-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
Bitlisz #11096 üzenetére
Bitlisz & Salvador20!
Nem tudom mi lehetett a probléma, ha bekapcsoltam 1-2 másodpercenként akadt/ugrott a lejátszás, ha kikapcsoltam jó volt. Most (új rendszeren) bekapcsoltam és tényleg nem akadozik.Más.
Hogy lehet (XBMC-ben) a főképernyőre youtube menüpontot varázsolni? A megfelelő menüpontban hiába próbálom beállítani amikor kiválasztanám a kiegészítőt csak valami RSS-t tudnék beállítani, pedig a youtube is fel van telepítve (gyárilag). -
Osibaa
senior tag
válasz
Bitlisz #11041 üzenetére
A POV Tokyo-ra gondolsz? Az 7 cm-rel magasabb!
Nekem JCP MI-101 volt, az pont ugyanaz, mint az Element Q, csak fém külsővel. Bármit szereltem, az első lépés a táp kivétele volt, hogy hozzáféjek a laphoz. NAS akart lenni, de egy Celeron 220 procival (19W TDP) és 2 db merevlemezzel már 50 fok felett volt minden alkatrész.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Bitlisz #10816 üzenetére
Úgy néz ki van már C-50-es mini PC, az EeeBox PC EB1020
Csak sajnos kb 2x annyiba kerül mint kéne...pláne a mostani EUR-al... -
MZperX75
addikt
válasz
Bitlisz #10791 üzenetére
Prioritáson álítasz a feladatkezelőben,akkor nem akad be a film,soha!
Persze a szar formátumban van ,akkor a sima gépen is tud akadni,akadozni,azt törölni kell!
pl .
Feledatkezelő -alkalmazások-splash player-jobb egérgomb urás a folyamatra,ott is jobb egér gomb-prioritás -high!
Probléma orvosolva -
sb
veterán
válasz
Bitlisz #10791 üzenetére
Kíváncsivá tettetek, mert nálam nem akad torrent alatt sem Ion-on a lejátszás, de konkrétan nem is figyeltem soha a terhelést.
Amit tudok, hogy:
- van vagy 100db torrent seed-re beállítva
- nyilván nem mind tölt fel, meg felfelé kicsi a sávszél (1.5mbit)
- letölteni is szoktam (maxon, 25mbit), egyszerre 8-10db torrentet is
- szálakra meg vmi extrém magas a beállításom, hasra most azt mondom, hogy torrentenként kb. 50, szumma 800-1200 vagy vmi hasonló nagyságú...Tehát ha akar, akkor megy egy pár szálon...
-
wd.taz
aktív tag
válasz
Bitlisz #10625 üzenetére
Húúú ezt kipróbálom. Bár a Win Media Centerrel megy a TV Tunerem (USB-s "Vaterás") de egy próbát megér.
Viszont láttam ezen az oldalon USB Conax kártyaolvasót is, mert ha a jövőben nem jönne össze egy olyan Plazma amiben van kártya olvasó, akkor ez lesz a megoldás.Tazi
-
sb
veterán
válasz
Bitlisz #10573 üzenetére
Én is ezt írtam, de mondta, hogy csak egy optimális megoldás van.
Nem látja be, hogy optimális NINCS, csak több, nem tökéletes, 99%-os megoldás van.Optimális megoldás:
- 8 magos proci + 6tb-os ssd.
- ára: 20k egyben
- idle és fullhd lejátszási fogyasztása 12w
- terhelsé alatt meg villámgyors és akkor is 100w alatt fogyaszt (ha 2 évente újra kell telepíteni vagy épp renderelni akarsz egyet a htpc-n.
- hangtalan, passzív, itx méretű -
Joshi
titán
válasz
Bitlisz #10518 üzenetére
Én elsősorban a 24p problémákra akartam célozni ami a kompromisszumokat illeti. Az egyértelmű hogy a leginkább testre szabható alternatíva a HTPC ez nem vitás. Lehet hogy én öregszem de már nagyon nincs kedvem bíbelődni a beállításokkal, elindítok egy filmet az menjen szaggatás röccenés mentesen oszt csókolom. Én csak ennyit akarok nem többet.
-
sb
veterán
válasz
Bitlisz #10521 üzenetére
Szerintem HTPC-nek teljesen jó. Én Ionnal is elvagyok és a Brazos azért annál egy fokkal jobb. A másik HTPC, amit netezni is használ a család egy AMD X2, az teljesen más kategória... de persze a fogyasztása is még alulfeszelve is.
Sajnos olyan nincs, ami minden célra jó és minden követelménynek megfelel. Max ha egy követelményt kihúzunk akkor vannak már majdnem jó megoldások (i3-i5).
-
canniball
nagyúr
válasz
Bitlisz #10250 üzenetére
Szóval macerás és egyáltalán nem éri meg a belefeccölt energiát, akkor ez felejtős, köszi az infót!
laca500!
Nálam úgy van megoldva a dolog hogy a szerveren lévő megosztott mappából készítettem a HTPC-n egy virtuális meghajtót, így gond nélkül kezeli az XBMC is (máshogy nem is próbáltam).Más.
Menüvel ellátott BR iso-t mivel tudok lejátszani? XBMC, VLC, MPCHC nem viszi. -
v.attis
őstag
válasz
Bitlisz #10239 üzenetére
igen, ezt néztem én is.
Hát fiúk, szerintem én kihagyom ezt a módszert. Az árából két médialejátszót is kapok, vagy egy Dune 53 D Lite-ot, hdd-vel, usb odd-vel, tv tunerrel. Szóval abszolút fullosan. Azt meg csak rádugom és megy... Egyelőre ennél kell maradjak, mert a htpc-re való átállás százezrekbe kerülne nálam és még akkor is kínlódnék egy csomót a konfigurálással. Nekem sajnos se pénzem rá, se időm...Azért nagyon köszönöm mindenkinek a sok türelmet és a segítséget.
Továbbra is maradok olvasója a fórumnak, hátha egyszer eljön az én időm is. -
v.attis
őstag
válasz
Bitlisz #10231 üzenetére
Tavaly feltettem egyedüli rendszernek az ubuntut, közel két hónapíg azt használtam. Alapfogalmakat talán még tudom, meg előkeresem.
Itt azon kell nagyon elgondolkodnom, hogy a htpc nyújtotta előnyök megérnek-e közel kétszer annyit, mint pl egy WD TV Live Hub...? Mármint pénzben kétszer annyi. Valamint az összes előnyők és a drágább hozzávalók mellett még jó sok gondot is a nyakamba vennék, mert ha linux + windows, akkor abból sosem jön ki jó dolog. Márpedig a laptopon nem fogok megválni a win7-től. Ellenben ha win alatt futtatom az xbmc-t akkor meg kell egy rakás periféria hozzá.
Jó lenne nagyon, főleg a későbbi bővítés miatt, de vajon tényleg megéri? Ráadásul nem is használnám sokat, hetente max 5 órát. -
-
Kvazár
őstag
válasz
Bitlisz #9828 üzenetére
Igen, a lényegére tapintottál!
Egy rca-jack kábelen szeretném a hangot átvinni, amin a hang át is megy (tehát van analóg sztereó hangkimenet), csak a tv nem akarja fogadni!És itt lehal a tudományom, mert semmi ehhez hasonló állítás nincs a tv-n. (Sony Bravia)
Bár egy hasonlót láttam, ahol lehet a hangot engedélyezni a DVI-on, de semmilyen változást sem hozott. (Mint már írtam.)
-
sb
veterán
válasz
Bitlisz #9735 üzenetére
Azt nem tudom hogy csinálod, mert az nv fórum is ezzel van tele. Nem csak ionon, konkrétan a forceware-ben úgy központilag szar a 24p, nem 23.976 pontosan, hanem vmi más... (23.971 talán, amennyire emlékszem)
Nálam is ddr3 van, dualban, 512 jut a vga-nak, csak hdmi-n, stb... de amúgy ez teljesen független ettől. Ha ki van lőve XBMC-ben a képfrissítés szinkronja a lejátszáshoz és 60Hz-en megy akkor 0 frame drop van, a cpu használat 15-25%, abszolút nem hw-s vagy teljesítményprobléma, ha frame-eket dobál, ebből is látszik. 24p-ben gyári állapotú forceware-rel pedig kb. 2-4 percenként van frame drop. Mióta gyártottam 23.976 custom resolution-t az nv forumban írtak alapján kézzel, azóta a filmek 80-90%-át lejátssza frame drop nélkül.
-
válasz
Bitlisz #9568 üzenetére
Az anandtech cikk pont ezt a kettőt nem ajánlotta, amit nem tettél zárójelbe...
"it must be quite clear by now that we can't recommend the GT 520 or the AMD 6450 with full confidence. They are probably doing well in the OEM market by getting incorporated into generic systems (not geared towards HTPC use)."
Épp a GT430, de még inkább a HD 6570 ajánlott.
-
sb
veterán
válasz
Bitlisz #9419 üzenetére
Nem nagyon fut más, régebben ment a torrent, most kilőttem azt is.
Gyk. csak vírusirtó megy, majd lelövöm azt is akkor, de üresen XBMC nélkül már néztem pár percig a taskmgr-t, nem volt semmi feltűnő, csak a szokásos: 2-4%-ot néha eszik az épp futó programokból 1 pillanatra, aztán 0%. Idle process meg ennek megfelelően 96-100% között ugrál. -
jayjay
tag
-
jayjay
tag
válasz
Bitlisz #9365 üzenetére
Bármiről lehet, de összehozni kínkeserves.Van két winmo telefonom és már órák óta bújom a netet hogy megtaláljam a megoldást.A telefonom ezt írja ki Invalid URI: The hostname could not be parsed..A link amit küldtél sajnos nem segített.Csinált már valaki XBMC távirányítást Winmo 6-os telefonról.Segítséget megköszönném
-
GerykO
aktív tag
válasz
Bitlisz #9317 üzenetére
Nem becsültem le, pusztán annyit mondtam, hogy arányait tekintve elenyésző a Win-hez képest.
Ugyebár az ATI, az AMD felvásárlása előtt az nVidiához képest csóró cég volt, ezért nem érdekelte a Linux támogatása. Viszont amióta az AMD kezében van, egyre javulnak a szoftveres dolgok, de azért a lemaradást idő volt behozni. Azért majd érdemes lesz megnézni, mit hoztak össze a 11.4-es catalistre, de gyakorlatilag a 11.1 is nagy előrelépés volt, a 11.3 pedig ismét sokat javult. De a Linux alatt is nagy léptekben dolgoznak. Szerintem nem hónapok, inkább hetek vannak vissza a teljes támogatottsághoz.
De az idő majd igazolja valamelyikünket. -
GerykO
aktív tag
válasz
Bitlisz #9313 üzenetére
Igazából a cikk hozzászólásaiból sok minden kiderül, nehezen tudnám röviden tömören összefoglalni.
De őszintén, ha valaki nem ért a Linuxhoz, akkor úgysem fog elkezdeni vele szenvedni, ha win alá is elérhető az XBMC. Mit veszít egy átlag user a Linuxal szemben a Win használatával? Néhány GB-ot. És az számít valamit a 3 TB-s merevlemezek korában? Vagy ha halk gépet akar, akkor NAS-ról nézi majd a filmeket, rendszer alá meg ssd-t vagy pendrájvot tesz... És mit nyer vele? Rengeteg hajtépés, és gondolkodás nélküli időt...
Ha valaki ért hozzá, akkor be tudja üzemelni az XVBA-t.
Amúgy szerinted a felhasználók hány %-a használ Linuxot? De komolyan érdemes ezen tovább vitatkozni? De ha kell összegúglizom neked a teszteket. -
RedCat
senior tag
válasz
Bitlisz #9313 üzenetére
Ez így van, de hagyd rá... Sosem fogod se meggyőzni, se megértetni amiről beszélsz. Én már letettem róla
Végre talán elkezdődik valami linux és az amd között, de ehhez még idő kell. Maga a platform nem lenne rossz, sőt jobb mint az atom, de idő kell hogy linux alatt végre minden tökéletes legyen. Addig meg marad ez ami van -
GerykO
aktív tag
válasz
Bitlisz #9309 üzenetére
Vetted a fáradtságot, és rákattintottál a linkekre? Vetted a fáradtságot, és elolvastad a Brazos klubban leírt felhasználói véleményeket? Vetted a fáradtságot, és elolvastad a két logoutos írást?
-Ha nem a válaszod, akkor azt hiszem meg kéne tenned.
-Ha igen a válaszod akkor ezt nem írtad volna.
-Ha mégis elolvastad, és nem találtad meg a választ, akkor meg az ön készülékében van a hiba.
Szóval? Hova ástad el azt a kutyát? -
maestro87
őstag
válasz
Bitlisz #9245 üzenetére
"pl 2 forrást is tud HDMI-n fogadni."
Jah, hogy például blueray lejátszó és számítógép! Akkor gondolom, hogy ha csak 1 HDMI van rajta, akkor mindig ki kellene húzni pl. a blueray-ből és átteni a számítógépre. Mondjuk most még se blueray-em nincs, se FullHD-ra képes számítógépem, de a későbbiekben akkor ez gondot okozhat. Igazából TV-t is most szeretnék venni, de akkor már oda fogok figyelni rá, hogy 2 HDMI bemenete legyen. -
GerykO
aktív tag
válasz
Bitlisz #9233 üzenetére
Kénytelen vagyok megcáfolni a hozzászólásod egy részét. XBMC liveból van kint egy brazosra optimalizált változat, ami kapásból mindent visz, nem kell állítgatni igazán semmit. Az meg ugye ubuntu alapú. Ha nekem nem hiszel ajánlom a Brazos klub topikban a visszaolvasást, már többen próbálták és elégedettek vele.
Na erről lenne szó, és páran kipróbálták, a válaszokat már nem keresem össze, azt a hitetlenkedőkre bízom. -
maestro87
őstag
válasz
Bitlisz #9233 üzenetére
Köszi!
Ezt se tudtam, hogy még oprendszer függő is lehet a HD lejátszás.
Azt, hogy érted, hogy USB-s HDMI bővítők nem gyorsítanak HD-t?
Én csak azért kérdeztem, mert a legtöbb ilyen kis alaplapon nincs HDMI csatlakozó, de legtöbb LCD-hez meg már azzal célszerű csatlakozni.
Egy USB-s bővítőnél akadozna a kép nagysebességű filmeknél?
És az integrált HDMI-s alaplapok azok megfelelő sebességűek?A legolcsóbban szeretném az egészet kihozni úgy, hogy még a házat is magam csinálnám neki. Jó lenne ha annyiból tudnám kihozni, hogy ne érje meg jobban egy 10"-os laptop megvétele. Tehát nem szeretnék még pluszba rákölteni PCI-E-es videókártyára. Még az lenne a legjobb ha lenne sima DDR-es alaplap, mert van itthon egy 512MB-os RAM elfekvőben. Vagy ez kevés lenne neki (mondjuk Linux rendszeren)?
+ a mostani gépemből egy régebbi 120GB-os vinyót is hajlandó vagyok feláldozni, persze WiFi-n tartanák egymással a kapcsolatot.:-DMeg azt honnan lehet tudni, hogy a VGA támogatja-e ezt a DXVA-t? Gondolom ez is fontos lehet FullHD-nál.
-
jayjay
tag
válasz
Bitlisz #8929 üzenetére
Az első mondatot nem értem.
Logitech’s instructions mention nothing about left and right mouse buttons! So on my 555 remote I assigned the Mute button as LeftClick and the Prev button as RightClickThat’s it your done!
Now you can select the Activity called Mouse Cursor and use the Harmony remote controls directional / volume / channels buttons to move the mouse cursor around the screen and if you also added left and right mouse buttons as I did you can select items and right click.
Hogy adom hozzá a gombokhoz?
-
jayjay
tag
válasz
Bitlisz #8929 üzenetére
Felmerült bennem pár kérdés.
Nekem is az 555-ös Logitech van, de gondolom ez teljesen mindegy.
Ez a Media Center SE lesz az új Device amiről ír.Ha jól tudom arról a távról ami neked is van az XBMC nem indul el alapból, hanem a Microsoft Media Center programja indul csak.A cikkben láttam, hogy a 4.Device egy Microsoft MCE Keyboard.Ez mi?
Nálam jelenleg így működik:
Logitech távon Activities Filmet nézni.Erre bekapcsol mindent hozzá.Utána az Imon-on be lehet állítani hogy melyik legyen a fő program, ami induljon.Nálam ez az XBMC.Tehát tök egyszerűen megnyomok egy gombot és indul az XBMC.
Ez hogy valósul meg nálad?
Az egér jobbkatt csak 1 gombnyomás nálad a Logitech táv.-on?
Ha így van, akkor ezt gondolom oda rakod ahova csak akarod.Előre is köszönöm válaszod
-
Jag
senior tag
-
GerykO
aktív tag
válasz
Bitlisz #8864 üzenetére
Jaaa, arra gondoltam.
Szerintem 2db 1-2 TB-s 5400 RPM-es green vinyó, főleg ha gumibakon csücsül, akkor nem lehet igazán zajos jelenség, és 4TB szerintem manapság mindenre elég, ha csak nem blu-ray filmeket vagdosol ultraHD felbontásban tömörítetlenül, de hát azt azért nem illik a HTPC-re bízni.Hűtés témában viszont nem értek egyet veletek. Főleg mióta a HI-FI állványba van beépítve a gépem, ugyanis elég sokat tudtam kísérletezni a hűtéssel, illetve, nem egy komoly konfigot néztem belülről, és arra jöttem rá, hogy egy jól megtervezett légcsatorna iszonyat sokat számít, arról nem is beszélve, hogy minél kisebb egy ház belső térfogata, annál hamarabb lehet "kicserélni" a házban lévő levegőmennyiséget egy lassabb ventivel is. Láttam olyan konfigot, ahol egy 8 centis venti tekerte be a levegőt a vinyókon keresztül a gépbe, BTX-rendszerbe, meg a passzív pocibordára(P4 prescott 3,2GHz) volt ráfordítva a táp egy kis légterelővel, 3oldala zárt a vinyók felőli részen keresztül szívott, és ennek ellenére hangtalan volt a gép, és minden hőmérséklete rendben volt, igaz videokártya nem volt a rendszerben.
Most is a vinyókon keresztül szívja át a koolink-bat 12 cm-es ventije a levegőt, illetve a táp 12 cm-es ventije tolja ki, meg 4 db 8cm-es segíti ezt 5v-rol. Elölről szívja be, egy térben eltolt párhuzamosan elhelyezett üveglapok között, ami akusztikailag teljesen lefogja a hangokat.
De egy fa borosüvegtartóba is belepakoltam egy m-ATX rendszert (330x270x105 mm), ebben benne van a táp, egy 3,5" vinyó, az alaplapi chipre tettem egy hőérzékelőt, ami az egy 8 cm-es házventit szabályozza, az 533celeront egy K7/P4-re tervezett rézmagos Tt borda hűt egy 5V-on járó 6cm-es ventivel, ami kifelé fújja a levegőt, a doboz középen ketté van választva majdnem végig, szóval a levegő a hűvösebb alkatrészek felől meg a melegebbek felé, és 600RPM fölé még egyszer sem ment a házventi. -
sb
veterán
válasz
Bitlisz #8868 üzenetére
Félrenéztem, a HD3200 valóban csak UDV+. De már ott sincs sok gond, UVD2-től meg pláne. És mondom, ez tapasztalat is, 785G-n és 880G-n is.
A TV alatti dologra meg mondom, szerintem általánosabb, hogy oda képzel el az ember egy HTPC-t, ettől HTPC.
NAS-nak ilyen vinyó mennyiséggel külön gép kell elzárva... bár ezek szerintem elég extrém igények... vagy csak én vagyok lemaradva. (Bár nem hinném, mert én is szedek mindent amit látok.
)
Ha meg tényleg kell a sok vinyó (vagy erősebb proci) akkor én is a tágas, jól szellőző házra szavazok, ahova nem kellenek porszívó hangú ventik.
-
GerykO
aktív tag
válasz
Bitlisz #8858 üzenetére
De az általad linkelt teszt még egy erős béta driverrel volt megcsinálva, ezért említettem, meg hogy azóta kijött az új catalist, meg olyan infó, hogy az AMD iszonyat elkezd gyúrni szoftverre...
Közben utánaolvastam, és beigazolódott a gyanúm, hogy az IGP nyúl le egy szeletet a sávszélből, mert amikor dedikált kártyával tesztelték, az Ionizált Atomot, akkor megnőtt a memóriasávszél.
Azt se felejtsd el, hogy a Brazos egycsatornás 64 bites mem.vezérlővel rendelkezik, de jelentősen más mint az Intelé. Erről lehet itt helyben is sokat olvasni.
A VIA nanót, meg megkinálni egy vodoo 5500-el
Komolyan félnék a helyedben éjszaka lámpa nélkül vécére menni, mert kitudja melyik elhagyott gépedet taposod meg véletlen -
sb
veterán
válasz
Bitlisz #8850 üzenetére
Ha ez nekem szólt, nem támadásnak szántam. Pusztán felvilágosító jelleggel, mert ha van X konkrét érv, hogy nem megy: A, B, C... akkor ezzel én is nyerek, ha tudomást szerzek róla. De így csak hülyén állok, féltudással, hogy én magam ugyan nem találkoztam hibával, de itt lebeg mindig a fejem felett.
Mondjuk ez annyira már nem számít, így hogy megvan a konfig, de pl 3 hónappal ezelőtt, amikor még csak az összeállításon gondolkodtam elég jelentős kérdés volt.
amint látod, Ion-om van, de mégis nekiálltam (főleg anyagi okok miatt) a másik családi HTPC-nél az amd-s rendszernek. De én is azt olvastam/hallottam, hogy vannak kompatibilitási gondok. Aztán nagy nehezen végignyálaztam, hogy mióta utoljára utánanéztem (kb. 1-1.5 éve) azoka gondok elvben megszűntek, jött új Catalyst, DXVA2, stb... és elvileg mindent játszik. emiatt bepróbáltam és be is jött.
Szóval még egyszer összegezve: tényleg nem cseszegetés volt, arra való lenne a fórum, hogy a gyakorlati infók terjedjenek. Ez kellett volna anno nekem is a gépek összerakásakor, és most sem árt, ha megvan. Csak ezért, tisztázásképp kérdeztem rá pl. most én.
(És elfogultsággal sem lehet vádolni, mert gyk. van Ionom és AMD-m is.)
-
GerykO
aktív tag
válasz
Bitlisz #8850 üzenetére
Csak egy dolgot fűznék hozzá, kijött az a catalist, amiben pl a youtube is gpu gyorsítást élvez, illetve az UVD3 újdonságait is képes kiaknázni a meghajtó.
Illetve egy kérdésem lenne. Egyik cimbim felvetette azt a dolgot, hogy az nVidia nem tökéletesen támogatja a dual-channelt. Én igazából arra tippelnék, hogy az IGP eszi meg a sávszél egy részét, de nem tudtam az illetőt meggyőzni erről. Nektek mi a véleményetek?
Amúgy meg senki semmi rosszat nem tett, csak szakmai jelleggel elmondta a véleményét, hogy aki nincs otthon a témában az is rendelkezhessen rálátással.Ha én a mai napig nyülsölök egy 533as celeront, meg van a szekrényben egy celA300@450 Abit bh6II-ben, egy 1600+palominó, meg egy 2500+barton@3200+, akkor IntMD fan lennék?
Jah és van 3 inteles pólóm, meg 5 inteles bögrém is. -
pH03N1xM
tag
válasz
Bitlisz #8798 üzenetére
Meglepomod nekem a korabbi intel gpuval nem volt ilyen problemam (G6950), ellentetben par napja beraktam egy ATI HD5450-et, azota majd megorultem: a hang es a kep szepen lassan elcsuszott mpc-hc-ben, de csak ha EVR Sync/EVR custom volt a render. Sima EVR-rel tokeletes volt (persze ekkor nincs felirat). Kinomban vegigprobaltam mindent (24Hz-tol 75Hz-ig a kepernyofrissitest, hatha amiatt van gubanc), mar majdnem feladtam, mire rajottem, hogy siman ki kell lonom a vsyncet, es azota tokeletes. Azert 3 napom rament erre...
-
micro
addikt
válasz
Bitlisz #8674 üzenetére
Megoldottam a dolgot, méghozzá ingyen!
A feladatkezelőben futott az igfxpers.exe folyamat. Kilőttem és azóta bármit kapcsolgatok, hiába észleli a gép, hogy nincs kijelző csatlakoztatva, nem állítja át a felbontást.
Az msconfig-ban is kiszedtem előle a pipát, hogy soha ne induljon el.
Üdv, m
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Bitlisz #8583 üzenetére
Közben kiderült, hogy az alábbi probléma IP cím ütközés miatt lehetett:
"Érdekes módon a hálózati dolgok is jobban mennek win alól (linux alatt sokat teker ha belépek valahova, pedig a "szerver" is linuxos)."
Mivel a win is kiirta, hogy IP cím ütközés. Hogy ezt hogy hozta össze a router, az még nem világos (volt vagy 100 cím amit kioszthat, és a gépekre fix cím volt a dhpc kiosztásra beírva). -
zsola32
őstag
-
zsola32
őstag
válasz
Bitlisz #8583 üzenetére
pont ma akartam kipróbálni az Ion-on a Live 10.0 pendrive megoldást.
akkor lehet hogy hanyagolom és köszönöm hogy Te letesztelted.jo gép a kis Zotac, rákerestem amit belinkeltél.
szerintem és is pakolok a gépbe még 2 giga ramot
most már csak arra keresem a választ, hogy a két gép közül melyekin mit fogok csinálni.
(két gépem van, egy ION-os és egy I3-as ketyere)
az egyiket csak médialejátszóként használnám a másikkat meg pörgetném napi nyolc órákat
ha az ION-ban gondolkodom, akkor 3 sata csatim van - és akkor nincs dvd olvasóm. az I3-as lapon 7 sata csati van, ezzel jobban járnék ha ö lenne a médiamindenes.
az bizti, amilyek gép sokat megy abba nem jó bepakolni a vinyókat.
ami még a win7+XBMC mellett szól, hogy mindkét masinát így rá tudom kötni monitorra illetve plazmára is.
-
Ciripke
tag
válasz
Bitlisz #8392 üzenetére
Igen, igazad lehet, ennek télleg Windows-os driver kellhet...
akkor pedig nem tudom lejátszani az image-ben tárolt filmeket, azt ha jól tudom csak az XBMC kezeli.Amúgy is elég kicsi a választék, azt gondoltam, hogy több lehetőség közül választhatok, de úgy látom, hogy elég kevesen érdeklődnek ilyen mindent bele megoldás után. Pedig sztem lenne értelme, mégegy dobozzal kevesebb a TV-alatt...
Sztem átgondolom a dolgot megint, de lehet, hogy akkor az erősítő kimarad a konfigból.
-
Ciripke
tag
válasz
Bitlisz #8386 üzenetére
Szia!
Ksznöm a gyors válaszodat!
De lehet kapni!
[link]Csak nem értem, hogy miért olcsóbb az 7.1, mint az 5.1.
Egyébként jobban tetszene egy olyan megoldás, ahol nem része az alaplapnak az erősítő, mert így később cserélhetném újabbra, jobbra. (vannak ilyen hangkártyák?)
Szeretném, ha már a mostaniban is lenne pl:. DTS,stb...
A logitech Harmony már megvan, ha ez összejön akkor a TV+UPC settopbox (amit sajna nem tudok lecserélni)+az erősítős HTPC már nem olyan sok kütyü.Még annyit, hogy winyó nem megy majd bele(csak gy USB az XBMC-nek), mert egy NAS-ról szedi majd az adatot, és talán oda is menti a tv-ből felvett dolgokat, ha meg tudom csinálni. (még nemtom,h hogyan.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest