- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeix
senior tag
Ok, köszi.
Csak a körülbelüli fogyasztás érdekel.
Akkor belövöm a vinyókat egy közép értékre mondjuk 15W-ra.
A scriptem számolja a GPU terhelést is és hozzáadja a prociterheléshez.
Tehát az összfogyasztást méri.Nem ez nem csak HTPC
Vidkarit kellene még cserélni, meg egy SSD-t bele és nyugott leszek. -
-
sb
veterán
Alapvetően nem vagyok ennyire maximalista, mivel a port.hu is megtalálja a 90%-át nekem és a maradék 10%-ból is nagy részét 30mp alatt beállítom kézi kereséssel ezért nem zavar különösebben.
Azért kérdeztem, mert első körben nem állnék át a tmdb-re, gondoltam csak teszek egy próbát.
Amennyire tudom egyébként automatikusan így működik, ahogy írtam, tehát lehet több scraper is, csak gondoltam hátha van valami tapasztalat is róla másnál... -
törölt tag
Otes!
Ez nagyon meleg pite!
Az ajánlott táp elviszi az alaplapot, az SSD-t, egy HDD-t, meg egy DVD-RW-t? A képen úgy látom, hogy a táp csak 20+4 tűs, az alaplap 24 + 4 tűs... És egyébként azt a tápot meg hová kell bedugni? Mármint a konnektorba?
Netezés, office nem lenne gond ezzel?A csoki alakul
-
zsigus
őstag
Van egy fórumtémája is a OE fórumon, írtam kétszer én is, plusz sokan mások (németek, franciák stb.), csak a US angol működik, szóval gondolom a fejlesztők is tudnak róla (bár már a B3 előtt megszületett a topic és a Beta 4-ben nem javították, de már sokszor el lett mondva, nem akarom naponta hajtogatni).
Annyira nem számít egyébként, mert a manuális keresésnél a scraper-ben ékezetek nélkül beírva is megtalálja azt amit kell (viszont az írásjelek és az YZ felcserélése néha felidegesít). Viszont az egyéni menüpontok kihelyezésénél jó lenne ha lehetne ékezeteket is használni... Biztos megoldható a téma (Aeon Nox) szerkesztésével, de nem sok kedvem van keresgetni egy bejegyzést a sok ezerből. Mostanában egyébként sincs sok időm rá.
-
TCr
veterán
A vinyó egyelőre a Popcorn-ból kerülne ki.
Miért kell BD50 alá adnom?
A teljesítmény (hiánya) miatt, vagy a vinyó mérete miatt?Ha előbbi, akkor mit bír el max. a Brazos?
BD25?
16-18 GB-os MKV-k?Ezt a paneltápot nem vágom.
Ezt bele lehet rendesen építeni az ilyen kicsi házakba?
Vagy barkácsolni kell?A hűtés hogy nézne ki?
Full passzív? -
Freebush
csendes tag
Szia!
A 320-as tényleg kevés, 500-1000Gb irányába is nézelődöm. Az XBMC-t nem ismerem, a Hybridbox a leírások alapján szimpatikus. Fontos a felvétel, a timeshift, probléma nélkül menjen a Mindigtv és egyes oldalakon a régebbi műsorokat vissza tudjam nézni, youtube és társai, ami lehet Flash v. Sliverlight.
Neked az Intel Atom megy rendesen?Üdv.: Freebush
-
Honkydoo
őstag
Igen, nem egy könnyű eset.
Gyári megoldás valszeg nincs rá, de ha akarsz biztos tudsz készíteni.Még a gyári bordát se kellene lecserélni, elég "ráheggeszteni" egy másik bordát heatpipe-al.
Heat-pipe elméletben és gyakorlatban
Külföldi bolt ami jól jöhetEnnyit találtam.
-
Honkydoo
őstag
Nekem konkrétem egy intel D945GCLF2-es lapom van.
Azon a GPU hűtő az szabványos.
Rátettem egy Zalman ZM-NBF47 bordát, és így ha nagy házban van simán elmegy passzívan.De végülis ha nincs hozzá való hűtő, rébi proci hűtőkből is lehet barkácsolni szerintem.
Többet összeragasztani hővezető ragasztóval, vagy ha csak egy kell, akkor már nincs is olyan nehéz dolgotok.A lényeg, hogy nagy legyen a rés a lamellák között, és olyan házba tegyétek ami nem szűkös.
Ha heatpipe-os hűtőt találtok, az mégjobb, de szerintem egy jó nagy jól bordázott hűtő venti nélkül megteszi.
Flexesek előnyben.
-
zsigus
őstag
Ha lenne akkor biztos megoldható, de nem hiszem, hogy olyan sok embernek van otthon egy felesleges táp (nekem sincs). Mondjuk hibás/használt darabokat biztosan lehet kapni pár száz Ft-ért (vagy csak a házát/keretét, az is elég).
Csak a hátlapot kell meghagyni, feltenni két csavarral, a többit levágni, és még a helyet sem foglalja.
-
zsigus
őstag
A "HDD-k" zajának 90%-a nem a HDD-ből jön, hanem a házból. Megfelelő eszközökkel rengeteget lehet javítani rajta.
Idézet magamtól, nem tudom olvastad e:
"A HDD-vel volt még gondom, hiába raktam a csavar alá gumialátétet, hiába "párnáztam" ki alatta és az érintkezési pontokon akkor is rezonált. Éppen ma oldottam meg a gondot: az 5,25" meghajtóhelyre (pontosabban az 5,25" keretbe) fellógattam befőttes gumival, azóta semmi de semmi hangja nincs (WD 5400rpm), pedig sokkal de sokkal zavaróbb volt mint a venti."
Persze ha sok HDD-ről beszélünk - főleg HTPC házban - akkor nem megoldható, de kis "moddinggal" sok mindent ki lehet hozni olcsón.
-
zsigus
őstag
Nézd meg az itthoni árát. Kijön belőle egy Wireless Logitech Bill. plusz egy előbb linkelt távirányító, és még marad is.
Egyébként a vastagsága miatt nem vagyok benne biztos, hogy kényelmes is a használata.
A DLink (DSM-22) és az ASUS is gyárt ehhez hasonló cuccokat (az ASUS lehet, hogy csak a lapjaihoz adja), és azok egy picivel ergonomikusabbak és kényelmesebbek is (így ránézésre).
-
szabi__memo
nagyúr
✓ Atom D2700 / AMD E450
✓ 1 x SO-DIMM socket (DDR3 memory up to 4GB)
✓ 2 x USB 3.0 ports
✓ 4 x USB 2.0 ports
✓ 1 x 2.5" bay
✓ 1 x SD/SDHC/MS/MS Pro/MMC card reader
✓ 1 x Gigabit LAN port
✓ 1 x HDMI
✓ 1 x VGA
✓ 802.11n Wi-Fi
✓ 19 cm x 13.5 cm x 3.8 cm
✓ VESA mountable
✓ 600 gMár kapható, mint írtam. Csak nem nálunk. Sajna a digitális hangkimenet tényleg hiányzik róla!
-
P@ly
tag
Félre értés ne essen. Nekem tök mindegy, hogy Intel vagy AMD
csak nyomon követem, hogy mit tudnak.
Az Ivy nagyon tetszik, de a Brazos 2.0 is nagyon érdekel, a Trinty is.Nekem egy A6 3500-as Llanom van. 1000%-osan meg vagyok vele elégedve
@slashing:
"Kérdés hogy az Ivy megkapja-e a 23.976 támogatást vagy sem mert ha ugyan úgy fennáll vele a probléma akkor tökmindegy hogy HD4000-es gpu van benne vagy HD2000 egy HTPC-ben nem jelent többletet a kettő közti különbség."Ezzel a mondatoddal 100%-osan egyetértek.
@szabi__memo
Köszi a linket tényleg tetszetősek a 17W-osakRaspberry pi-vel mi a helyzet? Volt valami gebasz aztán azóta nem követem mi van vele
Pedig tetszetős kis cuccnak tűnik. Ennyi pénzért simán szereznék egyet és noszogatnám mit tud
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged