- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- MIUI / HyperOS topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 7 - nota bene
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
samujózsi
senior tag
válasz
mefistofeles #8076 üzenetére
Én azért remélem, hogy ennyire nem csapják be az embereket.
-
samujózsi
senior tag
válasz
TheBikerider #8073 üzenetére
Azért ez nem teljesen igaz. Van amibe tényleg tökből készült sűrítmény is kerül, de az elég gáz lenne, ha a 100%-os feliratú levekben is töklé lötyögne, némi gyümölcsaromával.
-
samujózsi
senior tag
válasz
TheBikerider #8063 üzenetére
Nem a cukor, hanem a szénhidrát megvonása, illetve a hiánya miatt ingadozó/alacsony vércukorszint okoz ilyet többnyire.
De ettől függetlenül: inkább csendben ignoráld, az ilyen neki szól, de másnak írod típusú piszkálódás helyett!
Felesleges "beleállni" ilyenekbe. Szerintem. -
samujózsi
senior tag
Amikor az ember lead valamennyi zsírt, az mikor mérhető?
Ha a sporttól fogy a zsír, akkor az közvetlenül az adott sporttevékenység végeztével mérhető vagy alvás közben nyúl a szervezet a zsírraktárakhoz?
(nem mérni akarom, a folyamat érdekel) -
samujózsi
senior tag
válasz
TheBikerider #8018 üzenetére
Akkor én jól csinálom
Sohasem foglalkoztam sem kalóriával, sem szénhidráttal, csak ettem amit akartam vagy amit épp találtam. -
samujózsi
senior tag
válasz
#73820095 #8012 üzenetére
Ez miből jött le, hogy úgy gondolnám, csak én...?
Vannak olyan akadályok, amiket az orvosommal megbeszélnék(ha lenne), de egy fórumon nem fogom kiteregetni.Citromlé éhségérzet ellen? Vannak kétségeim, hogy nálam működne, de ha működik, akkor is csak a tényleges éhség ellen. A cukorgyógyszer (diaprel) okozta fájdalom/égető érzés forrása nem a gyomor, csak helyileg azon a tájon érződik.
-
samujózsi
senior tag
válasz
interstate76 #8005 üzenetére
Feladom, de nem ilyen egyszerű a dolog, csak nem akarom itt elsírni az összes bánatomat. Bőven van rá okom, nem véletlenül írtam, hogy csak panasz, nem kérdés/kérés.
-
samujózsi
senior tag
Ez egy jó közelítés (igaz, erre alapozok én is), de nincs kőbe vésve, sok egyéb dologtól is függ. Sajnos a részletekkel nem vagyok tisztában. (súly, egészségi állapot, de tán még a testzsír arány is számít)
Visszatérve az eredeti témára : van egy pulzusmérőm, annak az adataiból látom, hogy ha gyalogolok, akkor egy-másfél óra alatt is "bemelegítés" szinte az egész, míg ha "futok", akkor mondjuk a félórából öt perc a zsírégetés, a maradék aerob v anaerob.
-
samujózsi
senior tag
válasz
TheBikerider #7998 üzenetére
Bocs, éhezést ne úgy értsd, hogy hanyagolom az evést! Éhes vagyok. Szinte állandóan.
Zsírégetéssel esetemben ott a gond, hogy valódi zsírégető pulzus, az pont abban a szűk tartományban van, amit nem érek el gyalogolva, viszont bőven túllépek rajta, ha kocogok (és akkor hol van ez a futástól?)
Majd tavasztól, bringán... talán...Egyébként másik jel, hogy nem víz az a mínusz egy kiló, hogy napközben már 7 alatt van az éhgyomorra mért cukor, a korábbi 9 körüli helyett. (ez itt már totál off, de elég fura: átlépek egy bizonyos tömeget pár dekával és borul a cukor)
-
samujózsi
senior tag
válasz
#73820095 #7996 üzenetére
Közvetlenül futás után elhiszem, hogy víz. De három nappal utána?
És ez általában így is marad, míg meg nem unom az éhezést és vissza nem állok a megszokott étrendre.Kuszkusz: biztosan nem rosszabb, mert egyrészt ú.n. durumtészta, másrészt ezt az elmúlt két hétben többször is megmértem: még a nagyon csúnyán el*****tt cukromat sem emeli meg. Étkezés előtt és utána két órával kb. azonos értéket látok a mérőn.
Hogy fogyás szempontjából mennyire más, azt nem tudom, de cukordiétához elég jól illeszkedik egyelőre. És persze jóval kevesebb kell belőle ahhoz, hogy pár órán át ne legyek éhes.Ha éhezek, mitől fogynék? Ezt nem értem...
-
samujózsi
senior tag
Edzőtermet kizárnám. Tempós sétának ott a napi két-három kutyasétáltatás.
Naponta járok el edzőtermek előtt, mindig azon szörnyülködök, hogy mennyien képesek teremben, helyben futni ahelyett, hogy a szabadban, akár utcán, akár a közeli parkokban tennék. Jó, mínuszban, szakadó esőben megértem. De egyébként...Azért szemétnek nevezni a hagyományos kajákat kicsit erős túlzás szerintem.
-
samujózsi
senior tag
Csak panasz, nem kérdés/kérés!
Amúgy is cukorbeteg vagyok, de decemberre csúnyán elszállt a cukrom: a szokásos 6-7 helyett 9-11 közti értékekkel indulnak a napok. Van olyan 15 kiló feleslegem. Ha sikerülne megszabadulni 5-6 kilótól, azzal egy időre rendeződne a dolog.
Pár hete "futni" kezdtem és a napi kaja harmadát elhagytam, a heti két-három meleg ebéd köretét rizsről és krumpliról kuszkuszra cseréltem.
Sajnos a futás egyre kevésbé megy, egyetlen nap alatt ugyan lement kb egy kiló (délben versenyt futottam az oxigénért, másnap reggel mértem) de azóta nem mozdul, max felfelé.
És ugye a betegségem miatt termelődő rengeteg plusz inzulin miatt amúgy is nehezített a fogyásom... Azt hiszem, feladom.
Tavaly két vagy háromezer kilométer bringázás, az se segített fogyni, most meg szabályosan éhezem, állandósult az erős éhségérzet, de így sem tudok fogyni...
Dietetikus meg azt sem fogta fel, hogy nem a cukromat akarom diétával csökkenteni, hanem fogyni akarok...Apropó futás : 20-50m kocogás után levegő elfogy, lábam zsibbadt/érzéketlen, pulzus az 150-155, ájuláshatár... Ez így... Esélytelen
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest