Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• mrszitya

senior tag

válasz 123xyz #7687 üzenetére

Ha tényleg szándékodban áll a fogyás, akkor mindenképpen szükséges egy kis radikalizmus... De legelőször is, tűzzük ki a célt komolyan, mert a “jó volna egy kicsit...“ jellegű elhatározás kevés. Mint például a cigisek nagyrésze is, sokszor elgondolkodik a leszokáson - talán még valamit tesznek is érte, de ez kevés.

Én például nagyjából 96 kg-ról mentem le 78-ra, nagyjából 5-6 hónap alatt. Az eltökéltség mellett a heti két-három edzés, meg a kalóriaszámlálás volt a kulcs. Napi vízfogyasztásom is dupláztam vagy tripláztam. Ha éhes voltam, vagy szimplán kitartottam és ittam két pohár vizet, vagy egyszerűen ettem, aztán a következő vagy másnapi étkezéssel esetleg korrigáltam a kalóriaszámlálás révén a dolgot.
    De ha elég taktikus az ember, akkor ritkán fog éhezni (pl. minimum 4 kisebb étkezés, a sztandard 3 helyett).

• boost

veterán

válasz 123xyz #7684 üzenetére

"Azt szeretném kérdezni, van-e valakinek ajánlott módszere, esetleg ismer-e valami bevált (és nem túl drága) készítményt, amivel ténylegesen csökkenthető az étvágy?"

Igen, nekem nagyon bevált, és elég olcsó is. Az a neve, hogy csapvíz. Igyál meg napi négy litert (okostelefon alkalmazással követheted, hogy hol tartasz), és megvan a teltségérzet. Persze mellette enni is kell, de az éhségérzet gyakran a szomjúságtól is van. Ne csodálkozz, ha az első két nap a Manneken Pis hozzád képest sósivatag. Aztán beáll.

Mellette javaslom, hogy olyan kajákat egyél, amiben kevés a kalória. Pl két sonka közt is lehet 50% differencia kalóriában. (valami zsíros sertés sonka vs száraz csirke sonka)

• Woodslave

félisten

válasz 123xyz #7687 üzenetére

vannak olyan zsírégető tabletták amik a leírásuk alapján étvágycsökkentő hatással bírnak. Google kereséssel találsz, ajánlani nem tudok nem használtam mostanában.

Ha kv-zol az is csökkenti az étvágyat, vagy iszol egy teát.

A kajánál arra gondoltam, hogy jobb választással talán nem leszel éhes. Mondjuk ha jó reggelt keksz amit enni szoktál akkor valszeg hiába mondom hogy egyél inkább valami fehérje-zöldség kombinációt talán kisebb eséllyel leszel éhes.

Én pl. tojást bacont zöldségeket reggeliztem 7-kor most már azért tudnék enni, de ez engem soha nem befolyásolt, eszembe se jut venni valamit mert tudom hogy 1 óra múlva megeszem a kajám. Este se eszek soha mittomén 10-kor mert éhes vagyok, de látom hogy feleségem képes egy szendvicset enni mert éhes.

Ha le akarsz fogyni, vagy mondjuk nem akarsz elhízni, akkor annyi hogy nem hallgatsz minden ösztönödre, ahogy sok helyzetben az életben ugyanígy teszel (remélem ;] :D )

• interstate76

addikt

válasz 123xyz #7684 üzenetére

Nem vagyok szakértő, de nekem az vált be, hogy többnyire Abonett-tel helyettesítem a kenyeret. Tehát pl. uzsonnára 2 szelet Abonett, szépen megpakolva felvágottal/szalámival (lekvárral és mézzel nem jött be - ha 10-et ettem, akkor is éhes voltam utána :) ), ill. ha nagyon éhes vagyok, akkor egy kis sajttal. Mellé betolok mondjuk 1 paprikát vagy 1 paradicsomot, és már kezdetben azt vettem észre, hogy ugyanannyi ideig (vagy tovább) elég, mintha ettem volna 2 zsemlét, mostanra pedig - kis túlzással - feleannyi étellel jóllakottnak érzem magam, mint korábban. Abszolút szenvedés nélkül. Ha valamilyen főzeléket eszem, akkor amellé kenyér "dukál", de abból is kevesebbet fogyasztok, mint korábban, és nem kell erőltetni a dolgot - ráállt a szervezetem a kevesebb kenyérre/szénhidrátra.

Emellett heti 2-3 alkalommal bicajozok erdőben, dimbes-dombos terepen kb. 30-40 percet, így heti kb. 0,5 kg mínuszom van (110-ről indultam, most 103 vagyok). Ha nem megyek bicajozni (vagy csak egyszer), mert estére fáradt/lusta vagyok, vagy rossz idő van hozzá, akkor is simán megvan a szinten tartás, nem kezdek el hízni.

Vacsorára szoktam még Corn Flakes-et is enni, tejjel, legkésőbb este 6-kor. Tudom, hogy nem a legajánlottabb párosítás, de számomra ez volt az első olyan, relatíve "könnyű" vacsora, amitől nem voltam éhes már este 10-kor.

Nem csodaszer az Abonett (a Corn Flakes meg pláne!), de én a segítségével durván lecsökkentettem a szénhidrát-bevitelemet és még a szemem sem kopogott. Tudom, hogy lehetne ennél gyorsabban is fogyni, de én ennek is örülök. :) A sporttal kapcsolatban kellene fegyelmezettebbnek lennem, és akkor simán meglehetne a heti 1 kg mínusz, de munka és gyerekek mellett nem olyan egyszerű.

Új hozzászólás Aktív témák