- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Andris837 #8891 üzenetére
Köszi,
Én is Yaziot használok, bár csak nemrég kezdtem. Előfizettem, hogy az órámmal (Galaxy W5 Pro) szinkronizáljon és így motivál is. (Tegnap reggelire ettem két bundás kenyeret. Délután olyan rosszul éreztem magam emiatt a többlet kalória miatt, hogy inkább elmenten edzeni.)
A kezdeti ajánlat a Yaziotól 2300 kalória volt, de ezt módosítottam 1900-ra. Soknak tartottam, mivel napi 3x étkezem és ahogy néztem eddig kb 2300-at vittem be mozgás nélkül és azzal nem tudtam a súlyomból veszteni. Miközben a Yazioban azt állítottam be, hogy az a cél. Érdekes.
-
Andris837
senior tag
válasz
Andris837 #8887 üzenetére
No hát megjött a laboreredmény és pozitív a helyzet!
Ki is értékeltük a dokival, a háromhavi cukor átlag (Hemoglobin A1C) 5,5.
Viszont 1-2 érték van ami *-ot kapott, a határérték felett van, mint pl. a bilirubin amitől megijedtem egy picit, de mondta a doki, hogy nem kell vele foglalkozni, mert csak picit vagyok felette a normálisnak.
Szóval eddig minden szuper, megyünk tovább a megkezdett úton!Lassan irány a terem! Este meg lesz egy kis csalás, ha minden jól megy.
-
Fred23
nagyúr
válasz
Andris837 #8852 üzenetére
Megkésett BÚÉK!
Jó úton haladok én is, akár lazábbra is vehetném, mert már alig van hátra valami. De inkább kísérletezgetek. Figyelem, hogyan érzem magam, ha x vagy y gramm zsírt, illetve szénhidrátot fogyasztok, teljesen pontosan látni akarok bizonyos határokat.
Gyúrós topikba tettem is képet még december vége felé -beszúrom gyorsan ide is-, azóta is lement még egy pici zsír. Szóval ami nálam most jön, az már nem is annyira ebbe a topikba való. Már csak csiszolok egy normális formát, aminek persze az egyik módja a további zsírvesztés. 110 kilóról indultam, de 110 kilós képet sajnos nem találtam még mindig, viszont 105 kilósból van több is, ez az egyik.
Kitartást minden fogyózónak!
-
Fred23
nagyúr
válasz
Andris837 #8834 üzenetére
Lehet, hogy simán le tudsz menni addig, amíg szeretnél, és végig egész gyorsan fogsz fogyni. Vannak ilyen emberek is.
Mi a célod, elképzelésed egyébként? Van egyáltalán olyasmi a fejedben, hogy xy testzsírszázalékra szeretnél lemenni?
Nekem most a végső célom a 15%-os testzsír, de ha azt elérem valamikor, lehet, hogy lemegyek 12-re is, ha az még nem nagyon nehéz, ha nagyobb szenvedés nélkül elérhető. -
Fred23
nagyúr
válasz
Andris837 #8815 üzenetére
Alkohol rendesen tud hízlalni, a sörözést ezért dobtam én is. Már csak úgy havi 1x iszok egy gyümölcsös ízű alkoholmentes "gyereksört".
Mozgást érdemes minimum szinten tartani, nagyon sokat tud segíteni. Gondolom, Te még nem kocogsz, csak sétákat tolsz, de tán azzal is több kcal-t égetsz, mint jelenleg a futással én.
Ja, és köszi, én már tényleg a vége felé járok, és innen már szinte élvezem a diétázást. Végre nem az van, hogy csak megyek előre úgy, hogy a célra nem is gondolok, mert az még olyan távoli úgyis. Viszont nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy jön -e majd valami fal tényleg, amiről sok embertől olvastam már, és amiről tudományos cikkekben is szó esik annak kapcsán, hogy egy viszonylag alacsonyabb testzsírszázalékról még alacsonyabbra menni (egészségesen) nehezebb, mint mondjuk a 40% testzsírt levinni 25%-ra.
Lehet, ez még mindig nem az én asztalom, mert csak a 10-12% körüli testzsír környékén lévőkre vonatkozik, de olvastam olyat is, hogy jelentősek a genetikai eltérések abban, kinek mikor jön el az a pont, hogy hirtelen sokkal nehezebben megy le a zsír.Ja, és 26:26 alatt futom már a 30 percet.
-
Fred23
nagyúr
válasz
Andris837 #8786 üzenetére
Igen, olvastam már, de köszi a linket, mert most megint elolvasom, szerintem is nagyon motiváló a története.
A kerékpározást is szeretem egyébként, csak még abban se teljesítettem soha semmi említésre méltót. Az elmúlt úgy 33 évben egyfolytában jojózott a súlyom, és sosem töltöttem fitten és normális súlyon annyi időt, hogy elérhessek valamit.
Talán majd most. Talán most nem fogok visszahízni. Terv szerint jövő március elsején ér véget a diétám, és 72 kiló leszek ekkor.
-
Fred23
nagyúr
válasz
Andris837 #8784 üzenetére
Köszi szépen! Jó érzés még úgy is, hogy a futós topik topikgazdájának 15:50 volt az 5km-es PB-je.
Mondjuk ő versenyzett is, szóval tényleg profi.
Az egyszerű embereknek szerintem maradnak a 20 perc feletti 5km-es idők. Jövőre tán elérhetek egy 25 perc körülit, ha már lefogytam.
-
Fred23
nagyúr
válasz
Andris837 #8780 üzenetére
Séta is jó, csak nagyon időigényes. Mondjuk nagy súly mellett az is sok zsírt leszedhet.
10k egy órán belül meg már tényleg nagyon jó, jövő év végére van ennek csak realitása nálam. Pedig a nyugalmi pulzusom elég alacsony, csak képes elmászni még terhelésre, vagyis nincs még kész az alapom, nem vagyok elég fitt.
Kcal-bevitelre figyelj oda nálam jobban, most gondolkodtam a témán, és lehet, hogy nálam perpill az lett a baj, hogy megtartottam a 2000 körüli bevitelt majd' egy éven át legalább (még rákeresek, de kábé így lehet). Így a finish felé le kéne vennem belőle kicsit, a BMR-em úgyis csak 1650 körül van. (És ezt is túlbecsültem korábban emlékeim szerint.)
Jövő hónaptól 1850-1900 kcal-ra váltok.
Engem is nagyon motiválnak a régi emlékek; az is, hogy miket tudtam fizikailag gond nélkül megcsinálni, meg az is, hogy mit mutatott a tükör.
-
Fred23
nagyúr
válasz
Andris837 #8778 üzenetére
Napokban olvastam egy régi hozzászólásod, még 2016-ból.
"Új "PB" 5 km-en: 29:56"Én perpill 30 percen túl vagyok a napi kocogásaim alatt, de már csak kevéssel (30:19 legutóbb). PB-t nem mértem még, vagyis sosem kocogtam még le az 5k-t 30 percen belül. De még idén be szeretnék érni oda mindenképpen.
Ha jól csinálod a diétázást, néhány hónap múlva 110-en leszel megint, és jöhet is a kocogás.
-
callmeakos
veterán
válasz
Andris837 #8718 üzenetére
Hasonló cipőben voltam két és fél éve. Akkor mutatott a mérleg 150 kilót, ráadásul én csak 174 centi vagyok. Akkor az volt, hogy eldöntöttem hogy vagy változtatok az élethez való hozzáállásomon, vagy pár év és megyek a kukába. Azóta kissebb nagyobb kihagyásokkal, de lejött 50 kiló, de még közel sem vagyok elégedett. Sőt. Most egy elég nagy gödörből mászok ki éppen, és hasonló elszántságra lesz szükségem, mint akkor.
A sétát ajánlom kezdésnek, én is azzal kezdtem. Napi két - három óra a kezdeti fogyáshoz bőven elegendő, de hasonlóan fontos (ha nem fontosabb), hogy mit eszel.
Sok sikert! -
m3tr0
őstag
válasz
Andris837 #8718 üzenetére
Sok sikert és kitartást kívánok!
Igen, az alkohol nagy ellenségünk...
Én is megiszom a söröm vagy fröccsöm főleg nyáron,de sajnos most hétvégén is
a pár fröccs és a grillezés betett a napi kalóriabevitelemnek.
Nem baj, majd a héten leedzem,persze nem ma, mert ma meg születésnapi vacsorára megyek. -
rwin5
őstag
válasz
Andris837 #7432 üzenetére
Én tegnap olyan jó válledzést nyomtam, hogy beállt tőle a nyakam.. kicsit még erőltettem aztán hazamentem mielőtt lenyomtam volna mindent. Nekem a súlyom nem változott semmit, inkább minőségileg javultam. Egyre kevesebben vannak a kondinkban mert nőtt a bérletár valamennyit, a konkurencia meg lejjebb vitte és átpárolt szerintem vagy 20-30 ember ami a mi viszonylag kis termünkben már észlelhető.
-
boost
veterán
válasz
Andris837 #7237 üzenetére
"Tudom, hogy nem ez volt a legoptimálisabb vacsi, de most ez volt nagy hirtelen megoldható."
Erről beszéltem, mikor azt mondtam, hogy sajnos néha a diétának is alkalmazkodni kell az emberhez, és nem csak az embernek a diétához.
Vendégek voltak, nem volt itthon semmi olyan, ami 1 perc alatt meglett volna, tesco-ba nem nem rohanok el, hogy itthagyjam a vendégeket. Nálam ezt is jelenti a fenntartható diéta. Kalóriában a szint alatt voltam, meg a többi részegységben is, ennél többet nem tudtam tenni érte.
Természetesen a tanácsokat köszönöm.
-
-
törölt tag
válasz
Andris837 #7043 üzenetére
Előre szólok,hogy rossz leszek és fájni fog!
Sajnos szemléletmód váltás nélkül nem megy.Mondják,hogy azzal a hozzáállással amivel az ember előidéz egy problémát azzal nem tudja megoldani.
Félmegoldások=Félsiker.
Nemrég még itt lelkesedtél,hogy viszed a futócipődet nyaralni ott sem marad majd el a futás.
Itt csodáltak.Tényleg?Milyen akaraterő kitartás nekem is ezt kellene tennem.
Próbáltál odafigyelni?Mi lett volna akkor ha lesz@rod és nyaralás legyen igazi nyaralás? -
takacsbotond
őstag
válasz
Andris837 #6884 üzenetére
Elképesztő, hogy mennyi akaraterőd és kitartásod van!
Hogy tudod ennyi mindenre rávenni magad?
Sajnos én most megint csak stagnálok, múlt héten már 93kg voltam, de most visszamentem 95kg-ra. Elég nehéz úgy diétázni, hogy kb mindenki ellenem van a családban. Mikor mindenki eszi melletted a pacalpörköltet, zsíroskenyeret, meg a májas hurkát nem igazán füllik a foga az embernek a diétás joghúrhoz, meg az almához.
-
Dorien
veterán
válasz
Andris837 #6842 üzenetére
3.7km az jó táv, én is pont annyit szoktam futni, csak minél nagyobb tempóban.
takacsbotond: Az én véleményem az, hogy kezdésnek jók ezek a kalkulátorok, de ha már van tápanyagismereted, akkor felesleges számolgatni. Legyen meg az irány, rendszeresen mérd a súlyodat, az erőnlétedet, nézegesd magad a tükörben és kész.
-
válasz
Andris837 #6824 üzenetére
A virslinél nem sok rosszabb kaját lehet enni. Mondjuk évente 3x én is szoktam enni ha nagyon megkívánom.
Estére valóban nem jó a ch, törekedni kell inkább lassú felszívódású fehérjékre pl túró.
Fehér kenyér és a cukor elhagyása már önmagában is nagyon sokat tesz a fogyásért. -
boost
veterán
válasz
Andris837 #6818 üzenetére
Gtratula, komoly teljesítmény. én egy hét céges ideodautazás és egy hét nyaralás után felszedtem 1kg-ot. (mértem magam menetközben is, de hazaérve az otthoni mérleg többet mutatott, mint útközben.)
kár, pedig oda is figyeltem többnyire, mondjuk a napi két óriásfagyi, a napi lasagne és a többi betett, úgy látszik.
ma kipihentem magam, lehül az ido" kicsit délután, és indulok a szokásos 30km-re.
-
rwin5
őstag
válasz
Andris837 #6804 üzenetére
Az igen, grat! Mondani akartam, hogy valami "jutalom" kaja mehetett volna, de látom, hogy volt más
Reggel óta mennék edzeni, de vasárnap nálunk csak 2-kor nyit a kondi, mostmár viszont nincs kedvem menni. Ma még nagyon nem ettem, most ittam egy energiaitalt mert hulla voltam, meg akciós volt a teszkóba, bár nem jó ízzel ittam, mert tudom, hogy mennyire cukros. Lehet ma is kell menni melózni így a mai edzés is kétséges, hogyha lejutok mennyi időm lesz rá
-
rwin5
őstag
válasz
Andris837 #6796 üzenetére
Fú nekem az elmúlt 24 órámat off topicba kéne tenni:
délutáni nap így indult rakott krumpli, rántott hús, pizza, cola, szendvicsek, sok zöldség
mai nap viszont: korán kelés, turmix, ~1,5 órás edzés, most pedig itthon vagyok, megint jön egy turmix. Holnap spinning
ma még tervben van kerti munka is.. 36 °C-ot mondtak mai napra csúcsidőben
-
rwin5
őstag
válasz
Andris837 #6794 üzenetére
Én utoljára ezer éve diétáztam, aztán az volt a cél, hogy minél vastagabb legyek mégha a has tájékra is pakolódik rendesen, aztán úgy igazán ebben az évben vetettem ezt a dolgot. Rátaláltam a topicra, legalább ez is fejben tartja*, hogy ott van oldalt mindig az "aktív" listán akkor beírom a dolgaim napló szinten
Igen az elkezdéssel van mindig a baj, pláne ha valaki kényelmes életmódot élt, annak szerintem kb lehetetlen is tapsra egyik napról a másikra változnia, ha évek óta azt az életmódot élte ami az /eredményt/ meghozta. De nem bántottam soha a srácot 1 szóval sem érte, hogy nem vágott bele végül, mert kb a világ legszerényebb embere. Azt tudom viszont, hogy utána csinált ilyen kisebb diétákat és fogyott valamennyit, persze látványosan azért nem nagyon, de legalább a jó irányba halad.
-
rwin5
őstag
válasz
Andris837 #6765 üzenetére
Nekem meg olyan gyomoridegem alakult ki egyéb okok miatt, hogy ennél durvább diétát nem is láttam.. Ma sikerült végre elmennem edzeni egész jól ment. 3-4 kg jött le rólam, mióta diétázok és nem hiszem, hogy az egész víz lett volna. A pocak kicsit kisebb de látom még mindig akad bőven faragni rajta. A múltkor az éhgyomros kardio után is fájt a hasam lehet nem erőltetem annyira azt a dolgot inkább eszek előtte pár órával.
-
rwin5
őstag
válasz
Andris837 #6755 üzenetére
grat, én ennyit nem bírnék
itt is fehérjedús kaja van már most reggelire is. Ittam mellé egy energiaitalt mert borzasztó fáradtan indult a délelőtt és attól jobban felébredek, mint egy kávétól, általában a cukor jobban "beüt" az éhgyomros kardiom meg nem jött össze mert már ettem. Sima konditermi edzés lesz így.
Szombaton munka? kitartást
-
boost
veterán
válasz
Andris837 #6736 üzenetére
"NO MEG NYERT A VÁLOGATOTT IS!
"
Ez a lényeg!!!! és hogy ne legyen nagyon offtopic, tegnap azért folytak a sörök...
Dehát pont jó az a jó a kalóriamaximalizálós diétában, hogy nem lehet elrontani.Nincs az, hogy most egész hétre tönkretetted a diétádat, mint egy ételválogatós diétánál... Egyik este többet ettél?Reggel rugdd seggbe magad, menj el sétálni /futni /bicajozni, tekerdd le a többletet, és napközben ügyelj arra, hogy az aznapi szintet betartsad. Onnantól kezdve mintha mi se történt volna, fogysz tovább...
-
-
boost
veterán
válasz
Andris837 #6720 üzenetére
én futni ekkora súlyfelesleggel ( ha jól értem közel 40 kiló) nem futnék, mert gyorsan tönkreteszed a térdedet. Míg nem mész le 90-95kg alá, addig nem ajánlott futni, inkább sétálj. 5km tempósabb séta az kb 40-45 perc, és szinte ugyanannyi energiát használsz el vele, mintha futnál.
-
Louro
őstag
válasz
Andris837 #6718 üzenetére
A gyors megvonás sose vezet jóra. Lépésről lépésre kell megfogni a mennyiségeket.
A mozgás pedig jó. Én is igyekszem azt tartani, hogy több kalóriát/energiát égessek el, mint amennyit beviszek. Ha ez sikerül vagy legalább 0 közeli állapotba hozni, az már siker. Egy-egy süti, csoki durván keresztül tudja húzni, szóval óvatosan és kitartást!!!!
Az edzőteremben pedig ésszel. Ne az legyen a célod, hogy magyar Schwarzi legyél. Egyelőre a fogyás. Ahhoz pedig inkább a kardi a fontosabb szerintem. Persze súlyzózhatsz, de fogyni inkább a futással, gugolással, fekvőtámaszokkal, kitörésekkel és egyéb pulzust növelő gyakorlatokkal fogsz. Futópadon is azért ne a sétatempó közeli sebességet válassz, hanem azért próbálj meg apró célokat kitűzni. Pl.: 5 perccel többet futok, mint szoktam. 2Km/h-val gyorsabb tempót diktálok. 5 percenként váltok sebességet (kismértékűt), hogy az interval megdolgoztasson.
Én amikor aktívabban mozogtam hamar meglátszott a fogyás. Most kicsit lustább tempót diktálok és van is pocak. De talán most összeszedtem magam. Kajában tovább nem gyötröm magam. Most viszonylag keveset és egészségesebbet eszek (néha kis bűnözéssel). Az egyik oldalról már pipa a fogyás. Most már a mozgást kell elővenni. A fogyáshoz mindkettő kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest