- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cooi11
senior tag
-
-
Valkűr
addikt
válasz
#03969024 #53549 üzenetére
Ha ugy gondolod, h ennyire okos vagy és ertesz hozza, valamint szerinted kioktattak, akkor minek kérdezel? Főleg a HTPC topikban ahol nem a Processzor képességeit szokas kitárgyalni, arra van megfelelő szakmai topik! Szerintem senki sem oktatott ki, csupán rávilágitottak néhány pontra. Filmezni AMD, számitásokra, munkára Intel, utóbbi lényegesen drágabb lesz. Tehát ilyen okbol a hasonlitgatás is tök felesleges. A HTPC nem egy Gamer gép!
-
CirrMee
addikt
válasz
#03969024 #53542 üzenetére
Mivel nem olyan régóta van Ryzen 2600x nálam, azt kapásból kijelenthetem, hogy terhelésen szándékosan el tudja engedni a hőfokot, hogy minél több mag minél magasabb boost órajelen üzemelhessen. Baja nem lesz (addig azért nem engedi a dolgot), max az intelhuszárok verhetik arra, hogy milyen forrófejű az a szerencsétlen 'rocesszor.
-
tomic
addikt
válasz
#03969024 #53542 üzenetére
Minek néz ilyen kamu tàblàzatot?
Az AMD IGP-je sokkal erősebb mint az Intel-é. Mindkettő volt tehát sajàt tapasztalat nem kamu tàblàzatból nyert infó.
Processzor szinten is a Ryzen csalàd ha jól tudom lelépte az Intelt teljesítmény terén. Nem mellesleg olcsóbbak is.
Intel mindig is túlàrazott..... -
CirrMee
addikt
válasz
#03969024 #53533 üzenetére
Elsőre I3-8100-ban gondolkodtam, de látom, mostanában inkább az AMD-t preferáljátok.
Szvsz ezt jól összekeverted valamelyik másik topikkal...
Ami zavar az AMD-ben, hogy még mindig jobban melegszenek, mint a hasonló Intelek.
Mármint egy Ryzen vs i3/5/7/9...? Valahol nagyon el vagy maradva akkor. Másrészt ha valami nagyon melegszik, akkor megfelelő hűtő ott nem nagyon van, ami leginkább a user error kategória.
-
_Smooth
senior tag
válasz
#03969024 #29959 üzenetére
Friss tapasztalatok:
Asrock Q1900DC-ITX nekem €75-ből megvolt (amúgy 30eFt)
RAM-ok (SO-DIMM DDR3 Kingston 2×2GB 1333) használtan 6eFt volt
Táp egy Hama 12102 (70W 15-24V) szemtelenül olcsón megúsztam (hála a buta usereknek)amúgy kb 8eFt a Media Marktban.
SSD már adott volt, amúgy 17eFt-ért vettem Samu 830 64GB (manapság Crucial 120asok vannak 18-20k környékén), vagy 64-esek durván 14-15 körül.
Házat egy munkáért kaptam, de tényleg pár ezresért vesztegetnek használható darabokat (pár hete még mini ITX chieftec-et láttam iPonnál 8k környékén).Ez így nekem 47eFt-ból jött ki. Egyébként ha hozzáadom a tápot, ipon áron veszem a lapot és kb 8k-t számolok házra, akkor is megáll 70eFt alatt (de már egy SSD-vel) - ha valaki HDD-vel akarja, 15-ért akkor is kap 1TB-t, vagy 20-ért 2TB-t és az ár akkor is kb ugyanez.
Szóval tényleg csak az igényeken múlik, hogy árban mekkora a difi egy Popcorn és egy HTPC között.
Ráadásul (ami nem kis szempont volt) ezen párom gond nélkül tud dolgozgatni, ha épp szükséges, vagy böngészni, bogarászni - ezért is került az enyémre Win.
Továbbá, ha valaki csóringer módon építkezik, ahogy én isakkor egy HTPC átmenetileg remekül használható egy PC hangfalszettel is (ha jól tudom, akkor nem nagyon van mediaplayer, amin 5.1 analóg kimenet lenne).
-
devil-k
nagyúr
válasz
#03969024 #29967 üzenetére
Olykor a médialejátsztót gyártó cégek is tudnak kihozni 1-1 új dolgot, csak a kérdés az, hogy egyáltalán szüksége van-e rá az embernek? Sokan nem vágynak másra, csak hogy benyomják a filmet, menjen és kész. Mellékes a kép és hangminőség, a szolgáltatások kezelhetősége és lejátszószoftver rugalmassága.
-
devil-k
nagyúr
válasz
#03969024 #29964 üzenetére
Dehogy értettelek, NO offense!
A médialejátszó azért jó, mert "plug and play" és nem kell annyit szöszmötölni vele, mint egy HTPC-vel. Erre nem mindenkinek van igénye és kedve. Bár én úgy gondolom, hogy pl. egy Mede8er 600X3D árából (45.000 Ft), nem lehet akkora ugrást elérni HTPC szinten. Szigorúan csak szerintem.
Miért szoktál mosolyogni?
"Igazából a hezitálók miatt szóltam hozzá, mivel a legfontosabb érv a HTPC ellen az ára szokott lenni..."
Itt is tisztázni kell, hogy mire fogja használni a HTPC-t? Mozi? Zene? NAS? Letöltés? Játék? Vagy minden együtt? Hány HDD kell neki? Hány SSD? ...stb. Az sem mindegy, hogy BD-t akar nézni, vagy DivX-t... stb.
(#29963) Sefter
A házválasztás eddig a legnehezebb volt. Igaz, hogy kaptam hozzá segítséget egy kollégától, de nehéz szülés volt...
-
t.zolka
aktív tag
-
Játékos
addikt
válasz
#03969024 #27130 üzenetére
Semmi probléma!
Mint írtam, kipróbáltam nVidia-val (G210), és ő tudja forszírozni a 23,976 Hz-et, mégpedig natív felbontáson, nem úgy, mint az erősítő. EVR alatt is, meg XBMC-vel is nagyjából stabil (23,974-23,979 Hz) ezt mutatják a programok is, meg a projektor is. Szépen is megy a rendszer, nem látok/hallok kihagyásokat/ismétléseket!
DE! Elvileg dobál a hangból! Egyelőre fent maradt a Reclock, és érdekes módon azt írja a forrásra, hogy 23,976, meg a megjelenítőre is ugyanezt (974-978), de mégis szépen számolgatja, hogy a hang szinkronban legyen, és 32 ms-ig felmegy, majd nullázódik a számláló, és ilyenkor elvileg eldob egy mintát a hangból, de akárhogy hallgatom, még, ha direkt figyelem, akkor se hallani ebből semmit sem.
Szóval így jól megy a rendszer.
Nem baj, majd olvasok valami újabb hülyeséget, és akkor megint lehet vele szenvedni egy ideig... -
Játékos
addikt
válasz
#03969024 #27117 üzenetére
Részemről még bírhattad volna...
Ne gondold, hogy engem a számok zavarnak! Sajnos kifejezetten jól érzékelem a kép és hangrongáló dolgokat! A rainbow-t, a sávosodást, a 60 Hz-en való lejátszást, a képzajt, a 23,976-24 Hz problémáját, stb., a hangot nem is említve.
A családból senki, soha nem vette észre, hogy 60 Hz-en megy a projektor, én az első néhány másodpercben. Ebből következik, hogy érdeklődik az ember, hogy mit hogy, és hogy mit.
Békesség! -
-
dabadab
titán
válasz
#03969024 #22580 üzenetére
"Ezekbe a vitákba már azért sem érdemes belemerülni, mert igazából azt sem tudjuk, mit is kéne, mivel, és hogyan mérni."
Azt lehet, hogy te nem tudod, de ezek jol megalapozott tudomanyteruletek, ez a "nem tudjuk, hogy mit kell merni" legfeljebb hifimagazinokban megy el, de komoly szovegkent semmikeppen, foleg nem digitalis jelek eseten.
-
rigo88
aktív tag
válasz
#03969024 #17036 üzenetére
elég soft rendszert raktam fel, egy netinstallos ubuntura egy xbmc, és csak a szükséges packok, az 50gigás avatar verziót gond nélkül.
szal nem tapasztaltam olyasmit, de ez valszeg a rendszernek köszönhető.
sajna nemtom mi az a llano.
itt nézelődtem az integrált amd és intel lapok közt. és nincs túl nagy választék.most nézem a llano fusion processzorokat és az említett integrált itx lapok max 18wattos tdp-jéhez képest itt horror 65w-okat látok.
-
slashing
senior tag
válasz
#03969024 #17006 üzenetére
Attól függ ki mennyire akar vele foglalkozni, aki kevésbé az feltelepíti beállítja rajta a port.hu scrappert azt csókolom időnként kézzel rá kell keresnie aztán ennyi. Aki meg igazán foglalkozik vele annak meg már ott van az hogy legyen mondjuk minden borító magyar és ne vegyesen angol stb.. aztán ezt lehet fokozni azzal hogy minden borító ugyan olyan méretű/minőségű legyen mert lehet az egyiket szétnyújtja a másikat nem, az egyik éles a másik homályos és még ezt is lehet fokozni a különböző bannerekkel logókkal háttérképekkel stb... vagy még tovább menve belenyúlni a skinbe mert valami nem tetszik rajta....
Lehet ezt használni úgy hogy egyszer belövöm és használom minden gond nélkül legfeljebb kevésbé lesz szép és rendezett de még így is nagyon pofás lesz a cucc.
(és még nem is írtam le minden apróságot amivel én szoktam pepecselni
)
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
#03969024 #17000 üzenetére
Jóbarát, nem az xbmc a ludas, média player Classic-nál is kivág az asztalra, de ritkán.
A vírusirtóm a win-es Security essential, hogy valami azért legyen rajta, de ezen a gépen amúgy sem netezek.
Annyira nincs nagy jelentősége, mert ritkán csinálja, csak érdekességképpen írtam be, hátha valakinek volt már hasonló esete.Zsigus: igen, úgy használom.
-
sb
veterán
válasz
#03969024 #15808 üzenetére
Nem is az Ion-t ajánlottam, már csak azért sem mert alig kapni. Az csak példa volt, hogy még az is mindent elvisz.
Brazos viszont van és erősebb is az Ionnál.Egyébként ahogy írtam, nekem Ion-om van csak mert a Brazos megjelenése előtt raktam még össze a HTPC-t, nem találkoztam eddig semmivel, amit ne vitt volna lazán. Egyetlen olyan akadt, ami szarul volt tömörítve, de azt később kipróbálva az asztali gépen is akadt, akár DVXA-val, akár cpu-val lejátszva: i5+GTX460. Azt hiszem ezt nem kell tovább ragozni. A többi anyagot szedem és lejátszom. Nem válogatok, soha nem kellett. És természetesen 1080p-ről van szó, nem 720-ról.
Teljesítményben jó a Llano/Trinity, ha lenne kocka házra helyem a nappaliban vagy méginkább valahova elrejtve akkor elképzelhető, hogy azt választanám, de ahogy írtam, a fogyasztással meg kell küzdeni és így már nem olyan vonzó a plussz teljesítményük amire alig van szükség.
Egy Ion-Brazos 20-30W paneltáppal. Llano-Trinity minimum 65W TDP procik, vagyis a koplett rendszer inkább a 90-100W kategória. Ez paneltáppal is nehéz eset, hűteni is, ha nem paneltáp akkor a normál táp is plussz hő, hely, hang, stb...
Nem tudom, nekem ezekből kiindulva korántsem optimális választás.szerk: Egyébként épp a múlt héten próbáltam ki a killa sample-t madrv+lav filterrel és meglepő módon nem akadt. És nem is a lightosabb madvr beállításokkal. De csak gyorsteszt volt, majd finomítom még...
Egyébként nálam is terv egy gyorsabb HTPC, de csakis úgy, hogy árban és fogyasztásban/hűtésben sem kell kompromisszumot kötnöm (+20-30k a max, fogyasztásban load 30W helyett max 50-60 körüli, idle és lejátszásra 20-30W ugyanúgy ahogy Ion/Brazoson). Épp azért, mert a mostani mindent visz, nem lenne többre szükség csak más célokra a filmeken/HTPC funkciókon kívül. De az meg másodlagos.szerk2: Persze ez a gyorsítás ugyanúgy magával vonja nálam is a költözést is: A kis Modecom 202 házban 50-60W már nem férne el: kis kocka ház kellene, az erősebb paneltáp már megvan. Plussz ehhez jön az elrejtés/beépítés, ha sikerül úgy átalakítani a szobát is. Ez már nem a polcra berakós STB méretű kategória.
-
atitm
csendes tag
-
törölt tag
válasz
#03969024 #15823 üzenetére
Technikailag nem is tudom miként működik. Bitstream módban használnám a hangot, Splash Pro lejátszón keresztül HDMI-n az erősítőig. Ebben az esetben nem az APU (A10 5700) felelős a továbbításért? Magyarul a Realtek chip szóba sem kerül, a proci nyomja tovább a hangot is. Javítsatok, ha ebben is tévednék.
(#15825) Ed Parker
Magyarul jobban is szól?
-
-
törölt tag
válasz
#03969024 #15812 üzenetére
Jó, de a rendszer fix, amit egy Dune hajt valamilyen formán, ehhez képest a HTPC hangja majd más lesz, illetve más lehet.
#15814) cekkk
ÁÁ, tehát ezért nem hallod te a ventilátorod hangját, mert a kábelek között sem hallasz különbséget, süketen én sem hallanám a hangját.
-
sb
veterán
válasz
#03969024 #15616 üzenetére
Azért itt nem kvantumfizikáról van szó vagy arról, hogy a Föld lapos-e.
Még csak nem is fizikai törvényekről, hanem LOGIKAI problémákról és szabályrendszerekről amik nem igazán tudnak máshogy működni, mint ahogy kitalálták őket. 1+1 az 2. Nem lesz más, mert ez egy kreált szabályrendszer, nem a természetanya szülte meg.Digitális technikának hívják. Nem olyan ördöngösség.
-
válasz
#03969024 #15610 üzenetére
Hát ez tényleg HTPC!
"Ezek a gépek idővel nem avulnak, később az új szabványok érkezésével mindig upgrade-elhetők (pl. új alaplap, memória, háttértároló, szoftver.) Maga az alapgép nem válik feleslegessé akár 10 év múlva sem."
Tudsz valamit az árakról? 3 féle van, Basic, Premium és Professional. Elég szűkszavű a weboldal.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
#03969024 #15605 üzenetére
nézd,én a saját fülemnek és szememnek hiszek,nem holmi macska jancsiknak akik be akarják nekem bizonyítani otthonról,arról a cuccról,ami sosem volt a kezükben,hogy hülyeséget látok.
nem kell velem egyet érteni,sőt a hm topikosokkal sem,de hülyének sem kell nézni a másikat.
-
cekkk
veterán
válasz
#03969024 #15340 üzenetére
http://www.hfx.fr/pc-media-center-hfx-classic.html
Erre építik a CV-t -
cekkk
veterán
válasz
#03969024 #14584 üzenetére
Nekem volt, és a lassúságán kívűl ami egy BD betöltése okozott azon kívül olyan nagy bajom igazán nem volt vele.
Most épp htpczekCsak érdekel, hogy ha neked nincs is olyanod, akkor miért nyilatkozol róla olyat amit nem tapasztaltál meg?
Hülye userek meg minden hol lesznek, mind htpcnél mind lejátszóknál, és nem a legújabb kínai csodát kell megvenniDe én sem akarok vitát kirobbantani
-
-
djxp01
senior tag
válasz
#03969024 #14426 üzenetére
Azért gondolom esztétikusabbnak, mert nincsenek csavarhelyek. Viszont ahogy most írtad, rádöbbenve eszmélek rá, hogy panellakás, tehát sok helyen ferde a fal....Úgyhogy valószínű, hogy fúrva lesz a szegő...Hátsó hangszórókhoz én se szeretnék drága kábelt.
A kipróbálás alatt azt érted, hogy nincsen-e megtörve?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EA Sports WRC '23
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest