- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
"Ha esetleg BD3D-re adnám a fejem, az menne?"
Elvileg megy igen. Jó vonalnak tűnik, mostanában a legjobb alternatíva abból a szempontóbl, hogy hardveresen a legtöbb videót ez viszi (momentán mindet), és az ereje is elég.Szierntem azok a játékok elmennek jó minőségben.
A koax az az optikai hang? Mert az elvileg digitális én úgy tudom, tehát nem kéne különbségnek lennie gép és gép között. Mármint abban amit kiad. Ami a hangfalon kijön za az erősítő dolga.
De amúgy hdmi-n bemegy a hang a tévébe, aztán ki is jön... leglalább is többnyire.
-
törölt tag
"(fontos lenne a coax, de látom, hogy htpc vonalon ez nehéz dió)"
Olyan alaplapot kell keresni, amin van csatlakozó a koax kiépítéséhez. Nem kötelező az ITX!Ed! Persze, drágább lett, de számold le a két HDD-t, az ODD-t, meg tulajdonképpen 4 giga RAM is elég lehetett volna, s a házad sem egy "futott még" kategória! Még mindig olyan drága?
-
Vladi
nagyúr
A htpc eleve egy nehéz ügy, mivel sok ismeretet követel meg a készítőjétől.
Egyébként nekem asus oplay is van, samsung green hdd-vel semmi hangja. Nem hallom a kerregést, csak ha indul, de film közben szinte sose. A hátránya a htpc-vel szemben, hogy a szofveres része szinte alig módosítható. Ha valami rosszul működik, akkor megőszülsz, mire rend berakod.
Viszont ha minden oké, akkor tényleg ilyen dobozból kiveszed és használod.Úgyhogy nem könnyű a helyzeted. Még esetleg azt megpróbálhatod, hogy ismerősnél megnézed egyiket, meg másik alternatívát is, ha van az ismeretségedben.
Arra viszont ne számíts, hogy összeraksz egy gépet, ami az idők végezetéig kiszolgál. Viszont a másik véglet se igaz, hogy 1 év és vehetsz másikat. Oké, jön egy új kodek. Na és akkor mi van? Az új filmek meglesznek régi kodekkel is és akkor keresel olyat. Majd ha elfogynak a régiek, akkor kell váltani.
Jelzem, hogy aviban még most is minden film megvan, pedig vagy 15 éves technológia. -
sb
veterán
Akkor a gyakorlat:
Amit leírtál arra elég egy Brazos is, de még a rég nem árult Ion is. Ezek kb. passzívan is elmennek, vagy egy hangtalanra állított ventivel.Gyakorlati tapasztalatok:
- Ami ma elérhető "kommersz" HD tartalom az nem okoz nekik gondot.
- Codeket állítgatni sem kell, feltenni az XBMC-t és kész.
- Egy MCE távval az irányítás sem probléma, szinte semmit nem kell állítgatni, csak ha extra funkciókat akar az ember.Ami extra lehet és problémát (változhat a kiválasztott konfig) és/vagy állítgatást okozhat:
- 3D lejátszás. Erre figyelni kell mi tudja.
- 10 bites anyagok.
- h265...Ebből két dolgot egyszerűen el tudsz dönteni kell-e neked. 10-ből 9 embernek nincs szüksége rá, de ha neked van akkor ezekre figyelni kell. A h265-öt pedig még senki nem látja mikor és mi lesz belőle, erre nem tudsz készülni, szóval felejtsd el.
Max annyiban segítheti a döntést, hogy a HTPC ilyen szempontból esélyesebb, hogy nem lesz kuka.
Ne aggódj.
A "mindent lejátszik" és a "gyakorlatban mindent lejátszik" között pont ez a különbség. Utóbbira még nagyon figyelni sem kell, akkor is teljesül, előbbi meg ha vért izzadsz akkor sem, mert biztos mutat neked valaki a topicból egy videót ami elcseszett kódolással és formátummal nem fog menni. Igaz, hogy az lesz az egyetlen a világon belőle.
-
szabieable
aktív tag
Felül van egy teljes értékű 3,5 illetve a keret alatt is van még kényelmesen hely, meg mögötte is, egy plusz sínnel el lehet azt szépen rendszerezni. Én 2x 2,5est rakok bele, az egyiket alulról a másikat felülről fogatom.
Nálam a sín mögött csak a tápkivezetés kábele fut -
Vladi
nagyúr
Nézgettem ezeket az apukat, végül is elég fix a fogyasztásuk, kevés olyat találsz ami alacsonyabb. Abban van a különbség, hogy játék megy -e vagy sem. Mind uvd 3-at használ a videó gyorsításhoz. Ami filmet ez visz, azt a sorozat minden tagja tudja. Amit nem, azt meg nem.
Most megemlítem, hogy létezik más elképzelés is, mégpedig az, hogy a cpu-t kell használi a kódolásra. Csak megemlítem.
A hangnál se biztos, hogy jól gondolod. Ha már valami hangot ad benne, akkor se mindegy mi van benne zajkeltő még. Nem mindegy hangban, hogy 1-2 vagy 3 ventid van pl.
"Ez a Te esetedben pontosan mit takar?"
Nekem egy integrált nvidia 8200 van a lapon. Ez nagyon régi, de hardveresen dekódol MPEG-2, MPEG-4 AVC (H.264) és VC-1 filmeket. Nagyrészt az 1080p-st is. Eddig még nem tlaáltam olyan filmet, ami nem ment volna rajta, vagy ha mégsem, akkor egy másik változata. De egyéként is hd ready tv-m van, tehát mindent 720p-ben nézek, az meg nem tud kifogni rajta.Mellé egy 35 watt max tdp-s proci került. Filmnézés közben szinte nem is megy, tehát alig fogaszt. HD filnél ilyen 500 mega romat használ. xbmc live rendszert használtam, ami linux alapú. Ezért az 1 giga ram bőven elég, még úgy is, hogy 256-ot az integrált gpu használ.
Ezt is jó ha tudod, amikor építesz. Nagyjából ennyi a ram igénye a dolognak.De egyébként a hd videó lejátszóm (oplay) 256 mega rammal viszi a hd anyagokat.
Amennyire gép építésben képben vagy, annyi passzivitást vállalj fel a csend érdekében. Valószínüleg legalább 1 gépventi kell majd neked, de ha csak annyi van, már nagoyn jól építettél.
ssd nem jöhet szóba?
-
Csicsóka
őstag
"Tudna valaki támpontot adni, hogy ezt a konfigot 3 m-ről mennyire lehet hallani? (a régebbi My Passport-omat hallom ebből a távból)"
WD10EZRX dolgozik nálam pár hete, de már nem sokáig, mert van egy idegesítő magas frekis (800Hz-1kHz körüli) sípoló hangja, ami engem nagyon zavar. Jól hallható csendes környezetben több méterről is. Ez a leghangosabb az egész htpc/server-ben, mivel SSD, paneltáp, és közelről is hallhatatlan 500 fordulatú procihűtő van még mellette. Filmezés közben persze nem hallani, de mikor csak szerverként üzemel, zavaró. Le is fogom cserélni egy 2.5"-os Toshibára.
-
Vladi
nagyúr
A felhasználási cél pontos megfogalmazása sokat segítene rajtad!
htpc esetén az alapelv, hogy a gpu kódolja a videókat. Hardveresen. Amit az tud, annyi a limited. Minden más lehet kicsi, olcsó, halk, alacsony fogyasztású.
A tápnál nem a hdd a lényegi kérdés, mert az az összfogyasztás kis részét teszi ki. A teljes konfigot kell nézni.
Én így építenék htpc-t (így csináltam
)
alaplapra integrált gpu, jó videó képességgel. cpu a lehető legkisebb fogyasztású, halk hűtővel. Minimális ram. (1 giga használt lett) Kicsi alaplap, elfogadható ház. Paneltáp az nem lett, de lehetne. Jah és os pendriveról fut, esetleg egy 1 gigiás green hddm van hozzá.A 2 memória szerintem amit mondasz, az a dual channel. Ha tényleg csak multimédia van, játék nuku, akkor nem oszt nem szoroz. Inkább 1 modul legyen, kisebb a fogyasztásod.
Ha meg a játék mindenképpen kell, akkor nehéz dolgod lesz. Ha nem kell, akkor jöhetnek a költség, fogyasztás, zaj csökkentő kompromisszumok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest