- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
Peetry #21126 üzenetére
cekkk válasza alapján akkor tényleg elég a Llano is, max. csak az FM1-es foglalat miatt a későbbiekben csak lappal együtt tudsz majd procit cserélni, bár nem tudom, hogy pár éven belül milyen áttörés lesz a filmek felbontásában, de 2-3, max. 5 évig szerintem biztos kiszolgál majd a Llano is.
Használt dolgok között nem nézelődtél? Itt Hardveraprón is találni jó vételeket. Szerintem nézz körbe.
-
gorbep
senior tag
válasz
Peetry #15445 üzenetére
pl: [link]
Én az enyémet a Ramiris-nél vettem: [link]
Most ezt találtam hasonlót ott: [link] 42 830 JMF
Ed Parker: Soundgrap-ost! De látom Cekk gyorsabb volt!
Ja és az enyémben 24e-ért a VFD+Táv+Táp is benne volt.....100-at kellett volna vennem, most eladni. és akkor építhetnék 5.1-et Focal Utopia-kból
-
cekkk
veterán
válasz
Peetry #14654 üzenetére
Szerintem nem. Talán ha tudsz a tévébe olyan kártya olvasót tenni, ami CI+os akkor esetleg, meg persze ha van benne dvb-c tuner.
De ebbe a CI+ kártya olvasós dologban nem vagyok biztos, hogy létezik ilyesmi. UPC-s topik nincs véletlen, lehet ott jobban tudnak segíteni.
-
drdr
senior tag
válasz
Peetry #14588 üzenetére
Mindenképp próbáld meg a tv-t először vmi olcsóbb cuccal ami BDA kompatibilis. Media portállal van rá fórum is.Az XBMC nightly buildje-ben elvileg benne a pvr. Szóval menni-e kellene a dolognak. Lehet a hosszúhétvégén én is letesztelem újra, hogy mi fejlődött (de mint mondtam, féléve próbáltam, de akkor is ígéretes volt, de akkor nem ruháztam be újabb tv karira).
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Add-on:MediaPortal_PVR_Client
és a hogyan:
http://www.scintilla.utwente.nl/~marcelg/xbmc/mppvr-doc.htmlhttp://www.youtube.com/watch?v=yZOueGYb-6w
...és nem mellesleg, amikor próbáltam, a DVB-T-nek meglepően jó képe volt...
-
Vladi
nagyúr
válasz
Peetry #14578 üzenetére
Ha htpc-t választod, akkor figyelj oda a tervezésre. akkor lehet szívás, ha átgondolatlanul ugrassz neki.
De ilyen szívás lehet asztali lejátszóval is. Ugyan akkor mindkét választás jó lehet.Ami szerintem a htpc erőssége az a szoftver. Mert sokkal tágabb keretek közt mozoghatsz. Egy egész os van alattad, ami több lehetőséget biztosít. Nameg a fejleszthetősége. Ha egy tv kártyával bebuksz, még mindig vehetsz másikat. pl.
-
törölt tag
válasz
Peetry #14570 üzenetére
TV nézéshez nem kell HTPC, timeshift-et tud a legtöbb TV egy rákötött HDD-vel, felvenni szvsz. felesleges, a neten minden fellelhető. Tudtommal pont az XBMC tv-kártyákat nem igen támogat, de gondolom van rá más szoftver. Ha van annyi "sütnivalód", hogy tudsz szoftvert telepíteni és használni (Miért is ne lenne?), akkor jobb választás a HTPC. Ez nem is kérdés.
-
Mercutio_
félisten
Kérlek olvasd újra és próbáld ételmezni a hozzászólásomat
, és látni fogod, hogy egyrészt még csak gondolkodom melyik megoldást válasszam (eddig úgy néz ki az első verzió olcsóbb és kényelmesebb), másrészt az a lap az általam felsorolt feltételek közül több dolognak sem felel meg
-
band1103
őstag
Ha már van neked egy "u nélküli" akkor persze hogy nem érdemes váltani. De ha most váltasz 939-ről vagy régebbiről akkor csak ezt érdemes választani. A felár azért van mert ugyan ránézésre minden ugyanott van de műszakilag át van tervezve a lap. Jobb tervezés, jobb alkatrészek +1-2 uj technológia. Eredmény: stabilabb, kicsit energiatakarékosabb a jövőre nézve bios szinten jobban fejleszthető lap.
tothl: Az a proci már kétmagos nem? Mert akkor szinte már sok is! Azért vagy szkeptikus egy kétmagosra mert egy egymagos 3700+-os cpu nem vitte? Nem kell félned!
Ráadásul olyan cpu már nincs is. Régen volt de átszámozták már nem? Beírnád az adatait?: Frekvencia - L2 Cache - Core Name - Wattage - System Bus(MHz) -
band1103
őstag
Szvsz ne az asus-t válaszd. A delux lapjai jók de a 25ezernél olcsóbb kategóriában nagyon szerencse kérdése hogy ne legyen kuka.
Én is a gigára szavaznék de a GA-MA78GM-S2H helyett javaslom a GA-MA78GM-US2H (Rev. 1.0) -es deszkát mert többet tud de ugyan úgy mATX. Már kapható!zhagyma:Jó alternatíva de drágább.
-
bikmakk
tag
Azt, hogy miért, már leírták előttem, itt van pár konkrét lap a teljesség igénye nélkül. Jelenleg én ebben a két gyártóban szoktam gondolkodni ha gépet rakok össze.
AMD 780g chipsettel:
ASUS M3A78-EM, GIGABYTE GA-MA78GM-S2H, ASUS M3A78 PRO, GIGABYTE GA-MA78GPM-DS2H (van még jó pár...)AMD 790gx chipsettel:
GIGABYTE GA-MA790GP-DS4HnVidia GeForce 9300:
ASUS P5N7A-VMnVidia GeForce 9400:
GIGABYTE GA-E7AUM-DS2HHTPC célra ezek nagyjából ugyanazt képesek nyújtani. Ha már játszani/non-stop letölteni/mATX méretű vagy valamilyen más irányba is eltolódik a dolog, akkor aszerint célszerű választani. Én csak az enyémről (lásd az aláírásomban) tudok véleményt mondani, teljesen elégedett vagyok vele.
Szerk:
És tényleg, ott van az intel G45 chipset is, az egyel lentebb említett lap sokáig nálam is esélyes volt a mérete miatt, csak aztán nem találtam hozzá nekem megfelelő házat. -
zhagyma
őstag
Itt egy az inteltől is a választék kedvéért: [DG45FC mini-ITX]
-
band1103
őstag
"...Szóval milyen deszkát tudsz ajánlani, aminek a GPU-ja támogatja a HD lejátszást?..."
Intel fonton nem vagyok otthon de a AMD-nél ha erős GPU-t akarsz akkor 780G-790G-s deszkát keress. Ezek 85%-ban jók HD tartalomra. Ha olyan lapot keresel amin olyan gpu-van ami 100%-osan kezeli a HD tartalmakat akkor várnod kell több mint fél évet a ati uj 880g-s chipkészletére.
Egyébként rosszul gondolod hogy aktív hűtés kell a GPU miatt. Én még nem láttam 780G-s lapot aktív chiphűtéssel mert nem kell neki.
-
wassermann
addikt
... Nem mozgok otthonosan a témában ...
A HDMI és az SPDIF digitálisan küldi a hangot. Emiatt a hangkártya szerepe leegyszerüsítve egy ethernet-csatolóhoz hasonlít. Ha nem használsz mikrofont vagy Line-In-t akkor az egész rendszerben egyáltalán nincs analóg jel.
Emiatt már semmi jelentősége az analóg technika miatt elterjedt szokásnak, hogy a külön hangkártya jobb! A digitális jel miatt ugyanaz lesz az eredmény bármit használsz...Teljesen hasonló a HDMI-s VGA is. Ha egy alaplapi integrált cucc boldogul az 1080P-vel, akkor igazán nincs olyan érv, hogy miért ne lenne használható. Ennek az oka, hogy itt sincs jelátalakítás, a HDMI digitálisan küldi át az anyagot a monitornak vagy TV-nek.
-
bikmakk
tag
És ha vennél egy HD lejátszást támogató integrált GPU-s alaplapot, az nem lenne elég? Akkor nem kellene plusz videókari és plusz hangkártya. (Utóbbi mondjuk szerintem ígyis-úgyis teljesen felesleges.) És akkor egyből menne minden HDMI-n, bár pontosan nem értem mi a végső célod
-
Magnat
veterán
Jaaa, az más
Annyira én sem vágom a pitét, a 386 óta ez az első amd konfigom, ez is csak a 780g miatt
Bár hd filmnézés közben sem zabál fel túl sok memóriát sem az mpchc, sem a kmplayer, én azért nem adnám 1 giga alá, már csak azért sem, mert nem túl drága a ram szerencsére.
Szal ahol én változtatnék a konfigon: 1 giga ram, 4850e cpu, max 300-as táp (12 centis ventivel, ha megoldható). Jah és persze minimum 500 gigás hdd. A tuner kártyák terén sajnos semmi tapasztalatom nincsen.
-
Magnat
veterán
Szia,
én a helyedben a Thermaltake CL-P0391D Ruby Orb cooler helyett inkább vettem volna egy dobozos 4850e cpu-t, meg még 512 ramot. Vincsiből sajna a 40 giga nem sokra elég, de azt később majd bővíted.
Mod: Jah és tápból is bőven elég lett volna egy 300 wattos vgay még kisebb.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ha drágállod a HTPC házakat, gondolkodj el egy Thermaltake Tuba házon. Nekem ilyen van. Ezzel az egyedüli problémákat az okozhatja, hogy BTX ház és BTX alaplap kell hozzá. De én BTX mániás vagyok, és vettem egy használt alaplapot 3000-ért ami a célnak tökéletesen megfelel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Google Pixel topik
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- TV antenna és jelerősítés
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest