- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
Salvador20 #14494 üzenetére
Ezt próbáltad már?
-
vallas
őstag
válasz
Salvador20 #12585 üzenetére
ez van kiestünk....
-
TomPack
őstag
válasz
Salvador20 #12050 üzenetére
Közben megoldódott a dolog, a TV-t kellett "mozi" üzemmódba kapcsolni, így kikapcsolt mindenféle digitális mókolást, átállt 24p-re, és tökéletes juddermentes lett a kép!
-
TomPack
őstag
válasz
Salvador20 #12036 üzenetére
Ha be van kapcsolva, akkor a TV átvált 24p-re, és olyan lesz a film, mintha egy képregényt néznék. Az összes lejátszóval ugyanez a gondom.
-
Joshi
titán
válasz
Salvador20 #11987 üzenetére
Ahogy nézem nem is esett le hogy miért.
-
Salvador20
őstag
válasz
Salvador20 #11951 üzenetére
sikerült, szép
-
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #11928 üzenetére
Bár nem próbáltam, de ha jól veszem le a lényeget ez egy XBMC-Linux izé, feltelepítve egy XBMC-OS-t kapsz, kb. mint az XBMC live.
-
slashing
senior tag
válasz
Salvador20 #11870 üzenetére
pl.: nandub, első részt megnyitod a második részt file/append aztán videó fül direct stream copy audio fül avi audio + driect stream copy, file save avi de rohadt rég csináltam szóval.... és azt sem tudom hogy ezek után viszi-e sz.gépen kívül más is...
-
slashing
senior tag
válasz
Salvador20 #11868 üzenetére
Nálam magyar könyvtár név és angol fájlnevek vannak ezzel a párossal még sose volt gondom. Mondjuk nálam teljesen külön van a letöltés és a filmek helye így egyből úgy kerülnek oda a filmek hogy átnevzem őket aztán mehet a kereső. Eleve az imdb-ről nézem a címeket de a port.hu is tökéletes erre.
-
slashing
senior tag
válasz
Salvador20 #11866 üzenetére
nah végzett? meddig tartott?
Amúgy XBMC 11.0: Eden Beta 3 available now
-
slashing
senior tag
válasz
Salvador20 #11863 üzenetére
simán kiválasztod az első film scrappert aztán semmit nem kell állítani rajta ha talál nfo-t a film mellett akkor abból dolgozik, kihagyja a keresést a neten, nálam talán csak rekurzív vizsgálat van bepipálva de az ég világon nem oszt nem szoroz hogy mi van ott beállítva...
-
slashing
senior tag
válasz
Salvador20 #11861 üzenetére
Ha abszolút ki akarod hagyni azt hogy a C-re rakodjon használj Media Companion-t, vagy Ember Media Managert ezek mindent beraknak a film mellé, nfo-t, fanartot, borítót, szereplőket stb... egyszer lehúzzák a netről ez kb. ugyan addig tart mint a port.hu scrapper talán gyorsabb is kicsit de csak egyszer csinálod végig, a belső media info exportálás szerintem szart sem ér... egyetlen hátránya van mindkettőnek hogy az imdb-ről szedi le az info-t így a magyar film összefoglalókat neked kell bemásolni, de ha ezt egyszer megcsináltad soha többé nem kell foglalkozni semmivel, néhány másodpercen belül újra berakhatod a könyvtárat egy reinstal után... a tv sorozatoknál meg a thetvdb-t használja ahonnan magyarul le tudják húzni az infót szóval a tv-s résznél nincs másolgatás ha van magyar film összefoglaló...
Nálam egy film így néz ki most:
Film címe -könyvtár
.actors - szereplők
extrathumbs - extra kis képek 4db a film összefoglaló köré
filmcíme.nfo - minden info
filmcíme.tbn - magyar borító
filmcíme-fanart.jpg - háttérkép
filmcíme.avi - a film -
slashing
senior tag
válasz
Salvador20 #11859 üzenetére
az extrafanartot csak akkor használja ha bekapcsolod(ha támogatja a skin) hogy váltogassa a háttérben a fanartokat, ezért nem azt látod. Ezeket csak akkor látod ha ez az opció van használva minden egyéb nézetben azt látod amit az info ablakban a sima fanartnál letöltesz és kiválasztasz, vagy amit alapból lehúzott a scrapper.
Ha tutira akarsz menni akkor azt csinálod hogy a screpper beállításoknál (port, imdb stb.) beállítod hogy ne húzzon le fanartot sehonnan, majd bedobsz egy fanart.jpg-t vagy filmneve-fanart.jpg-t a film mellé, az extrafanartba és thumbs-ba meg generálhatsz pl. Video Thumbnails Maker-el képeket a filmből... vagy tölthetsz le a netről is a lényeg hogy a fájlnevek stimmeljenek...
szerk.: kicsit már belekeveredtem én is... az extrathumbs amikor az film info köré rak 2-4 kis képet a filmből(erre jó a thumbnail maker) az extrafanart meg amit a háttérben variálgat(slidshow-ként) ide érdemes nagyméretű képeket leszedni a netről...
-
slashing
senior tag
válasz
Salvador20 #11857 üzenetére
hát nem tudom hogy az artwork hogy működik de nálam úgy van hogy fogom és berakok egy fanart.jpg-t a film könyvtárába és akkor azt használja. vagy <filmnév>-fanart.jpg mindkettő jó megoldás én az utóbbit használom.... a borító meg <filmnév>.tbn simán a jpg-t átnevezed, több cd esetén a film címét kell használni elhagyva a cd1-et. Extrafanártnál meg a film könyvtárba csinálsz egy extrathumbs nevü könyvtárat és abba raksz 4 db thumb1, thumb2 .... jpg-t.
-
Salvador20
őstag
válasz
Salvador20 #11830 üzenetére
ne válaszoljatok! Hosszú volt a neve, megoldódott
-
zeix
senior tag
válasz
Salvador20 #11798 üzenetére
Félre ne érts, ez nem az xbmc adatbázisa, ha nem a sajátom.
Ebből az adatbázisból hozok létre az xbmc-nek értelmezhető tartalmat.Amúgy böngészővel simán tudnád kezelni az xbmc adatbázisát, ha mysql-ban van.
Azt hiszem van is hozzá egy kiegészítő vagy mi, hogy mysql-ben tárolja az adatokat.(Persze a PHP programot azért meg kellene írni hozzá, meg kicsit elemezni az xbmc adatbázis működését, de megoldható szerintem.)
-
Attas
aktív tag
válasz
Salvador20 #11793 üzenetére
De azt nem támogatja a processor CrossFire ban. Igazából HTPC, tehát csak HD video megjelenítés van. De 3D-s tartalmakat is szeretnék lejátszani. A gép már megvan és működik is. A 2160p még nem igazán érint...
-
slashing
senior tag
válasz
Salvador20 #11778 üzenetére
jah hát még az a szerencse hogy legalább annyit segít hogy egyből berakja a fájl nevét ha rajta állva nyomok f7-et
-
Attas
aktív tag
válasz
Salvador20 #11769 üzenetére
Nos a kedvedért ezentúl majd csak azt írom infóként, hogy már a 9000-11770 hozászolások valamelyikében leírtam a véleményem.
-
user137
őstag
válasz
Salvador20 #11625 üzenetére
meg van bocsátva, de mosmá' valami segítséget is megköszönnék
-
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #11585 üzenetére
Nekem is ez ugrott be.
A port scarper pedig tegnap óta működik, lehet frissíteni.
-
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #11571 üzenetére
Nem csak neked. Ugyanakkor ha kikeresed a kiegészítők között azt írja van frissítés de azt valami nem teljesültek a feltételek szöveggel nem hajlandó letölteni.
-
slashing
senior tag
válasz
Salvador20 #11545 üzenetére
szélesebb spektrumban kéne állítani a sebességet mert az alaplap nem támogatja a speedfan progit így a biosban kell levennem(v.színű kevesebb árammal szabályoz) ott meg a jelenlegi ventit level1-es fokozaton 1650-en pörgeti és van level 9 is :/ gyaníthatóan ezt sem tudná lejjebb venni és ránézésre egy kutya a két venti(sebességre 100%) csak jobb a linkeltnek a hűtőbordája.
lehet 6cm magas is nincs fölötte semmi sőt lukacsos fölötte a ház szóval éri rendesen levegő 6-800 fordulaton is elég lenne járatni szerintem max. 1200-on.
-
törölt tag
válasz
Salvador20 #11525 üzenetére
Hali!
Kipróbáltam, nem hozott megoldást. Ha fut az explorer, sokkal jobban döcög. Driverek szerintem rendben vannak, megpróbáltam kikapcsolni minden felesleges sallangot. Processzor terhelés kb 18%, ha fut a film. Nem lehet, hogy az ion drivere okozza?
-
törölt tag
válasz
Salvador20 #11525 üzenetére
Köszi, este kipróbálom.
-
törölt tag
válasz
Salvador20 #11523 üzenetére
Köszönöm az igyekezetedet!
Érdekes módon, ha az ion-t 50 Hz-re állítom, akkor szépen megy minden, ha megengedem az XBMC-nek, hogy a filmhez állítsa a frissítést, akkor már időnként akad, ugrik, hiába próbálkozom más beállításokkal. Lehet, hogy a TV "valósághű mozi" beállítása nem az igazi. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy BD-t, vagy BD iso-t még nem tudtam kipróbálni, s úgy veszem észre, az mkv-k terén kissé nagy az összevisszaság.
Mkv-k lejátszása a két MP-n egy picit akadozik 50 Hz-en is. Tudom, használjam az XBMC-t, de tán láma vagyok, még nem jöttem rá, miként tudnám rávenni, hogy egymás után nyomja a filmeket, ne kelljen minden egyes részt mondjuk egy sorozatból kézzel elindítani. (No meg a hiúságomat is birizgálja, hogy miért nem műkszik a rendszer. Tudom, ezzel nem kéne másokat fárasztani, de hátha többek is tanulnának belőle.) -
válasz
Salvador20 #11518 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
törölt tag
válasz
Salvador20 #11492 üzenetére
Bárcsak ilyen egyszerű lenne! Sajna, be van kapcsolva a DXVA..., Defender, egyebek leállítva, 4GB RAM. Próbáltam külső szűrővel is, mégsem az igazi.
-
válasz
Salvador20 #11512 üzenetére
Köszönöm!
Igazából nem bánnám, ha szükség esetén másra is tudnám használni a gépet, ráadásul nekem a kis méret nem számít, nem ITX-es lap kell, én külön procis mATX-re gondoltam, hogy megfelelő helyem legyen esetleges bővítésre, meg a szerelés és a szellőzés is jobb.
És ha jól láttam, ez a brazos kisméretű, kompakt, beépített proci, beépített VGA, ami inkább laptopokba, vagy pici gépekbe való nem?
Szóval maradt a kérdés, csak egy kicsit kiegészítem: Alaplapi vagy külön videókártyás mATX-es alaplapot érdemes médialejátszásra (is) használt PC-be tenni?
Persze az is lehet, hogy abszolút nem ez a fontos, de akkor mit kell néznem?
Köszi! -
válasz
Salvador20 #11502 üzenetére
Ja, hát igazából úgy gondoltam, hogy külön kártya nélkül, alaplapi VGA-val. Szóval szerinted az úgy nagyon gagyi? Volt már egy ilyen PC a plazmámnál, használható volt, de nem tudom milyen lett volna külön videókártyával, nincs összehasonlítási alapom. Elmondanátok, mi a fő probléma az alaplapi VGA-val médialejátszás esetén?
-
NTX
tag
válasz
Salvador20 #11498 üzenetére
Kipróbálom a feladatütemezőt. Nálam dedikált htpc gép, gyakorlatilag média lejátszó, ezért lenne fontos megoldanom ezt, még az egeret is ki akarom venni, csak távirányítással akarom kezelni.
-
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #11498 üzenetére
No igen, akkor benezés esete forgott fenn...
Alt+tab-nál nálam (is) leugrik a tálcára.
-
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #11479 üzenetére
"ez elég érdekes kivezetéssel rendelkezik..."
Mire gondolsz?"...úgy nézem a tápból lévő levegőt is befelé vezeti"
Dehogy! Ez hogy jött ki neked? Alul beszívja hátul pedig kitolja. Még csak nem is egyedi megoldás."Ebbe szted egy mini-itx alaplap is belemegy?"
Oda van írva, Specifications - Motherboard: Micro-ATX, DTX, Mini-ITXKis Joe!
Azt nem néztem, csak a .com-ot. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Salvador20 #11488 üzenetére
Rövid és velős.
Köszönöm. -
Kis Joe
senior tag
válasz
Salvador20 #11440 üzenetére
Hangra melyik lenne a legnyerőbb nem túl csillagászati áron?
Minőségi passzívra tudnál tippet mondani esetleg? -
Kis Joe
senior tag
válasz
Salvador20 #11424 üzenetére
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
Salvador20 #11425 üzenetére
Lehet jobb lenne külön vinyó az oprendszernek, de látva a vinyó árakat :S
Minta rémlene, hogy valakinek pen drive-n van a rendszer.? Ha csak xmbc kellene akkor jó lenne a xbmc live, de akkor torrentezni nem tudok.? Illetve mindenképpen ki kell szolgálnia egy másik médialejátszót is. Oprenszernek mi? Win7?
Távirányítást ha jól tudom meg lehet oldani okos telefonról is.? Lényegébe szinte csak én fogom használni a htpc-t -
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #11378 üzenetére
Salvador20 & tomy_cz!
Köszi a választ, rájöttem hol rontottam el: felraktam a port.hu scarpert, majd a film mappára beállítottam hogy ezt használja. Amikor észrevettem hogy nem jó a főmenü-> beállítások-> kiegészítők-> port.hu beállításoknál elkezdtem a cím-résszel machinálni, csakhogy mint kiderült:
1. ettől még a mappánál nem változtak a scarper beállításai (hülye egy megoldás...)
2. ha változtak volna sem frissítette volna a médiatárat.Úgyhogy töröltem a mappát mint forrást, majd ismét hozzáadtam úgy hogy a scarper már megfelelően volt beállítva, így már pöpec. Amúgy teljesen mindegy hogy az adott film mappájának angol vagy magyar neve van, valamint a képek nálam mind az eredetiek / angolok (akkor is ha magyarul van megadva a film címe).
Attas!
Néhány kérdés-megjegyzés:
1. Jól látom hogy ez "csak" egy borító-gyűjtemény?
2. A Letölthető képeink: szekciónál nekem mindhárom üres...vagy csak regisztráltak tudják elérni?
3. A leírásban az szerepel hogy telepíteni kell a webes kezelőfelületet - ugyan mi a fenének?
4. A leírásban az szerepel hogy készíteni kell egy nfo fájlt "Hogy a programot ne tévessze meg a magyar cím" - emiatt felesleges, nem téveszti meg a magyar cím... Más okból lehet értelme.
5. "Az angol képeket lecserélheted az oldalunkon lévőkkel: XBMC film képek" - csak pont az nincs leírva hogyan... -
Attas
aktív tag
válasz
Salvador20 #11378 üzenetére
Némi info az XBMC-hez Pár hasznos infó van itt.
-
zsola32
őstag
válasz
Salvador20 #11272 üzenetére
én egy SAPPHIRE Ultimate HD 6570 1GB DDR3 kártyával lepem meg magam karácsonyra.
ha ez bekerül a gépbe, akkor tényleg megtelt.
-
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #11087 üzenetére
Beállítások-> Videó-> Lejátszás-> Videó minőségjavítás (post processing).
A pixeleket szépen "kisimítja" csak sajna az E350 kevés hozzá, szaggat a lejátszás. -
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #11085 üzenetére
Rá kellett jönnöm hogy láma vagyok: az ACR-t egy 37" HDready TV-n néztem ~4,5méterről, a HTPC-t pedig egy 46" fullHD-n ~2,5méterről, emiatt volt szembetűnőbb a "minőség".
Amúgy ennek kapcsán rájöttem hogy van az XBMC-ben képjavítás funkció, ami egész ügyes (csak sajna úgy tűnik a Brazos kevés hozzá). -
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #10593 üzenetére
Az tiszta sor (de jelen esetben ugye nincs is szükség ekkora teljesítményre, bőven elég a 75W). Én arra gondoltam hogy egy nagyobb táp esetleg túlterhelheti a kisebb Pico-t/kárt tehet benne. Persze lehet hülyeség...
-
varmi2
nagyúr
válasz
Salvador20 #10593 üzenetére
én meg úgy gondolom, hogy ha a külső táp csak 75W-os, de a picopsu 120W az nem baj, ha a teljes rendszer fogyasztása kijön 75W-ból. Igazam van?
-
bozsozso
őstag
válasz
Salvador20 #10467 üzenetére
Hát akkor így jártam, pedig valami megoldás jó lenne rá
Nekem pedig Sadu van -
elmouse
aktív tag
válasz
Salvador20 #10463 üzenetére
Ha jól olvasom, akkor létre kell hozni egy advancedsettings.xml file-t a Userdata mappában és ebben kell maszatolni.
(Keress rá a szövegben arra, hogy "seek".) -
python1
veterán
válasz
Salvador20 #10400 üzenetére
Köszi az infót!
-
python1
veterán
válasz
Salvador20 #10393 üzenetére
Igen ezeket már én is nézegettem csak nem tudom,hogy minőségben mennyire vannak toppon.
Specifikációkat nézegetve viszont nagyon jók valószínű,hogy próbaképpen veszek valamelyik komolyabb kártyájából.
Visszatérve kihasználtság,itt nem is lehet kihasználtságról beszélni,én azt vallom ami szépen,természetesen,lineárisan szól minden pénzt megér,hiszen a fülünket kényeztetni kell "ajándékba kaptuk a fentiektől" a muzsika a lélek szépítője,kis sziget a rohanó világ zaja elől.sanp: igen,van belőle revo 5.1-em.
RCA kimenetes kellene minden csatornára,már csak a kábelek minősége miatt is (saját készítésű egyedi) kábelekkel dolgozom.Köszi mindenkinek a hozzáállását!
-
python1
veterán
válasz
Salvador20 #10371 üzenetére
Meg én úgy gondolom,hogy a rendszer stabilitásnak is jót tesz egy túlméretezett táp,meg a minőségnek is,bár az utolsó megközelítés a (minőségi dolog) nem biztos.
Hifi tapasztalat,de ez nem biztos a számítástechnikában.
Én mindenképp túlméretezek minden tápot pc-területen ez a biztos,így nem érhet váratlan meglepetés,meg persze csak minőségi!
Jelenlegi HTPC konfigban is egy 600W-os seasonic táp van,szinte hangtalan. -
Salvador20
őstag
válasz
Salvador20 #10368 üzenetére
lehet nem cseszegetem, jó ez így, alig hallani a ventit
-
Viktoár
addikt
válasz
Salvador20 #10357 üzenetére
Őő.. én külön nem szoktam ilyet bekapcsolni,ha csak alapból nincs bekapcsolva benne.
Körülnézek benne. -
dabadab
titán
válasz
Salvador20 #10357 üzenetére
"na látod ehhez nem értek, le kellene mérni"
ATX táp vs paneltáp témában ajánlom a llanos blogbejegyzésemet, ill. az Ionnál volt az, hogy a PH-nál (350 wattos FSP táppal) 45 W volt a load, addig nálom kb. tök ugyanazzal a konfigurációval (még az alaplap is pont ugyanaz a Zotac), de paneltáppal 25 W.
-
Viktoár
addikt
válasz
Salvador20 #10351 üzenetére
Potplayert használtam eddig,az biztos hogy hangosabban szól mint az xbmc.
Holnap kipróbálom az mpc-hc-t is,ma már alszik a család.Xbmc-ben lehet kodeket cserélni?
-
Viktoár
addikt
válasz
Salvador20 #10346 üzenetére
Átállítottam,de nem történt változás.
Kodek probléma nem lehet?
-
python1
veterán
válasz
Salvador20 #10347 üzenetére
Még egy nagy köszi!
Ez tűnik a legpraktikusabb megoldásnak.
Még annyi,hogy hány wattos táp kellene hozzá,túlméretezve kellene mert nem szeretném fúllon pörgetni a ventit benne, meg szeretem biztonságban tudni a rendszerem.
Majdnem megkérdeztem,hogy mekkora procit vegyek bele.
-
python1
veterán
válasz
Salvador20 #10333 üzenetére
Köszi!
Ezek megfelelőek árban,brazos e350- ben is gondolkodtam,gondolkodom a sebességen agyalok,hogy mi kell jobban, nekem is szimpi a brazos majd még olvasgatom a brazos fórumot is.
De annyit elárulhatsz róla,hogy nálad hogy szuperál,akad fullHD-nál vagy,hogy ha még be teszek egy hangkarit bírná-e?
-
python1
veterán
válasz
Salvador20 #10319 üzenetére
Köszi!
Most már csak meg kell találnom a megfelelőt.
-
Mexy91
csendes tag
válasz
Salvador20 #10290 üzenetére
köszi, elgondolkodtat az ötleted... tényleg elég sok plusz jár hozzá jó áron...
-
Bandus99
őstag
válasz
Salvador20 #10291 üzenetére
Hat kabel egy normal kialakitasu hdmi nem tudom mennyire van szigetelve.
a koax az vekony kivitel nem az a szokvanyos vastagsagu koax kabel.Azt nem ertem hogy ha csak siman az asztal kepet jeleniti meg akkor nem csinalja,... pedig akkor is megy jel at a kabeleken mi valtozik akkor mikor megnyitok bongeszoben egy lapot?
-
elmouse
aktív tag
válasz
Salvador20 #10267 üzenetére
Így néz ki a playercorefactory.xml-em:
<playercorefactory>
<players>
<player name="PowerDVD ISO" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\pdvdiso.bat</filename>
<args>"{1}"</args>
<hidexbmc>true</hidexbmc>
<hideconsole>true</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor>
</player>
<player name="PowerDVD" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\pdvd.bat</filename>
<args></args>
</player>
<player name="TMT5 ISO" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\tmtiso.bat</filename>
<args>"{1}"</args>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<rule filetypes="iso" filename=".*iso" player="PowerDVD ISO"/>
<rule filetypes="iso" filename=".*ISO" player="PowerDVD ISO"/>
<rule name="dvd" protocols="dvd" player="PowerDVD"/>
</rules>
</playercorefactory>Mint látható, a batch file-ok a VirtualCloneDrive mappájában vannak.
pdvd.bat (ez játssza le a normál dvd-ket, ezt akár közvetlenül is bele lehet írni az xml-be)
"C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD10\PowerDVD10.exe" d:
pdvdiso.bat (ez játssza le alapértelmezetten iso file-okat)
"C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\vcdmount.exe" /d=0 %1
"C:\Program Files\CyberLink\PowerDVD10\PowerDVD10.exe" f:
"C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\vcdmount.exe" /d=0 /utmt5iso.bat (ezt néha használom az iso-k lejátszására)
"C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\vcdmount.exe" /d=0 %1
"C:\Program Files\ArcSoft\TotalMedia Theatre 5\uTotalMediaTheatre5.exe" f:
"C:\Program Files\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\vcdmount.exe" /d=0 /uPersze a meghajtók betűjeleit meg kell változtatni.
-
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #10247 üzenetére
Ja, úgy hívják: PC Remote.
-
v.attis
őstag
válasz
Salvador20 #10190 üzenetére
Ó! Ez aztán a konfig! Azért nekem nem kell ennyi minden.
Pl. nem kell annyi tárhely sem, elég egyetlen sima 1, vagy két terrás hagyományos hdd. Aztán nem kellenek a nagy méretű cuccok a bevitelhez, a rii simán megteszi, valamint a telepítésekhez jó lesz az ócsó kábeles periféria. Szerintem filmet nézni, zenét hallgatni, esetleg tévézni elég 2 giga ram. Egyelőre sem blueray lemezem nincs, sem lapos tévém, így elég a sima dvd is bele.
Nagyon köszönöm, adtál ötleteket, elgondolkodtató... -
v.attis
őstag
válasz
Salvador20 #10178 üzenetére
Mire lehet még szükségem ahhoz, hogy minden kényelmet kiszolgáljon a gép?
Tehát elképzelhető, hogy wifi lenne hozzá és nem LAN, ezenkívül mindenképp kell távirányítási lehetőség. Ha megoldható, digitális tuner se lenne rossz. Usb is érdekel a kiegészítők terén, mármint pl. usb wifi stick.
Esetleg ha netezni is akarok róla, akkor mindenképp kell rádiós, vagy bluetooth billentyűzet és egér.Most nem azt kérdezem, hogy honnan vegyek és mit, hanem mondjuk konkrét tapasztalatot, hogy mennyi kényelmet és tudást lehet köré 'építeni'...?
-
v.attis
őstag
válasz
Salvador20 #10178 üzenetére
Azért ez még egy kicsit hiányos: Ház és processzor+hűtő...?
A ram az miért kell annyi? 4 giga? A jelenlegi laptopomban fele van és videókat is szerkesztek vele...!Amúgy mi az a minimális teljesítmény ami már jobb, mint egy médialejátszó? Gondolok itt a ramra, procira, videókártyára.
-
zsola32
őstag
válasz
Salvador20 #10163 üzenetére
nálam így működik:
1.5 terrás vinyón van a két rendszer
először leformáztam és készítettem a win7-nek egy 60 gigás particiót.
a vinyó többi részét nem formáztam (még)
utána tettem fel az XBMC Live-t, 10 gigára és létrehoztam egy gyorsítótárat is.
(ha jól emlékszem 4 giga)a LIIVE telepítőjében ekkor manuálisan kell megadni a paramétereket, "kis nyomkodással rá fogsz jönni a menetére"
ekkor már működik a két rendszer, alapból a LIVE indul.
ekkor indítottam a WIN7-et és leformáztam a visszamaradt hdd-t (1.4 terra)
utána elindítottam a LIVE-t és bemountoltam at 1.4 terrás partot.
(Bitlisz kolléga segített a mountolás rejtelmeiben)
arra figyelni kell, hogy egy vinyón hány partició lehet.
ha először, amikor a WIN7-et rakod, engedélyezed a 100 MB-os partot is, akkor az utolsó lépéskor nem engedi leformázni a vinyó megmaradó részét, mivel 4 particiót enged egy vinyóra a win7 - ha jól tudom
(ez 32 bites WIN7 vonatkozik), mással nem próbálkoztam)ha valamiért nem tudod feltenni a LIVE-t, csak az ő particióját kell formáznod, a win7 amit először feltettél természetesen működik.
mondjuk nem akarok kampányolni e megoldás mellett, de így össze lehet hozni a letöltő-böngésző gépet, a médialejátszóval, és mint tudjuk LIVE alatt elég "combos" a kis ION.
-
törölt tag
válasz
Salvador20 #10164 üzenetére
Köszönöm, már minden világos. Azt hittem valami Motion Smooth-oláshoz van köze. A TV-m nem tud ilyet és örültem volna, ha az XBMC-vel lehetne ilyet csinálni. SplashPlayer rohadt jól feltornázza 60fps-re a képet. XBMC-be is kellene valami ilyesmi.
-
zsola32
őstag
válasz
Salvador20 #10161 üzenetére
alapból a Live indul, de 10 másodpercet feldob a Live indítómenüje, hogy indítható legyen a WIN7
először a win-t kel feldobni, utána a Live-ot -
zsola32
őstag
válasz
Salvador20 #10152 üzenetére
meg lehet csinálni egy tárra a két rendszert - nekem is ilyen az ION-os gépem.
-
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #10156 üzenetére
Bölcs döntés.
-
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #10154 üzenetére
"...olyan legyen a felület rögtön, mintha egy médalejátszó lenne..."
Berakod az XBMC-t indítópultba és olyan lesz."...ne töltsön be fölöslegesen a windoes, ha nincs szükségem rá"
Szerintem feleslegesen bonyolítod az életed, a fenti megoldásnál jobb nem kell, de ha ragaszkodsz hozzá akkor vagy rakd pendrivera az XBMC-t vagy particionáld az SSD-t, aztán dual boot. -
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #10152 üzenetére
Mi ebben a "poén"? Miért nem rakod fel 7-re az XBMC-t?
-
dabadab
titán
válasz
Salvador20 #10141 üzenetére
Keves hely van ott ahhoz, hogy rendesem kifejtsem
A "pinceben" van egy szerver, benne 3 x 1,5 TB HDD RAID5-ben (+ egy HDD meg egy "SSD" (egy 16 GB-s eSata pendrive) a rendszernek), ebben van a TV tuner is. Maguk a HTPC-k Ion alapu gepek, 2 GB RAM-mal meg 2 GB-s pendrive-okkal, amin az XBMC Live van. Az egyik egy EPC-3 hazban lakik, a masikat meg egy retro radio dobozaba koltoztettem, a komplett iranyitas MCE taviranyitorol megy, a radios darabon meg bekapcsolo gomb sincs (es ugy remlik, hogy a masikon sincs bekotve
).
Persze, ertem en, ha az jon ki, hogy az ember ezt kb. egy gepen belul akarja tudni, mert arra van szuksege meg lehetosege (annak idejen nekem is igy volt), csak akkor tenyleg teljesen felesleges fullpassziv gepre gyurni, mert a HDD siman elnyomja egy kicsit hangosabb ventillator zajat is.
-
hati
addikt
válasz
Salvador20 #10141 üzenetére
Nálam HTPC ssd, filmek, képek, zenék NAS-on, abban 2.5-es vinyók.
-
dabadab
titán
válasz
Salvador20 #10136 üzenetére
Es akkor hol a full passzivitas, ha a tapban van venti? Sehol.
Meg mondjuk Brazoshoz sima PC-s tapot hasznalni annyira nem jo otlet, sokkal inkabb kulso AC-DC + paneltap / picopsu. -
avion
csendes tag
válasz
Salvador20 #10130 üzenetére
hasonló házban neki elfért:
[link]nekem nincs szükségem wifi-re és blutooth-ra, Nem azért akarok ilyet lapot venni, hogy tuningoljam. Ha annyira kellene a teljesítmény akkor 1155-ös i3-at vennék.....
usb3 az Asrock-on is van.
A passzív nekem is tetszene, de most úgy gondolom nem ér 15K-t, amúgy ha húzod akkor is elég a passzív hűtés? Olvastam elég magas hőmérsékleti adatokat terhelés alatt.
[link] -
avion
csendes tag
válasz
Salvador20 #10124 üzenetére
-
dabadab
titán
válasz
Ize, pl. az Ionok max 512 megat tudnak elvenni, a maradek masfel gigan meg gond nelkul megy az XBMC - meg ugy is, hogy RAM drive-okat hasznal.
Az mondjuk igaz, hogy momentan megint jo aron van a RAM, +2 GB meg artani nem art, max. nem hasznal -
sb
veterán
válasz
És 2gb minek a vga-nak?
Avion, az aktív hűtésű laporól is leszedheted a ventit és kicserélheted vmi nagyobb, halkabb házhűtésre. Én is ezt csináltam az Ion lapommal. Így a háznak is van hűtése, a procinak is, mert kb. felette van, csak 1cm-rel magasabban, plussz halk, mert nagyobb venti, alig kell forognia.
-
dabadab
titán
válasz
Salvador20 #10119 üzenetére
Mondjuk a RAID hiánya inkább csak a windowsos usereket érintheti, őket is csak bootoláskor, mert amúgy mindenképpen szoftverből megy a raid.
-
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #9957 üzenetére
Más.
Az XBMC beállításait lehet (akár manuálisan) exportálni/importálni? -
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #9955 üzenetére
Így szép az élet...
-
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #9949 üzenetére
Szvsz legegyszerűbben úgy hogy belepróbálsz egy másik kártyát (és/vagy a tunert is kipróbálhatod egy másik gépben).
buca84!
[link] -
zsola32
őstag
válasz
Salvador20 #9945 üzenetére
szia
amit leírtál, az a médiatár mód.
a port.hu scrappert kell beállítani és már megy is.... -
buca84
őstag
válasz
Salvador20 #9936 üzenetére
http://support.amd.com/us/Pages/AMDSupportHub.aspx
Desktop Graphics
Radeon HD Series
Radeon HD 6xxx Series PCIeSzerk.
Ahogy nézem már nem is kell. -
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #9937 üzenetére
A 100%-os procit nem írtad... Ha beletúrsz az XBMC-be ott is be lehet állítani a DXVA-t.
Próbáld ki, most már érdekel.
-
Joshi
titán
válasz
Salvador20 #9932 üzenetére
Én XBMC alatt is az MPC-HC lejátszót használom mert szerintem és mások szerint is a jelenlegi legjobb alternatíva HD filmek lejátszására. Ha esetleg még nem tudnád akkor itt egy kis ismertető hogy kell használni az XBMC alatt más külső lejátszót. Természetesen bármilyen lejátszó használható csak az elérési utakat kell pontosan megadni a leírtak alapján.
Az MPC-HC legújabb verziója innen tölthető le. -
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #9932 üzenetére
És csak XBMC alatt szaggatnak azok a videók vagy más lejátszóval is?
-
canniball
nagyúr
válasz
Salvador20 #9930 üzenetére
No és hogy muzsikál?
-
sanp
tag
válasz
Salvador20 #9928 üzenetére
Szerintem túl sokat gondolkozol rajta.
Egyértelműen vedd meg az Xtreamer Ultra-t ha el tudod fogadni a kissé olajradiátorszerű dizájnt valamint vegyél hozzá kötelezően egy 8-12GB 2.5" SSD-t amire a gyárilag adott 8GB USB tartalmát tükrözd át. Ezzel lesz egy gyors és reszponzív rendszered, kapsz supportot, software frissítéseket, csomó extra ajándékot, jó deal szerintem, ráadásul az egész koncepciót HTPC témára hegyezték ki (azaz nem kell végigszopni a sok apró dolgot amiket még nem is ismersz hogy probléma lesz, pedig az lesz)
A processzor teljesítményével ne foglalkozz, az AMD és az Intel rendszer is egyformán döglassú mindennapi használatra, ezen egyedül SSD-vel lehet segíteni, ezek inkább célalkalmazásokra valók GPU támogatással.
Mondjuk a Brazos konfignál nem is értem a 8GB ramot, tökéletesen értelmetlen és kihasználatlan marad, bőven nem ez a szűk keresztmetszet, 4 is sok bele, de ez ma már a minimum szokott lenni.A fő kérdés az hogy olyan HTPC-t szeretnél ami olyan mint egy média lejtászó, azaz set-top-box közeli élményt nyújt de egy PC flexibilitásával rendelkezik vagy egy általánosabb PC-t szeretnél amin néha fut csak HTPC frontend?
-
Salvador20
őstag
válasz
Salvador20 #9901 üzenetére
megvan, 2-es, hosszú volt a reklámszöveg, meguntam, hát a végefelé írták
-
törölt tag
válasz
Salvador20 #9881 üzenetére
Ez komolyabb, mint a laptop.
Valami puritánabb megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Horizon Forbidden West
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Eladó: Bowers & Wilkins PX7S2e - garanciás
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Gyári garanciával FiiO M23 veszteségmentes lejátszó
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest