- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Zolee_70 #7587 üzenetére
"ismét belefogta a fogyókúrába, Turbo diétával kínkeservesen leadtam 3 kg-ot 2 hónap alatt"
A problémás részeket kiemeltem.
1. Kitalálni az elért célt 170 centis magassághoz.
2. Ha neked nem megy akkor egy diétás szakemberrel (nem update Norbi és tsai.) összerakatni egy megfelelő étrendet. Nagyon pontosan betartani a ch-zsír-fehérje arányt, étkezési naplóba vezetni. (nincs félrekajálás, süti, csoki, alkohol, hohes-c)
3. Testsúlyodnak/alkatodnak megfelelően elkezdeni rendszeresen mozogni, súlyzózni. (min heti 3x). Túlsúly miatt a futást nem javasolnám, ízületek nem szeretnék. Ha van rá lehetőséged kipróbálni és elkezdeni kettlebellezni (nem otthon magadtól) az nagyon sokat lendítene a dolgon. De igazából bármilyen saját testsúlyos, otthon végezhető mozgásforma is szóbajöhet.
Hirtelen ennyi. -
válasz
interstate76 #7561 üzenetére
Te magadtól találod ki ezeket?
-
Lásd 2 posttal feljebb, ez a skinny fat.
Ott van elcseszve alapjaiban nálad, hogy ilyen magasság/testsúly kombó mellé ennyit kardiózol. Iktass be heti 3 rendes súlyzós edzést, guggolás, fekvenyomás, felhúzás, húzódzkodás. Ha keményen nyomod akkor és a kaját is betartod akkor jönni fog a tömeg és az erő. Napi kalória 3-3200 simán mehet, mert lenne hova híznodügyelve persze a helyes ch-fehérje-zsír arányra.
Reggelire: natúr joghurtban elkevert zabpehely protein porral, főtt tojás, mozzarella sajt, jó minőségű csirkemell sonka, cottage cheese, teljes kiőrlésű tönköly kifli/zsemle.
-
válasz
takacsbotond #7502 üzenetére
"A müzli + tejsavó por jóötlet"
Zabpehely =/= müzliutóbbi tele van tömve cukorral. Sima natúr zabpehely, 200ft fél kg a lidl-ben v sparban/aldiban.
-
"keveset enni" definiáld mi a kevés
Ami nekem kevés az neked már lehet, hogy sok. Ennél lényegesen bonyolultabb egy diéta. Inkább úgy fogalmaznám meg, hogy mindenki lője be a testalkatának, testtömegének megfelelő napi kalóriaigényt a hozzátartozó ch/zsír/fehérje aránnyal és ezeket minőségi táplálékból vigye be. Plusz ha hatékony is akar lenni akkor rakjon hozzá heti 3-4 alkalommal vmilyen mozgást.
-
válasz
takacsbotond #7496 üzenetére
Na azt pont felejtsd el. A diéta nem arról szól, hogy éhezteted magad.
Vegyél egy jó minőségű tejsavó fehérjét keverd össze zabpehellyel és tejjel. Ezzel ki is váltottad pl a reggelidet.
Myproteinnek elég jó ár/érték aránya van.szgergely: "edzés után fehérjeturmixot vagy más fehérjekészítményt fogyasszon, mert ezzel sokszor nem használ, hanem inkább árt a fogyókúrájának" Ezek után nem biztos, hogy szeretnék bármilyen tanácsot tőle...
-
A proteinturmix nem a milliomosok kiváltsága
, 1 adag visszaosztva nem kerül többe mint a gagyi cukros kakaós péksüti bármelyik hulladék pékségben. Kis zabpehellyel kiegészítve egy komplett étkezést is kiválthat.
Egész pontosan 225 ft-ra jön ki nekem egy adag és ez már egy prémium protein ára. -
"kevesebb mint 2500 legyen. Ha 500al kevesebb akkor az heti fel kilo, ha 1000el kevesebb az heti 1kg minusz"
Ez teljesen egyénfüggő, hogy kinek mennyi a napi kalóriaszükséglete. Ha eddig napi 4000-et evett akkor már 3500-tól is fogyni fog ha viszont csak 2000-et evett akkor a 2500-tól hízik. Másrészt a napi alapjárati kalóriaégetésnél kevesebbet nem szabadna enni, ami szintén más mindenkinél.
-
-
A chia mag por ízben nem tesz hozzá (inkább állagban), a goji is csak minimálisan. De azt mondják az okosok, hogy nagyon jó vitaminforrások.
woodworm: ésszerűen elosztva jó lehet éhségre pl lidlben kapható magmix. Kesudió, török mogyoró, mandula, brazil dió. 200g ~1200 ft.
-
-
Az első két képen lévő állapot csak napokig/pár hétig tartható fenn.
"Arról nem vagyok meggyőzve, hogy az erősítés a legjobb módszer a fogyásra" pedig de. Nagyobb izomtömeggel könnyebb a diéta is. Az izom adja a test formáját. Persze most nem kell a hardkór testépítő szörnyekre gondolni, vmilyen normál súlyzós edzés heti 3-4 alkalommal vagy saját testsúlyos/trx/kettlebell kinek mi tetszik.
-
Nezd, a velemenyet mindenki elmondhatja max nem fogadjak meg. Nem serto vagy banto hanem segito szandekkal irodnak. Azert mert leirjuk vkinek, hogy tul nagy csodat ne varjon kinezet ugyileg ha nem edz, ezen nem kell besertodni. Felolem aztan lehet tovabb enni a kiflit kenomajassal es csulkospacallal.
-
Jó is
Van még egy tonhalkrémes receptem is, ami mondjuk nem teljesen diétás, de nem vészes.
1dbz tonhal (sós lében)
fél-1 evőkanál belga/ír vaj
só, bors, citromlé
2-3 evőkanál mustár
Jól összekevered, aztán szépen lehet kenegetni natúr pufirizsre, 3-4 db-ot megeszel egy kis zöldséggel és már jól is laktál. Van benne megfelelő mennyiségű protein, zsír és ch is. -
Ezzel csak az a baj, hogy rettenet sok cukor van benne.
Egy példa reggelire
2 főtt tojás
2-3 szelet delco pulykasonka
2db pufirizs
2 szem paradicsom
3-4 szelet/golyó mozzarella light sajt
Esetleg sovány túróból készült kőrözött.
Vagy 1,5-es tejjel készült teljes kiörlésű zabpehely mirelit málnával/eperrel. -
válasz
#20584850 #7179 üzenetére
Nem, nem fér bele a 2600 kcalba, ahogyan a milka csoki és a pilóta keksz sem. Ha nem kajál tisztán akkor cseszheti a diétát úgy ahogy van.
Nem tud főzni -> natúr csirkemellet elkészíteni nem kell hozzá michelin *-os szakácsnak lenni
kakaós csiga és a rántottsajt pedig már nokomment :/Fogyni akar, szóval be kell tartani a szigorú étrendet. Ha mindenféle junkfoodot tol magába akkor teljesen felesleges diétázni. Ez az egész diéta/életmódváltás komoly lemondásokkal jár ezt vagy elfogadja vki vagy nem, de akkor ne csodálkozzon ha nincs eredmény.
A stílusodból pedig kicsit vegyél vissza. A kutya ugat és a víz fröcsög, mi pedig beszélgetünk.
-
De hogy lehet ennyivel a BMR alatt
2800 - 3350 közé kell belőnöd, talán akkor jársz a legjobban ha megpróbálod 3000 alatt tartani kicsivel, plusz mellé egy kis sport/séta.
Woodslave: nekem 2220-at dob ki, a kalóriabázisos meg 2235-öt. Szal sztem a kalkulátorokkal nincs gond.
-
Helyi zsírégetés nem létezik. A genetikád határozza meg azt, hogy hova hízol ill fogysz elsőkörben. Hasazás mint olyan teljesen értelmetlen gyakorlat, ugyanis csak még nagyobb lesz tőle a has mivel a zsír alatti izmok megvasatogdnak és ha a zsír mennyisége nem változik akkor...
Én pl hasra hízok legkönnyebben és sajnos onnan is megy le utoljára diéta esetén. -
-
-
válasz
#20584850 #7002 üzenetére
Milyen lehet a többi ha ezt egy szakember írta...
Kell a ch különben nem fog az ember agya, másrészt lófasz ereje nem lesz még a napi munkába járáshoz sem, nemhogy edzeni. Napi szinten kéne min 30perc testmozgás vagy heti 3 alkalommal komolyabb súlyzós vagy saját testsúlyos edzés.
Ha vki csak simán elhagyja az étrendjéből a fehér cukros/lisztes dolgokat és sétál pár km-t akkor megtette az első pár lépést a fogyás felé.Narxis: jah, ami 2 évente változik. Mindenki máshogy reagál a különböző kajákra. Ami az egyiknél működik az a másiknál nem. Ezért (is) kellene személyre szabott étrend. A különböző tápkiegektől való félelem pedig a másik, sokan azt gondolják, hogy azok szteroidok és az ördög műve. Pedig ésszerűen használva igen komoly eredményeket lehet általuk elérni. Nyilván nem kell bedőlni mindenféle színes szagos marketing maszlagnak.
-
válasz
takacsbotond #6922 üzenetére
Marmint dietetikushoz.
-
válasz
takacsbotond #6885 üzenetére
Ha diéta van akkor leszarom, hogy a többiek mit esznek mellettem. Lazac, csirke, marha+köretnek hajdina, rizs, köles, quinoa és a párolt zöldségek egyebek. Azért van miből választani. Ha meg a család napi szinten eszi azt amit leírtál akkor ott elég komoly gondok vannak.
mod
-
válasz
Lacee1986 #6856 üzenetére
Ez hülyeség. Szóval ehetsz napi 3 tábla milka csokit ha ezzel mínuszban leszel a kalóriákkal.
Ha nincs meg a megfelelő ch-zsír-fehérje arány akkor elég érdekesen alakulhat a testkompozíció mégha a mérleg kevesebbet is mutat.Ezt a képet sztem már nagyon sok helyen lehetett látni
-
A rizs nagyon jó csak óvatosan a mennyiséggel diéta alatt. Este kerülni kéne a gyümölcsöket (főleg a banánt) a magas fruktóztartalom miatt. Zsírszegény túróból készült kőrözött pufirizsre kenve ideális. Rádobhatsz 1-2 szelet pulykamell sonkát és light mozzarellát. (lidl-ben egész olcsó)
-
válasz
Andris837 #6824 üzenetére
A virslinél nem sok rosszabb kaját lehet enni. Mondjuk évente 3x én is szoktam enni ha nagyon megkívánom.
Estére valóban nem jó a ch, törekedni kell inkább lassú felszívódású fehérjékre pl túró.
Fehér kenyér és a cukor elhagyása már önmagában is nagyon sokat tesz a fogyásért. -
válasz
takacsbotond #6786 üzenetére
Persze ez függ attól, hogy vki mennyi izmot szeretne magán. Én szarul érezném magam a 193 centim mellé 85 kilósan (ezért vagyok 105
)
-
Nem szükséges kalóriatáblázat, diéta alatt a kalóriabázison vezetek mindent, elég nagy az adatbázis és nagyon sok opció van. [link]
Kis kiegészítés/segítség: estére nem túl jók a gyümölcsök a fruktóz miatt, a mindenféle light és egyéb szirszarok/joghurtok pedig tele vannak cukorral. Érdemes vmi jobb minőségű pl zott natúr joghurtot v sovány túrót enni, egy kis zabpehely, chia mag, goji bogyó, fehérjeporral turbózva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest