-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Salvador20
őstag
válasz
kisgyerek85 #14506 üzenetére
igen, vegigneztem az egyorasat
-
Salvador20
őstag
válasz
Enszuke #14484 üzenetére
Mondj már egy filmet légyszi, olyan rls-t, ha kell priviben, ami nem megy szerinted rajta, kipróbálnám, mert nem találkoztam még olyannal,ami szaggatott volna.
A melegedéssel nem értek egyet igazából, mert 48 és 65 között mozog az én gépem hőfoka hd filmekkel is (xbmc DXVA bekapcs.)
A procira igaz, amit írtál, de kb böngészésnél tud akadni, ahol nem segít rá a vid kari
-
Salvador20
őstag
válasz
Salvador20 #11951 üzenetére
sikerült, szép
-
Salvador20
őstag
Valaki el tudná nekem mondani, hogy mi az az openelec? Nem látom a lényegét, olvasgattam róla, ez egy op rendszer lenne, amire tudok xbmc-t rakni, hogy gyorsabban menjen?
-
Salvador20
őstag
válasz
slashing #11867 üzenetére
már fölraktam tegnap, mármint a mostani időponthoz tegnap.
Sajnos nem vált be a külső kereső, mert nagyon nagy böszmeségeket töltött le azokhoz, ahol magyar cím volt és volt benne bővített latin betű. Ez kb 250 file, úgyhogy most azon leszek, hogy átírjam a címeket sztem. -
Salvador20
őstag
válasz
slashing #11862 üzenetére
nekem tökéletes angolul is, el is indítottam a media companiont, hogyan tudom majd bekerestetni az xbmcvel az így létrejött adatokat? Csak elindítom a scrappert és keres a gépen? Vagy akkor megint netről kezdi? Mert most csak úgy rakja be, ha egyenként megnyitom a filmeket xbmcben, akkor előjön és bele is rakja a médiatárba, de amugy nem
-
-
Salvador20
őstag
az xbmc-t hogyan tudnám rávenni, hogy az artwork downloaderrel letöltött fanartokat használja? Mármint automatikusan, mert elég sok idő egyenként betallózni
-
Salvador20
őstag
válasz
Salvador20 #11830 üzenetére
ne válaszoljatok! Hosszú volt a neve, megoldódott
-
Salvador20
őstag
üdvözletem, XBMC ezt produkálja az egyik filmem lejátszásának megkísérlésekor, ez mit jelent:
16:05:53 T:920 ERROR: InputStream: Error opening, D:\XYZ.mkv
16:08:08 T:4368 ERROR: CDVDDemuxFFmpeg:pen - error probing input format, D:\XYZ.dat
16:08:08 T:4368 ERROR: CDVDFileInfo::ExtractThumb - Error creating demuxer -
Salvador20
őstag
lp mindenképpen?
illetve milyen videó megjelenítésre gondolsz? Az új 2160p szabványt akarsz futtatni rajta? Filmet már a mostani is jól fog neked lejátszani. Ha meg játékra kell, akkor belefér, a proci biztos elbírja, nem fogja pihenni küldeni.
Én inkább egy 6570-est vennék akkor, abból is van lp -
Salvador20
őstag
Nagyon képzetlen vagyok, az e350 az FM1 tokozású? Ja megvan, FT1....csak azért kérdezem, hogy egy ilyen kozuti vagy shuriken rámenne-e, de így gondolom nem
-
Salvador20
őstag
Valaki tudna nekem egy képet keresni az Asus e35M-i Deluxe alaplapról, amin nincs rajta a heatsink. Szeretném megnézni, hogy vannak a dolgok alatta, de nem akarom az enyém szétszedni miatta. Nem igazán lelek netországban
-
Salvador20
őstag
csak nekem írta ki az xbmc, hogy a port.hu kiegészítőt működésképtelennek nyilvánították?
-
Salvador20
őstag
válasz
#03969024 #11524 üzenetére
Érdekelne valami, ha esetleg kipróbálnád:
Rakd az xbmcben, hogy képfrissítés hangolása a filmhez. Utána indítsd el a bögésződet (chrome, firefox stb).
Indítsd el az xbmc-n a filmet, ami eddig szaggatott. Hagyd, hogy menjen, közbe alt+tab-al lépj át a böngészőbe, majd megint alt+tab-al vissza az xbmc-re.
Megjavult így? -
Salvador20
őstag
válasz
liszi70 #11508 üzenetére
ha így szeretnéd, csak videóra,akkor jól jársz egy integrált procissal, pl brazossal, abban jó videókártya van, filmeknél már rásegít, sztem egy fél éven belül már az internetes böngészést is gyorsítani fogják, a chromenál bétába már benne is van a gpu által gyorsított oldalbetöltés. A brazosnál inkább a proci a gyenge sztem
-
Salvador20
őstag
válasz
canniball #11493 üzenetére
Gynús volt nekem ez a sok értetlenkedés, így megnéztem és valahogy összekavarodtam, te a silverstone-s házat linkelted én meg végig ezt néztem
(#11494) NTX: Öregem én boldog lennék, ha tálcán tudnám tartani, nálam pont fordítva van, ha alt+tab-ozok is, akkor is ott marad a háttérben, nem megy le tálcára
-
Salvador20
őstag
válasz
Mezga Aladár #11487 üzenetére
mödőképes
-
Salvador20
őstag
válasz
kisgyerek85 #11423 üzenetére
én most kész konfigot nem írok. A prodigy egy nagyon jó lejátszó lesz, ha kész lesz teljesen és utóléri magát.
Nem teljesen tiszta, hogy a 2 terás vinyóra akarsz oprendszert rakni? Vagy amellé kéne még valami?Egyébként:
Alaplap: AMD-s: ASROCK E350M1 vagy ennek az usb 3-as változata
Inteles: Sztem nem érdemes, mert iszonyat drága lett.
Meg valamilyen ram, 2GB, 10K-ért valami ház, paneltáppal, aztán 60.000-ből hadd fusson a torrent.
A többiek mondanak majd még pár dolgot hozzáJa távirányítónak meg itt van ez, nekem nagyon bevállt: [link]
-
Salvador20
őstag
ha már följött szóba a videókártya. Milyen karit tudnák venni, valami erősebbet, ami egy slotos? Tehát a hűtője nem lég ki pl. A tápban van 1 db pci-e csati, ha nagyobb lenne a fogyasztása.
-
Salvador20
őstag
válasz
canniball #10647 üzenetére
ez valszeg így lesz, még nem szabad hozzáférésű ez a kártya, sok országban már éves díjért kiváltható. (pl nekünk van egy TVÚ SAT kártyánk, éves 120euróért).
A t-homeot is próbáltam már, az sem engedi....fölismeri a kártyát a mezei gép, de kiírja, hogy érvénytelen kártya -
Salvador20
őstag
az xbmcben hol kell piszkálnom, hogy a jobbra-balra (előre-hátra) seek ne ugorjon 45 mp-et, hanem csak mondjuk 10-et, 5-öt?
-
Salvador20
őstag
válasz
Enszuke #10382 üzenetére
jaj, én azt hittem, hogy a 6310 nem támogatja ezt....mert észrevettem egy olyat,hogy beállítom a 24p-t xbmc alatt és elkezd lassítva lejátszani, ezelőtt nem volt ilyen probléma, kb amikor a karib tenger 4-et néztem, akkor jött elő
lassú lejátszás, de szaggatva is játsza, ez mi lehet?
-
Salvador20
őstag
válasz
dabadab #10373 üzenetére
én pedig a hangtalansága miatt vettem ezt a 350-es be quiet!-et, alig van hangja, meg van rajta pci-e csati is későbbre. A 220W-os TTre pedig rá volt írva, hogy nagy terhelésnél rendesen bebőg a ventije. Na most, ha nem volt leterhelve a táp és ez az alapjárata, akkor nem akarom tudni, hogy milyen hangja van, ha még melegszik is
-
Salvador20
őstag
válasz
Salvador20 #10368 üzenetére
lehet nem cseszegetem, jó ez így, alig hallani a ventit
-
Salvador20
őstag
válasz
dabadab #10358 üzenetére
ez érdekes, hát most már így utólag lehet paneltápos házat kellett volna venni, csak abban kevés volt számomra a hely, meg ritkás az optikai meghajtós verzió,de szem előtt tartottam azt is, hogy "futureproof" legyen (mármint a ház, meg a táp). Ebben benne van később valami erősebb procis gép (gondolom fog még fejlődni a számítógép ipar) Nem érzem úgy, hogy rosszul döntöttem volna a be quiet! sfx-el, a gyári TT tápot le kellett cserélni, mert botrányosan hangos volt a ventije.
-
Salvador20
őstag
válasz
Viktoár #10353 üzenetére
én nem tudom, úgy tudom, hogy tartalmaz minde codecet
(#10352) dabadab: Egy teszben 42W-ot írnak
-
Salvador20
őstag
válasz
Viktoár #10350 üzenetére
nem hinném, mindenhol ezt csinálja az xbmc-n belül?
én szívem szerint kipróbálnám media player classic home cinema alatt is, abban benne van minden codec, ha ott is halk, akkor más lehet a probléma.
Másrészt, ha codec hiányzik, akkor egyáltalán nem menne a hang sztem.....
-
Salvador20
őstag
válasz
python1 #10348 üzenetére
ELVILEG! 45-50W-os fogyasztást mértek vele, egy merevlemezzel, 2 gb rammal, terhelésen. nekem egy 220W-os thermaltake volt alatta, de olyan hangos volt a ventije, hogy lecseréltem a 350W-os Be quiet!-re....
Hangkártya sztem nem fogyaszt sokat, mindegyik pci-e X1, nem hiszem, hogy 15W-nál többet vesz föl.
Ha külön vga kártyán gondolkozol, akkor annyit tudhatsz, hogy ha nincs pci-e csati a vga kártyán, akkor biztos, hogy 75W-os fogyasztás alatt van. Aztán össze is tudod rakni az alaplapi atit, meg egy másik videókártyát, vagy le is tilthatod. Ez mondjuk a legrosszabb esetben is 150W, de ezt a kijelentést már sztem támadni fogják a fórumon.szerk.: Volt már olyan itt a fórumon, hogy leosztott érte, nekem állt, hogy nem ilyen egyszerű, mert az alaplapra még kéne proci meg videókártya is
-
Salvador20
őstag
válasz
Mexy91 #10289 üzenetére
én ajánlanám az Xtreamer Ultra-t, az mindenre megfelel, hibája, hogy nincs még benne merevlemez. Cserébe viszont kapsz hozzá jópár más kiegészítőt, amik egytől-egyig hasznosak. Ez kb 82.000Ft+merevlemez+Windows 7
Annak megfelel, amit írtál. Mondjuk az autocadnak nem tudom mi az igénye, de ha jólsejtem ez valami tervező program lehet és én úgy tudom, hogy annak a processzor igénye magas, abból pedig nincs elég egyik ion os vagy brazos rendszerben sem.
Ja, hopp, most olvasom, hogy vinyód van, akkor ez fantasztikus
xtreamer ultra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest