- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
slashing
senior tag
válasz
dabadab #28428 üzenetére
a szerver részével ami tud streaming-et, illetve minden mókolás nélkül tudja azt hogy több eszközön ugyan onnan folytassa a filmet ahol az egyik eszközön abbahagytad(ezt el lehet érni xmbc-nél is ha belövi az ember a szervert de ez már kicsit nagyobb hozzáértést követel meg) de ezen kívül nem igen tud többet a plex.
nekem speciel nem jött be pedig a plex szervert is fel tudtam rakni a NAS-ra.
-
slashing
senior tag
ez az XBMC névváltás ez valami hihetetlen gagyira sikerült jobban jártak volna ha versenyt írnak ki rá. KODI
eddig egy komoly lejátszóra asszociált az ember az XBMC-ről erről a Kodi-ról meg valami kis ovis program jut eszembe, rettenetes....
-
slashing
senior tag
Meg amúgy is 100% hogy az első szériásat nézegettem anno, 1080p tesztet. Meg nem tudom hogy kábelen a a 1080p hogy megy 10/100-as hálón ami elvileg elég kell legyen de gyakorlatban már lehetnek kivételek. Én sem ellenzem amúgy, ahogy te is mondod főgépnek én sem de másodiknak simán el tudnám képzelni meg tényleg a barkácsolgatás jó móka.
-
slashing
senior tag
válasz
BullZeye #28211 üzenetére
Hát amennyire én egy youtube videóból le tudtam szűrni viszi a dolgokat fut rajta a rendszer de én nem bírnám elviselni ha 15 másodpercet kéne várnom arra hogy elindítsa a filmet vagy a borítók nem egyszerre bevillannak hanem egyesével lépésről lépésre bár ezeket már régen láttam lehet azóta sokat javult. De szerintem nem lesz olyan smooth (szép magyar szó) a rendszer. De a babrálás része jó lehet ha valaki szereti és elég olcsó is. Sokáig kacérkodtam vele én is de akkoriban még nehéz volt beszerezni most meg már nem érdekel....
-
slashing
senior tag
egyébént mi a különbség az MPC-HC és BE között mert ránézésre ugyan az a kettő sőt semmi új funkciót nem látok benne. ugyan azokat a rohadt idegesítő dolgokat is tartalmazza, nem tűnik el a lejátszási lista nem lehet beállítani hogy mindig kikapcsoljon a gép a film végén csak egyszeri alkalomra mindig újra be kell állítani
.
-
-
slashing
senior tag
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #28019 üzenetére
mivel a stop a fájlnak a lejátszását állítja meg pontos megoldást nem tudok rá nálam is így működik én a billentyűzeten az end-re társítottam egy kilépést a programból és így visszaugrik az xbmc-re. Ezt elképzelhető hogy távirányítóra is lehet alkalmazni sőt biztos hogy az MPCHC-ban lehet távírányító gombjához rendelni de én amikor próbálkoztam nem sikerült igaz 1-2 perc alatt fel is adtam mivel akkora szükségem nem volt rá....
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #27827 üzenetére
Nem lehet hogy elmegy sleep-be a vinyó? Előpufferel az xbmc nincs adatmozgás aztán leparkol a fej mikor elfogy a puffer fel kell pörögjön ami akadást okoz mivel megakad az egész folyamat ezért szétesik a kép.
Egyszer kétszer tapasztaltam ezt.... egy olyan vinyónál aminél én beállítottam hogy 5 perc tétlenség után kapcsolja le magát mert hangos volt az idle zaja.
Bár én inkább a kisebb fájloknál vettem észre ahol egy egyszeri buffer sokkal tovább tart mint egy 1080p-nél
de minden esetre érdemes lenne ránézni az energiagazdálkodásra hátha...
-
slashing
senior tag
Milyen ház ez? Nem lehet belerakni hátulra egy ventit ami kiviszi a levegőt?
-
slashing
senior tag
válasz
dfdfdf #27488 üzenetére
Az első felére:
http://wiki.xbmc.org/?title=Advancedsettings.xml
3.2.2-es pontban nézd meg az értékeket szerintem az kell neked!
-
slashing
senior tag
Amúgy én külső scrappert használok és nálam a watched flag nincs is használva szóval ez csak ajánlás volt részemről, azon kívül hogy egyszer kipróbáltam az export importot nincs használva nálam. mert alapból ott vannak a könyvtáron belül az infók.
Hát fejből nem vágom de szerintem van dátum alapján is rendezés nem csak hozzáadás, szerintem ez nem ugyan az mert az egyik elvileg a fájl létrehozásának alapján rendez a másik meg az adatbázisba kerülés alapján de ennek utána kéne nézni hogy pontosan hogyan van. De lehet hogy működőképes.
Esetleg a ráfrissítésnél nem töröld az adatbázist csak a programot akkor? De ez is képlékeny. Meg verzióváltásnál kitudja mi kavarhat be.
-
slashing
senior tag
Szerintem azzal nem lesz gondod, kiexportálod aztán visszatöltöd ez 100% hogy kompatibilis maradt. Sőt ezt szerintem akkor is érdemes meglépni ha nem vált az ember mert midig közbejöhet egy összeomlás, hardverhiba ami visz mindent és akkor nem mindegy hogy 1 nap mire újra scrappel mindent az ember vagy 1-2 perc nem beszélve arról hogy mindenkinél van olyan film amit kézzel újra be kell lőni mert téveszett stb.... sok időt megspórolhat vele az ember.
Hogy openelec mikor jön azt nem tudom...
-
slashing
senior tag
Arra gondolsz hogy pl. watched helyett mittudomén egy csillaggal vagy felkiáltójellel megjelölni? Nem tudok róla hogy lenne ilyen de nem is hiszem hogy ez valami nagy ördöngösség lenne. Ha xbmc fórumon felveted lehet valaki összedob valamit, mert nem tűnik bonyolultnak csak kérdés hogy van-e olyan ember akinek szintén jól jönne és ért is hozzá.
Nekem speciel rohadtul nem fekszik az xbmc kódolása egyszerűen nem látom át pedig írtam már át nézetet meg scrappert(csak úgy szimplán nem túl bonyolultan) de egyszerűen a skinelés meg úgy önmagában ez a kódrendszer nekem egy rohadt nagy kavarcnak tűnik, millió egy "hivatkozás" megy innen oda onnan amoda majd vissza, képtelenség kiigazodni rajta, aeon nox-ba például képtelen vagyok új nézettípus felvinni így kénytelen voltam az egyiket feláldozni azért hogy használhassam a sajátomat (egy egyszerű 5x5 téglalap nézet 16:9 arányban, megőrültem a kockáktól)
A csoportosítást most is meg lehet oldani vagy custom műfajjal vagy egyéni movie settel ne adj isten kedvencekkel vagy playlisttel, bár nyílván az egy gombnyomással bindelés jóval kényelmesebb dolog
-
slashing
senior tag
Elég lenne egy köztes megoldás mondjuk 30fps meg aztán lefixálni hogy akkor milyen ratio-ban is dolgozunk mert ha már ránk erőltették a 16:9-et a fekete csíkok miatt akkor nekem ne cinamascope-ozzanak mert ugyan ott tartunk mint a anno mikor behozták a 16:9-et a 4:3 helyett és bámulhatjuk a fekete sávot. (ez az én vesszőparipám szét tudnám verni a fejét aki ezt divatba hozta főleg mikor jön a rendezői szabadság dumával pedig mikor a stúdió azt mondja kell egy kutya a filmbe mert az cuki akkor igen uram sőt rakok oda még egy kisgyereket is mert úgy mégcukibb de a cinamascope az az maga a nagybetűs rendezői szabadság pedig aztán semmi haszna, csak annyi hogy a mozitermet kiszélesíthették a vászon miatt és több néző van előtte. Én sorozatfüggő vagyok de még egyszer nem éreztem az a 16:9 miatt hogy hiányzik két oldalról még néhány centi felesleges képinformáció ettől még nem lett rosszabb egy film/sorozat sem)
Amúgy szerintem nem is a blur-el van a gond hanem inkább a sok filter ami önmagában is zajosít de arra még rádobnak egy digitális zajt is amitől aztán olyan hangyás lesz a kép mint a fene nah ezt nem tudom hogy mutatna felskálázva 4K-ba. Nah most ha az ember erre rádob egy szűrőt hogy ne legyen annyira zajos akkor lesz igazán blur az egész...
-
slashing
senior tag
Igazán ráfekdühetne az xbmc erre a serveres, mysql-es dologra mert elég nagy gányolás ez hogy mysql server kell hozzá meg ilyen xml meg olyan xml + elérési utak pfff. Egyszer megcsináltam az Open Media Vault mysql pluginjával, nem volt túl nehéz de ráment néhány órám. A plex media servernél meg két kattintás az egész (mondjuk ennyi is az összes előnye a plexnek az xbmc-vel szemben).
Az tetszett a dologban hogy bármelyik gépen ott folytattam a filmet ahol abbahagytam és szinkronban voltak az adatbázisok.
-
slashing
senior tag
válasz
san2000 #26637 üzenetére
Dropox-hoz sajna nem tudok hozzászólni, de ImageBam jó megoldás lehet akár nagy(és sok) képek megosztására is. Bár ekkora mennyiségnél ez sem feltételen jó.
De ha indulna egy kezdeményezés ahol minőségi nagy felbontású(min 680x1000 de inkább 1000x1500) xbmc borítók készülnének, szigorúan az eredeti angol alapján vagy poszter alapján, nem egyéni ötlet alapján abban szívesen részt vennék.
FullCovers-t ezért nem kedvelem, mert bár nagyon jó minőségűek én szeretem az eredeti borítókat még ha sokat kell pöcsölnöm is vele hogy megcsináljam az magyart az angol alapján, és persze hogy fizetős.
Én amiket eddig csináltam az ment is fel a themoviedb-re. -
slashing
senior tag
Annyit még hozzátennék hogy a HP N40L nálam nas-ként üzemel egyszer teszteltem a plex-et, plex server pluginnal ami helyi hálózaton keresztül kb. 1-5%-os terhelést mutatott 720p átkódolásnál 80% körül 1080-nál 99. Szóval komoly hardver kell hozzá ha rendszeres a streaming...
Ha jól emlékszem külön be kellett állítani a kódolásnál hogy ne kódoljon helyileg!!
ha nem kell átkódolás akkor az xbmc jobb választás lehet minden szempontból. (szerintem) Valahogy sose sikerült a plexnek megszerettetnie magát velem pedig vagy 5x nekifutottam... persze a szerver része az hiányzik az xbmc-ből azzal a résszel nem versenyezhet az xbmc..
-
slashing
senior tag
Tudtommal a Plex helyi hálón semmi extra dolgot nem igényel mivel ő is csak kb. továbbítja az adatot, mint ahogy az xbmc. A plexnek egyedül a real time átkódolásnál kell a hardver mikor pl. mobilra küldi a filmet neten keresztül és kódolja a filmet pl. 720p-ből 480-ba...
-
slashing
senior tag
válasz
schferenc77 #26383 üzenetére
Jelszavazásnál nálam eddig csak próba szintjén a legjobb változat az volt hogy két profilt létrehoztam valamelyik fájlt írásvédetté kellett tenni ahhoz hogy mindig a Master user-el induljon a rendszer(ne a legutóbb használttal). Így ugye mindig azzal indult amit bárki használhat viszont a profil választásnál kért egy jelszót....
Lehet volt már erről szó régebben aki még emlékszik megoszthatná melyik fájlt kellett írásvédetté tenni....
-
slashing
senior tag
válasz
elmepocok #26303 üzenetére
Paszta a cpu-ra ha nincs ill. sharkoon low noise 4 cm, nagyon jó híre van. Sokan cserélték a hp microserverben a táp ventijét ilyenre pedig én a gyárit sem tartom hangosnak... ezen kívül sok mindent nem lehet tenni drasztikusabb beavatkozás nélkül (nagyobb borda, nagyobb ház, szellőző lyukak a házra stb...)
-
slashing
senior tag
Power On-ra mindig el fog indulni bármilyen rendszer is lesz rajta, attól független. Az hogy az adott operációs rendszernél hogyan lesz használható az már kérdés ill. hogy melyik program hogyan támogatja. Pot player nálam nagyon jól használható vele meg az mpc-hc is, minden konfigolás nélkül.... XBMC meg 100%-osan
-
-
slashing
senior tag
számomra is hihetetlen az hogy valaki hallja a hdd-t zene mellett. Az asztali gépem nem kimondottan hangos de simán lehet hallani napközbeni is 1 méterről. Viszont ha csak nagyon halkan szól valami zene vagy háttérben egy film akkor már azt nem is érzékelem. Képtelenségnek tartom azt ha valaki zenét hallgat és azt nem suttogó üzemmódban teszi akkor bármit is halljon egy sz.gépből....
egy 10 éves seagate 160-as vinyó hangját hallottam egyedül a számítógépemben azon kívül egyetlen egy hibátlan hdd-t hangját nem hallottam még. Hibásat persze igen ahol a fej kattogott valamiért de az más kategória.
De azt sem hiszem el hogy egy közepes minőségű 1000 fordulat alatti ventit bárki meghall 1,5 méterről (de a jót meg pláne nem) , filmnézés közben.
-
slashing
senior tag
Szerintem ha nincs semmi problémád jelenleg akkor ne foglalkozz semmivel főleg ne keresd a hibát. Mert ha egyszer találsz valamit akkor onnantól kezdve csak azt látod és lehet megoldani még nehezebb lesz mint megtalálni. Én tipikusan ilyen hibakereső vagyok ha minden jó akkor keresek valamit, hatalmas hiba, utálom is magam érte.
Szóval ha nem vettél észre semmit akkor ne keresd mert előbb utóbb találsz valamit.
-
slashing
senior tag
Media Companion a filmekhez a sorozatokhoz Ember Media Manager. Ma már lehet elég lenne egyet használni de régen a Media companion-nak rettenetes volt a sorozat része viszont a filmek része meg jobb mint az Emberé. Manapság már elképzelhető hogy bármelyik jó választás mindkettőre de nálam már kialakult a rendszer....
-
slashing
senior tag
Nem hagyja figyelmen kívül a könyvtárakat. Beállítás kérdése. Amikor kiválasztod az elérési utat és hogy melyik scraper-el akarod lehúzni az infókat, ott van hogy:
"A filmcímnek megfelelő találatok külön mappákban találhatók"
Ez vonatkozik arra ha a könyvtár nevével akarsz kerestetni a scraper-el.
A Rekurzív akkor kell ha ömlesztve vannak a filmek egy könyvtáron belül de nincsenek könyvtárba szedve.
A kiválasztott mappa egyetlen videót tartalmaz. Ez egyértelmű mit jelent.
Kiválasztod melyik scrapert akarod használni és mielőtt leokéznád rámész a beállításokra és ellenőrzöd hogy tényleg úgy van minden beállítva ahogy szeretnéd.
Én ugyan külső programot használok de be van állítva az universal is, itt vannak róla a képek:
http://www.imagebam.com/gallery/o354v1ob2ny3kwfp6enbhmkvsexs386s/
-
slashing
senior tag
Nálam win-es környezetben SpeedFan. Amúgy érdemes megnézni hogy van-e frissebb bios verizó. Nálam a legutóbbi bios frissítés után már nem csak 10 fix lépésben lehet szabályozni a ventiket hanem százalékosan amivel sokkal lejjebb is tudtam állítani a ventit mint előtte. Hátha beleraktak valamit egy újabb verzióban...
-
slashing
senior tag
Shurikenekel nem lehet mellélőni, évek óta bejáratott rengeteg ember által használ hűtő, nem emlékszem rá hogy valaha is olvastam volna negatív jelzőket rá. Artic cooler-nek vannak még lapos 5 cm körülő hűtői, olcsók és zajban sem tűnnek rossznak. Nagyon sokáig akartam egy Freezer 11 LP-t de nem mertem megrendelni mert nekem úgy tűnt hogy rálógna a memóriamodulra, kockáztatni meg nem akartam.
A fent linkelt noctua is nagyon tetszik, és mint került van intel verziója is!!! Én most azt venném meg, nekem 7 centim van lehet jobb választás lenne mint a shuriken mert akkor a ház tetjétől lenne úgy 1 centi és lehet a közelsége miatt felerősítené a hangját. A noctua meg laposabb, lenne kellő távolság a gép teteje között.
Most kitakarítottam minden ventit a gépben még a tápét is. 7 fokkal lett kisebb a cpu hőfoka
a kerregése eltűnt, kapott pasztát is. De mintha suhogósabb lenne a hangja
-
slashing
senior tag
Amúgy meg a külső scraper használat szerintem még gyorsabb is mint a belső és nem mondanám pepecselősnek, sőt ha ott valamilyen információt nem húz le akkor azt egyből látod nem kell még a médatárban meg fájlnézetben bogarászni hogy melyik filmhez nincs információ. Egy esetleges újratelepítésnél sem kell babrálni azzal hogy az adatbázist kimentse az ember....
-
slashing
senior tag
Én biztos vagyok benne hogy semmi köze ahhoz hogy win, openelec vagy akármin futtatod. A scraper kódja az egyféleképpen van megírva. Az minden rendszeren ugyan úgy fut le. Ez nem befolyásolhatja.
Nálam a Magyar könyvtárnév, angol fájlnévvel csak szélsőséges esetekben(pl. 3 karakteres cím stb...) van csak gond, oda kell egy .nfo vagy egy évszám a könyvtár neve után. A magyar címet mindig a port.hu-ról nevezem el ahogy az oldalon megjelenik, ott már látni lehet egy keresésnél hogy hány hasonló találatot dob ki. Ha van hasonló című másik film akkor odarakom az évszámot.
A the movie db meg amúgy is hiányos a port.hu-hoz képest abból is sok gond adódhat.
-
slashing
senior tag
válasz
Pgabor79 #25457 üzenetére
A noctua az csak AM2(+), AM3(+), FM1, FM2(+)-ra van ha esetleg intel rendszered van akkor felejtős, de nagyon tetszetős darab. Eddig még nem találkoztam vele. Nálam is esélyes egy hűtő, elkezdett kerregni néhány napja
.
Én évek óta szemezek a Shuriken rev. 2-el. A CM az egyértelműen Shuriken koppintás és én úgy emlékszem nem hozza ugyan azt a szintet de lényegesen olcsóbb. Szóval shuriken!
-
slashing
senior tag
Hát ne ******* 1-2 gigával, ha olyan napot fogsz ki hogy néhány skint kipróbálsz meg néhány kiegészítőt meg nagy az adatbázisod akkor az 1-2 giga úgy elfogy mint a huzat. Menj tutira a többszörösével sz.tem
-
slashing
senior tag
válasz
punish3r #25373 üzenetére
Én automatikusan nem beszélném le a médialejátszóról. Az itt fórumozók jellemzően olyan beállítottságúak hogy nem hogy nem zavar minket az hogy valamivel pepecselni is kell időnként hanem akkor is foglalkozik vele mikor már az 100%-os vagy azt hiszi róla pedig nem
Ha ő segítséget kér pusztán arra is hogy min induljon el akkor neki lehet a legjobb választás egy médialejátszó amit összedug és élvez, mert nem biztos hogy egy htpc-vel való buherálás meg fogja ütni az ingerküszöbét.
-
slashing
senior tag
válasz
bigdady #25121 üzenetére
nézőpont kérdése... mindennek megvan a maga dolga a NAS-nak az adattárolás kiszolgálás, a htpc-nek a lejátszás, az asztali gépek meg mindenre. Persze lehetne egy darab erős gépem tele hdd-vel, zabálhatná az áramot mert annak mindig mennie kéne mert ki tudja ki mit szeretne használni éppen a háztartásban.
Amúgy előbb volt NAS-om mint htpc-m de hálózati adattárolásra egy htpc, nem a legkényelmesebb megoldás szerintem, ráadásul egyre több eszköz igényel külső adattárolót, laptop-okat sem lehet igény szerint bővíthetni szóval kellett...
(az asztali gépemben is csak egy ssd meg egy 2.5" laptopvinyó, ez is csak azért mert nincs benne cd-rom, ha lenne akkor csak egy ssd férne bele 20x25x12 cm a desktop pc-m, az egérpad majdhogynem több helyet foglal az asztalon)Nekem egy elég komoly routerem van de NAS feladatokra még az is édes kevés sebességben.
-
slashing
senior tag
válasz
bigdady #25118 üzenetére
Hogy kiszolgálja a htpc-t meg a hálózatban lévő minden gépet. Adattárolásra, backup-ra időnként torrentre, tesztelésre(mint most a plex)
Az xbmc-hez azon fut a mysql adatbázis. (Teszt jelleggel) Így egy több htpc-s rendszerben szinkronban van minden kliens médiatára.
asrock z68 m-itx, i3-2100T (ez valószínű át lesz alakítva asztalivá, előbb $ utóbb)
(#25119) radi8tor1
raid 1 vagy 5 szoftveres vagy hardveres?
-
slashing
senior tag
válasz
bigdady #25114 üzenetére
HP ProLiant N40L - Open Media Vault Op. rendszer. Igen ez így egy NAS. Nem használom HTPC-ként csak NAS feladatokat lát el, nincs asztali lejátszóm, htpc-t szolgál ki...
SD filmek/720p sorozatokat kb. 40-70% cpu terheléssel stream-el egy 1080p-s 20+ GB-os nagy bitrátás filmet 90%< streamel a plex server.
-
slashing
senior tag
válasz
bigdady #25109 üzenetére
hát itt sokaknak volt dolga brazos alapú htpc-vel és még senkinek nem volt komolyabb gondja a játszással. Tuti elég a brazos a full HD-hez is, lanon bellül 1000%. A real time kódolás az meg erős(ebb) hardvert igényel.
(tudom hogy a server nem lejátszó, azért is írtam hogy nálam is az terhelt ha kódolt)
Valami akkor ott rosszul van mert helyi hálózaton nem kéne kódolnia a filmeket, miért is kéne tök felesleges. Sem plex playerrel sem xbmc-vel.Azért nem értem miért kell a kettő mert ha van egy plex servered akkor ahhoz használhatod a plex kliens-t és akkor felesleges az xbmc, a kettő kvázi ugyan azt tudja.(bár az xbmc sokkal jobb szerintem)
Helyi hálón csak simán egy NFS vagy SMB/CIFS megosztás kell és nem fog terhelni semmit sem.
Ha meg feltétlen kell a Plex hogy bárhol a világban nézhesd a cuccaidat akkor meg terhelni fog a stream. -
slashing
senior tag
válasz
bigdady #25106 üzenetére
Most akkor Plex vagy Xbmc? Ha plex és nem lanon megy akkor stream-el és kódol azért 100% a cpu.
Próbáltam Plex szervert és nekem is mocskosul terhelte az N40L-t a streaming....
Lan-on bellül nem kéne kódolnia.
Viszont ha Plex akkor meg minek az xbmc. vagy fordítva. Nem értemHa kell a stream szolgáltatás hogy bárhol neten keresztül elérd a filmeid akkor Plex ha nem kell akkor Xbmc szerintem... A kettő együtt felesleges.
-
slashing
senior tag
válasz
BullZeye #25020 üzenetére
Csinálsz egy mappát csak a sorozatoknak meg csak az animeknek. Mindkettőt sorozatként kezeled az xbmc-ben. Tehát leszeded az információkat.
Keresel egy olyan skint ami támogatja azt hogy ki tudd kapcsolni magát a FŐ sorozat menügombot és több kedvencet is ki tudsz rakni a főmenübe.
Aztán csinálsz egy sorozatok és egy anime kedvenceket a két könyvtáradról és mindkettőt kirakod a főmenübe. Így egyikben csak az egyik másikban csak a másik lesz. Miközben el van rejtve a fő sorozatos menüd amiben mindkettő megjelenik.
Meg vannak még a lejátszási listák amiket már más is említett de azokat abszolút nem használtam még szóval Így vagy Úgy meg lehet oldani.
Ezek annyira user specifikus dolgok hogy nincs értelme külön programozni rá. Miért is kéne külön 3D filmek menüpont mikor ha szerepel a 3D a műfajban vagy egy 3D gyűjteményben van az összes akkor minden gond nélkül ki lehet szűrni őket 1 gombnyomással.
-
-
slashing
senior tag
-
slashing
senior tag
"XBMC-ben hogy lehet olyan sorozatot és részeit betenni a media library-be, amihez nincs scraper info........"
Ha filmről lenne szó akkor egyszerű a képlet: http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Video_library/Home_and_custom_videos
De mivel sorozatról van szó én úgy gondolom hogy ehhez egy külső alkalmazás kell. Pl. Az Ember Media Manager, amivel könnyen fel tudsz vinni minimális adatokat az adott sorozathoz amiket majd a sorozat könyvtárába tesz (NFO, fanart, poster stb...) így már gond nélkül be fog kerülni a médiatárba.
-
slashing
senior tag
Azt hiszem 3 napig nem jövök addigra talán elmúlik az újabb hdmi vita
amúgy egyszerű a képlet megnézed más lejátszó programokkal is, nekem mostanában a POT player kockásodik valamiért, mondjuk volt egy frissítésem néhány hete szóval valószínű akkor változott valami. Ha kockásodik akkor váltok MPC HC-ra ott nem kockásodik......
-
slashing
senior tag
Ha már távirányítás valaki csinált már MPC HC-hez gomb programozást win 7 alatt? Hogyan? A fent beszúrt képen lévő távirányítóhoz vagy bármihez? A nagyon alapok mennek előre hátra ugrás hangerő és a fullscreen képernyő, de ezek sem a dedikált gombokon hanem ott középen a navigáló gombokon jobb ball fel le és ok.
-
slashing
senior tag
de ez a táv elméletileg nem usb-s hanem valami CIR híd-ra van rákötve (ha jól emlékszem, bár usb aljzatot használ) szívtam is vele egy sort mert amit gyárilag adtak hozzá azt képtelenség volt úgy bekötni ahogy a manuál írta(fizikailag!!) így át kellett kötnöm a csatlakozóban az össze drótot hogy egyáltalán rá tudjam dugni az alaplapra.
-
slashing
senior tag
Nah ennek fényében már tisztább a kép....
Nekem az asrock alaplaphoz adtak egy "MCE" távot. Azzal meg hol elindul hol nem és így azt sem tudom mi lehet a gondja baja. Bár elenyésző számban nem indul a power gombra de roppant idegesítő, főleg hogy nem tudom miért(az tuti hogy nem elem gond)
Usb-ről hogy hogy nem lehet bekapcsolni ? ez igaz?
Oké sose használtam de abból kiindulva hogy a ps2-ről annak idején simán indítottam a gépet, bármiről, fel sem merült benne hogy usb-ről nem lehet.... ez nekem új
-
slashing
senior tag
válasz
Celtis #24384 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor van egy Remote szerkesztő plugin első körben azzal próbálkoznék aztán ha nem sikerült akkor keybord.xml keymap.xml ehhez nem értek viszont az xbmc wikin elég sokminden van róla
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Remote_control_reviews
2.3 Pont, ránézésre ilyen távod van szóval van remény.
-
slashing
senior tag
tényleg nincs semmi. Én arra gondolok hogy ez ugyan úgy működik mint a sima távirányító(harmony) csak ennek egy gombja sincs meg kijelzője sincs, csak van hozzá egy android app. amivel irányítod ezt az eszközt. Te irányítod hálozaton keresztül azt a valamit az a valami meg szórja az IR jeleket. Vagy ez így hülyeség?
szerk.:
van hozzá távirányító is. Most már teljes a képzavar
http://www.youtube.com/watch?v=-5SDiHWYaPE
-
slashing
senior tag
válasz
atesss #24359 üzenetére
Elvileg a 1080p-t is viszi ehhez elvileg nem is kell sok kraft manapság hanem inkább az Ui tűnt nekem mindig nagyon döcögősnek meg maga a film elindítása ami nem 1 másodperc hanem mondjuk 5-10 vagy még több ahogy láttam régebben youtube-on. Mert amúgy látok benne fantáziát mert elég olcsó és egy második lejátszónak tökéletes lehet még akkor is ha kompromisszumokat kell kötni.
Mennyiből jöhetne ki vajon egy Rapsberry htpc anyagköltésgen, usb-n openelec-el?
-
slashing
senior tag
Ha már ARM akkor ti már láttatok pl. Rapsberry-n elfogadható sebességen működő xbmc-t vagy valaki használt már élőben ilyet. Mert én amit eddig a youtube-on láttam az katasztrófálisan lassúnak tűnt még a legalapabb skin-el is.
-
slashing
senior tag
szerintem jó hogy itt minden van ömlesztve, mert én pl. soha nem böngészgetek külön xbmc-s topikok után stb.... Kár is mindent szétszórni, itt pörög a téma szinte minden nap, olyanokat olvasok ami lehet nem is érint engem de később lehet emlékszem majd rá hogy erről már olvastam és akkor nem kell töpregeni hogy az 1000 topicból vajon melyikben....
-
slashing
senior tag
válasz
bajnokpityu #24315 üzenetére
ez állhat a háttérben:
-
slashing
senior tag
semmit nem kell csinálni unistall a régi ott megkérdezi hogy törölje-e az adatbázist is, nem pipálod be aztán utána felrakod az újat és akkor minden megmarad az appdata könyvtárban, még másolni sem kell sehova
jah ha rendszert is telepítesz akkor jah appdata másol...... vagy valami kiegészítő de szerintem akkor már inkább a sima másolás a legjobb megoldás...
Szerk
Egyébként meg a tököm kivan most akartam frissíteni a tvdb-n a Bron Broen-t erre a port.hu-n 3 részhez van ismertető a többihez meg nincs, ki a f.... csinálja ezeket ott, ilyen színvonalon inkább ne csináljanak semmit. Komolyan mondom, lehet ki is szedem hogy magyarul legyen leszedve az infó. Annak nincs értelme hogy minden második résznél vagy angol infó van vagy semmi vagy a sorozatismertető... a Totál szívásnál az első évadból semmi nincs magyarul a második évad teljesen magyar... áhhh komolyan szét basz az ideg az ilyenektől... az oké hogy magamnak kell normális minőségű borítókat csinálni mert egy ébkézláb magyar borító nincs semmihez nem hogy banner vagy thumbnail ne adj isten magyar logó(hova gondolok), de hogy még a részismertetőket is le kéne fordítanom angolról az már kib... a biztosítékot. Sry de ez most ki kellett jöjjön....
mért nem angol nyelvterületre születtem, ááá -
slashing
senior tag
áá lejárt a szerk.
Elképzelhető hogy csak az egyik gépen kell beállítani a scrapert a többin meg csak simán könyvtár hozzáadása, tipus kiválasztás nélkül?
-
slashing
senior tag
válasz
Warter #24255 üzenetére
Nah ennek utánna nézek a wikiben de nem teljesen világos hogyan adjam hozzá a több eszközön is könyvtárakat.
Mert most teszt jelleggel két gépen próbálkozom mindkettőnél hozzáadtam a hálózaton lévő teszt könyvtárat és most mindkét gépen kétszer szerepelnek a filmek, amit nem értek. Ezt te hogy csinálod?
Viszont a folytatás onnan ahol abbahagytam az megy ha az egyiken abbahagyom a másikon onnan folytathatom, meg a borító frissítés is frissül a másikon is.
-
slashing
senior tag
-
slashing
senior tag
válasz
Warter #24244 üzenetére
Köszi, megnyugodtam.
Épp próbálom rávenni az Open Media Vaultot mysql pluginnal hogy minden eszköz egy adatbázist használjon. Azt hittem már el.... valamit. Bár még mindig nem működik a dolog
szóval aki bármilyen rendszeren csinált már ilyen mysql xmbc összehozást az ne tartsa vissza hogyan sikerült neki.
Bezzeg Plex-nél csak egy plex media server plugin kell és megy mindenhol szépen, kéne egy xbmc server is, mennyivel egyszerűbb lenne az élet.
-
slashing
senior tag
Valaki ránézne az xbmc-re hogy nála elérhetők-e a kiegészítők?
Most csináltam egy full tiszta install az aktuális stabil változattla de egy darab kiegészítőt nem dob ki amit telepíthetnék.... másnál is fennáll a probléma vagy nálam van valaki gubanc, ha nálam akkor viszont gőzöm sincs hogy egy tiszta installnál ahol még az adatbázis is törölve lett ott mi a franc baja lehet
-
slashing
senior tag
Létezik olyan alkalmazás amivel a thetvdb-re lehet felvinni adatokat? Megőrjít a webes felülete....
-
slashing
senior tag
Ezzel a filmel valami tényleg nem stimmel. Nekem ugyan nincs meg de csináltam egy teszt könyvtárat egy test avi-val és nekem sem húzta le a port.hu de még kézi keresésnél sem dobott infót. Egyedül úgy talált info-t hogy ha megkeresi az ember a fájlok között ott tartalom váltással átáll az ember az universal movie scraperre, természetesen beállítjátok hogy magyarul szedje le meg stb. Nah akkor leszedte a 2001-es halálos iramban infóit de már ott volt a filmek között
nah és ott az info oldalán frissítettem egyet és akkor már kidobta a Halálos iramban 6-ot is és akkor leszedte hozzá a megfelelő poszter és infót.
D
-
slashing
senior tag
válasz
BullZeye #23999 üzenetére
Így már érthető. Lehet Season 1-2-3-4 is
azzal van a gond hogy a scrapernek nincs kiinduló pontja ami alapján megtalálhatna bármit is, még ha lenne season vagy s01 könyvtár akkor sem találna semmit mert a fájlnevekben kevés az info.
Helyesen ez így nézne ki
Sorozatok
|----River Cottage
| |----Season 1
| |----Escape to River Cottage.s01e01.avi
| |----Escape to River Cottage.s01e02.avi
| |----Season 2
| |----Escape to River Cottage.s02e01.avi
| |----Escape to River Cottage.s02e02.aviAztán lehet csinálni úgy is hogy 1x01. akármi cím.avi és így tovább. Szerintem mindenképpen kell legyen egy Season vagy egy S01 könyvtár
-
slashing
senior tag
válasz
BullZeye #23993 üzenetére
pontosan hogyan is vannak azok a nevek/könyvtárak? ömlesztve v. külön? nem tudom elképzelni mi lehet a baj.
(#23995) canniball
nálam pl. az összes sorozat összes részének a végén van az epizód számozás, a könyvtár struktúra ua. mint amit te is írtál. nálam sem volt még gond sosem....
pl.: The Wire.s01e12.avi
név.sXXeXX.avi
-
slashing
senior tag
válasz
BullZeye #23987 üzenetére
Mivel te nem nevezed el őket megfelelően (gondolom hogy seedben maradjon) így én azt javasolnám hogy használj külső scrapert, pl. Ember media manger vagy MediaCompanion de még van pár ilyen. Próbáld ki hátha azzal többre mész. De én még mindig azon vagyok hogy legyen meg a köt. seed aztán mehet az átnevezés, nem kell 500-t benne tartani. Főleg nem úgy hogy az neked okoz kényelmetlenséget. kvázi feladod a saját dolgaidat azért hogy más könnyebben boldoguljon. Szép dolog de megéri a szenvedést?
Vagy:
Had ne mondjam hogy ezt mire megérti az ember és alkalmazni tudja addigra inkább választja az átnevezést. Ráadásul ez is akkor jó ha van egy rendszer az elnevezésekben amire írni lehet egy egyénit.
Volt már dolgom regexp-el inkább kerülöm ha lehet, mert bár baromi jó dolog de kell egy aprócska türelem hozzá.
-
slashing
senior tag
válasz
lord_devil #23768 üzenetére
így van erre gondoltam
-
slashing
senior tag
válasz
canniball #23752 üzenetére
Őőőő hagyd a fenébe most belőttem magamnak és 4 webes felülettel próbáltam ki de egyiknél sem találtam meg a 'set' beállítást, úgy tűnik időközben kikopott belőlük.
Viszont kéne legyen kiegészítő is hozzá de azt sem találomigaz most egy beta gotham van fent szóval lehet nem listáz mindent.
nem tudom mi lehet amúgy a gond, annyit tudok mondani hogy futnia kell közben az xbmc-nek mert különben nem hozza be a kezelőfelületet, emiatt szívtam már én is mert azt hittem elég beállítani azátn kiléptem belőle és vakartam a fejem miért nem megy.
Még egy ötleg Aeon Nox skin, a filmen 'C' billentyű akkor a dialog menüből kijön egy olyan hogy Manage és Manage movie set!
-
slashing
senior tag
Egyszer nekem is kellett hasonló neveket adnom mert összevont volt az első két rész de arra nem jöttem rá hogy hogyan lehet úgy megadni neki a nevet hogy ne bontsa az xbmc-ben két részre az egy részt(ami kettő
csak egyben). Tehát volt
valami.s01e01
valami.s01e02viszont 1 fájlban volt és valójában így kellett volna kiírnia:
valami.s01e01-e02 vagy tökmindegy hogyan csak ne külön külön írja mert szerintem így rohadt zavaró hogy úgy tűnik mintha két különálló rész lenne pedig össze van vonva, még engem is megtéveszett mikor már elfelejtettem és vagy 3x indítottam el a kettes részt de mindig azt hittem hogy az első indult el mire leesett hogy bele kéne tekernem....
csak én vagyok ilyen mindenben hibát keresek és elégedetlen vagy másokat is zavarnak az ilyen dolgok?
-
slashing
senior tag
válasz
Mbazsika #23701 üzenetére
Mert a port.hu a filmekre van és nincs külön sorozatokra való verziója. Egyszer régen olvastam valahol hogy nem is lesz amíg ilyen szar a port.hu rendszere, mivel nem következetesen vannak az infók, vannak sorozatok amiket rendesen adnak meg másokat csak szövegesen harmadikat vegyesen és akkor még nem is beszültünk arról hogy ha valaki éppen lusta volt akkor képes volt pl. a 10. résztől a 20. részig ugyan azt az ismertetőt odaírni vagy csak egyszerűen nincs ismertetője a résznek csak odarakták az egész sorozat ismertetőjét.
Kaotikus az egész, többször próbáltam már tmdb hiányt pótolni aztán félbe kellett hagynom mert a részismertetők egy kalap .... érnek a port.hu-n.....
Hát kb. ezért nincs port.hu-s sorozat scraper.
-
-
slashing
senior tag
válasz
okiman #23684 üzenetére
Nincs is igazából nagyon alternatíva aki kis időbefektetéssel akar egy jól működő htpc-t és itt a lényeg a HTPC szón van! A HTPC tulajdonképpen egy házimozis számítógép, amit kimondottan szórakozásra használnak egy célirányos szoftverrel, nem pedig egy desktop gép egy mpc-hc lejátszóval és total commanderrel.
Aki idegenkedik az xmbc-től annak olyan alternatívái vannak mint a windows media center, ezt kb. senkinek nem ajánlanám csak akinek semmilyen igénye nincsen csak hogy lássa a kiválasztott fájlokat amiket lejátszhat, ha már kicsit is pofásra akarja csinálni az nagyon macerás. Aztán van a Plex ami talán a második legjobb célirányos szoftver de véleményem szerint macerásabb mint az xbmc. Aztán van még a Media Portal amivel ugyan azt el lehet érni mint a fenti kettővel, de és ezt most komolyan mondom ( én aki otthonosan mozog a informatikában és nem ijed meg az új programoktól és azok megismerésétől ) 1 nap alatt nem jöttem rá hogyan is kéne rendesen működésre bírni olyan össze vissza vannak a beállítások az információkat lehúzos részek stb... hogy nem is erőltettem, a többi szoftver mert van még vagy 5 mind egyszerű mint egy faék.
Mondom még 1x a lejátszó szoftver nem egyenlő egy HTPC-vel semmilyen tekintetben de főleg nem élményben ami a fő szempont egy Házimozi rendszernél.
-
slashing
senior tag
válasz
dlaccc #23649 üzenetére
Megkeresed a font-ot és lecseréled egy olyanra ami tartalmaz ékezetet, persze az nem árt ha hasonlít hozzá
Vagy amit már régen csináltam én is hogy egy fontszerkesztővel beleszerkesztesz ékezetes betűt is abba a fontba amit eredetileg is használ...c:\Users\ NÉV \AppData\Roaming\XBMC\addons\ sink neve \ font
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tudományos Pandémia Klub
- PlayStation 4
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Windows 10
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest