interstate76 #8485 üzenetére
Jól mondod! Amit hozzátennék, hogy a párolt hús megintcsak kevesebb kalóriát nyom. De ez csak azt erősiti, amit írtál!
Én egyébként egy étkezésre 250-350 kalóriát fogyasztok. 250 reggel, 350 délben az ebéd.
Például káposztás tésztából egész laktató 25-30 deka jött ki és ebben a kajában sok az olaj. Szóval az elkészítés módja mellett, ha valaxi extrém hízékony, akkor megéri figyelni, hogy adott alapanyag milyen makrotápanyag összetétellel rendelkezik. Ezért gondolom a zöldségeket egy csodának. Persze nem magában, egyedül fogyasztva!
-
I02S3F
addikt
válasz
interstate76 #8480 üzenetére
Igazad van! Lehet be is nevezek rá!
-
I02S3F
addikt
Sajnos ajánlani nem tudok mit. Csak a koffeinnel tapasztalom, hogy valóban csökkenti az étvágyat, nade azért az mégsem étvágy csökkentő.
Nem tudom hány kiló vagy, de adj egy esélyt a zöldségeknek! Elég 2-3 kg fagyasztottat venned. Megfőzöd, befűszerezed és ha éhes vagy, egy alkalommal megeszel 25-30 dekát.
Szerk. : De, ha nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor google. Egyszer ismim mondta, hogy a vörös tea étvágy csökkentő. Nem tudom igaz-e.
-
I02S3F
addikt
Sziasztok! Milyen negatív következménye van annak, ha fogyós diétában nem tartom a makro tápanyag arányokat?
Arányaiban kevesebb fehérjét és zsírt fogyasztok, több szénhidrátot. Persze a kalória deficitet azt tartom!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen processzort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus