-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
v.attis #10294 üzenetére
Szerintem ez esetben egyszerűbb megoldás egy Asus O!Play Mini(15k) amit a TV alá tehetsz és kezelheted távirányítóval a TV előtt ülve. Ha pedig a PC-én tárolt filmeket akarod nézni az említett minin akkor meg pendrive vagy külső merevlemezen lejátszod róla.
Egy biztos hogy én nem kábelezném át a lakást ez miatt. -
priti
addikt
válasz
v.attis #10294 üzenetére
Arra tekintettel, hogy a felsorolt csatlakozók alapján egy régi generációs TV-ről és analóg átjátszásról, azaz alacsony felbontású képről van szó szerintem a legolcsóbb megoldás egy SCART csatlakozóval ellátott DVD vagy házimozi lejátszó, ami USB-ről (pendrive) lejátsza a filmeket, zenéket. Én nem ragaszkodnék a gép közvetlen összekapcsolásához a TV-vel, mivel az S-Video kimenet képminősége elmarad a SCART-tól, távolsági átjátszás esetén meg egyenesen egy orosz rulett. Zajos, szellemképes moslék marad a képből ha nem használsz jelerősítőt, zajszűrőt, minőségi vezetéket és ez a rengeteg pénz és energia mind feleslegessé válik egy új TV vásárlásával.
Gondolj bele. Veszel egy új FullHD LCD/Plazma TV-t aminek az oldalán van egy USB csatlakozó. Abba fogod bedugni a HDD/Pendrive-ot és HD/FullHD felbontásban fogod nézni a filmet és a TV optikai hang kimenetét fogod dugni az erősítődbe, vagy a dolgózóból fogsz svideo-n pöcsölni? Szóval az új TV eljöveteléig vegyél egy lejátszót amit később el is tudsz adni.Előnyök:
-A nappaliban távirányítóval tudod kezelni a képet. Megállítás, beletekerés stb.
-Szebb képminőség, mert analóg képátjátszáskor nagyon fontos az átjátszási távolság lecsökkentése.
-Biztos hogy nem ér meglepetés, nem kell szétfúrni a lakást.
-*Olcsó megoldás.*lejátszótól függ.
Hátrányok:
-*A film avi file-ja nem lehet nagyobb 4GB-nál, mert az ilyen régebbi generációs tévékhez szánt DVD lejátszók, amiken van SCART csatlakozó többnyire olyan USB bemenettel vannak szerelve amik nem kezelik az USB-s HDD-ket, csak a peneket és azokat is csak max 4GB-os méretig.
-*A hang két RCA csatlakozóra képeződik le, így bukod az 5.1-et, hacsak az erősítő nem keveri fel a stereo jelből az ál 5.1-et.
*csak olcsó lejátszóknál, drágábbakon van optikai kimenet és kezelik az USB-s HDD-ket is, így nem kell kompromisszumot kötni, de régi TV-hez szerintem butaság drágát venni, mert a TV felbontása túl alacsony ahhoz, hogy a drágább lejátszó előnyeit élvezni tudd.
-Át kell másolni penre, usb-s HDD-re a filmet, mielőtt megnézed. -
dabadab
titán
válasz
v.attis #10294 üzenetére
A sima HDMI max 15 meterig mukodik, onnan kezdve aktiv (beepitett erositos) kabel kell.
Az FM-et falakon at nyugodtan elfelejtheted, amugy is tragikus minosege lenne.
Van eleg olcson USB1.1-es USB-ethernet-USB adapter, amivel eleg sokaig el lehet vinni az USB-t, illetve van hasonlo varazslat analog videojelre is es jo esellyel SPDIF-re is. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
v.attis #10238 üzenetére
Naigen, max valami VGA-TV átalakító jöhetne szóba.
Az S-Video gyakorlatilag kihalt, már 1-2 generációval előbb lehagyták a videókártyákról, alaplapokról...
-
canniball
nagyúr
-
dabadab
titán
válasz
v.attis #10228 üzenetére
"Amennyiben pendrive-ra teszem az xbmc live-ot azt sem lehet megoldani úgy, hogy felteszem a laptoppal a kis kütyüre és utána csak át dugom a htpc-be?"
Igen, én is így gyártottam, mert a HTPC-ben nincs ODD.
Onnantól kezdve meg már tudod ssh-n keresztül bizergálni a Linux lelkivilágát mélyebben érintő dolgokat, magát az XBMC-t meg távirányítóval. -
Advent
tag
válasz
v.attis #10226 üzenetére
Hali !
Nekem Soundgraph Imon VFD van Imon PAD távval és egér billenytyűzet nélkül nem lehet telepítést és hasonló konfigolást végezni. Az meg hogy S-video kimeneten egyből menjen ki jel a TV-re video kártya függő, volt olyan kártyám anno hogy csak a driver telepítése és TV kimenet engedélyezése után adott képet de volt olyan is amin már a bootolást is végig tudtam követni.
-
dabadab
titán
válasz
v.attis #10220 üzenetére
"1., Hogyan kell pendrivera telepíteni?"
(Ne hallgass Vladira!
)
Kiirod az XBMC Live ISO-t CD-re, bebootolsz, es amikor elindul, bedugod a pendirve-ot, a programok (pluginek? nem emlekszem pontosan) kozul kivalasztod a Bootable Disk Wizardot (vagy valami ilyen neve van, a Wizard az tuti) es az szepen felinstallalja oda, HDD-hez hozza sem nyul. (A pendrive-os install tok mas, mintha csak siman installalnad az XBMC Live-ot, direkt pendrive-ra van optimalizalva)
"2., Mekkora eszköz kell hozzá?"
Legalabb 2 GB.
-
Vladi
nagyúr
válasz
v.attis #10220 üzenetére
Meg tudod. Naja. Lehet.
1. Bedugod a gépbe. (Ha jót akarsz magadnak, akkor lehúzod a hdd-t) Majd simán telepíted, mint egy merevlemezre és kész. Beállítod biosban a boot sorrendet, első a pendrive legyen. Ha a gépbe dugod elindul, ha nem akkor ami a gépen van.
2. 1-2 gigás szerintem elég. -
Vladi
nagyúr
válasz
v.attis #10218 üzenetére
Menni fog, persze. Az xbmc lényegében csak egy media lejátszó program. Alá kell egy operációs rendszer. A live esetében ez linux. Tedd fel pendrivera te is. Ha kész, mindent beállítottál, akkor lehet tükrözni a hdd-re és kész.
Ha meg nem megy a mount, legközelebb dobj egy
sudo mount -a -v
parancs kimenetet. -
Vladi
nagyúr
válasz
v.attis #10212 üzenetére
Na szépen sorban:
win alá tedd fel ezt a segédprogramot, akkor olvassa az ext2-3 partíciókat. Bár nem ajánlott módszer, de ha muszáj, akkor elérhető.
Ha nem mountolja automatikusan, az nem baj. Csinálj neki egy könyvtárat /mnt alá, mondjuk:
/mnt/win Adsz olvasási jogot a userednek és felcsatolod az fstabbal így.Hálózaton nem lesz gond, mert a szerver operációs rendszer olvassa a partíciót. Aztán valamilyen protokoll használatával megosztod a hálózat felé. Ha win a kliens, akkor samba megosztás kell. Ha linux, akkor nfs jó pl.
De végül is minek rá win?
Ha csak csupasz media player (nagyon helyesen
) akkor az xbmc live-ot felteszed, konfigurálod és kész.
Nálam konkrétan úgy van, hogy egy pendrivera tettem fel a renszert. Igaz lassabban bootol, de utána nem lassú. Viszont keveset eszik és csendes. Aztán vagy pendriveról megy a film, vagy a házi szerverről. A szerver nfs-el osztja meg az adatot a hálózaton.
De szerintem neked ez kell majd: link.
-
Salvador20
őstag
válasz
v.attis #10189 üzenetére
hát akkor mondom: nekem van egy thermaltake ház, abban egy asus e35m1-i Deluxe alaplap, abba van bluetooth, wifi, usb 3, egy kis tuning, van egy tv tuner kártya pci-e, 8 giga ram, blu-ray lejátszó, 64gb-os ssd, 2 tera tárhely, egy 500 gigás hordozható, vettem egy új tápot, amiben csöndesebb a ventilátor, vettem egy Rii Wireless egér+billentyűzetet, hogy olyan legyen, mint egy távirányító, van mellé egy logi performance MX, meg egy k340, hogy egy usbről mehessen minden meg ha diplomamunkát kell csinálnom, akkor tudjak normálisan írni. Ez került összesen 165.000Ft-ba. Ez viszont már tényleg teljeskörű, mindnt tudok vele csinálni,amit egy normális géppel.
Ja a képernyő. Az pedig egy lg 42lk450, teljesen jó, nem kell nekem internet, meg stb, arra van a htpc.....
ez így teljeskörű, csak akkor megszaladsz az árral,bár itt azt már nem említetted...
-
sb
veterán
válasz
v.attis #10184 üzenetére
Nyilván ha PC-ként akarod használni arra bill+egér kell, de HTPC-s szoftverhez jó a bill, sőt jobb, kényelmesebb.
XBMC progit nézd meg, ezzel kb. tökély filmezni. Mind a lejátszás, mind a médiatár. Engem nagyrészt ez vitt a HTPC felé a sima lejátszóktól. Csak beállítok letöltésre valamit és aztán megjelenik a library-ben leírással, poszterekkel, együtt... csak egy play-t kell nyomni.
-
Salvador20
őstag
válasz
v.attis #10177 üzenetére
én egy ac ryan playon hd miniről, váltottam, nem is igazán váltás, csak mellé, a másik tévéhez.
Na lássuk, össze lehet-e hozni valamit 50-ért:
ASROCK E350M1:24.800 Ft
LCPOWER LC-1360mi 75W: 12.387 Ft
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz: 5.388 Ft
HITACHI 1000GB 7K1000.C 7200rpm 32MB SATA2 HDS721010CLA332: 12.687 Ft
Összesen: 55.262 FtNa és akkor most túllógunk 5.262 Ft-al, amit el tudsz használni az évek folyamán windows 7 alatt futó bármire, legyen az office, "pár játék", stb..stb..stb...
Az árakat az iPon-tól néztem, csak nehogy az legyen, hogy nem is ennyibe kerül valami....
Meg vagyok elégedve a brazossal is, mindent tud, amire szükségem van, lehet, hogy ezt fogom használni első rendszerként is. Annyi, hogy, ha rágyúrsz, akkor egy ssd-t is tudsz hozzá rakni rendszervinyónak, az már tényleg több, mint elég.....Ja a zaj, ott lesz a kis ventilátora az asrocknak.....ezzel együtt kell élni, bár többek tapasztalata, hogy a vinyót hallani, nem a ventilátort...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Házimozi belépő szinten
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Óra topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Delta Force (2024)
- Hyundai, Kia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest