- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Sh4rKy #11092 üzenetére
Tudtommal AMD (ATI) PCI verzióban nem tud DXVA-t...
Marad az nVidia 8400 GS PCI verzióban (elvileg még van 8500GT, 8600GT, de azok többet is esznek), de sokan szívnak vele.
Ja, és ha egyáltalán még tudsz venni ilyet valahol.
Ráadásul win7 ajánlott HD-zni...Ha ilyen kártyát nem tudsz olcsón (újan simán 10 ezer feletti), használtan szerezni, akkor tuti kukáznám a régi gépet vagy eladnám párezerért...mert alaplap+proci+ram újonnan is megáll 25ezerből is a HD-zéshez.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
pity-putty #11050 üzenetére
Biztos, hogy HTPC-t akarsz?
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
pity-putty #11046 üzenetére
Ez nagyon nem stimmel:
"A drivereket a gép telepítő CD-jéről feltettem, a WIN7 nem talált a videokártyához újabbat a neten."
Javaslom ezt.
XBMC-ben be kell állítani a DXVA-t, és a képfrissítést állítását a videóhoz.
TMT5-ben is be kell valamit, nekem azzal is ok.
Igaz nekem ION 1-es gépem van, Zotac ZBOX HD-ND02, 2x2GB DDR3, és 32bites Win7 Ultimate (minek a 64bit...).Mellesleg gondolkodom az OpenELEC-en is.
Mostanában előfordul, hogy alvó mód után kell egy XBMC restart, mivel van, hogy visszatérve, ilyenkor nagy lesz a proci kihasználás, és szaggat a HD.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Osibaa #11042 üzenetére
Nem, ez volt az: Point of View Mobii ION miniPC Sydney: ION-CS330-1, alacsonyabb mint a Tokyo.
Ez is pont ugyanaz mint a többi amit írtál
Alapból a chipseten volt venti, amit egyből cseréltem valami halkra.
Oldaról a nagy venti is megindította a légmozgást.
Meg a tápban is volt venti csere, mert az is vacak volt pár hónapra. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Osibaa #11040 üzenetére
Nekem is volt ilyen házam (Point Of View mini PC).
Az egyik oldalába ment egy 12cm-es venti, pont befért szemből jobb oldalra, vmi winyóhely volt kiképezve (adtak is 2db műanyagot ahhoz) és ok volt 1db HDD-vel.Jabocs, most nézem a proct...nekem Atom+ION-os lappal...szal lehet komolyabbat nem tennék bele.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
Bitlisz #10816 üzenetére
Úgy néz ki van már C-50-es mini PC, az EeeBox PC EB1020
Csak sajnos kb 2x annyiba kerül mint kéne...pláne a mostani EUR-al... -
Bitlisz
aktív tag
"...codec csomagot telepíteni hogy lejátssza normálisan a BD50-et vagy BD25-öt"
Pl a Daum PotPlayer-t csak felteszed és bárminemű hekkelés nélkül visz mindent (igaz a felülete nem tud magyarul). -
Bitlisz
aktív tag
Szerintem P3
-
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
tigipuf #10815 üzenetére
Itt vettem.
Ja, Windows 7 Home Premium 32bites van fenn (gyári winyót el sem indítottam, ment a vitrinbe). Tettem bele SSD-t, +4GB RAM-ot.
De nem HTPC-nek használnám, csak érdekelt mit tud ezen a téren.Megmértem, és max 17,5W (ennél többet nem sikerült fogyasztatni vele a prime95+több youtube video
).
Wifi bekapcsolva, kijelző kikapcsolva az idle 7,5W (ugyanez kikapcsolt wifi, de LAN kábel bedugva 6,8W).
XBMC mkv lejátszás (wifi-n) 1080p 14W (LAN és kikapcsol kijelző 10,4W), 720p 12W (LAN és kikapcsol kijelző 9,6W).Nem lenne rossz ötlet, ha egy ilyen AMD C-50/C-60-at leintegrálnának passzív hűtéssel mondjuk fél/harmad Mini ITX méretre.
Lehetne rajta 1 mem foglalat, 1-2db SATA, 1-2 USB, (Gigabit?) LAN meg HDMI csatival.
És mindezt adnák max 20ezerért -
Bitlisz
aktív tag
Kicsit drága lehet HTPC-nek, de van kijelző....szal:
Annó volt egy kérdésem amire nem kaptam választ, de most saját szememmel meggyőződhettem.
Szóval zökkenőmentesen viszi az AMD C-60 az XBMC-vel az 1080p-s videókat (Acer Aspire One 522).
24p/50p/60p nem akadály a deinterlace, éd az utófeldolgozás sem.
Annyi még, hogy be kellett állítani, hogy a videó fps-hez szinkronizálja a kijelzőt.
Hangot is kiteszi amit tud, pl XBMC a DTS-HD esetén a DTS magot tolja (várható volt, de gondolom TMT kitolja azt is).
Max kb 65% volt a proci (60p, deinterlace, utófeldolgozás legjobb DXVA, átlag 30-40%) Blu-Ray fájlokból is megy a lejátszás, max kicsit lassabban puffereli be. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
MZperX75 #10794 üzenetére
Hehe, ez a jobb klikk...hidd el vágom a témát
Igen, próbáltam a prioritásokat, de anno, linux alatt ez nem volt olyan egyszerű.
De nem lett jobb...gondolom a le/feltöltési sebesség is odatett neki.
Rájöttem, hogy nem lehet mindent megoldani a beállításokkal.
Sok lett a winyó is, nem akartam a TV mellé nagy, hangos gépet...a mindent egy (kis) gépen dolog több kompromisszummal járt mint gondoltam.Azóta "migráltam" külön HTPC és "NAS".
Jobb ez így, sőt, szerintem ideális, mert kb 1 éve megy, és nekem is tökéletes.
Nameg a bill/egér a fiókban pihen, mindent távirányítóról intézek. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Enszuke #10790 üzenetére
Az előfordult velem anno, hogy ha ilyen rengeteg szálon volt belőve (500),
vagy sok fel/letöltő volt, akkor rendesen használta a procit, de haszna nem sok volt.
Ez ubuntu meg Atom N330+ION alatt volt, és a videó is be-be akadt.
Le kellett ésszerű értékekre limitálni.
Asszem 20 torrent, 300szál, torrentenként 50kapcs, sebességet is levittel a netkapcsolatom 2/3-ra, hogy azért mellette lehessen webezni (60/6 UPC). -
Bitlisz
aktív tag
Esetleg ajánlanám a HomeSys szoftverét.
TV része egész jó, szal egy próbát megérhet (kb olyan mint XBMC, de tud tunert kezelni).
Fórum itt.
Ez viszont tudtommal a Blu-Rayt menüvel nem viszi (fájlokat vitte).
Mielőtt kérdeznél, én vagy 1éve próbáltam, de kábeles UPC-m van és az csak az ő beltérijükkel megy...PC így kizárva. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Enszuke #10571 üzenetére
Az nem lehet, hogy mindenre van több jó megoldás is?
Az univerzális és célgépnek is megvannak a gyenge pontjai.
Egy biztos, hogy HTPC-t nem kell gamer gépnek építeni, ha nem játszol (mármint komolyan)...Szerintem tök igaza van mindenkinek, csak más-más szempont fontosabb.
Amúgy meg ez jutott eszembe.
-
Bitlisz
aktív tag
De nekem nincs problémám a 24p-vel, megy oszt csókolom.
Ebben nincs kompromisszum (nézd meg a cuccom, és meglátnám, ha gond lenne vele).
És semmit sem szarakodtam, egyedül a távirányítót, de az se lett volna muszáj (de én akartam egy gombos felirat/hang váltást XBMC alatt).Nekem az összes kipróbált médialejátszónál idegesítő hibák és kompromisszumos megoldások voltak. Pedig volt nekem WDTV (2hónapig), Xtreamer (félévig), HDI DUNE HD Smart B1 (3 nap múlva ment vissza) és volt nálam Asus OPlay, néztem okosTV-t (pana/samu)...
Bő 2év ION használat alatt (1 év linux, 1 év windows) több száz, ezer SD/HD filmből 2db-volt amivel akadt, ebből az egyikkel az i5-ös laptop is akadt. -
Bitlisz
aktív tag
Nálam is SSD van (de nem a leggyorsabb), nem valami gyors fajta, de legalább 2x gyorsabb a boot...mondjuk én inkább altatom. Program indítás is jóval gyorsabb (XBMC, TMT). De majd megírom szám szerint most mennyi..
Az ION meglehetősen melegszik ebben a kivitelben, viszont az ssd-t annyira nem kell félteni mint a winyót. Így a beépített ventit lejjebb vehettem BIOS-ban, hogy halkabb legyen. -
Bitlisz
aktív tag
Pedig viszonyítva az összes általad említett dologgal szemben a HTPC a legkevésbé kompromisszum mentesebb...
Mondom ezt úgy, hogy lassan 1 éve elégedetten használok egy Atom+ION chipes cuccot (ZOTAC ZBOX HD-ND02 + 2x 2GB DDR3 RAM + 40GB Intel X25-V SSD, Win7Ultimate64bit).
És 24p-vel sincs gondom XBMC és TMT alatt (utóbbi csak a HD Audio miatt, egyébként Linux lenne).
Pedig semmi trükközést nem követtem el. (max a távirányító hangolás) -
Bitlisz
aktív tag
válasz
canniball #10246 üzenetére
Valami: Model No.:LPI-PCRC, Brand Name: LPINTE
Max betanulós RAW módban megy.
Megjegyzem volt ehhez hasonlóval dolgom, de a kukában végezte, emiatt is...RAW módban iszonyat lassú volt a Harmony 555-el, főleg könyvtár lépegetésnél, kb 1sec/lépls volt a max.
Oszt vettem egy olyat ami tuti megy XBMC-vel: "Noah Company MediaGate HA-IR01SV"
Igaz Windows alatt ezt is hekkelni kellett... -
Bitlisz
aktív tag
válasz
v.attis #10238 üzenetére
Naigen, max valami VGA-TV átalakító jöhetne szóba.
Az S-Video gyakorlatilag kihalt, már 1-2 generációval előbb lehagyták a videókártyákról, alaplapokról...
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
dabadab #10144 üzenetére
Halkan jegyzem meg (á, nem dicsekvésből, csak másnak a példámon okulásként), én is szenvedtem annó a mindent egybe megoldással (miután kiszenvedtem magam a médialejátszókkal...), meg ki is nőttem a sok winyó miatt...
De most már (év eleje óta) csak is a HTPC SSD-vel + a NAS-nak használt gép, sok winyóval nem a TV közelében kombóban hiszek.
Sőt, ráadásul ez mind Wines (NAS-on Win7Prof, hogy a szoftveres RAID menjen)...pedig linuxoltam is sokat (a mindent egybe gép is ment azzal), de ezt felrakom, oszt megy, nem kellett sokat szegelni rajtuk. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Enszuke #10047 üzenetére
Na azért ez erős volt, nem picit:
"Szerintem tul "draga" az ion, brazos korlatozottsaga. Ugyan ezt a korlatozottsagot kapod egy 10-20k-s mediaplayerben, toredek fogyasztassal. A hibakrol altalaban akkor irnak, amikor mar megszabadultak a geptol."Nekem tökre bevált az ION mint HTPC, pedig rohadtul kényes mindenre.
Nem egy médialejátszót próbáltam, de egyik sem ér fel az erre felépíthető rendszerrel.Az Intel 775 Exxx szériás procik fogyasztásban okésak. ezt elismerem.
De a rá integrált VGA egy kalap kaki. Nem valami fényes a képe sem, kapcsolgathatsz te mindenféle szoftveres utófeldolgozást...és ugye a 24p is hiányzik (persze van akit ez nem zavar...a többség valójában észre sem veszi)
Ja, és keress már egy HDMI kimenetes S775 lapot amin a HDMI-n kijön amit csak akarsz (nem csak sztereó) hang...Brazos-on a HD Audio, és ION-on legalább LPCM 7.1 (24bit/192kHz) is kijön.
Abban is egyetértek, hogy ezek max egy már belassult (sajnos) nagymaminak jók netre,
aki csak 1-2 oldalt néz kis felbontáson. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
encore22111 #9851 üzenetére
A sima divx-es videónál jobbna fog tűnni, de semmi értelme HD-t így lejátszani, max ha csak úgy van meg...
-
-
Bitlisz
aktív tag
Gondolom Win7 van, és a "...hang maradt, de hang nincs" azt jelenti, hogy a hangra használt kábel maradt (sztereo RCA?).
Most szerintem a HDMI-n szeretne szólni, szerintem az alapértelmezett hangeszközt állítsd át (a hangerőbeállításon jobb klikk, majd lejátszóeszközök) erre (vagy amin szól).
A legtöbb TV csak a sztereót ismeri, ilyenkor érdemes kivenni a pipát a HDMI-n a támogatott formátumok alól, és a lejátszó programban lekeverést engedni (nem "passthrough").Jameg mégegy, némelyik kártya telepítéskor letiltja az alaplapi hangot. Ezt újra kell engedélyezni a BIOS-ban (Onboard Audio->Enabled)
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
viperabácsi #9794 üzenetére
HTPC-be minek tuning RAM?
Amin nincs hűtés az nem értelmes RAM?
Miért kéne neki tájákozódni arról hogy az összes alaplapgyártó betartja-e az ajánlásokat?
Egyáltalán, hogy lehet így hiányos információk alapján véleményt alkotni?
pfff -
Bitlisz
aktív tag
válasz
viperabácsi #9792 üzenetére
Te most a memóriagyártóra vagy kire gondolsz?
Miért árulna szrt, a választék nagy.
Tuning memóriához torony hűtés dukál...
Az az igazság, hogy én még sose használtam hűtőbordás memóriát, és jól megvoltam nélküle... -
Bitlisz
aktív tag
válasz
viperabácsi #9790 üzenetére
Jobban megnézegetve egy GIGABYTE GA-P67A-UD4 képet, aminél a tesztben az egyik memóriaslotot takarta a Scythe SCSK-1100 aminek méretei: 105 x 116 x 64
Az Asus P8P67-nél lehet pont van annyi plusz hely, hogy nem takarja el.
Lehet jó a Alpenföhn Panorama HTPC Cooler is (Méretek: 111x105x51)
De a Scythe Big Shuriken SCBSK-1000 szerintem takarja még ezen a lapon is, méretek: 125 x 135 x 58.De van még pár lapos:
Nexus LOW-7000 Méretek: 138 x 123 x 70
Thermaltake CL-P0537D ISGC 100 Méretek: 124 x 96 x 70
meg nem annyira lapos is:
Thermaltake ISGC-400 CL-P0540D Méretek: 126 x 149 x 101 -
Bitlisz
aktív tag
válasz
viperabácsi #9787 üzenetére
Hasonló kérdése már volt másnak is.
Nagy esély van rá, hogy nem fér el:De 100%-ra sajna ezt nehéz megválaszolni...
de max leveszed a hűtőt a memóriáról (gari ugrik). -
Bitlisz
aktív tag
válasz
viperabácsi #9787 üzenetére
Hasonló kérdése már volt másnak is.
Nagy esély van rá, hogy nem fér el:
De 100%-ra sajna ezt nehéz megválaszolni...de max leveszed a hűtőt a memóriáról (gari ugrik).Továbbra is offtopic.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
viperabácsi #9785 üzenetére
Mármint mi alatt?
A kép vmi BIOS beállításokat mutat... -
Bitlisz
aktív tag
válasz
Salvador20 #9778 üzenetére
HTPC-t készen nem fogsz kapni. Ha azt is mondják, szerintem hazudnak.
A szegelést semmiképpen nem fogod elkerülni.
Xtreamer Ultráról szerintem itt kérdezz:
http://forum.mpeg4-players.info/index.php?showtopic=2321
Szerintem az sem annyira kulcsrakész megoldás.Viszont mi valószínűleg soha nem fogunk mást ajánlani mint a HTPC
-
Bitlisz
aktív tag
-
Bitlisz
aktív tag
Nálam ION-on az XBMC automatikusan váltja a képfrissítést és Win7 alatt tökéletes a 24p.
Ugyanezt megoldottam anno Linuxon is.
Amd-s VGA-t semmiképp nem ajánlok (még mindig) Linuxra.Nemtom mi a titka, de gondolom jót tesz neki a Dual Channel vagy DDR3 (persze legjobb együtt), 512MB dedikált RAM VGA-nak, csak a HDMI kimenet van használva (nem 2 kijelző egyszerre), új driverek, új XBMC...stb
Esetleg az Aero-t is ki lehet kapcsolni, felesleges.Ja és TotalMediaTheater is fszan viszin a BR-eket 24p-ben (menüvel).
-
Bitlisz
aktív tag
Ami késik nem múlik, már többen ráizgultak, de még nincs kézzelfogható eredmény (videóra):
http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=84194&page=7
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=878123&page=3
Bár van valami zenelejátszó szervernek már jó. -
Bitlisz
aktív tag
Opsz, pedig pont azért tettem oda az Anandtech linket, bocs, hogy így sikerült.
Kár, hogy az a fránya 64bites mem szávszél nem az igazi.
Nameg passzívat GT430 és HD 6570-ből nem sűrűn látni mivel ezek vagy 40-50W-ot megesznek. De ha písszív is, rendesen melegít így nyáron.Szal a dilemma abban rejlik a tökéletes HTPC kártya hűvös és halk legyen vagy minden paraméterben toppon...
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
zsola32 #9567 üzenetére
HTPC-hez a legjobb jelenleg nVidia GT520 (GT430-n a 1080pH264 60fps nem ok) vagy AMD 6450 (HD6570) chippel.
Ha csak winre megy, akkor mind1, ha linux is, én még mindig nVidia-t vennékA fogyasztása alapján passzív szerintem GT520/HD6450-ből lesz:
például egy GT520 -
-
Bitlisz
aktív tag
Nem varázslat, minden rendszer alatt ugyanaz az elve. Esetleg ha abban a fórumban megkérdezed, mert több embernek ment már a cucc (winmo 6.5!). Nézd meg még egyszer a beállításokat: XBMC-ben engedni a webremote-ot a 8080-as porton, a telón a wifi-t, majd az XBMC-s gép IP címe kell legyen megadva, név meg jelszó...stb.
-
Bitlisz
aktív tag
XBMC-t bármiről lehet távirányítani (HTTP remote), de alkalmazás is van rá:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=68330
http://code.google.com/p/xbmcremotewinmo/downloads/list
(de nekem nincs Windows-os Mobilom...) -
Bitlisz
aktív tag
Elolvastam amiket írtál, belinkeltél. Hidd el érdekelt a téma
Sőt, a Brazos klubbos hittérítésed ellenére továbbra is fog.
Többet már előbb olvastam mint itt megemlítetted.
Többnyire win7-ről van infó. Linux-ról az infó még édeskevés.
Nekem csak ezek a tényszerű adatok maradtak meg: "almost all hd movies (HP@L4.1 / AP@L3 max - xvba limitation)". Vagyis igenis háklis lehet a mindenféle nem szabványos kódolásokra (HD3200 dejavu). Ez engem nem győzött meg. További tényeket hol találok?
Majd, ha elkezdenek valóban XBMC Live-okat gyártani rá, akkor ok.Mintha egy "kicsit" elfogult lennél egy még kiforratlan rendszerrel kapcsolatban.
Ezt a témát itt be is fejeztem.
-
Bitlisz
aktív tag
A vicces, hogy szerintem win7 lesz RiccO gépn, szal a téma kb tárgytalan
Én is örülök ennek a fejlődésnek, de Brazost linuxra még én sem ajánlanám, pláne amíg mint írtam "almost all hd movies (HP@L4.1 / AP@L3 max - xvba limitation)".
Azt tudom, hogy nem nagyon volt film amit nem játszott le az ION-om XBMC-vel linux alatt, de mégis volt pár amivel meggyűlt a baja (a Pana fényképezős HD MOV pl, meg HD WMV-be a beletekerés nem ment, de Win7 alól ezeket is viszi)
De jó lenne látni egy tesztet ami megmutatja a két hw platform különbségeit linux alatt is. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
PeterPH #9258 üzenetére
Utánanéztem ennek a Brazos témának linux alatt, de úgy olvasom, hogy még egy kicsit várni kell rá, hogy tökéletes legyen. Kb 2-3 évvel le van maradva winhez képest.
Egyébként én is ezt találtam: "almost all hd movies (HP@L4.1 / AP@L3 max - xvba limitation)".
De az előny win alatt donborodik ki, a HD Audio támogatásnak hála (DTS-HD/DDTreHD de nem az alap XBMC-ből). -
Bitlisz
aktív tag
válasz
maestro87 #9247 üzenetére
Azért 2 legalább van a TVken. Meg lehet venni HDMI switch-et is.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
maestro87 #9235 üzenetére
"Azt, hogy érted, hogy USB-s HDMI bővítők nem gyorsítanak HD-t?"
pont így, procinak kell számolnia."Egy USB-s bővítőnél akadozna a kép nagysebességű filmeknél?"
nagy valószínűséggel igen."És az integrált HDMI-s alaplapok azok megfelelő sebességűek?"
Ez proci és Integrált VGA függő."Vagy ez kevés lenne neki (mondjuk Linux rendszeren)?"
Mint mondtam, ez proci és az integrált VGA függő. Az 512MB RAM sem sok.
De mivel kimondtad DDR, nem fog menni.
Az integrált VGA megoldások, HDra tuti hogy DDR2-es lapoktól jók.
PCI-Expressbe tett VGA bővítő is jobban kezeli mint az AGP-be tett."Meg azt honnan lehet tudni, hogy a VGA támogatja-e ezt a DXVA-t? Gondolom ez is fontos lehet FullHD-nál."
Gyártónként egy bizonyos típustól felfelé támogatott (kevés kivétellel), de minél újabb valami annál bővebb ez a támogatás.
ATI/AMD (ajánlott UVD 2.2-től felfele)
nVidia (min VP2-től felfele, VP3 ajánlott)
Intelt meg már írtam. (G45-től ajánlott, de min G41)
Ha le szeretnéd venni a terhelést a prociról, akkor fontos. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
maestro87 #9232 üzenetére
Sajnos az atom az inteles integrált VGA-val nem jó FullHD filmezésre, sőt még 720p-re sem ok (többnyire). Felejtősek. Ezek saccra kb 15-25W körül esznek teljes terhelésen.
Atom D410 max valami nvidia/amd karesszal lehet ok, de ritka a sima atom procis lap PCI-Express-el (talán nem is létezik?).Integrált VGA-val:
Atom ION-al integrálva már ok (linux is, pl ASRock A330ION, csak itt a hűtés hangos/gyenge), vagy AMD Brazos (E350, ennek mostanában nagyobb a hátszele, de linux nem ok), esetleg kb E3300/3400/3500-as szintű intel proci (ami keveset eszik, de elég a FullHD-hez Win alatt (Win7), megfelelő alaplappal (G41 feletti chipset, de inkább min G45), de az intel VGA-k linux alatt itt is visszahúzó erő, annyira, hogy maga a proci nem vitte a FullHD filmeket linux alatt).
Mindegyik rendszer kis fogyasztású (20-40W) lehet PICO PSU vagy kis panel tápegységgel (ami jó 90% feletti hatásfokú).
Linuxot azért írom, mert hátha XBMC Live-al próbálod etetni, aminek linux az alapja.Tudtommal az USB-s HDMI bővítők nem gyorsítanak HD-t. Szerintem nincs is mögöttük elég sávszél, bár az USB3.0 lehet elég, ettől függetlenül kihagynám ezt is (meg viszonylagosan drága is). PCI szintén felejtős...
-
Bitlisz
aktív tag
Valami ilyesmi elég lehet:
Asus EN210 SILENT/DI/512MD3(LP) 512MB PCIe -
Bitlisz
aktív tag
Abszolút nem reklámnak szánom, mivel ezek az Xtreamerék egy hihetetlen pofátlan társaság (nekem elsők között volt annó Xtreamerem):
http://www.xtreamer.net/Ultra/
ION2+D525 mini pc + 4gb ram(ddr3 de nem dualban) + távirányító, winyó nélkül.
~75ezer Ft (200EUR+ ~20EUR szállítás+25%áfa)
Hogy ez valóban tudja a bitstream audiot ... -
Bitlisz
aktív tag
Ez eredetileg a logitech oldalán jelent meg (forum?), de nem említette a leírásban az egérgombokat.
Az ő Harmony 555-ösén a bal egérgombot a Mute gombra állította, a jobbot pedig a Prev gombra.
Beállított egy külön aktivitást csak emiatt, és ilyenkor az iránygombokra az egér irányait állította be, meg ugye a fenti gombok.A gombokhoz már benne van az adatbázisban, nem kell hozzáadni, csak kiválasztani itt.
-
Bitlisz
aktív tag
Gondolom van egy (infrás?) billentyűzete is.
Az MCE indításának kikapcsolására itt alul van egy leírás (angolul) Vistára (szerintem ugyanez Win7-en is).
Igazság szerint ezt nekem is meg kéne csinálnom (régebbi win-es gépemen ezt már megtettem).
Meg az indításra is (bár ott több programot is használok (XBMC/Homesys/TMT).
Nálam egyenlőre az XBMC automatikusan indul.Az indításhoz (legegyszerűbb módszerrel) az asztalra lehet tenni egy linket, amiben megadjuk a billentyűkombinációra indítást (ez elvileg ctrl-shift-Z vagy ctrl-shift-X ?).
Az iMON-ra nem az MCE Remote beállításait kell használni!
A Soundgraph iMON alapból full benne van a Harmony-n, szal nem lehet gond. Csak a megfelelő típust kell kiválasztani (PAD?).
Nekem is az előző gépem iMON-os volt (Chieftec HT-01B), egy havernak adtam el, mindent be tudott állítani az XBMC-re (neki nincs Harmony...még).
-
Bitlisz
aktív tag
Na ez a gond...kipróbáltam a MediaPortal TV Servert, de gyakorlatilag félig sem működik az XBMC-vel. (lassú csatornaváltás, többnyire zöld kép a hanggal, vagy feketeség (HD felbontás), ha meg kép van nincs hang (AAC hang miatt). Ez a kódolásokkal volt összefüggésben.
(vmi mazochizmus folytán feltettem a TV Servert azon is lokálba, de pont ugyanez a helyzet)
Sajnos (márakinek) az XBMC-vel használhatóak többsége linux alapú, vagy nem ingyenes.
Egyenlőre átdugtam a tunert az ION-ba, megy a MediaCenterrel meg a Homesys-el. Egyenlőre itt tartok...még nem adtam fel, utánaolvasgatunk -
Bitlisz
aktív tag
Mondjuk egy infrás PC-s távirányítóval, melynek a funkcióit beállítod a logitechbe (én is ezt tettem), majd a vevő a logitech jelét fogadja...
Esetleg próbáld meg a háttérképet (mely minimum FullHD felbontású) akkor beállítani mikor a TV-n van csak kinn a kép (ez az elsődleges, és csak ez az aktív).
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
balage25 #8919 üzenetére
+1 a HD3200 ellen
Én szívtam vele annó. A 128MB sideport szrt sem ér. Ha esetleg ment is DXVA-n, valahogy nem bír olyan folyamatos lenni a kép (mint pl ION, vagy HD 5730-on, vagy egy intel 4500HD-n). És HTPC-be már tuti nem vennék olyat.Más:
Tegnap kipróbáltam ezt az Alcor DVB-t Duo-t (9ezer pénz volt), a Homesys-el.
Dögös
Visz mindent (ION-on ugye). Nincs túlspilázva a progi. És tetszik a TV része.
De van pár gond van vele:
- 24p-t nem tud automatikusan beállítani (?)
- Nameg a hálózatról csak becsatolt megosztás látszik (hálózatra se linkelni, se tallózni nem lehet)Viszont az XBMC-t akartam TVre használni, úgy, hogy szerverben a tuner és távolról streamel (mindkettőn win7).XBMC PVR testing + Mediaportal TVServer-el próbáltam, de látszólag teljesen alkalmatlan erre.
Valakinek van ilyen tapasztalata (Win-en).
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
szabi__memo #8897 üzenetére
Van olyan bitráta ami tartósan játszva meg-meg tudja akasztani.
(mkv-ból ritkább az ilyen, nem a DVD9 méretűek)
A Dual Channel főleg a DDR2-ből ajánlott.
(Linuxon ez érdekes módon nem okozott gondot)
Nekem eddig ez 2 gépnél is így játszódott le (az egyik amit lecseréltem, én linuxon nyomtam xbmc-vel, majd win7 lett rá, ahol akadt. XBMC Live pendrive be, megin nem akad...2x2GB betesz win7, nem akad...). -
Bitlisz
aktív tag
-
Bitlisz
aktív tag
Nekem ez idő alatt SB Live! 96/24-em volt az alaplapra integrálva (MSI Diamond, vagy 3-4 évig, egy álom volt az a lap).
Az asszem tök koppra ment. Akkoriban csakis SB Live!. Igaz nem így lett az XP után.
Szal mindig a legjobbat és a hibamenteset érdemes venni.
Én (ha lehet) többet nem veszek ennyire kiforratlan meg cuccot. -
Bitlisz
aktív tag
válasz
balage25 #8883 üzenetére
Szerintem a leg kompromisszum mentesebb egy ilyen minimum E3300 képességű proci (alacsony fogyasztás, de azért rendesen izom, pl mobil i3), + ~nVidia GT430 vagy vmi UVD3-as ATI lesz majd). kb mint egy Asrock 3D Vison (egy teszt). Na innen lehet engedni akkor
-
Bitlisz
aktív tag
A HD3200 csak UVD.
Én spec pont ezzel szívtam (utolsó asztali gépem volt, ami ilyen univerzális használatra ment 20m HDMI-n a tvhez), és tudtommal még a 128MB sideport memória sem ért sokat.
Az integrált HD4200-estől (785G, meg az egész HD4xxx széria) már ok lehet (bár az UVD2.2 leírásában is az mpeg4/vc-1 kompatibilitás növeléséről írnak), de én mindenesetre most is min UVD2.2/3-t vennék (inkább a 3-as).Ezt a TV alatt (esetleg hálóban) sok HD-s dolgot én sem ajánlom (bár most 2 haver is aki így kezdi...).
Ráadásul 3-4 winyó felett szerintem jól szellőző, tágas ház kell (én 6-7-et próbáltam erőltetni...).
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest