- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Magisk
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Bezony, még a mozik sem 24-en mennek, ott is (ha jól emlékszem) az is ősidők óta háromszor ismétli a képkockát (vagy köztes feketét szúr be).
A tévé azért ír 24p-t, mert annyit kap. Aztán ő magának csinálja a pulldownt, a jobb plazmák már egy ideje 4:4 pulldownban dolgoznak (~96 Hz). Ez nem összetévesztendő a "háccázherc" dolgokkal, ott köztes képkockákat próbál meg egy CPU segítségével odavarázsolni. Ezeknél a 2:2, 3:3, 4:4 pulldownoknál vagy ismétli a képkockákat, vagy feketét rak közéjük, nincsenek mozgás artifact-ok.
-
madgie
titán
Aham, akkor az a zsonglőrködés, mikor a mindig használt cuccal csinálok valamit (mert az iPad-en netezünk, azon nézem a levelezéseimet, mindig kéznél van), az bezzeg nem az, hogy egy kütyüt direkt csak erre a célra használsz (diNovo).
Értem, más kérdésem nincs.
regger: nekem is volt mindkettő, sőt, PS3 is, meg Egreat lejátszó. A Brazos és az Egreat két sarokkal odébb integetett a popi/ps3 duónak képminőségben. OpenELEC volt, Win7-et nem próbáltam, alapkitétel volt, hogy vinyó ne legyen a médialejátszóban (pendriveról ment).
Peak: nem. Miért, a diNovo tud?
Nem Youtube-ról volt szó? Megint a ferdítés megy... szerinted nem a Popival játszok le ilyet? (mondjuk nem értem, mi a gond az ipad-del, egyik legjobb tablet)
-
madgie
titán
Igen, jobb, hogy almával streamelem, mert nem kell semmivel zsonglőrködni külön. Nekünk az asszonnyal az iPad a fő masina, a PC csak akkor megy, mikor meló/játék van, a notit meg eladtuk, mert a tablet mellett nem volt értelme. Ha ott van eleve az asztalon karnyújtásnyira, és sokszor eleve azon netezünk, akkor nem egyszerűbb YT-t nézni úgy, hogy egy gombnyomással kilököm a képet/hangot a tévére/MH-re? Miért tartanék ezért DiNovo-t? Még egyszer lírom, Popcorn-ba is ugyanúgy be tudom pötyögni qwerty, mi kell, egy-két gombnyomás a Harmony-n és a YT appra vált az A-210. Mégsem használjuk soha.
XBMC-t amúgy használok, pont az iPad-en. Oda tökéletes. AMD alapú dolgokra viszont nekem soha semmi nem az, ami baromi érdekes, mert a PH!-n sokaknak elvileg minden jó AMD-vel. Én sok-sok év szopóág után eladtam minden AMD/ATI hardvert, azóta semmi bajom (a sokat szidott intel IGP-kkel sem volt soha semmi gond).
-
madgie
titán
Tényleg, komolyan muszáj mindig lefutni ugyanazokat a köröket, akárhányszor beírok ide? Volt OpenELEC-em idióta felbontást próbált ráerőszakolni a Brazosra, valami 1360*400 körülit. Nem tudom, honnan szedte, minden újraindítással azt csinálta. Várnom kellett volna frissítésre? Lehet. Eladtam, egy percre sem bántam meg (az openelec-ben nincs tudtommal madvr sem, siralmasan ronda volt a képe az a-210-hez képest). Hang sem volt HDMI-n, az is tuti user error.
Az meg hogy mihez használható a Harmony? Sokat érek el vele, mikor lefagy/kilép az XBMC (tudom, nektek soha nem szokott, user error, hogy nálam csinálta) és ott vigyorog a startmenü a plazmán. Illúzióromboló, a francot keres ott. Tudom, OpenELEC... olvasd fentebb.
Azt mondd már meg, hogy pötyögöm be a youtube-ot a mindenre jó openelec-en (Harmony-val) ? Számokkal, mint a 3310-es Nokián? Igényes megoldás, ezt a Popcorn-on is el tudom játszani.
Két Brazosom volt, kétszer próbáltam megszeretni a HTPC-t, nem sikerült, abszolút nem értem, mit nem lehet ezen elfogadni. Lényegtelen hülyeségeken lovagoltok, mióta beírtam, amit meg mondani akarok, az elszáll a szélben. Lehet én vagyok a hibás... nektek az a jó megoldás, hogy ami nem megy, azt jól meghekkeljük. Nekem az, hogy minden menjen, gyárilag, kényelmesen. (ha van iPad-em, hülye lennék nem kihasználni ,hogy kényelmesebb vele a YT, mint bármilyen távkütyüvel)
Szvsz nem véletlen, hogy Tcr is eladja a fenébe a Brazost, megjósoltam, mikor váltott.Patice: a NAS-t elérem otthon bármilyen mobilkütyüről (igen, zárt iOS-szel is) és a Popin kimegy a hang. Ez se nagy kaland. Tudom, nem kell piszkálni hozzá a regeditben
-
madgie
titán
Látod valaha benne az egérkurzort, startmenüt, hasonló hülyeségeket?
Az x86-tól örülök, ha nap végére megszabadulok. Eszem ágában sincs tévén alttabozni, firefoxon böngészni, meg hasonlók. Az asszony is fenemód örült, mikor HTPC-nél mindig az egérrel, meg DiNovo szerű szörnyekkel kellett bohóckodni. Most Logi Harmony, ha meg kell valami youtube, vagy mittomén, szörnyű apple cucc airplay-jel. Tudom, teljesen érthetetlen, mennyivel égőbb ez
-
madgie
titán
És? A htpc meg háromszor annyi, mint a mókolható firmware-ű egreat s5a-m (amit amúgy kutyába se nézek a popi mellett).
Engem sem érdekel, kinek milyen cucca van, az iPad nálam fontos, az megy napközben (pc nem), azon streamelek YT-t, zenét, arra kötöm a gitárt, stb. Egy androidos krumpli abszolút nem alternatíva nálam, max telefon esetében (de nem véletlen, hogy másfél év android után visszaálltam iOS-re)
És nálam is nagytévé van, 50", mégsem kell alttabozni, egérrel bohóckodni (aminek a billentyűzettel együtt semmi helye szvsz a dohányzóasztalon), megnyitom a tableten az earth-öt, de akár kilökhetem a képet AirPlay-en a tévére. Tudom, ez Epöl, divat utálni.
Na, kimorogtam magam, megyek vissza dolgozni
-
madgie
titán
válasz
Mezga Aladár #19801 üzenetére
Epülös "faszság", valóban olyan, mint a dlna, de nálam előny, hogy tudja a popi (ipad van itthon, mert azon zenélek, meg a telefon is iphone). Upnp-t amúgy nem használok sehol, mert nem tudja a külső feliratokat megjeleníteni, tehát nálam az SMB és az AirPlay a fontos ezeknél a kütyüknél.
-
madgie
titán
válasz
Mezga Aladár #19799 üzenetére
Én nem szeretem úgy, mert ha a hátsó usb-be dugom a hdd-t, akkor egy idő múlva leáll, így nem lesz normális airplay-em (tehát most egy pendrive van ott hátul). Arról nem is beszélve, hogy nemtom, lehet-e a popi transmission-ét úgy állítani, hogy a letöltővinyó adott mappáját figyelje, és ha odakerül egy torrentfájl, akkor elindítsa azt (miért kell? zárt rendszerű mobil eszközökről ez a járhatóbb út, asztali pc-t meg nem kapcsolok be csak ezért)
-
madgie
titán
-
madgie
titán
válasz
dabadab #16334 üzenetére
Nem-nem, Noctua-khoz eleve jár két "madzag", de a Scythe-jaim és a mostani ventijeim is mind-mind fordulatszám-szabályozón vannak, minimális (épp hogy beindul boot-kor) fordulaton.
A süketszobát nem feltétlenül képletesen értettem, múltkor például elment az áram, és olyankor az ember kényszerűen mókol valamit (akár egy filctoll kupakját csattogtatja).
-
madgie
titán
válasz
dabadab #16332 üzenetére
Paneltáp most ott van a Popiban, HDD a NASban, mit is csinálok rosszul?
Volt már pár csendesített ventim (Noctua, Scythe szintűek), azért mindet hallottam éjszaka, egy méterről. Mondjuk bőven vállalható az a minimális "zja", sőt, a mai kor gyermeke már kínosan érzi magát a "süketszobában" (saját tapasztalat)
-
madgie
titán
Mindkétszer én is így indultam neki, aztán a vége az lett ,hogy nem örültem a cuccnak. Ide kéne egy venticsere (Asrock lap), vagy vágni a ház tetejére egy lukat és a brazosról fent fújná ki a hőt, meg ezer dolog kavargott a fejemben, mert sehogy sem stimmelt a dolog (meleg is volt, meg hallottam a ventit mellé).
Aztán győzött a lustaság és mindkétszer eladtam
Ha te szeretsz barkácsolni, akár még jó dolgokat kihozhatsz ezekből is
Peak: megfő a cucc hűtés nélkül ebben. Mondjuk lehet bírná hosszú távon, de nekem a 85 fok procihőmérséklet nem épp' üzemszerűnek tűnik.
-
madgie
titán
Az első Brazosomnál igen, de nem igazán szerettem. Képen jobban néz ki, élőben szvsz elég bazári, hiába fém a nagy része.
Azt ne kérdezd, mit vennék, mert mindkét Brazos-házikómban csalódtam. Valami szellősebb kell szvsz ennél, ebbe vinyó nélkül is eléggé megfő nyáron a cucc (a pici kis süvítő ventiket meg utálom a NAS-ban is idegbajt kapok tőlük).
-
madgie
titán
Ja, azokat ki szoktam kapcsolni, nekem ne dinamikus kontrasztozzon, super white-ozzon, csak rondább lesz (szvsz) minden tőle. Itt alapvetően életlenebb a kép, meg mondjuk a bőrszín is kicsit tompa, ezeken nem tudom, hogy tudok-e segíteni (a tévét nem piszkálnám el, HDMI-s erősítőn keresztül megy a jel, a többi forrással így jó a kép)
-
madgie
titán
Nálam megy a kikapcsolás, csak a suspend-be fagy bele. Most kapcsoltam ki, elég keményen fűt ebben gyenge nyári időben a cucc.
zsigus: sajnos buta. kis thumbnail-ekkel dolgozik, sokáig tart egy-egy nagyobb frissítése. kábé egy éve nem is használjuk, a sima fájlkezelőből indítjuk a filmeket.
canniball: na igen, egy bekapcs jól jönne
-
madgie
titán
válasz
canniball #13495 üzenetére
Most le fogtok trollozni, de megint elkezdtem ugyanazokat lejátszani a két kütyün (Brazos és Popcorn Hour) és sokkal élesebb, szebb minden az A-210-en. A haj részletessége meg ilyenek... nagyon szembetűnő.
szerk: tudom, hogy lehet finomhangolni a megjelenítőn, de ekkora különbség nem volt eddig két lejátszóm között (pl PS3 és A-210)
-
madgie
titán
OK, próbálkozom a Frodo-val, kösz srácok
szerk: HDMI-s erősítőbe megy minden, nem szívesen koax/optikai kábelezek már, ha nem muszáj.
-
madgie
titán
No, hazaértem. Kingston pendrive-ról megy, de nincs hangom hdmi-n a beta-val sem. Mit kell varázsolnom? Egy koax kábelt a szekrényből?
-
madgie
titán
válasz
canniball #13478 üzenetére
Ilyen, ni. Csak innen vettem, mert nem akartam 2-3 hetet várni a szállításra. Volt már ilyenem, megy ez mindennel, csak pont ezzel a TDK-val nem
Majd felrakom egy másik "sípra", de most megint mennem kellett.
-
madgie
titán
válasz
zsola32 #13471 üzenetére
Nincs sok bajom az A-210-zel, csak nagyon szeretem az XBMC-t, arra meg nem megy rá
Ellenben lehidaltam, hogy a Brazoshoz vett TDK pendrive és a hardveraprós infratáv nem jön ki: nem megy az IR, ha be van dugva a pendrive (ne kérdezzétek, miért végigpróbáltam az összes USB-t). No és miért vettem a TDK-t? Hogy arra tegyem az openelec-et
-
madgie
titán
válasz
dabadab #13444 üzenetére
Azért négy éves hardver az A-100, lehet változott ez-az azóta, nem?
(igen, tud felirat pozíciót, színt, méretet állítani az A-210, ki is dobnám a relatív könnyen ghostoló plazmám mellől, ha a fekete sávba tolná a feliratokat)Egyébként pont ilyen indíttatással költöttem most a Brazosra: de jó lesz, kicsi ház, kicsi pendrive, openelec, semmi macera, semmi felesleges oprendszer (szintén plazma, nem szereti). Csak hát ez nem megy, az nem megy, én meg a fejem vakartam és szépen visszaraktam a polcra az A-210-et ("jobb lett volna ion-t venni" morgással a bajszom alatt). Pedig elhiheted, hogy szeretem az XBMC-t, az iPad-em is csak emiatt van JB-zve.
-
madgie
titán
válasz
dabadab #13442 üzenetére
"butuskak es korlatozottak"
Nem tudtak mondjuk Crysis-t futtatni, vagy mi a gond? Ez egy célhardver, médialejátszó, azt tudja.
Filmet lejátszani tud? Tud.
24p-t tud? Tud, pontosabban, mint az átlag PC.
Hálózatról lejátszani? Samba, NFS, akármi.
A torrentkliens is adott a normálisabbaknál.De tényleg nem értem, miről és miért akarsz meggyőzni. Majd Win7 alatt megnézem a cuccot, annyit elöljáróban mondhatok, hogy be tudom állítani a képet/hangot, van némi tapasztalatom és hardveres segítségem ebben.
-
madgie
titán
válasz
dabadab #13440 üzenetére
Már leírtam párszor. Példa.
Majd megnézem Win7-tel, de ahhoz előbb egy 2.5" HDD-t kell vennem.
szerk: egyébként megfordíthatnám a kérdést: Vladinak miben jobb a HTPC? Mert nekem teljesen százas az A-210, meg anno a Ps3 is az volt, HD Ready tévén amúgy is rendben kéne lenni minden normálisabb árú rendszernek, ha normálisan be van kalibrálva a kütyü.
-
madgie
titán
válasz
canniball #13400 üzenetére
Nem ültem még neki a problémának, mindenképp Win7-et ajánlok, azzal régebben jól ment a Brazos. Most hétvégén sem lesz időm nekiesni, no meg kellene egy 2.5" vinyó előbb az oprendszerhez.
szerk: még annyi, hogy én a stable openelec verziót néztem, azt írják ,a beta-val lehet jobb lenne. a beta verzióktól viszont mindig félek
-
madgie
titán
Max fogyasztás? Te furmark+prime95-tel használod a gépet? Mit csinál egy HTPC a nap 24 órájából minimum 20-ban? Tölt magának. Mit fogyaszt ilyenkor? Az idle fogyasztást. Akkor miről beszélünk?
Egyébként igen, DXVA mellett 5-10%-on megy filmlejátszás közben a proci, maximum. És nem, nem ezért vettem erős procit, sőt, filmlejátszásra nem is használom a PC-t, arra ott van a médialejátszóm, ami vinyóval együtt vagy 10 wattot kajál, nem kell mindig buherálni és jól lejátszik mindent.
-
-
madgie
titán
Egy HTPC-t nem biztos, hogy olyan egyszerűen tud kezelni egy családtag, mint egy "médiajátékost".
Habár ez nem feltétlenül igaz, be lehet állítani, hogy bootoláskor már teljes képernyőn induljon az XBMC, háttérben meg menjen a webUI-s utorrent (mondjuk ehhez már kell egy kis techb*ziság) -
madgie
titán
válasz
macimeister #9478 üzenetére
Beállítod, hogy a gép bekapcsolásakor automatikusan induljon az xbmc (meg a torrent is, ha kell). Ez utóbbit másik gépről vagy éppen telefonról is etetheted, állitgathatod.
-
madgie
titán
válasz
Tomix24 #9393 üzenetére
Pont Brazos HTPC-ről (XBMC) váltottam Popi A-210-re, nem veszem észre azt a nagy javulást a felkonvertálásban, a sorozat xvid avi-k szemre ugyanúgy néznek ki az 50" plazmán. Ha van is javulás, nem nagy mértékű.
Szerk: előtte WD TV Live-om volt, az is Sigma Desings chipset, ott se láttam romlást, mikor bekötöttem a Brazost.
-
madgie
titán
"Erről a CFI házról azt kell tudni, hogy SFX táp van benne, ami HTPC-be sztem hangos, nem jó a ház szellőzése és a merevlemez(ek) befűtik a gépet, illetve a 150W táp talán túlzás egy ilyen 40-45W körüli fogyasztású konfighoz."
Sajnos egyetértően bólogatok, nekem is meleg volt gyárilag ez a CFI ház egy szem vinyóval is, most egy plusz nyolc centis venti besegít kicsit.
-
madgie
titán
Hülyeség az a kalkulátor, az a célja, hogy minél nagyobb, drágább tápot vegyél. Nekem egy Phenom II X4-et GTX 460-nal, három vinyóval meg miegymással elvisze egy 380-as minőségi (!) táp. Még ha túlméretezel, akkor is egy ötszázas bármilyen egy VGA-s konfoghoz elég, 750W teljesen felesleges.
-
madgie
titán
válasz
Bitlisz #8370 üzenetére
Otthon van a fogyimérő, inkább annak hiszek, mint a grafikonoknak
Phenom II X3 720, 4 giga ramos, GTX 460-as gép okos beállításokkal (alulfeszelt idle-ben) 85 wattot eszik nyugalmi állapotban, illetve letöltés közben, átlag játékokkal terhelve 160-180 watt, rommá terhelve (Furmark+Prime95) 240-245W. És egy 380-as Antec eteti, szinte hang nélkül (sajnos a VGA-nak van hangja, de elég friss hús még, nem találok rá olyan utángyártott hűtést, ami elférne a HTPC házban)CPU ügyben nekem a Scythe Mini Ninja jól bevált, de biztos van ezer hasonlóan jó (és esetleg olcsóbb) megoldás.
-
madgie
titán
válasz
Enszuke #8167 üzenetére
Vajon az NSK-2480-amban is ilyen Antec táp van, ami a tesztben az élen van? 380W-os, az tuti, a 12V értékei is asszem stimmelnek. Csak azért érdekes, mert pont meghalt a venti az 5770-ben, mire meglett ez a kuckó, így csak integrált VGA-val hajtom így nemtom, maradjon-e ez az Antec, vagy a "régi" PC-ből tegyem át az Arctic Fusion 550R-t (előbbire hajlok, jó, ha 250W az összfogyasztás terhelve, felesleges az 550-es táp)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Interactive Brokers társalgó
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- ASUS routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft