- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fred23
nagyúr
válasz
Szakbarbár #9216 üzenetére
Az a "befagyott" váll sérülésed is hátráltatott biztosan, remélem, már meggyógyult. Erősítő, izomépítő edzésre szerintem is nagy szükséged lenne. Egy húzódzkodót bárki vehet otthonra, tolódzkodókból is kaphatók filléres darabok akár Decathlonból, és csak ennyivel már jelentős fejlődést lehet elérni. Még jobb persze kimenni valamelyik közeli kondiparkba, vagy venni egy bérletet edzőterembe.
Kajáláson szerintem gyorsan tudnál változtatni, csak el kell határoznod magad. Nagyon egyszerű több fehérjét bevinni, és kevesebb ch-t. (De mindenképpen figyelj a zsírokra is, chia mag például aranyat ér szerintem ilyen szempontból is.) Sok tekintetben egészségesen táplálkozol azért, ez később még sokat érhet, mert idővel bizony minden számítani fog, visszahullik az ember testére az életmódjának a hatása akár pozitív, akár negatív értelemben. Én 80 éves koromig szeretnék élni legalább, lehetőleg jó egészségben; és 44 éves leszek, mire elérek egy normális testet. Ilyenkor már a leépülés ellen is küzdünk, csak mivel az egy lassú folyamat, könnyű későn kapcsolni.
Dorian: Te is megcéloztad a 80 éves kort legalább? Ha jól emlékszem, 1 évvel vagy nálam idősebb.
-
Dorian
félisten
válasz
Szakbarbár #9216 üzenetére
Nem ártana pedig izmosodnod, mert az a hosszú élet egyik titka
-
Fred23
nagyúr
válasz
Szakbarbár #9213 üzenetére
Részvétem.
Nekem is volt ilyesmi egyébként régen, egy nagyon vacakul csinált diéta közben. (Mikor még nem foglalkoztam makrókkal, fehérjebevitellel, simán csak alig ettem, és szenvedtem abban a reményben, hogy majd a diéta végén jól fogok kinézni, és lesz végre barátnőm.)
Remélem, jársz edzeni valamit, meg a kajálásod is rendben van már, mert így nagyon rossz véget is érhet a fogyásod.
A genetikával nem nagyon lehet mit kezdeni, de jelentősen javulhatunk a saját határainkon belül. Emlékeim szerint nekem 128-129 centi volt eddig a legtöbb derékban, de tévedhetek is. 125 centis derékméretes fényképem viszont van is magamról, ahhoz képest a mostani 86 centi is szinte csodának hat.
Azt remélem, 70 kilósan most 80-81 centis derekam lesz. Ez akkor se nagy szám a magasságomhoz, ha sikerül elérnem, hiszen sokaknak meg 70-es derekat adott a sors ilyen magassághoz úgy, hogy tenniük se nagyon kell azért, hogy meg is tartsák.
Dorian: Most novemberben lesz meg, hogy a derékméretem eléri a magasságom felét, tán alá is megy majd fél centivel. Most vagyok ugye 171/86-on, ami derék-magasság arányban 0.502923976608187.
Ha minden jól megy, hó végén ebből 0,49-et csinálok.
-
Dorian
félisten
válasz
Szakbarbár #9207 üzenetére
Még kérhetsz, messzemégakarácsony
-
válasz
-
Fred23
nagyúr
válasz
Nekem se adott.
-
lanszelot
addikt
válasz
Szakbarbár #9024 üzenetére
Kalória számolás a 80-as évek közepe- vége felé bebukott.
Azóta nem használjuk, mert semmi értelme.Nagyon hosszú elmagyarázni miért. Kell tudni hozzá a szervezet működését. Nagyon sok részt érint, összetettsége miatt nem tudok olvasnivalót ajánlani.
-
Andris837
senior tag
válasz
Szakbarbár #8956 üzenetére
Az igen, nem semmi teljesitmeny
valami tuti nem oké azzal a stravaval -
válasz
Szakbarbár #8951 üzenetére
A poszt lényege az volt, hogy éppen csak többet, így jelentős súlyfelesleggel nem biztos, hogy érdemes nagy intenzitású edzést végezni ha közel azonos eredményt érhetsz el gyaloglással.
-
interstate76
addikt
válasz
Szakbarbár #8849 üzenetére
A betegség jótékony hatása!
Amúgy én is csak tegnapelőtt váltottam túlevő üzemmódba, tegnap már moderáltam magam. Ma is így teszek, aztán a kísértés szintje lassan visszaáll a hétköznapi, átlagos szintre.
-
Fred23
nagyúr
válasz
Szakbarbár #8832 üzenetére
Nekem régebben rendszeresen volt olyan, hogy éjjel 11-kor indultam kocogni, és másnap reggel 7:55-re kellett beérnem melóba. Aki igazán akarja, megoldja. Van olyan ismerősöm, aki a helyben legjobb rekortán futópálya mellé jár melózni, de "nem ér rá" meló előtt és/vagy után lefutni pár kört. Pedig éppen ott tart, hogy még képes lenne kocogni, viszont ha feljön még rá 5-10 kiló, akkor már valóban jó kifogás lehet majd, hogy csinálná, csak hát nem bírja.
Mert sajnos az meg igaz, hogy korlátosak az ember sportolási kapacitásai, mindenki kimerül, ha eléri a saját határait. De nem mindegy, hogy tágítani próbáljuk őket, vagy sz@runk bele, és így még a maradék kondink is hagyjuk leépülni.Én abban látom tán a legnagyobb problémát, hogy aki úgy akarja lehozni a napját, hogy képes legyen végig koncentrálni, ne váltson zombi módba, annak magasan BMR feletti kalórián kell diétáznia is. Úgy meg még sok mozgás mellett is nagyon lassú a zsírvesztés.
Andris837: Érdemes szerintem teríteni a kcal-vesztést, vagyis arra törekedni, hogy minden napra jusson egy jó adag mozgás, de egyik nap se legyen olyan megterhelő, ami úgy szétszed, hogy miatta másnap már egyáltalán nem akarsz mozogni.
-
Fred23
nagyúr
válasz
Szakbarbár #8754 üzenetére
Főként magasabb embereknél jelenthet nagyon sokat itt a testzsírszázalék. Rengeteg extra súly náluk ez a testbe "beépítve", amit még meg kéne emelni. Ahogy nő a tömeg, a relatív erő meg úgy csökken általában.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest