- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolee_70
senior tag
1. és 3. pont (részben) megvan.
2. pont: bejelentkeztem dietetikushoz, de alapvető gondom a motivációval van.
Hiába fogyóztam és edzettem, betartva mindent (írtam a kalóriát, szénhidrát, fehérje, zsír betartva, negatív volt minden nap az energiamérlegem), és semmi (tényleg semmi) sem ment le. 6 hét után feladtam, elegem lett.
Azóta nem írom az étkezést, viszont igyekszem odafigyelni, az edzés pedig 2-3 alkalom hetente, inkább kardió (ellipszis trainer 50p) és súlyzós edzés.
Kíváncsi vagyok mint mond a dietetikus...
-
Bird
addikt
Köszi!
Kaptam 1kg-os kiszerelésű zéró cukros Lifetilt nutellás fehérjeport félárban, eddig nem fogyasztottam külön fehérjét a fogyókúrához. Viszont azt látom a kalóriabázison vezetett naplómon, hogy a napi fehérje bevitelem nem éri el a 60g-ot, 10g-al általában alatta marad. Nem szeretnék az izomzatomból veszíteni a mostaninál többet.....
Vízzel vagy zsírszegény tejjel keverjem?
-
Bird
addikt
Pontosan. Pszichésen átkattan az agyad, ezáltal könnyebben áll át a szervezeted a zsírégetésre. Agyban dől el minden.... A villámdiéták, káposzta leves kúrák, meg a többi instant diéta porok pont ezért semmit nem érnek... A lényeg a rendszeresség, nem a pillanatnyi (3-4 hetes) fellángolás. Abból csak jojo lesz semmi más.
Írni kell, számolni, ettől lehet TUDATOSAN fogyni.
Nálam ez a fórum is legalább +20% motiváció....
-
Nova96
őstag
Köszönöm.
Igen tudom, hogy kéne a súlyzós edzés , csak annyira elgyengült vagyok, hogy egyenlőre ezzel a cardio/fegyencedzés felváltva párossal erősödök . Meg nem sok jót hallatom/olvastam magára a súlyzós edzésre , inkább a saját testes edzés mondják "egészségesebbnek" de cáfoljatok meg nyugodtan.
Azaz erő jön, tömeg még nem:A reggelire akkor ezekből 1-t válaszok ki?
És ebéd, estére is kérhetnék egy ilyet nagyon hasznos volt. -
-
boost
veterán
Igen, lehet egy rakás plussz. De mindennek az az alapja, hogy kevesebbet eszünk mint korábban. Kevesebbet eszünk, mint amennyit eléget a szervezetünk. Ezt kell tudatosítani az emberekben. A fogyókúra egy nagyon egyszerű dolog. A többi csak ráadáas.
Ez nyílván azoknak ilyen "egyszerű", akik nem járnak hetente háromszor sportlni, kondizni. Aki mellette sportol, annak sokkal több mindenre oda kell figyelnie. A többség, akik idetévednek, és van plussz 20-30 kilójuk, szerintem örülnének neki, ha szimplán csak lefogynának.
Nekik üzenem, hogy vágjanak bele, mert nagyon jó dolog XXL ing után XL slimfit vagy L ingben járni munkába, és hallani a dícséreteket, hogy milyen jól áll, milyen jól néz ki az ember. Amellett, hogy sokkal egészségesebb is.
-
Narxis
nagyúr
Akkor itt van "korrektebb" helyről: Górcső alatt a divatos diéták
-
boost
veterán
Elég egyoldalúan látjátok ezeket a tényeket. Én is lefogytam reggelire 1 kiflivel, tízóraira tejszelettel vagy danone joghurttal, délbe húslevessel meg csirkemelles rizzsel , uzsi szintén ugyanaz mint a tízórai, meg a vacsi; szóval ezekkel én is lefogytam idén 13-14 kilót. Most 25-ös testzsírszázaléknál, BMI-nél (187cm, 88kg) értem el azt a szintet, mikor már én is úgy érzem, hogy ez kevés lehet a maradék 5-6 kg eltüntetéséhez, de addig nagyon is jól működött.
Cserébe ez már az a szint, mikor emberek nem értik, hogy miért fogyókúrázok, hisz olyan jól nézek ki. (Sajnos az átlagmagyarhoz képest ez tényleg jó szint). Szerintem nagyon sokan vannak, 20-30-40 kiló felesleggel, akik bőven elégedettek lennének ezzel a szintel. Számomra ez a csoport azoknak szól.
-
rwin5
őstag
A tálalás módján azért lehet változtatni, de részemről túl van tárgyalva. A motiválás szerintem sokkal eredményesebb, ha azt írjuk egy embernek aki már 5 kifli helyett csak 3-at evett meg, hogy így tovább és nem azt, hogy nem elmondtuk bazzeg, hogy pékárúval sosem fogysz le, sose fogsz jól kinézni, mert ugye jól kinézni egy gyúrós agyával csak az izmos testtel lehet, a sármos szóról nem hallottunk még. Kicsit görbe tükör szaga van amúgyis, lemész a kondiba és olyan mintha 3-4 embert beklónoztak volna és csak azok vannak lent, droid kopasz fej (mondom én aki ugyanúgy rövid hajviseletű) antiszociális viselkedés, tapadós ruha, végletek meg önimádó torz viselkedés, borotvált végtagok stb ..
kicsit görbe tükör ez is szerintem; "jól" néz ki.
Visszatérve még a rossz dolgok elhagyásával kapcsolatban, dohányosoknál is ritka aki egyik napról a másikra elhagyja az egészet. Aki 20 éve pörköltet kajál nemfog másnap natúr csirkén élni, max akkor ha az orvos úgy ráijeszt egy szívultrahang után, hogy rájönne a sírás.
visszamentem olvasó üzemmódba, mert reggeltől estig lehet regélni róla, a degradálást továbbra sem találom járható útnak. De tőlem mehet az is ugyanúgy tovább, 2 hónap múlva kb hetente lesz 1 hozzászólás topik szinten lefogadom. Haszna annyi lesz, hogy aki csendben olvasgatva tanult volna (mert nem tagadom azért van itt jópár hozzáértő, ami után én is utánaolvastam, meg olyan is van aki azt hiszi hozzáértő ) annak is megmarad max az archív részek böngészése.
és koxx amúgy pont neked kéne odabaxni az asztalra moderátorként, hogy ne egymás b*sztatásáról szóljon pár komment mert semmivel se viszi előrébb a topikot
-
Louro
őstag
Lehet ,hogy sok a cukor, de a szervezet mihez van szoktatva. Hirtelen nem lehet megvonni. Én erre tökéletes példa vagyok szerintem. Néha elfeledkezek erről és bár kímélőt reggelizek - zabot gyümölccsel vagy paillase sovány sonkával -, 10-11 körül érzem, hogy bódulok, szédülök le a székről. Akkor egy szőlőcukor életmentő. Pedig próbálok odafigyelni, de 25-26 évig iszonyat mennyiségű cukrot toltam. Dietetikus akkor látott volna, ördögűzésre küldött volna.
-
Narxis
nagyúr
Kösz, ez jól hangzik!
(#7211) bullseye: most 1 óra séta után mérve 4,1 mmol/l és innom kellett 2 pohár rauch happy day gyümölcslét(100% gyümölcstartalom) mert nagyon éhes lettem és nem értem, hogy miért. Ez a 4,1-es érték tudtommal jó mert 3 alatt a veszélyes. Mondjuk azt se értem, hogy hogy tud folyamatosan csökkenni a reggeli éhgyomros értékhez képest. Reggeliztem, tízóraiztam, ittam 2 light ivójoghurtot is(200ml) szóval nem értem. Amikor nem sétálok futópadon reggel vagy délelőtt akkor semmi bajom. Ki érti ezt?
-
devil-k
nagyúr
Az egyik legrosszabb tanács amit olvastam eddigi életemben, több dolog miatt is.
1. Ezek a fagyasztott dolgok tele vannak mindenféle tartósítószerrel, vegyszerrel... stb. Hagyjuk azt, hogy valódi, meg premium kategóriás... Az a premium amit te otthon magadnak készítesz el.
2. Bő olajban való sütés. A magyar konyhatechnológia egyik halálos pontja. Bár el lehet készíteni olaj nélkül (vagy éppenséggel kókuszzsírban), sütőben is, de akkor is ott van rajta a "prézli", ami ismét felesleges szénhidrát.
3. Ezek a "premium" dolgoknak érdemes megnézni az árát is, mert horror. Ebből inkább megveszem a pulya vagy csirkemellet magamnak és megcsinálom roston.
(#7179) borix
Sajnos, ezért van Magyarországon (is) ennyi elhízott ember, mert ezeket a rántott vackokat (ide tartozik az otthon készített vasárnapi rántott hús is) eszik nap, mint nap.Fagyasztott cordon bleu, avagy a konyha szégyene
Jó étvágyat ehhez a sz@rhoz. -
rwin5
őstag
azért a 2000 már elég pro és kontra
13 előadást hallgattam végig a C-vitaminnal kapcsolatban főiskolán már kiégtem a témától (úgyhogy ennél a kommentnél többet nem is akarok róla beszélni) de végül arra jutottam, hogy mindenki szedjen amennyit akar, úgyis van annyi bizonyítási alap mindkét véglet mellett, hogy mennyit kell. Én 1-2 ezer közt szoktam szedni, de mostanság csak 500-at.
Nagyfaterom mikrobiológus dr. létére csak a kalciumot és d vitamint hajtogatta mindig, és 93 éves korában hunyt el. Fizikai igénybevételen felül meg jöhetnek az extrák, nálam a vas vitamin ami még a tunyaságomon sokat szokott dobni. Stresszes időszakban meg a milgamma volt még nagyon jó. Ez a vitamin téma is most nagyon fut a marketing miatt.
-
woodworm
veterán
Bár a cikkből nem derül ki, és ez nem biztos, hogy pont a riportalany hibája, de a gyorsan felszívódó szénhidrátok említése alapján, a glikémiás indexről van szó tulajdonképpen. Az említett ételek nem önmagukban károsak, hanem az inzulinhinta és a diétázó beteg helytelen válasza miatt kell kerülni eleinte a fogyasztásukat. Van cukorbeteg a családban, nálam is adottak a súlyproblémák, nem két éves téma a beiktatható ételek köre, csak a média az, ami felkap divattémákat.
(#7005) borix
"egy 130-150kg ember hatalmas mennyiségű kalóriát és szénhidrátot visz be naponta testmozgás meg szinte semmi."Kíváncsiságból kiszámoltam, hogy a diétám kezdete előtt kb. mennyi kalóriát vittem be naponta, ~2500 kcal jött ki. Mindemellett megpakoltam, kipakoltam a kistehert, többszörösen megmozgatva azt a 7-9 mázsát.
-
törölt tag
Tisztában vagyok a fehér cukros/lisztes dolgokkal csak nekem az a véleményem,hogy egy 130-150kg ember hatalmas mennyiségű kalóriát és szénhidrátot visz be naponta testmozgás meg szinte semmi.
Ezt kell rendbe rakni nem kellenek egyből drasztikus megvonások nincs rá szükség el kell kezdeni mozogni és minőségi élelmiszert bevinni.a nasit pedig mérsékelni és fogyni fog.Eljön az idő mikor megreked a fogyásban akkor lehet szűkebbre szabni a kalória szénhidrát bevitelt+még több testmozgás elér egy pontig megint megreked még több mozgás még kevesebb kalória,szénhidrát bevitel.Szerintem 40kg leadására rá kell szánni egy évet türelmesnek kell lenni mert ha drasztikusan hamar leadja mehet majd plasztikai sebészhez mert lógni fog rajta a bőr(nagyon gáz). -
Andris837
senior tag
A kiflivel én sem értek egyet! Én is teljes mértékben kizártam az étrendemből a fehér lisztes dolgokat. Sajnos azt nem engedhetem meg magamnak, hogy minden nap csirkemellet, lazacot és egyéb fehérjében gazdag ételeket fogyasszak, de igyekszem betartani a szabályokat. Az, hogy reggelire lemegy 1-2 virsli, vagy épp egy kis olcsó felvágott nekem belefér. Fogytam már majd 30 kg-t. Még van mit leadni, de mozgással és odafigyeléssel le fog menni az is. Most reggel is futással kezdtem a napot.
3:30-kor keltem, 4-kor már futottam. 6:15-re jönnek értem. Belefér minden, csak akarni kell!
Ma amit eszek:
Reggeli: májas - abonett
Tízórai: Csirkemell sonka - abonett - paradicsom
Ebéd: Édes-savanyú csirke - rizs
Uzsonna: virsli - abonett - mustár
Vacsora: Joghurt, meg ha lesz esetleg zsírszegény túró a boltban akkor az.
Mellé napi 3-4 liter víz, 1 magnézium-b6 pezsgőtabletta, 2 kávé kevés tejjel, édesítővel.
Szerk:
szgergely: Az is valami már persze, ha az ember lemond a kedvenceiről és a rossz szokásokról és minden elismerés, ha csak 1 kifli megy le a 4 helyett, de érdemes lenne keresni más alternatívát amivel ezt tudod pótolni. (abonett, teljes kiőrlésű kenyér) -
Lacee1986
senior tag
Én csak a fogyásról, testsúly csökkenésről beszélek. Egy 60 kilós embernél azért teljesen más mint aki 100+ kilóról szeretne lemenni 90 alá.
Szóval azt mondod ha valaki megeszik 1000 kalóriányi csokit, az nem fog fogyni? De fog, az más kérdés, hogy nem egészséges és éhen fog dögleni egész nap. De fogyni fog.
-
boost
veterán
Házi, leszűrt húsleves? Miért ne? Amellett, hogy egészséges és kellően zsírszegény mi a baj vele? Egy tányér kb 100kcal.
Reggelire egy kifli miért gond? Tudom, hogy nem a legjobb, de a legtöbbször teljes kiőrlésű, és nem fél kilót tolok be belőle.
Egy cikkej mackósajt se túl tartalmaz túl sok zsírt, és jobb, mintha 20dkg trapistát tolnék magamba.Én abban hiszek, bár a kommentedből kiindulva talán tévesen, hogy minden lehet enni, csak kis mennyiségben. Arra vigyázok, hogy a kalória mellett betartsam az 50/30/20 szabályt a szénhidrát, fehérje és cukor eloszlásánál. De ha váltoatosan eszik az ember, azzal nincs gond.
Pizza jobb, mint a fenti kaják?
-
Andris837
senior tag
Nekem jobban bejött a virsli mint a felvágott. Persze nem a noname szójabombák... Uzsonnára bedobok 2-3 db-ot (persze nem minden nap, csak akkor ha megunom a tojást).
Reggelire még ami jó dolog a zabkása. Eleinte nagyon idegenkedtem tőle, de érdemes kipróbálni. Lehet mikrózni, de én inkább a főzés mellett tettem le a voksom. Az almás-fahéjas a kedvencem. Reggel egy jó adag kása délig simán kitart.Ja és fontos, hogy ha nem jön be a sárga csomagolású (nagyobb zabszemek), akkor ne add fel, próbáld ki a kék (apró szemű, finomabb őrölésű) zabot. Nekem ez jött be jobban.
"Fehér kenyér és a cukor elhagyása már önmagában is nagyon sokat tesz a fogyásért."
Ez a lényeg! Nekem is ez segített nagyrészt. És egyáltalán nem hiányzik a fehér kenyér, pedig aztán én mindenhez kenyeret ettem.
Szerk: A zabkásás történet Met-nek szól.
Dorien: A víz valóban fontos. Most ebben a nagy melegekben meg tudtam inni vagy 4-5 l vizet/nap.
-
boost
veterán
Elhiszem, hogy szarul éreznéd magad, de ha nem vagy kifejezetten izmos testalkat, akkor azért a magasságodhoz jobban passzolna egy 87-92kg, mint egy 105.
Én se kriptaszökevény szeretnék lenni
, de valahol a középsúlyon nekem 79-82 között van. Ez az egészséges, főleg nekem, mert én alapvetően vékony testalkatú vagyok, és én szinte csak hasra hízok. Hogy ez mennyire veszélyes, itt egy cikk.
-
Dorien
veterán
Igazad lehet. Magne B6-ot szoktam néha szedni, mert az idegrendszeremet valamennyire megviseli a diéta, de inkább az, hogy elég sok dolog történik most körülöttem. Az edzésem jelenleg elég ad-hoc jellegű, ki is nyírnám magam a rendszeres intenzív edzésekkel. Majd, ha kicsit rendeződtek a körülmények, nekiállok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Házimozi haladó szinten
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Milyen autót vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest