-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Csak félig HTPC a téma: Netflixet ki milyen módon néz PC-ről? A saját appjuk kissé döcögős képet ad 3400G procival, Edge alatt jó lenne, viszont ott csak 2.0 hangot sikerült kicsikarnom... -
törölt tag
Sziasztok!
Használ valaki DVI-D kimenetet hanghoz? Az erősítőm nem 4K képes, szóval a kép menne HDMI-n, a hang DVI-on. Ha még egy monitort is elbírna max. FHD-n, az lenne a kánaán... -
törölt tag
Sziasztok!
Mivel AMD-t nem kapni, Intel UHD630 mennyire vállalható? 4k és HDR jó lenne. A másik kérdés, hogy Intel alapú ASUS lapok ténylegesen csak 30 Hz-et tudnak HDMI-n, vagy csak "titokban" megy a 60 Hz is, mint másoknál? -
törölt tag
válasz Hattori1986 #55775 üzenetére
-
törölt tag
válasz cooi11 #55228 üzenetére
No, az LG-nél ez úgy működik, hogy amikor előhívod a menüt akkor megemeli a fényerőt. Szóval, ha kiválasztod a hdmi bemenetet, akkor meg kell adni, mi a forrás, mert pl. teljes RGB csak PC bemenetként van. Ezután elindítod a filmet a PC-n, beállítod a neked tetsző fényerőt, élességet, egyebeket, majd megkérdezi, hogy a beállításokat az összes, vagy csak erre az egy bemenetre akarod-e menteni? Valahogy így kéne legyen a Sony-n is. Szerintem ásd bele magad a manualba, vagy keress Sony topikot!
-
törölt tag
Erre a célra felesleges az Rx580, egy 3200-3400G bőven elég. Alaplap választásakor kell eldöntened, milyen video csatlakozók, hangkimenetek kellenek. (Nekem pl. fontos volt az SPDIF header, hogy tudjak koax kimenetet csinálni.) Ház tekintetében nézz rá a Thermaltake V1-re, olcsóbb, mint a node...
-
törölt tag
válasz stickermajom #54958 üzenetére
Már jó az nVidia 24p-re? Van egy régebbi gépem, kicsit ráncbaszedném, de az RX570 kicsit drága...
-
törölt tag
Sziasztok!
Régi Atom/ION-os gépet (ASUS AT3IONT-I deluxe) érdemes dedikált VGA-val korszerűsíteni? Ha igen, melyik AMD kártya lenne alkalmas 4k-ra? -
törölt tag
válasz MasterMark #54731 üzenetére
DVI nem jó 4k-ra.
-
törölt tag
Sziasztok!
HDMI 2.0-ás elosztót használ valaki? Erősítő csak 1.3-at tud, el kéne döntenem, hogy HDMI elosztó, vagy cseréljek alaplapot, amin van 2 db HDMI? -
törölt tag
válasz viperabácsi #54492 üzenetére
-
törölt tag
válasz viperabácsi #54489 üzenetére
Csak IGP. Leírás szerint minden Vega megkapta 19.8-tól.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MasterMark #54017 üzenetére
Jó néhány leírást átolvastam, de sehol sem említik. Az ASUS stx-nél láttam Dolby Prologic II-t, de az kevés.
-
törölt tag
Sziasztok!
Haldoklik az avr-em... Átmeneti megoldásként van olyan hangkártya, amely tud analógon legalább 5.0-át DD és DTS? Természetesen filmekhez... -
törölt tag
válasz Valkűr #53550 üzenetére
Gondolom, a legtöbben saját maguk rakták össze a gépüket. Nem mondtam, hogy "olyan okos vagyok", ezért is kérdeztem... Lehet, nem volt teljesen egyértelmű. Úgy gondolom, arra van a topik, hogy megosszuk a tapasztalatokat, tanácsokat adjunk. (Ahogy mindenkinek elmondjátok, hogy NVidia-t NE!) Többféle opció létezik, pl. az én igényeimnek (netezésre is használnám) azt is el tudnám képzelni, hogy jobb, ha IGP nélküli proci mellé teszek valami videokártyát.
Nos, köszönöm, hogy próbáltatok rávilágítani a dolgokra! -
törölt tag
válasz CirrMee #53548 üzenetére
Tény, hogy sokáig Amigáztam, az első PC-mben egy AMD K5-100-as proci volt, de azóta "Intelhuszár" lettem én is. Egy ideig volt is némi közöm szoftverteszteléshez, nem emlékszem, hogy a szerkesztőségben használt-e valaki AMD-t. Ígérgetés mindig volt a részükről, hogy bizony már verik az Intelt, de ez csupán marketingrizsa maradt. Tapasztalat...
Tanácsot szerettem volna, de inkább kioktatásszerű, amit kaptam... -
törölt tag
válasz CirrMee #53535 üzenetére
Tényleg valamennyire el vagyok maradva, azért is kérdezek itt.
A mérések nem jelentenek semmit?
Az AMD mindig is szépített egy kicsit... Tudom, hogy lehet megfelelő hűtőt találni, de mint írtam, eléggé korlátozott a magassága.
Hogy érthetőbb legyen: Melyik a jobb IGP, az UHD630, vagy a Vega 8? Esetleg IGP nélküli processzor, +VGA? -
törölt tag
Sziasztok!
Jó régen jártam erre, viszont most már muszáj leváltanom az Atom/ION kombót!
A processzor kiválasztásánál már elakadtam. Elsőre I3-8100-ban gondolkodtam, de látom, mostanában inkább az AMD-t preferáljátok. Ami zavar az AMD-ben, hogy még mindig jobban melegszenek, mint a hasonló Intelek. A gépház egy kazettás deck doboza lesz, ami kb. 10 cm magas, így komolyabb procihűtő nem fér be. Ó, azt majd' elfelejtettem, hogy netezős gépként is használnám, szóval, jó lenne, ha egy 720p-s online videótól azért nem jönne zavarba. MadVR nem igazán mozgat meg, 4K-t pedig azt hiszem, már alapból tud szinte minden. Videokártyát, ha nincs jobb ötlet, nem tennék bele, a gép zaja azért fontos. Szóval, szívesen vennék ötleteket, merre induljak el? Kb. 4-5 évre gondolkozom...
Előre is köszönöm! -
törölt tag
válasz cinemazealot #47648 üzenetére
"Néma gép"
Ez mindig mosolyt csal az arcomra, hiszen a legtöbb nagyobb teljesítményű HM-erősítő tápja hangosabb egy jól megválasztott ventillátornál. -
törölt tag
Sziasztok!
Még 12.2-es XBMC-t használok régi ATOM+ION-os gépen. Próbáltam a Port.hu helyett a TMDB scrapert, de nem tud kapcsolódni, gondolom régi neki az XBMC. Mire lenne érdemes frissítenem? Lehet gondom új Kodi-val a gyengécske gépen? -
törölt tag
válasz Mezga Aladár #30823 üzenetére
Most még...
-
törölt tag
válasz devil-k #29961 üzenetére
Ne érts félre, mindenképpen respektálom a munkádat! Már 3 éve én is HTPC-t használok, közben mindkét topikot figyelemmel kísérem, először még vitáztam is, mostanában csak olvasgatok, s néha mosolygok...
Igazából a hezitálók miatt szóltam hozzá, mivel a legfontosabb érv a HTPC ellen az ára szokott lenni... -
törölt tag
válasz devil-k #29946 üzenetére
a legelső hátránya, hogy 2 db Popcorn árába kerül a HTPC.
No, még mielőtt néhány érdeklődő sikítva menekülne innen ettől a mondattól, azért jegyezzük meg, hogy a Popi árából is ki lehet hozni egy egész jó kis HTPC-t.
Lapot processzorral, passzív hűtéssel 20k körül,
RAM 2x2 GB kb. 12k
Oprendszer legyen valami LINUX, filléres pendrive-ról futtatva
Jó minőségű kockatáp kb. 12k
Távirányító 3-4k
Ház már szabadon választott, pár ezresért elfogadható használt fekvőket lehet kapni, de én egy ezresért vettem két üres CD-lejátszót, némi barkácsolással költözött bele a gép.
HDD-t most ne számoljunk, a médialejátszóhoz sem adnak...
Tehát, 50-60k-ból azért megáll a történet, s használhatóságban megugrottuk a Popit... -
törölt tag
Ha tényleg pofás házat akarsz, akkor némi kézügyességgel készíthetsz mondjuk lerobbant CD-lejátszó házából. Tökéletesen illeszkedhet a többi készülékedhez. A ventilátortól ne félj, nekem egy 80-as SWIF2 húzza ki a meleget a házból (volt Kenwood CD), bár némi füleléssel hallani, de használat közben észrevehetetlen. Az biztos, hogy halkabb, mint a Pio DVD-m...
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #27772 üzenetére
Az a + fél Volt nem okozhatta...
-
törölt tag
válasz Játékos #27114 üzenetére
Na, eddig bírtam! Sokan nézegetik a számlálót, de pl. nekem még mindig Atom+ION lapom van, frekiváltáskor eldob 8-10 képkockát, aztán semmi többet. Viszont, mint tudjuk, azért korántsem folyamatos a lejátszás, néha megröccen a kép, de NINCS drop! Az a lényeg, hogy látod-e, vagy sem, nem pedig az, hogy mit ír a lejátszó...
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz dabadab #22579 üzenetére
Ezekbe a vitákba már azért sem érdemes belemerülni, mert igazából azt sem tudjuk, mit is kéne, mivel, és hogyan mérni. Létezhetnek olyan paraméterek, amelyekről még tudomásunk sincsen, nemhogy mérési metódus. Majd egyszer felfedezik azokat is, s talán okosabbak leszünk. Addig is marad az "ezotéria"...
(#22571) tom_tol Köszi, de nem hiszem, hogy ne lenne más megoldás, ezt nem a gyenge vas okozza...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Bocsi, tudom, hogy nem pont ide tartozik, de a másik topikban semmi mozgás:[link]
Köszi! -
törölt tag
válasz bajnokpityu #22324 üzenetére
"Popcorn jó haver volt, de ez azért más liga.."
Üdv a klubban... -
törölt tag
válasz slashing #17007 üzenetére
No. én ezekben nem vagyok maximalista, pepecselni inkább (számomra) fontosabb dolgokkal szoktam, de megértem, ha neked ezek is lényegesek.
regger "Már azt hittem tökéletes"
Na, olyan a világon nincs! Viszont örülök, hogy te is, és mások is egyre elégedettebbek a gépükkel! -
törölt tag
válasz Ed Parker #17003 üzenetére
"Jóbarát" Köszönöm, megtisztelsz, komolyan. Igazából nem is csak rád gondoltam, csak Tcr, regger is panaszkodik időnként, erre reagáltam. Régi motorosként megtanultam, hogy ami működik, azt használom és kész. Tudom, lenne szebb, stb, de tapasztalataimat leírtam a nem stable verziókkal kapcsolatosan.
Ez az egész skin, meg scraper téma egy kicsit olyan nekem, mint egy szépen felöltözött barátnő: Előbb-utóbb sokkal jobban érzem magam vele ruha nélkül, pucéran... -
törölt tag
válasz Ed Parker #16999 üzenetére
Olvasom, hogy napok óta gondjaitok vannak, de azt be kéne látni, hogy béta, vagy nightly build-ekkel semmi garancia nincs a problémamentes működésre. Én még mindig az alap Edent használom, semmi csicsa rajta, Avast! és Comodo tűzfal, semmiféle fagyás, tálcára ugrás, stb. nincs!
-
törölt tag
válasz Old Cyborg #16833 üzenetére
-
törölt tag
Én a foxot használom, s mostanában a flashplayer két példányban fut egyszerre, ez a safe mód, ha jól emlékszem, ezért általában régebbit használnak, vagy kikapcsolják az egyiket, keress rá, mert a Chrome-ot nem ismerem, de gondolom, azon is csak az Adobe nagyon is elszúrt szoftvere fut...
-
törölt tag
válasz #75912448 #15828 üzenetére
Ha jól láttam a Realtek felépítését, akkor két digitális kijárata van, az egyik megy a HDMI-re, a másik pedig az optikai átalakítóra. Az ITX topikban rá is kérdeztem, hogy miért ragaszkodnak a drágább optikaihoz, de ez már a gyártók titka marad. Szerintem a Realteknek már van akkora tapasztalata, hogy nem kell aggódnod. A WASAPI-val pedig kikerülhető az egész keverő és más, esetleg felesleges cubehőr.
-
törölt tag
"(fontos lenne a coax, de látom, hogy htpc vonalon ez nehéz dió)"
Olyan alaplapot kell keresni, amin van csatlakozó a koax kiépítéséhez. Nem kötelező az ITX!Ed! Persze, drágább lett, de számold le a két HDD-t, az ODD-t, meg tulajdonképpen 4 giga RAM is elég lehetett volna, s a házad sem egy "futott még" kategória! Még mindig olyan drága?
-
törölt tag
válasz #75912448 #15815 üzenetére
Még mindig nem értem, miért aggódsz. A formátumokkal nem lesz gondja, s ha elfogadjuk, hogy egy Realtek-es lejátszó jó hangminőséget produkál (mondjuk a Popi-k), akkor a legtöbb alaplapra integrált szintén Realtek hanggal mi lehet a probléma? Ha pedig komoly hangot akarsz, akkor később komoly front-end lehet belőle megfelelő kiegészítőkkel.
Ed-nek gondolom komoly hangrendszere is van, még nem reagált?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem pont kábel téma, de úgy érzem, kapcsolódik. Talán ismeritek Peak fórumtársat. Még nyáron gondja volt a TV-re kötött HTPC-je képével. Mivel ugyanolyan a TV-nk, viszont nekem más a gépem, így eljött, hogy megnézze az enyémet. Én próbáltam gondosan beállítani mindkettőt, sikerült is számomra megfelelő eredményt elérnem. Nos, ő elkezdte kb. 15-20 cm-ről vizslatni a képet. Első gondolatom az volt, hogy ez az ember nem teljesen normális, (Bocsi Peak!) aztán rá kellett jönnöm, hogy teljesen igaza van, amit én normális távolságból tökéletesnek véltem, az korántsem az, van még mit finomítani rajta. Tehát, azt is tudni kell, hogy mit nézzünk, ill. milyen hibákat keressünk.
-
törölt tag
Honnan tudod? Nekem pl. úgy 30 évvel ezelőtt azt tanították matematikában, hogy egy szám négyzete csak pozitív lehet. A fiam már olyan számokról tanult, amelyeknek negatív... A nem is olyan régi történelemben mindenki meg volt győződve, hogy nem lehet repülni... Keressek még példákat?
-
törölt tag
válasz liszi70 #15609 üzenetére
ERREFELÉ beszélgettünk róla.
(#15608) Ed Parker Azért nem kéne, hogy ennyire felhúzzátok magatokat! Én sem hittem a tápkábelekben, azóta kissé változott a véleményem, bár nem vagyok benne biztos, hogy mindig a drága a jobb. Viszont a "bebeszélem magamnak" szindrómában is van valami, amit a tesztek is igazolnak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ed Parker #15596 üzenetére
Kicsit rossz példa a HM topik. mert komoly szakmai kérdésekre szinte sosincs ott válasz, aztán téma volt a bitpontos audio-grab, no, az ottani szakértelemről is megvan a véleményem, ill. az általános vélemény, hogy a (HT)PC-k képe sehol sincs az asztali médialejátszókhoz képest, aztán kiderül, hogy a szerintük egyik legjobb asztali tulajdonképpen egy HTPC... El kell végre fogadni, hogy sem kábel témában, sem készülékek megítélésekor nem lesz egyetértés!
(#15606) &rew A méréssel az a gond, hogy nem tudod, hogy mit is kellene mérned. Az eddigi ismert paraméterek nem biztos, hogy magyarázatot adnak a misztikusnak tűnő jelenségekre.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest