- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ant@
senior tag
Tök fölöslegesen győzködjük itt egymást. Nekem nem ez van. Majd ha összerakok egy csútrajáratva 40W-ot fogyasztó dobozt abban az lesz. Én se 1-2 éves életciklusban gondolkodok. Épp ezért nem fogom kidobni a tápom csak mert van jobb hatásfokú, halkabb modell.
szerk.: frissebb dx9-et?
-
Ant@
senior tag
válasz
xridergabo #12096 üzenetére
A kisebbik prociban fele annyi grafikus egység van de magasabb órajelen járnak. Én az A6-ot venném a +1 mag miatt és mert nincs köztük nagy differencia árban. Az alaplap egyetlen gyenge pontja ,hogy nincs rajt HDMI kimenet. A DXVA-hoz nem tudok hozzászólni, de szerintem a proci önmagában is elég erős ahhoz, hogy ne legyen gond a full HD filmekkel.
-
Ant@
senior tag
válasz
Enszuke #12094 üzenetére
proci tdp 65W
vga tdp 60W
Már 125 W és még van benne más is.
Tekintve ,hogy egy kWóra kb 50.- Ft 10W fogyasztáskülömbséggel számolva mire visszahoz 10.000.- Ft-ot az több mint 27 hónap úgy ,hogy 24/7ben megy a gép. Napi átlag 6 óra használattal számolva 9 év mire nyersz rajta 10k-t. -
Ant@
senior tag
válasz
Enszuke #12089 üzenetére
Ehhez a házhoz amit linkeltél én is külső tápot raknék (más nem is fér bele). 2,4GHzes kétmagos + lap + ram + vinyó + dvd + vga kombóhoz meg a 150W akkor is necces ha 95% a hatásfoka.
Szerk.: Amit a fűtésről mondtam az hülyeség. Arra gondoltam ,hogy ha egy olyan gépet raksz össze ami halk ,nincs benne aktív hűtés ott trópusi viszonyok lesznek a ház belsejében.
-
Ant@
senior tag
válasz
xridergabo #12083 üzenetére
Az is fontos kérdés ,hogy HDD/ODD/SSD lesz-e benne, mennyi és milyen méretű. Nekem házat volt a legnehezebb találni, ami jól szellőzik, nem túl nagy és nem aranyárban van.
-
Ant@
senior tag
válasz
Enszuke #12081 üzenetére
Persze nem melegszik jobban de nincs is ami kitolja a házból a meleg levegőt. Ilyenkor mit csinálsz (?) beleraksz egy ventit és hang szempontjából már ott is vagy mint az aktív hűtésűvel. Integrált cpu-hoz jó a paneltáp, de egy 65W tdp-s proci mellé berakni a 60W-os külső tápot elég bátor próbálkozás akármilyen jó hatásfokkal dolgozik.
-
Ant@
senior tag
válasz
xridergabo #12077 üzenetére
Alapvetően két választási lehetőséged van. Llano vagy s1155 + diszkrét kártya Llanos lapok drágábbak; árban kb. ugyan ott vagy mindkét verzióval. Ezekhez már elkél egy aktív hűtésű táp. Paneltáppal is lehet kisérletezni, de drágább és jobban fűt. Ha ITX-es házat szeretnél az összeségében min +10k az mATX-hez képest mivel alaplapokból sokkal kisebb a választék ebben a méretben. Ram: XP-hez 1 gb, Win 7 32bit 2 gb, Win 7 64bit 4 gb.
-
Ant@
senior tag
Ezzel a házzal kapcsolatban van vkinek tapasztalata? Nem nagyon találok képeket a belsejéről.
-
Ant@
senior tag
Nem egyszerű. Kapásból van 4 opció: atom, brazos, 1155, Llano. Ebből a középső kettő majdnem egy árban de mindegyikből hiányzik vmi ami a másikban megvan. Az atom / via olyan gyenge ,hogy 5k-nál többet kár költeni rá. A Llano meg túl erős pusztán HTPC-nek.
És akkor még ott van a paneltáp/táp ,minITX/microATX kérdése ami csak pár a sok közül.
Esetemben súlyosbítva annyival ,hogy HDD, ODD, ram adott (3,5 5,25 dimm). Persze megvehetném az egészet egyben kétszer annyiért de akkor hol marad az élvezet. -
-
Ant@
senior tag
válasz
zsigus #12026 üzenetére
Igazából két verzió között vacilálok és képtelen vagyok dönteni:
Gigabyte T5140 + E350 = kb. 39k
+ alacsony fogyasztás
+ max 1 db kis méretű ventilátor- single chanel ddr3
- közel 0 bővítési lehetőségSpire powercube + H61 lap + Intel G530 = kb. 41k
+ 2 magos 2,4 GHz-es proci
+ dual chanel ddr3
+ a táp elbír egy VGA-t- VGA nélkül harmatos grafikus teljesítmény
- relatív magas fogyasztás
- min. 2 db 8cm-es venti
- nem túl szépHDD, ODD, RAM, van. Az árakban benne a szállítási költség is.
Ha az árban lenne 10k differencia nem kérdés ,hogy az első opciót választanám, de szinte ugyanannyiba kerül. Nyers teljesítményben meg és föld. Fogyasztásban szintén. -
Ant@
senior tag
Egy E350-es alaplap + 1* 3,5""vinyó + 1*normál méretű DVD + ram kombónak mekkora tápra van szüksége?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Gyári garanciával FiiO M23 veszteségmentes lejátszó
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- EPSON - TW5210 - FullHD, 1080p 0 órás lámpával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest