- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
MasterMark #50418 üzenetére
hogy ez a gd08 miért maradt ki nekem... és rackelhető
-
bambano
titán
válasz
MasterMark #50416 üzenetére
a lianli-nek volt olyan htpc háza, ami rackelhető, de már nem gyártják.
de ha tálcára, nekem úgy is jó. csak nem találok normális fekvő desktop házat sem. a lefektetés meg nem mindig járható út, például azoknál a házaknál, amikben keresztben van a vinyó, ha elfektetem, akkor a legkisebb oldalán fog állni, azt meg úgy tudom, hogy nem szeretik.
"Mellesleg Node 605-öt venni sem lehet sehol sajna.": ezért fordultam hozzátok, gyakorlottabbak vagytok ebben a kérdésben.
-
bambano
titán
válasz
MasterMark #50413 üzenetére
most úgy néz ki a szobám, hogy van egy munkaasztalom, mellette a földön egy midi torony gép, mellé lerakva az aktuális projekt cucc. mögötte egy kiadósabb pókháló mindenféle kábelekből.
ezt gondolnám betolni egy ilyen rackszerűségbe, amibe tehetnék kábelrendezőt, rackelhető elosztót, rackelhető switchet, és akkor a földön nem lenne semmi. nem utolsó sorban takarításkor csak arrébgurítanánk az egészet, meg vissza.
a cuccot nem akarom htpc célokra használni, de más kategóriában nincs normális pc ház. amit találtam, az mind htpc ház volt, de már egyiket sem gyártják. szerver házat meg nem akarok venni, mert egyrészt ott nem optimalizálnak csendre, másrészt meg 200-300 rugótól indulnak az üres szerverházak, ahhoz meg nincs "kedvem".
tehát pl. előfordulhat, hogy nektek van tapasztalatotok Fractal Design Node 605-tel, mert ez messziről jó lehet, de jó lenne részleteket, személyes tapasztalatokat hallani.
-
bambano
titán
Üdv!
Lassan esedékessé váló gépcserénél úgy döntöttem, meg kellene szüntetnem itthon a kuplerájt.
Azt találtam ki, hogy veszek oldal nélküli rack "szekrényt", rackes rendezőt, és abba rakok mindent.A htpc topic abban tudna segíteni, hogy mondtok olyan jó minőségű, fekvő htpc házat, amit be lehet rakni rackbe (akár sínen, akár tálcára) és kapható. plusz elfér benne egy közepesen izmos desktop pc. két hagyományos vinyót tervezek bele, amihez nem ártana rezgéscsillapítós hely.
kösz.
-
bambano
titán
válasz
dabadab #12630 üzenetére
azon gondolkodom, hogy vagy ssd-t, vagy noti vinyót raknék rendszerdiszknek, meg átmeneti munkadiszknek, és wd green vinyókat adatnak, amit lekapcsolgatna, ha éppen nem használja senki. Meg találtam már olyan hibrid tápot, ami képes kikapcsolni a ventilátorát, ha egy határ alatt van a terhelés.
ehhez tennék olyan asztali procit, amiben könnyen le lehet venni az órajelet, szintén önleálló ventilátorral. az egészet beleraknám valami rendes nagy házba.
igazság szerint kiforratlan még az ötlet, de agyalok rajta. ebből eddig asus 1155-ös ws alaplap meg bazi nagy ház van kallódóban raktáron, meg egy induló mennyiségű diszk.
de nagyon hálás lennék ilyen irányú ötletekért.
Szerk: még annyit, hogy vagy csak fájlszerver és időnként számolós szerver lenne, ha nem tudom annyira lecsöndesíteni, hogy aludni tudjak mellette, vagy htpc is, ha csendessé lehet tenni.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz
Oldmobil #12490 üzenetére
használt, de nem működik a dolog.
alapvetően jól gondolod, de a sok tuner egy gépben megoldással az a baj, hogy jó eséllyel össze fognak gerjedni és mákos lesz a kép.
rögzítéskor akkor nincs transzkódolás, ha digitális forrásból veszed fel (akkor valamennyi van, de az nem vészes), vagy analógból, de hardveres tömörítős kártyán.
mondjuk digitális forrásnál a fenti gerjedős probléma nemigen fordul elő.nekem hauppauge pvr sorozatú tunerkártyákkal van sok tapasztalatom, digitális cuccal még nem szórakoztam.
-
bambano
titán
válasz
Oldmobil #12487 üzenetére
hardveresen kódolt mpeg2 transport stream lejátszása debian squeeze-n mostani modern procikkal (3.4-en járó i7) 8% körül ugrál.
hardveresen kódolt mpeg2 transport stream magas bitrátával noti vinyóra 1GHz-es via procis gépen régi debianon összesen 4% alatti terhelés. ugyanez modern gépen 1-2%.
Szerk: azt nem tudom, mennyit dekódol a videokártya és mennyit a proci.
-
bambano
titán
válasz
slashing #11721 üzenetére
mindig minden csatlakozás, ami megszakítja az f kábelt, ront a minőségen. Sőt, maga a kábel is ront rajta. Csak nem mindegy, hogy mennyit. Ha normális minőséget veszel, akkor nem fog annyit rontani, hogy felizgasd magad miatta.
Ha nagyon tekergetni akarod a kábelezést, akkor vegyél hozzá egy rendes minőségi antennaerősítőt is. Pl. hirschmannt már láttam 30k alatt.
-
bambano
titán
aztaaaa
xbmc raspberryn.... -
bambano
titán
válasz
buca84 #11546 üzenetére
dmesg|grep firmware megmondja, hogy fent van-e
lesz benne egy olyan sor, hogy requesting firmware az ivtv-hez, ha akkor megtalálja, akkor fent van.
ha működik a kártya, akkor is fent vandpkg --list|grep ivtv
ii firmware-ivtv 0.28+squeeze1 Binary firmware for iTVC15-family MPEG codecs (ivtv and pvrusb2 drivers)ebben a csomagban van.
-
bambano
titán
A dvb-n nincs mit mpeg2 kódolni, tömörítve jön. A kicsomagoláshoz kell a proci.
Origen házakat láttam, aranyárban van. Egy 7''-os kijelzős ház 230 rugó lett volna, adták is volna azonnal, ha hüjébb vagyok az átlagnál.
Néztem közelről htpc házakat, akkora nagy hodály darab volt némelyik, hogy nem férne el a polcra. Egy normál miditorony lefektetve. Azt is érdemes megnézni, hogy elfér-e minden a bútoron. -
bambano
titán
Tudtok olyan vinyókeretről (beszerzési hellyel együtt), amivel notebook vinyót be lehet csavarozni 3.5''-os normál vinyóhelyre normál házba?
-
bambano
titán
Milyen procihűtőt is milyen gyártmányú merevlemezt vennétek htpc-be?
-
-
bambano
titán
Azért, mert a videóban, dvd lejátszóban mezei táp szokott lenni, ami egy trafó, jól szigetelt primer oldallal, graetz híd, kondi, stabililzátor. Ha nagyon nem abajgatod, nincs lehetőséged áramütést szenvedni.
A pc-ben ezzel szemben kapcsolóüzemű táp van, ami ott indul, hogy egyenirányító, kondi, valami kapcsolóberendezés, szűrő, vezérlő elemek. Simán beletapizhatsz a 230V effektív feszültségnek megefelelő csúcsfeszültségre feltöltött kondiba.
Másrészt ha rendes hifin kikapcsolod a hálózati kapcsolót, akkor kikapcsoltad, pont. Manapság ha megnyomod a pc-n a kikapcsoló gombot, akkor az a procit ösztökéli, hogy tegye kussba magát. A táp ettől még vígan bekapcsolva marad és működik, csinálja a feszültséget az usb cuccoknak, a pci busz egy részének, az alaplapnak, hogyha wake up event jön, akkor be tudjon indulni. Az pedig jöhet rs232 ri lábon, ethernet wol headeren, usb-n keresztül, cmos rtc-ből és még ki tudja, honnan. Szóval a pc-t akkor kapcsoltad ki, ha kihúztad és kisütötted az összes kondiját.
Ellenjavalt lehet még azért is, mert az átlagos szigetelések 50hz-re vannak méretezve, a különböző szerelési anyagok szigetelőképessége, dielektromos állandója pedig változik a frekvencia függvényében. A pc táp pedig legalább 20khz-en de inkább feljebb működik. Nem jó az, ha ilyen frekvenciájú mágneses hullám kijön a tápból. -
bambano
titán
fogalmam sincs. kis pénzt most tudnék ilyenre költeni, előtte szeretnék összekaparni minden infót, amit csak lehet. Utoljára 4 éve ástam bele magam alaposabban az asztali cuccokba, azóta kevés asztali hw-t vettem. Újra kellene tanulni megint a szakmát.
Egyébként ez 9 wattos.
Azt is jó lenne tudni, hogy ez milyen socketbe illeszkedik. -
bambano
titán
Légyszi segítsetek:
hangtalan gépet szeretnék építeni htpc és egyéb célra. Core2 duo ULV procival szemezgetek. Ötletként felmerült az is, hogy notebook vinyót kellene használni. Egyrészt érdekelnének tapasztalatok, másrészt mondjatok megbízható beszerzési forrást ilyenhez. Thx.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest