- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
Nekem is volt A75 chipset-tel akadozásom. Szerintem magában a chipsetben a hiba... Nekem végül be is adta a kulcsot. Jellemzően, ha hdd műveletet végzett, képes volt megakasztani a rendszer de nagyon rövid időkre.
Amit megnézhetsz, a windows eseménynaplójában van-e hiba. Nekem a raid driver telepítését hiányolta, utána jobb lett, de tökéletes sosem. Lehet hibás volt az alaplap/chipset gyárilag. Amivel még lehet kísérletezni, a biosban kikapcsolni a processzor energia gazdálkodásával kapcsolatos dolgokat, min/max órajel állítgatása...
Persze a fentieket akkor, ha az xbmc biztos jól van beállítva (de gondolom azon már túl vagy)
-
drdr
senior tag
Érdemes lenne sata kábelt cserélgetni, hátha vmi baja van. FM1-es alaplapom (Asrock) nekem is produkált akadást időnként; a windows naplóban valami olyasmit olvastam (nem emlékszem pontosan), hogy írási művelet meghiúsult. Az AMD raid driver telepítése után már nem voltak ezek és stabilabb is lett a rendszer.
Esetleg azt is meg lehetne próbálni, a Catalystban a teljesítmény fülön, hogy a processzor órajelet a minimum-ról magasabbra állítod (kb. középre v. fentebb) és akkor is szaggat-e.(Nekem nagyon úgy tűnt, hogy az A75 chipset nem volt épp a legtökéletesebb v. driver problémákkal küszködött. Valaki fentebb említette a wireless bill. laggolását (ezt én is tapasztaltam A75-ön).)
-
sb
veterán
Értem, hogy BD.
Akkor sem kéne megakadnia. Ugyanúgy DXVA gyorsított a lejátszás, csak magasabb a bitrate kicsit.
Nálam 25/1.5-ös nettel ugyanez nem akadt az Atomon.Cpu: 40mbit/s BD iso-nál a DXVA miatt ugyanúgy csak 10-20% a terheltség. Torrentezésnél szintén nem több. Összeadva is bírnia kell. És az A4 kb. 3x gyorsabb proci.
HDD: BD film: 40mbit/s, torrent: 22mbit/s: összesen 62mbit/s= 7.75MB/s. Igaz, hogy több olvasás, írás fut egyszerre, de ezt bírnia kell akármelyik HDD-nek szerintem. Mondom, nálam is szokott futni 20-30 torrent is egyszerre letöltésben mégis minimális a terhelés a HDD-n is, nemcsak a cpu-n. Lehet róla olvasni lazán.
-
-
bivalyos
aktív tag
egyenlőre nekem is ilyesmi az egyik variáns, a blu ray képfile csak plus dolog lenne,de idővel gondolom orvosolja majd a xbmc 13
majd eldöntöm még mi legyen asztalai MP vagy HTPC. vannak előnyök és hátrányok is:
MP előnye alacsony fogyasztás,könnyebb kezelhetőség.
HTPC előnye több lejátszható formátum,más dologra is használható akár,nagyobb tárhely szükség esetén.szerk.: XBMC összes s
-
Joshi
titán
Csak firmware frissítéssel érdemes próbálkozni ha van módosított firmware az adott meghajtóhoz. Nézz körül itt. Csak saját felelősségre.
-
Nova96
őstag
LAP,VGA:Asus F1A75-I DELUXE
CPU integrált vagy benéztem valamit?
Lenovo q180 szerű házat nem tudtok linkelni?
És milyen tápot vegyek hozzá? És a HDD-k nasba legyenek valahol máshol vagy lehet egy helyen nem lesz hangos?
LIano nem lesz sokkal erősebb hogy érdemes legyen rá várni? -
canniball
nagyúr
"...bőven kiszolgálja a full HD akár 3D lejátszását..."
Nem ellentmondva, csak kiegészítésképp: az E350 is viszi a 3D-t.(#12007)
"De a legjobb az EZ"
Nem jó a link. -
Nova96
őstag
F2 körül belül mikor jelenik meg? Mert ha nyár körül addig kivárom, Akkor ne mini itx-be gondolkozzak azok nem olyan jó lapok? Nekem teljesen mindegy mert annyi fontos hogy: keveset fogyasszon is ne ilyen kocka,dvd lejátszó alakú legyen hanem ilyen állított olyasmi mint lenovonak a q180.
-
Nova96
őstag
Valamelyik cikkbe láttam ilyen állított házat valami hasonlóban gondolkodom. Hát a full hd film és minecraft egyedül ami játék kellene.( Xbox miatt)
LIano és intel oldalálról mikor jön az új gen? Mert annyira nem sürgős.
SSD térén egy 64GB-ra gondoltam.
És akkor konkrétan jelenleg ti mit ajánlotok? -
zsigus
őstag
Ha klasszikus mATX házat szeretne akkor valóban olcsóbb mint egy miniITX, de ha HTPC szerűnek kellene lennie (fekvő, DVD lejátszó szerű) akkor ilyet 25k alatt nem nagyon találni, táp nélkül. Egy miniITX pedig egy kisebb táppal is jóval olcsóbb ennél.
Ha pedig szinte csak HTPC felhasználásra szánja akkor felesleges ez a proci, inkább E-350 vagy ION. Kevesebbet fogyaszt emiatt nem is kell rá nagy hűtés és jóval halkabb plusz olcsóbb is.
-
nagash
senior tag
Szia!
Akkor is, ha amolyan set-top-box-ként is használnám?
tigipuf: Köszi wifi-t max megoldom külső egységgel, félnék, hogy az integrált bekrepál. Bluetooth is van külső egységként, USB-ből meg annyi van ezeken... Egyelőre egy régi NEC Powermate ML250 Slim házat fogok felhasználni, mert abba a kártyaolvasó és a BluRay is belemegy szépen.
Lehet, hogy Live USB-ről kipróbálom mindet, aztán meglátjuk.
Köszi mindenkinek, még jelentkezem.
Üdv,
Nagash -
cashback
őstag
Védelmező... mint antivírus, tűzfal... ezek úgy általában minden gépen futnak. Ha torrentezel, ha nem.
uTorrent csekély terhelést jelent a gépnek csak. A feltöltési sebességtől függően veheti igénybe a gépet. Hogy te 1helyre töltesz fel 10Mbit-es sebességgel vagy 400helyre összesen 10Mbit-tel az nem oszt nem szoroz (mármint a gépnek).
-
Salvador20
őstag
lp mindenképpen?
illetve milyen videó megjelenítésre gondolsz? Az új 2160p szabványt akarsz futtatni rajta? Filmet már a mostani is jól fog neked lejátszani. Ha meg játékra kell, akkor belefér, a proci biztos elbírja, nem fogja pihenni küldeni.
Én inkább egy 6570-est vennék akkor, abból is van lp -
BigFoote
csendes tag
Nagyon köszönöm. Hajlok a Llano felé, kicsit várok még, hátha lesz AsRock lap újra a boltokban (jelenleg egy helyen látom, de nincs meg a bizalmam ahhoz a bolthoz), ha nem, akkor megyek az Asus-hoz (bár nagyon drága és a beépített WIFI meg a BlueTouth számomra még felesleges is, +12K meg további egy év gariért és egy távirányítóért kicsit sok). (Alaplapgyártók közül ezzel a kettővel vannak a legjobb tapasztalataim, többiekben nem annyira bízom.)
-
BigFoote
csendes tag
Ugye jól tudom, hogy az ASUSnak egyetlen mini ITX-es Llano lapja van a F1A75-I DELUXE? Azért kérdezem mert nagyon érdekelne a távirányítójának a hatásfoka. Az ASUS 30 lábat ír, aminek nekem a fele is elég lenne, de sokan fanyalognak a neten, hogy 6 lábnál, (ami ugye kevesebb mint 2m) elfogy a lendület (ez a használhatatlan kategóriába sorolja számomra, ez esetben megveszem a 10K-val olcsóbb AsRock lapot, feltéve, hogy találok még valahol az országban, mert épp a mai napra eltűnt mindenhonnan.). Neked mi a tapasztalatod? Kérlek felelj, mert égen-földön nem találok embert, akinek ilyen lapja van!
Lenne még egy broadcast kérdésem is: eredetileg E350-es Brazost nézegettem (ASROCK E350M1 mITX), de gondoltam hosszú távon esetleg kevés lesz, ezért lábaltam át a Llano-ra. Ráadásul itt a prohardver-en látott Acer Revo 70 teszt is elbizonytalanított, ahol az illetékes elvtárs többször kevésnek ítélte meg a Brazos teljesítményét. Nagyon örülnék ha Brazos irányú kételyeim eloszlatnátok. Sokkal olcsóbban kijönnék, de inkább beleteszem a pénzt a Llanoba csak ne kelljen jó darabig hozzányúlnom..
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
dni
őstag
Anandtech-en elolvastam pár cikket, de még mindig nem tudom melyik platformot válasszam. (Az már bizonyos, h m-atx felé hajlok)
Hátha másnak segít a későbbi döntésben:
AMD A8-3850 : An HTPC Perspective
Discrete HTPC GPU Shootout
ASRock CoreHT 252B Review -
dni
őstag
Úgy tudtam, hogy még nincs az XBMC-ben 3D Blu-Ray támogatás, ha ezt már zökkenőő mentesen megy a HD hangokkal együtt akkor nem kell TMT5.
Tudnál mondani egy pontos model számot az alaplaphoz?
(AMD-vel régen sokat szívtam, Intellel gördülékenyebben mentek a HTPC-s dolgaim, ezért egy kicsit félek tőle)
-
slashing
senior tag
birom az ilyen oldalt, lehúzza a netről a filmet - ingyen, lehúzza egy oldalról az információkat - ingyen, letölti valahonnan a képeket - ingyen, azt berakja Photoshop-ba ráenged egy action-t(már ha van esze és nem akar szöszmötölni mindennel) aztán pénzt kér érte persze még egy sample fájlt sem lehet letölteni hogy eldöntené az ember kell-e ez neki vagy sem vagy legalább látná hogy mi van egy xyz.rar-ban.... a pofátlanság netovábbja, szvsz
(tudom nem ezért linkelted de nem bírtam megállni...)
-
canniball
nagyúr
"Ez egy fizetős oldal... Utánna lehet elérni a letölthető dolgokat."
Akkor jól tippeltem."A webes elérésre akkor lehet szükséged..."
Tudom, de erről ott egy szó sem esik, csak le van írva hogy ezt kell csinálni mintha mindenképp szükség lenne rá."A miértje az nfo-fájlnak az..."
No ezt nem tudtam. Mármint hogy nfo-ból is tud ilyet az XBMC, én eleve a port.hu scarperrel kezdtem használni.
Viszont erről beugrott: volt már úgy hogy a PS nem találta meg a filmet, be lehet állítani hogy ilyenkor nfo-ból dolgozzon? Vagy eleve keresse az nfo-t és ha az nincs akkor keresgéljen? Vagy legalább dobjon valami üzenetet? -
Daniel Alves
őstag
Megvettem. Most az pénz volt az elsődleges mert nyárra a motoros túrákra is gyűjtenem kell...
Az alábbi konfigot vásároltam
AMD A4-3400 2.70GHz FM1 BOX
ASROCK A75M-HVS
KINGSTON 4096MB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/4GX
MS120 | SHARKOON [link] [link]
FSP hexa 400wEz volt összesen 67.000ft meg itthon volt 1Terrás vinyóm azt beletoltam és hibátlan a gép
Ennyi pénzért szerintem nagyon baráti és a GPU sem panaszkodhat...
Kíváncsiságból feltoltam a COD4-et 1440*900 high-medium tökéletesen fut multiban.
Itt a logouton olvastam egy nagyobb írást a HD filmekkel kapcsolatban majd azt is szépen átakarom olvasni.Apropó: CPU hűtőt milyet tudtok ajánlani? Ez a gyári ami rajta van...háát öö hogy is mondjam...az én számomra kuka
-
canniball
nagyúr
Igen, az volt a kérdés, de a mondat úgy hangzott mintha semmi más nem is tudná ezt a funkciót. Én viszont azt nem tudtam hogy az XBMC is tudja.
user137!
"ugyanez a setup, oszt mégse...a filmek úgy 10%-ánál megvan a borító, a maradék 90%-ban meg semmi nincs, csak egy képkocka a filmből."
Akkor nem tudom...lehet a filmcímekkel van gond. Manuálisan sem tudsz odapakolni neki?"jó lenne valami részletes guide..."
Talán ez segít: XBMC Wiki."viszont megtaláltam a library update módját."
Végre valami sikerélmény!Párom mondta hogy megnézné. Én meg gondoltam adok neki egy esélyt mivel Statham bácsit komáljuk, az értékelése pedig ha nem is kiemelkedő de nem rossz (57% és 8.2/10); majd elválik.
-
user137
őstag
na nekem ilyen frissítés cucc nincs. mutatom mi van. qrvára frusztrál már, ennyire nem lehet szar ez a cucc, én meg nem lehetek ennyire béna...
Library mód: KATT
- Film: 500 days of Summer
- nincs cover
- nincs fan-art
- nincs plusz infó, csak ez (plot hidden to prevent spoilers... WTF?)
- az l betűt megnyomva az l betűs filmhez ugrikFile mód: KATT
- Film: 500 days of summer
- van cover
- van fan-art (backdrop)
- ha elmozgok a a fájlról, akkor megszűnik mind a kettő -
user137
őstag
ezt már beállítottam, de kézzel akarom frissíteni, amit nem lehet.
és médiatár módban tök más metaadatok jelennek meg, mint fájlmódban, ez így használhatatlan.és hol van az "edit sources" menüpont? amit egyszer beraktam, az onnantól úgymarad örökre? vagy töröljem ki és adjam hozzá megint a 2-3TB filmet?
-
user137
őstag
nos, feltettem az XBMC-t, és úgy 2 órája túrom.
Pro:
- elsőre is egész szép felület
- mennek a feliratok és az audiováltásCon:
- unintuitív, h mit lehet hol csinálni vagy nem csinálni. véletlen jövök rá, h mire jó a jobbkatt, a nyilak, stb
- nincs hangerővisszajelzés a UI-n
- nem megy a Zidőjárás se Weather+-al se a simával
- nincsenek backdropok a filmek alatt a menüben (a weben pedig vannak, de hol kell bekapcsolni?)
- egy halom filmet megtalál IMDB-n, de aminek nincsen coverje, azt arra nem jön fel az infó tab(default action: show info) és így aztán nem lehet elindítani.
- lefagyott eddig két óra alatt kétszerKérdés még, h a távirányítót hogy eszi meg, de remélem ezzel nem lesz baja.
-
buca84
őstag
Letöltési könyvtár, portok stb be van állítva?
-
Osibaa
senior tag
Szia!
Ezt a házat én nem javaslom, mert el van cseszve a hűtése, megreked benne a meleg. (Ugyanez igaz ennek a háznak az "ikertestvéreire" is: JCP MI-101 és Spire Powercube.)
Ehelyett ajánlom figyelmedbe a Chieftec BT-02 házat, ami ezzel egy árban van és jobb az elrendezése.Hűtés választásakor érdemes szétnézni a külföldi fórumokban, hogy felmegy-e az adott lapra, mini-ITX lapoknál útban szokott lenni ez-az.
Mini-ITX kérdésekben tudom ajánlani még ezt a topikot: link, tájékozottak és segítőkészek a srácok.
-
Igen, belemegy, CPU huto mindenkeppen kell, azt igy kepek alapjan meg nem mondom, hogy belefer-e a Shuriken - mondjuk azt megcsinalhatod, hogy elsore osszerakod a gyari hutovel, aztan mericskelsz.
Az egesz cucc maxon ehet talan 60 wattot, szoval a 200 wattos tap boven sok is -
Champipi
aktív tag
-
Osibaa
senior tag
Nekem ez van beállítva a kaymap.xml-ben hang és felirat váltásra, illetve hozzárendelve a távirányítóhoz.
<keymap>
<global>
<keyboard>
<PageUp>AudioNextLanguage</PageUp>
<PageDown>NextSubtitle</PageDown>
<Escape>UpdateLibrary(video)</Escape>
</keyboard>
</global>
</keymap> -
Osibaa
senior tag
Szia!
Ha normál méretű optikai meghajtót akarsz használni, az a Codegen házba nem megy bele. Mivel úgyis a házzal van problémád, javaslom nézd meg a Chieftec BT-02-t. Nem egy dizájnos darab, felépítésben viszont rendben van (kicsi, mégis mindennek megvan a hely, hűtés is korrekt), nekem bejött. A Codegen tápot úgyis cserélned kellene, így árban kb. ugyanannyi lenne, mint a Chieftec.
-
sanp
tag
Én a helyedben lecsapnék innen az Asrock Ion 3D-re, igazi best buy lenne a feladatra.
Pici, csendes, kisfogyasztású, integrált Wifi, intergrált IR vevő + MCE távirányító, 100% támogatott XBMC-vel és OpenELEC-el is.
Brazos alapú gépet nyugodt szívvel még nem merem ajánlani, bár már elég stabil csomagok vannak hozzá, még nem 100%-os Linux alatt. Inkább válaszd a biztosat a talán jó lesz helyett és válaszd az ION-t. -
Imifej
senior tag
Hali. Én memória és HDD nélkülit vettem. WD 500GB vinyót, kifejezetten csendeset, és 2x2GB memóriát raktam bele. Op rendszer Win7. 3D ezen nem megy mert a HDMI 1.3-as kimenet nem támogatja. Optikai meghajtó nincs benne, de csak az Op rendszer telepítéséhez kell. Egy másik gépben van, és azt megosztottam, így hálózaton keresztül látja, és így tudom használni, ha néha szükséges. Távvezérlőnek Trust Thinity-t vettem, ami nekem bevált nagyon.
-
sanp
tag
Fontos lenne tudni hogy milyen környezetbe illeszted a lejátszót. TV, erősítő, egyéb típusa?
Én két irányt jelölnék ki.
Egyik a dedikált lejátszó irány. Vegyünk egy kisfogyasztású gépet 4-8GB SSD-vel amin egy minimál linux fut XBMC-vel. Ebben a műfajban a legjobb a most 1.0 verziószámot elérő OpenELEC disztribúció. Abszolút SetTopBox élmény, 10sec boot még lassú gépen is, nem kell érteni linuxhoz, XBMC alatt mindet be lehet állítani, menüből lehet telepíteni torrent klienst (amit aztán böngészőből tudunk menedzselni), stb. Olyan mint egy hálózati médialejátszó (streamer) csak nagyságrendekkel szebb, gyorsabb, okosabb.
Alapból megoszt minden fontos könyvtárat Sambával (Windows fáljmegosztási protokollja), ilyen struktúrában:
Természetesen telepíthető egy nagyobb HDD-re és akkor egyben lehet a médiatár is, csak a megfelelő könyvtárakba átmozgatod a filmeket, sorozatokat, zenéket stb.
Szinte minden előre be van állítva, tényleg csak használni kell.
Automatikusan tudja frissíteni magát, ha update jön jelez, leokézod, letölti, lefrissít, újraindít, flawless az egész.Másik irány egy teljes értékű op. rendszer Windows 7-el, XBMC-vel. Ez akkor jó irány ha tényleg szükség van a Desktopra, a böngészésre és esetleg más egyéb alkalmazásokat futtatnál. Valamint ekkor már kell egy vezeték nélküli egér és bill. megoldás, és persze ott a Windows 7 ára is és a konfigurációs nyüglődés. Fontos szempont lehet hogy csak itt van menüs Blu-Ray lejátszás megfelelő alkalmazással.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest